👇👇👇
♨️سوال:
🔰 چرا خداوند يکي رو ثروتمند و يکي رو فقير کرده ؟،چرا بايد يک ثروتمند ( باايمان، نه بي دين و حرامخور)هم تو اين دنيا بخاطر ثروتش لذت ببردو هرچي بخواد بتونه به راحتي فراهم کند و حتي با ثروتش کار هاي خوبي انجام دهد(يعني آخرتش را با پولش بسازد) و هم اون دنيا بخاطر کارهاي خوبي که انجام داده ؟
ولي يک فقير (مومن)فقط در دنياي آخرت بخاطر اعمال نيکش شاد باشد و در اين دنيا چون خداوند او را در خانواده ي فقيري قرار داده زجر بکشد؟
✍️پاسخ:
✅ اولا: عدل الهي هرگز به معناي اين نيست كه خداوند مي بايست همه انسانها را در شرايط مساوي قرار دهد و به همه توانايي هاي يكسان دهد ، بلكه يه اين معناست كه از هر كسي به اندازه توانايي هاي او بازخواست كند و شرايط و زمان و مكان و نوع توانايي آنها را در هنگام سنجش اعمال و داوري در اعمال آنها لحاظ كند و از هر كسي به اندازه توانايي هاي او تكليف بخواهد؛ قرآن نيز به اين اصل اشاره كرده و مي فرمايد :" لَا تُكلَّفُ نَفْسٌ إِلَّا وُسْعَهَا؛
هيچ كس موظّف به بيش از مقدار توانايى خود نيست!"(1) پس اگر خداوند حكيم شخصي را غني و شخص ديگر را فقير قرار دهد هيچ مانعي ندارد. البته در صورتي كه تكليف اين دو در هنگام باز خواست يكي نباشد.
ثانيا: مي توان گفت اين فقر مي تواند امتحاني از جانب خداوند متعال باشد و اينكه او در آن شرايط چگونه عمل مي كند، آيا گناهي مرتكب مي شود يا خير؛ كما اينكه همين فقر مي تواند جلوه اي از رحمت الهي باشد چرا كه خداوند ظرفقيت انسان ها را خوب مي داند و چه بسا غني شدن آدمي سبب طغيان او گرديده و او را نسبت به پروردگار عاصي وطغيان گر كند و به گناه و معصبت بكشاند؛ در اين صورت هم اين فقر با عدالت الهي منافاتي ندارد.
ثالثا: ريشه بسياري از فقرها اعمال انسانها و گناهان آنها است چراكه در رواياتي كه از معصومين (عليهم السلام ) وارد شده است به اين موضوع اشاره شده است و بيان كرده اند بعضي از گناهان روزي آدمي را كم مي كند و باعث فقر مي شود؛
از طرفي در بعضي از موارد ديده شده آدمي بر اثر ندانم كاري و اشتباه خود فقير مي شود، لذا در اين دو مورد هم اين فقر اصلا با عدالت الهي منافات ندارد، چرا كه مسبب آنها خود انسان است.
حضرت علي(ع) مي فرمايد: هر کس بر رنج(ناشي از کار) بردباري نورزد، بايد فقر را تحمل کند. همچنين مي فرمايند: آن گاه که اشياء جفت شوند تنبلي و کم کاري با هم جفت گردند و فقر تولد يابد(2). همچنين بي برنامگي يا برنامه ريزي نادرست به پيدايش فقر در سطح افراد و جوامع مي انجامد. به همين جهت امام علي(ع) نداشتن برنامه در زندگي و سوء تدبير را عامل فقر دانسته است.
برخي از روايات نيز اسراف را سبب زوال نعمت دانسته اند که در واقع نوعي بي برنامگي و عدم رعايت اعتدال در مصرف است. البته در سطح کلان اسراف گستره يي فراتر مي يابد و هر نوع تضييع اموال کشور(اموال عمومي يا خصوصي) يا عدم بهره برداري بهينه از آن ها اسراف تلقي مي شود.
پي نوشت:
1. بقره (2) آيه233.
