♦️قال مولانا امیرالمومنین علیهالسلام:
💠«اِنْ عَقَدْتَ ايمانَكَ فَارْضَ بِالْمَقضىِّ عَلَيْكَ وَ لَكَ وَ لا تَرْجُ اَحَدا اِلاَّ اللّهَ وَ انْتَظِرْ ما اَتاكَ بِهِ الْقَدَرُ»
🔹اگر ايمانت را محكم كردهاى، به خواست خدا خشنود باش، چه به زيان تو باشد و چه به سود تو، و به هيچ كس جز خدا اميد نداشته باش و در انتظار چيزى باش كه خداوند برايت پيش مىآورد.
📚مختصر بصائر الدرجات ص۱۳۹.
@ayeha313
☘ وقتی خواستگار آمد، چه کنیم؟!
دختران گرامی و خانواده ":
۱. مشورت با دختر:
سابق در میان خانواده های ایرانی، موارد متعددی دیده می شد که پدر بر اساس خواسته های خود و بدون در نظر گرفتن مصالح دخترش، او را به همسری هرکسی که می خواست، در می آورد. این برخلاف روایات و سیره ی معصومین است.
بر اساس روایت منقول، حضرت رسول(صلی الله علیه و آله) همیشه در زمانی که برای دخترانشان و... خواستگار می آمد، نظر خود #دختر را نیز جویا می شدند و با او مشورت می کردند.
در احادیث منقول مربوط به ازدواج سیدة نسآء العالمین فاطمة(سلام الله علیها) نیز حضرت از دخترشان نظرخواهی کردند و ایشان هم با سکوتشان اظهار رضایت کردند.
لذا حتما وقتی که #خواستگاری آمد، خانواده ی دختر با خود دختر مشورت کنند و از او نظرخواهی کنند.
۲. امروز و فردا نکردن:
بر اساس روایات منقول و متعددی، توصیه ی جدی شده است که وقتی خواستگار آمد و از لحاظ ایمانی #کفو و هم سنگ بود، و از دین و اخلاقش (به خصوص توصیه شده است به تقید به نماز) راضی بودید، برای جواب دادن امروز و فردا نکرده و معطل نکنید و بلکه بی درنگ جواب مثبت دهید. طول دادن پاسخ مثبت صحیح و مورد تأیید اهل بیت نیست. و ظاهرا همچنین است رد کردن، اگر کفو نباشد.
۳. پرهیز از طبقات اجتماعی:
در برخی از روایات ،ثروت می تواند زمینه ساز خرابی ها و مفاسد قابل توجهی برای "مؤمنین" باشد که از جمله ی آن ها، ثروت برای مؤمنی است که وقتی یک مسلمان و مؤمنی به خواستگاری دختری از او آمد، او را رد کند به دلیل فقر و نداری آن خواستگار. و به این دلیل که بگوید من از تو ثروتمندتر هستم. از این احادیث بر می آید که اختلاف طبقاتی اجتماعی و اقتصادی را اصلا نباید وارد بحث #ازدواج کرد و شرف در اسلام، بنابر روایات، به اخلاق و تقوا و اسلام است نه شأن اجتماعی و... .
حتی چنین ثروتی بنابر حدیثی، از ۲گرگ درنده که یکی از ابتدای گله و یکی از انتهای گله، حمله کنند، بدتر است.
۴. پرهیز از قبول فاسق و شراب خوار:
به شدت و با تعابیر محکمی در روایات اهل بیت از قبول خواستگاری افراد فاسق و به خصوص شرابخوار نهی شده است.
در برخی از تعابیر وارد شده، قبول خواستگاری شراب خوار، مساوی با کشانده شدن به زنا شمرده شده است.
لذا برای اطمینان از سلامت خواستگار از شرابخواری و فسق و فجور، با جدیت تحقیق باید کرد. به خصوص تحقیق از دوستان خواستگار.
۵. پرهیز از ازدیاد مهریه:
از منظر "معصومین" از نشانه های شوم بودن دختر، زیادی و سختی مهریه اش شمرده شده است و به عکس از نشانه های برکت و میمنت دختر، کمی و آسانی مهریه اش شمرده شده است.
