24.07M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠خمس فقط یک بار واجب است!
💬به اموال ما چند بار خمس تعلّق میگیرد؟
🔹آیا به چیزی که یکبار خمسش را داده ایم دوباره خمس تعلّق میگیرد؟
💠 #استاد_وحیدپور
📚 #احکام_دین
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰آیا در میان شاگردان امام باقر و امام صادق علیهما السلام از زنان هم کسی بوده است؟
✍️پاسخ:
✅در ميان خيل عظيم شاگردان امام باقر و امام صادق (عليهماالسلام) زنانی به چشم ميخورند،که به محضر معصومين(عليهمالسلام) رسيده و از سخنان آنان استفاده کرده و اندوختههاي خود را به ديگران منتقل ميکردهاند. در ادامه به برخي از شاگردان و راويان امام صادق (عليهماالسلام) در ميان زنان اشاره می کنیم.
یکی از این شاگردان «حُبابه والبیّه» است.
حبابه بانویی مومن و دانشمند بود که خداوند عمری طولانی به او عطا کرد. حبابه محضر چندین امام را درک کرد و از دریای علمشان استفاده فراوان کرد. حبابه سال ها به زنان شیعه درس دین می داد و به سوالات شرعی شان پاسخ می گفت.
در ضمن او بسیار نکته سنج و دقیق بود. از داوود رقّی روایت شده که: «روزی به همراه چند نفر در خدمت امام صادق(ع) بودیم که حبابه وارد شد و مسائل مختلفی از حلال و حرام از حضرت پرسید.
ما از سوالات ظریف و دقیق او تعجب کردیم. حضرت فرمود: آیا تا به حال از این مسائل که حبابه پرسید، سوالات بهتر و دقیقتری شنیده بودید؟ عرض کردیم: فدایت شویم به درستی که چشم و دل ما روشن شد…»
از دیگر بانوان شاگرد امام جعفرصادق(ع) دو خواهر به نام «سعیده» و «مَنّت» دختران ابی عمیر بودند. این دو بانوی بسیار مومن و پرهیزگار سال ها از محضر امام استفاده کرده و دانش فراوانی کسب کرده بودند. هر دو جزء راویان حدیث و معلم بانوان هم عصر خود بودند. روایت شده که سعیده بنت ابی عمیر زیاد به مسجد النبی میرفت و بر پیامبر(ص) درود می فرستاد.
در واقع بانوان تربیت شده در محضر امام خود تبدیل به رسانه ای برای انتقال مفاهیم عمیق شیعی به سایر بانوان مسلمان بودند و اینچنین معارف شیعه در میان امت رسول الله تا به امروز باقی مانده است…
📚منابع:
۱-«محدثات شیعه»، تالیف دکتر نهلا غروی نائینی، انتشارات دانشگاه تربیت مدرس، چاپ اول ۱۳۷۵٫ش، صفحات ۲۰۶ و ۲۷۶
۲-«اصحاب امام صادق(ع)»، نوشته علی محدث زاده، سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چاپ اول ۱۳۷۳٫ش، صفحات ۱۴۰، ۱۴۳ و ۲۲۷
۳-«آشنایی با حوزه های علمیه شیعه در طول تاریخ»، نوشته سید حجت موحدابطحی، انتشارات نشاط(اصفهان)، چاپ اول ۱۳۶۵٫ش، ص ۱۸۸.
@ayeha313
❌ شبهه
جدی چه داستانیه؟ زمان شاه
● هر موقع جنسی گرون می شد علما و آخوندها فتوا می دادن مردم نمی خریدن جنس ارزون می شد!
●سود بانکی زیاد می شد علما و آخوندها فتوا می دادن سود وام های بانکی با همکاری مردم و آتش زدن اموال دولتی دوباره سودها به سرجاش بر می گشت.
●بنزین گرون می شد علما و آخوندها فتوا مردم پمب بنزین هارو آتیش میزدند و بنزین ارزان میشد
● بلیت اتوبوس گرون علما و آخوندها فتوا مردم اتوبوسهارو آتیش میزدند و بلیت ارزون میشد
● توتون گرون علما و آخوندها فتوا مردم همه ترک سیگار میکردن و نمیخریدن
● قند گرون علما و آخوندها فتوا قند نجس و مردم قند استفاده نمیکردن!
● هر مشکلی که پیش میومد علما و آخوندها فتوا میدادند ومردم یکپارچه عمل میکردند.
