🔴 دعا براى فرج در روز ظهور
🔻 شيخ نعمانى رحمه اللّه در كتاب «الغيبة» اين دعا را از يونس بن ظبيان نقل كرده است كه امام صادق عليه السّلام فرمود:
وقتى شب جمعه فرامى رسد، خداى تعالى فرشته اى را به آسمان دنيا مى فرستد؛ پس از دميدن صبح، آن فرشته بر عرش نشسته و بر بالاى بيت المعمور قرار مى گيرد، و منبرهايى از نور براى حضرت محمّد، حضرت على، امام حسن و امام حسين عليهم السّلام آماده مى كند، و آنها بر فراز منبرها مى روند و فرشتگان و پيامبران و مؤمنان گرداگرد ايشان درمى آيند و درهاى آسمان گشوده مى شود.
هنگامى كه ظهر فرارسد، پيامبر خدا صلّى اللّه عليه و اله و سلّم عرض مى كند: پروردگارا؛ زمان انجام وعدۀ تو كه در قرآن فرموده اى كى فرامى رسد.
(و آن وعده، اين آيۀ شريفه است: )
وَعَدَ اَللّهُ اَلَّذِينَ آمَنُوا مِنْكُمْ وَ عَمِلُوا اَلصّالِحاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي اَلْأَرْضِ كَمَا اِسْتَخْلَفَ اَلَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ اَلَّذِي اِرْتَضى لَهُمْ وَ لَيُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً.
خدا به مؤمنانى كه اعمال شايسته دارند وعده داده كه به طور حتم ايشان را-همانند پيشينيان كه به خلافت رسانيد-به خلافت و حكومت بر زمين گمارد، و شرايط اجراى دينى را كه براى شان پسنديده است فراهم سازد، و به جاى خوف و هراسى كه در روزگار براى ايشان به وجود آمده است امنيّت و آرامش را جايگزين سازد.
پس از اين، فرشتگان و پيامبران نيز همين دعا را مى كنند؛ سپس حضرت محمّد و على و حسن و حسين عليهم السّلام به سجده مى افتند، و عرضه مى دارند:
يا ربّ إغضب، فإنّه قد هتك حريمك، و قتل أصفيآؤك، و اذلّ عبادك الصّالحون.
پروردگارا؛ خشم كن؛ زيرا، حرمتت شكسته شد، و برگزيدگانت كشته شدند، و بندگان صالح و شايستۀ تو به خوارى كشيده شدند.
♦️خداوند دعاى آنان را مى پذيرد و «روز معلوم» همان روز است.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۰۳
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 دعاى حضرت بقيّة اللّه ارواحنا فداه در اوّل ظهور
💢 در روايتى آمده است كه مفضّل از امام صادق سلام الله علیه پرسيد: اى آقاى من؛ از كجا و چگونه (حضرت مهدى صلوات اللّه عليه) آشكار مى شود و ظهور مى فرمايد؟
حضرتش فرمود:
اى مفضّل؛ او به تنهايى آشكار مى شود؛ به تنهايى نزد خانۀ كعبه مى آيد؛ به تنهايى داخل خانه كعبه مى شود.
تنهاست كه تاريكى شب او را فرامى گيرد؛ و آن گاه كه چشمان مردم به خواب رفت و تاريكى شب زيادتر گشت، جبرئيل و ميكائيل و ديگر فرشتگان، در صف هاى منظم به خدمتش شرفياب مى شوند و جبرئيل به آن بزرگوار عرضه مى دارد: اى آقاى من؛ گفتارت پذيرفته شد، و اجازۀ كار (ظهور) به تو عطا شد.
آن امام بزرگوار، در اين حال دستان مباركش را بر چهره شريف خود مى كشد و مى گويد:
اَلْحَمْدُ لِلّهِ اَلَّذِي صَدَقَنا وَعْدَهُ، وَ أَوْرَثَنَا اَلْأَرْضَ، نَتَبَوَّأُ مِنَ اَلْجَنَّةِ حَيْثُ نَشاءُ، فَنِعْمَ أَجْرُ اَلْعامِلِينَ.
