❌باخشک کردن لباس در خانه
✍ باعث رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس در خانه میشویدکه باعث ایجاد بیماری عفونی شده و میتواند سینوس،ریه و سلولهای خونی را درگیر کند و بر مغز،قلب وکبد تاثیر بگذارد.
@ayeha313
💢پیامبر(ص):
إنَّ مِن تَمامِ إيمانِ العَبدِ أن يَستَثنِيَ فِي كُلِّ شَيءٍ
نشانه كامل بودن #ايمان بنده اين است كه در هر كارى «اِن شاء اللّه » بگويد.
📚كنز العمّال : 5468
کارهای کوچک و بزرگ روزانه را با #ذکر ان شاالله وابسته به مشیت الهی کنید
این به معنای کم کاری یا سپردن کار بدون تلاش به امر خداوند نیست، بلکه بندگی و توکل بر خدا را نشان میدهد
@ayeha313
🌹✨
📝 معمولاً ازدواج به خاطر قیافه و موقعیت افراد شکل میگیرد، و طلاق به خاطر اخلاق!
✅وقت آن رسیده است که کمی در معیارهایمان تجدید نظر کنیم…!
@ayeha313
🌹 راه حل سه گرفتاری در خانه 🌹
امام صادق عليه السلام :
(( اَ لْبَيْتُ الَّذى لايُقْرَاُ فيهِ الْقُرآنُ وَ لايُذْكَرُ اللّه ُ ـ عَزَّ وَ جَلَّ ـ فيهِ تَقِلُّ بَرَكَتُهُ وَ تَهْجُرُهُ الْمَلائِكَةُ وَ تَحْضُرُهُ الشَّياطينِ))
امام صادق عليه السلام :
خانه اى كه در آن قرآن خوانده نمى شود و از خدا ياد نمى گردد، سه گرفتاری در آن خانه بوجود می آید:
۱-بركتش كم شده،(دائم مشکل مالی دارند)
۲-فرشتگان آن را ترك مى كنند(رحمت و فیض خاص خداوند به آن خانه نازل نمی شود.)
۳- شياطين در آن حضور مى يابند.(نزاع و جدال در آن خانه زیاد است )
🌹خواندن قرآن در خانه این سه گرفتاری را برطرف می کند.
📚كافى، ج 2، ص 499، ح 1.
@ayeha313
🔴اگر طرف مقابلتان این ویژگی را داشت قید ازدواج بااو را بزنید.
🚫خشمهای ناگهانـــی و غیـــرقابل کنترل
⚠️ برخی افراد به طور ناگهانــی و باشدت بسیار زیادی خشمگین میشوند😤. در واقع عصبانیتهای آنها غیـــرمعمول و نامتناســب است.
زندگی با چنین افرادی یک تجربهی بســـــیار وحشتناک است.😱
🔶لذا در روند تحقیق و آشنایی قبل از ازدواج اصلا از کنار چنین موردی به راحتی نگذرید.
🔷اگر طی آشناییهای اولیه چیزی متوجه نشدید و در دوران نامزدی هستید. درصورت مشاهده چنین رفتارهای نابهنجاری قبل هراقدام با مشاور مجرب مشــــورت کنید.
🔹بسیاری ازاین افراد با روانکاویهای ساده و تجویزات پزشک به راحتــــی درمان میشوند.
⚜اما اگر به تشخیص مشاور، راهی برای زندگــــی نبود. زیر بار چنین ازدواجی نرویــ❌ـد. با وعده وعیدها هم کوتاه نیایید.
🔹مگراینکه روند درمان بخوبی و کـــامل طی شود و یک کارشــــناس صلاحیت وی را برای زندگی مشترک تعیین کند.
@ayeha313
#خبر_فحشا
💢اشاعه فحشا
چندسالی است که هر روز انواع و اقسام خبرها را در #فضای_مجازی میشنویم.
از منبع و سند خبرها که بگذریم(عموما سندی ندارند).
اخلاق اسلامی در مورد شنیدن خبر از #فحشا چه نظری دارد؟ فورا منتشر کنیم تا همه باخبر شوند؟
✅در قرآن به این موضوع اشاره شده، ماجرایی در مورد خبر انتساب فحشا پیش آمد و آیه ۱۹ سوره مبارکه نور نازل شد.
