⁉️متن شبهه👇👇
در شبکههای اجتماعی شایعه شده مهاجران افغانستانی باعث شیوع جذام در ایران شدهاند.
🚨اولین بار سعید کوشافر، در در توییتر نوشت: «موارد جدید از ابتلا به جذام در ایران مشاهده شده که اتفاقا مهاجر افغانی بودند.»
🚨هادی کساییزاده نیز در توییتر نوشت: «افغانها در حال ورود و گسترش ویروس جذام در ایران هستند. این میتواند احتمالا یک حمله بیوتروریسمی هم باشد.»
✅ پاسخ به شبهه👇👇👇
💠براساس اطلاعات مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت: «در سال ۱۴۰۲ تعداد ۹ مورد جدید جذام در کشور گزارش شده است که ۶ نفر از آنها ایرانی و سایر بیماران از اتباع خارجی هستند.»
✅روند ابتلا به جذام در ایران نه تنها افزایش نداشته که طی حدود ۲۰ سال گذشته به طور متوسط روندی کاهشی داشته و از کشف ۷۲ مورد جدید در سال ۸۵ (۶۵ ایرانی و هفت غیر ایرانی) به ۹ مورد (شش ایرانی و سه غیر ایرانی) در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
❌به فرض افزایش تعداد مهاجران افغانستانی در ایران طی سه سال اخیر (بعد از بازگشت طالبان) این اعداد افزایش معنیداری را در میزان ابتلا به جذام در این مدت نشان نمیدهد
✅آمار مبتلایان نشان میدهد که تعداد غیرایرانیهای مبتلا به جذام شناسایی شده در یک دهه اخیر، به طور متوسط سه نفر بوده و این روند با وجود کاهش ایرانیان مبتلا، تغییر چندانی نکرده است.
🔸همچنین گزارش سازمان جهانی بهداشت از روند و میزان ابتلا به جذام در ایران هم این جداول را تایید میکند
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
⚫️وقایع روز ششم محرم سال 61هجری ♨️در این روز عبیداللّه بن زیاد نامه ای برای عمر بن سعد فرستاد كه:
⚫️وقایع روز هفتم ماه محرم سال 61
♨️ در روز هفتم محرم عبید اللّه بن زیاد ضمن نامه ای به عمر بن سعد از وی خواست تا با سپاهیان خود بین امام حسین علیه السلام و یاران، و آب فرات فاصله ایجاد كرده و اجازه نوشیدن آب به آنها ندهد.
🔰عمر بن سعد نیز بدون فاصله "عمرو بن حجاج" را با 500 سوار در كنار شریعه فرات مستقر كرد و مانع دسترسی امام حسین علیه السلام و یارانش به آب شدند.
🌀در این روز مردی به نام "عبداللّه بن حصین ازدی" ـ كه از قبیله "بجیله" بود ـ فریاد برآورد: ای حسین! این آب را دیگر بسان رنگ آسمانی نخواهی دید! به خدا سوگند كه قطره ای از آن را نخواهی آشامید، تا از عطش جان دهی!
🌹امام علیه السلام فرمودند: خدایا! او را از تشنگی بكش و هرگز او را مشمول رحمت خود قرار نده.
🔶حمید بن مسلم (خبرنگار کربلا) ميگوید: به خدا سوگند كه پس از این گفتگو به دیدار او رفتم در حالی كه بیمار بود.
♦️ قسم به آن خدایی كه جز او پروردگاری نیست، دیدم كه عبداللّه بن حصین آنقدر آب ميآشامید تا شكمش بالا ميآمد و آن را بالا ميآورد و باز فریاد ميزد: العطش! باز آب ميخورد، ولی سیراب نميشد. چنین بود تا به هلاكت 🔥رسید.
✍ادامه دارد...
📘الانساب الاشراف،ج3،ص180
📙ارشاد شیخ مفید،ج2،ص86
@ayeha313
فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی
بر همه ی شما عزیزان تسلیت باد
امام حسین مظهر ایستادگی در برابر ظلم ، مظهر پاکی ، مظهر محبت و نماد تمام خوبی ها است
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
⚫️دروغ ها و تحریفات عاشورا(قسمت ششم)! 🔶نمونه ديگر ، اربعين است. اربعين كه میرسد همه،اين روضه را م
⚫️ تحریفات و دروغ های واقعه عاشورا! (قسمت هفتم)
☘شهید مطهری:
من در سابق خيال مى كردم كه اساساً علت اينكه اینهمه دروغ اينجا پیداشده است اين بوده كه وقايع راستين را كسى نمى داند چه بوده است؟ بعد كه مطالعه كردم، ديدم اتفاقاً هيچ قضيه اى بهاندازه حادثه كربلا تاريخ معتبر ندارد.