سپاس ويژۀ خداست كه وعدۀ خويش را نسبت به ما انجام داد، و ما را وارث زمين گردانيد، تا هر كجا كه بخواهيم در بهشت ساكن گرديم؛ بنابراين، چه نيكوست پاداش كسانى كه اهل عمل هستند.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۰۵
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#ویژگیهای_امام_زمان_ارواحنا_فداه_و_لزوم_دعا_برای_آن_حضرت
🔴 ختم علوم به آن حضرت عجّل اللَّه فرجه
🔻در حدیث کمیل که در دارالسلام روایت شده:
امیرالمؤمنین علی سلام الله علیه فرمود:
یا کُمیلُ ما مِنْ عِلْمٍ إلَّا وَ اَنَا اَفْتَحُهُ وَ ما مِنْ شی ءٍ اِلّا وَ الْقائِمُ یَخْتِمُهُ
؛
ای کمیل هیچ علمی نیست مگر اینکه من افتتاح کننده آنم و هیچ چیزی نیست مگر اینکه قائم آن را به پایان میرساند، و خاتمه میدهد.
می گویم: منظور از چیزی در این روایت یا علم است به قرینه اوّل حدیث، و یا تمام کمالات و اخلاق نیک و علوم و معارف حقّه است که سایر امامان علیهم السلام بعضی از آنها را به مقتضای صلاح زمان خودشان آشکار کرده اند، ولی حضرت قائم عجّل اللَّه فرجه همه آنها را آشکار میکند، پس همه فضائل و... با ظهورش آشکار میگردد.
♦️مؤیّد این مطلب روایتی است که شیخ صدوق از ابوعبداللَّه صادق علیه السلام از پدرانش صلوات اللَّه علیهم نقل کرده که:
پیغمبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم فرمود: خداوند عزّ و جل از روزها، جمعه را و از ماهها؛ ماه رمضان؛ و از شبها، شب قدر را برگزید و مرا از تمام پیغمبران برگزید و علی را برگزیده از من ساخت، و او را بر تمام اوصیا برتری بخشید و از علی حسن و حسین را اختیار فرمود و از حسین اوصیای از فرزندانش را که از قرآن؛ تحریفِ غلوکنندگان و زیاد کردن باطل جویان و تأویلات گمراه کنندگان را دور میسازند، نهمین آنان قائمشان میباشد و اوست ظاهر آنها و اوست باطن آنها .
📚 مکیال المکارم ، ج ۱ ، ص ۱۳۳
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#ویژگیهای_امام_زمان_ارواحنا_فداه_و_لزوم_دعا_برای_آن_حضرت
🔴 ختم علوم به آن حضرت عجّل اللَّه فرجه
🔻در کافی ضمن حدیث راهبی که به دست مولای ما حضرت کاظم سلام الله علیه مسلمان شد آمده:
سپس راهب گفت: مرا خبر ده از هشت حرفی[۱] که نازل شده و چهار عدد از آنها در زمین آشکار گردیده و چهار تای دیگر در فضا مانده، این چهاری که در فضا مانده است برای چه کسی نازل میشود و چه کسی آنها را تفسیر مینماید؟
فرمود: او قائم ماست پس خداوند آنها را بر او نازل میفرماید، و او آنها را تفسیر میکند. و بر او نازل میشود چیزهایی که بر صدّ یقین و فرستادگان و هدایت شدگان نازل نشده باشد .
----------
[۱]: حرف - در اینجا - به معنی جمله است، چنانکه درباره فصول اذان و اقامه نیز از ائمه علیهم السلام تعبیر به حروف شده که (سی و چهار حرف گفته اند)، و حروف چهارگانه ای که در این حدیث - به روایت کافی - بیان شده، چنین است: اول: لا اِلهَ اِلّا اللَّهُ وَحْدَهُ لا شَریکَ لَهُ باقیاً. دوم: مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ مُخْلِصاً. سوم: نَحْنُ اَهْلُ الْبَیْتِ. چهارم: شیعَتُنا مِنّا وَ نَحْنُ مِنْ رَسُولِ اللَّهِ، وَ رَسُولُ اللَّهِ مِنَ اللَّهِ بِسَبَبٍ.
📚 مکیال المکارم ، ج ۱ ، ص ۱۳۴
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#آیات_مؤوّله_که_مُشعِر_بر_علامات_ظهور_است
🔴 سوره آل عمران ، آیه ۱۷۹ :
مَا کَانَ اللَّهُ لِیَذَرَ الْمُؤْمِنِینَ عَلَى مَآ أَنْتُمْ عَلَیْهِ حَتّى یَمِیزَ الْخَبِیثَ مِنَ الطَّیِّبِ
🔻در تفسیر عیّاشی از عجلان بن صالح از حضرت صادق سلام الله علیه روایت کرده[که ] فرمود :
لَا تَمْضِی الْأَیَّامُ وَ اللَّیَالِی حَتَّی یُنَادِیَ [مُنَادٍ] مِنَ السَّمَاءِ : یَا أَهْلَ الْحَقِّ، اعْتَزِلُوا. یَا أَهْلَ الْبَاطِلِ، اعْتَزِلُوا، فَیَعْزِلُ هَؤُلَاءِ مِنْ هَؤُلَاءِ [وَ یَعْزِلُ هَؤُلَاءِ مِنْ هَؤُلَاءِ]. قَالَ: قُلْتُ: أَصْلَحَکَ اللَّهُ، یُخَالِطُ هَؤُلَاءِ وَ هَؤُلَاءِ بَعْدَ ذَلِکَ النِّدَاءِ؟ قَالَ: کَلَّا، إِنَّهُ یَقُولُ فِی الْکِتَابِ: «ما کانَ اللهُ لِیَذَرَ الْمُؤْمِنِینَ» ، الآیة .
