🌼 #السلام_علیک_یا_ابا_صالح
💫بیا دو باره
🌸پاک کن زجاده ها غبار را
💫به عاشقان
🌸نوید ده رسیدن بهار را!
💫تمام لحظه های
🌸من فدای یک نگاه تو
💫بیا و پاک کن
🌸زدل حدیث انتظار را!
🌼 اَللّهُمَّ عَجِّلْ لِوَلَیَّکَ الْفَرَج
@ayeha313
💐سالروز ازدواج
🎊خاتم الانبیا
💐حضرت محمد(ص)
🎊و مادر مؤمنین
💐حضرت خدیجه کبری(س)
🎊بر تمامی
مسلمانان جهان مبارک🎊💐🎉
🎊خجسته باد
🎉این پیوند آسمانی و
پربرکت بر شما 💐
@ayeha313
#اخلاق_مومنانه
💢 دروغ و #تقوای_اجتماعی
امام علی(ع):
لا یجد عبد طعم الایمان حتی یترك الكذب هزله و جده
هیچ بنده ای #طعم ایمان را نمی چشد، مگر این كه #دروغ را چه #شوخی و چه #جدی ترك كند.
📚اصول کافی، ج۴، باب الکذب، ح۱۱.
✅ یکی از کسبهای حرام، کسب از طریق کذب و #دروغ است. در گذشته اکتساب از راه کذب، کمتر وجود داشت. امّا در زمان ما این #معنا وجود دارد. امروزه عدهای در دنیا از طریق دروغ گفتن #نان میخورند!
✅ #دروغ با #راحت دروغ گفتن تفاوت دارد. در #جامعه_ای که براحتی افراد دروغ میگویند؛ #تقوای_اجتماعی جایگاه و اثری ندارد.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰دلیل رغبت حضرت خدیجه (س) برای ازدواج با پیامبر (ص) چه بود؟
✍️پاسخ:
✅بی تردید ازدواج یکی از ثروتمندان عرب، با جوانی که از مال دنیا بهره چندانی ندارد، نمیتواند ریشه در دلایل و انگیزه های مادی داشته باشد. بنابر این در ریشه یابی این جریان باید جهات معنوی را دنبال کرد.
آیت الله جعفرسبحانی در کتاب فرازهایی از تاریخ اسلام،[۱] به چهار نمونه از این شواهد اشاره می کنند که به طور خلاصه بیان می کنیم:
۱- چنانکه می دانید پیامبر (ص) پیش از ازدواج با خدیجه، زمام تجارت وی را بر عهده داشت. غلام خدیجه به نام میسره، در سفر تجاری همراه پیامبر بود.
پس از بازگشت کاروان، میسره آنچه را در سفر دیده بود برای خدیجه تعریف کرد، از جمله اینکه: محمد (ص) بر سر موضوعی با تاجری اختلاف پیدا کرد. آن مرد به او گفت: به لات و عزّی سوگند بخور تا سخن ترا بپذیرم. محمد (ص) در پاسخ گفت:
پست ترین و مبغوض ترین موجودات پیش من، همان لات و عزی است که تو آنها را می پرستی[۲] و نیز این جریان را که در نزدیک "بصری" (شهر شام)، محمد (ص) زیر سایه درختی نشسته بود، در این حال چشم راهبی که در صومعه نشسته بود به محمد امین (ص) افتاد.
وی از من نام او را سوال کرد و من پاسخ دادم، آنگاه وی گفت: این مرد که زیر سایه این درخت نشسته است، همان پیامبریست که در تورات و انجیل درباره او بشارتهای فراوانی خوانده ام.[۳]
خدیجه با شنیدن این کرامت، شوق مفرطی که سرچشمه آن علاقه به معصومیت محمد «ص» بود، در خود احساس کرد و بی اختیار گفت: میسره! کافی است، علاقه مرا به محمد دو چندان کردی.... سپس آنچه را از میسره شنیده بود برای ورقه بن نوفل نقل کرد و ورقه به او گفت: صاحب این کرامات، پیامبر عربی است.[۴]
۲- روزی خدیجه در خانه خود نشسته بود و یکی از دانشمندان یهود نیز در آن محفل بود، اتفاقاً محمد (ص) از کنار منزل آنها گذشت و چشم آن دانشمند به او افتاد، آن دانشمند فوراً از خدیجه خواست که از محمد (ص) تقاضا کند چند دقیقه در این مجلس شرکت کند.
پیامبر (ص) تقاضای دانای یهود مبنی بر نشان دادن علایم نبوت در بدن خود را پذیرفت.... پس از آنکه دانای یهود از وجود علایم نبوت در محمد (ص) خبر داد خدیجه پرسید:
از کجا می گویی که او حائز چنین مقامی می شود؟ پاسخ داد: من علائم پیامبر آخر الزمان را در تورات خوانده ام و از نشانه های او این است که پدر و مادر او می میرند و جد و عموی وی از او حمایت می کنند و از قریش زنی را انتخاب می کند که سیده قریش است. آنگاه افزود: خوشا به حال کسی که افتخار همسری او را به دست آورد.
