پنجشنبه ها
چه خوشحال می شوند
عزیزانی که
دستشان از دنیا کوتاه است
و منتظر قلب پرمهرتان هستند
جایشان همیشه سبز، با فاتحه و صلوات و خیراتی هر چند کوچک یادآورشان باشید🌺
@ayeha313
🌙گام های آخر ماراتن شعبان
🔹روزهای پایانی ماه پر بار شعبان را سپری می کنیم و سفره پر برکت اعمال و ثواب هایش برچیده می شود. در کلام ائمه اثراتی برای روزه داران در این ماه ذکر شده، این اندک زمان را غنیمت شماریم برای امتیاز گرفتن.
🔻کفاره گناهان بزرگ
🔻مستحق رحمت و مغفرت و کرامت خداوند
🔻پاداش دو ماه روزه ی متوالی
🔻اسباب آمرزش
🔻شفاعت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله)
🔻کفّاره گناهان گذشته و آینده
🔻استغفار ملائک برای روزه دار
🔻ایمن از شر شیطان
🔻رفع هفتاد بلا
🔻وسعت روزی
🔸استغفار در ماه شعبان هم امتیاز هزار برابر دارد و هم کمی از اشتباهاتمان را جبران میکند. یک پیشنهاد برای استغفار گفتن هفتاد بار «اَستغفِرُاللّه و أَسالهُ التَوبه» در هر روز از ماه شعبان است.
@ayeha313
غذاهای ممنوعه در زمان اسهال ! 😣
👈محصولات لبنی ( شیر ، پنیر ، خامه )
👈غذاهای چرب(فستفود، گوشت گوساله، غذاهای سرخ شده)
👈خوراکی های بدون شکر ( شکلات ، نوشابه های رژیمی)
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا آب ريختن بر مزار رفتگان ثواب دارد؟
✍️پاسخ:
✅در باره آب ريختن بر قبر ميت بايد گفت: يکي از مستحبات پس از دفن ميّت، آب ريختن روي قبر است، بدين ترتيب که رو به قبله بايستي و از طرف سر ميت دور تا دور قبر را آب بريزي و بقية آب را به وسط قبر بريزي.(1)
در مورد کم شدن عذاب ميت رواياتي وارد شده است. امام صادق(ع) فرمود: "تا وقتي که خاک هاي قبر بر اثر پاشيدن آب نم داشته باشد، عذاب از ميّت برداشته مي شود.(2) البته نمي توان چنين روايتي را قطعي و يقيني دانست و شايد اين روايت ناظر به شخص خاصي باشد ، اما استحباب اين عمل به جاي خود باقي است.
در وسائل الشيعه در مورد آب پاشيدن روي قبر رواياتي نقل شده است که دلالت بر استحباب آن دارد. از ظاهر روايات استفاده مي شود که استحباب مربوط به موقعي است که ميت را دفن کرده و پس از آن که قبر را از خاک پر کردند، روي آن آب بريزند. فقط از يک روايت استفاده مي شود که امام رضا(ع) دستور داد روي قبر يونس بن يعقوب تا چهل ماه يا چهل روز آب بريزند.(3)
ريختن آب بر قبر به هنگام دفن ميت از سنت رسول خدا و مستحبات است و بنا بر روايت تا زماني که خيسي آب باشد، عذاب از ميت دفع مي گردد.(4)
با توجه به اين روايات نمي توان استحباب آن را بعد از گذشت مدت استفاده کرد.
اما برخي از فقها آب پاشيدن روي قبر را مختصّ به بعد از دفن نکرده اند، بلکه گفته اند که هر موقع انسان موفق به زيارت اهل قبور شد، مستحب است روي قبر آب بپاشد.(5)
در روايات براي اين کار علت خاصي ذکر نشده است، اما شايد حد اقل علّت آن اين باشد که خاک قبر در اثر پاشيدن آب سفت و محکم شود تا بدن ميّت از دستبرد حيوانات مانند گورکن مصون بماند. کشتن مورچه هم به واسطه ريختن آب اشکال ندارد .
