💢عملی بهتر از عبادت چهل ساله
✅امام رضا(ع):
یک نفر از قوم بنی اسرائیل، چهل سال، عبادت کرد و سپس در راه خدا، قربانی نمود ولی قربانی او پذیرفته نشد.
آن مرد با خود گفت:
ای نفس! آنچه که به من رسیده، از جانب تو و #گناهان توست.
آنگاه خداوند عزوجل به او وحی نمود:
این #نکوهشی که از نفس خود نمودی، از عبادت چهل ساله ات برتر است
📚وسائل الشیعه، باب جهادالنفس، روایت ۱۴۹
@ayeha313
💢آیا حجاب در زمان پیامبر هم اجباری بوده؟ کجای قرآن به حجاب زن امر کرده است؟
حکم پوشش اسلامی با نزول این آیه از قرآن اعلام گردید:
وبه زنان با ایمان بگو چشمهای خود را (از نگاه هوسآلود) فروگیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و زینت خود را – جز آن مقدار که نمایان است- آشکار ننمایند و (اطراف) روسریهای خود را بر سینه خود افکنند (تا گردن و سینه با آن پوشانده شود)، و زینت خود را آشکار نسازند مگر برای شوهرانشان، یا پدرانشان، یا پدر شوهرانشان، یا پسرانشان، یا پسران همسرانشان، یا برادرانشان، یا پسران برادرانشان، یا پسران خواهرانشان، یا زنان همکیششان، یا بردگانشان [=کنیزانشان]، یا افراد سفیه که تمایلی به زن ندارند، یا کودکانی که از امور جنسی مربوط به زنان آگاه نیستند؛ و هنگام راه رفتن پاهای خود را به زمین نزنند تا زینت پنهانی شان دانسته شود (و صدای خلخال که برپا دارند به گوش رسد). و همگی به سوی خدا بازگردید ای مؤمنان، تا رستگار شوید!»
📚سوره مبارکه نور آیه31
✅شان نزول این آیه چه بود؟
✅ در روایت حضرت امام باقر(ع) آمده است:
یکی از جوانان مدینه با یکی از زنان مدینه روبرو شد. در آن زمان زنان روسری خود را به پشت گردن می انداختند. وقتی که آن زن از کنار این جوان گذشت، به آن زن خیره شد و از پشت سر به او نگاه می کرد. این جوان در پی او راه افتاد و داخل کوچه ای شد و در حال راه رفتن، استخوان یا شی ای که از دیوار بیرون زده بود، به او اصابت کرد و زخمی شد. او پیش خود گفت: باید خدمت پیامبر اسلام(ص) برسم و داستان را برای او بگویم. آن جوان نزد پیامبر آمد و پیامبر فرمود: چه شده است؟! در این حال جبرئیل نازل شد و این آیه را برای پیامبر آورد.
✅از این آیه و حدیث، وضع پوشش زنان عرب جاهلی به دست می آید. زنان جاهلی، پیراهنی می پوشیدند که سینه اش باز می ماند، روسری آنها تنها سر را می پوشانید و ادامه روسری از پشت گوش ها به پشت گردن انداخته می شد و در نتیجه گاهی برخی زینت های آنها دیده می شد. آیه شریفه نازل شد و دستور داد که روسری خود را طوری بپوشند که گوش، گردن، سینه و زینت های آنها دیده نشود و مسلمانان پس از نزول آیه، به آن عمل کردند.
📚وسائل الشیعه۷ ج ۱۴، ص 138
@ayeha313
#سیاست_رفتاری
وقتی به عشقتان میگویید:
جانم، عزیزم
سعی کنید در مورد دیگران استفاده نکنید
گاهی لازمه بعضی واژه ها را اختصاصی کنید
@ayeha313
💎 #بانوی_باکلاس
📌هر چند همسر شما راستگو باشد اما نیاز نیست رازهای دوران مجردی یا خصوصی و خانواده خودتون رو که به زندگی آیندتون مربوط نیست باز گو نکنین
📌هنگامی که شوهرتون پیش شما نیست با خانواده اون تماس بگیرین و جویای حال اون ها بشین اینکار باعث جذابیت شما پیش اونها میشه.