۳- ورقه بن نوفل که عموی خدیجه و از دانایان عرب بود، مکرر می گفت: «مردی از میان قریش برای هدایت مردم از طرف خدا برانگیخته می شود و یکی از ثروتمندترین زنان قریش را می گیرد» و چون خدیجه ثروتمندترین زن قریش بود، گاه و بیگاه به خدیجه می گفت: «روزی فرا می رسد که تو با شریفترین مرد روی زمین وصلت کنی.»
۴- خدیجه شبی در خواب دید که خورشید بالای مکه چرخ خورد و کم کم پائین آمد و در خانه او فرود آمد. ورقه خواب وی را چنین تعبیر کرد که: «با مرد بزرگی ازدواج خواهی کرد که شهرت او عالم گیر خواهد شد.»
از طرف دیگر باید توجه داشت که پیامبر اکرم (ص) نیز گر چه از ثروت محروم بود، اما اولا از خاندان معروف قریش بود و ثانیا به راستگویی، امانتداری و اخلاق پسندیده شهرت داشت. چنانکه ابوطالب در مجلس عقد، برادر زاده خود را چنین معرفی کرد:
«برادر زاده من، محمد بن عبدالله (ص)، با هر مردی از قریش موازنه و مقایسه شود، بر او برتری دارد و گر چه از هر گونه ثروتی محروم است، اما ثروت سایه ای است رفتنی و اصل و نسب چیزی است ماندنی.»[۵]
همه این امور نشان می دهد این ازدواج ریشه در جهات معنوی داشته است و به هیچ وجه انگیزه مادی در آن دخالت نداشته است.
در پایان به ذکر حدیثی از پیامبر «ص» در شأن خدیجه اشاره میکنیم که می فرماید: «بهشت مشتاق دیدن چهار زن است: مریم دختر عمران، آسیه دختر مزاحم (همسر فرعون)، خدیجه دختر خویله، و فاطمه دختر محمد «ص».[۶]
[۱]- ص ۸۲- ۸۵
[۲]- طبقات کبری، ج ۱، ص ۱۳۰.
[۳]- بحار/ ۱۶/ ۱۸.
[۴]- سیره ابن هشام، ج ۱، ص ۷۶.
[۵]- مناقب، ج ۱، ص ۳۰. بحار، ج ۱۶، ص ۱۶.
[۶]- بحار، ج ۴۳، ص ۵۳.
@ayeha313
#عوامل_طلاق
‼️عوامل طلاق‼️
انتخاب غلط ⛔️
📣در #صورتی که جوانان امروز برای زندگی مشترک، #کفو خود را انتخاب نکنند، به صورت طبیعی در زندگی دچار #مشکل میشوند.
💞کفویت به معنای #همسویی در عقاید و اخلاق است.
عقاید، نوع #نگاه انسان👀 به زندگی است واخلاق هم #روحیات انسان ☹😠😍😊را تشکیل میدهد.
💟#خُلقیات متفاوت یعنی این که آنچه مرا عصبانی 😡 میکند، در همسرم حالت خاصّی ایجاد نکرده و یا حتی حالتی #متّضاد😁 تولید کند. اگر چیزی به من احساس #خوشبختی میدهد، به همسرم احساس #خاصّی نداده یا احساس بدبختی بدهد و ... .
🌺گاهی #خُلقیات ریشه در عقاید دارد. وقتی نوع نگرش زن و مرد به #دین، خدا، زندگی، آخرت و... متفاوت باشد، در بسیاری از نقاط زندگی با هم به مشکل بر میخورند.
زن و شوهری 💑در یک #مراسم عروسی🎊 شرکت کردهاند که با #شئونات اسلامی سازگار نبوده و مجلس گناه🔥است. یکی از آنها میخواهد از #مجلس بیرون برود، دیگری اصرار بر نشستن دارد. یکی میگوید درست نیست که فامیلها را ناراحت کنیم و دیگری میگوید #اشتباه است که به خاطر مردم گناه کنیم.
⚠️نوع #قضاوت متفاوت این دو، به نوع نگاه متفاوتشان به مردم و خدا برمیگردد؛ یکی #معتقد است میتوان در مواردی مردم را بر خدا ترجیح داد و دیگری #اعتقاد دارد که هیچ گاه نباید این کار را کرد.‼️
🌺🌺البته #همیشه خلقیات ریشه در عقاید ندارد. بسیاری از انسانها آن طور که فکر میکنند زندگی نمیکنند. بر #اساس همین نکته است که باید گفت در انتخاب همسر، نباید تنها به حرفهایی که از #طرف مقابل میشنوید👂 بسنده کنید؛ زیرا برخی از #افراد مطابق عقیدهشان حرف میزنند؛ اما عملشان با #عقیدهشان تفاوت دارد.