🌷پیامبر خدا "ص:
بهترین زنان امت من آن هایی هستند که خوب رو و زیبا چهره باشند .
امیرالمؤمنین علیه السلام فرمودند":
غلو و زیاد کردن مهریه، موجب "عداوت" بین زن و شوهر می شود.
✅ مقدار مهر السنة به تومان، بر اساس اختلافات در محاسبه ی آن، حدود دوسکه است.
إن شاء الله عامل باشیم.
@ayeha313
15.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❗️سوال:
با توجه به آیه شریفه ۵۱ از سوره مبارکه قلم ، آیا شورچشمی یا چشم زخم از نظر آیات قرآن کریم واقعیّت دارد . لطفاً شأن نزول این آیه شریفه و مصداق آن را بیان فرمایید ؟
🔰جواب:
آیه "و إن یکاد الذین کفروا لیُزلقونک بأَبصرهم لَمّا سمعُوا الذّکر و یقولون إنّهُ لَمَجْنُون؛ (قلم، ۵۱) و آنان که کافرشدند، چون قرآن را شنیدند، چیزی نمانده بود که تو را چشم بزنند، و میگفتند: او واقعاً دیوانه است»،
در سوره قلم، آیه ۵۱ آمده و به دنبال چیزی است که در آغاز این سوره، درباره نسبت جنون از ناحیه دشمنان به پیامبراکرم آمده و پیامبر را از شر چشم زخم آگاه میکند.
چشم زخم در طایفه بنیاسد رایج بود. مردان بنیاسد بعد از سه روز گرسنگی، بر چیزی کهمیخواستند چشم بزنند، میگذشتند و میگفتند: تا امروز مانند آن را ندیدهایم بدین طریق آن را چشم میزدند. بعضی از کفار تصمیم گرفتند که در مورد پیامبر نیز همان کار را بکنند که خدا او را از آن مکر نگاه داشت و این آیه را بر قلب مبارکش نازل کرد.۱ در تفسیر این آیه، نظرهای گوناگونی وجود دارد:
بسیاری از مفسران گفتهاند: منظور این است که دشمنان وقتی آیات با عظمت قرآن را از تو میشنوند، به قدری خشمگین و ناراحت میشوند و با عداوت به تو نگاه میکنند که گویی میخواهند تو را با چشمهای خود بر زمین افکنند و نابود کنند.
بعضی دیگر گفتهاند که این، کنایه از نگاههای بسیار غضبآلود است؛ مثل اینکه میگوییم: فلان کس آنچنان به من بد نگاه کرد که گویی میخواست مرا با نگاهش بخورد یا بکشد.
تفسیر دیگر برای این آیه، این است که قرآن میخواست تضاد عجیبی را که میان گفتههای دشمنان اسلام وجود داشت، با این بیان ظاهر سازد و آن اینکه: آنها وقتی آیات قرآن را میشنوند، آنقدر مجذوب میشوند و در برابر آن تعجب میکنند که میخواهند تو را چشم بزنند؛ زیرا چشم زدن، به طور معمولی در برابر اموری است که بسیار تعجببرانگیز باشد؛ اما در عین حال میگویند: تو دیوانهای و این بهراستی شگفتآور است. پریشانگویی کجا و این آیات اعجابانگیز جذاب و پرنفوذ کجا؟!
بسیاری از مردم معتقدند که در بعضی چشمها اثر مخصوصی است که وقتی از روی تعجب به چیزی بنگرند، ممکن است آن را از بین ببرند یا درهم بشکنند، و یا شخص را بیمار یا دیوانه کنند. این مسأله از نظر عقل، امر محالی نیست بسیاری از دانشمندان معتقدند که در بعضی از چشمها نیروی مغناطیسی خاصی نهفته است که کاربرد زیادی دارد.۲
در روایات اسلامی نیز وجود چنین امری (چشم زخم) با تعبیرات مختلفی تأیید شده است. امام علی علیهالسلام فرمود: «العین حق و الرّقی حق؛چشم زخم و افسون راست است».۳
۱. تفسیر جوامعالجامع، مرحوم طبرسی، ج ۲، ص ۶۴۳، دارالاضواء، بیروت.