📌هرگز همسرتون رو در شرایطی قرار ندین که مجبور بشه بین شما و مادرش یک نفر رو انتخاب کنه چون اصولا مردانی که سیاست ندارند یکی را انتخاب و دیگری رو ناراحت میکنند.
📌سعی کنید شبها در خانه مادر شوهرتون برای خواب نمانید، البته برای کسانی که خانواده همسرشان در شهرستان است این قضیه استثناء است ،
📌وقتی در شهرستان به منزل خانواده همسرتان میروید بیش از چند روز موندنتون جالب نیست ،سعی کنید براشون تازگی داشته باشین .
📌در خونه مادر شوهرتون برای انجام بعضی کار ها از او اجازه_بگیرین از این کار شما او احترام دریافت میکند و سیاست مهمان بودن شما حفظ میشود،
📌به هیچ عنوان در بحثهای خانوادگی آنها دخالت نکنین و از همسرتون طرفداری نکنین بگذارین خودشون حل کنند اونها از خون هم هستند و
بعد از دعوا صمیمیتشون پا برجاست اما شما عروس اون خانواده هستین !!!
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰چرا گاهی نتیجه دعا غیر از آن چیزی است که از خداوند حاجت خواسته ایم؟
✍️پاسخ:
✅ خداوند کریم امر به دعا و ضمانت به استجاب نمود، پس دعا را مستجاب مینماید، ولی استجابت دعا این نیست که فرمانبردار دستورات دعا کننده باشد و یا حتماً همان چیزی که او خواست را در همان زمانی که او خواست بدهد.
🔹 بدیهی است که اگر دعای بندگانش را مستجاب نمینمود، یا همه هلاک شده بودند و یا حتی مؤمنین و دعا کنندگان نیز در شرایط خیلی خیلی ناخوشایندی به سر میبردند، چرا که از نظر لطف الهی محروم شده بودند. لذا به پیامبرش (ص) به بندگانم بگو اگر دعا شما نبود که به شما نظر نمی کردم، و بدیهی است هر کس تکذیب کند، خودش لوازم عذاب خود را فراهم کرده است:
🍀 « قُلْ مَا يَعْبَأُ بِكُمْ رَبِّي لَوْلَا دُعَاؤُكُمْ فَقَدْ كَذَّبْتُمْ فَسَوْفَ يَكُونُ لِزَامًا» (الفرقان، ۷۷)
ترجمه: بگو اگر دعاى شما نباشد پروردگارم هيچ اعتنايى به شما نمىكند در حقيقتشما به تكذيب پرداختهايد و به زودى [عذاب بر شما] لازم خواهد شد.
🔸 خداوند کریم دعا را مستجاب مینماید، اما دنیا را دار جبر نیافریده که اگر هیچ شرطی نیز برای تحقق امری فراهم نبود و یا به قولی مصلحت نبود نیز به زور و یا به صورت معجزهای آن را به مصلحت نماید. قضا و قدر، علت و معلول، تأثیر و تأثر، حرکت و محرک و ...، همه لوازم وقوع یک اتفاق است و چنین نیست که اگر خواست یک نفر مغایر با تمامی شرایط بود، خدا [با توجه به ارتباط همه اجزای مادی و غیر مادی عالم هستی با یک دیگر]، تمام نظم عالم را بر هم زند تا غیر مصلحتی را مصلحت نماید. انتظار چنین درخواست غیر حکیمانه و عادلانهای از خداوند حکیم و عادل، همان دعای غیر قابل استجابت است.