الان چی شده که صدای علما و ملایان در نمی یاد؟
چرا یکدفعه همگی مراجع سکوت کرده اند و فتوا نمیدهند که تامین نیازهای مردم در دوران قرنطینه
بر دولت اسلامی واجب است؟؟؟؟
چرا برای گرانی ها فتوا صادر نمیشه ؟
چرا دیگه چیزی نجس و حرام نیست؟
خدا عوض شده یا دین خدا؟!
✅ پاسخ
🔹کی گفته هر وقت جنس گرون میشد علما فتوا میدادند حرام است؟ مگه فتوا دادن الکیه؟ بله تو قضیه تنباکو چون ماجرا استعماری بود فتوا داده شد، اما دم به راه که فتوا نمیدن.
در مورد سود بانکی هم باید گفت
برخی از اقسام آن حلال است (موارد که به صورت عقود مشارکتی است، البته به شرطی که کاملا مفاد آن رعایت شود)، و اقسامی از آن حرام است. که بارها و بارها مراجع در مورد حرام آن هشدار داده اند (و بسیاری از افراد متدین به همین دلیل از گرفتن وام های بانکی اجتناب میکنند.) اما این دولتها هستند که با توجیهاتی (مثلاً شرایط اقتصادی مناسب نیست، در حال مطالعات پژوهشی هستیم و....) از رعایت مسائل شرعی خودداری میکنند.
اما در مورد شرایط اقتصادی کنونی هم دولت تمهیداتی اندیشیده مانند وام یک میلیون تومانی، تاخیر اقساط بانکی و...
مراجع تقلید هم توصیه های لازم را به به دولت داشتهاند، اما دولت ادعا دارد بیش از این توان اقتصادی کشور اجازه نمیدهد. بررسی صحت این ادعا به جای خود، اما انتظار فتوا دادن انتظار بیجایی است. مضافاً اینکه اصولاً مجتهد حکم کلی را بیان میکند و تطبیق آن بر شرایط وظیفه مومنان (اعم از مردم یا مسئولان) است. مثلاً مرجع تقلید فتوا میدهد که #اگر روزه ضرر دارد حرام است، اما اینکه واقعا روزه ضرر دارد یا خیر، وظیفه خود شخص است.
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
🔸اصلا چرا کتاب؟؟؟؟ 1. کسب دانش کتاب منبع سرشار اطلاعات است. خواندن کتابهای گوناگون اطلاعات فراوانی
🔸اصلا چرا کتاب؟؟؟؟
3. کاهش استرس
مطالعه بر بدن نیز تأثیر مثبتی دارد و حتی بهتر از پیادهروی یا گوش سپردن به موسیقی به رفع استرس کمک می¬کند. پژوهشها نشان میدهد کسانی که بیشتر کتاب میخوانند استرس کمتری دارند.
4. تقویت حافظه
هنگام خواندن کتاب باید موضوع آن، شخصیتها و پیشینۀ آنها، زمینۀ داستان و جزئیات آن را به یاد داشته باشید. هرچه مغز بیشتر به یاد بسپارد، حافظه بهتر تقویت میشود. به علاوه، چیزهای تازهای که به یاد میسپارید، هم راه را برای خاطرات جدید هموار میکند و هم خاطرات پیشین را تقویت میسازد.
ادامه دارد ...
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام اثر: #ادب_سیر نویسنده: #سید_محمد_جواد_وزیری_فرد انتشارات: رسم وفا
#درباره_ی_کتاب
ادب سیر؛این کتاب، شرح نامه سیزدهم از نامه های عرفانی آیت الله سعادت پرور است که به اذعان ایشان عمل به دستورات آن می تواند راه صدساله را برای سالک تبدیل به میانبری یک ساله کند.
🔹گرچه مضامین نامه گویا و رسا است اما پرمغزی و غنای مفهومی آن بزرگ ترین انگیزه مولف برای شرح و توضیح این نامه بوده است.
کتاب حاضر پیاده شده ای از بیانات استاد وزیری فرد در شرح این نامه است که حاوی مطالب بسیار مفید و راهگشایی برای علاقه مندان سیروسلوک به سوی حضرت حق می باشد.
@ayeha313
🌸 بسْم اللّٰه الرَّحْمٰن الرَّحیم
🌸 وَمَن يَتَوَكَّلْ
✨عَلَى اللَّهِ فَهُوَحَسْبُه
🌸و کسیکه برخدا توکل کند،
✨خدا برایش کافی است.
🌸الهی...
✨با توکل به اسم اعظمت
🌸روزمان را آغاز می کنیم .
✨ الــهـــی بــه امــیــد تـــو
@ayeha313
امام صادق علیه السلام:
درموردى كه نيت و اراده آدمى قوى باشد، بـدن دچـار ضعـف و ناتـوانى نمىگـردد.
