ای بـام بلند آسمان ،صبح بخیـر
ای پرتو مهر، زرفشان،صبح بخیر
ای طایـر عاشق سحرخیـزسـلام
ی چشمهٔ جاری روان صبح بخیر
سلام به دستان بخشنده
سلام به لب های پرخنده
سلام به دل های بی کینه
سلام به اندیشه های مثبت
سلام به دیـدگان زیبـا بیـن
سلام به دوستان عزیز
🍁صبح پاییز یکشنبه تون بخوشی
@ayeha313
💠امیرالمؤمنین (ع) : كيفَ يُصلِحُ غيرَهُ مَن لا يُصلِحُ نفسَهُ ؟!
💎امام علی (ع) : كسى كه خودش را اصلاح نمى كند، چگونه ديگرى را اصلاح مى كند؟!
📖منبع : میزان الحکمه ج ۱۲ ص ۳۳۸➖ پُست شماره ۳۳۶
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#قسمت_اول ⛔⛔دخترهایی که پسرها برای ازدواج نمی پسندند تا به حال فکر کرده اید چرا بعضی افراد این هم
#قسمت_دوم
دخترهایی که پسرها برای ازدواج نمی پسندند
⛔️ دخترهای خرافاتی اگر به خودتان انواع سنگ های ضد چشم زخم، ازدیاد حافظه، مهره مار، سنگ ماه تولد، سنگ سیاره ژوپیتر و از این جور چیزها آویزان کرده اید و اگر پاتوق شما خانه معروف ترین فال قهوه گیر شهر است که برای رسیدن به آرزوها و خواسته های مختلفتان نسخه های عجیب و غریب می پیچد، باید بگوییم که سرگرمی خوبی دارید اما خیالتان را راحت کنم: متاسفانه در طالع شما هیچ ازدواج موفقی دیده نمی شود!
می دانید چیست، متاسفانه مردها سر از اسرار ماوراءالطبیعه در نمی آورند و اصلا نمی توانند شما را درک کنند. آنها واقع بین هستند و اکثرا همه چیز را از دید عقل و تجربه میبینند،
⛔️ دخترهای خانم معلم
🔶من یکی از آنها را می شناسم. او مثل یک وجدان آگاه «اکسترنال» است که به من وصلش کرده باشند: مدام مسائل و باید و نبایدهای بهداشتی، روانشناختی، علمی، اجتماعی، سلامت، تغذیه و خلاصه هر چیز دیگری که راجع به آن مطالعه ای داشته را به من گوشزد می کند.
#ادامه_دارد..
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
اشو معتقد است که «مساجد و کلیساها (تمام اماکن معنوی) از خدا خالیاند و کابینهای عشق (اماکنی که در
یکی از مسائل بسیار اساسی که انسان بایستی بدان اهتمام ویژه داشته و از دغدغه های بسیار اساسی او باشد و ان را بدور از هر گونه احساسات و عواطف دنبال کندتابه هدف نهایی نائل اید مسئله دین یا شریعت است.
از جمله مسایل اساسی که رابطه مستقیم با سرنوشت دنیوی و اخروی انسان دارد وبا نجات ورستکاری او گره خورده است انتخاب یک روش سیر سلوک در سایه شریعت منطبق بر تمامی ابعاد وجنبه های بشری ازجمله مسایل فردی ، اجتماعی ، سیاسی که با عنایت عقل در بعد اثباتی شریعت که مستلزم صدق ان شریعت است بایستی صورت گیرد.
و یک دین یا کیش یا طریقت یا شریعت، مجموعهای از معارف، عقاید، باورها و قانونها و دستورهایی برای راهنمایی و پرورش انسان و پیشبرد او به سوی تکامل و رستگاری را دارا باشد به طور خلاصه شامل :
1) آموزهها و گزارههای اعتقادی (هستها /اصول)
2)دستورهای عملی، اخلاقی و ارزشی که بر پایه آموزههای اعتقادی استوار شدهاند (بایدها /فروع).
اما در مورد اشو بایستی تحلیل کرد آیا این دغدغه ها وجود دارد یا نه ؟!
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
یکی از مسائل بسیار اساسی که انسان بایستی بدان اهتمام ویژه داشته و از دغدغه های بسیار اساسی او باشد و
🔰🔰 خدا در نگاه اُشو 🔰🔰
اما سخنان اُشو در مورد خدا آشفته و متناقض و گاهي منکر خداست و خدا را مفهومي ذهني قلمداد میکندو گاهي کل هستي را خدا ميخواند. «هستي دم دست توست و خدا فقط در ذهنت وجود دارد . يک مفهوم است و وجود عيني ندارد»
تعابیر غیر منسجم «یک رقاصه ، يک شعر يک تجربه و گاهي عشق است»«حق با زرتشت است هنگامي که ميگويد «من تنها ميتوانم به خدايي ايمان بياورم که قادر به رقصيدن است» مايلم که به آن اضافه کنم اگر شما قادر به رقصيدنيد پس خدا مي شويد.
