May 11
راه های تقویت محبت❤️ فیزیکی و کلامی در نوجوان
▫️یکی از راه های تقویت محبت فیزیکی و کلامی در نوجواناین است که والدین با آگاهی و احتیاط و بدون این که تماس افراطی ای با بخش های حساس بدن فرزند خود داشته باشند محبت فیزیکی و کلامی را ادامه دهند [حتی اگر نوجوان برای در اغوش گرفته شدن مقاومت دارد از راه های دیگری برای محبت فیزیکی و کلامی در نوجوان استفاده کنند مثلا شانه های او را نوازش کنند / دستش را بگیرند ]
#نوجوان
@ayeha313
🌱آیه های زندگی🌱
🌸امام خمینی ره: ۱۲ فروردین را جشن بگیرید و زنده نگه دارید... به جمهوری اسلامی ایران گفته ایم آری
💢دو نکته تاریخی در مورد ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی
.
#۲۵۰۰_سال_پادشاهی
امروز، روز تثبیت نظام جمهوری اسلامی با رای مردم است. نظامی که اولین بار در #تاریخ این کشور با رای و خواست مردم برسرکار آمد.
یادآوری دو نکته تاریخی را لازم میدانم:
نخست اینکه اگر تاریخِ انقلابهای مهم دنیا (فرانسه، روسیه...) را #مطالعه کنید، هیچ انقلابی پس از پیروزی و سرنگونی رژیم قبل #موجودیت خود را به رای نگذاشته است.
عده ای معتقد بودند رژیم پهلوی با حمایت قاطع مردم سرنگون شده و نیازی به برگزار رفراندم برای نظام جدید نیست زیرا مردم با حضور خود در #راهپیمایی و تجمعات بزرگ بر نظام جدید مُهر تایید زده اند.
اما، امامخمینی(ره) مخالف بود و اصرار داشت که باید رای و حمایت رسمی مردم پشت سر نظام جدید باشد و این آینده نگری سیاسی امام قابل تحسین است. مهمترین رمز بقای جمهوری اسلامی نیز همین مردمند.
دومین نکته اینکه چرا با وجود سختی های زیاد یک جامعه مقابل دشمن داخلی و خارجی مقاومت میکند؟
از تحریم، جنگ هشت ساله، ترورهای منافقین علیه مردم، خیانتهای داخلی و...
پاسخ این سوال نیز ریشه در تاریخ سیاسی ما دارد. هیچ کدام از حکومتها و سلسله های حاکم در ایران توسط مردم و به خواست مردم برسرکار نیامده بودند تا مردم برای بقای آنها #جان خود و جوانانشان را تقدیم کنند.
از حکومت های مغولی تا صفویه و قاجار که با زور شمشیر قبایل تا پهلوی که با کودتای انگلیسی بر سرکار آمدند، نظامهای ساخته شده از کف جامعه نبودند. به همین دلیل در تاریخ ما هرگاه شاهان با اعتراض مردم مواجه میشدن یا فرار میکردند(محمدعلی شاه) یا ترور میشدند(ناصرالدین شاه) یا توسط عوامل خودی کشته میشدند(نادرشاه) یا از کشور اخراج میشدند(رضاشاه) و یا مردم در نهایت آنها را ساقط میکردند(محمدرضاشاه)...
ایران ۲۵۰۰ سال تجربه حکومت پادشاهی و استبداد فردی را در اختیار دارد پادشاهانی که به سختی میتوان بین آنها افرادی به نیک نامی یافت و تنها ۴۲ سال است که حکومت مردمی را تجربه میکند. هرجور نگاه کنید ۲۵۰۰ سال از ۴۲ بزرگتر است.
شاهان ما ۲۵۰۰ سال فرصت داشتند ایران را به ژاپن یا اروپای مدرن تبدیل کنند اما اگر تاریخ پادشاهان را بخوانید متوجه این ماجرا خواهید شد که آنها همه چیز داشتند به جز: مردم
.
جمهوریت و اسلامیت این نظام مردمی باید توامان حفظ شود
.
جمهوری اسلامی یعنی:
حکومت مردم بر مردم
حکومت با مردم بر مردم
در تاریخ ۲۵۰۰ ساله استبداد و سلطنت این مملکت جمهوری اسلامی یک طفل تازه راه به حساب می آید که برای نخستین بار مردم را به میدان سیاست ورزی وارد کرده است و همین مردم باید نقاط ضعف آن را مرتفع سازند
.