۲. تفسیر نمونه، آیهاللّه مکارم شیرازی و جمعی از دانشمندان، ج ۲۴، ص ۴۲۵ ـ ۴۲۷، دارالکتب الاسلامیه.
۳. نهجالبلاغه، کلمات قصار، جمله ۴۰۰.
@ayeha313
💠 احكام خرافات
💬سوال: آيا دود كردن اسپند براى جلوگيرى از چشم بد صحّت دارد؟
✅ جواب: صحّت ندارد؛ ولى مىگويند: «دود اسفند فضا را ضد عفونى مىكند، و مفيد است.» (1)
💬سوال: نظر جنابعالى درباره فال حافظ چيست؟
✅ جواب: فال اعتبارى ندارد. (2)
💬سوال: اگر فال قهوه براى كار مشروعى انجام شود، چه حكمى دارد؟ مثلًا از طريق فال قهوه گمشده را پيدا كند، يا گرهاى را باز كند. در اين صورت پول حاصل از آن چه حكمى خواهد داشت؟
✅ جواب: فال قهوه و امثال آن از خرافات است، و شرعاً اعتبارى ندارد و گرفتن پول در مقابل آن جايز نيست. (3)
💬سوال: اخيراً آش بى بى سه شنبه، بى بى نور، بى بى حور، كه نماز و آداب مخصوص دارد، رايج شده است. نماز آن صبح سه شنبه قبل از اذان ظهر خوانده مىشود. يك حمد و سه قل هو الله دارد كه به صورت 5 ركعتى خوانده مىشود! ضمناً آرد و حلواى اين سفره را نبايد نامحرم و پسر نابالغ ببيند! نظر شما در اين مورد چيست؟
✅ جواب: اينها خرافات است؛ و عمل به آن خلاف شرع.
مردم را با زبان خوب مطّلع كنيد تا اين كارها را ترك كنند. (4)
---------------
📚 پی نوشت:
1. استفتائات جديد، آية الله مكارم، ج 3، س 1603
2. همان، س 1604
3. همان، س 1605
4. همان، ص 570، س 1606
#احکام
📚 #احکام_دین
@ayeha313
🔵آیا می شود از خدا به زور چیزی را گرفت؟
🔰بعضی ها حرف عوامانه می زنند می گویند نباید چیزی را به زور از خدا گرفت. از این بی معنی تر نمی شود گفت!
🔴شما را به خدا این حرف را دفن کنید، این حرف ضدّ توحید است.ما اصول دین را خواندهایم.
✨اینکه میگوییم به زور میشود از خدا چیزی گرفت یعنی خدا منفعل میشود یا به معنای عامیانه خدا نعوذبالله در برابر ما کم می آورد!
🌷خدا که چیزی را به زور نمی دهد. آن چیز را هم که نباید بدهد، نمی دهد. وقتی به صلاح نیست نمیدهد. وقتی هم به صلاح باشد به وقتش می دهد.
♻️گاهی اجابت دعا موانعی دارد. در دعای کمیل می گوییم "اللهم الغفر لی الذنوب التی تحبس الدعا" خب بعضی کارها مانع از استجابت دعاست.
♨️یکی از این موانع دل شکستن است. غیبت است،
📖می فرماید: "هرکس پشت برادر دینی خود غیبت کندکه قدر آن فرد نزد مردم پایین بیاید، از ولایت خدا خارج می شود."
❗️تعارف که نیست. باید این کارها را بگذارند کنار، دعا مستجاب شود...
📙استاد فاطمی نیا،جلسه هفتگی سیری در صحیفه سجادیه. دعای سیزدهم، دعای طلب حوائج
خرداد ۱۳۹۵
🔴فکر دیگران را به خودتان وابسته نکنید!