📚 وسائل الشيعه، ج۱
@ayeha313
#برای_دختر_خانوما
#حیا به معنی خجالتی بودن نیست.
حیا از قوت روحی شماست و خجالت از ضعف شخصیت...
مثلا اگه وقتی مهمون میاد خونتون، سریع یه چیزی رو بهونه میکنید تا جلوشون ظاهر نشید و سلام علیک نکنید، این خلق و خو به آینده تون ضربه میزنه...!
شاید تو فامیلتون پسر تو سن ازدواج زیاد باشه، ولی هیچکدوم نخواد بیاد خواستگاریتون که مثلا بخواهید خجالت بکشید!
پس میتونید با حیا، متانت، وقار و پوشش مناسب، بین خانواده و فامیل حضور داشته باشید، بدون اینکه ارتباط یا رفتار ناسالمی ایجاد بشه...
⬅️ یادتون نره که عادی رفتار کردن، بهترین نوع آدابه...
#نکته_به_درد_بخور🤔
@ayeha313
مزایای مهم رادیولوژی در علم پزشکی !👌🏻
▫️رادیولوژی به پزشک این امکان را میدهد که با کمترین عارضهای، به داخل بدن بیمار راه پیدا کند و از آن اطلاعات بگیرد. یکی از مهمترین مزایای علم رادیولوژی، تشخیص و درمان ۲ علت مهم مرگ و میر در دنیا، یعنی بیماریهای قلبی و انواع سرطانها میباشد
+ ۸ نوامبر روز جهانی رادیولوژی
@ayeha313
💠 احکام بانوان
💬ايامى كه قبل از بروز قاعدگى لك می بينند، استحاضه است؛ مشروط بر آن كه آلودگى پيوسته نباشد.
🔴این ترشحات با🔺سه شرط🔺حیض محسوب میشود :
1️⃣➖فاصلهاش تا قاعدگى قبلى كمتر از ده روز نباشد.
2️⃣➖آلودگى، ولو در داخل، پيوسته باشد.
3️⃣➖ آلودگى كمتر از سه روز نباشد.
⬅️بنابراين اگر يک لکه و ترشح مختصر مي بينند و تمام مي شود بايد به وظيفه استحاضه قليله عمل کنند يعني خودشان را تميز کنند و براي هر نماز طبق معمول وضو بگيرند.
👈دو تا نکته:⬇️
1️⃣➖ اگر آن ترشحات مستمر باشد و قطع نشود (يعني اگر مقداري پنبه داخل محل شود ولو به اندازه سر سوزني به خون آلوده شود)شروع پريود است و حيض حساب مي شود هر چند خارج نشود.
2️⃣➖مقدار خون ملاک نیست اگر در ایام عادت خونریزی داشته و شرایط حیض را دارا باشد حتی اگر پنبه ای را داخل فضا کند و به قدر سر سوزنی آلوده باشد، آن خون حیض است وگرنه استحاضه خواهد بود.
🔻نتیجه گیرئ:
⬅️ عبادات در این ایام باطل است.
📚 #احکام_دین
@ayeha313
❌ شبهه
میگن اونایی که بدون ایمان به خدا کار خیر میکنند یا حتی اون کسانی که به قصد خودنمایی و ریا مثلاً به فقرا کمک میکنند، عملشون ارزش ندارد، چرا؟ بالاخره بهتر از اونیه که اصلا کار خیر نمیکند! بالاخره یه گرسنهای سیر میشه یا نه؟
✅ پاسخ
🔹 اولا بعضی کارها اینقدر ارزشمند است که خدا برای هیچ کس بدون پاسخ نمیگذارد، حتی نسبت به یک کافر. اما به هرحال این درست است کار او نسبت به فرد با ایمانی که کار خیر میکند، کمارزشتر است، چرا؟ چون در سازندگی و تکمیل نفس خود شخص بیاثر یا کماثر است.
🔹توضیح اینکه انسان به این دنیا میآید تا در پرتو شناخت صحیح از هستی و اعمال صالح و شایسته، سعادت و کمال انسانی خود را رقم بزند. به همین دلیل هدف اصلی همهی اعمال ساخته شدن ابعاد انسانی خود انسان است. حتی اگر توصیه به رسیدگی به فقرا و نیازمندان هم میشود به دلیل آن است که این کار موجب تزکیه نفس و رشد ما میشود و اگر نیازی از فرد نیازمند هم برطرف شود، این یک فایده فرعی است و اصل همان پرورش روحی خود فرد نیکوکار است. دقیقاً به همین دلیل است که بارها گفتهام فلسفه اصلی حجاب پرورش گوهر انسانی خود بانوان است و اعتراض آنهایی که میگویند چرا برای به گناه نیفتادن مردان، حجاب بر زنان واجب شده است، ناشی از عدم فهم صحیح از هدف اصلی این دستور الهی است.