هر مسئولی با تصمیمات و رفتار خود جایگاه مردمی جمهوری اسلامی را تنزل دهد خیانت به شهداست
@ayeha313
✡ آیا ابن ملجم یهودی بود؟ (٢)
1⃣ بررسی تاریخ نشان میدهد که #ابن_ملجم مرادی در سرپرستی زنی #یهودی قرار داشت.
2⃣ روایت دیگری، قاتل امام علی (ع) را #ولد_الزنا اعلام میکند.
3⃣ در برخی گزارشها؛ از ابن ملجم با عنوان #ابن_الیهودیة (فرزند یهودی) و #شبه_الیهود (شبیه یهودیان) یاد شده است:
👈 ١. امام علی (ع) بلافاصله بعد از ضربت خوردن فرمودند که این ملعونِ #یهودیزاده مرا کُشت: «قَتَلَنِی ابْنُ مُلْجَمٍ قَتَلَنِی اللَّعِینُ ابْنُ الْیَهُودِیَّةِ»؛ مرا ابن ملجم کشت؛ مرا ملعونی که فرزند زن #یهودی بود کشت.
👈 ٢. امام علی (ع) در جواب سؤال امام حسن (ع) که پرسید چه کسی اقدام به کشتن شما کرد؟، فرمودند: «قَتَلَنِی ابْنُ الْیَهُودِیَّةِ عَبْدُ الرَّحْمَنِ بْنُ مُلْجَمٍ الْمُرَادِی» ابن ملجم که فرزند زنی #یهودی است اقدام به کشتن من کرد.
👈 ٣. در روایتی چنین نقل شده است که؛ وقتی ابن ملجم در ملاقاتی با امام علی (ع) خود را معرفی کرد، امام فرمودند: «رسول خدا (ص) به من خبر داد که قاتل من فردی شبیه یهود است و او (ابن ملجم) #یهودی است».
@ayeha313
#پاسخ_شبهات
💢این شایعه از کجا آمده است که امام علی(ع) هنگام رفتن به #مسجد ابن ملجم #قاتل خود را از خواب بیدار کردند؟
#پاسخ
✅نکته اول
بیدار کردن ابن ملجم توسط امام (ع) برای #اولین بار در تاریخ ابن اعثم کوفی نوشته شده و این در حالیست که ابن اعثم تاریخ نویس مسامحه کاری است که مورد #اعتماد علمای مذهب نبوده است.
✅نکته دوم
قدیم ترین #منبع موجود ، کتاب " طبقات از محمد بن سعد " است
🔵او می نویسد :
" عبدالرحمن ابن ملجم و شبیب بن بجره برخاستند و شمشیرهای خود را گرفته آمدند و در #مقابل درب ورودی که امام همیشه از آن می آمد نشستند.
آنگاه که علی (ع) از در #خارج شد ندا در داد: ای مردم نماز ، نماز و این عادت وی بود که هر روز برای نماز صبح چنین می کرد .....
سپس ابن ملجم و شبیب جلو او درآمدند.
یکی از حاضران گفت: من برق شمشیر را دیدم و شنیدم کسی می گوید : " ای علی حکم برای خداست نه برای تو ". سپس شمشیر دیگری را دیدم
✅نکته سوم
در قرن #دوم هجری جریان ضربت خوردن امام با این کیفیتی که نقل شد بین مورخین، شایع بوده به طوری که 25 منبع #موثق تاریخی دیگر نیز از همین منبع و با همین کیفیت نقل کرده اند
📚ابوحنیفه دینوری در کتاب آل خبار الطوال ص 197
📚مسعودی در مروج الذهب جلد 2 ص 32
📚ابن اثیر در کامل جلد 3 ص 312
✅نکته پایانی
ابن ملجم و همراهش #نزدیک درب ورودی #کمین کرده بودند که امام را هنگام ورود به مسجد #غافلگیر کرده و به قتل برسانند.
توجه، در برخی از #منابع آمده است که حضرت در در ورودی مسجد #غافلگیر کردند، برخی منابع نیز حالت آماده شدن برای #نماز را ذکر کرده اند.
@ayeha313
#سوال
💢اگر در #شب_قدر سرنوشت ما نوشته میشود، چه لزومی دارد هر سال شب قدر تکرار شود؟
چرا یکبار برای همیشه نوشته و #ثبت نمیشود؟
✅شب قدر منحصر در شب نزول قرآن و سالی که قرآن در آن نازل شد نیست بلکه با تکرار سال ها، آن شب نیز تکرار می شود. یعنی در هر ماه رمضان شب قدری است که در آن شب امور سال آینده تقدیر می شود. دلیل بر این امر این است که:
✅اولا: نزول قرآن به طور یکپارچه در یکی از شب های قدر چهارده قرن گذشته ممکن است ولی تعیین حوادث تمامی قرون گذشته و آینده در آن شب بی معنی است.