تعابیر متناقض اشو «خدا نام ديگر ناشناخته و ناشناختني است . بزرگترين خطر است. اما ان گاه که خطر کني بي درنگ رشد مييابي»
در کتاب راز بزرگ اینگونه بیان داشته : «اگر از من مي پرسيد ، من به شما ميگويم ، خدا را فراموش کنيد ، حقيقت را فراموش کنيد ، من به شما ميگويم تنها به دنبال عشق باشد» ، «کلمه خدا يک بهانه است، ابزاري است براي ابراز احساسات ما به کل، در واقع کل هستي خداست» ،«شيطان قدرت گمراه کردن شما را ندارد، خداوند هم قدرت هدايت شما را ندارد».
«راه من کاملا متفاوت است من مي گويم عشق خداست»
باورمندی در اشو : « من به خدا و بهشت چندان علاقه مند نیستم، بلکه علاقه مند عشقم... اگر تو به خدا باور داشته باشی، ممکن است ندانی که عشق چیست. در حقیقت باوریافتگان به خدا بیشترین تنفر را روی زمین ایجاد کرده اند. هیچ کس دیگر تا این حد شرارت نیافریده است. و این ماجرا، قرنهاست که ادامه دارد. هیچ گناهکاری آنقدر گناه نکرده است که مقدس نمایان کرده اند. انسان عاشق نمی تواند مدت زیادی دوری خدا را تاب آورد. حتی اگر بخواهد از خدا بگریزد، نمیتواند. او خدا را خواهد یافت.»
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
🔰🔰 خدا در نگاه اُشو 🔰🔰 اما سخنان اُشو در مورد خدا آشفته و متناقض و گاهي منکر خداست و خدا را مفهوم
🔰🔰 نقد تفکرات اُشو 🔰🔰
⛔️اولا :
خدا در تمامی آیین ها وجود داشته و در این راستا « وداها » كه از قدیمی ترین و كهن ترین متون دینی -۹۰۰ سال قبل از میلاد- می باشند از خدایان سخن رفته است.اعتقاد به خدا نیز متفاوت است گاهی اعتقاد به توحید یا وحدانیت خداوند (یکتاپرستی) و اعتقاد به وجود خداوند (خداپرستی) که این دو متفاوت است ولی اصل خدا یکی است در حالی که در بیانات اشو خدا محوری و خداباوری معنا ندارد .
در دین مبین اسلام نیز حضرت علی علیه اسلام خدا را اینگونه معرفی میکند « حمد سزاوار خداوندى است كه نابخشيدن ، بر داراييش نيفزايد و اگر بخشش كند، بينوا نشود... اوست اول ، پس او را آغازى نبوده است ، كه پيش از آن چيزى تواند بود ، اوست آخر، پس او را پايانى نيست كه پس از آن چيزى تواند بود. ديدگان را اجازت ندهد، كه او را بنگرند و دريابند. روزگار بر او نگذشته است كه با گذشت زمان دگرگون شود. در جايى مكان نگرفته است ، كه از آنجا به جاى ديگر رود... .
⛔️ثانیا :
خداوند متعال دارای صفاتی است صفات ثبوتی (جمالی) صفات که نشانگر ویژگیهای کمالی خداوند هستند مانند: حیّ، علم، قدرت. صفات سلبی (جلال) صفات که بیان کننده نوعی عیب و نقص میباشندواین نوع صفات از خدا نفی و سلب شده اند مانند: جهل، ظلم، جسم داشتن. صفات ثبوتی به صفات ذاتی و فعلی تقسیم میشوند ( صفات ذاتی: صفاتی هستند که در ذات خدا وجود دارند حیّ، عالم، قادر، غنیّ. صفات فعلی: صفاتی هستند که از رابطه بین خدا و موجود دیگر به دست میآید، رازق، هادی، غفار و ... )
ادامه دارد
@ayeha313
⁉️متن شبهه: 👇👇👇
بعد از این همه بدبختی و گرانی و تحریم و... که همه رکوردهای دنیا رو جابجا کردیم هیچ فکر کردین چرا هنوز #امام_زمان برای ملت ایران کاری نمیکنه؟؟!