2- ميزان الحکمه 251
@ayeha313
❌ پاسخ به شبهات
تفاوت یارانه بافطریه؟
یارانه سالهاست ثابت است ولی فطریه هر سال آپدیت میشه دلیلش اینه که یارانه را خودشان باید به ملت بدن ولی فطریه را خودشان از ملت میگیرند. به همین سادگی
✅ پاسخ
🔹اینگونه شبهات نشانه آن است که شبهه افکنان، شناختی از احکام اسلام ندارند و اتفاقا همین باعث دشمنی با دین و احکام اسلامی شده است. همانطور که امیر مومنان فرمود: «الناس اعداء ما جهلوا؛ مردم دشمن آن چیزی هستند که بدان جهل دارند»
🔹در ایام عید فطر متنهای شبههناکی در فضای مجازی منتشر میشود که به گمان نویسندگان آن (از روی جهل یا دروغ) گمان میکنند، تبلیغ فطریه به این دلیل است که مبالغ پرداختی به جیب روحانیون یا مراجع یا حکومت میرود!!! درحالیکه فطریه باید به مصرف فقرا برسد و هر شخص موظف است خودش فطریه را به فقیری که میشناسد پرداخت کند. اما بعضی افراد به دلیل اینکه فقیر واقعی نمیشناسند (و بعضاً از روی تنبلی)، موسسات خیریه را واسطه این کار قرار میدهند.
@ayeha313
💫خـــــدایا...
🌸یادم بده آنقدر مشغول عیبهای خودم
✨باشم که عیب های دیگران رانبینم
🕊یادم بده اگر کسی را بد دیدم
✨قضاوتش نکنم، درکش کنم...
🌸یادم بده بدی دیدم "ببخشم" ولی
✨بدی نکنم! چرا که نمیدانم
🕊 بخشیده میشوم یا نه...
✨یادم بده اگر دلم شکست نفرین نکنم،
🌸دعا کنم، نتوانستم سکوت کنم...
✨یادم بده اگر سخت بگیرم
🕊 "سخت میبینم"...
✨یادم بده به قضاوت کسی ننشینم چرا
🌸که در تاریکی همه شبیه هم هستیم...
✨یادم بده چشمانم را روی بدیها
🕊و تلخیها ببندم
✨چرا که چشمان زیبا،
🌸بیشک زیبا میبینند.
آمیـن...🙏
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#دلایل_خواستگار_نداشتن(۹) 🔴اگر خواستگار ندارم چه کنم؟ 🔍اگر سابقه#اشتباه در گذشته را دارید، عملا
#دلایل_خواستگار_نداشتن(۱۰)
🔴اگر خواستگار ندارم چه کنم؟
🔍در#انتخاب_همسر#دقت کنید و به صرف اینکه نمی خواهید مجرد بمانید تن به ازدواج با فرد اشتباه ندهید.دیر ازدواج کردن، بهتر از#ازدواج_اشتباه است.
🔍اختیار زندگیتان را در درست بگیرید و اگر به پسری#علاقه دارید نظر او را برای آشنایی بیشتر#جلب کنید.
🔍از اطرافیان برای معرفی#پسر_خوب برای ازدواج کمک بگیرید.
🔵سخن آخر:
🔸️اگر خواستگار ندارید و یا خواستگارتان کم است، این به معنی وجود مشکل و ایراد خاصی در شما نیست و کم بودن تعداد خواستگار به عوامل متعدد فرهنگی، خانوادگی و اجتماعی بستگی دارد.
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
نقش کلیدی ماما در سلامت مادر و نوزاد!
مزایای زایمان طبیعی برای مادر!
▫️سازگاری با طبیعت مادر
▫️بدون خطرات پس از عمل مانند: عفونت و...
▫️خونریزی کمتر نسبت به سزارین عدم نیاز به جراحی
▫️هزینه کمتر
▫️بازگشت سریعتر به روال عادی زندگی
▫️هوشیاری در حین و پس از زایمان
▫️آغاز سریع رابطه عاطفی با کودک
▫️عدم نیاز به تزریق مواد شیمیایی به مادر
▫️عدم درد فرسایشی و بلندمدت
مزایای زایمان طبیعی برای کودک
▫️دریافت باکتریهای سالم برای روده درحین خروج از واژن
▫️دریافت سریعتر شیراول از مادر (آغوز)
▫️تحریک سیستم عروقی کودک و گردش خون بهتر
▫️رابطه پوست به پوست بهتر سریعتر با مادر
▫️تولد در زمان رشد کافی
▫️خروج مایعات مضر از ریه کودک بر اثر فشار زایمان و بهبود تنفس
+ ۵ مه روز جهانی ماما مبارک
🌱آیه های زندگی🌱
« تئودور هرتصل » پیامبر دروغین صهیونیسم 🔯🔻 قسمت (اول) 1️⃣ ♦️ امروزه صهیونیسم لغتی آشنا در ادبیات
« تئودور هرتصل » پیامبر دروغین صهیونیسم
قسمت (دوم) 2️⃣
♦️ صهيون براي يهود، سمبل رهايي از ظلم، تشكيل حكومت مستقل و فرمانروايي بر جهان است و ازاين رو، يهوديان خود را فرزندان صهيون مي دانند.
