#ایران_شناسی
نام: #برج_چهل_دختران
استان: سمنان
دورهٔ ساخت اثر
دوره سلجوقیان
اطلاعات ثبتی
شمارهٔ ثبت: ۳۰۳۵
تاریخ ثبت ملی
۳ بهمن ۱۳۷۹
برج چهل دختران مربوط به دوره سلجوقیان است و در سمنان، محله قدیمی کوش مغان، خیابان حکیم الهی واقع شده و این اثر در تاریخ ۳ بهمن ۱۳۷۹ با شمارهٔ ثبت ۳۰۳۵ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در عقیده مردم سمنان، برج چهل دختر یکى از بناهایی است که جهت باز کردن بخت به آن مراجعه میکنند.
🌱آیه های زندگی🌱
برج چهل دختران مربوط به دوره سلجوقیان است و در سمنان، محله قدیمی کوش مغان، خیابان حکیم الهی واقع شده
بنای چهل دختر یا چهل دختران سمنان در خیابان حکیم الهی واقع در محلات ثلاث (کوشمغان، زاوغان و کدیور) و در محله کوشمغان واقع شدهاست. در وجه تسمیه این برج چنین آمدهاست که مردم سمنان معتقد هستند در زمانهای بسیار گذشته، برج مذکور را چهل دختر که دست از تعلقات دنیوی کشیده و تارک دنیا شده بودند، با گل و خشت ساختهاند. بهطور یقین تاریخ بنای برج یا آتشکده به زمان قبل از اسلام برمی گردد و همانطور که از نام «کوش مغان» (کوشک مغان) که نام محله مذکور است، برمی آید و با توجه به مقام مغ که پیشوای زرتشتیان میباشد؛ میتوان اطمینان داشت که برج مذکور زمانی آتشکده و یکی از اماکن متبرکه زرتشتیان بودهاست، اما طبق یافتههای باستانشناسی، قدمت آن را مربوط به دوران سلجوقیان دانستهاند. این بنا به صورت برج هشت ضلعی است که هر ضلع آن در خارج ۴/۵ متر و از داخل ۲/۸ متر میباشد. همچنین ضخامت دیوارها نیز تقریباً ۰/۵ تا ۰/۶ است. ارتفاع آن نیز در قسمتهای مختلف از ۱۰ تا ۱۲ متر متغیر است. هماکنون این برج داخل یک مدرسه قرار گرفته و همچنان ارزش تاریخی خود را حفظ نمودهاست.
@ayeha313
خدایا🙏
در اولین روز هفته 🌷
روزی حلال نصیبمان کن
دعاهايمان مستجاب گردان
پناهمان باش و
آرامش،سلامتی
عاقبت بخیری و عمر باعزت را
نصیب همه دوستانم بفرما 🙏
آمیـــن یا رَبَّ الْعالَمین 🙏
ای پروردگار جهانیان 🙏
@ayeha313
#مجردانه
🔘#مهارتهای_ارتباطی_خود_را_تقویت_کنید
🔹️در ازدواج بیش از هر چیزی مهارتهای ارتباطی اهمیت دارند ...
✅این مهارتها
شامل گوش دادن فعال (همدلی)،
پذیرش واقعیتهای مثبت، منفی،
خنثی،
✅پذیرش تفاوت آدمها
( یعنی به تعداد موجودات زمین، تفاوت نگرش، باورها، عقاید و ارزشهاست)؛
✅مهارت بیان احساسات، مهارت ابراز وجود،
مهارت حل مساله،
تفاهم و مذاکره
( اینکه فرد لازم است که بداند در یک جاهایی باید#مصالحه کند و کوتاه بیاید)،
✅و در نهایت مهارت تلاش
و نگهداری از رابطه
و دانه عشق
( اینکه در طول زندگی از عشق#مراقبت و نگهداری کند.)
👈همین مهارت ها باید در حل مساله هم به کارتان بیایند.
یک انسان نمونه به جای آن که بگذارد کارها بدتر شود، اختلافات را حل می کنند.
🍁مطمئناً وقتی آنها عصبانی می شوند بحث می کنند. اما بعد به خاطر رفتار بد خود معذرت می خواهند و اختلافات خود را حل می کنند و وقتی نیاز هست از دوستان و خانواده و یا افراد#متخصص کمک می گیرند.
@ayeha313
💬 آيا کسی که جنب شده، قبل از غسلکردن، اجازه داره مجدداً با همسرش رابطه جنسی داشته باشه؟
🔹 همه مراجع: بله،میتونه؛ فقط اگه جنابت در خواب بوده (احتلام)، قبل از غسل کراهت داره که با همسر رابطه داشته باشه؛ اما اگه جنابت از راه نزدیکی بوده، مانعی نداره که قبل از غسل، دوباره رابطه داشته باشن.
📚عروةالوثقی، فصل في ما يكره عليالجنب، السابع.
📚 #احکام_دین
@ayeha313
#حرف_حساب
💢 ایران کِی ژاپن میشود؟
فارغ از اینکه در سال #گذشته کشور #ژاپن با وجود قرار گرفتن در پنج اقتصاد برتر جهان، بیش از ۲۱ هزار خودکشی داشته و از بیماری #افسردگی رنج میبرد، جامعه و حکومت ژاپن از قدیم برای ایرانی ها نماد پیشرفت، نظم و زندگی مدرن بوده است.
اما سوال اساسی من این است، آیا مردم #ژاپن، حکومت و جامعه ای مدرن، پیشرفته و قوی ساختند یا حکومت #ژاپن مردمی، مدرن و منظم؟ کدامیک بر دیگر تقدم دارند؟
بیش از صد سال است یعنی از انقلاب مشروطه ایران تا به #امروز این درگیری و ستیز بین ملت و #حکومت ایرانی وجود دارد.
قاجار برای مردم #نقشی قائل نبود و اساسا مردم در مدیریت جامعه حضور نداشتند، پهلوی هم میگفت مردم سواد ندارند پس باید #تبعیت کنند. (جمله معروف محمدرضا پهلوی که ملت ایران #سواد ندارند پس معنا آزادی را نمیدانند)
در جمهوری اسلامی مردم به تمامی سطوح مدیریتی وارد شدند، از شورای شهر تا انتخاب غیرمستقیم رهبر، سطح سواد افزایش پیدا کرد، زنان از پستو خارج شدند، میزان تحصیلات عالیه به رشد #چشمگیری رسید.
اما سوال پابرجاست، مردم یا حکومت؟
براحتی میتوان پاسخ داد که هیچ کدام بر دیگری #تقدم ندارند، و پیشرفت پایدار زمانی حاصل میشود که هر دو #توامان به موازات هم رشد کنند. با این حال هنوز این پرسش اساسی در #جامعه ایرانی به پاسخ مشخص و همگانی شده نرسیده است. عدمپاسخ صحیح به این سوال یعنی رقابت بین حکومت و ملت، قبل از هر چیزی یکبار برای همیشه باید به این درک مشترک برسیم که پیشرفت پدیده ای مستمر و توامان است.
در این صورت #هیچ کدام یکدیگر را #مقصر نخواهند دانست.
علوم انسانی، حوزه و دانشگاه های ما هیچ کدام برای ایجاد پیشرفت ریل گذاری نمیکنند، پایان نامه های بی اثر، مقالات بی هدف، کتابهای سطحی، همه و همه یعنی جریان علمی کشور در ریل گذاری پیشرفت قرار ندارد.
ایرانی ها اول باید به پاسخ این سوال برسند: حکومت، ملت قوی میسازد یا ملت حکومت قوی!؟
@ayeha313