خیلیا قبل از #کرونا میگفتن فلانی و بهمانی و... با امام زمان در ارتباطند پس چی شد؟! تو خوشیا نیست! تو سختیها هم نیست! از خود پرسیدهاید پس بود و نبودش چه فرقی داره؟؟!!
من که امام دارم چه سودی بردم نسبت به اون چینی که امام نداره؟!
✅پاسخ شبهه: 👇👇👇
1️⃣ اول باید به این سوال که وظیفه امام چیست پاسخ داد:
✅ وظیفه امام هدایت جامعه به سمت امورات معنوی و خداوند متعال است نه پرداختن به امورات مادی مردم مثل درمان بیماریها. (امام پزشک نیست)
🔸همانطور که امام علی(ع) میفرمایند
از جمله حقوق شما بر من این است که... به شما تعلیم دهم تا نادان نمانید و شما را ادب کنم و تربیت نمایم تا (آداب لازم را) فراگیرید
🔹اما بعضی وقتها برای اثبات امامت خود و درخواستهای مومنان کمکهایی نیز میکردند.
🔸روایات ما تصریح دارند که امام زمان(عج) در دروان غیبت کارهای فراوانی انجام میدهند. ازجمله روایات که به کارهای مخفیانه امام اشاره میکند خطبه ۱۵۰ نهج لبلاغه است. امام علی(ع) در این خطبه اشاره میکنند به کسی از اهل بیت (ع) که دوران غیبت را درک میکند و آن امام غایب است که در جامعه حرکت میکند، امام در جامعه اسیری را آزاد میکند، گرفتاری را رها میکند و بندهای را آزاد میکند، امام جمعهایی را متفرق میکند، توطئهها را متفرق میکند و گروهی را دور هم جمع میکند و همه این کارها را همه در پردهای پوشیده از مردم انجام میدهد، حتی اگر کسی بخواهد بررسی کند که چه کسی است، نمیتواند متوجه شود.
🔹امام عصر(عج) در مورد آثار کارهایشان میفرمایند: ما هرگز رعایت حال شما را وا نمیگذاریم و شما را فراموش نمیکنیم اگر این طور نبود شدت سختی و گرفتاریهای زندگی، شما را از پا درمیآورد و دشمنان شما شیعه را ریشهکن میکردند.
2️⃣ خداوند متعال اراده کرده که جهان طبق اسباب و سبب پیش برود و اگر قرار باشد با معجزات کارها انجام بگیرد نظم جهانی از بین میرود.
▪️لذا در حدیث آمده:
«أَبَی اَللَّهُ أَنْ یُجْرِیَ اَلْأَشْیَاءَ إِلاَّ بِأَسْبَابٍ فَجَعَلَ لِکُلِّ شَیْءٍ سَبَباً»
«خدا خودداری و امتناع فرموده که کارها را بدون اسباب فراهم آورد پس برای هر چیزی سبب و وسیلهای قرار داد»، این حدیث به این معناست که در غالب موارد، خداوند متعال اجازه میدهد امور عالم به صورت طبیعی و بر مسیر اسباب و مسببات پیش رود و جلوی آن را نمیگیرد.
🔹کما اینکه اهل بیت وقتی دچار بیماری میشدند با وجودی که میتوانستند خود را درمان کنند اما به پزشک مراجعه میکردند
3️⃣ بابد در نظر داشته باشیم که شاید علت برخی مشکلات و بیماریها(مثل کرونا و خیلی بیماری تازه کشف شده) غضب الهی از گناهان ما باشد
🔺لذا امام رضا(ع) میفرمایند:
«کُلَّمَا أَحْدَثَ الْعِبَادُ مِنَ الذُّنُوبِ مَا لَمْ یَکُونُوا یَعْمَلُونَ أَحْدَثَ اللَّهُ لَهُمْ مِنَ الْبَلَاءِ مَا لَمْ یَکُونُوا یَعْرِفُونَ/ هرچه بندگان، گناهان تازه و ناکرده انجام دهند خداوند هم برایشان بلاهای تازه و ناشناخته به وجود خواهد آورد»
4️⃣ اما در مورد اینکه امام چه فایده برای ما دارند:
امام دقیقا مثل خورشید هستند که پشت ابر هست با وجودی که ما او را نمیبینیم اما باز هم به ما نور میرسانند
🔹در مقابل باران هر چه سطل ما بزرگتر باشد میتوانیم آب بیشتری دریافت کنیم و سود امام نسبت به شیعیان نیز همینطور هست هر چه معرفت بیشتر باشد سود بیشتری دریافت میکند.
@ayeha313
بنابر فرموده اهل معرفت برای دور ماندن از گناه این دو کار ضروری است :
۱-سکوت و کم حرف زدن.👌
۲-مشغول یکی از اذکار مانند صلوات یا استغفار شدن.