✅ثانیا: کلمه «یفرق» در آیه شریفه «فیها یفرق کل امر حکیم» در سوره دخان به خاطر مضارع بودنش، استمرار را می رساند و نیز کلمه «تنزل» در آیه کریمه «تنزل الملائکه و الروح فیها باذن ربهم من کل امر» به دلیل مضارع بودنش دلالت بر استمرار دارد.
✅ثالثا: از ظاهر جمله «شهر رمضان الذی انزل فیه القرآن» چنین برمی آید که مادامی که ماه رمضان تکرار می شود آن شب نیز تکرار می شود. پس شب قدر منحصر در یک شب نیست بلکه در هر سال در ماه رمضان تکرار می شود.
در این خصوص در تفسیر برهان از شیخ طوسی از ابوذر روایت شده که گفت: به رسول خدا(ص) عرض کردم یا رسول الله(ص) آیا شب قدر شبی است که در عهد انبیا بوده و امر به آنان نازل می شده و چون از دنیا می رفتند نزول امر در آن شب تعطیل می شده است؟ فرمود: «نه بلکه شب قدر تا قیامت هست.»
@ayeha313
#معرفی_کتاب
نام کتاب: #قدیس
انتشارات: نیستان
نویسنده: #ابراهیم_حسن_بیگی
موضوع: رمان( حکومت داری حضرت علی علیه السلام)
🌱آیه های زندگی🌱
#معرفی_کتاب نام کتاب: #قدیس انتشارات: نیستان نویسنده: #ابراهیم_حسن_بیگی موضوع: رمان( حکومت داری
قدیس» نوشته ی ابراهیم حسن بیگی، یکی از پرمخاطب ترین رمان های اخیر فارسی است که با نگاهی متفاوت درباره ی اندیشه و زندگی حضرت علی (ع) می گوید. این رمان با نگاهی تاریخی روایت گر داستانی تاثیرگذار از یک کشیش مسیحی و شروع ماجرایی عجیب و تحول برانگیز برای اوست.
ابراهیم حسن بیگی در این رمان زندگی حضرت علی (ع) را با نثری روان و پرکشش در قابل یک داستان روایت می کند که مخاطب متوجه این موضوع نمی شود که یک رمان می خواند یا یک کتاب تاریخی یا حتی یک کتاب دینی بلکه آن چیزی که خواننده را غرق لذت می کند شناخت ابعاد شخصیتی و تاریخی علی(ع) از زاویه ای تازه با لحنی ساده است.
رمان «قدیس» باوجود این که روایتی به ظاهر مذهبی دارد اما شبیه داستان های دینی معاصر که تا به حال خوانده ایم، نیست. شاید همین موضوع باعث شده تا خوانندگان زیادی این کتاب را تحسین کنند.
@ayeha313
امشب از همه شما التماس دعا و کسب حلالیت دارم.
برای دیگران دعا کنیم. برای جامعه دعا کنیم. دعا مقدرات را تغییر میدهد، دعا برای خود، برای اهل خود، برای همسایه خود، دوستان خود... و دعای برای مقدرات جامعه، برای جامعه اسلامی دعا کنیم. دعا ضامن است.
التماس دعا
#مدیریت_کانال
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تقدیم به عاشقان مولا علی علیه السلام 🖤
عزاداری هاتون قبول حق 🙏
روزتون ختم به زیباترین خیرها
امیدوارم
امروز حاجت دل پاک و مهربانتون
با زیباترین حکمتهای خدا یکی گردد🙏
ان شاء الله حاجت روا باشید🙏
@ayeha313
«دعای روز بیست و یکم مـ🌙ـاه مبارک رمضان»
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِکَ دلیلاً ولا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً واجْعَلِ الجَنّهِ لی منْزِلاً و مَقیلاً یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین؛
خدایا قرار بده برایم در آن به سوى خوشنودی هایت راهنمایى و قرار مده شیطان را در آن بر من راهى و قرار بده بهشت را برایم منزل و آسایـشگاه اى برآورنده حاجتهاى جویندگان.
ویژه #عقدکرده_ها
هدف شما از دوران #نامزدی چیست؟!