با توجه به اين استحباب و روايات مربوط به آن، در بين عوام مردم شستن قبرها مرسوم شده و اين کار حرام يا بدعت نيست که از آن منع شود در عين اين که با اين شستن سنگ قبر هم تميز مي شود و نوشته هاي بر قبر، واضح مي گردد. و ممکن است احترام به ميت هم باشد.
اما در باره روشن کردن شمع بايد گفت: اين کار شايد از روشن کردن چراغ در حرم و مرقد پيشوايان ديني نشأت گرفته است، زيرا در روايات دستور داده شد. چنين عمل شود. بحار الانوار روايت کرده که پس از شهادت امام باقر(ع) امام صادق(ع) دستور داد در منزلي که او ساکن بود،چراغ روشن کنند. پس از امام صادق(ع) نيز امام کاظم(ع) به اين روش ادامه داد.
صاحب کتاب مکيال المکارم ميگويد: اين حديث بر بزرگداشت جايگاه و منازل امامان دلالت دارد و ممکن است به وسيله اين حديث بر استحباب روشن کردن چراغ در هر مکاني استدلال شود که بزرگداشت آن مصداقي براي تعظيم شعائر الهي به حساب ميآيد، گرچه در آن مکانها کسي از نور چراغ استفاده نکند اما همين مقدار که احترام براي کسي تلقي شود که مکان منتسب به او است، کفايت ميکند، اما اگر از آن چراغ کساني استفاده بنمايند،بهتر است و اجر و ثواب بيشتري دارد.(6)
شايسته است اين گونه امور با فرهنگسازي به گونهاي جهت داده شود که از آن استفادة بهينه صورت گيرد و از حالت خرافي و بيهدف بودن آن جلوگيري شود، چون متأسفانه گاهي از سوي ناآگاهان چنين عملي سر ميزند . بايد به تناسب هر عصري از چراغ مناسب استفاده شود، تا بهرة معنوي بيشتري برده شود. در اين صورت به ميزان استفاده معنوي افراد از پرتو معنويت صاحب قبر، ثواب براي او نيز خواهد بود. روشن کردن شمع براي درگذشتگان، در همين راستا ارزيابي شده است و بيشتر جنبة نمادين دارد.
پي نوشت ها:
1. امام خميني، تحريرالوسيله، نشر موسسه آثار امام خميني، ج 1، ص 91.
2. شيخ عباس قمي سفينه البحار، نشر موسسه انتشارات معصومه قم ج 2، ص 396، مادة قبر.
3. حرعاملي، وسائل الشيعه، نشر دار احجه بيروت 1412 ق، ج 2، ص 860؛ و نيز: سيد کاضم يزدي عروه الوثقي، نشر دار الکتبالاسلاميه تهران بي تا ج 1، ص 442.
4. امام خميني(ره)، تحريرالوسيله، نشر پيشيين، ج 1، ص 91؛ و نيز : شيخ عباس قمي، سفينه البحار، نشر پيشيين، ج 2، مادة قبر.396،
5. کليني، کافي، تهران، اسلاميه، 1367 ش، ج 3، ص 200.
