🌸پـروردگارا
✨امــروزم را چون هـرروز
🌸بانام توآغـاز می کنم
✨صبحی چنین خنک
🌸ازچشمه های جان آفرین جبروت!
✨ای تنهـا معبـود!
🌸چشم دلم رابگشامی خواهم
✨ازنسیمِ خنک صبحگاهان
🌸سبک تر باشـم
🌸 بسْم اللّٰه الرَّحْمٰن الرَّحیم
✨ الــهـــی بــه امــیــد تـــو
@ayeha313
امیرالمومنین امام علی عليه السلام :
الغِلُّ يُحبِطُ الحَسَناتِ
بدخواهی و بد اندیشی ، ثواب كارهاى نيک را از بين مىبرد.
منبع ؛ 👇
📙غررالحكم حدیث۶۴۲
@ayeha313
سوال -👈 درباره کفویت و همتایی توضیح دهید .
پاسخ - 👈اولین بحثی که در ازدواج مطرح می شود ، مسئله کفویت است و آن بخاطر اهمیتش می باشد .
اگر ما این ملاک ها را رعایت کنیم ، مشکلات در مسیر ازدواج و راه زندگی خیلی کم تر خواهد شد .
قبلا اصل کفویت مطرح شد ولی حالا این ملاکها چی هستند؟ این ملاک ها خیلی مهم هستند . یکی از این ملاکها دیانت است . البته مخاطب ما در این بحث متدینین هستند . خانم متدین باید با آقای متدین ازدواج کند .
حالا اگر فاصله ، دو سه نمره باشد اشکالی ندارد . ولی اگر فاصله زیاد باشد ، ما اصلا صلاح نمیدانیم .این ها مشکل ایجاد میکند . اینکه ما دیانت را اول مطرح میکنیم ، بخاطر تاکید اولیاءالله است .
رسول گرامی فرمودند (ع) :
اذا جاء کم من ترضون خلقه و دینه فزوجوه . اگر برای دختر شما خواستگاری آمد که از اخلاق و دینش راضی بودید ، دخترتان را به ازدواجش درآورید . و اگر شما این کار را نکنید فتنه و فساد بزرگی در جهان رخ خواهد داد . معلوم است که قضیه خیلی مهم است که طرف ما باید در ازدواج متدین باشد . در اینجا خانم و آقا فرقی نمیکند .هر دو باید به این نکته توجه کنند . این دو میخواهند با هم زندگی کنند . پس هردو باید متدین باشند . اگر یکی متدین است و یکی متدین نیست با هم ازدواج نکنند یا اینکه بگویند : طرف متدین دست طرف غیر متدین را می گیرد و بالا می برد ، این درست نیست . و همین باعث تنش در زندگی خواهد بود . و یک نکته مبهم در این جا این است که منظور ما از دیانت ، دیانت واقعی است نه ظواهر دین . مورد داشتم و متاسفانه کم نبوده که خانم ، آقای اهل نماز و مسجد و بسیج را متدین حساب کرده است و دیگر نرفته ببیند که به واقع متدین است یا نه . غالبا کسانی که در مسجد نماز میخوانند ، متدین هستند ولی چون مسئله مهمی است ، ما میگوییم احتیاط کنید . اکتفا نکنید . خانم میخواهند با آقا ازدواج کنند صرف اینکه آقا ، نماز خوان و هیئتی است کافی نیست و باید تحقیق شود . دین واقعی ، پرهیزگاری ، حیا ، حجب ، عفت ، امانت داری ،پاکدامنی عمل به احکام شرایع دینی است . این ها خیلی مهم است .امام صادق (ع) فرمودند : کسی که حیا ندارد ، دین ندارد . چرا این قدر بر دیانت تاکید شده است . به دو دلیل ، یکی اینکه اگر خانم و آقا متدین باشند ، دست هم دیگر را می گیرند و در مسیر تکامل الهی ، میتوانند بهمدیگر کمک کنند . وقتی حضرت علی (ع ) با حضرت فاطمه (س) ازدواج کردند . حضرت محمد (ص) چند روز بعد به دیدار آنها رفت و از حضرت علی (ع) پرسید : علی جان فاطمه را چگونه دیدی ؟ آقا فرمودند : نعم العون علی طاعة الله فاطمه چه خوب یار و همکاری است بر طاعت الهی . این یک نکته که تاکید بر دیانت است . و دلیل دوم اینکه اگر طرفین دیانت داشته باشند ، در تنش ها زندگی ، به یکدیگر ستم نمیکنند . فردی میخواست دخترش را شوهر بدهد ، پیش امام حسن عسگری (ع) رفت و گفت : دخترم را به چه کسی بدهم ؟ آقا فرمودند : به مرد متدین بده . زیرا اگر دوستش داشته باشد اکرامش میکند و اگر مورد غضبش قرار بگیرد ، به او ستم نخواهد کرد .