🔰 معتبرين مورخين اسلامى از همان قرن اول و دوم قضايا را با سندهاى معتبر نقل كردند... اما قضايايى در كار بوده است كه سبب شده است جزئيات اين تاريخ بماند!
مثل غرض ورزی دشمنان و تمایل بشر به اسطوره سازی!
و بر اساس اين فهم نادرست:
✍«متأسفانه عده اى اين را نشناختند، خيال كردند كه لازم نیست که مردم را به مكتب حسين عليه السلام آشنا كنيم،همين قدر كه مردمى آمدند و نشستند و يك گريه اى را نفهميده و ندانسته كردند، ديگر كفاره گناهان است!»
♨️و در ادامه اين بدفهمي:
🏴«عده اى آمدند گفتند گريه بر امام حسين ثوابش آنقدر زياد است كه از هر وسيله اى براى اين كار مى شود استفاده كرد.
اين موضوع باعث شد از هر وسيله اى براى گرياندن استفاده كنن!
❌اين خيال، اين توهم دروغ و غلط، يك عامل بزرگى شد براى جعل و تحريف. یعنی یه عده به خیال خودشون برای در آوردن اشک مردم اشکالی ندارد از دروغ و تحریف و جعل استفاده کنند!
✅ درحالیکه فلسفه دستور ائمه (علیهمالسلام) براي اقامه عزاي امام حسین اين بوده است كه:
«پرتوى از روح حسين بن على در روح ما و شما بتابد. اگر اشكى كه ما براى او مى ريزيم- در مسير هماهنگى روح ما باشد، روح ما پرواز كوچكى با روح حسينى بكند، ذره اى از همت او، ذره اى از غيرت او، ذره اى از حريّت او، ذره اى از ايمان او، ذره اى از تقواى او، ذره اى از توحيد او در ما بتابد
و چنين اشكى از چشم ما جارى شود، آن اشك هرچه دلتان بخواهد قيمت دارد.
💯اگر گفتند بهاندازه يك بال مگسش هم يك دنيا ارزش دارد، باور كنيد.
🛑اما نه اشكى كه براى شهادت حسين باشد, بلكه اشكى كه براى عظمت حسين باشد، براى شخصيت حسين باشد.
🏴اشكى كه نشانه اى از هماهنگى كردن و پيروى كردن از حسين بن على باشد، بله يك بال مگسش هم يك دنيا ارزش دارد. خواستند كه هميشه مردم اين مكتب عملى را ببينند.
📕 منبع: حماسه حسینی ج 1
اثر شهید مطهری
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام کتاب: #سلوک_عاشورایی نویسنده: #مجتبی_تهرانی ناشر: موسسه پژوهشی فرهنگی مصابیح الهدی
عظمت قیام انسان ساز حضرت سیّدالشّهداء سبب شده است که نتوان تنها یک هدف برای آن در نظر گرفت یا تنها از یک بُعد و زاویه به آن نگاه کرد.
بر این مبنا، حضرت استاد تلاش کرده اند با مروری بر کلمات و جملات امام حسین(علیه السلام) در طول این حرکت، از مدینه تا کربلا، چارچوبی از اهداف و ابعاد این قیام ارائه کرده و ساختار بحث را با تکیه بر منابع و معارف غنیّ اسلامی، نظیر قرآن کریم و روایات اهل بیت(علیهم السلام) تکمیل نمایند تا مُراد از هر بُعد و هدفی که حضرت سیّد الشّهداء مطرح کرده اند، به درستی روشن شود.