6. ميرزا محمدتقي الاصفاني ميکال المکارم، نشر دار العلميه قم ، ج 2، ص 302.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آيا روح ميت بعد از مرگش آزاد هست؟
✍️پاسخ:
✅در ميان اين جهان و سراي آخرت، جهان سومي به نام «برزخ » است که ارواح همه انسانها پس از مرگ تا روز قيامت در آن قرار مي گيرند: «و من ورائهم برزخ الي يوم يبعثون، و پشت سر آنها (پس از مرگ) برزخي است تا روز قيامت.» (1)
در مورد آيه «و من ورائهم برزخ... .» امام صادق(ع) فرمود: «هو القبر و ان لهم فيه لمعيشة ضنکا و الله ان القبر لروضة من رياض الجنة او حفرة من حفر النار: مراد از برزخ همان قبر مي باشد و البته براي کافران هر آينه زندگي سختي در آنجا مي باشد به خدا سوگند که قبر هر آينه باغي از باغ هاي بهشتي (براي مؤمنين) و يا حفره اي از حفره هاي آتش جهنم (براي کافران و . .). مي باشد.» (2)
از امام صادق(ع) پرسيدم ارواح مؤمنين پس از مرگ در چه وضعند؟ فرمود: «در برزخ در ميان غرفه هايي از بهشت بسر مي برند، از خوراک بهشتي مي خورند و از آب آن مي نوشند و منتظر انجاز وعده پروردگار خود هستند»
از اين رو امام صادق(ع) خطاب به شيعيان آن زمان مي فرمايد: «والله اتخوف عليکم في البرزخ . قلت ما البرزخ؟ فقال: القبر منذ حين موته الي يوم القيامة: من بر شما (شيعيان) در عالم برزخ مي ترسم، راوي مي گويد: من به امام صادق(ع) گفتم که عالم برزخ کجا است؟ فرمود: قبر است، زندگي در آن از زمان مرگ تا روز رستاخيز ادامه دارد.»(3)
اصل اين واژه «بَرْزَهْ» بوده و در عربي به صورت برزخ در آمده و به معناي حائل و واسطه بين دو چيز است. باريکه راهي که دو قسمت را به هم وصل مي کند يا جزيره اي که دو قسمت خشکي را به هم متصل مي نمايد، برزخ گويند. همچنين فاصله بين ايمان قوي و ضعيف و يا حد وسط شک و يقين را برزخ نامند.
البته از جزئيات آن جهان نيز آگاهي زيادي نداريم و نمي توانيم داشته باشيم، اين قدر مي دانيم که ارواح نيکان و صالحاني که در درجات بالا قرار دارند (مانند ارواح شهدا) در آن جهان، متنعم به نعمت هاي فراواني هستند: «و لا تحسبن الذين قتلوا في سبيل الله امواتا بل احياء عند ربهم يرزقون، هرگز گمان مبر کساني که در راه خدا کشته شدند مردگانند، بلکه آنها زنده اند و در پيشگاه پروردگارشان متنعمند.» (4)
«ابوبصير» مي گويد: از امام صادق(ع) پرسيدم ارواح مؤمنين پس از مرگ در چه وضعند؟ فرمود: «در برزخ در ميان غرفه هايي از بهشت به سر مي برند، از خوراک بهشتي مي خورند و از آب آن مي نوشند و منتظر انجاز وعده پروردگار خود هستند» (5).
و نيز ارواح ظالمان و طاغوت ها و حاميان آنها در آن جهان معذبند، همان گونه که قرآن درباره فرعون و آل فرعون مي گويد: «النار يعرضون عليها غدوا و عشيا و يوم تقوم الساعة ادخلوا آل فرعون اشد العذاب، عذاب آنها (در برزخ) آتش (دوزخ) است که هر صبح و شام بر آن عرضه مي شوند، و روزي که قيامت بر پا شود (مي فرمايد) آل فرعون را داخل سخت ترين عذابها کنيد!» (6)
مراد از برزخ همان قبر مي باشد و البته براي کافران هر آينه زندگي سختي در آنجا مي باشد به خدا سوگند که قبر هر آينه باغي از باغ هاي بهشتي (براي مؤمنين) و يا حفره اي از حفره هاي آتش جهنم (براي کافران و . .). مي باشد.
گروه سومي که گناهان کمتري دارند نه جزء اين دسته اند و نه جزء آن دسته، و مشمول هيچ کدام از عذاب و کيفر نيستند، گويي در جهان برزخ در حالتي شبيه به خواب فرو مي روند و در رستاخيز بيدار مي شوند! «و يوم تقوم الساعة يقسم المجرمون ما لبثوا غير ساعة...