💠 در عین حال دقت فرمایید که دعا و استجابت دعا تعاریف، شرایط و چارچوبهایی دارد و استجابت یا عدم استجابت دعا، علل و حکمتهای متعددی دارد که به اختصار میگویند لابد مصحلت نیست.
👈 *** و کلام آخر:
🔶 گاهی به وسیله لازم متوسل نمی شود. استجابت هر دعایی وسیلههایی می خواهد که باید دعا کننده به آن متوسل گردد و از جمله وسیلهها بعد از توسل به اهل بیت (ع)، توسل به نماز، به دعا، به نیکی به پدر و مادر، صله ارحام، صدقه و ... می باشد. که خود خداوند متعال فرمود: برای تقرب وسیله بجویید و تلاش کنید.
🍁 و البته که باید وسیله متناسب با هدف باشد:
«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اتَّقُواْ اللّهَ و َابْتَغُواْ إِلَيهِ الْوَسِيلَةَ وَجَاهِدُواْ فِي سَبِيلِهِ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ« (المائده، ۳۱)
ترجمه: اى كسانى كه ايمان آوردهايد از خدا پروا كنيد و به او [توسل و] تقرب جوييد و در راهش جهاد كنيد باشد كه رستگار شويد.
🍃 ... و خلاصه هزاران هزار حالت و شرایط دیگر.
🌺 اما در عین حال فرمود: از رحمت من ناامید نشوید، مشرک نگردید، از من بخواهید، به فضل و رحمت من امیدوار باشید، به من توکل کنید، اعتماد کنید و دعا کنید. نه این که انسان فقط یک لفظی بر زبان براند، سپس مانند اربابان یا فرماندهان معترض گردد که چرا به اجرا در نیامد و نامش را هم عدم استجابت دعا بگذارد.
@ayeha313
👇👇👇
♨️سوال:
🔰تحمل افسردگی ثواب دارد؟
✍️پاسخ:
✅افسردگی یکی از بیماری های روحی و روانی است که با رجوع نزد متخصص می توان این بیماری را درمان کرد.
🍃اما درباره ثواب بیماری:
خداوند براي برخي از کارها پاداشي بس بزرگ در نظر گرفته است و در عوض آن هديه اي بس گران عرضه مي کند. تحمل بيماري براي مومنان از جمله همان کارهايي است که خداوند ارزش بسياري براي آن قايل است.
☘️ امام باقر(عليه السلام) مي فرمايد: سَهَرُ لَيلَةٍ مِن مَرَضٍ أو وَجَعٍ أفضَلُ و أعظَمُ أجرا مِن عِبادَةِ سَنَةٍ(الكافي، ج 3، ص 114)؛ پاداش شبى از بيمارى يا درد نخفتن، برتر و بزرگتر از يک سال عبادت است.
🔹اين پاداش به قدري بزرگ و با ارزش است که پيامبر خدا در مورد آن مي فرمايد: از مؤمن و بيتابىِ او از بيمارى تعجّب مى كنم. اگر مى دانست كه چه ثوابى در بيمارى هست، بى گمان دوست مى داشت پيوسته بيمار باشد تا آنگاه كه پروردگار خود را ديدار كند. (التوحيد، ص114)
🖊البته اين سخن پيامبر به اين معنا نيست که از خدا درخواست بيماري طولاني کنيم و دوست داشته باشيم تا آخر عمر در بستر به سر بريم بلکه سخن ايشان ترغيبي است بر شکيبايي در برابر بيماري و اشاره اي است به پاداش بزرگي که در پي آن خواهد آمد.
@ayeha313
🔵خدا هرکه را بخواهد هدایت می کند!
✳️ثابت بن سعيد گويد: امام صادق عليه السلام فرمود:
اى ثابت شما را با مردم چكار؟ از مردم دست برداريد و هيچكس را به مذهب خود نخوانيد!
⛔️بخدا اگر اهل آسمانها و اهل زمينها گرد آيند تا بنده اى را كه خدا گمراهيش را خواسته هدایت كنند؛ نتوانند.