📚 از نوباتو، کتاب اول صفحه۳۷-۳۹
#از_نو_با_تو
#کتاب_اول
#نقطه_نه_علامت_سؤال
#طلاق_و_راه_های_پیشگیری_از_آن
#استاد_محسن_عباس_ولدی
@ayeha313
#سالروز_ازدواج_پیامبر
#حضرت_خدیجه
💢چه كسي #خطبه عقد حضرت خديجه و رسول خدا (ص) را خواند؟
✅نکته اول:
1⃣طبق روايات شيعه و سني ، حضرت ابو طالب عليه السلام، به #خواستگاري خديجه رفت و خود آن حضرت #خطبه عقد را جاري كرد
✅نکته دوم
2⃣منابع #اهل_سنت در این باره چه میگوید؟
بسياري از علماي اهل تسنن نيز #روايت خطبه خواندن ابي طالب عليه السلام را نقل كرده اند؛ از جمله آلوسي در تفسير خود مي نويسد:
🔵تفسير الآلوسي ، الآلوسي ، ج 18 ، ص 51
اين مطلب صحت دارد كه ابوطالب (ع) در روز نكاح پيامبر (ص) در حضور رؤساء قبيله مضر و قريش اين خطبه را خواند : ... .
3⃣زمخشري، مفسر و #اديب مشهور اهل سنت مي نويسد:
ابوطالب (ع) در هنگام #عقد رسول خدا و حضرت خديجه (س) حضور داشت ؛ در حالي كه بني هاشم و رؤساء مكه با وي همراه بودند ، ابو طالب گفت : سپاس خدايي را كه ما را از #فرزندان ابراهيم قرار داد.
ربيع الأبرار ، ج1 ، ص467
✅منابع شیعیان
4⃣شيخ صدوق در كتاب من لا يحضره الفقيه مي نويسد:
هنگامي كه رسول خدا صلّي اللَّه عليه و آله در جلسه خواستگاري خديجه دختر خويلد، رحمها اللَّه ، با پدر يا عموي او صحبت مي كرد، أبو طالب در اجتماع قريش حضور يافت و در حالي كه دو طرف در حجره را گرفته بود خطبه عقد را اين چنين آغاز كرد
من لا يحضره الفقيه، ج 3، ص: 398
@ayeha313
🛑عاقبت صبر و بی صبری بر مصیبت!
🍀كسى كه مصیبتى به او رسد، پاداش او از خداى تعالى بهشت است. خدا برای مؤمن که بد نمیخواهد.
🔴اگر عزیزتان را از دست دادهاید:
🔰اولاً جدایی شما موقت است و در دیار باقی دوباره در کنار هم خواهید بود.
🔰ثانیاً ناراحتی کوتاه شما در دنیا پاداش ابدی خواهد داشت.
🌴این پاداش آنقدر بزرگ است که اگر مؤمن بداند كه خداوند چه پاداش بزرگى در برابر بلا برایش آماده كرده آرزو مىكند كه در دنیا او را با قیچیها تكه تكه كنند
🔴اما در مقابل، بیصبری اجر مصیبت را از بین میبرد.
✅حتی گفته شده مصیبتزدهای که دستش را بر روی رانش بزند یا دست راستش را پشت دست چپش بزند(آنگونه که نشانه بیتاب شدن است) از پاداش مصیبت محروم میشود.
🌼 امام صادق علیه السلام فرمودند: آن مصیبتى را كه تو در برابر آن صبر نمودى و مستوجب ثواب الهى گردیدى مصیبت مشمار،
🍃 بلكه مصیبت آن است كه صاحب آن بر اثر بیصبرى و بىتابى از اجر و ثواب آن محروم گردد..
🌸وقتی فرزند بنده اى از بندگان خدا فوت می کند،
🌷خداى تعالى از ملائكه خود سوال مى فرمايد كه آيا فرزند بنده مرا گرفتند؟
💠عرض مى كنند: آرى،
🌷خداوند مى فرمايد: گرفتيد ميوه دل او را؟
💠عرض مى كنند: آری،
🌷خدا مى فرمايد: بنده من چه گفت؟
💠عرض مى كنند: تو را ستايش نمود و انا لله و انا اليه راجعون گفت،
🌹خداوند مى فرمايد: خانه ای براى او در بهشت بنا گذاريد و آن را بيت الحمد بنامید..
⚫️نکته: گریه و حزن و اندوه در مصیبت اشکالی ندارد،به شرط اینکه منجر به بی تابی و ناشکری نشود.
*
📗کافی، ج 2، ص 255.
📘کافی، ج 2، ص 91
📕الخصال، ج 1، ص 191.
📒 کافی، ج 3، ص 225.
@ayeha313
🔴آیا فرزندان کسانی که مذهب دیگری غیر از اسلام دارند، حلالزاده حساب می شوند؟
🌷امام صادق (علیه السلام) دوستي داشت كه همواره همراه آن حضرت بود، روزي آن دوست همراه امام صادق (علیه السلام) و غلام خود در بازار كفاشها عبور مي كرد
✳️ناگاه آن دوست به غلامش که لحظه ای غفلت کرده بود با عصبانیت گفت: اي زنا زاده! كجا بودي؟!
🌸امام صادق (علیه السلام) وقتي كه اين بد زباني را از دوست خود ديد، بر اثر ناراحتي دست خود را بلند كرد و بر پيشاني خود زد و به دوست خود فرمود:
‼️سبحان الله! به مادرش نسبت ناروا مي دهي...؟؟
✳️من خيال مي كردم تو آدم عفيف و پرهيزكاري هستي، اكنون مي بينم چنين نيست...!