و قال الذين اوتوا العلم و الايمان لقد لبثتم في کتاب الله الي يوم البعث فهذا يوم البعث و لکنکم کنتم لا تعلمون، و روزي که قيامت بر پا شود گنهکاران قسم ياد مي کنند که جز ساعتي در عالم برزخ درنگ نکردند... اما کساني که علم و ايمان به آنها داده شده (خطاب به مجرمان) مي گويند:شما به فرمان خدا تا روز قيامت (در عالم برزخ) قرار داشتيد، و اکنون روز رستاخيز است ولي شما نمي دانستيد!» (7)
اين است که فرموده اند: القبر اما روضة من رياض الجنة، او حفرة من حفر النيران: عالم قبر براي انسان يا به منزله باغي است از باغهاي بهشت و يا به منزله گودالي است از گودال هاي جهنم. اهل سعادت، از همان آن توفي و مردن، سعادتشان شروع مي شود، و اهل عذاب، از همان آن مردن، عذاب برزخيشان آغاز مي گردد.
هيئت مثالي انسان در برزخ به انساني که در خواب مي بيند شبيه است. انساني که ما او را در خواب مي بينيم تمام اعضاء و جوارح انسان را داراست ولي جسم نيست، جا اشغال نمي کند، منوط به زمان خاصي نيست، به طوريکه در ذهن ما به سادگي جاي مي گيرد در حالي که خود وي در شهر و منطقه اي ديگر است؛ انساني با بدن مثالي، نه مادي و نه مجرد محض، بلکه چيزي بين آنها که از آن به تجرد برزخي هم مي توان ياد کرد.
@ayeha313
ازدواج با سه گروه زجر مطلق است
۱-بدبین
۲-معتاد
۳-خسیس
لطفا دقت کنید
@ayeha313
🔴از گناه و معصیت در شب جمعه بپرهیزید!
💚امام صادق (علیه السلام) فرمود:
⛔️از ارتکاب گناه در شب جمعه بپرهیزید که کیفر گناهان در آن شب دو چندان است!
چنانچه ثواب حسنات چند برابر است
✅و کسى که در شب جمعه معصیت خدا را ترک کند،خدا گناهان گذشته ى او را بیامرزد🌷
🚫و هر که آشکارا در شب جمعه مرتکب گناه شود،حق تعالى او را به گناهان همهى عمرش عذاب کند
🔥و عذاب گناه آشکار شب جمعه را «به کیفر شکستن حرمت شب جمعه» بر او دو چندان کند..
📘بحار الانوار : 86 / 283 ، باب 2 ، حدیث 28
@ayeha313
فرق وَرع، زهد، تقوی ، چیست؟
ورع👇👇👇👇
به حالتی در انسان میگویند که انسان نه تنها از حرام بلکه از امورِ شبههناک نیز دور باشد.
مثال: برخی میگویند بعضی موسیقیها حلال است ولی کسی که شک کند به موسیقی تا حدّ ممکن گوش ندهد یا کسی که به پولی نیازمند است و وسیلهای را ارزان میفروشد، راضی به خریدنِ ارزان آن نباشد، ورع دارد. دوم اینکه صاحبِ ورع از گناه نفرت دارد. کسی که ذاتاً حسود نیست و از حسادت نفرت دارد، صاحبِ ورع است.
تقوي👇👇👇
به حالتی میگویند که فرد از ترس خدا و حساب کتابِ قیامت و دوزخ، سمت گناه نمیرود. انسان با تقوی، ممکن است در مسائل شبههناک، دچار غفلت شود چون حرامهای آشکار مانند؛ دزدی و ربا و.... را بیشتر مراعات مي كند. دوم اینکه انسان با تقوی ممکن است در دلش حسّ حسادت باشد، ولی با حسادت خود مبارزه میکند تا بروز نکند.
