اعتکاف بايد سه روز پي در پي باشد.
🌷شرایط اعتکاف 🌷
1. از سه روز کم تر نباشد (زمان)
2. در مسجد جامع باشد (مکان)
3. ادامه ی ماندن در مسجد و خارج نشدن از آن ..
@ayeha313
🟡 شبهه
چرا اینقدر به کلمات انگلیسی گیر میدید در حالیکه اینقدر از کلمات عربی استفاده میکنید؟
🟢 پاسخ
🔸اتفاقاً ما هم این سوال را از اونایی داریم که مرسی و اوکی و .... از دهنشون نمی افته، اما نوبت سلام که میشه یادشون میافته ایرانیان و میگن درود!!
🔸 اما در پاسخ باید دانست کلماتی که در فارسی به کار میبریم اما به نظر عربی میرسد، چند دستهاند:
1⃣بعضی از آنها کلمات "فارسی شده" ای هستند که مفهوم آنها در زبان فارسی با آنچه در عربی مطرح میشود، به طور کلی متفاوت است؛ مانند، ملت، انقلاب، ازدواج، مراجعه (مثلاً مراجعه در عربی یعنی بازگشت اما وقتی میگید به پزشک مراجعه کردم، اصلا منظور بازگشت از پزشک نیست) و...
2⃣یک دسته دیگر از الفاظ در حقیقت مربوط به فرهنگ اسلامی است نه فرهنگ عربی. این دو تا با هم فرق دارند. مثلاً همین سلام یک فرهنگ اسلامی است و لذا عربهایی که مذهبی نیستند هنگام دیدار یکدیگر از کلمات دیگری مثل اهلا و سهلا استفاده میکنند. سلام یکی از اسامی خداوند است و طبق آیات قرآن، مومنان در بهشت با این لفظ به یکدیگر سلام و درود میفرستند.
بنابراین استفاده از این کلمات منافاتی با فرهنگ ما ندارد، چون فرهنگ ما از دو بخشی ملیت و اعتقادی تشکیل شده در حالی که زبان انگلیسی هیچ جایگاهی در فرهنگ ما ندارند نه ملیت و نه دینمون
3⃣بله دسته سومی هستند که ممکن است همان معنای عربی در آن باشد و ربطی به دین و اعتقادات هم نداشته باشد. ما نیز در جایگزین کردن کلمات فارسی با آنها مشکلی نداریم اما چیزی که هست اینکه اصرار بر حذف آنها از زبان فارسی مساوی است با حذف بخش بزرگی از میراث، فرهنگ و ادبیات ملی ما. چون ادب فارسی مملو از این کلمات است. یعنی اگر شما بخواهید این گونه کلمات را از ادبیات فارسی حذف کنید، باید آثار بزرگی مانند اشعار حافظ، گلستان و بوستان سعدی ، مثنوی مولوی ، آثار خیام ، آثار صائب تبریزی و.... را از پهنه ادب فارسی حذف کنید! چون عدم استفاده از آنها باعث میشود نسل های آینده به طور کلی با آن کلمات بیگانه شود و در نتیجه وقتی نسل های بعدی حافظ و سعدی میخوانند، گویی یک زبان خارجی و نامفهوم میخوانند!
🟡 نهایتاً اینکه باید بدانیم زبان و ادبیات یکی از شیوههای مهم تاثیر گذاری فرهنگی است. یعنی برای تغییر در ذائقه و نگرش فکری افراد، کافی است ادبیات آنها را تغییر دهید، کمکم و به تبع ادبیات جدید، فکر جدید ایجاد میشود، مرسی و اوکی و پرفکت و..... تنها الفاظ نیستند، حامل و نمادی از یک فرهنگ و نگرشی متفاوتند.
@ayeha313
16_ya-man-arjooho-ghahar_(www.Rasekhoon.net).mp3
575.1K
🤲دعایماهمبارکرجب🤲
با نوای قاسم موسوی قهار🎤
#معرفی_کتاب
نام اثر: #ترجمه_الغارات
دستهبندی: تاریخ اسلام
نویسنده: #ابراهیم_بن_محمد_ثقفی
مترجم: #سید_محمود_زارعی
انتشارات: بیان معنوی
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام اثر: #ترجمه_الغارات دستهبندی: تاریخ اسلام نویسنده: #ابراهیم_بن_محمد_ثقفی مترجم:
سال های روایت نشده از حکومت امیرالمؤمنین (ع)
کتاب ترجمه الغارات نوشتۀ ابراهیم بن محمد ثقفی و ترجمۀ سیدمحمود زارعی با مقدمه علیرضا پناهیان است. نشر بیان معنوی این کتاب را منتشر کرده است. کتاب، روایتگرِ سالهای روایت نشده از حکومت امیرالمومنین (ع) است؛ سالهایی که به دورۀ غارات مشهور هستند.