در حقیقت، شیوه ی علمی مباحث استاد، نوعی «تفسیر روایت به آیات و روایات» است. در این شیوه، جملات کلیدی امام حسین(علیه السلام) مبنای «تئوری پردازی علمی» قرار گرفته و سپس به کمک آیاتی از قرآن کریم و سایر روایات اهل بیت(علیهم السلام) تبیین می شود.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
⚫️ در ظهر عاشورا چه گذشت...(قسمت ششم) ✳️ نکته: در روز عاشورا در کربلا 72 تن از یاران باوفای آقا اما
⚫️در ظهر عاشورا چه گذشت...(قسمت هفتم)
🔴السلام علی عابس بن ابی شیب الشاکری
✳️ عابس یکی از مردان بزرگ شیعه و مردی شجاع و شب زنده دار و رییس قبیله بنی شاکر بود و از مخلصین و دوستداران حضرت علی علیه السلام،
🌺تا جایی که حضرت در مورد آنان فرمود: اگر تعداد آنها به هزار نفر برسد خدا آنطور که شایسته است پرستش می شود...
🌟این طایفه همگی از شجاعان عرب بودند.
🍀عابس نه تنها خود در راه امام حسین فداکاری مینمود بلکه میکوشید تا نیروی بیشتری برای امام تهیه کند.
🍁وقتی جنگ شدید شد عابس گفت: اگر هرکس دیگری از نزدیکانم بود دوست داشتم قبل از من به میدان میرفت تا شهید میشد و من در اجرش شریک میشدم،امروز روزی است که میتوان تحصیل ثواب نمود و بعد از این عملی نخواهیم داشت...
✨عابس نزد امام حسین علیه السلام آمد و عرض کرد:
🌷 یا اباعبدالله در زمین و دور و نزدیک نزد من محبوبتر از شما کسی نیست.
🌾گواه باش که من بر راه و روش شما و پدران شما هستم.سپس وداع کرد و با شمشیر کشیده در حالی که ضربتی بر پیشانی داشت به میدان آمد و مبارز طلبید.
⚫️شهادت عابس
⚡️ ربیع بن تمیم میگوید: همینکه دیدم عابس به میدان آمد،چون قبلا جنگهای اورا دیده بودم فریاد کشیدم: مردم! این شیر شیران است هیچکس تنها به میدان نرود که جان سالم به در نمیبرد.
✳️ عابس هم صدا میزد الارجل الارجل،ولی هیچکس به مصاف او نرفت.
🔥عمر سعد که چنین دید فریاد زد: وای بر شما او را سنگ باران کنید! سپاهیان از هر طرف اورا سنگ باران کردند.
💥 عابس که دید کسی به مصاف او نمیرود برای اینکه امتیازی به حریف داده باشد کلاه و زره خود را از سر و تن برداشت و به کناری انداخت ،بدون سپر و سلاح به دشمن حمله کرد.
⚡️ ربیع میگوید: دیدم بخدا قسم به هرسو حمله میکرد دویست نفر فرار میکردند و به روی یکدیگر میریختند. تا اینکه لشکر از چهار طرف او را محاصره کردند و بالاخره از شدت جراحات سنگ و نیزه و شمشیر سرانجام از پای درآمد و به شهادت رسید..
♨️اطرافیان هریک به نزاع میپرداختند که اورا من کشتم! تا اینکه عمر سعد گفت: عابس را یک نفر نکشته بلکه دسته جمعی او را کشتید...
📕ابصارالعین ص75
📗 نفس المهموم ص 281
📘 الحسین فی طریقه ص 10
📔نفس المهموم ص 282
📒طبری 237/7
@ayeha313
💚خدایا
▪️در این روز معنوی
▪️تو را به آبروی زینب
▪️به بی قراری رقیه
▪️به غیرت اباالفضل
▪️به حرمت موی سپید ارباب
▪️هر دستی به سوی تو بلند شد،
▪️خالی برنگردان
💚آميـن...
@ayeha313
امام جعفرالصادق علیهالسلام:
ما مِن احدٍ قال فی الحسین شعراً فبکی و ابکی به الّا أوجب الله له الجنة و غفر له.
هیچ کس نیست که درباره ی امام حسین علیه السلام شعری بسراید و بگرید و با آن بگریاند مگر آن که خداوند ؛ بهشت را بر او واجب می کند و او را می آمرزد...!!!
منبع : 👇
کتاب شریف رجال شیخ طوسی، ص 289
@ayeha313
💗دوستی های قبل ازدواج
🚫پیشنهاد دوستی نشانه ی عقیده ای نادرست است.
❣همسر آینده ی شما،هرچه از عقیده ای صحیح تر وسالم تر برخوردار باشد،شما زندگی آرام تر ،هدمندتر وگواراتری خواهید داشت.