☘آیت الله حائری شیرازی:
اگر شما در ضمن #مشورت دادن به دیگران، چنان عمل کنید که او دفعۀ دیگر هر کاری که دارد، قبل از اینکه #فکر کند، بیاید از شما بپرسد، این نقض غرض است؛ #این_خدمت_نیست.
💥اگر شما چنان او را راهنمایی کنید که او هرگز نتواند بدون مشورت با شما تصمیم بگیرد، خیال میکنید که به او خدمت کردهاید؛ اما شما به او #خیانت کردهاید.
📕 گاهی آدم #لذت_میبرد از اینکه با او مشورت کنند! لذت میبرد از اینکه از او کسب تکلیف کنند! اگر اینطور شد، آن فرد را چنان بار میآورد که به او وابسته شود و دم به دم بیاید بگوید: «آقا! تکلیفم چیست؟ این کار را بکنم یا نکنم؟»
🌾مثلاً کسی که دوست دارد چند نفر مثل موم در دستش باشند، یک بار که آنها بدون مشورت او عمل کردند و اشتباه کردند، میگوید: «نگفتم که بدون مشورت با من تصمیم نگیرید؟!
من خیر شما را میخواهم. برای شما ضرر داشت که یک زنگ به من میزدید و کسب تکلیف میکردید و اطلاع میدادید؟!».
🍃 این تربیت اسلامی نیست! این سیستم تربیت نفسانی است. این برنامۀ بندهسازی انسانها و وابسته کردن آنها به خود است. نفس، تشنۀ آقایی است، تشنۀ سیادت است، تشنۀ تسلط است؛
میخواهد یک فکر، دو فکر، سه فکر، چهار فکر وابسته به او باشند. نفس، تشنۀ معبود شدن است، تشنۀ این است که چهار تا بنده داشته باشد، چهار تا پرستنده داشته باشد.
@ayeha313
❌ شبهه
چرا ما باید برا نماز خوندن حتماً خم و راست بشیم. من دوست دارم بجای نماز خوندن، پیانو یا سه تار بزنم. ممکنه یه راننده دوست داشته باشه پشت فرمون اینجوری با خدا راز و نیاز کنه: "اوستا کریم نوکرتم!" نماز عربی که اصلاً ازش هیچی نمی فهمیم چه ضرورتی داره عاخه؟!
✅ پاسخ
🔹 هرفردی می تواند در خلوت خود مشغول عبادت و راز و نیاز با خداوند شود. این گونه از نماز، کمترین شروط و آداب را دارد. زیرا خداوند سخن بنده خود که در حال راز و نیاز با اوست را می شنود، وعده اجابت نیز به او داده است؛ گرچه بدنش آلوده باشد یا رو به قبله نباشد و حرکات خم و راست شدن خاصی را انجام ندهد. خداوند برای همین نماز است که می گوید: “فاینما تولوا فثم وجه الله”. این نماز تنها و تنها ذکر و یاد خداوند است؛ حال بنده در هر حالتی که می خواهد باشد و به هر زبانی که می داند خدایش را بخواند. زیرا او دانا و شنواست.
♦️ نماز ملکوتی
❇️ اما راه میان بُر برای لقاء الله، نوعی از نماز است که حاصل مشاهده ملکوتی آن، در عالم بالا و توسط پیامبر عظیم الشأن است. و خالق انسان ها آن را نسخه شفابخش معرفی کرده است.
👈 معمولاً بهترین روش استفاده از یک دستگاه توسط سازنده ی آن تبیین و در اختیار کاربران قرار می گیرد.
👈 رسم عاشقی آن است که انسان در برقراری ارتباط روش پیشنهادی معشوق را عمل کند نه آن چنان که خود می پسندد. اگر معشوقی از گل قرمز تنفر داشته باشد و برعکس عاشق گل صورتی باشد، عاشق واقعی برای عرض ارادت انتخاب معشوق را ملاک قرار می دهد.
📚 حافظ می گوید:
در دایره قسمت ما نقطه تسلیمیم
لطف آن چه تو اندیشی حکم آن چه تو فرمایی.