زهد👇👇👇👇
به حالتی میگویند که انسان باقی را بر فانی نفروشد مانند کسی که یخی داشت و هوا گرم بود؛ کسی آمد و گفت: یک سکه زر میدهم این یخ را به من بده. مرد اندیشه کرد که تا فردا دو بار بیشتر آب نخواهد خورد و این یخ، تا صبح فردا دوام نخواهد کرد، اگر دو بار آب گرم بخورد چیزی نمیشود و میگذرد ولی اگر این زر را بگیرد تا آخرِ عمر با اوست، پس یخ داد و زر گرفت.
مثال دیگر، به کسی معاملهای پیشنهاد میشود که سود زیادی دارد، مانند خریدنِ قطعهای زمین؛ اما این مرد زمین را در برابر عمرش مانند یخ میداند که با تمام شدن عمرش، چیزی از زمین به او نخواهد رسید. در سوی دیگر، فرد دیگری به او پیشنهاد تأسیس مؤسسه خیریهای را میدهد که باید در آن مبلغی هزینه کند. این مرد اگر زاهد باشد، مؤسسه خیریه را بر خریدِ زمین ترجیح میدهد.
ما عِنْدَکُمْ يَنْفَدُ وَ ما عِنْدَ اللَّهِ باقٍ وَ لَنَجْزِيَنَّ الَّذينَ صَبَرُوا أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ ما کانُوا يَعْمَلُونَ (96 - نحل)
آنچه نزد شماست فنا میشود و آنچه نزد خداست ماندنی است و هر آینه کسانی را که صبوری نمودند بهتر از آنچه عمل میکردند پاداش میدهیم.
زهد از ورع و تقوی بالاتر است زیرا کسی که محبت دنیا در دلش باشد، امکان داشتن تقوی و ورع برای او متصور نیست. ورع نیز از تقوی بالاتر است.
برای داشتن ورع، باید هدایتِ خاصهی الهی شامل انسان شود و خداوند نیز باید به انسان فرقان عطا کند؛ بدون هدایت خاصه و فرقان، ورع ممکن نیست.
زهد در حقیقت تَبتّل است یعنی بریدن از خلق و مخلوقات برای رسیدن به خدا، مصداق آیه 8 سوره مزمل است.
و اذْکُرِ اسْمَ رَبِّکَ وَ تَبَتَّلْ إِلَيْهِ تَبْتيلاً (8 - مزمل)
و نام پروردگارت را ذکر کن و دست حاجت خود را به سویش دراز کن.
ورع در حقیقت نه تنها ترکِ گناه است بلکه مرتکب ترکِ اولی نشدن هم است.
مثال: در یک روز سرد زمستانی کسی متوجه میشود گربهای در خانهی او در محل خاصی زایمان کرده است و وجود گربه و فرزندان او برای بهداشت و آسایش این فرد ضرر دارد؛ اگر این گربهها را برداشته و در حیاط خانه قرار دهد گناه نکرده است. چنین کسی، با این کار تقویاش آسیب نمیبیند ولی اگر اهل ورع باشد، باید ترکِ اولی نکند، یعنی بهترین کار را انجام دهد؛ سعی کند در جای گرم دیگری، گربه و نوزادانش را پناه دهد.
کسی که ورع داشته باشد در حقیقت تقوی هم دارد. کسی که زهد و ورع داشته باشد، بهترین شرایط انجام اعمال صالح را در خود ایجاد میکند و در این حالت از مقام مؤمن بودن بالاتر رفته و به مقام اولیاء الله میرسد.
@ayeha313
#السلام_علیک_یا_صاحب_الزمان
سلام بر تـو که صبح مرا سلام تویی
سلام بر تو که آغاز هر کلام تویی
سلام بر تو که از صبح نور تا شب حشر
تو بوده ای و تو هستی و والسّلام تویی
"یا صاحبَ الزَّمان اَنا مُستَغیثٌ بکَ" "الغَوثَ اَدرِکنی"
@ayeha313
💢رفیق، مال و نماز...