⚡️دوست امام صادق (علیه السلام) عرض كرد: مادر اين غلام از اهالي سند (هند) و مشرك است،بنابراين عقد اسلامي ندارد، پس فرزند آنها زنازاده است.
🌸امام (علیه السلام) فرمود:آیا نمیدانی هر امت و دینی برای خود قوانین ازدواج دارند؟
از من دور شو!
💥روايت كننده مي گويد: ديگر آن دوست امام را نديدم كه همراه امام صادق (علیه السلام) راه برود، تا آنگاه كه مرگ بين آنها جدائي افكند.
📔اصول کافی،باب معرفة الامام، والرداليه، حديث 63، ص 188، ج 1.
@ayeha313
✅دليل باز ماندن دهان و چشم مرده چيست؟
در آیه قرآن می خوانیم :
فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ لا يَسْتَأْخِرُونَ ساعَةً وَ لا يَسْتَقْدِمُونَ؛
براى هر قوم و جمعيّتى، زمان و سرآمد (معيّنى) است . هنگامى كه سرآمد آن ها فرا رسد، نه ساعتى از آن تأخير مى كنند، و نه بر آن پيشى مى گيرند.»
از معصوم (ع) سؤال كردند که بعضى از اموات و مردگان را مى بينيم چشم آن ها باز است و بعضى بر هم و بسته است. كدام يك علامت سعادت و شقاوت است؟
حضرت فرمود: آن كه چشمش باز است، موقعى كه مرگ آمد، چشمش باز بود. مهلت نداشت كه چشمش را بر هم گذارد.
آن كه چشمش بر هم و بسته است، موقعى كه مرگ آمد، چشمش بر هم بود. مهلت نداشت چشم را باز كند.
📚سوره اعراف،آيه 34
@ayeha313
☘ پیامبر اکرم (صلےالله علیه وآله) :
🍁 چهار چیز در گناه وجود دارد که از خود گناه بدتر است:
1⃣ کوچک شمردن گناه
2⃣ افتخار کردن گناه
3⃣ شادمانی کردن به گناه
4⃣ اصرار بر گناه
📗 مستدرک ج۱۱ ص ۳۴۹
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا در گوش بچه ای که تازه به دنيا آمده اذان و اقامه می گويند؟ آيا واجب است يا مستحب؟
✍️پاسخ:
✅خواندن اذان و اقامه در گوش نوزاد از سنت هاي پيامبر گرامي اسلام(ص) است و بعد از او، ائمه معصوم (ع) هم به اين روش توجه زيادي داشتند و اين کار را به عنوان يکي از اولين اقدامات در بدو تولد کودک انجام مي دادند و به مسلمانان ديگر نيز سفارش مي کردند وقتي نوزاد به دنيا آمد حتما در نخستين زمان ممکن در گوشش اذان و اقامه خوانده شود.
در جلد ۴۳ کتاب «بحارالانوار» از امام زين العابدين (ع) روايت است: «زماني که پدرم به دنيا آمد پيامبر(ص) در گوشش اذان را تلاوت فرمود.» در جلد ۱۰۴ همين کتاب به نقل از آن حضرت نوشته شده: «زماني که امام حسن(ع) متولد شد پيامبر (ص) در گوش او اذان و اقامه را قرائت فرمود.» علامه حر عاملي هم روايتي به نقل از مادر امام رضا(ع) نوشته اند با اين مضمون؛ «وقتي امام رضا(ع) به دنيا آمد، امام کاظم(ع) در گوش راست او اذان گفت و در گوش چپش اقامه».
پيامبر(ص) مي فرمود: «در گوش راست نوزاد اذان بگوييد و در گوش چپش اقامه. زيرا اين کار کودک را از شر شيطان حفظ مي کند. سپس در گوش او آية الکرسي، سوره هاي فاتحة الکتاب، اخلاص، ناس، فلق و آيات آخر سوره حشر را بخوانيد». در اين خصوص روايت هاي مستند ديگري به نقل از ائمه(ع) ثبت شده است که همگي آن ها مشخص مي کنند اين بزرگواران در زندگي خود همين شيوه را اجرا و به ياران و دوستان خود نيز توصيه مي کردند اين گونه عمل کنند و خواندن اذان و اقامه در گوش کودک تازه متولد شده را از ياد نبرند.
دليل اصلي اذان گفتن در گوش کودکي که به تازگي در يک خانواده مسلمان به دنيا آمده، اين است که نخستين صدايي که گوش او دريافت مي کند، اذان و اقامه باشد که شامل توصيف عظمت و بزرگي خداوند متعال است. چون انسان با شهادت دادن به يگانگي خدا، رسالت پيامبر(ص) و امامت حضرت علي(ع) وارد دايره اسلام و مذهب تشيع مي شود.