💖خیلی ها شاید در حرف مدعی باورهای درست و تشنگی حق باشند، اما از کجا بفهمیم راست میگویند ؟پاسخ اینجاست که میوه ی عقیده ی صحیح و سالم ، رفتارهای ماست. یعنی عملکرد و رفتار های روزمره هرکس، برخورداری او را از عقیده ی درست یا نادرست روشن میکند.
💚دوستی دختر و پسر ، حتی به قصد ازدواج ، ضعف و نا درستی عقیده را روشن میسازه.
وقتی پسری حتی به قصد ازدواج پیشنهاد دوستی به دختری بده این ضعف عقیده است. یعنی این که پسر باور نداره این رابطه مورد تایید و پسند خدا نیست. یعنی اینکه باور نداره این رابطه مورد طمع شیطان است.یعنی باور نداره که ابلیس قسم خورده که در خلوت با نامحرم او نفر سومه.یعنی باور نداره این رابطه با اون جاذبه ها و تمایلات دو جنس مخالف ، آن هم در اوج جوانی چه لغزشگاه بزرگی برای به دام گناه افتادنه ، یعنی ...
💔از آنجا که پیشنهاد دوستی را معمولا پسران میدن و پسرها از دختر ها چنین تقاضای دارن، به تمام دخترا هشدار میدیم : با توجه به چیزهای که گفتیم ، پسری که پیشنهاد دوستی و ارتباط قبل از ازدواج به شما می ده غالبا فرد مناسبی برای ارتباط و ازدواج نیست و از کسی که باورهای نادرست داره میتوان هر رفتار نادرستی را انتظار داشت.(چرا که او وقتی نسبت به خداوند تعهدی نداشته باشد نسبت به زندگی مشترک هم تعهدی نخواهد داشت.)
@ayeha313
🏴چرا مشکی میپوشیم؟
با فرارسیدن ماه محرم، شبههافکنان پیرامون موضوعات مختلف دست به کار شده و میکوشند تا هرچقدر که بتوانند از عظمت، شکوه و پیوند روزافزون مسلمانان نسبت به واقعه عاشورا بکاهند. البته میدانند تا عاشورا زنده است، نقشههایشان حتی سراب هم نیست.
اما پاسخهایی متفاوت و متنوع به این سوال که: چرا در عزای آل الله(ع) مشکی میپوشیم؟
🏴 پوشیدن لباس خاص در عزاداری به دوران باستان بازمیگردد. در مصر، یونان و رُم باستان مردم هنگام عزاداری لباسهایی میپوشیدند که از رنگ و شکل با سایر لباسهایشان تفاوت داشته است.
🏴مطابق برخی اسناد موجود، استفاده از لباس سیاه در ایران به دوره قبل از اسلام بازمیگردد. در دوران هخامنشی و ساسانیان هم از رنگ سیاه در لباس عزا استفاده میکردند.
🏴یکی از مراسم کهن ایرانی به نام سوگ سیاوش یا سیاوشان از زمانهای بسیار قدیم برگزار میشده است که در آن زنان و مردان لباس سیاه به تن میکردند.
🏴در ادبیات کهن نیز به سیاهپوشی در ایام عزا تصریح شده است. جهت اختصار، تنها بیتی از فردوسی آورده میشود:
به یک سال در سیستان سوگ بود
همه جامههاشان «سیاه» و کبود
🏴میشل پاستورو (نویسنده فرانسوی) در کتاب «مشکی، تاریخ یک رنگ» نشان داده است که رنگ سیاه از سال ۱۵۰۰ تبدیل به رنگی شد که بسیار پرطرفدار بوده است.
علاوه بر دوران باستان و قرون وُسطی، با شروع دوران مدرن بود که این رنگ به عنوان رنگی برای پوشش در مراسم عزاداری انتخاب شد.
رنگ سیاه خالی از نور و نماد ظلمت و شب است و انتخاب درستی برای پوشیدن در مراسم عزای یک عزیز به شمار آمد.
🏴در بسیاری از کشورهای دنیا به ویژه در اروپا، رنگ مشکی رنگ اصلی لباس عزاداران است و بعضاً حتی جواهرات خاص ایام عزا نیز استفاده میشود که عموما از شبق سیاه ساخته شدهاند.