🌕 و اگر اهل آسمانها و اهل زمينها گرد آيند تا بنده اى را كه خدا هدايتش را خواسته گمراه كنند نتوانند...
💠 از مردم دست برداريد و هيچكس نگويد: اين عموى من، برادر من و... و من نمیتوانم نزديكانم را در گمراهى ببينم!
✅زيرا چون خدا نسبت به بنده اى اراده خير نمايد روحش را پاك كند پس هر مطلب حقى را بشناسد و هر زشت و باطلى را انكار كند، پس از آن خدا ولايت ائمه را به دلش اندازد كه سعادت و نجاتش را فراهم آورد.
⚡️بخاطر دينتان با مردم ستيزه نكنيد، خداي تعالى به پيغمبرش فرمود: تو نمیتوانى كسى را كه دوست دارى هدايت كنى، بلكه خدا هر كه را خواهد هدايت كند.
❓ و نیز فرموده است مگر تو میتوانی مردم را مجبور كنى كه ايمان آورند؟
~~~~~~~~~~~~~~~~~
📖البته اين دو مطلب محتاج بتذكر است:
1⃣اول اينكه در روايت اول :
🌿"بنده اى را كه خدا گمراهيش را خواسته..."(یعنی خداوند به کارهاو اعمال ما نگاه میکند که ما چقدر توفیق خوب بودن داریم و اصلا داریم یا نه،نه اینکه به جبر ما را در گمراهی قرار بدهد!)
2⃣دوم منظور اصلى در اين روايات اينست كه اهل تسنن و عامه را به زور و پافشاری به دین خدا و مذهب تشيع دعوت نكنيد.
🌺حتی پيغمبر هم چنين وظيفه اى نداشت، آيات بسيارى در قرآن مجيد است به اين مضامين كه:
🍃اى پيغمبر محمد (صلی الله علیه و آله ) هر چند تو دلت میسوزد و نمیتوانى مردم را گمراه ببينى و در هدايت ايشان جانبازى میکنى
ولى بدانكه همه اين مردم مسلمان نخواهند شد،
💠ايشان را رها کن...
خدا مردم را بهتر میشناسد، آنكه را شايسته مسلمانى داند او را بسراغ تو میفرستد.
✳ و ️با چند جمله كوتاه تو، دلش را روشن میکند و آنكه چنين شايستگى ندارد، اگر چه از خويشان نزديكت باشد، هر چه بگوئى و اندرز دهى، در دل سختش تأثير ندارد
📕اصول كافى جلد 1 صفحه: 234 رواية: 3
📕اصول كافى جلد 1 صفحه: 234 رواية: 2
📕اصول كافى جلد 1 صفحه: 233 رواية: 1
@ayeha313
✅نشاط درده چیز است
💎امام صادق علیه السلام:
✍نشاط در ده چيز است:
👈راه رفتن
👈سواركارى
👈 فرو رفتن در آب
👈نگاه كردن در سبزى
👈 خوردن و آشاميدن
👈 نگاه كردن به زن زيبا(نگاه حلال)
👈 جماع
👈 مسواك كردن
👈همصحبتى با بزرگان
📚الخصال 443
@ayeha313
🔴قابل توجه کسانی که از "محمدرضا شاه ملعون" به نیکی و خوبی یاد میکنند!!
🌹جناب شيخ رجبعلی خیاط، دوستان و شاگردان خود را از همكاری با دولت حاكم ( پهلوی) و به خصوص از تعريف و تمجيد آنان بر حذر میداشت.
💠 يكی از شاگردان شيخ از وی نقل كردهاست كه فرمود:
🌟« روح يكی از مقدسين را در برزخ ديدم محاكمه ميكنند و همه كارهای ناشايسته سلطان زمان او را در نامه عملش ثبت كرده و به او نسبت میدهند.