یعنی: نمی گذرد روزها و شب ها تا این که منادی ای از آسمان ندا کند که: ای اهل حق! کنار بروید ، و ای اهل باطل ! کنار بروید. پس جدا می شوند و کناره می گیرند اهل حق از اهل باطل. راوی گفت: گفتم: أصلحک اللَّه! بعد از این ، این دو دسته باهم مخلوط می شوند؟ فرمود: حاشا که مخلوط شوند! خدا در کتاب خود می فرماید: ( نمی باشد خدا که بگذارد مومنین را بر این حالتی که شما بر آن هستید ، تا آن که تمیز دهد ناپاک را از پاک ) .
▪️تبصره
از این آیه مبارکه چند نکته استفاده می شود و همچنین از حدیث.
اول: ندای آسمانی، و این ندا غیر از صیحه ای است که در بیست و سوم ماه رمضان بلند می شود که از علائم حتمیّه است، و ندا منحصر به صیحه ی آسمانی مخصوص نیست، بلکه آنچه از احادیث و اخبار فهمیده می شود چندین مرتبه در نزدیکی صداها از آسمان شنیده می شود به عبارات مختلفه .
دوم آن که : دو دسته ی حقّ و باطل از هم جدا می شوند .
سوم آن که : جدا شدن ایشان برای امتحان و ممتاز شدن پاک و ناپاک است از یکدیگر .
چهارم آن که : پس از آن که به ندای آسمانی از هم جدا شدند دو مرتبه مخلوط به یکدیگر نخواهند شد .
📚 نوائب الدهور فی علائم ظهور ، ج ۱ ، ص ۱۲۳
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 دعاى شيعه هنگام خروج حضرت قائم ارواحنا فداه
🔻پيغمبر خدا صلّى اللّه عليه و اله و سلّم مى فرمايند:
اگر مى خواهى از غرق شدن و آتش سوزى و سرقت در امان باشى، در هنگام صبح بگو:
بسم اللّه ما شآء اللّه، لا يصرف السّوء إلاّ اللّه، بسم اللّه ما شآء اللّه، لا يسوق الخير إلاّ اللّه، بسم اللّه ما شآء اللّه، ما يكون من نعمة فمن اللّه، بسم اللّه ما شآء اللّه، لا حول و لا قوّة إلاّ باللّه العليّ العظيم، بسم اللّه ما شآء اللّه، و صلّى اللّه على محمّد و اله الطّيّبين.
به نام خدا؛ هرچه خدا بخواهد، (همان خواهد شد؛) جز خدا، كسى نمى تواند بدىها را برطرف و دور كند. به نام خدا؛ هرچه خدا بخواهد، (همان خواهد شد؛) جز خدا كسى نمى تواند خير و خوبى را بكشاند. به نام خدا؛ هرچه خدا بخواهد؛ (همان مى شود؛) هر نعمتى كه وجود داشته باشد از خداست. به نام خدا؛ هرچه خدا بخواهد (همان خواهد شد؛) هر نيرو و جنبشى، تنها به واسطۀ خداى بلندمرتبۀ بزرگوار خواهد بود. به نام خدا؛ هرچه خدا بخواهد، (همان خواهد شد؛) و خدا بر محمّد و آل بسيار پاكش درود بفرستد.
♦️هركس اين دعا را در بامداد هر روز، سه مرتبه بخواند، از غرق شدن و آتش سوزى و سرقت در امان خواهد بود تا آن گاه كه شب فرارسد؛ و اگر آن را شامگاهان سه بار بخواند، تا صبح از اين بلاها در امان است.
خضر و الياس عليهما السّلام هر ساله يكديگر را در مراسم حج ملاقات مى كنند، و هنگام خداحافظى با خواندن اين دعا از يكديگر جدا مى شوند.