🏴با توجه به فراگیری رنگ سیاه در ایام عزاداری، همینک به عنوان رایجترین رنگ در جهان شناخته میشود. پوشیدن لباس سیاه در بسیاری از فرهنگها علامت سوگواری و عزا است و به عنوان یک رسم عرفی و اجتماعی پذیرفته شده است.
🏴رنگ سیاه معنای حُزن و اندوه میدهد. سیاه رنگ ابهت است و در برخی از موارد در تاریخ ایران، از جمله نهضت سربداران یا سیاه جامگان از رنگ سیاه برای جنبههای قدرتافزایی و ایجاد ثبات و شخصیت استفاده میکردند.
🏴شیعیان هم در ایام عزای اهل بیت(علیهم السلام) با سیاهپوشی اعلام میدارند که در منطق ما، بی حسین(علیه السلام) و آبا و اولادش، جامعه تاریک و جهان بیفروغ و سیاه است.
🏴امام حسن مجتبی(علیه السلام) در سوگ امیرالمومنین امام علی(علیه السلام) جامه سیاه بر تن کرد و میان مردم آمد و برایشان خطبه خواند.
(شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید)
🏴امام محمدباقر(علیه السلام) فرمود: زنان بنیهاشم در سوگ اباعبدالله الحسین(علیه السلام) جامه سیاه بر تن کردند... پدرم (امام سجاد(علیه السلام)) به علت اشتغال آنان به مراسم عزاداری، برایشان غذا درست میکرد.
(بحارالانوار، جلد ۹)
🏴حرف آخر:
پوشیدن پیراهن مشکی برای عزای اهل بیت (ع) به ویژه امام حسین(علیه السلام) امروز به یک فرهنگ تبدیل شده و در واقع یک پرچم است؛ پرچمی که دشمن پیامش را به خوبی درک کرده که تا سیاهپوشان محرم و صفر هستند، شعار «هیهات منا الذله» زنده و جاری است.
اگر باور ندارید، بر میزان و حجم تخریب و توهین دشمن نسبت به سیاهپوشی محبان اهل بیت، دقت دوبارهای داشته باشید! لبیک یا حسین
@ayeha313
اعمال مستحبی تاسوعا و عاشورا
🔷اولین عمل مستحبی ذکر شده برای روز تاسوعا و روز عاشورا زیارت امام حسین علیهالسلام است. زیارت امام حسین علیهالسلام در شب عاشورا پاداشی بس عظیم دارد. کسی که در شب عاشورا تا صبح در حرم سیدالشهدا علیه السلام بماند، خدا او را با شهدا و در کنار امام حسین علیهالسلام محشور میکند.
هفتاد سال عبادت برای کسانی که در شب عاشورا احیاء میگیرند
🔷احیای شب عاشورا فضیلت زیادی دارد و بسیار توصیه شده است. در میزان ثواب آن آمده که اندازه عبادت همه ملائکه و برابر با هفتاد سال است. پیامبر اسلام صلیالله علیه وآله نیز عبادت در شب عاشورا را همچون عبادت فرشتگان میدانند.
خواندن نماز چهار رکعتی در شب عاشورا
🔷برای شب عاشورا نمازهای زیادی ذکر شده است. یکی دیگر از این نمازهای مستحبی نمازی چهار رکعتی است که در آخر شب باید خوانده شود. در هر رکعت این نماز بعد از سوره حمد، یک آیت الکرسی و ده مرتبه سوره توحید، سوره فلق، سوره ناس باید خوانده شود. بعد از سلام نماز نیز صد مرتبه سوره توحید خوانده شود.
نماز امیرالمومنین (ع) را در شب عاشورا فراموش نکنید
🔷نماز امیرالمومنین علیهالسلام نماز دیگری است که در این شب میتوان به جا آورد. این نماز چهار رکعت است و در هر رکعت بعد از حمد پنجاه مرتبه سوره توحید باید خوانده شود. خواندن این نماز ثواب زیادی دارد. پس از خواندن این نماز چهار رکعتی ذکر خدا گفته شود و سپس بر پیامبر اسلام صلیالله علیه وآله صلوات فرستاده شود و دشمنان ایشان لعن شود.