⚡️شخص مذكور گفت: من اين همه جنايت نكردهام!!!
✳️به او گفته شد: مگر در مقام تعريف از او نگفتی: عجب امنيتی به كشور دادهاست؟چقدر در زمان او در راحتی و رفاه بودیم و ...
🔅گفت: چرا!
♻️به او گفته شد: بنابر اين تو راضی به افعال و کارهای او بودی، او برای حفظ سلطنت خود به اين جنايات و ظلم ها دست زد. »
************************
🌸در نهجالبلاغه آمده است كه امام علی(علیه السلام) فرمود:
🍀هركه به كردار عدهای راضی باشد، مانند كسی است كه همراه آنان، آن كار را انجام داده باشد و هر كس به كردار باطلی دست زند او را دو گناه باشد؛
⚡️ گناه انجام آن
و گناه راضی بودن به آن!
*
📕کیمیای محبت
@ayeha313
💢خداوند در کدام آيه از قرآن مي فرمايند به خدا #قسم نخوريد؟
#پاسخ:
✅و لا تَجْعَلُوا اللَّهَ عُرْضَةً لِأَيْمانِكُمْ أَنْ تَبَرُّوا وَ تَتَّقُوا وَ تُصْلِحُوا بَيْنَ النَّاسِ وَ اللَّهُ سَميعٌ عَليمٌ (۲۲۴) بقره
و خدا را دستاويز سوگندهاى خود قرار مدهيد، تا [بدين بهانه] از نيكوكارى و پرهيزگارى و #سازش دادن ميان مردم [باز ايستيد]، و خدا شنواى داناست.
بايد توجه داشت که #سوگند ياد كردن جز در مواردى كه هدف مهمى در كار باشد عمل نامطلوب است اين موضوع در #احاديث زيادى نيز به چشم مى خورد، از جمله اينكه در حديثى امام صادق ع مى فرمايد:
و لا تحلفوا باللَّه #صادقين و لا كاذبين فان اللَّه سبحانه يقول وَ لا تَجْعَلُوا اللَّهَ عُرْضَةً لِأَيْمانِكُمْ:
" هيچ گاه سوگند به خدا ياد نكنيد چه راستگو باشيد، چه دروغگو، زيرا خداوند سبحان میفرمايد: خدا را در معرض سوگندهاى خود قرار ندهيد"
در امور خيلي مهم مانند شهادت در دادگاه و دفاع از مظلوم و ... سوگند اشکالي ندارد و نبايد براي امور جزئي و روزمره زندگي #سوگند خورد.
@ayeha313
🔴عیب های همسر خود را به هیچکس حتی والدین خود نگویید!
🌸آیت الله مجتهدی ره:
🌴آیه ﻗﺮآن می ﻓﺮﻣﺎید: زﻧﻬﺎ ﺑﺎﯾﺴتی ﭘﻮﺷﺶ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮای ﻋﯿﻮب ﻣﺮدان باشند و بالعکس...
🔰اگر از عیوب همسر خود بگویید در این صورت همه به زﻧﺪگی ﺷﻤﺎ اﯾﺮاد ﮔﺮﻓﺘﻪ وزیبائی بیرونی زﻧﺪگی ﺷﻤﺎ تهدید میشود ...
🔆اﻧﻘﺪر بایستی در ﭘﻮﺷاندن ﻋﯿﻮب همسر
دقیق و ﺣﺴﺎس ﺑﺎشید که ﺣتی اﮔﺮ کسی ﻗﺴﻢ ﺧﻮرد که همسر ﺷﻤﺎ ﻓﻼن عیب را دارد ﺷﻤﺎ ﻫﻢ ﻗﺴﻢ ﺑﺨﻮرید که خـیر ؛ همسر من این عیبها را ندارد و اﯾﻨﻄﻮر نیست!