اين، شعار شيعيان من است، و در زمان قيام حضرت قائم ارواحنا فداه نيز دوستان و دشمنانم با اين عبارات از يكديگر شناخته و جدا مى شوند.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۰۶
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 دعاى آن حضرت عجّل اللّه تعالى فرجه
هنگام عبور از وادى السلام
🔻حضرت امير المؤمنين صلوات اللّه عليه مى فرمايد:
گويا او (حضرت بقيّة اللّه ارواحنا فداه) را مى بينم كه سوار بر اسبى آراسته كه پيشانى آن از سفيدى مى درخشد، از وادى السلام عبور مى كند و به سوى رودخانه سهله مى رود و اين دعا را مى خواند:
لا إله إلاّ اللّه حقّا حقّا، لا إله إلاّ اللّه إيمانا و صدقا، لا إله إلاّ اللّه تعبّدا ورقّا. أللّهمّ معزّ كلّ مؤمن وحيد، و مذلّ كلّ جبّار عنيد، أنت كنفي حين تعييني المذاهب، و تضيق عليّ الأرض بما رحبت. أللّهمّ خلقتني و كنت غنيّا عن خلقي، و لولا نصرك إيّاي لكنت من المغلوبين، يا منشر الرّحمة من مواضعها، و مخرج البركات من معادنها، و يا من خصّ نفسه بشموخ الرّفعة، فأوليآؤه بعزّه يتعزّزون، يا من وضعت له الملوك نير المذلّة على أعناقهم، فهم من سطوته خآئفون، أسألك باسمك الّذي فطرت به خلقك، فكلّ لك مذعنون. أسألك أن تصلّي على محمّد، و أن تنجز لي أمري، و تعجّل لي في الفرج، و تكفيني و تعافيني و تقضي حوآئجي، السّاعة السّاعة، اللّيلة اللّيلة، إنّك على كلّ شيء قدير.
به حقيقت و واقعيّت اعتراف مى كنم كه جز خدا معبودى نيست؛ ايمان دارم و تصديق مى كنم كه هيچ معبودى جز خدا نيست؛ از روى بندگى و سلب اختيار از خود در برابر خدا، عرضه مى دارم كه جز او معبودى نيست. بارالها؛ اى عزّت بخش هر مؤمن غريب و تنها؛ اى كسى كه هر ستمگر زورگوى كينه توزى را تو خوار مى كنى؛ تو تنها پناهگاه و حامى من هستى؛ آن گاه كه راه هاى گوناگون مرا به رنج افكند؛ و زمين با اين همه گستره و پهنا، بر من تنگ آيد. بارالها؛ تو مرا آفريده اى درحالى كه بى نياز از آفرينش من بودى؛ اگر جز يارى رساندن تو بود، به طور حتم من نيز از شكست خوردگان بودم. اى خدايى كه رحمت و مهربانى خويش را از جايگاه هاى آن مى پراكنى؛ اى خدايى كه بركتها را از معدن هاى آن بيرون مى آورى؛ اى خدايى كه بلندمرتبگى و والايى را به خويش اختصاص داد، و بدين سان دوستانش به واسطۀ عزّت او عزّت مند مى شوند؛ اى كه تمام پادشاهان، يوغ خوارى و ذلّت را بر گردن خويش در برابر تو افكنده اند، و از خشم تو و هيبتت پيوسته بيمناك هستند؛ به واسطۀ آن نامت از تو درخواست مى كنم كه آفريدگانت را با آن آفريدى؛ و همه به فرمان برداريت گردن نهاده اند. از تو درخواست مى كنم كه بر محمّد صلّى اللّه عليه و اله و سلّم درود بفرستى، و كار مرا به انجام برسانى، و در گشايش و فرج كار من شتاب فرمايى، و مرا كفايت كنى و عافيت و سلامتى ببخشى و خواسته هايم را برآورده سازى؛ در همين ساعت؛ در همين ساعت؛ همين امشب؛ همين امشب؛ به راستى كه تو بر هر چيزى توانايى.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۰۷
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#آیات_مؤوّله_که_مُشعِر_بر_علامات_ظهور_است
🔴 تاویل آیه ۱۵۵ سوره بقره :
وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ ۗ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ
🔻در غیبت نعمانی به سند خود از ابی بصیر از حضرت صادق سلام الله علیه روایت کرده :
لاَبُدَّ أَنْ يَكُونَ قُدَّامَ اَلْقَائِمِ سَنَةٌ يَجُوعُ فِيهَا اَلنَّاسُ وَ يُصِيبُهُمْ خَوْفٌ شَدِيدٌ مِنَ اَلْقَتْلِ وَ نَقْصٌ مِنَ اَلْأَمْوَالِ وَ اَلْأَنْفُسِ وَ اَلثَّمَرَاتِ وَإِنَّ ذَلِكَ فِي كِتَابِ اَللَّهِ لَیبَيِّنٌ، ثُمَّ تَلاَ هَذِهِ اَلْآيَةَ : وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ اَلْخَوْفِ وَ اَلْجُوعِ وَ نَقْصٍ مِنَ اَلْأَمْوٰالِ وَ اَلْأَنْفُسِ وَ اَلثَّمَرٰاتِ وَ بَشِّرِ اَلصّٰابِرِينَ
یعنی: ناچار است از این که بوده باشد پیش از قیام قائم سالی که گرسنه شوند در آن مردم و برسد ایشان را ترس سختی از کشته شدن و کم شدن مال ها و نفس ها و میوه ها، و این در کتاب خداست که بیان می فرماید . پس حضرت آیهی مبارکهی «وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ» را تا آخر تلاوت فرمودند.