🔷 تپه صهیون؛ این لغت هماینک از جانب صهیونیستها به عنوان مترادفی برای اشاره به کل بیتالمقدس به کار میرود
🔶 درتعريف صهيونيسم بايد آنرا به دو دسته تقسيم کرد؛ يک صهيونيسم معنوي و ديگري صهيونيسم سياسي. صهيونيسم معنوي يا مذهبي بر پايه کتاب مقدس شکل يافته و انديشمنداني مانند احد هائان درسال 1897 صهيونيسم معنوي را تعريف کردند.
🔷 بر پايه نظر و يافتههاي چنين انديشمنداني از کتاب تورات، يهوديان قوم برگزيده جهان هستند و در سراسر دنيا پراکندهاند. بر اين اساس نوع نگاه صهيونيسمهاي معنوي به موضوع فلسطين دارند اين است که فلسطين يک تاريخ براي يهوديان است و به عنوان يک تاريخ بايد مورد احترام قرار گيرد.
🔶 لذا نوع نگاه طرفداران صهيونيسم معنوي يا مذهبي تاريخي و همراه با اعتقادات ديني است.
🔷 برخی یهودیها بنا بر عقاید مذهبی خود مخالف ایده صهیونیسم و اسکان یهودیان در سرزمینهای فلسطین هستند
🔶 اما دسته دوم پايهگذاران صهيونيسم سياسي هستند؛ پدر صهيونيسم سياسي تئودور هرتصل است. هرتصل در 1896 جزوهاي را به زبان آلماني تدوين ميکند که عنوان آن "دولت يهود" بود.
🔷 هرتصل در اين جزوه تئوري را مطرح ميکند که نوعي صهيونيسم متفاوت با صهيونيسم معنوي يا مذهبي را ارائه ميدهد. در سنت معنوي صهيونيسم، فلسطين تنها يک تاريخ بود اما هرتصل به دنبال آن بود که يهوديان سراسر جهان را گردهم آورده و يکپارچه کند.
🔶 او براين باور بود که مقدمه گردهم آوردن يهوديان از سراسر جهان تشکيل يک دولت است. لذا هرتصل صهيونيسم را از فاز معنوي و مذهبي آن وارد فاز سياسي کرد.
🔷 او باور داشت که تنها راه مقابله با اقدامات يهودستيزي موجود در دنيا اين است که يهوديان يک موطن متعلق به خود را تملک کنند.
🔶 لذا درجزوه خود پيشنهاد ميدهد که آرژانتين يا فلسطين به عنوان مرکز دولت يهود درنظر گرفته شود. در گزارش حاضر نگاهی داریم به زندگی و فعالیتهای تئودور هرتصل، بنیانگذار صهیونیسم سیاسی.
🔷 فعالیتهای هرتصل موجب گشت تا تشکیل دولت یهود تبدیل به هدف بخش اعظمی از صهیونیستها گردد.
🔻هرتصل؛ یک یهودی سکولار و بیدین!
🔷 هرتصل در شهر پست (Pest) مجارستان و در یک خانواده یهودی متولد گشت. وی فرزند دوم جانت و جاکوب هرتصل بود. خانواده آنها به زبان آلمانی تکلم نموده و پایبند به اعتقادات مذهبی نبودند.
🔶 وی در دوران مدرسه نتوانست در حوزه علوم به موفقیتی نائل آید و بعدها علاقه زیادی به شعر و علوم انسانی نشان داد. این علاقه باعث گردید که بعدها دارای یک شغل موفق ودر حوزه روزنامهنگاری گردد.
🔻 میراث سکولار خانوادگی
🔷 هرتصل در دوران کودکی و نوجوانیاش هیچ علاقهای به معنویات یهودی نداشت. این امر را میتوان ناشی از پرورش خانوادگی وی دانست زیرا والدین وی هیچ نوع دلبستگی به آداب و رسوم یهودی نداشتند.
🔶 مادر وی بیشتر بر سنت انسانگرایانه فرهنگ آلمانی توجه داشت و پسر خود را نیز بر اساس آموزههای فرهنگ آلمانی پرورش میداد.
🔷 وی به عنوان یک "پسر یهودی کاملا بیایمان، ضد سنت و سکولار" پرورش یاقت که دین را به کل رد مینمود و همیشه با یک "بدبینی تمسخرآمیز" راجب یهودیت سخن میگفت.
♦️ وی با نگاهی تحقیرآمیز به دین نگاه کرده و آن را پدیدهای نامتمدن مینامید. به نوشته الون (Elon)، حتی پس از علاقهمندی هرتصل به "مسأله یهود" میتوان رگههایی از خودتحقیری یهودی را در نوشتههای وی مشاهده نمود.
