پس از مرگ محقق حلی در سال ۶۷۶ قمری که مرجعیت شیعیان را بر عهده داشت، شاگردان وی و دانشمندان حله پس از جستجوی فردی که شایستگی زعامت و مرجعیت شیعیان را داشته باشد، علامه حلی را برای این امر مهم مناسب یافتند و او در ۲۸سالگی مرجعیت شیعه را بر عهده گرفت.
علامه نخستین کسی بود که به علت فضل و دانش بسیارش با لقب آیتالله خوانده شد. ابنحجر عسقلانی او را «آیة فی الذکاء» خوانده است.
شرفالدین شولستانی، شیخ بهایی و محمدباقر مجلسی، دراجازهنامههایی که برای شاگردان خود نوشتهاند، از علامه حلی با عنوان «آیت الله فی العالمین» یاد کردهاند
تاریخ دقیق ورود او به ایران مشخص نیست؛ اما احتمالاً در سالهای بعد از ۷۰۵ قمری و به دعوت سلطان محمد خدابنده بوده است. محمد خدابنده از پادشاهان سلسلهایلخانیان بود که بر ایران حکومت میکردند. تاجالدین آوی زمینه حضور علامه حلی به دربار اولجایتو را فراهم کرد.
علامه وقتی وارد ایران شد در مجلسی به مناظره با دانشمندان مذاهب فقهی چهارگانه اهلسنت از جملهخواجه نظام الدین عبدالملک مراغهای پرداخت. وی در این مناظره توانست ولایت و امامت علی(ع) و حقانیت مذهب شیعه را نزد پادشاه به اثبات برساند. این اتفاق باعث شد پادشاه مذهب شیعه را برگزیند و نام خود را از الجایتو به سلطان محمد خدابنده تغییر دهد و تشیع را در ایران رواج دهد.منابع مختلفی نیز به تأثیر علامه حلی بر تشیع سلطان محمد خدابنده اشاره دارند.
علامه حلی در علوم مختلفی چون فقه، اصول فقه، کلام،حدیث، تفسیر، رجال، فلسفه و منطق آثار بسیاری تألیف کرده است. درباره تعداد این تألیفات اختلاف است. علامه حلی خود در خلاصة الاقوال ۵۷ اثر برای خودش ذکر میکند.
سید محسن امین در اعیان الشیعه مینویسد: «تالیفات علامه بیش از یکصد کتاب است و من ۹۵ کتاب او را دیدهام که بسیاری از آنها چندین مجلدند».
او همچنین میگوید کتاب الروضات آثار علامه را حدود هزار کتاب تحقیقی دانسته است.
میرزا محمد علی مدرسنیز در ریحانة الادب
۱۲۰ اثر و کتاب گلشن ابرارحدود ۱۱۰ اثر برای علامه نام بردهاند.
از آثار معروف علامه حلی میتوان به مختلف الشیعه وتذکره الفقهاء در علم فقه، کشف المراد، باب حادی عشر ومنهاج الکرامة در علم کلام، خلاصة الاقوال در علم رجال وجوهر النضید در علم منطق اشاره کرد.
علامه دو کتاب در اصول عقاید شیعه به نامهای نهج الحق و کشف الصدق و نیز منهاج الکرامه را تالیف نموده و به رسم تحفه به پیشگاه اولجایتو برد
علامه حلی پس از مرگ سلطان محمد خدابنده در سال ۷۱۶ قمری به شهر حله بازگشت و تا آخر عمر در آنجا اقامت گزید. وی سرانجام ۲۱ محرم ۷۲۶ق در سن ۷۸ سالگی، در شهر حله وفات یافت و در حرم امیرالمومنینبه خاک سپرده شد.
دعای امروز 🌷❤️🌷
خدایا🤲
در بیست ونهمین روز ماه مبارک رمضان
برای دوستانم قرارده
بی نیازی درنفسشان
یقین دردلشان
اخلاص درکردارشان
روشنی دردیده شان
بصیرت درقلبشان
و روزى پر برکت درزندگیشان 🙏
@ayeha313
امام صادق عليه السلام:
ثلاثةٌ مَكْسَبةٌ للبَغْضاءِ: النِّفاقُ، والظُّلمُ، والعُجْبُ
سه چيز نفرت مى آورد:
دورويى، ستمگرى و خودپسندى.
📙تحف العقول،۳۱۶.
@ayeha313
«دعاى روز بیست و نهم مـ🌙ـاه مبارک رمضان»
بسم الله الرحمن الرحیم
اللَّهُمَّ غَشِّنِي فِيهِ بِالرَّحْمَةِ وَ ارْزُقْنِي فِيهِ التَّوْفِيقَ وَ الْعِصْمَةَ وَ طَهِّرْ قَلْبِي مِنْ غَيَاهِبِ التُّهَمَةِ يَا رَحِيما بِعِبَادِهِ الْمُؤْمِنِينَ؛
خدايا در اين ماه با رحمتت فروگير و توفيق و خودنگهدارى نصيبم كن، و از تيرگي هاى تهمت دلم را پاک گردان، اى مهربان به بندگان با ايمان.
مخاطبین و همراهان همیشگی
#کانال_ایه_های_زندگی
در #بیست و #نهمین سحر ماه مبارک رمضان از همه شما روزه داران مومن التماس دعا داریم.
برای هم دعا کنیم
🌱آیه های زندگی🌱
#مجردانه چرا_برخی_دختران_خواستگار_ندارند؟ 🔹️قسمت دوم 🍂علت اصلی نداشتن خواستگار چیست؟ ⚡برخی دلا
#مجردانه
چرا_برخی_دختران_خواستگار_ندارند؟
🔹️قسمت سوم
علت اصلی نداشتن خواستگار چیست؟
⚡برخی دلایلی که ممکن است باعث گردد دختران خواستگار نداشته باشند عبارتاند از :
2) 🔸️قصور و یا تقصیر اعضای خانواده
⚡ممکن است یکی از اعضای خانواده مثل برادر، پدر و یا ... خلافکار یا بداخلاق باشند که شایسته است جهت تغییر سرنوشت دختر هم که شده خود را اصلاح نمایید.
3) 🔸️دیده نمیشوید؟
⚡گاه برخی از دخترخانمها به علل مختلفی چون خجالتی بودن، کمرویی، درونگرایی و... از حاضر شدن در جمعهای خانوادگی یا دوستان سر باز میزنند و به قولی انزواجو میشوند. در این حالت نیز اولاً به دلیل این مشکل شخصیتیشان و ثانیاً به خاطر دیده نشدن توسط واسطهها دچار تأخیر در ازدواج میشوند. راه چاره این مشکل، توسعه روابط اجتماعی دختر و خانواده او است. در چنین مواردی پیشنهاد میگردد چنین دخترانی با حفظ عفت و رعایت ضوابط اخلاقی و شرعی در مجامع و محافل زنانه نظیر روضههای خانگی، مراسم هیئتهای مذهبی و ... حضور یابند تا زمینه آشنایی مادران نیازمند عروس و یا واسطهها با چنین دختری مهیّا گردد. همچنین شرکت در جمعهای جدید به شما فرصت دیده شدن میدهد و در محیطهای جدید میتوانید عقاید خود، شخصیت و ظرفیت اداره یک زندگی را به دیگران نشان دهید.
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313