▪️تبصره
از این حدیث نیز استفاده میشود که وقوع این علامت های پنجگانه پیش از قیام قائم است، و از کلمهی مبارکهی «لاَبُدَّ» چنین می نماید که این علامات واقع شدنش اگر حتمی نباشد، قریب به حتم است.
📚 نوائب الدهور فی علائم ظهور ، ج ۱ ، ص ۱۲۴
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#آیات_مؤوّله_که_مُشعِر_بر_علامات_ظهور_است
🔴 تاویل آیه ۱۵۵ سوره بقره :
وَلَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ مِنَ الْخَوْفِ وَالْجُوعِ وَنَقْصٍ مِنَ الْأَمْوَالِ وَالْأَنْفُسِ وَالثَّمَرَاتِ ۗ وَبَشِّرِ الصَّابِرِينَ
🔻در غیبت نعمانی به سند خود از جابر جعفی روایت کرده که گفت:
پرسیدم از ابی جعفر محمد بن علی سلام الله علیه از فرموده خدای تعالی: «وَ لَنَبْلُوَنَّكُمْ بِشَيْءٍ» تا آخر آیه، فقال: یَا جَابِرُ! ذَلِکَ خَاصٌّ وَ عَامٌّ. فَأَمَّا الْخَاصُّ مِنَ الْجُوعِ. فبِالْکُوفَهًِْ. یَخُصُّ اللَّهُ بِهِ أَعْدَاءَ آلِ مُحَمَّدٍ (صلی الله علیه و آله) فَیُهْلِکُهُمْ ، وَ أَمَّا الْعَامُّ فَبِالشَّامِ یُصِیبُهُمْ خَوْفٌ وَ جُوعٌ مَا أَصَابَ بهمْ [مثله] قَطُّ ، وَ أَمَّا الْجُوعُ فَقَبْلَ قِیَامِ الْقَائِمِ (علیه السلام)، وَ أَمَّا الْخَوْفُ فَبَعْدَ قِیَامِ الْقَائِم (عجل الله تعالی فرجه الشریف).
یعنی : فرمود: ای جابر! این پنج بلا خاص است و عام است. پس اما خاصّ از گرسنگی : در کوفه. مخصوص می گرداند خدا به آن دشمنان آل محمد(صلی الله علیه و آله) را . پس هلاک گرداند ایشان را، و اما عام از آن در شام رو دهد. میرسد ایشان را ترس و گرسنگیای که هرگز به ایشان نرسیده باشد. اما گرسنگی پیش از قیام قائم سلام الله علیه رخ می دهد، و اما ترس بعد از قیام قائم سلام الله علیه است.
📚 نوائب الدهور فی علائم ظهور ، ج ۱ ، ص ۱۲۵
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 صلوات بر حضرت فاطمۀ زهرا عليها السّلام
(أللّهمّ صلّ على فاطمة و أبيها... )
💢 يكى از صلوات هاى مجرّب و مؤثّر در گرفتن حاجت، صلوات حضرت فاطمۀ زهرا عليها السّلام است به اين گونه كه پانصد و سى مرتبه بگويد:
أللّهمّ صلّ على فاطمة و أبيها و بعلها و بنيها [و السّرّ المستودع فيها]بعدد ما أحاط به علمك.
خداوندا؛ درود فرست بر فاطمه و پدر بزرگوارش و همسر گراميش و فرزندان عزيزش [و به آن رازى كه در وجود او به وديعه نهادى]به تعداد آن چه دانش تو بر آن احاطه دارد.
♦️اين ختم در كتب قديمۀ دعا ذكر نشده و از زمان شيخ اعظم انصارى رحمه اللّه در ميان زبانها افتاده و معروف شده است.