به همين دليل است که به محض تولد يک مسلمان، شعار اسلام در گوش او خوانده و به او تلقين مي شود؛ همان طور که در زمان مرگ و خروج او از دنيا نيز يگانگي خدا و جمله توحيد که ذکر «لااله الاا...» است به او تلقين خواهد شد. نکته قابل توجه اين است که هر چند کودک تازه متولد شده جملات اذان و اقامه و مفهوم آن را درک نمي کند اما خواندن همين ذکرها بر روح و جسم او اثر مي گذارد و روحيه مسلماني او را تقويت خواهد کرد. به همين دليل لازم است پدران و مادران اين سنت مهم و زيباي اسلامي را که از پيامبر (ص) آموخته ايم مورد توجه داشته باشند.
درست است که کودک تازه متولد شده توان درک مفاهيم والاي جمله ها و عبارت هاي اذان و اقامه را ندارد اما نبايد با اين بهانه از اجراي اين سنت مهم و پسنديده پيامبر(ص) و ائمه معصوم(ع) غافل شد. زيرا خواندن اذان و اقامه در گوش نوزاد آثار و برکات بسيار مهمي براي او به همراه دارد که غفلت از آن مي تواند آسيب هايي را متوجه جسم نحيف و روح آسيب پذير او کند.
در همين خصوص در کتاب «بحارالانوار» روايتي نوشته شده مبني بر اين که پيامبر(ص) فرموده اند: «کسي که نوزادي برايش به دنيا مي آيد در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه بگويد، بدين ترتيب شيطان به او آسيب نمي رساند».بنابراين براساس روايت هاي اسلامي يکي از مهم ترين آثار خواندن اذان و اقامه در گوش نوزاد اين است که شيطان را از وجود او دور مي کند.
تربيت کودک کار پيچيده اي است که زمينه آن بايد حتي قبل از تولد و نوزادي ايجاد شود. يعني اين طور نيست که وقتي کودک به دنيا آمد و چند ساله شد، تازه آداب اسلامي به او ياد داده شود. يکي از مواردي که زمينه تربيت صحيح اسلامي را در وجود کودک شکل مي دهد، خواندن اذان و اقامه در گوش اوست. در واقع خواندن اذان و اقامه در گوش نوزاد نه تنها پريشاني را از او دور مي کند و آثار معنوي بسيار خوبي براي او به همراه دارد بلکه باعث مي شود کودک با مفاهيم اعتقادي و مذهبي آشنا شود و به مرور زمان علاقه و انس بيشتري با اين مفاهيم برقرار کند.
@ayeha313
💠زنان از کدام عادت مردان متنفرند؟💠
✍سعی کنید این رفتارهای منفی را کنار بگذارید تا همسرتان از شما متنفر نشود.
۱- قسم دروغ
با اینکه بیشتر خانمها از قسم خوردن آقایان وقتی خودشان ناراحتند بدشان نمیآید اما از مردهایی که فکر میکنند قسم خوردن تنها راهی است که حرفشان را باور کنند متنفرند.
۲- سلطهگری
بیشتر خانمها مردی میخواهند که از آنها محافظت کند و به آنها احساس امنیت دهد اما به دنبال دیکتاتوری که به آنها دستور دهد چه بکنند و کجا بروند و با کی حرف بزنند و یا چه بپوشند نیستند. زنان از مردانی که قصد کنترل دارند میترسند و از آنها فرار میکنند.
۳- متعهد نشدن
خیلی مهم است که مردها درک کنند که وقتی همه چیز جدی میشود، زن ها توقع دارند که شما دو نفر خودتان را محدود به همدیگر کنید. زن ها از اینکه بازیچه کسی قرار بگیرند و با کسی بمانند که از متعهد شدن میترسد متنفر هستند.
۴- رمانتیک نبودن
زنها عشق واقعی همراه با حس ارتباط عاطفی به مردشان را میخواهند. اگر طرفتان احساس کند که فقط بخاطر رابطه جنسی سراغ او میآیید خیلی زود از شما دور شده و حتی اجازه دست زدن به خود را هم به شما نخواهد داد.
۵- نرسیدن به خود
با اینکه ظاهر همه چیز نیست اما زن جذب مردانی که به خود نمیرسند، موهایشان ژولیده است، بوی عرق میدهند، ناخنهایشان بلند شده، دهانشان بو میدهد و لباسهای چروک میپوشند نمیشوند. علاوه بر این، متناسب نگه نداشتن اندامتان به خانمها نشان میدهد که احترامی برای خودتان قائل نیستید و هیچ انگیزه و نظمی در زندگی ندارید.
@ayeha313
🔴سرگذشت ارواح در عالم برزخ(قسمت ۹)
💠همان طور که به راه خویش می رفتیم، صدای وحشتناکی، توجه مرا به خود جلب کرد.
💥 به سمت چپ بیابان نگاه کردم، آنچه دیدم باعث شد که وحشتزده خود را از دوش نیک به زمین اندازم و بی اختیار خود را پشت او مخفی کنم.
❌دو شخص با قیافه هایی بزرگ و سیاه که از دهان و بینی شان، آتش و دود شعله ور بود و موهایشان بر زمین کشیده می شد، در حالی که در دست هر کدام یک گرز آهنی تفتیده به چشم می خورد، در حرکت بودند...🔥
🔅با نگرانی به نیک گفتم: اینها کیستند، نکند به سمت ما می آیند؟!
