❌ شبهه
میگن اونایی که بدون ایمان به خدا کار خیر میکنند یا حتی اون کسانی که به قصد خودنمایی و ریا مثلاً به فقرا کمک میکنند، عملشون ارزش ندارد، چرا؟ بالاخره بهتر از اونیه که اصلا کار خیر نمیکند! بالاخره یه گرسنهای سیر میشه یا نه؟
✅ پاسخ
🔹 اولا بعضی کارها اینقدر ارزشمند است که خدا برای هیچ کس بدون پاسخ نمیگذارد، حتی نسبت به یک کافر. اما به هرحال این درست است کار او نسبت به فرد با ایمانی که کار خیر میکند، کمارزشتر است، چرا؟ چون در سازندگی و تکمیل نفس خود شخص بیاثر یا کماثر است.
🔹توضیح اینکه انسان به این دنیا میآید تا در پرتو شناخت صحیح از هستی و اعمال صالح و شایسته، سعادت و کمال انسانی خود را رقم بزند. به همین دلیل هدف اصلی همهی اعمال ساخته شدن ابعاد انسانی خود انسان است. حتی اگر توصیه به رسیدگی به فقرا و نیازمندان هم میشود به دلیل آن است که این کار موجب تزکیه نفس و رشد ما میشود و اگر نیازی از فرد نیازمند هم برطرف شود، این یک فایده فرعی است و اصل همان پرورش روحی خود فرد نیکوکار است. دقیقاً به همین دلیل است که بارها گفتهام فلسفه اصلی حجاب پرورش گوهر انسانی خود بانوان است و اعتراض آنهایی که میگویند چرا برای به گناه نیفتادن مردان، حجاب بر زنان واجب شده است، ناشی از عدم فهم صحیح از هدف اصلی این دستور الهی است.
🔹با این توضیحات معلوم میشود که کار خیر از روی ریا هیچ تاثیری در خودسازی فرد ندارد و یا نوعدوستی کفار به دلیل عدم شناخت از هستی و خالق آن، تاثیر کافی در رشد آنها ندارد، مانند بچهای که در اثر یک کار خوب، هدیهی ارزندهای مانند سکه طلا گرفته اما چون از ارزش آن اطلاع ندارد، در حد یک اسباب بازی از آن استفاده میکند!!
@ayeha313
علت ایجاد « خار پاشنه » چیست و چگونه درمان میشود؟
◽️خار پاشنه زمانی رخ میدهد که عضله و رباط در طولانی مدت دچار کشیدگی شود و پاشنه پا را دچار آسیب کند. پاره شدن غشایی که استخوان پا را میپوشاند، یکی از دلایلی است که منجر به چنین مشکلی میشود. علاوه بر این پا با افزایش سن، بیشتر در معرض آسیب قرار میگیرد. با گذشت زمان کلسیم میتواند در پا رسوب کند و جمع شود. چنین رسوباتی برجستگیهای استخوانی را تشکیل میدهد که باعث ایجاد خار استخوانی میشود.
خار پاشنه چه درمانی دارد؟👇
◽️استراحت کافی
◽️استفاده از یخ
◽️استفاده از کفی مخصوص
◽️داروهای ضد التهاب
◽️تزریق کورتیزون
@ayeha313
🔰در یکی از اذکار میخوانیم: «یا صاحب الزمان ادرکنی و لا تهلکنی» اینکه امام مهدی(عج) ما را هلاک کند و یا نکند معنایش چیست؟!
✍️پاسخ:
✅ابتدا باید گفت که عبارت مذکور «یا صاحب الزمان ادرکنی و لا تهلکنی»، در منابع روایی وارد نشده است بلکه گفته شده که یکی از بزرگان، در تشرف خود این ذکر را آموخته است.
🔹به هر حال، در اینباره باید گفت:
🔸امام زمان(عج) خلیفه خدا است و طبق حدیث ثقلین، همطراز قرآن است. همانطور که خدا هادی و مضلّ است (هم هدایت کننده و هم گمراه کننده) و همانطور که قرآن موجب هدایت اهل تقوا است، عامل گمراهی افراد فاسق و ظالم است، به همین صورت، امام زمان نیز عامل هدایت مؤمنان و گمراهی و هلاکت دنیاطلبان است؛ یعنی برخی از مردم به دلیل سرپیچی و مخالفت با قرآن و اهل بیت و امام زمان خود، به ورطه هلاکت و شقاوت میافتند.