ما به خاطر دو جهت اين صلوات را نقل نموديم:
۱-اگرچه اين صلوات در كتب قديمه وجود ندارد و از مرحوم شيخ انصارى شنيده شده ولى به خاطر ارتباطى كه آن بزرگوار با حضرت بقيّة اللّه ارواحنا فداه داشته است به احتمال قوى اين دعا از حضرت صاحب الأمر ارواحنا فداه صادر شده است.
۲-مقصود از «السرّ المستودع فيها» حضرت حجّت عجّل اللّه تعالى فرجه مى باشد.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۰۸
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 ثواب خواندن سورۀ مباركۀ «كهف»
🔸️پيامبر اكرم صلّى اللّه عليه و اله و سلّم مى فرمايد:
هركه سورۀ مباركۀ «كهف» را بخواند، تا هشت روز از هر فتنه اى در امان خواهد بود؛ بدين سان، اگر دجّال نيز در آن هشت روز خروج كند، خداوند متعال او را از فتنۀ دجّال محافظت خواهد داشت.
🔹️ در حديث ديگرى نيز از آن بزرگوار روايت شده است كه فرمود :
هر که ده آیه از سورۀ «كهف» را از حفظ بخواند، فتنۀ دجّال به او ضررى نخواهد رسانيد؛ و كسى كه تمام سوره را بخواند، داخل بهشت مى شود.
🔸️ در حديث ديگرى، حضرت مى فرمايند:
هركه ده آيه از ابتداى سورۀ مباركۀ «كهف» را حفظ كند، و پس از آن دجّال را درك كند ضرر و زيانى به وى نخواهد رسيد. و هركه آيات پايانى اين سوره را حفظ كند در روز قيامت نورى روشنى بخش برايش خواهد بود.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۰۹
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#ویژگیهای_امام_زمان_ارواحنا_فداه_و_لزوم_دعا_برای_آن_حضرت
🔴 خروج آن حضرت با شمشیر پس از ظهور
البته قیام مسلّحانه با شمشیر بر آن حضرت - که جانهای ما فدایش باد - واجب است به خاطر اطاعت فرمان خدا و دفع دشمنانش و برای حفظ خودش چنانکه در بخش خلق آن جناب در حدیث امیرالمؤمنین علی علیه السلام دانستی که اگر خروج نکند گردنش را میزنند.
📚 مکیال المکارم ، ج ۱ ، ص ۱۳۴
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 از خواصّ سورۀ «يس»
💢 يكى از اهل علم كه مورد اعتماد من است قضيّه اى را در فضيلت سورۀ مباركه «يس» برايم نقل كرد: يكى از بندگان خدا در شهر يزد گرفتارى سختى داشت، خدمت حضرت صاحب الزمان ارواحنا فداه شرفياب مى شود، درحالى كه آن بزرگوار را نمى شناسد، حضرت به او مى فرمايند:
سورۀ «يس» را بخوان، چون به كلمۀ «مبين» كه در شش مورد آمده است، رسيدى حاجت خود را نيّت كن و پس از قرائت سوره، حاجت خود را درخواست كن، تا خداوند دعاى تو را مستجاب نمايد.
گفت: چون در سورۀ «يس» تأمّل كردم، ديدم كلمۀ «مبين» در هفت مورد از اين سوره آمده است، از اين مسئله تعجّب كردم، ولى چون دقّت نمودم، فهميدم كه در شش مورد كلمۀ «مبين» بدون «الف و لام» آمده است و در يك مورد با «الف و لام» است، آن گاه سوره را همان طورى كه حضرت فرموده بودند خواندم، و خداوند متعال دعايم را مستجاب كرد.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۱۰
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 فضيلت سوره هاى «مسبّحات»
🔻جابر از امام محمّد باقر سلام الله علیه روايت كرده است كه:
هركه سوره هاى مسبّحه را پيش از خواب بخواند، پيش از مرگ، حضرت مهدى (صلوات اللّه عليه) را درك خواهد كرد، و اگر بميرد نيز در همسايگى پيامبر خواهد بود.
🔹️طريحى رحمه اللّه سوره هاى مسبّحه را سوره هايى مى داند كه با تسبيح الهى آغاز شده باشند.
🔸️ملاّ محمّد صالح مازندرانى رحمه اللّه مى گويد:
مسبّحات سوره هايى هستند كه در آغازشان كلمه هاى «سبّح» يا «يسبّح» يا «سبّح» يا «سبحان» آمده باشد.
▪️بنابراين احتمال، اين سورهها هفت سوره هستند: سورۀ اسراء، سورۀ حديد، سورۀ حشر، سورۀ صفّ، سورۀ جمعه، سورۀ تغابن و سورۀ مباركۀ اعلى.