@ayeha313
🔺 عفت و غيرت، دو فضيلت فراموش شده در جامعه كنونی!
💢 عفت زنان و غيرت مردان دو فضيلت پسنديده و دو ميوه و ثمره درخت بزرگ حيا هستند كه در عصر حاضر دچار خدشه شدهاند و اگر وضعيت به همين صورت ادامه يابد، در آينده شاهد نهادينه شدن بیعفتی و بیغيرتی در جامعه خواهيم بود كه تبعات و خسارات فراوانی به همراه خواهد داشت.
✳️ یک مسلمان ايرانی، علاوه بر غيرت فردی و محافظت از حجاب و عفاف محارم خود، بايد غيرت اجتماعی داشته باشد و حافظ عفت و پاكدامنی همه زنان جامعه باشد.
✴️ مرد با غيرت كسی است كه همه زنان جامعه را به مثابه نواميس خود بداند و نسبت به عفت آنان، حساسيت دينی داشته باشد و علاوه بر پرهيز از نگاه يا رفتار آلوده نسبت به زنان جامعه، با نگاه شهوتآميز و رفتار خلاف شئونات ساير مردان كه از بیغيرتی آنان سرچشمه میگيرد، نيز برخورد نمايد.
📛 بیغيرت كسی است كه نسبت به حجاب و عفاف و نحوه گفتوگو و معاشرت همسر و محارم خود با مردان بيگانه و نامحرم و همچنين نسبت به عفت ساير زنان جامعه، حساسيت نداشته باشد.
⭕️ انسان بیغيرت، قسیّالقلب میشود و از آثار سوء قساوت قلب میتوان به گرفتاری و برخورداری از زندگی ناآرام و توأم با غم، غصه، اضطراب و نگرانی در دنيا اشاره كرد.
💢 در آخرت نيز افراد بیغيرت با همان سيرتی كه در دنيا داشتهاند، مورد خطاب ملكوتيان قرار میگيرند و پس از ورود به محضر خداوند متعال، مغضوب ذات باریتعالی شده و به جهنم فرستاده خواهند شد.
👌 نسل كنونی بايد حافظ عفت و غيرت نياكان خود باشد و بيش از اين اجازه رخنه مفاسد اخلاقی را به درون خانوادهها و اجتماع ندهد، وگرنه بايد منتظر عواقب خطرناكی در اين زمينه باشيم.
✍ گزیدهای از جلسات درس اخلاق حضرت آيتالله مظاهری در خصوص عفت و غيرت و فضيلتهای فراموش شده جامعه امروز، ۲۵ مرداد ۱۳۹۰
#جوانها_را_دریابید
#نکات_آموزنده
@ayeha313
#آلنوش_طریان_مادر_نجوم_ایران
زاده: ۱۸ آبان ۱۳۰۰
۹ نوامبر ۱۹۲۱
تهران، ایران
درگذشت:۱۵ اسفند ۱۳۸۹
۶ مارس ۲۰۱۱ (۸۹ سال)
تهران، ایران
ملیت: ایرانی ارمنیتبار
تحصیلات : کارشناسی فیزیک از دانشگاه تهران (۱۳۲۶/۱۹۴۷)
دکتری فیزیک از دانشگاه سوربن (۱۳۴۵/۱۹۶۶)
محل تحصیل : دانشگاه تهران
دانشگاه سوربن پاریس
شناختهشده برای : بنیانگذار نخستین رصدخانهٔ فیزیک خورشیدی ایران
بانوی اختر فیزیک ایران
پیشینه : علمی شاخه(ها): فیزیک، اخترشناسی
محل کار: گروه فیزیک دانشکده علوم دانشگاه تهران
آلنوش طریان، در سال ۱۲۹۹ خورشیدی (۱۹۲۰ میلادی) در یک خانواده ارمنی در تهران متولد شد
پدر آلنوش، آرتو طریان در جلفای اصفهان و مادرش، وارتو طریان در تهران زاده شد.
آرتو طریان دانشآموخته بازیگری و نمایش از مسکو و پایهگذار دومین مرکز آموزشی هنرهای دراماتیک و تئاتر در ایران بود.
پدر طریان پارههایی از شاهنامه را به زبان ارمنی بازگردانی کرده بود.
و مادرش در رشته ادبیات و هنر سخنوری در کشور سوئیس تحصیل کرده بود و نخستین زن ایرانی ارمنی بود که شعرهای فارسی را دکلمه کرد.
آلنوش اما راه پدر و مادرش را در هنر پی نگرفت و به دنبال فیزیک رفت.