✅اصطلاحی معروف شد بنام: اشاعه فحشا
#میل و #علاقه به اشاعه فحشا، در میان مؤمنان حرام است:
«ان الذین یحبون ان تشیع الفـحشة فی الذین ءامنوا لهم عذاب الیم فی الدنیا والاخرة والله یعلم وانتم لا تعلمون؛
#ترجمه: کسانی که دوست دارند #زشتیها در میان مردم با ایمان #شیوع یابد عذاب دردناکی برای آنها در دنیا و آخرت است، و خداوند میداند و شما نمیدانید.»
✅اما معنای #فحشا چیست؟
کلمه #فاحشه یا فحشاء در قرآن مجید غالبا در موارد #انحرافات_جنسی و آلودگیهای ناموسی به کار رفته، ولی از نظر مفهوم لغوی چنانکه راغب در مفردات گوید: فحش و فحشاء و فاحشه به معنی هر گونه رفتارو گفتاری است که زشتی آن بزرگ باشد، و هر گونه نشر فسادو اشاعه #زشتیها و قبائح و کمک به توسعه آن را اشاعه فحشا میگویند.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰عالم آخرت چيست و چه ويژگي هايي دارد؟
✍️پاسخ:
✅درک حقيقت زندگي عالم آخرت اعم از برزخ و قيامت براي ما انسان ها که در عالمي مادي زندگي كرده و هنوز آن عالم را تجربه نكرده ايم ، امري بسيار دشوار بلکه غير ممکن است. در نتيجه براي شناخت و اطلاع يافتن از ويژگي هاي عالم بعد از مرگ جز از طريق وحي و اخبار اهل البيت (ع) راهي نداريم .
در قرآن و اخبار نيز در اين خصوص به تفصيل سخن به ميان نيامده، بلکه به صورت اجمالي، موضوعاتي مطرح شده است، چون آگاهي از خصوصيات و جزئيات آن، تأثير زيادي بر مسايل اعتقادي و عملکرد انسان نمي گذارد.
اصولا به دليل تفاوت ماهيت اين دو عالم تبيين حقايق و امور عيني در عالم آخرت براي اهل دنيا بسيار دشوار و تا حدودي بي نتيجه است و در نتيجه رقيق کردن آن حقايق و توصيف آن ها درقالب امور محسوس و مادي دنيايي تنها چاره کار است و چه بسا توصيفات قرآن و روايات نيز بهره مند از همين اصل باشد .
به عنوان مثال وقتي قرآن کريم از ميوه هاي گوناگون بهشتي سخن مي گويد، حسب ظاهر مرادش اين است که به آدميان مي فهماند همين مواهب و نعمت هايي که در دنيا از آن ها استفاده مي کنيد ،به صورت کامل تر و لذيذتر و مطبوعتر در بهشت وجود دارد، از اين رو به همين مساله تصريح فرمود که :
«و بشر الذين امنوا و عملوا الصالحات ان لهم جنات تجري من تحتها الانهار کلما رزقوا منها من ثمره رزقا قالوا هذا الذي رزقنا من قبل و اتوا به متشابها؛ (1)
اي پيامبر! کساني را که ايمان آوردند و نيکوکاري پيشه کردند ،مژده ده، که جايگاه آن ها باغهايي است که از زير درختان آن نهرهايي جاري است، چون از ميوه هاي گوناگون آن بهرهمند شوند، گويند: اين همان ميوههايي است که پيش از اين در دنيا ما را نصيب بود، و مانند آن به آنان داده شود».
اگر مراد شما از تمثيلي بودن بيان آيات و روايات چنين حقيقتي است، بايد گفت که بله توصيف نعمت هاي بهشتي يا عذاب هاي جهنم نوعي تشابه و تنظير است يا به تعبير شما تمثيلي است يعني حقيقت نعمت هاي بهشتي و عذابهاي جهنمي فراتر از اين توصيفات مادي است.
اما اگر مرادتان ،تمثيلي در مقابل عيني و واقعي است، يعني منظور از تمثيلي بودن، واقعي نبودن باشد، بايد گفت: در قرآن کريم، نزديک به 300 آيه به توصيف بهشت اختصاص يافته، قرآن کريم به گونه اي درباره بهشت سخن گفته که هرگز شائبه تمثيلي بودن بهشت مطرح نخواهد بود، زيرا قرآن کريم نعمتهاي بهشتي را به طور کلي به دو نوع جسماني و روحاني تقسيم کرده که هر کدام ناظر به عيني بودن آن نعمتهاست و نه تمثيلي بودنش.