فکر خود و رای خود در عالم رندی نیست
کفر است در این مذهب خودبینی و خودرأیی
🔵 مثال دیگر: اگر کسی قصد ماهیگیری دارد، غذای مورد علاقه ی ماهی (کرم) را به قلاب آویزان میکند. وگرنه با آویزان کردن مثلا پیتزا که خود دوست دارد، چیزی عایدش نمی¬شود!
♦️ نکته مهم
❇️ کسی که واقعا بخواهد خدا را آنگونه که او دوست دارد، عبادت کند، سعی می کند ترجمه و تفسیر عبارات نماز و همین طور رمز و راز اعمال آن را به دست آورد. (👈در روایات برخی اسرار نماز، اشاره شده و تحقیقاتی نیز در مورد، آثار سجده و رکوع، بر سلامت جسم و روان انسان انجام شده است.)
✅ بهترین روش عبادت، که مطابق سیستم روانی انسان تنظیم شده، نمازی است که خود خدای مهربان و آگاه ما پیشنهاد داده نه آن گونه که خود می¬پسندیم.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا انسان بعد از مرگ باید حتما در خاک دفن بشود؟
✍️پاسخ:
✅در ابتدا باید اشاره شود: اولا: در میان همه ادیان و ملل دنیا مراسم های خاصی در باره اموات شان مطرح است. ثانیا: در اسلام مومن در حیات و ممات اش احترام دارد و این گونه مراسم نوعی احترام به بدن مومن است که او را با پاکی و طهارت و در جامه سفید و پاکیزه در جای مناسب به خاک می سپارد و آداب دینی خاصی را با انجام داده و عقاید ایمانی را برای آخرین بار به او یاد آوری می کند.
علاوه بر اين امور ممکن است در باره این آموزه های دینی در باب اموات اسرار و حکمت های بسیاری نهفته باشد؛ ولی در این جا به نمونه های که در روایات آمده اشاره می شود:
الف) در باره فلسفه غسل دادن میت در روایتی آمده که چون به هنگام مرگ نطفه ی که انسان از آن خلق شده از بدن او خارج می شود؛ لذا واجب است او را غسل دهند.(۱) و در روایتی دیگر آمده که چون میت بعد از مرگ فرشته را ملاقات می کند؛ باید پاک و طاهر باشد.(۲) و روایات دیگر نیز در این باره نقل شده که تفصیل آن را در منبع ذیل ملاحظه فرمایید.(۳)
ب) در باره فلسفه تکفین از امام صادق (ع) پرسیده شد؟ حضرت فرمود: اموات را کفن کنید و سعی نمایید کفن خوب باشد؛ زیرا کفن زینت میت است.(۴) و در روایت دیگر آمده اموات را کفن نماید و کفن را خوب نمایید. زیرا اموات به کفنشان مباهات می کنند.(۵) چه این که کفن مایه ستر پیکر میت و نوعی احترام اوست و در قیامت ممکن است با همین کفن ها شان محشور شوند.
ج) اسلام به خاطر احترامی که به شخصیت انسان می گذارد برای جسد مرده وی نیز احکام ویژه ای قائل شده است که نشان از نگاه انسانی به شخصیت وی دارد، این که باید او را دفن کرد.
گذشته از نکته بهداشتی آن و در دسترس نبودن حیوانات دیگر، شاید از نظر عاطفی نیز چنین کاری لازم است که وابستگان میت جایی داشته باشند که در موقع دلتنگی به آن جا بروند و با مردگان خود تماس روحی داشته باشند.
هر چند ما با فلسفه بسیاری از احکام آشنایی کامل نداریم.(۶)
پی نوشت ها:
۱. صدوق، علل الشرایع، نشر دار الحجه، ۱۴۱۶ ق، بیروت، ج۱، ص ۳۴۸.
۲. همان.
۳. همان.
۴. همان، ص ۳۵۰.
۵. همان.
۶. محمد شجاعی، معاد، نشر سهامی انتشار، تهران ۱۳۶۲ ش، ج۱، ص۲۵۶.
@ayeha313