🔴اشکال ندارد،آﺑﺮوداری از یک ﻣﺴﻠﻤﺎن دروغ ﻣﺤﺴﻮب ﻧمےﺷﻮد
💥ﺑﻨﺎبراین :
اوﻻ اﯾﺮادات ﻫﻤﺴﺮ ﺧﻮﯾﺶ را ﺑﻪ ڪسی ﻧﮕﻮیید
ﺛﺎنیا اﮔﺮ خواستید ﻫﻢ ﺑﮕﻮیید ﻓﻘﻂ ﺑﻪ ﻫﻤﺴﺮ ﺧﻮدﺗﺎن آن ﻫﻢ در ﻣﺤﯿطےی آرام ، ﺗﻨﻬﺎ و ﺑﺎ ﻋﻄﻮﻓﺖ ﻣﻄﺮح ﻧﻤﺎئید.
⚡️اﻟﺒﺘﻪ ﺑﻌضے از ﺧﺎﻧﻤﻬﺎ ﻋﺎدت دارﻧﺪ در ﻫﻨﮕﺎم صحبت ﻫﺎی زﻧﺎﻧﻪ ﺑﻌضی از این ﺻﺤﺒﺖ ﻫﺎ را دوﺳﺘﺎﻧﻪ ﻣﻄﺮح ﻧﻤﺎیند
ولی ﻏﺎﻓﻞ از آﻧﻨﺪ که آﺑﺮوی ﺷﻮﻫﺮ ﺧﻮﯾﺶ را ﻣﻘﺎﺑﻞ دوﺳﺖ ﺧﻮد ﺑﺮده اﻧﺪ و ﻣﺤﺒﻮبیت قبلی او را کم کرده اﻧﺪ ...
❎ ﻓﺮاﻣﻮش نکنید زیبایی زﻧﺪگی ﺑﻪ ﭼﺸﻢ ﭘﻮشی و پوشاندن ﻋﯿﻮب و ﻋﺪم اﻇﻬﺎر ﺑﻪ غریبه میباشد..
📌پیوست: ممکنه فکر کنید گاهی با دردودل و زیر سوال بردن همسرتان پیش حتی والدین احساس سبکی یا پیروزی به شما دست میدهد.
ولی واقعیت این است که شما و همسرتان با هم دوباره آشتی میکنید وبه وضع سابق برمیگردید،
ولی کدورتی که دیگران از همسر شما به دل گرفته اند به راحتی فراموش نمیشود..
📗از بیانات آیت الله مجتهدی ره
@ayeha313
#اخلاق_مومنانه
💢بدگویی و سخن چینی
✅حضرت موسی علیه السلام به خداوند گفت:
«من #آزار زیادی دیدم.»
خداوند به او فرمود:
«در میان #اصحاب تو، فردی وجود دارد که از دیگران بدگویی و سخن چینی می کند.»
حضرت موسی گفت:
«پروردگارا ! او را به من #معرفی کن!»
خداوند فرمود:
« من از بدگویی #نفرت دارم؛ چگونه خود #بدگویی کنم؟!»
📚بحارالانوار، جلد ۱۳،
@ayeha313
#سبک_زندگی_اسلامی
🔹امام صادق علیه السلام:
✅در مسواک زدن دوازده فایده وجود دارد:
🔺 از سنت پیامبر صلى الله علیه و آله است
🔺 دهان را پاکیزه مى کند
🔺 نور چشم را زیاد مى کند
🔺 باعث خشنودى خداوند است
🔺 دندانها را سفید مى کند
🔺 پوسیدگى آنها را از بین مى برد
🔺 لثه را محکم مى سازد
🔺 اشتها آور است
🔺 بلغم را مى برد
🔺 حافظه را زیاد مى کند
🔺 حسنات دو چندان مى شوند
🔺 فرشتگان شاد مى گردند.