@ayeha313
شلغم از بهترین های پاییز !🍂
▫️خون ساز
▫️تقویت قوای باروری
▫️درمان سرما خوردگی
▫️رفع سرفه ونرمی سینه
▫️ادرار آور رفع فضولات بدن
+ افرادی که مشکل تیروئید دارند پرهیز کنند
@ayeha313
"الهی"...
🌹گاهی حجم دنیای درونمان
ازوجودت تهی میشود؛
🌹آنوقت ما می مانیم و تنهایی و ترس،
درها دیوار میشوند به رویمان ؛
🌹و امیدهایمان یک آرزوی
دور از دسترس
🌹تنها نور وجود توست که
دل ما را آرام نگه می دارد؛
🌹نورت را هر روزبه دلمان بتابان
ای روشنی بخش درتاریکیهای سخت
"خداوندا"...
🌹اراده مان را به زمان کودکی باز گردان،
همان زمان که برای یکبار ایستادن
🌹هزار بار می افتادیم....
اما ناامید نمیشدیم!
🌹یا رب العالمین
ما را دریاب ،،،،
آمیـن...🙏
@ayeha313
#حدیث_امروز
💢پوست نازک و آتش جهنم
امام علی(ع):
بدانيد كه اين #پوست نازك تحمل آتش را ندارد، پس به خودتان #رحم كنيد، شما در #مصيبتهاى دنيا آزمايش كرده ايد كه وقتى خارى به بدن يكى از شما مى رود و يا به #زمين مى خورد و خونى مى شود و يا شن هاى داغ پايش را مى سوزاند چگونه بيتابى مى كند؟! پس، چگونه خواهد بود اگر ميان دو لايه از #آتش قرار گيرد و هم بسترش سنگ و همدمش #شيطان باشد؟!
📚نهج البلاغه ص 267 ، خطبه 183
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#قسمت_دوم دخترهایی که پسرها برای ازدواج نمی پسندند ⛔️ دخترهای خرافاتی اگر به خودتان انواع سنگ های
#قسمت_سوم
دخترهایی که پسرها برای ازدواج نمیپسندند
البته او خیلی دختر خوب و شایسته ای است، اما هیچ وقت نمی توانم از بودن با او لذت ببرم. (بیچاره همسرش!) بد نیست بدانید که همه ما آدم ها علاوه بر والد،بالغ و کودک درون، یک «معلم» درون هم داریم که اینها را به ما گوشزد می کند اما فرقش این است که گاهی می توانیم خاموشش کنیم و کمی از شیطنت هایمان لذت ببریم. معلم بازی به شدت دیگران را از شما فراری می دهد.
⛔️دخترهای پول پرست
🔶نیازی به توضیح نیست که اینها چه جور دخترهایی هستند. این دخترها نشانه هایی دارند که طرف مقابلشان خیلی زود آنها را می شناسد: آنها مدام در مورد مسائل مالی حرف می زنند، اولین سوالاتی که می پرسند در موردمیزان درآمد، مدل ماشین، محل زندگی، وضعی اقتصادی خانواده و این قبیل است
اگر چنین دختری هستید متاسفانه طرفداری ندارید؛ پسرها هم می خواهند با کسی ازدواج کنند که آنها را به خاطر خودشان بخواهد، نه جیبشان (آنها هم دل دارند!)
#ادامه_دارد..
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
🔰🔰 نقد تفکرات اُشو 🔰🔰 ⛔️اولا : خدا در تمامی آیین ها وجود داشته و در این راستا « وداها » كه از قد
با توجه به مطالبی که عنوان شد اشو، خدای را فاقد اینگونه صفات دانسته و خدای اشو خدای مبهم است او را حکیم نمیداند پس خدا فاقد علم میباشد حکیم نمیداند چون کارهایش حکمتی ندارد چون انسان باید به دنبال عشق بی خدا و س.ک.س و موسیقی و غیره باشد.
ثالثا :ادیان خدا باور به خاطر خداباوری پوچ و ابی اساس میداند چرا که انسان کامل را کسی میداند که دنبال خدا نباشد و هر اعتقاد باوری دارد بایستی خود را از آن تهی کند این انسان را با این ویژگی سر سپرده به حقیقت میداند.