نیک لبخند زنان گفت: نترس. اینها نکیر و منکرند، می روند از کافری که تازه از دنیا آمده، بپرسند آنچه از تو پرسیدند.
❇️ گفتم: اینها وحشتناک ترند. گفت: زیرا با کافر سروکار دارند.
فاصله ای نشد که صدای فرود آمدن چیزی، زمین زیر پاهایم را به شدت لرزاند، وقتی از نیک علت را جویا شدم، گفت: ضربه آتشی بود که بر آن کافر فرود آمد.
⭕️از این به بعد نیز این گونه صداها که زمین را به لرزه می آورد بسیار خواهی شنید.
🔰 نیک مسیر راه را از روی تپهها و گاه از درون درههایی کوچک و بلند انتخاب میکرد تا اینکه به ناگاه خود را لب پرتگاه بزرگ و عظیمی دیدم.
🌀 از نیک پرسیدم: باید از پرتگاه نیز بگذریم؟ گفت: آری.
با وحشت به ته دره نگاه کردم، به قدری عمیق بود که انتهایش پیدا نبود. برگشتم و به نیک گفتم: تو که دوست و همراه منی چرا اینهمه آزارم میدهی؟! گفت: چطور؟ گفتم: آیا واقعا در این برهوت راه دیگری، که اندکی راحتتر باشد وجود ندارد؟!
🔶نیک دستی به سرم کشید گفت: راه عبور در این وادی بسیار است، اما هرکس را مسیری است که به ناچار باید از آن بگذرد.
🔘 با ناراحتی گفتم: آیا لیاقت من این بود که از بالا، آتش و دود آزارم دهد و از پایین، تپهها و درههای سخت و جان فرسا محل عبورم میباشد؟!
♦️یک لبخندی زد و گفت: دوست من بدان این زجرها، بازتاب کردارهای زشت تو در دنیاست. اگر در این مسیر عذاب آنها را تحمل نکنی هرگز به وادی السلام نخواهی رسید. کوچکترین عمل زشت تو در دنیا ضبط گردیده، اینها تاوان آنهاست...
⚡️ مدتها با رنج و مشقت بسیار مشغول پایین رفتن از دره بودیم که ناگاه، صدای ریزش سنگلاخها، از بالای دره، مرا به خود آورد. فورا خود را به نیک رساندم، تا چنانچه مشکلی پیش آید، به کمکم بشتابد
☄ وحشتزده و مضطرب، در حالیکه چشمانم از حدقه بیرون آمده بود، دیدم که مردی همراه با سنگهای کوچک و بزرگ در حال سقوط به ته دره میباشد.
🌷نیک به من اشاره کرده و گفت: نگاه کن!
به بالای دره نگاه کردم، هیکل بزرگ و سیاهی که قهقه زنان شادی میکرد، بر بالای دره ایستاده بود.
نیک گفت: این هیکل، گناه آن شخص است که در حال سقوط بود و به واسطه قدرتی که داشت، توانست بر عمل نیک آن مرد چیره گردد و در نتیجه او را به ته دره پرتاب کند...
✍ادامه دارد...
@ayeha313
🍁شنبه تون آرام
✨خدایا در این روز معنوی
💗از تو می خواهیم
✨سهم دهانمان را ذكر
💗سهم قلبمان را محبت
✨سهم چشمانمان را عشق
💗سهم پاهایمان را مـعرفت
✨سهم دستانمان را بخشش و
🍁سهم لحظاتمان را انسانیت بخشے
@ayeha313
#حدیث_امروز
💢امام محمد باقر عليه السلام :
بهترين #سخنى كه دوست داريد به شما بگويند، به مردم بگوييد.
خداوند، #شخص لعنت كننده و فحاش را دشمن خود می داند.
📚امالى صدوق، صفحه ۳۲۶
@ayeha313
#هفته_وحدت_یا_برائت
#شبهات
💢برخی میگویند #وحدت_با_اهل_سنت #مبنا ندارد؛ مگر اهل بیت(ع) #هفته_وحدت داشتند که ما داشته باشیم؟ پاسخ چیست؟
✅در زمان اهل بیت (ع) توطئه های پیچیده به شکل امروز نبوده، #ضمنا اختصاص دادن یک هفته به هیچ امری رایج نبود.
ضمنا اهل بیت ع حکومت نداشتند و پیروان زیادی هم نداشتند و شیعیان عموما در تقیه یا در گریز و اختفا بودند.
✅هفته وحدت از اقتضائاتی است که در صد سال اخیر برای مقابله با توطئه #انگلیس در عراق ابداع شد
در عراق در حدود صد سال قبل علمای شیعه در جشن میلاد پیامبر ص که سنیها در بصره برگزار میکردند شرکت کردند و علمای اهل سنت در جشن میلاد ائمه ع در نجف.
این متعلق زمانی بود که دو #دولت ایران و عثمانی که اولی شیعه و دومی سنی بود در مقابل استعمار انگلیس قرار داشتند.
لذا اساسا #هفته وحدت یک راهکار نمادین و جدید برای تهدیدات جدید است. یعنی زمانی که حکومت شیعی تشکیل میشه و مرجعیت شیعه می بیند که انگلیس دنبال طرح تفرقه است مجبور است واکنش متناسب با #شرایط زمان ومکان نشان بدهد.