📚کتابی که سردار سلیمانی به خواندن آن تاکید زیادی کرده
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اعتکاف در چه مکان هایی جایز است؟
✍️پاسخ:
✅۱- اعتكاف در غير از مساجد چهارگانه (اعم از جامع و غير آن) به قصد رجاء مطلوبيت (به اميد اينكه مطلوب خداوند واقع شود) مانعی ندارد.
مساجد چهارگانه: مسجد الحرام، مسجد النبی (صلی الله عليه وآله وسلّم)، مسجد كوفه و مسجد بصره
۲- مسجد جامع، مسجدی است که برای اجتماع عامه مردم شهر، بنا شده، بدون اين که اختصاص به گروه و محله خاصی پيدا کند.
۳ - اعتکاف در مساجد دانشگاههای به قصد رجاء اشکال ندارد.
۴- پشت بام مسجد در حكم مسجد است مگر اينكه احراز شود كه هنگام وقفِ مسجد، پشت بام آن از وقف خارج شده است.
۵- اعتکاف در حياط مسجد اگر جزو مسجد نباشد، اعتکاف صحيح نيست.
۶ - بنا براحتياط واجب گذاردن وسائلی مانند كيف موجب حق سبقت میشود به شرط آن که از زمان گذاردن آن وسيله تا آمدن شخص زياد فاصله نشود، به نحوی كه منجر به تعطيلی مكان شود.
مطابق فتوای مقام معظم رهبری
@ayeha313
🛑 ۱۲ آیه برتر از تورات به انتخاب امیرالمومنین!
🌟حضرت علی می فرماید:
از تورات ۱۲ آیه برگزیدم و به عربی بازگرداندم و روزانه سه نوبت در آنها می نگرم:
✍آیه نخست: آدمیزاد! تا آن هنگام که تحت قدرت و سلطنت منی از شکوه هیچکس پروا مکن و بدان که قدرت و سلطنت من بر تو همیشگی و جاودان است
✍آیه دوم: آدمیزاد! تا آنگاه که خزینهها از ارزاق پر دارم از نرسیدن روزی خویش نیاندیش و بدان که خزائن من پیوسته پر خواهد ماند.
✍ایه سوم: آدمیزاد! تا آن زمانی که مرا توان یافت به هیچکس دیگر دل نبند و بدان که هر وقت مرا جویاشوی نیکوکار و نزدیک به خود خواهی یافت.
✍آیه چهارم: آدمیزاد! به حق خودم سوگند که من دوستدار توام پس به حقی که برتو دارم قسمت میدهم که دوست دار من باش.
✍آیه پنجم: آدمیزاد! تا آن وقت که هنوز از صراط نگذشتهای از خشم من ایمن نباش
✍آیه ششم: آدمیزاد! همه چیز را به خاطر تو آفریدم و تو را برای عبادت خود،
مبادا که در راه آنچه برای تو آفریده ام از آنچه تو را برای آن آفریده ام درگذری.
✍آیه هفتم: آدمیزاد! تو را از خاک و پس از آن از نطفه و علقه و مضغه ساختم و آفرینش تو برای من سختی و دشواری نداشت اینک می پنداری که من از رساندن قرص نانی به تو در رنج و دشواری میشوم؟
✍آیه هشتم: آدمیزاد محض خاطر خویش بر من آشفته می شوی اما به خاطر من بر خودت خشمگین و آشفته نمی شوی؟
✍آیه نهم: آدمیزاد! روزی تو برمن فرض است و مرا نیز بر تو فرایضی است اما بدان که اگر تو در انجام فرایض نسبت به من سرپیچی کنی من نه آنم که از فرض و عهده خویش سر باز بپیچم
✍آیه دهم: ای آدمیزاد! هرکس تو را برای خودش می خواهد اما من تو را برای خودت می خواهم، پس از من نگریز
✍پایه یازدهم: آدمیزاد! اگر به آن چه روزی است کرده اند راضی و خوشنود باشی جان و تن خویش را در آسایش و راحتی گذاشته و انسانی سزاوار و ستوده ای،
اما اگر به قسمت من رضا ندهی چنان دنیا را بر تو مسلط کنم که همچون حیوان وحشی بادیه پیمایی حیران و سرگردان گردی و به هر حال بیشتر از آنچه برایت روزی کردهام دست نخواهی یافت و انسانی ناسزاوار و ناشایستی!
✍آیه دوازدهم: آدمیزاد! هرگاه در برابر من به بندگی ایستادی چنان باش که بنده ای خاکسار در برابر پادشاهی شکوهمند ایستاده است و چنان باش که انگار مرا میبینی
که اگر تو نتوانی مرا دید من که تو را میبینم!
📕کتاب نشان از بی نشان ها، ج ۱، ص۲۶۸
خدایا🙏
امروز کمکمان کن
تا دستی را
به گرمی بگیریم
تابتوانیم قلبی را💕
غرق در شادی کنیم
خدایا🙏
به قلب کوچکمان
وسعت بده تا بتوانیم
بزرگیت را درک کنیم🙏
آمیـــن یا حَیُّ یا قَیّوم 🙏
ای زنده، ای پاینده 🙏
@ayeha313