اشو با این بیان یک قضیه خود ویرانگر ساخته که انسان را به ورطه پوچی نابودی و هلاکت میکشاند چرا که اگر اشو و اعتقادش یک مرام باشد با بیانی که اشو کرد نباید انسان کامل دنبال مرام و مسلک اشو نیز باشد چرا که به کمال نمیرسد پس این انسان چه مسلکی داشته باشد ؟؟؟
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
با توجه به مطالبی که عنوان شد اشو، خدای را فاقد اینگونه صفات دانسته و خدای اشو خدای مبهم است او را ح
🔰🔰 انکار و رد ادیان و مکاتب در نگاه اُشو 🔰🔰
دیدگاههای اُشو به دوصورت است :
یک دسته اصل دین را انکار میکند و دسته دوم برخی از احکام ضروری دین را به تبع دسته اول.
اُشو از یک جنبه دین را همانند كارل ماركس (1883ـ1818 ميلادي) نويسنده و اقتصاددان آلماني که میگوید «دین افیون ملتها » معرفی میکند اما از حیثیت و جنبه دیگری مانند دین باعث سركش است و انسان مذهبي عصیانگراست و اینکه اشو خود را قیام کنند بر علیه دينها، سنتها ، ايديولوژيها میداند و آنها را دور ریختنی میداند، و عنوان میدارد ؛«چه خوش است عصیان کردن علیه تمام چیزهایی که فاسد شدهاند! علیه تمام چیزهای زشت، مرده و گندیده».و قائل است همه آيينها بر پايه دستاويزي ساختگي بنا شده است، همه شيوهها دروغينند. آنها تنها يك موقعيت را پديد ميآورند و انگيزه نيستند تمامی متون مقدس توصیفاتی بینتیجهاند؛ هیچ کس نمیتواند حقیقت را توصیف کند، نه کتابهای مقدس، نه وداها!
می گوید یک هندو یا مسیحی نشو! یک فرد بی خدا و یا یک فرد با خدا نشو! هیچ نیازی به این کار نیست… تنها عشق راه وصول به حقیقت است «نه نیازی به عبادت است، نه جستجو در لابلای کتابها و نه به نبش قبر تعالیم سنتی و رمز آلود و کهنه بلکه در عین سادگی و بدون هیچ هیاهویی می توانی حقیقت را بیابی»
وی اعتقادی به باورها ندارد با نگاه تحقیر به آنها می نگرد و راه کشف و شهود را طهارت از باور می داند و باور را مانع دست یابی به حقیقت می داند می گوید پاک، تهی و نادان پیش برو تا گنج خرد درونی ات را بیابی. این گنج آنجاست و منتظر توست تا با دستهای خالی بیایی. مراقبه، یعنی با دست خالی به درون گام نهادن؛ خالی از تمام باورها و بینش ها.
و در جایی دیگر می گوید « ميتوان دستاويزهاي تازهاي به بار آورده و دينهاي تازهاي پديد آورد. دستاويزهاي كهنه فرسوده ميشوند. دروغهاي كهنه از رنگ و بو ميافتند و به دروغهاي نوتري نياز خواهد بود» .
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
🔰🔰 انکار و رد ادیان و مکاتب در نگاه اُشو 🔰🔰 دیدگاههای اُشو به دوصورت است : یک دسته اصل دین را
🔰🔰 معاد در نگاه اُشو 🔰🔰
اُشو برای انکار معاد از طریق نفی اختیار عمل نموده است و سلب اختیار را مقدمه ای برای سلب معاد دانسته است .
اُشو به دلایل متعدد از قبول معاد سر باز زده است از جمله نانتوانی از حل مسئله اختیار که باز تاب آن معاد است یا رسیدن به مطامع دنیوی یا دور کردن اذهان از واقعیت هستی و یا برای القاء بعض مسائل خلاف صریح عقل و فطت ، اشو چنین عنوان میدارد که « خداوند، قبلاً در مورد تو قضاوت کردهاست و این چیزی نیست که قرار باشد در آینده اتفاق بیفتد، بلکه قبلاً اتفاق افتاده است. در مورد مسأله روز رستاخیز نگران نباش؛ به ترس نیازی نیست… همان لحظهای که خداوند تو را آفرید، در مورد تو قضاوت هم کرده است»
اُشو برای اینکه افراد را از سرزنشهای اعمالی که مخالف وجدان و فطرت است دور دارد و از عذاب وجدان در مورد اعمالی که اشو مبدع آن است دور کند خداوند را مسئول اشتباهات انسان معرفی میکند «تو مخلوق خدا هستی، اگر اشتباهی رخ بدهد، او مسئول توست، نه تو! اگر تو به گمراهی بروی، او مسئول است، نه خودت. تو چطور می توانی مسئول باشی؟! اگر تو نقشهای بکشی و غلط از آب درآید، کسی نمی تواند بگوید خود نقشه مقصر بودهاست».