📚خصال ص 481 ، ح53
@ayeha313
💢چرا خدای متعال مانند گذشته عذاب خود را بر #گناهکاران نازل نمی کند؟
#پاسخ:
✅حضرت یونس (ع) در سی سالگی به رسالت مبعوث گردید، سی و سه سال پس از آن به تبلیغ پرداخت و از میان قومش جز دو نفر کسی به او ایمان نیاورد. ایشان در شکایت به خدای متعال می فرمایند: قوم با من دشمنی می کنند و بر جان خود بیمناکم! عذاب خود را بر آنان نازل کن که ایمان نخواهند آورد. و خدای متعال می فرماید: ای یونس در بین آنها جنین، نوزاد، پیرمرد، زن ضعیف و ... وجود دارد. و رحمت من بر غضبم غلبه دارد. و آنان مخلوقات من هستند و دوست دارم با آنها مدارا کنم و منتظر توبه شان باشم.
هنگامیکه دعوت سیصد ساله نوح در مورد قومش نتیجه ای مطلوب به همراه نیاورد تصمیم گرفت در سپیده دم یکی از روزها آنها را مورد نفرین قراردهد ، گروهی از فرشتگان بالغ بر ۱۲ هزار نفر از او خواستن تا در تصمیم خود تجدیدنظر نماید. نوح درجواب آنها گفت : سیصد سال دیگر آنها را خواهم آزمود . لاکن در پایان ضرب الاجل در وضعیت قوم او تغییری حاصل نشد ملائکه الهی مجدداً از او تقاضای فرصت دیگر کردند و نوح ۳۰۰ سال دیگر عذاب را به تأخیر انداخت در پایان ۹۰۰ سال خداوند به نوح دستور داد تا به غرس نهالی از نخل بپردازد ؛ قوم نوح بخاطر اینکار او را مورد تمسخر قرار دادند . اما پنجاه سال از رویش آن نهال گذشت تا به درخت نخلی مقاوم تبدیل گشت و به امر خداوند نوح مأموریت یافت تا با راهنمایی جبرئیل از چوب آن درخت به ساخت کشتی خویش مشغول گردد.
بنابراین باید شناخت خود از گذشته را اصلاح کنیم. ما تاریخ تمام فرزندان آدم را یکجا می بینیم و بعد توقع داریم، همه حوادثی که در کل مسیر تاریخ بوده را در زندگی خود تجربه کنیم!
حال آنکه خدای متعال خود به شیطان مهلت داده و مسیر را برای انتخاب بشر هموار نموده و طبیعتا قرار نیست هر کسی که به گناهی مشغول می شود فورا از آسمان صاعقه ای نازل شود و او را نابود کند. بلکه بناست بشر همیشه بر سر دو راهی قرار داشته باشد. و هر کس که مسیر گمراهی را انتخاب نمود، بتواند آن را بپیماید.
عذاب امت ها برای زمانی است که وضعیت آن قدر سخت و بغرنج شده باشد که اندک امیدی برای ایمان کسی باقی نمانده و بعید است مومنی پیدا شود:
إِنَّكَ إِنْ تَذَرْهُمْ يُضِلُّوا عِبادَكَ وَ لا يَلِدُوا إِلاَّ فاجِراً كَفَّاراً (۲۷ نوح) چرا كه اگر آنها را باقى بگذارى، بندگانت را گمراه مى كنند و جز نسلى فاجر و كافر به وجود نمى آورند!
و به وضوح می بینیم که وضعیت این گونه نیست و خیل مومنان وجود دارند. ندای حق شنیده می شود و هر کس طالب حق باشد، به سهولت آن را می یابد. بنابراین عذابی که بخواهد به زندگی این نسل خاتمه بدهد، بر خلاف سنت الهی است.