💞 ۱. اگر هدف شناخت یکدیگر است محرم نباشید و #عقد هم نکنید تا بدون صمیمیت و دور از لذت جویی، در یک فضای رسمی (مهم است) و محترمانه، با برنامه مشخص و مکتوب، هدفمند و دقیق، گفتگو و بررسی کنید. پس اسم نامزدی و این مسائل را نباید روی این ارتباط گذاشت!
و خانواده ها باید توجیه باشند.
💞 ۲. اگر هدف لذت است و خوشی، گپ و گفت و گشت و گذار، یعنی مراحل انتخاب و گزینش عاقلانه طی شده است و شما دو نفر مصمم برای شروع زندگی هستید بنابراین حتما عقد کنید، دائم یا موقت و در این صورت باز هم اسمش نامزدی نیست؛ عقد است.
👏 نتیجه: نامزدی یک مرحله ی زائد در روند #انتخاب_همسر و #ازدواج می باشد.
برای اصلاح فرهنگ ازدواج باید همه کمک کنید و تبلیغ کنید و رفتار عاقلانه را ترویج کنید.
#اللهم_اجعل_عواقب_امورنا_خیرا
@ayeha313
⚫️وضعیت اخروی کسانی که ولایت حضرت علی(علیه السلام) را قبول ندارند چی هست؟
✅پاسخ:
این افراد طبق روایات فراوانی اعمالشان در دنیا نابود ونقش در آب است
واز آنان هیچ عملی قبول نمی شود.و روز قیامت هیچ فرقی بین انها و سایر کفار نیست.
💥مگر کسانی از آنان که "مستضعف" (بی خبر و ناآگاه)بوده اند واز حق مطلع نشده اند.
این افراد اگر اهل عمل نیک بوده اند اهل نجات هستند ومشمول روایت زیر میشوند که حضرت علی فرمود:
☀️"برای بهشت هشت درب است. از یک درب پیامبران وصدیقان وارد میشوند واز یک درب شهدا وصالحان وارد میشوند واز پنج درب شیعیان ومحبین ما وارد میشوند
☘ واز یک درب سایر مسلمین که شهادت به یگانگی خدا داده اند وارد میشوند ودر قلبشان ذره ای از بغض ما اهل بیت نباشد.
📚وسایل الشیعه،ج1 ص119 باب 29
📚الفصول المهمه،ج1 ص665 باب 67
📚مستدرک الوسایل،ج1 ص109 باب 12
📚بحار الانوار،ج27 ص166 باب 7
📚بحار الانوار،ج69 ص131 باب 101
💠 حائض شدن در ماه رمضان
💬 سؤال:
اگر خانمی روزه گرفته باشد و چند ساعت بعد از اذان مغرب متوجه شود عادت ماهانه اش شروع شده و نداند که این اتفاق، قبل از اذان بوده یا بعد از آن، با توجه به این که احتمال قوی می دهد، عادت ماهانه اش قبل از اذان شروع شده، آیا روزه اش صحیح است؟
✅ پاسخ:
روزه، ولو در فرض مذکور، صحیح است.
📚 پی نوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاع رسانی دفتر آیت الله خامنه ای.
📚 #احکام_دین
@ayeha313
#نماز_تراویح_بدعت_است_و_حرام
⁉️ متن سوال👇👇👇
❔این نماز تراویح چیست که اهل سنت در شب های ماه #رمضان می خوانند ❗️که شیعیان چنین نمی کنند ❕❕
✅ پاسخ👇👇👇
❕تراويح جمع «ترويحه» و در اصل اسم است براى مطلق نشستن، لكن در اصطلاح اطلاق مى شود بر هر نشستن به جهت استراحت بعد از قرائت چهار ركعت از نمازهاى مستحبى در شبهاى ماه رمضان.
📚المعجم الوسيط، ص 380؛ لسان العرب، ج 2، ص 462.
👌از جمله مواردى كه عمر از پيش خود تشريع كرد و در مقابل نص، اجتهاد نمود، دستور گزاردن «نماز تراويح» بود؛ زيرا نماز تراويح را پيغمبر نياورد، و در زمان آن حضرت نيز نبود، در زمان ابو بكر هم سابقه نداشت. خداوند متعال، اجتماع و مردم را براى اداى نماز مستحبى، غير از نماز استسقاء (نماز براى طلب باران كه بايد به طور دستجمعى و جماعت خواند) فرا نخوانده است.