و عنوان می دارد که « لازم نیست از خدایی خیالی که در پایان جهان از تو بازخواست میکند که چه کرده ای و چه نکردهای، بترسی! او قبلاً داوری کرده و تو آزاد هستی و لحظه ای که شخص بداند تماماً آزاد است تا خودش باشد؛ زندگی پویایی آغاز می شود.
⛔️نقد :
هیچ انسانی در گام اول منکر اختیار و توانایی انتخاب خود نمی شود. چون همه آن را با تمام وجود می یابند. هیچ کس در وسط دچار شک نمی شود که آیا می توانم خود را از خطر تصادف برهانم یا خیر! بلکه همه می دانند که می توانند و اقدام می کنند.
و کسانی که دچار شبهه جبر می شوند، به این دلیل است که توانایی هضم مسائل مختلف را ندارند. و در مقابل بعضی حقایق، نمی توانند درک کنند چگونه اختیارشان با آن مساله قابل جمع است.یا بعضی منافع خود را در خطر می بینند وبرای رسیدن به مطامع خود مسئله جبر را مطرح می کنند تا در سایه آن هر عقیده ای دارند
مطرح کنند
ادامه دارد...
@ayeha313
❌ پاسخ به شبهات
محمد حسین گرگیج امام جمعه اهل سنت آزادشهر:
مادر امام زینالعابدین (علیهالسلام) دختر یزدگرد بود و عمر بن خطاب پس از فتح ایران، او را به ازدواج امام حسین (علیهالسلام) در آورد و 9 امام پس از آن نیز از همین نسل به وجود آمدهاند. در نتیجه اگر خلافت عمر بن خطاب را نپذیریم، اعتبار امامان [شیعه] و نسب آنان را زیر سوال بردهایم!
✅ پاسخ
اولا طبق روایات غنائمی که در جنگ بدون اذن امام معصوم به دست آید، تماماً در اختیار امام علیهالسلام قرار میگیرد و اختیار عمل با ایشان است. مثلاً مرحوم کلینی در کتاب شریف کافی با اشاره به این مطلب مینویسد: «معاویة بن وهب گفت: به امام صادق (علیهالسلام) عرض كردم: اگر امام (علیهالسلام) افراد را به سریه بفرستد و غنیمتهایى به دست آورند، چگونه تقسیم مىشود؟ امام (علیهالسلام) فرمودند: اگر به فرماندهى كسى كه امام معصوم (علیهالسلام) او را منصوب فرموده است جنگیدهاند، باید یك پنجم كه سهم خدا و رسول او است، جدا شود و چهار پنجم آن را بین خودشان تقسیم كنند و اگر در آن جنگ، به جنگ مشركان نرفتهاند، هرچه غنیمت گرفتهاند براى امام (علیهالسلام) است و هر طور دوست بدارد، با آن رفتار مىكند.» (کافی، ج۵ ص۴۳)
بنابراین بر فرض جناب در زمان خلیفه دوم شهربانو به اسارت گرفته شده باشد، چون جنگ بدون اجازه امام معصوم بوده، اختیار آنها با امیرالمومنین بوده و ایشان هر تصمیمی گرفته باشند، همان صحیح است.
ثانیاً داستان اسارت شهربانو در زمان خلیفه دوم مشکوک بلکه نادرست است، بر اساس منابع متعدد، یزدگرد (پدر شهربانو) در زمان خلیفه سوم شکست خورده و کشته میشود. (مراجعه شود به تاریخ طبری، کامل ابن اثیر ج۱ ص۴۲، عیون الاخبار ج۲ ص ۱۲۸ و....) از این رو نقلی که جناب گرگیج بدان استناد کرده صحیح نیست و خلیفه دوم نمیتواند کسی باشد که شهربانو را به امام حسین علیه السلام بخشیده باشد.
نکته آخر اینکه طبق برخی روایات (مانند بحارالانوار، ج۴۶، ص۱۲) اساساً همسری شهربانو با امام حسین علیهالسلام براساس ازدواج بوده نه کنیزی تا متوقف بر صحت عملکرد خلیفه وقت باشد. صحت ازدواج تنها متوقف بر رضایت زوجین است و امر دیگری در آن دخالت ندارد.
به آقای گرگیج که سابقه اظهارات نسنجیده دیگری نیز دارد، باید خاطر نشان کرد، با اینگونه سخنان سست نه تنها وحدت شیعه و سنی که مورد تاکید مکرر نظام است، تامین نمیشود، بلکه مخدوش میشود. بهتر است ایشان در اموری که علم و آگاهی کافی ندارد، دخالت نکند.
@ayeha313
🔴اگر این چند مورد را رعایت نمیکنید،از خرید کردن یا فروشندگی، خودداری کنید!
