❌ شبهه
بعضی داستانهای قرآن با علم جور در نمیاد مثل تولد حضرت عیسی بدون پدر!
✅ پاسخ
🔹اتفاقا الان علم به جایی رسیده که با گرفتن اسپرم زن و مرد و باروری آن در دستگاه نشان داده که این امر امکان پذیر است. و حتی دانشمندان به دنبال آن هستند که تشکیل جنین را بدون استفاده از نطفه محقق کنند.
مضافاً اینکه اولین انسان (هرکه باشد یا حضرت آدم یا هرکس دیگر) قطعاً بدون پدر و مادر به دنیا آمده است چطور آن شده است؟ پس معلوم میشود که امکان تولد فرزند بدون پدر یا مادر یا هردو وجود دارد.
نکته آخر اینکه هنوز علم خیلی چیزها را نمیداند که خدا و خالق هستی میداند. به همین خاطر بزرگترین دانشمندان مانند ابن سینا میگویند علم ما به جایی رسید که دانستیم نادانیم.
@ayeha313
کتاب پرواز پای دماوند نوشته محمدحسین علیجانزاده روشن است. این کتاب خاطراتی از زندگی ابرمرد ایران شهید دانشمند دکتر محسن فخریزاده است که نشر شهید کاظمی منتشر کرده است.
بخشی از کتاب پرواز پای دماوند
صدای اذان حاجحسن بلند شد. از اینکه خدا یک پسر تپل و لپگلی بهشان عنایت کرده بود، سجدهٔ شکری گزارد. ۱۰ اردیبهشت ۱۳۴۰، زمانی که تازه درست یک ماه از فوت مرجع عالیقدر جهان شیعه، حاجآقا حسین بروجردی گذشته بود، محسن به دنیا آمد. فردای آن روز محسن را پیش حاجآقا غضنفری، امام جماعت محل بردند تا اذان در گوشش بگوید. چون سید بود و نفسشان حق بود، احترام خاصی در محل داشتند. اسم بچه را هم محسن گذاشتند. بروبیایی بود خانهٔ حاجحسن. اختر خانم هم از اینکه خدا چنین نعمتی در دامنش گذاشته بود، مسرور بود. ساعتها که نگاه به این غنچه میانداخت گل از گلش میشکفت. مهابادیها و زوارهایها راهبهراه یا میآمدند منزل به اختر خانم تبریک میگفتند، یا در محل و مسجد به حاجحسن قدم نورسیده را تبریک میگفتند.
کل خانوادهٔ فخریزاده هشت برادر و خواهر قدونیمقد، بهقول قدیمیها شیربهشیر هم بودند. محسن پسر اول و فرزند دوم خانواده بود. حاجحسن کارش معماری بود. چند تا از رواقهای حرم حضرت معصومه از شاهکارهای او بود. طاقهایی با دهنهٔ شش متر و هشت متر کار او بود. حتی چند تا از امامزادههای برخی از شهرهای اطراف هم معماری او بود. یکی از تفریحات دوران نوجوانی محسن، سر زدن به پدر و کار در کنار دست او و بناها و گچبُرهایش بود.
@ayeha313
🔴چگونه ملک الموت می تواند در یك زمان، روح افراد متعدد را در جاهای متفاوت قبض كند؟
✅از آن جا كه فرشتگان جزء موجودات مجرّدند و مجرّدات محدود به زمان و مكان نیستند،
پس چنین نیست كه فرشته ای در مكانی باشد و نتواند در مكان دیگری حاضر شود...
🔴ملك الموت موجودی مجرّد است در یك زمان می تواند چند انسان را كه در چند مكان مختلف هستند قبض روح كند.
🌟مۆیّد این مطلب روایتی است از امام صادق(علیه السلام) كه فرمود: از ملك الموت پرسیده شد:
⁉️چگونه در یك لحظه ارواح را قبض می كنی در حالی كه بعضی از آنها در مغرب اند و بعضی در مشرق؟
✅ پاسخ داد: این ارواح را به خود می خوانم و آنها اجابت می كنند...
منابع
📚محمد حسین طباطبایی، انسان از آغاز تا انجام، ص 66 ـ 67، و شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 134).
عبدالله جوادی آملی،صورت و سیرت انسان در قرآن،ج4ص319
@ayeha313
💢فقر اقتصادی چه بر سر یک #جامعه میآورد؟
#شهید_مطهری
✅فقر و احتیاج ـ سببش هر چه باشد، خواه بیعدالتی یا چیز دیگر ـ یکی از موجبات گناه است؛ اگر ضمیمه بشود با احساس مغبونیت و #محرومیت، دیگر بدتر؛ اگر ضمیمه بشود با حسرتکشیدنهای تجملات عدهای، باز از آن هم بدتر.
✅سبب #سرقتها میشود، سبب رشوهگیریها و اختلاسها و خیانتها به اموال عمومی میشود، سبب گناهها میشود، سبب غلّ و غشّ و #تقلب در کارها میشود؛ سبب میشود که افرادی برای اینکه خود را به دستهای دیگر برسانند، #رشوه بخورند، دزدی بکنند، زیر حساب مردم بزنند و همینطور...
✅فقر آدمی را که #ایمان قوی نداشته باشد زود وادار به گناه میکند. بسیاری از گناهان هست که از فقر و احتیاج ناشی میگردد، لذا رسول اکرم فرمود : کادَ الْفَقْرُ اَنْ یکونَ کفْراً #فقر نزدیک به سرحد کفر است. فقر، روح را عاصی و عزیمت را ضعیف میکند.
📚استاد مطهری، بیست گفتار، ص83-82
@ayeha313
👇👇👇
♨️پرسش:
🔰آیا در اسلام این دستور وارد شده است که در موفع تصمیم بر انجام کاری، اگر کسی عطسه کند ، باید صبر کرد؟!
✍پاسخ:
✅در این باره دستوری در اسلام نداریم و اساساً روح اسلام با این گونه مطالب سازش ندارد، تا آن جا که دستور می دهد هنگامی که تصمیم بر کاری گرفتید، اگر کسی فال بد زد اعتنا نکنید و بر خدا توکّل نموده به دنبال هدف روان شوید و فال بد زدن را نشانه شرک قرار داده است!
🍀 درباره عطسه وارد شده است که هر گاه یکی از شماعطسه کرد، در حقّ او دعا کنید و بگویید «یرحمکم اللّه رحمت خدا شامل حال شما گردد.» طرف نیز متقابلًا دعا کند و بگوید «یغفر اللّه لکم؛ خداوند شما را بیامرزد».
🖊 امّا صبر کردن و قدری مکث نمودن و یا فرق گذاردن بین یک عطسه و دو عطسه، همگی افسانه است که باید مسلمان آگاه و دانا از این افسانه ها بپرهیزد.
برگرفته از پاسخ به پرسشهای مذهبی، (مکارم شیرازی، جعفر سبحانی )،ص 605
@ayeha313