#شیعه_واقعی را چگونه می توان شناخت؟
بین #صفات و ویژگی های متعدد، امام صادق(ع) سه #صفت را نام میبرند...
✅امام صادق (ع):
#شیعه با سه صفت شناخته می شود:
به اطرافیانش نگاه می شود که چگونه افرادی هستند، و #نماز را چگونه و در چه وقت می خواند و اگر #صاحب مال است اموالش را چگونه مصرف می کند.
📚بحار الأنوار، ج 64، ص 302.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا امام زمان(ع) روز جمعه ظهور خواهند کرد؟
✍️پاسخ:
✅در بعضي از روايات اشاره شده است كه ظهور در روز جمعه واقع ميشود. در روايتي از امام صادق(ع) نقل شده است:
قائم ما اهل بيت، در روز جمعه ظهور ميكند. و در برخي از روايات روز شنبه به عنوان روز ظهور ذكر شده است. در روايتي از امام باقر(ع) نقل شده است: قائم(ع) در روز شنبه كه روز عاشورا است قيام ميكند.برخي از محققين گفته اند كه ممكن است اين دو روز به دو مرحله از قيام حضرت اشاره داشته باشد. و برخي روايت روز جمعه را از لحاظ سند آن معتبر تر دانسته اند.
پس در مورد «روز ظهور» روايات مختلفي وجود دارد؛ برخي روز جمعه، بعضي روز شنبه و در بعضي ديگر روز عاشورا به عنوان روز ظهور مطرح شده است.البته بعضي از روايات قابل جمع است، براي مثال روز عاشورا روز شنبه هم باشد؛ چنان كه در روايتي از امام باقر(ع) نقل شده است: «كأني بالقائم يوم عاشورا يوم السبت قائماً بين الركن و المقام»؛ «گويا قائم را ميبينيم روز عاشورا ـ كه روز شنبه است ـ بين ركن و مقام ايستاده است».(بحار الانوار، ج52، ص29، ج30).
شاید علت ظهور امام زمان در روز جمعه شرافت این روز در بین دیگر ایام هفته باشد.
از برخی روایت استفاده میشود چون پیامبر اكرم(ص) از نظر زمانی جلوتر از همه معصومان(ع) هستند، شنبه به او تعلق دارد و حضرت امام عصر(عج) عقبتر از همه است، لذا جمعه به او تعلق دارد. چون روز جمعه متعلق به آن بزرگوار است و روز بزرگی میباشد، ظهور حضرت در آن روز اتّفاق میافتد.
سیّد بن طاووس در كتاب جمال الأسبوع گفته است: ابن بابویه(ره) به طور مستند از شخصی به نام سقربن ابی دلف روایت كرده است: وقتی متوكّل عباسی، حضرت امام علی النقی(ع) را به سامرا طلبید و او را زندانی كرد رفتم كه حضرت را زیارت كنم. عرض كرد: از رسول خدا(ص) روایت شده است: یابن رسول اللَّه لا تعادوا الأیّام فتعادیكم؛ با روزها دشمنی نكنید كه با شما دشمنی خواهند كرد. معنای این حدیث را نفهمیدیم. لطفاً راهنماییام كنید.