چرا نباید در روز نهم و دهم محرم روزه بگیریم؟
🔷 روزه گرفتن در روز نهم و دهم محرم نهی شده است. علامه مجلسی در این باره فرمودند که بنی امیه در این دو روز برای برکت و شکر قتل امام حسین علیهالسلام روزه میگیرند. البته پرخوری در روز عاشورا نیز توصیه نشده است. در این روز باید بدون نیت روزه تا عصر غذایی خورده نشود و سپس مقدار کمی آب و غذا خورده شود. دقیقا به حالتی که مصیبت زدگان رفتار میکنند.
السلام علی الحسین علیه السلام...
خواندن زیارت عاشورا در این روز ثواب بسیار زیادی دارد و میتوان آن را از دور یا نزدیک خواند و به حضرت سلام و عرض ادب کرد.
لعنت بر قاتلان امام حسین علیهالسلام
🔷در این روز هزار مرتبه ذکر: «اَللّهُمَّ الْعَنْ قَتَلَةَ الْحُسَینِ علیه السلام.» خوانده شود.
@ayeha313
💠 حکم جَرح و سرخ شدن بدن در عزاداری برای حضرت سیدالشهدا و معصومین(علیهمالسلام) چیست؟
🔹 همه مراجع تقلید: در صورتی که موجب وهن مذهب و آسیب غیر قابل تحمل به بدن نشود، اشکال ندارد.
📚 منابع: استفتائات دفتر رهبر معظم انقلاب، استفتا آنلاین از مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
📚 #احکام_دین
@ayeha313
💢امام به گریه نیاز نداره!!!
عده ای با ژست #روشنفکر_دینی می گویند:
امام حسین(ع) شهید نشد که ما گریه کنیم و توی سر وکله بزنیم باید راه حسین را شناخت حسین به این عزاداریها نیاز نداره
#پاسخ
این حرف درستی است که امام حسین(ع) به #گریه ما نیاز ندارد.
خداوند هم به نماز و عبادت ما احتیاجی ندارد پس انجام ندهیم؟
اصلا اینجا حرف از #نیاز امام حسین(ع) به عزاداری ما نیست. این شبهات با حرفهای قشنگ دینی مخلوط میشود.
کسانی که ادعای #روشنفکر_دینی دارند.
به این سوال جواب دهند، چرا امام موسی کاظم(ع) که #خودشان امام معصوم هستند برای امام حسین(ع) عزا داری میکردند؟
امام رضا(ع): هر گاه ماه #محرم فرا می رسید، پدرم (موسی بن جعفر علیه السلام) دیگر خندان دیده نمی شد و غم و افسردگی بر او غلبه می یافت تا آن که ده روز از محرم می گذشت، روز دهم محرم که می شد، آن روز، روز مصیبت و اندوه و #گریه پدرم بود.
📚امالی صدوق، ص 111
یا چرا امام صادق(ع) از قول پدرشان میفرمان:
امام صادق(ع):
پدرم امام باقر(ع) به من فرمود: ای جعفر ! از مال خودم فلان مقدار #وقف نوحه خوانان کن که به مدت ده سال در «منا» در ایام حج، بر من نوحه خوانی و سوگواری کنند.
📚بحار الانوار، ج 46، ص .220
گریه بر حسین(ع)، گریه اعتراض به ظلم است.
گریه بر محبت حسین(ع)
مگر در زیارت #عاشورا نمی خوانیم که با محبت حسین(ع) به خدا نزدیک میشویم؟
با حرفهای به ظاهر قشنگ، دنبال تحریف و #تخریب روضه امام حسین(ع) هستند و تازه خود را اسلام شناس و امام شناس هم معرفی میکنند.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
⚫️وقایع روز هفتم ماه محرم سال 61 ♨️ در روز هفتم محرم عبید اللّه بن زیاد ضمن نامه ای به عمر بن سعد
⚫️وقایع روز هشتم محرم سال61!
☑️ در روز هشتم #محرم امام حسین علیه السلام و اصحابش از تشنگی سخت آزرده خاطر شده بودند؛
بنابراین امام علیه السلام كلنگی برداشت و در پشت خیمه ها به فاصله نوزده گام به طرف قبله، زمین را كَند.
💦 آبی گوارا بیرون آمد و همه نوشیدند و مشكها را پر كردند، سپس آن آب ناپدید شد و دیگر نشانی از آن دیده نشد.
🌾هنگامی كه خبر این ماجرا به عبیداللّه بن زیاد رسید، پیكی نزد عمر بن سعد فرستاد كه: به من خبر رسیده است كه #حسین چاه ميكَند و آب بدست ميآورد.