@ayeha313
10.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#باسازی_پله
با استفاده از کفپوش های چسبی
@ayeha313
🔰احکام_دین
حکم همراه داشتن چیز نجس در نماز
❗️سوال
اگر دستمال نجسی در جیب نمازگزار باشد، آیا نماز او صحیح است؟
✅پاسخ
اگر به قدری کوچک است که نمی توان با آن عورت را پوشاند (مثل دستمال کوچک) در صورتی که از مردار یا حیوان نجس العین (سگ وخوک) وحیوان حرام گوشت یا ابریشم خالص ویا طلا (برای مردان) درست نشده باشد، مانعی ندارد'
#توجه
وسایلی مانند کلید، چاقو،انگشتر وعینک نجس نیز حکم دستمال کوچک را دارند، از این رو همراه داشتن آنها در نماز باشرایط مذکور مانعی ندارد.
همچنین همراه داشتن تلفن همراه، دستمال کاغذی، جوراب ساق کوتاه نجس، در نماز اشکالی ندارد (به شرطی که نجاست به لباس یا بدن نمازگزار سرایت نکند)
#توضیح_المسائل_ده_مرجع
@ayeha313
#سوال_کاربران
حدیث داریم اسلام با دو چیز سر پا موند: شمشیر علی و ثروت خدیجه(علیهما السلام)
خب این یعنی پیامبر اومد با زر و زور مردم رو به اسلام دعوت کرد؟
✅ پاسخ
اولا چنین روایتی نداریم. بلکه جملهای است که توسط اندیشمندان در شأن این بزرگواران گفته شده.
ثانیاً منظور، آن است که در شرایط تحریم (شعب ابی طالب) اگر اموال حضرت خدیجه نبود اسلام نابود شده بود.
شمشیر امیرالمومنین هم در جنگهایی به کار رفت که همه جنگ دفاعی بود. بنابراین یعنی دفاع و جانفشانی امیرالمومنین اسلام را حفظ کرد.
🔹طبق آیه قرآن (آل عمران ۱۵۹) اخلاق پیامبر (که قضایای آن زیاد است) عامل گسترش اسلام بوده و معارف مترقی اسلامی که در قالب قرآن و سنت از پیامبر اعظم به یادگار ماند و تلاشهای فرهنگی و علمی ائمهی اطهار، از مهمترین عوامل پیشرفت اسلام بوده است.
@ayeha313
❌ شبهه
آیه ۴۳ توبه (عفی الله عنک لم اذنت لهم ...) دلالت بر گناهکار بودن پیامبر یا حداقل خطا در تدبیر جنگی ایشان میکند.
✅ پاسخ
🔹 در این آیه ـ حتى در ظاهر آن ـ هیچ گونه دلیلى بر صدور گناهى از پیامبر (صلى الله علیه وآله) وجود ندارد.
وقتی منافقین برای شرکت نکردن در جنگ تبوک از پیامبر اعظم اجازه گرفتند، حضرت به ایشان اجازه دادند. خدای سبحان، به پیامبرش میفرماید:
خدا تو را ببخشد کاش به آنها اجازه نداده بودی تا نفاقشان آشکار گردد.
برخی با استناد به عبارت «عفی الله عنک؛ خدا تو را ببخشد» گمان کردهاند که پیامبر دچار گناه یا اشتباه شده است درحالیکه همه قرائن نشان مى دهد چه پیامبر (صلى الله علیه وآله) به آنها اجازه مى داد و چه اجازه نمى داد، این گروه منافق در میدان تبوک شرکت نمى کردند، و به فرض که شرکت مى کردند نه تنها گرهى از کار مسلمانان نمى گشودند که مشکلى بر مشکلات مى افزودند. شاهد این ادعا، چند آیه بعد است که در آن آمده:
خداوند از شرکت آنها به سمت میدان جهاد کراهت داشت و به دلیل این که اگر شرکت مى کردند موجب تخریب بودند:
لَوْ خَرَجُوا فیکُمْ ما زادُوکُمْ إِلاّ خَبالاً: اگر آنها با شما حرکت مى کردند جز شرّ، فساد، سعایت، سخن چینى و ایجاد نفاق کار دیگرى انجام نمى دادند !(توبه؛ ۴۶)
🔹بنابراین، نه تنها تصمیم پیامبر، گناه نبوده، حتی اشتباه هم نبوده و هیچ گونه مصلحتى از مسلمانان با اذن پیامبر (صلى الله علیه وآله) فوت نشد.
تنها چیزى که در این میان وجود داشت این بود که: اگر پیامبر(صلى الله علیه وآله) به آنها اجازه نمى داد، مشت آنها زودتر باز مى شد و مردم به ماهیتشان زودتر آشنا مى شدند.
ولى این موضوع، در برابر مفاسد حضور آنها در جنگ (از جمله ایجاد اختلاف که سم مهلک هر جامعه مخصوصاً در زمان جنگ است) اهمیتی ندارد.