حضرت فرمود: مراد از ایّام ما هستیم. شنبه به اسم حضرت رسول خدا است. یكشنبه امیرالمؤمنان. دوشنبه حسن و حسین(ع). سه شنبه به امام سجّاد و امام باقر و امام صادق(ع). چهارشنبه امام موسی كاظم و حضرت رضا و حضرت امام جوادالائمه و خود من. پنجشنبه به فرزندم امام حسن عسكری(ع) و جمعه متعلق به فرزند فرزندم حضرت مهدی امام زمان(عج) است.(محدث قمی، مفاتیح الجنان، ص 97، انتشارات نبوی)
@ayeha313
💠امام صادق (علیہ السلام) :
✨شایسته است مؤمن هشت خصلت داشتہ باشد:
1⃣هنگام فتنہ و آشوب با وقار و آرام،
2⃣هنگام بلا و آزمایش بردبار
3⃣هنگام آسایش شکرگزار
4⃣بہ آنچہ خداوند روزی اش کرده، قانع باشد
5⃣دشمنان و مخالفان را مورد ظلم قرار ندهد،
6⃣بر دوستان برنامہ اى تحمیل نکند
7⃣جسمش از خودش خستہ؛ ولى دیگران از او راحت
8⃣و از هر جهت در آسایش باشند.
📚 اصول کافے جلد2 صفحہ47
@ayeha313
ماه شعبان و رجب، نم نم اشکی شد و رفت
خانه ابری ست خدایا ! رمضان را چه کنم؟
@ayeha313
پوشاندن کفش گشاد به کودکان به امید اینکه بعدا اندازه شود باعث :
👈صافی کف پا
👈میخچه
👈کمردرد در بزرگسالی
👈و حتی آسیب به بینایی میشود
بعلاوه به دلیل سنگینی سبب لاغری کودک هم خواهد شد
@ayeha313
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عمرمان هر لحظه
خواهدگذشت
چه سخت وچه آسان
چه تلخ و چه شیرین
امیدوارم
همه لحظه های زندگیمون
به نیکی و سلامتی
و خبرهای خوب بگذره
#سلام_صبحتون_بخیر
@ayeha313
💢خودش نمی خواهد
✅حضرت محمد(ص) فرمودند:
«خداوند متعال، گنهکاران را میآمرزد مگر کسی را که خودش نخواهد آمرزیده شود.»
از ایشان پرسیدند:
«ای پیامبر خدا! چه کسی خواهان آن است که آمرزیده نشود؟»
رسول الله پاسخ دادند:
«کسی که از خداوند طلب آمرزش نمی کند»
📚مستدرک الوسائل ، جلد ۱۲ ، صفحه ۱۲۲
@ayeha313
Clip-Panahian-TafavoteDoaMoadabaneVaGheyrMoadabane.mp3
1.03M
تفاوت دعای مؤدبانه و غیرمؤدبانه و اثر آن در استجابت دعا
🔻یک راه ساده برای رعایت ادب در دعا
#کلیپ_صوتی
@ayeha313
🔴چرا باید بعد از عطسه،"الحمدالله"بگوییم؟!
(بادلایل علمی و بسیار جالب)
✅ از حضرت موسى بن جعفر عليه السلام درباره ی عطسه پرسیدن،فرمود:
🌺خداوند برای بنده اش نعمت هایى در سلامت بدن و اعضای او قرار می دهد و بنده، متوجّه این موارد نیست و خداوند را از یاد می برد.
🌼 لذا خداوند به بادی دستور می دهد که از بدن بنده عبور کند و از بینی اش خارج شود. در این هنگام، بنده، حمد خدا را به جا می آورد و با گفتن الحمدُ لله، در واقع شکر نعمت هایی را به جا آورده که فراموش کرده است.
📚در طب سنتی آمدن عطسه را دلیل بر رطوبت بیش از اندازه و مورد نیاز مغز تلقی می کنند که با عطسه که کل بدن را نیز درگیر می کند این رطوبت از مغز خارج می شود.
🌹امام صادق (علیه السلام)،
تا سه عطسه در روز را نشانه سلامتی
و بیش از سه عطسه در روز را نشانه درد و بیماری دانستهاند
🌻و در روایتی فرمودند: عطسه از بینی بیرون نمیآید، بلکه از همه بدن میآید همان سان که نطفه از بدن، سرچشمه گرفته و از آلت بیرون میآید، نمیبینید که انسان عطسه میکند تمام بدنش تکان میخورد؟
🌀عطسه در (روایات)
🌹پیامبر خداصلی الله علیه و آله:
عطسه کردن برای بیمار؛نشان بهبود وراحت بدن است.