✅هفته وحدت بعدها وقتی آیت الله خامنه ای در مناطق سنی نشین سیستان و بلوچستان تبعید شده بود مطرح شد و ایشان با علمای سنی ایرانشهر توافق کردند.
بعد از انقلاب ، مرحوم منتظری که قائم مقام امام خمینی(ره) بود در زمان حیات امام(ره) این #هفته را مجددا مطرح کرد و مورد قبول #عموم قرار گرفت و در تقویم گنجانده شد.
✅بر فرض که کسانی این سخنان ما را نپذیرند ما به آنها می گوییم مگر هفته #برائت و #محسنیه در احادیث اهل بیت ع آمده که توقع دارید هفته وحدت ذکر شده باشد؟! حتی فاطمیه هم به معنای عزاداری در دو تاریخ مختلف که هریک به مدت #سه الی #هفت روز برگزار میشه در روایات ما به اینصورت نبوده است.
@ayeha313
🔴چگونه ملک الموت می تواند در یك زمان، روح افراد متعدد را در جاهای متفاوت قبض كند؟
✅از آن جا كه فرشتگان جزء موجودات مجرّدند و مجرّدات محدود به زمان و مكان نیستند،
پس چنین نیست كه فرشته ای در مكانی باشد و نتواند در مكان دیگری حاضر شود...
🔴ملك الموت موجودی مجرّد است در یك زمان می تواند چند انسان را كه در چند مكان مختلف هستند قبض روح كند.
🌟مۆیّد این مطلب روایتی است از امام صادق(علیه السلام) كه فرمود: از ملك الموت پرسیده شد:
⁉️چگونه در یك لحظه ارواح را قبض می كنی در حالی كه بعضی از آنها در مغرب اند و بعضی در مشرق؟
✅ پاسخ داد: این ارواح را به خود می خوانم و آنها اجابت می كنند...
منابع
📚محمد حسین طباطبایی، انسان از آغاز تا انجام، ص 66 ـ 67، و شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 1، ص 134).
عبدالله جوادی آملی،صورت و سیرت انسان در قرآن،ج4ص319
@ayeha313
💢فقر اقتصادی چه بر سر یک #جامعه میآورد؟
#شهید_مطهری
✅فقر و احتیاج ـ سببش هر چه باشد، خواه بیعدالتی یا چیز دیگر ـ یکی از موجبات گناه است؛ اگر ضمیمه بشود با احساس مغبونیت و #محرومیت، دیگر بدتر؛ اگر ضمیمه بشود با حسرتکشیدنهای تجملات عدهای، باز از آن هم بدتر.
✅سبب #سرقتها میشود، سبب رشوهگیریها و اختلاسها و خیانتها به اموال عمومی میشود، سبب گناهها میشود، سبب غلّ و غشّ و #تقلب در کارها میشود؛ سبب میشود که افرادی برای اینکه خود را به دستهای دیگر برسانند، #رشوه بخورند، دزدی بکنند، زیر حساب مردم بزنند و همینطور...
✅فقر آدمی را که #ایمان قوی نداشته باشد زود وادار به گناه میکند. بسیاری از گناهان هست که از فقر و احتیاج ناشی میگردد، لذا رسول اکرم فرمود : کادَ الْفَقْرُ اَنْ یکونَ کفْراً #فقر نزدیک به سرحد کفر است. فقر، روح را عاصی و عزیمت را ضعیف میکند.
📚استاد مطهری، بیست گفتار، ص83-82
@ayeha313
هرگاه که نمازت
قضا شد و نخواندی
در این فکر نباش که
وقت نماز خواندن نیافتی
بلکه!
فکر کن چه گناهی را
مرتکب شدی که خداوند نخواست
در مقابلش بایستی
#نماز_را_سبک نشماریم
👇👇👇
@ayeha313
🔴سرگذشت ارواح در عالم برزخ(قسمت ۱۰)
💠نگاه نیک دستش را بر شانهام نهاد و گفت: این است عاقبت پیروی از هوای نفس.
◾️با شنیدن این سخن، ترس از گناهانم و اینکه شاید گناه نیز لحظهای بر من چیره گردد، وجودم را فرا گرفت.
🍀پس از طی یک راه طولانی، سرانجام به انتهای دره رسیدیم. آن مرد را نقش بر زمین دیدم که بیچاره همدم و همراه او یعنی نیک، چنان لاغر و ضعیف بود که هرچه تلاش میکرد او را بر دوش خود بکشد، نمیتوانست.
🌼از نیک خواستم به او کمک کند. اما نیک، عذر خواست و گفت: من فقط مأمورم تو را همراهی کنم. گناه هر کس نیز در کمین خود اوست.
💥گفتم: اما ما انسانها در دنیا به کمک هم میشتافتیم! نیک گفت: در این عالم، هر کس، خود جوابگوی اعمالش است. اگر هم لیاقت شفاعت داشته باشد، من شفیع نیستم.
🙏 فقط دعا کن از دوستداران اهل بیت (علیه السلام) باشد، شاید که شفاعت آنان نصیبش شود...