از توصيف نعمتهاي بهشتي به روشني معلوم مي شود که قرآن کريم بهشت و نعمتهاي آن را حقيقت عيني ميداند که دو نوع نعمت مادي و معنوي در آن وجود دارد . بهشتيان از لذت هاي مادي و معنوي آن برخوردارند .
به همين نسبت حجم بالايي از آيات قرآن نيز به کم و کيف عذاب اهل جهنم اشاره دارد و هرچند مي توان درک کرد که حقيقت خارجي اين نعمت ها و عذاب ها با آنچه به طور اجمالي در قرآن بيان مي شود فاصله دارد و حقيقت عيني به مراتب عظيم تر از آنچه در قالب الفاظ بيان شده است مي باشد، اما واقعيت امر چيزي نيست که بتوان آن را مغاير با اين توصيفات مشخص دانست.
آدمي در آخرت با وجود ،جسماني و روحاني حضور مييابد . حيات اخروي او حياتي دو بعدي است. مبناي انسان شناختي اين سخن آن است که انسان موجود دو ساحتي است که از دو بعد جسماني و روحاني فراهم آمده ،به گونهاي که هر دو در حقيقت او دخيلاند.
چنين نيست که يکي عارضي و ديگري اصيل باشد، بلکه دو ساحت وجود انسان در ذات او دخيل است. حضور حقيقت هر فرد در سراي آخرت ضروري است، چرا که در غير اين صورت حيات ابدي و پاداش و کيفر عملکرد آدمي تامين نخواهد شد. (2)
از اين بيان نيز به دست ميآيد که هرگز با تمثيلي بودن مواهب بهشتي يا عذاب هاي جهنم ، حيات ابدي انسان که يک واقعيت عيني و خارجي است تامين نميگردد، زيرا حيات عيني و واقعي نيازمند محل زندگي عيني و واقعي است .نميتوان حيات اخروي را عيني و واقعي دانست، ولي مثلا مواهب بهشتي تمثيلي تلقي کرد.
پينوشتها:
1. بقره (2) آيه 25.
2. محمد تقي مصباح يزدي. آموزش عقايد شرکت چاپ و نشر بين الملل ، ج 2، ص 256.
@ayeha313
دورانِ عقب ماندگی ملت ما زمانی آغاز شد که جایِ اندیشیدن را تقلید، جایِ تلاش و کوشش را دعا، جایِ فکر کردن به آرزوهایِ بزرگ را قناعت، جایِ اراده برای رفتن را قِسمت و جایِ تصمیمِ عقلانی را استخاره گرفت.
👤امیرکبیر
امروز بیستم دی ماه سالروز شهادت امیرکبیر است، مردی که همزمان با اروپا کمر به اصلاح ایران و ترقی آن بسته بود اما کمرش را شکستند و رگش را زدند تا داغ عقبماندگی بر پیشانی ملت ایران بماند.
روحش شاد و یادش گرامی
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰اموات در چه صورت به خواب می آیند؟
✍️همه اموات هميشه آزاد نيستند که هر وقت بخواهند بتوانند با عالم دنيا در ارتباط باشند و به نسبت اعمال خودشان در دنيا اختيارات و آزادي هايي دارند
براي خواب ديدن اموات دستوري نقل شده است
شيخ كفعمى در كتاب «مصباح» و محدّث فيض در خلاصة الأذكار فرموده: در بعضى از كتب اصحاب اماميه ديدم، هركه خواسته باشد يكى از پيامبران و امامان يا يكى از مردمان، يا والدين خود را، در خواب ببيند سوره هاى شمس و ليل و قدر و قل يا ايّها الكافرون و سوره اخلاص و معوّذتين [ناس و فلق] را بخواند، سپس صد مرتبه سوره اخلاص را بخواند، و بر پيامبر و خاندانش صد مرتبه صلوات بفرستد، و با وضو به طرف راست بخوابد، هركه را اراده كرده ان شاء اللّه خواهد ديد و با او هرچه بخواهد سخن خواهد گفت: و در نسخه ديگرى ديدم كه اين عمل را در هفت شب بجا آورد، پس از آن اين دعا را بخواند:
اَللّهُمَّ اَنْتَ الْحَىُّ الَّذى لايُوصَفُ وَالاْيمانُ يُعْرَفُ مِنْهُ مِنْكَ بَدَتِ الاَْشْياءُ وَ اِلَيْكَ تَعُودُ فَما اَقْبَلَ مِنْها كُنْتَ مَلْجَاَهُ وَ مَنْجاهُ وَ ما اَدْبَرَ مِنْها لَمْ يَكُنْ لَهُ مَلْجَاءٌ وَلامَنْجامِنْكَ اِلاّ اِلَيْكَ فَاَسْئَلُكَ بِلا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ وَ اَسْئَلُكَ بِبِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحيمِ وَ بِحَقِّ حبيبِكَ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ سَيِّدِ النَّبِيّينَ وَ بِحَقِّ عَلىٍّ خَيْرِ الْوَصِيّينَ وَ بِحَقِّ فاطِمَةَ سَيِّدَةِ نِسآءِ الْعالَمينَ وَ بِحَقِّ الْحَسَنِ وَالْحُسَيْنِ اللَّذَيْنِ جَعَلْتَهُما سَيِّدَىْ شَبابِ اَهْلِ الْجَنَّةِ عَلَيْهِمْ اَجْمَعينَ السَّلامُ اَنْ تُصَلِّىَ عَلى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اَنْ تُرِيَنى مَيِّتى فِى الْحالِ الَّتى هُوَ فيها
خدايا تو زنده اى هستى كه وصف نشود، و ايمان از او باز شناخته شود، چيزها از تو آغاز شد، و به سوى تو باز مى گردد، پس آنچه از آنها روى به تو كرد، تو پناهگاه و جاى نجاتش بودى، و آنچه از آنها از تو بازگشت، برايش پناهگاهى جاى نجاتى، از تو جز به سوى تو نيست، از تو مى خواهم به حق «لا اله الاّ انت» و از تو مى خواهم به حق بسم اللّه الرحمن الرحيم و به حق حبيبت محمّد (درود خدا بر او و خاندانش) سرور پيامبران، و به حق على بهترين جانشيان، و به حق فاطمه سرور بانوان جهانيان، و به حق حسن و حسين كه هر دو را آقاى جوانان اهل بهشت قرار دادى (كه بر همه آنان درود و سلام) اينكه بر محمّد و خاندان محمّد درود فرستى، و نشان دهى مرده ام را در آن حالى كه او در آن است.
@ayeha313
#جمعه_ظهور
💢اسلامی که از آن دورافتادیم
✅امام صادق علیه السلام:
«وقتی حضرت قائم، قیام کند، مردم را از نو به سوی اسلام دعوت مینماید و به سوی چیزی که کهنه شده و عموم مردم از آن دور افتادهاند، هدایت میکند.
امام زمان، "مهدی" نامیده شده؛ چون به چیزی که مردم از آن دور شدهاند هدایت میکند؛
و "قائم" نامیده شده چون برای به پا داشتن حق قیام میکند».
📚بحار الانوار، ج ۵۱، ص ۳۰
@ayeha313
《تعجب خداوند از سه شخص》
✴ خداوند در شب معراج به پیامبر فرمود: ای احمد! در شگفتم از سه کس
1⃣👈 بنده ای که در حال نماز است و می داند بسوی چه کسی دست را بالا برده و مقابل چه کسی ایستاده ، در عین حال چرت می زند(بی حال است)
2⃣👈 در شگفتم از کسی که خوراک امروز خود را دارد ولی برای فردایش به فکر فرو رفته و سعی و تلاش می کند
3⃣👈 و تعجب می کنم از بنده ای که نمی داند آیا من از او راضی هستم یا بر او غضبناکم ، ولی او خندان است
📘ارشادالقلوب 1/ 199
@ayeha313
🌹 چهار حدیث زیبا از صلوات 🌹
❶ با صدای بلند صلوات فرستادن ، نفاق را بر طرف می کند
📚 ثواب الاعمال ص ۱۹۰
❷ هر کس یک مرتبه صلوات بفرستد ، خدا درِ عافیت را بر او می گشاید.