🔹با این توضیحات معلوم میشود که کار خیر از روی ریا هیچ تاثیری در خودسازی فرد ندارد و یا نوعدوستی کفار به دلیل عدم شناخت از هستی و خالق آن، تاثیر کافی در رشد آنها ندارد، مانند بچهای که در اثر یک کار خوب، هدیهی ارزندهای مانند سکه طلا گرفته اما چون از ارزش آن اطلاع ندارد، در حد یک اسباب بازی از آن استفاده میکند!!
@ayeha313
علت ایجاد « خار پاشنه » چیست و چگونه درمان میشود؟
◽️خار پاشنه زمانی رخ میدهد که عضله و رباط در طولانی مدت دچار کشیدگی شود و پاشنه پا را دچار آسیب کند. پاره شدن غشایی که استخوان پا را میپوشاند، یکی از دلایلی است که منجر به چنین مشکلی میشود. علاوه بر این پا با افزایش سن، بیشتر در معرض آسیب قرار میگیرد. با گذشت زمان کلسیم میتواند در پا رسوب کند و جمع شود. چنین رسوباتی برجستگیهای استخوانی را تشکیل میدهد که باعث ایجاد خار استخوانی میشود.
خار پاشنه چه درمانی دارد؟👇
◽️استراحت کافی
◽️استفاده از یخ
◽️استفاده از کفی مخصوص
◽️داروهای ضد التهاب
◽️تزریق کورتیزون
@ayeha313
🔰در یکی از اذکار میخوانیم: «یا صاحب الزمان ادرکنی و لا تهلکنی» اینکه امام مهدی(عج) ما را هلاک کند و یا نکند معنایش چیست؟!
✍️پاسخ:
✅ابتدا باید گفت که عبارت مذکور «یا صاحب الزمان ادرکنی و لا تهلکنی»، در منابع روایی وارد نشده است بلکه گفته شده که یکی از بزرگان، در تشرف خود این ذکر را آموخته است.
🔹به هر حال، در اینباره باید گفت:
🔸امام زمان(عج) خلیفه خدا است و طبق حدیث ثقلین، همطراز قرآن است. همانطور که خدا هادی و مضلّ است (هم هدایت کننده و هم گمراه کننده) و همانطور که قرآن موجب هدایت اهل تقوا است، عامل گمراهی افراد فاسق و ظالم است، به همین صورت، امام زمان نیز عامل هدایت مؤمنان و گمراهی و هلاکت دنیاطلبان است؛ یعنی برخی از مردم به دلیل سرپیچی و مخالفت با قرآن و اهل بیت و امام زمان خود، به ورطه هلاکت و شقاوت میافتند.
🔹 بنابراین، معنای این جمله این نیست که امام زمان افراد صالح و درستکار را هلاک میکند، بلکه همانگونه که قرآن در صورت بیتوجهی و مخالفت، موجب هلاکت عدهای میشود، مخالفت با امام نیز میتواند به هلاکت افرادی بیانجامد و افراد باایمان در این ذکر، دست به دعا برمیدارند که چنین چیزی رخ ندهد.
📎 #مهدویت
🌐منبع:مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
@ayeha313
#نام_آوران_ایران
#دکتر_عفت_سیاح_سپانلو (معروف به دکتر کحال)
زاادهٔ:
همدان، ایران
دیگر نامها:معصومه
تحصیلات: پزشکی و روزنامه نگاری
افتخارات: (انتشار نخستین نشریهٔ دورهای زنان، نخستین چشمپزشک زن در ایران)
دوره:قاجار
عفت سیاح سپانلو مشهور به دکتر کحال دختر میرزا محمد حکیمباشی همدانی بود. دکتر کحال نزد مسیونرهای آمریکایی که در ایران به امور خیریه میپرداختند طبابت آموخت و سپس آن را در مدارس مبلغین مسیحی در تهران تکمیل کرد و به عنوان نخستین چشمپزشک زن در ایران از آنان اجازه طبابت گرفت و در خیابان جلیلآباد تهران مطب خود را تأسیس کرد. او اولین روزنامه اختصاصی زنان به نام «دانش» را در تهران منتشر کرد. این نشریه در سال ۱۳۲۸ه.ق/۱۹۱۰م.