🌻پیامبر خدا (صلی الله علیه وآله) فرمودند: کسی که خرید و فروش میکند باید از پنج کار دوری ورزد وگرنه نباید خرید و فروش کند:
1⃣ربا
2⃣ قسم خوردن
3⃣ پوشاندن عیب کالا
4⃣ تعریف و تبلیغ در موقع فروش
5⃣و بدگویی از کالا در موقع خرید آن.
💖 امام علی علیهالسلام به بازار میآمد و در جایگاه خود میایستاد و میفرمود: درود بر شما ای بازاریان، از خدا بترسید و سوگند نخورید؛
⛔ زیرا سوگند خوردن کالا را رونق میدهد و برکت را میبرد. ای جماعت دلاّل! کمتر سوگند خورید که این کار اگرچه کالا را به فروش میرساند اما سود (حقیقی) را میبرد.
💐امام صادق (علیه السلام) نیز در این باره میفرمایند:
خداوند تبارک و تعالی از کسی که با قسم و سوگند خوردن کالای خود را به فروش رساند نفرت دارد.
⛔️پنهان کردن عیب کالا!
🔘تدلیس به معنای فریب دادن و پنهان کردن واقعیت است. پس هرگاه فروشنده کالایی، برای فریب دادن خریدار، عیبی را که در آن است بپوشاند، در معامله فریبکاری کرده و از اعتماد طرف مقابل سو استفاده کرده است..
⛔️تعریف و تبلیغ در موقع فروش!
🔷وقتی فروشنده می خواهد جنس خود را بفروشد،از آن جنس به حدی تعریف می کند که خریدار به آن رغبت پیدا کند که این کار از کارهایی است که از آن نهی شده است.
🌿البته معرفی جنس مشکلی ندارد ، نکته ای که از آن نهی شده ایم این است که از جنس به طور اغراق آمیز و غیر واقعی تعریف نکنیم.
⛔️بدگویی از کالا در موقع خرید آن!
🔷متأسفانه دیده می شود که فروشندگانی هستند که وقتی می خواهند جنسی را بفروشند بسیار از آن تعریف می کنند تا با قیمت بالاتری بفروشند اما اگر همان جنس را بخواهند از دیگری بخرند، برای آنکه قیمت کمتری بدهند و به قول کاسب ها تو سر مال بزنند ، از آن جنس بدگویی می کنند که این نیز جایز نیست.
📙منابع: أمالی الصدوق: 390 / 6 منتخب میزان الحکمة: 92
@ayeha313
نیایش صبحگاهی
پروردگارا..
🌸امروز به من دلی پُر مهر و بخشش،
زبانی نرم و نیتی خیر عطا فرما
🌸تا در پناهِ اَمنِ تو
با رعایتِ حقوقِ دیگران
🌸و با تسلط بر اعمال و گفتارم
موجبِ آرامش در زندگی خود
🌸و دیگران باشم
آمیـــن...🙏
@ayeha313
#حدیث_امروز
💢دستاورد دروغگو از دروغ گفتنش؟
امام على (ع)
دروغگو با دروغگويى خود #سه چيز بدست مى آورد: خشم خدا را نسبت به خود، نگاه تحقيرآميز مردم را نسبت به خود و دشمنى #فرشتگان را نسبت به خود.
📚غررالحکم و دررالکلم ص 221 ، ح 4418
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
🔰🔰 معاد در نگاه اُشو 🔰🔰 اُشو برای انکار معاد از طریق نفی اختیار عمل نموده است و سلب اختیار را مق
به عنوان نمونه عده ای وقتی كه قدرت بیكران خداوند را دیدند و توحید فاعلی را فهمیدند، تصور کردند که انسان مجبور آفریده شده است یعنی فاعل كارهای انسان خداوند است و انسان هیچ اراده ای ندارد اما با اندک توجهی غلط بودن این اندیشه روشن می شود؛ چون خدای تعالی عادل است و انسان را جزا می دهد! پس معلوم است که انسان، اختیار دارد که از او بازخواست می شود و در مقابل اعمالش مسئول اس انسان با راهنمایی از عقل وكمك گرفتن از روایات امامان معصوم(علیهم السلام) معتقدند : انسان نه مجبور است كه فقط ابزار كار باشد وهیچ اختیاری ازخود نداشته باشد ونه مستقل كه خداوند او را به حال خود رها كرده باشد.