👌فقط نمازهاى واجب است كه خداوند در پنج نوبت بدان دستور داده و خواندن آنها با جماعت، مستحب است. و همچنين نماز طواف، نماز عيد فطر و قربان، نماز آيات و نماز ميت است كه #مشروع مى باشد، به جماعت و به طور دستجمعى خوانده شود.
❕پيغمبر شخصا نمازهاى مستحبى ماه مبارك رمضان را بدون جماعت بجا مى آورد و مردم را تشويق مى كرد كه آن را به پاى دارند. مردم نيز به همان گونه كه پيغمبر اكرم بجا مى آورد، در عصر ابو بكر نيز- تا سال سيزدهم هجرت كه از دنيا رفت- چنين بود ، چون عمر بن خطاب به جاى وى نشست، روزه ماه رمضان آن سال را بدون اينكه تغييرى در آن پديد آورد، انجام داد. ولى در ماه رمضان سال چهارده، با گروهى از صحابه به مسجد آمد و ديد كه مردم نمازهاى مستحبى بجا مىآورند؛ عده اى در حال قيام و برخى در حال سجود و جمعى در ركوع و گروهى نشسته اند. جماعتى هم تسبيح مى گويند و يا قرآن تلاوت مى كنند يا تكبير مىگويند يا سلام نماز مى دهند. عمر اين منظره را خوش نداشت و تصميم گرفت آن را به وضع بهترى در آورد. پس «نماز تراويح» را براى آنها در اوايل شبهاى ماه رمضان تشريع كرد، و دستور داد همگى در آن شركت كنند!!سپس همين را به تمام بلاد بخشنامه كرد. و در مدينه دو نفر گماشت تا امام جماعت در نماز تراويح باشند! يك نفر براى مردان و ديگرى براى زنان.
📚اجتهاد در مقابل #نص ص 324
❕چنان که بخارى در صحيح به سندش از عبدالرحمن بن عبد قارى نقل مى كند ؛
«در يكى از شبهاى رمضان با عمر به مسجد رفتيم، ديديم مردم دسته دسته و پراكنده هستند، هر كسى براى خود يا با گروه خود نماز مى خواند، عمر گفت: به نظر من اگر اينان به يك امام اقتدا كنند بهتر است، لذا تصميم خود را گرفته و دستور داد ابى بن كعب پيش نماز همه باشد. شبى ديگر با وى به مسجد رفتيم، ديديم مردم نمازهاى مستحبّى شبهاى رمضان را به جماعت مىخوانند. آنگاه عمر گفت: اين #بدعت_خوبى است!»
📚صحيح بخارى، ج 2، ص 252؛ موطأ مالك بن انس، ص 73، كنزالعمال، ج 8، ص 408.
🔸#قسطلانی از علمای برجسته اهل سنت می نویسد ؛
«اينكه عمر آن را بدعت دانست بدان علت است كه پيامبر دستور نداده بود تا نمازهاى مستحبّى ماه رمضان را به جماعت بخوانند، در زمان ابوبكر نيز سابقه نداشت، در اولِ شب هم نبود، و اين تعداد ركعت هم نداشت.»
📚ارشاد الساری ج 5 ص 4
👌همین توضیح از سایر علما و بزرگان اهل سنت چون بدر الدین عینی ، محیی الدین نووی ، ابن حجر عسقلانی نیز آمده است ؛
📚عمده القاری ج 11 ص 126_ تهذیب الاسماء ج 2 ص 332_ سبل السلام ج 2 ص 10
🔸فرزند عمر ، عبد الله بن عمر هم از مخالفان سرسخت نماز تراویح بوده است و کسانی را که چنین نمازی را می خوانند به #الاغ و دراز گوش تشبیه کرده است .
❕ابن ابى شيبه از عبدالرازق روايت كرده است ؛ « ابن عمر نماز تراويح را به جماعت نمى خوانده است.»
📚المصنف ج 5 ص 264
❕مجاهد مى گويد: «كسى نزد ابن عمر آمد و گفت: آيا در ماه رمضان نماز تراويح را به جماعت بخوانم؟ عمر پرسيد: آيا مى توانى قرآن بخوانى؟ گفت: آرى. گفت: آيا مى خواهى چون درازگوش ساكت باشى؟ در خانه نماز بخوان.»
📚سنن البیهقی الکبری ج 2 ص 494_ مصنف عبد الرزاق ج 4 ص 264
❕ربيع مى گويد: «شافعى نماز تراويح را با مردم نمى خواند، بلكه در خانه خود به جاى مى آورد.»
📚تاریخ مدینه دمشق ج 51 ص 384
🔸#ادامه دارد