🔹️ولى مرحوم كفعمى در حاشيۀ «مصباح» خود پس از بازگو كردن روايت مذكور، مى گويد: مسبّحات؛ نام پنج سورۀ قرآنى است. و جز سورۀ اسراء و اعلى، بقيّه را نام برده است. شيخ صدوق رحمه اللّه در فضيلت سوره تغابن به عنوان آخرين سوره مسبّحه، اين روايت را آورده است و از كلامش برمى آيد كه وى نيز اين سورهها را پنج تا مى داند. مجلسى رحمه اللّه در «حلية المتقين»، و نيز فيض كاشانى رحمه اللّه در كتاب «وافى» تصريح كرده اند كه تعداد اين سورهها پنج سوره است.
🔸️يكى از فضلاء مى گويد: بهتر است بدانيد كه براى تحقّق شرط مزبور در روايت فوق، خواندن اين سورهها براى يك مرتبه هم كفايت مى كند و مراد-يعنى درك زمان حضرت مهدى صلوات اللّه عليه يا همسايگى پيامبر صلّى اللّه عليه و اله و سلّم-حاصل خواهد شد.
ليكن، در اين مقام كه مقصود تشويق به خواندن اين سورهها و عادت كردن به تلاوت آن هاست، ظاهر آن است كه درك آن حضرت يا همسايگى پيامبر صلّى اللّه عليه و اله و سلّم با تكرار و عادت كردن به تلاوت سوره هاى ياد شده خواهد بود.
البتّه، پر واضح است كه ترك آن در بعضى از اوقات، ضررى به تكرارى كه لازمۀ ادراك آن حضرت يا جوار پيامبر صلّى اللّه عليه و اله و سلّم است نمى زند.
از سويى در ظاهر مراد از درك آن حضرت، درك با آگاهى و شناخت آن حضرت است.
♦️سببش نيز مى تواند يا اين باشد كه اين سورهها در مورد حضرت مهدى صلوات اللّه عليه و ويژگىها و حالت هاى اوست؛ اگرچه ما آن را ندانيم و يا خاصيّت خواندن اين سورهها اين خواهد بود. اين مطلب در مورد سوره هاى ديگرى كه ثواب و پاداش معيّنى دارند نيز صدق مى كند.
مؤلّف گويد: دربارۀ «آية الكرسى» و آيۀ شريفۀ «نور» و آيۀ رَبِّ أَدْخِلْنِي و آيات ديگر ختوماتى ذكر شده است كه مناسب با اين موضوع است.
❌بايد توجّه داشته باشيم كه عالى ترين راه براى تشرّف به محضر مقدّس حضرت بقيّة اللّه الأعظم ارواحنا فداه جلب توجّه و رضايت كامل آن بزرگوار مى باشد.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۱۰
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 خواندن سورۀ «القارعة» سبب ايمنى از فتنۀ دجّال است
🔻از امام صادق سلام الله علیه روايت شده است كه مى فرمايد:
هركسى كه سورۀ مباركۀ «قارعه» را تلاوت كند خداوند او را از فتنۀ دجّال از اين كه به او بگرود و نيز از سختى جهنّم در امان نگاه مى دارد.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۱۲
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
#آیات_مؤوّله_که_مُشعِر_بر_علامات_ظهور_است
🔴 سوره نساء، آیه ۴۷:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ آمِنُوا بِمَا نَزَّلْنَا مُصَدِّقًا لِمَا مَعَكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ نَطْمِسَ وُجُوهًا فَنَرُدَّهَا عَلَىٰ أَدْبَارِهَا
ای کسانی که کتاب به ایشان آورده شده! ایمان بیاورید به آنچه بتدریج فرو فرستادیم، که تصدیق کننده باشد مر آنچه را که با شماست، پیش از آن که محو گردانیم روهایی را، پس برگردانیم آن روها را بر پشت های ایشان.
🔻در تفسیر عیاشی و اختصاص طبرسی و غیبت نعمانی به سندهای خود از جابر جعفی از حضرت باقر سلام الله علیه روایت کرده اند در حدیث طویلی می فرماید:
فَلَا یُفْلِتُ مِنْهُمْ إِلَّا ثَلَاثَهًُْ نَفَرٍ یُحَوِّلُ اللَّهُ وُجُوهَهُمْ فِی أَقْفِیَتِهِمْ وَ هُمْ مِنْ کَلْبٍ وَ فِیهِمْ نَزَلَتْ هَذِهِ الْآیَهًُْ
پس رهایی نمی یابد از ایشان مگر سه نفر که بر می گرداند خدا روهایی ایشان را به پشت سرهاشان و آنها از کلب اند و آیه در حق ایشان نازل شده .