حال خداى بزرگ که صاحب و مالک همه ی ماست اراده کرده است که انسان در کارهاى اختیاریش با ارادهى خود منشاء اثر باشد؛ یعنى اگر براى تحقق یک حادثه مثلاً پنج شرط و علت نیازمند باشد، یکى از آن علتها اختیار و اراده انسان است، بر فرض براى روشن شدن یک چراغ باید تمام وسایل لازم، سالم و مهیا باشد از جمله: کلید، سیم، لامپ، کنتور برق، اتصال سیم به کارخانه و منبع تولید برق و جریان برق در سیمها. حال یکى از علتهاى روشن شدن چراغ، فشار دادن کلید برق است که در این مثال در کارهاى اختیارى ما وقتى همه شروط مهیا است، زدن کلید همان اختیار ماست و خداوند خواسته است که تا انسان با اختیار خودش کلید برق حادثهاى را نزند، چراغ آن واقعه روشن نگردد (در کارهاى اختیارى).
به حسب تعلیم اهل بیت پیامبر (ص) که با ظاهر تعلیم قرآن مطابقت دارد، انسان در فعل خود مختار است، ولى مستقل نیست بلکه خداى متعال از راه اختیار فعل را خواسته است. به عبارت دیگر خداى متعال از راه مجموع اجزاى علت تامه که یکى از آنها اراده و اختیار انسان است فعل را خواسته و ضرورت داده است که در نتیجه، فعل، ضرورى و انسان نیز در آن مختار مىباشد؛ یعنى فعل نسبت به مجموع اجزاى علت خود ضرورى و نسبت به یکى از اجزاى که انسان باشد اختیارى و ممکن است
ادامه دارد...
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
به عنوان نمونه عده ای وقتی كه قدرت بیكران خداوند را دیدند و توحید فاعلی را فهمیدند، تصور کردند که ا
🔰🔰 اشو از منظر اُشو 🔰🔰
اُشو عنوان می دارد : «ارثیه ای واقعا وحشتناک بجای گذاشته ام ازحرفهای من چیزی نخواهند فهمید همین خوب است».
او اقرار دارد « من خودم را نقض میکنم. وقتش رسیده که شما این را درک کنید. من نقض کردن خودم را ادامه خواهم داد. این یکی از راههایی است که استفاده میکنم. من به نقض کردن خودم ادامه میدهم و هرچه را که گفتهام نقض خواهم کرد. حتی یک جمله را باقی نمیگذارم که نقض نکنم این یک روش است. و عنوان می دارد که حرفهای متناقض زیاد دارد و هوادارانش باید او را اینگونه بپذیرند و با همین مرام ادامه دهند.
⁉️حال سئوال ما این است:
1️⃣ کلامی که خود انسان به عنوان ایجاد کننده ان بدان ملتزم نبوده وآنرا ارثیه خطرناک معرفی میکند که نشأت گرفته از عدم اعتقادش به این آموزه است چگونه این میتواند برای دیگران اعتقاد و التزام بیافریند.
2️⃣ آیا آنچه در بر دارنده کمال وسعادت انسان است و نقش اصلی و اساسی را در به فعلیت رسیدن قوا واستعدادهای انسان دارد بایستی در حاله ای از ابهام باشد یا بصورتی بیان شود تا همه فهم و کلی و همگانی باشد؟
3️⃣ آیا بیان آموزه های دینی به گونه ای که باعث سرگردانی مخاطبین در شناخت و عمل به آموزه های دینی شود کاری لغو بیهوده نخواهد بود؟
4️⃣ آیا دین را میتوان به بازیچه گرفتن انسان ها واستهزاء دیگران تعریف کرد؟
اما مطلبی که واقعا به عنوان سئوالی اساسی فکر هرصاحب خردی را بخود معطوف میدارد این است که در زندگینامه اُشو که درتمامی آثار اُشو میتوان آنرایافت این مطلب است که اُشو دارای هیچ دین و آیینی نبود و ملتزم به هیچ عملی که بر گرفته از آینی خاص باشدنیست.
حال پرسش این که چگونه این شخص میتواند آئینی بیاورد تا دیگران ملتزم به اجرای آن باشند.
و می توان گفت :که آیا اُشو خود را به کمال رسیده قلمداد میکند که بایست نتیجه گرفت رستگاری و کمال در پرتو هیچ آئینی نیست چنانکه اشو عمل کرده و بدان معتقد بوده است.
یا خود را بکمال رسیده نمیداند حال سئوال اینست که کسی که خود بکمال نرسیده و ناقص است چگونه میتواند دیگران را به کمال رهنمون شود .
«کوری شود عصاکش کوری دیگر»
واقعا جای تأمل است که آیا انسان می تواند عنان کار خود را به هر که ادعایی میکند بسپارد وکور کورانه از آن تبعیت نماید.
@ayeha313