🔹بنابراین تعبیر (خدا تو را ببخشد) در آیهی فوق، بیان روح منافقگرى منافقان با یک بیان لطیف و کنایه آمیز میباشد.
مثلاً فرض کنید ستمگرى مى خواهد به صورت فرزند شما سیلى بزند، یکى از دوستانتان دست او را مى گیرد، شما نه تنها از این کار ناراحت نمى شوید که خوشحال نیز خواهید شد. اما براى اثبات زشتى باطن طرف، به صورت عتاب آمیز به دوستتان مى گوئید: خدا تو را ببخشد که نگذاشتى همه مردم ماهیت این منافق سنگدل را بشناسند!!
👈 در حدیثی از امام رضا علیهالسلام نیز آمده است که منظور از عبارت فوق همان (به در میگویم تا دیوار بشنود) است. (عیون اخبار الرضا جلد ۱ ص۲۰۲)
@ayeha313
#سوال_کاربران
سلام چجوری میشه به این باور برسیم که خدا بزرگه ...
چی باعث میشه بزرگی خدا رو درک وحس نکنیم
🔰سلام سوال اول: این باور همون چیزیه که ازش به ایمان و یقین تعبیر میکنیم و ایمان مسئله ایه که به مرور ایجاد میشه و عوامل مختلفی اونو تقویت میکنن. اولین عامل علم و معرفته. یعنی هر چی بیشتر درباره خدا و آثار و آیات و صفات اون مطالعه کنیم، بخونیم، بشنویم، و به شناخت درستی از خدا برسیم و از همه مهمتر درباره این دانسته هامون فکر کنیم به ایمان ما درباره خدا اضافه میشه. دومین عامل، عمله. یعنی عبادت هدفمند و پایبندی و مداومت بر عمل عبادی مثل نماز و....
سومین عامل، حفظ یا ایجاد پاکی و طهارت باطنی و ظاهریه. یعنی دوری از گناهان مختلف کوچک و بزرگ و توبه از اونها و استغفار مدام. که زمینه ساز ورود ایمان به قلبه. چون ایمان به قلب آلوده کمتر وارد میشه و اگر هم وارد بشه بخاطر آلودگی درونی، فاسد میشه. باید فراموش نکنیم که حفظ ایمان و مراقبت از اون مهمتر و سخت تر از ایجاد ایمانه.
سوال دوم؛ این هم بسته به عوامل مختلفی داره که برخی رو میگیم. یکیش خود بینی و بقول عرفا منیته. یعنی تکبر و غرور و خود محوری و اولویت قرار دادن خود بر امور دیگه. هرچی بیشتر خودمون رو ببینیم کمتر خدارو میبینیم. هر چی مابیشتر به کوچیکی و ضعف و نقص و ناتوانی خودمون پی ببریم، بیشتر به بزرگی خدا توجه میکنیم.
عامل بعدی، بازیگوشی و مشغولیت زیاد به دنیا و مظاهر دنیا و تجلیات مادیه. اصلا ذکر گفتن برای همینه که در هر حالی بیاد خداباشیم.
عامل دیگه میتونیم به نفس و هوی پرستی اشاره کنیم که تمام توجه و آرمان و هدفمون راضی کردن نفسمون بشه. و همش بگیم (چون دوس دارم، خوشم میاد، من اینو میخوام،...)
وخیلی چیزهای دیگه که نیازمند بحث و مطالعه همیشگیه
@ayeha313
🛑آیا بهشت و جهنم حرکت می کنند؟
🌷در حدیثى از پیغمبر اكرم(صلى الله علیه وآله)مى خوانیم:
✅ وقتى آیه (وَ جِیءَ یَوْمَئِذ بِجَهَنَّمَ) نازل شد، رنگ چهره مباركش دگرگون گشت، این حالت بر اصحاب گران آمد.
🌻 بعضى به سراغ على(علیه السلام)رفتند و ماجرا را بیان كردند،
على(علیه السلام)آمد میان دو شانه پیامبر را بوسیده عرض كرد: «اى رسول خدا! پدرم و مادرم به فدایت باد، چه حادثه اى روى داده؟
💐فرمود: جبرئیل این آیه را بر من تلاوت كرد.
🌹على(علیه السلام) مى گوید: عرض كردم:
چگونه جهنم را مى آورند؟
💐پیامبر فرمود: هفتاد هزار فرشته آن را با هفتاد هزار مهار مى كشند و مى آورند!
⚡️و او در حال سركشى است كه اگر آن را رها كنند، همه را آتش مى زند!
سپس من در برابر جهنم قرار مى گیرم و او مى گوید: اى محمّد! مرا با تو كارى نیست، خداوند گوشت تو را بر من حرام كرده...
💥در آن روز هر كسى در فكر خویش است، ولى محمّد صلی الله علیه و آله مى فرماید: رَبِّ أُمَّتِى! أُمَّتِى!«پروردگارا! امتم امتم»....
📒منبع: تفسیر نمونه، جلد 26، صفحه 488.