💢بحارالانوار، ج ۱۴، ص ۳۹۳
📚 تفسير القمي، ج۱، ص: ۳۲۶
@ayeha313
#پاسخ_سوالات
💢در روایات اهل بیت، به گناه ترک نماز بسیار سفارش شده، #آیا بالاتر از نماز نخواندن هم به چیزی تاکید شده است؟
✅سوال بسیاری #خوبی مطرح کردید،
بالاتر از #ترک نماز (شاید) در احادیثی که به نماز پرداخته اند؛ #خوار و #خفیف نمودن نماز می باشد.
✅به یک نمونه از کلام #شهید_مطهری در کتاب #آزادی_معنوی اشاره میکنیم:
يکي از گناهان، #استخفاف نماز يعني سبک شمردن نماز است.
نماز نخواندن يک #گناه بزرگ است، و نماز خواندن اما نماز را #خفيف شمردن، استخفاف کردن، بي اهميت تلقي کردن گناه ديگري است.
پس از شهادت امام صادق عليه السلام ابوبصير آمد به امّ حميده تسليتي عرض کند. امّ حميده گريست.
ابوبصير هم که کور بود گريست.
بعد امّ حميده به ابوبصير گفت: ابوبصير! نبودي و لحظه ي آخر امام را نديدي؛ جريان عجيبي رخ داد.
امام در يک حالي فرو رفت که تقريباً حال غشوه اي بود. بعد چشمهايش را باز کرد و فرمود: تمام خويشان نزديک مرا بگوييد بيايند بالاي سر من حاضر شوند.
ما امر امام را #اطاعت و همه را دعوت کرديم. وقتي همه جمع شدند، امام در همان حالات که لحظات آخر عمرش را طي ميکرد يکمرتبه #چشمش را باز کرد، رو کرد به جمعيت و همين يک جمله را گفت:
اِنَّ شَفاعَتَنا لا تَنالُ مُستَخِفّاً بِالصَّلوةِ هرگز #شفاعت ما به مردمي که #نماز را سبک بشمارند نخواهد رسيد. اين را گفت و جان به جان آفرين تسليم کرد
@ayeha313
✍آرتروز دارید
👈غذای تند بخورید
✍تحقیقات نشان داده استفاده از ادویه جات تند که در بدن باعث حرارت میشود،مانند زردچوبه،زنجبیل و دارچین برای آرتروز و التهابات آن بسیار مفید است
@ayeha313
🔴تفاوت بین افراد زشت و زیبا
✳️در محضر حجت الاسلام قرائتی:
🔰انسان فطرتاً زیبا طلب است. این جزء فطرت انسان است و شیطان هم از همین فطرت استفاده میکند.
🔆گاهی ممکن است یک کسی زیباتر باشد، دختری خوشگل است زودتر خواستگار برایش میآید.
💠دختر زشت یا غیر خوشگل میگوید: چطور شد ما را خدا خوشگل نیافرید؟ او برایش خواستگار میآید و برای ما نمیآید.
این در عقیدهاش گیر میکند.
🌹 حضرت امیر میگوید: دختر خانم اگر میبینی یک نمره دو نمره شکلت کمتر است، ببین خدا به تو در عوض چه کمالی داده است؟
ممکن است خوشگله 62 سال عمر کند و تو 95 سال!
🌺در نهجالبلاغه میفرماید: هرکس زشتتر است زشتی را با زیبایی که خدا به او داده مخلوط کند زشتیاش برطرف میشود.
💥مثلا قدش بلند است، به به چه قد بلندی! در عوض همتش کوتاه است،
بیان نرمی دارد،در عوض قلبش سنگ است.چهره ی زیبایی دارد،در عوض بداخلاق است و..
⚡️اینطور نیست که اگر کسی یک نمره شکلش بد است فکر کند بدبخت است.
🌺ممکن است هوشش، استعدادش، طبع شعرش، خطش، عمرش، و...بهتر از خوشگله باشد.
🌸حضرت علی علیه السلام در نهجالبلاغه میفرماید: خدا هرجا یک چیزی کم گذاشت در عوض یک چیز دیگر یک جایی جبران میکند...
@ayeha313