⚡️شاید به حساب دنیا، ساعتها در اعماق دره راه پیمودیم، تا به مسیری رسیدیم که به سمت بالا ختم میشد. در این لحظه نیک رو به من کرد و گفت: دوست من! خود را برای بالا رفتن از این دره هولناک، آماده کن!
🔴هدیهای از دنیا
💠پس از پیمودن مسیری بسیار طولانی، دوباره به دره خطرناک و لغزندهای رسیدیم.
🔥از ترس اینکه مبادا این بار گناه از کمینگاهش بیرون آید و مرا پرت کند، بدنم به لرزه افتاد.
🌷نیک برگشت و گفت: چرا ایستادی؟ حرکت کن. گفتم: میترسم. گفت: چارهای نیست باید رفت.با نگرانی به سمت پایین حرکت کردم،
🍃اما هنوز چند قدمی از لب دره پایین نرفته بودیم که یک موجود بالدار نورانی از آن سوی دره ظاهر شد و در یک چشم برهم زدن، خود را به نیک رساند و پس از اینکه جویای حال من شد، نامه را به او داد و پس از خداحافظی با همان سرعت بازگشت.
🌻نیک پس از خواندن نامه، آنرا در پرونده اعمالم نهاد و لبخند زنان به طرفم آمد و گفت: مژدهای دارم. شگفت زده پرسیدم: چه شده؟
گفت خویشاوندان و دوستانت، برایت هدیهای فرستادهاند، که هم اکنون توسط این فرشته الهی برایت آورده شده است و به همان اندازه از غم و اندوه تو کاسته خواهد شد.
🎋گفتم چطور؟
نیک در حالیکه به سمت آن دره وحشتناک اشاره میکرد، گفت: به خاطر این هدیه که عبارت است از خواندن قرآن و گرفتن مجالسی که در آن ذکر مصیبت حسین ابن علی (علیه السلام) خوانده شده و اشکهایی که بر ماتم آن عزیز ریختهاند، از این دره عبور نخواهیم کرد.
🌸از شنیدن این خبر شادمان شدم و برای همهشان طلب مغفرت کردم.
آن اندک راه رفته را بازگشتیم و در مسیر آسانتر قدم نهادیم.
✍ادامه دارد
📗غررالحکم/ ص797 و الحدیث/ ج3 ص385)
📗سوره فاطر آیه 18
📗کتاب سرگذشت ارواح در برزخ/اصغر بهمنی.
با تایید عده ای از علمای حوزه علمیه قم
@ayeha313
👇👇👇
♨️پرسش:
🔰آیا در اسلام این دستور وارد شده است که در موفع تصمیم بر انجام کاری، اگر کسی عطسه کند ، باید صبر کرد؟!
✍پاسخ:
✅در این باره دستوری در اسلام نداریم و اساساً روح اسلام با این گونه مطالب سازش ندارد، تا آن جا که دستور می دهد هنگامی که تصمیم بر کاری گرفتید، اگر کسی فال بد زد اعتنا نکنید و بر خدا توکّل نموده به دنبال هدف روان شوید و فال بد زدن را نشانه شرک قرار داده است!
🍀 درباره عطسه وارد شده است که هر گاه یکی از شماعطسه کرد، در حقّ او دعا کنید و بگویید «یرحمکم اللّه رحمت خدا شامل حال شما گردد.» طرف نیز متقابلًا دعا کند و بگوید «یغفر اللّه لکم؛ خداوند شما را بیامرزد».
🖊 امّا صبر کردن و قدری مکث نمودن و یا فرق گذاردن بین یک عطسه و دو عطسه، همگی افسانه است که باید مسلمان آگاه و دانا از این افسانه ها بپرهیزد.
برگرفته از پاسخ به پرسشهای مذهبی، (مکارم شیرازی، جعفر سبحانی )،ص 605
@ayeha313
🌷 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله): 🌷
سه نفر هستند که هنگام دیدار با خدا از هر دری که بخواهند وارد بهشت میشوند:
① کسی که خوش اخلاق باشد.
② کسی که هم در خلوت هم در حضور مردم از خدا بترسد.
③ کسی که جر و بحث را رها کند، حتی اگر حق با او باشد.
📚 اصول کافی ج۲ ص ۳۰۰
@ayeha313
♥️ پيامبراکرم صلّي الله عليه و آله فرمودند
🔸گروهي روز قيامت وارد صحراي محشر مي شوند
در حالي كه حسنات و كارهاي نيكي به بزرگي كوه ها دارند،
🔹خداوند حسنات ايشان را همچون ذرات غبار در هوا پراكنده مي سازد، سپس فرمان مي دهد آنها را به آتش دوزخ اندازند.
🔻 #سلمان عرض كرد:
يا رسول الله! آنها را براي ما توصيف نما.
فرمودند:
🔻 آنها كساني هستند كه
روزه مي گرفتند،
نماز مي خواندند
و شب_زنده_داري مي كردند،
◀️ اما هنگامي كه به حرامي دست مي يافتند
بر آن هجوم مي بردند.
📚 مستدرك الوسائل
@ayeha313