📚 جامع الاخبار ص ۶۷
❸ رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم)به حضرت علی (علیه السلام) فرمود : هر کس بر من صلوات بفرستد شفاعت من بر او واجب می شود
📚 جامع الاخبار ص ۶۷
❹ یکی از آداب فرستادن صلوات این است که دل با زبان موافقت نماید ، به این معنا که از روی غفلت زبان را به گفتن صلوات حرکت ندهد
📚 شرح صلوات ج ۱۱۶
☘اللّٰهمَّ صَلِّ عَلی مُحَمّدٍ وآل مُحمّد
وَ عَجّل فَرَجهُم☘
@ayeha313
#شبهات_فاطمیه
💢در روضه ها میگویند #فرزند سقط شده حضرت زهرا(س) پسر بوده و نامش نیز محسن گذاشته شده است. در آن زمان پیش از بدنیا آمدن بچه #چگونه میدانستند پسر بوده یا دختر که نامگذاری کرده اند؟
#پاسخ
آن کودک را پیامبر گرامی که با وحی الهی در ارتباط بود به نام #محسن نام نهاده بودند.
در #روایتی حضرت علی(ع) فرمود:
"فرزندان خودرا قبل از آنکه متولد شوند نام نهید واگر نمی دانید پسر است یا دختر انان را به اسامی نام نهید که مشترک بین دختر وپسر است... چرا که رسول الله محسن را قبل از آنکه متولد شود نام نهاد"
📚الکافی، ج6 ص18
✅ پیامبر گرامی نیز به تصریح قرآن و روایات فراوانی در کتب عالم به علم غیب بود.
خداوند می فرماید:
"عالم الغیب او است وکسی را بر غیبش آگاه نمی سازد مگر رسولانی که آنها را برگزیده است"( جن 26 و27)
مُسلم و دیگران روایت کرده اند که حذیفه می گوید:
"پیامبر به من علم گذشته واینده را اموخت"
📚صحیح مسلم،ج5 ص410 ح22
@ayeha313
👩خانم خونه!
1⃣وقتی با همسرت هستی پر انرژی باش
2⃣وقتی عصبانیه بهش گیره نده
3⃣از اینکه همسر خوبی است ابراز خوشنودی کن
4⃣دیگران رو با او مقایسه نکن
5⃣به او کمک کن عادت بدش رو ترک کنه
6⃣از او انتظار نداشته باش تمام وقتش را برای انجام کارهای شما صرف کند
7⃣او را هرگز از خودت نران
@ayeha313
#زن_قهرمان_است
#مسیح_علینژاد
💢حضرت زینب(س) خطاب به یزید: تو حقیرتر و کوچکتر از این هستی که من تو را مخاطب خودم قرار بدهم
#شهید_مطهری
✅اگر برای زن جَبن (ترس) به معنای یک خوی و خلق اخلاقی، خوب بود، حضرت زینب(س) میبایست از همه زنهای دیگر ترسوتر و بیشخصیتتر باشد و به اصطلاح معروف سرش از لاک خودش بیرون نیاید. مگر دم دروازه کوفه کسی زینب را مجبور کرده بود که بیاید سخنرانی بکند؟ مگر سخنرانی قابل اجبار است؟! یا در #مجلس ابن زیاد مگر کسی زینب را مجبور کرده بود که آنچنان در مقابل ابن زیاد بایستد و حتی به او ناسزا بگوید که واقعاً خطر کشته شدن خودش و کسانش وجود داشت؟!
✅و بالاتر از این، در #مجلس یزید است با آن طنطنه و دبدبه که خیلی با مجلس ابن زیاد فرق میکرد، چون اولا ابن زیاد حاکم بود و یزید خلیفه، و ثانیاً ابن زیاد در کوفه بود و یزید در شام، و شام به اعتبار اینکه مجاور با بیزانس (قسطنطنیه آن وقت) بود شکوه خاصی داشت. ولی این زن اصلا اینها را به چیزی نمیگیرد، به یزید میگوید: تو حقیرتر و کوچکتر از این هستی که من تو را مخاطب خودم قرار بدهم، تو #ارزش اینکه من تو را مخاطب خودم قرار بدهم نیز نداری.
✅آیا یک زن ترسو میتواند این کار را بکند؟ نه. در آنجا #حداکثر این بود که جان زینب در خطر بود؛ در خطر باشد. از دادن جان که نمیترسید. عزت و شرفش در خطر نبود، برعکس بر عزت و شرفش با این شجاعت افزوده میشد.
📚تعلیم و تربیت در اسلام، ص۱۲۴-۱۲۳
@ayeha313