انتشار یافت و سی شماره از آن، در مدت نزدیک به یک سال، در اختیار خوانندگان قرار گرفت
دکتر کحال با نام معصومه فرزند میرزا محمد حکیمباشی جدیدالاسلام و همسر میرزا حسینخان کحال بودهاست.
به روایتی وی همسر یک روحانی معروف زمان خودش بوده و پدرش محمد حکیمباشی، از یهودیان ساکن همدان بود و تا قبل از تغییر دین، میرزا یعقوب نام داشت.
برخی همسرش را دکتر «حسین کحال زاده» میدانند که از مشروطه خواهان بود و مطب چشم پزشکی او ابتدا در خیابان «اکباتان» و بعدها در «جلیلآباد» یا «خیام» کنونی قرار داشت
نشریه دانش به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی وی در دهم رمضان ۱۳۲۸ چهار سال بعد از مشروطه منتشر شد.
این نخستین نشریهٔ دورهای زنان در تاریخ ایران است. این نشریهٔ هفتگی در سال ۱۲۸۹ توسط انجمنی از زنان و با سردبیری خانم دکتر کحال چاپ میشد.
روزنامه بهعنوان یک ابزار اطلاعرسانی، جایگاهی ویژهای در افزایش سطح آگاهی افراد جامعه داشت. با توجه به حضور زنان در عرصه سیاست کشور و نقش آنها در دگرگونیهای سیاسی، اجتماعی به ویژه از قرارداد رژی تا پیروزی انقلاب مشروطه و رویدادهای پس از آن، سطح آگاهی زنان را با چاپ و انتشار مجله ارتقا بخشند.
مواظبت از سلامت نوزاد، فواید نور آفتاب، روش غذا دادن به کودک و درمان بیماری های کودکان و تربیت آن ها حجم زیادی از صفحه های روزنامه دانش را در بر می گرفتند. نکات خانه داری و همسری نیز از بخش های دیگر نشریه دانش بود.
او در مورد حقوق و جایگاه اجتماعی زنان نگرشی میانهرو داشت. نشریه دانش ۱ سال بیشتر عمر نکرد در شماره ۳۰ نوشت «دکتر کحال به علت گرمی هوا و کم مزاجی به شمیران رفته و نشریه تا دو ماه منتشر نمیشود». اما این تعطیلی موقت او دایمی شد و پس از یک سال انتشار متوقف شد
@ayeha313
بارالها 🌷🙏
در آخرین روز هفته
دل هایمان را پراز محبت
دست هایمان
را پراز بخشندگی
لحظه هایمان را پر
از آرامش و خانه هایمان
را پراز حس خوشبختی بگردان🌷
آمیـن ای فرمانروای حق و آشکار🌷
@ayeha313
امام على عليه السلام:
💠لا يَملِكُ إمساكَ الأرزاقِ و إدرارَها إلاّ الرَّزَّاقُ
اختيار كم و زياد شدن روزى ها جز در دست روزى رسان نيست
غررالحكم حدیث10838
@ayeha313
#مجردانه
این #حرفها رو هیچوقت به #دختر_خانمها نگید در #خواستگاری
🧕🏻وقتی میریم خواستگاری از دختر خانم نخوایم دفترچه بیمهشو بیاره تا نشون بده #بیماری داره یا نه!
🧕🏻 قبل خواستگاری از خونه پدر دختر که #اجارهایه یا #مال_خودشه نپرسیم؟!
🧕🏻 اینکه اول در مورد #قد و #وزن دختر خانم صحبت نکنیم قبل اینکه از خلقیات و منش و مرامش بپرسیم.
🧕🏻 اینکه «#خوشگل باشه» تنها و تنها ملاکمون نباشه و بقیه چیزا براساس اون تنظیم بشه.
🧕🏻 اینکه یه دختری میخوام واسه پسرم که شاغل باشه و فقط بین معلما و پرستارا و کارمندا دنبال همسر واسه پسرمون باشیم.
🧕🏻اینکه حرفامون باعث بشه دخترا مجبور بشن برن #عمل_زیبایی انجام بدن تا مورد پسند شازده پسر واقع بشن.
🧕🏻اینکه از دختر خانم هی بپرسیم چرا شوهر نمیکنی؟
⛔️ و خیلی از رفتارها و حرفای دیگه رو نزنیم و اینکه موقع خواستگاری با بد حرف زدن #شعور خانوادهای که خواستگاریشون میریم رو هم در نظر بگیریم.
🔸بیایید تمرین کنیم و اگه کسی از اطرافیان اینجوری هست با #مهربونی تذکر بدیم.
@ayeha313