💠به محض اینكه این نامه به تو رسید، بیش از پیش مراقبت كن كه دست آنها به آب نرسد و كار را بر حسین علیه السلام و یارانش سخت بگیر. عمر بن سعد دستور وی را عمل نمود.
✳️در این روز "یزید بن حصین همدانی" از امام علیه السلام اجازه گرفت تا با عمر بن سعد گفتگو كند.
🌸حضرت اجازه داد و او بدون آنكه سلام كند بر عمر بن سعد وارد شد؛ عمر بن سعد گفت: ای مرد همدانی! چه چیز تو را از سلام كردن به من بازداشته است؟مگر من #مسلمان نیستم؟
🔰گفت: اگر تو خود را مسلمان ميپنداری پس چرا بر عترت پیامبر شوریده و تصمیم به كشتن آنها گرفته ای و آب فرات را كه حتی حیوانات این وادی از آن مينوشند از آنان مضایقه ميكنی؟
🔥عمر بن سعد سر به زیر انداخت و گفت: ای همدانی! من ميدانم كه آزار دادن به این خاندان حرام است، من در لحظات حسّاسی قرار گرفته ام و نميدانم باید چه كنم؛ آیا حكومت ری را رها كنم، حكومتی كه در اشتیاقش ميسوزم؟
⚡️و یا دستانم به خون حسین آلوده گردد، در حالی كه ميدانم كیفر این كار، آتش است؟
💥 ای مرد همدانی! حكومت ری به منزله نور چشمان من است و من در خود نميبینم كه بتوانم از آن گذشت كنم.
🔆یزید بن حصین همدانی بازگشت و ماجرا را به عرض امام علیه السلام رساند و گفت: عمر بن سعد حاضر شده است شما را در برابر حكومت ری به قتل برساند.
🌺امام علیه السلام مردی از یاران خود را نزد ابن سعد فرستاد و از او خواست تا شب هنگام در فاصله دو سپاه با هم ملاقاتی داشته باشند.
🌙شب هنگام امام حسین علیه السلام با 20 نفر و عمر بن سعد با 20 نفر در محل موعود حاضر شدند.
🌹 امام حسین علیهالسلام به همراهان خود دستور داد تا برگردند و فقط برادر خود "عباس" و فرزندش "علي اكبر" را نزد خود نگاه داشت.
عمر بن سعد نیز فرزندش "حفص" و غلامش را نگه داشت و بقیه را مرخص كرد.
🍁در این ملاقات عمر بن سعد هر بار در برابر سؤال امام علیه السلام كه فرمود: آیا ميخواهی با من مقاتله كنی؟ عذری آورد.
🔥یك بار گفت: ميترسم خانه ام را خراب كنند! امام علیه السلام فرمود: من خانه ات را ميسازم.
🔥ابن سعد گفت: ميترسم اموال و املاكم را بگیرند!
فرمود: من بهتر از آن را به تو خواهم داد، از اموالی كه در حجاز دارم.
🔥 عمر بن سعد گفت: من در كوفه بر جان افراد خانواده ام از خشم ابن زیاد بیمناكم و ميترسم آنها را از دم شمشیر بگذراند.
🌷حضرت هنگامی كه مشاهده كرد عمر بن سعد از تصمیم خود باز نميگردد، از جای برخاست در حالی كه ميفرمود: تو را چه ميشود؟ خداوند جانت را در بسترت بگیرد و تو را در قیامت نیامرزد.
✨ به خدا سوگند! من ميدانم كه از گندم عراق نخواهی خورد!
✍ابن سعد با تمسخر گفت: جو ما را بس است
💥 پس از این ماجرا، عمر بن سعد نامه ای به عبیداللّه نوشت و ضمن آن پیشنهاد كرد كه حسین علیه السلام را رها كنند؛
چرا كه خودش گفته است كه یا به حجاز برميگردم یا به مملكت دیگری ميروم.
♨️ عبیداللّه در حضور یاران خود نامه ابن سعد را خواند، "شمر بن ذی الجوشن" سخت برآشفت و نگذاشت عبیداللّه با پیشنهاد عمر بن سعد موافقت كند..
✍ادامه دارد..
📒کشف الغمه،ج2،ص47
📘بحارالانوار،ج44،ص388
📕ارشاد،شیخ مفید،ج2،ص82
#ماه_محرم
@ayeha313