🌹امام صادق(علیه السلام):
عطسه فراوان شخص را از پنج چیز ایمن میبخشد:
⚡نخستین آنها جذام است؛
⚡دوم بادهای بدخیمی که در سروصورت جای میگرند،
⚡سوم آنکه مایه ایمنی از ریزش آب درچشم میشود؛
⚡چهارم آنکه ازسختی حفره های بینی مصونیت میدهد
⚡وپنجم آنکه از بیرون آمدن مو درچشم ایمنی میدهد.
🌻امام رضا علیه السلام:
بدان که علت عطسه آن است که خداوند چون بنده ای را نعمتی دهد و او سپاس آن نعمت قرار میدهد. همچنین هیچکس عطسه نمی کند؛ مگر این که غذایش گوارا می شود.
🌻امام صادق (علیه السلام) فرمود:هر عطسه ای برای بدن سودمند است؛تازمانی که شمار آنها از سه بیشتر نشده است؛
اماچون از سه تا بیشتر شود درد و بیماری است.
📒الكافي، ج۲، ص۶۵
@ayeha313
براساس تحقیقات خوردن غذا بر روی زمین باعث :
▫️کمک به هضم غذا
▫️احساس سیرشدن زودتر
▫️جلوگیری ازابتلا به واریس
▫️تقویت مفاصل و ماهیچه ها
▫️درست نشستن و تقویت وضعیت خوب بدن میشود
@ayeha313
👨آقای خونه!
#آقا_به_خانم_عشق_بده
✍اینکه میگویید زن ها پیچیده اند گاهی هم بهانه گیر،کاملا قبول دارم اما کافی است به همین زن پیچیده عشق بدهی!
دوستت دارم هایت را مانند وعده های دارویی سر ساعت به خوردش بدهید. بعد بنشینید ببینید این دارو چه اثر معجزه آسایی دارد آنگاه دیگر پیچیدگی ای در کار نیست، زلال، شفاف، معلوم و ساده میشود بدون ذره ای ابهام و بهانه!
🌷اگر در زن پیچیدگی زیادی میبینید
بدانید خیلی وقت است داروی تقویتی "دوستت دارم" را از او دریغ کرده اید...
@ayeha313
🔴در برخورد با موقعیت های گناه،چه کنیم؟
✅آیتالله العظمی آسید ابوالحسن اصفهانی فرموده بودند:
🔆 گاهی پروردگار عالم برای امتحان کردن بندگانش، راههای گناه را هم به وسیله شیطان،جلوی آنها قرار میدهد.
💥و اتفاقاً آنها که میخواهند به اخلاص برسند،
بدانند که پروردگار عالم آنها را به راههایی مبتلا میکند که در آن راهها امکان ورود به گناه است و اگر دوری کردند آن وقت است که به اخلاص میرسند.
✅آیتالله سلطانآبادی فرمودند:
💥اجتناب این نیست که پروردگار عالم میخواهد بگوید: در مقابل گناه قرار نگیری!
❗️برعکس، یکدفعه میبینید یک معامله شیرین برایتان پیش میآید، هیچ کسی هم از آن معامله شیرین خبر ندارد و میتوانید راحت هم در آن معامله لقماتی را به دست بیاورید که صورت ظاهرش هم قانونی و حلال است اما خودتان میدانید که این لقمه، لقمه حرام🔥 است.
☄پس آیا اجتناب یعنی اینکه گناه را برای شما برمی دارند؟!
🔷 خیر، برعکس گناه در مقابل شما قرار میگیرد و شما نباید انجام دهید، اگر موفق شدید بدین ترتیب به درجه اخلاص و کم کم به مراتب عالی می رسید.
@ayeha313