🔹 بنابراین، معنای این جمله این نیست که امام زمان افراد صالح و درستکار را هلاک میکند، بلکه همانگونه که قرآن در صورت بیتوجهی و مخالفت، موجب هلاکت عدهای میشود، مخالفت با امام نیز میتواند به هلاکت افرادی بیانجامد و افراد باایمان در این ذکر، دست به دعا برمیدارند که چنین چیزی رخ ندهد.
📎 #مهدویت
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@ayeha313
#نام_آوران_ایران
#دکتر_عفت_سیاح_سپانلو (معروف به دکتر کحال)
زاادهٔ:
همدان، ایران
دیگر نامها:معصومه
تحصیلات: پزشکی و روزنامه نگاری
افتخارات: (انتشار نخستین نشریهٔ دورهای زنان، نخستین چشمپزشک زن در ایران)
دوره:قاجار
عفت سیاح سپانلو مشهور به دکتر کحال دختر میرزا محمد حکیمباشی همدانی بود. دکتر کحال نزد مسیونرهای آمریکایی که در ایران به امور خیریه میپرداختند طبابت آموخت و سپس آن را در مدارس مبلغین مسیحی در تهران تکمیل کرد و به عنوان نخستین چشمپزشک زن در ایران از آنان اجازه طبابت گرفت و در خیابان جلیلآباد تهران مطب خود را تأسیس کرد. او اولین روزنامه اختصاصی زنان به نام «دانش» را در تهران منتشر کرد. این نشریه در سال ۱۳۲۸ه.ق/۱۹۱۰م.
انتشار یافت و سی شماره از آن، در مدت نزدیک به یک سال، در اختیار خوانندگان قرار گرفت
دکتر کحال با نام معصومه فرزند میرزا محمد حکیمباشی جدیدالاسلام و همسر میرزا حسینخان کحال بودهاست.
به روایتی وی همسر یک روحانی معروف زمان خودش بوده و پدرش محمد حکیمباشی، از یهودیان ساکن همدان بود و تا قبل از تغییر دین، میرزا یعقوب نام داشت.
برخی همسرش را دکتر «حسین کحال زاده» میدانند که از مشروطه خواهان بود و مطب چشم پزشکی او ابتدا در خیابان «اکباتان» و بعدها در «جلیلآباد» یا «خیام» کنونی قرار داشت
نشریه دانش به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی وی در دهم رمضان ۱۳۲۸ چهار سال بعد از مشروطه منتشر شد.
این نخستین نشریهٔ دورهای زنان در تاریخ ایران است. این نشریهٔ هفتگی در سال ۱۲۸۹ توسط انجمنی از زنان و با سردبیری خانم دکتر کحال چاپ میشد.
روزنامه بهعنوان یک ابزار اطلاعرسانی، جایگاهی ویژهای در افزایش سطح آگاهی افراد جامعه داشت. با توجه به حضور زنان در عرصه سیاست کشور و نقش آنها در دگرگونیهای سیاسی، اجتماعی به ویژه از قرارداد رژی تا پیروزی انقلاب مشروطه و رویدادهای پس از آن، سطح آگاهی زنان را با چاپ و انتشار مجله ارتقا بخشند.
مواظبت از سلامت نوزاد، فواید نور آفتاب، روش غذا دادن به کودک و درمان بیماری های کودکان و تربیت آن ها حجم زیادی از صفحه های روزنامه دانش را در بر می گرفتند. نکات خانه داری و همسری نیز از بخش های دیگر نشریه دانش بود.
او در مورد حقوق و جایگاه اجتماعی زنان نگرشی میانهرو داشت. نشریه دانش ۱ سال بیشتر عمر نکرد در شماره ۳۰ نوشت «دکتر کحال به علت گرمی هوا و کم مزاجی به شمیران رفته و نشریه تا دو ماه منتشر نمیشود». اما این تعطیلی موقت او دایمی شد و پس از یک سال انتشار متوقف شد
@ayeha313
بارالها 🌷🙏
در آخرین روز هفته
دل هایمان را پراز محبت
دست هایمان
را پراز بخشندگی
لحظه هایمان را پر
از آرامش و خانه هایمان
را پراز حس خوشبختی بگردان🌷
آمیـن ای فرمانروای حق و آشکار🌷
@ayeha313
امام على عليه السلام:
💠لا يَملِكُ إمساكَ الأرزاقِ و إدرارَها إلاّ الرَّزَّاقُ
اختيار كم و زياد شدن روزى ها جز در دست روزى رسان نيست
غررالحكم حدیث10838
@ayeha313