▪️ تبصره
مراد از آنهایی که کتاب برای ایشان آورده شده عام است، شامل یهود و نصارا و مسلمین هر سه میشود، و آن جماعتی که این سه نفر از ایشان رهایی می یابند لشکر سفیانی ملعوناند که در زمین بیدا میان مدینه و مکه به زمین فرو می روند، الّا این سه نفر که از بنیکلب و قبیلهی سفیانی هستند. خدا روهای آنها را به عقب برمی گرداند تا یکی از ایشان به مکه رود و بشارت به امام زمان دهد به فرو رفتن لشکر سفیانی به زمین و یکی به مدینه برگردد و یکی به شام رود و به سفیانی خبر دهد، و این از علامات حتمیّه است که البته تا صورت نگیرد، امام زمان ظاهر نگردد .
📚 نوائب الدهور فی علائم ظهور ، ج ۱ ، ص ۱۲۵
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴 توسّل به حضرت بقيّة اللّه (ارواحنا فداه)
🔻علاّمۀ مستنبط رضوان اللّه عليه چنين مى فرمايد:
از نظر عقل و نقل بر ما لازم است كه به الطاف حضرت حجّت ارواحنا فداه چنگ زنيم و در سختىها و مشكلات به او پناه بريم.
چرا كه آن بزرگوار، سلطان زمان و امام و پيشواى عصر حاضر است؛ گرچه از ديدگان ما غايب است، همانا او ما را مى بيند ولى ما او را نمى بينيم، يا او را مى بينيم ولى نمى شناسيم. به هرحال خورشيد عنايتش بر ما مى تابد، حاجت هركسى را كه به او توسّل جويد، برآورده مى سازد.
ايشان مى افزايند: از اين توسّل آثار و نتايج عجيبى يافتم و هرگز خلافى از آن مشاهده نكردم.
آرى؛ هركس لذّت توسّل به دامان باكرامتش را نچشيده باشد از اين حقايق بى بهره است؛ «بنفسي [أنت]من مغيّب لم يخل منّا» ؛ «جانم فدايت؛ تو آن غايبى هستى كه از ميان ما خارج نمى باشد».
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۱۵
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92
🔴جريان دعاى توسّل خواجه نصير رحمه اللّه
💢 مرحوم خواجه نصير الدين طوسى اهل قريۀ جهرود ساوه بوده و ولادت باسعادت او در يازدهم جمادى الاولى سال پانصد و نود و هفت در شهر طوس اتّفاق افتاده كه مادّۀ تاريخ او با آيۀ كريمۀ جاءَ اَلْحَقُّ وَ زَهَقَ اَلْباطِلُ إِنَّ اَلْباطِلَ كانَ زَهُوقاً موافق است و در هيجدهم ماه ذيحجّۀ سال ششصد و هفتاد و دو از اين جهان درگذشت و مجموع عمر شريفش هفتاد و پنج سال بوده است.
علاّمۀ عراقى در كتاب «دار السلام» مى نويسد: بنابر آنچه در زبانها افتاده و در بعضى از كتابها نوشته شده:
خواجه نصير مدّت بيست سال كتابى در مناقب اهل بيت عصمت عليهم السّلام تأليف نمود و آن را با خود به بغداد برد كه به نظر خليفۀ عبّاسى برساند.
اتّفاقا وقتى رسيد كه خليفه با ابن حاجب براى تفريح و تماشا در كنار شطّ بغداد بودند. خواجه آن كتاب را نزد خليفه نهاد و او آن را به ابن حاجب داد و چون آن ناصبى نظر به مناقب ائمّۀ اطهار عليهم السّلام نمود از شدّت بغض، آن كتاب را در آب انداخت و از روى استهزا گفت: «أعجبني تلمّه» ؛ يعنى: صداى افتادن اين كتاب در آب، مرا به تعجّب درآورد.
پس رو به آن جناب كرد و گفت: اهل كجايى؟
خواجه فرمود: اهل طوسم.
گفت: از گاوان يا از خران آن محلّ هستى؟
خواجه فرمود: از گاوان آن محلّم!
ابن حاجب گفت: پس شاخت در كجاست؟
خواجه فرمود: شاخم را در طوس گذاشتهام مى روم و آن را مى آورم!
پس خواجه مهموم و مغموم و محروم روى به ديار خود نهاد، اتّفاقا شبى در خواب بقعه اى را ديد كه در مكانى قرار گرفته و در آن بقعه مقبره اى است كه بر آن مقبره صندوقى نهاده اند و بر آن صندوق دعايى را كه معروف است به دعاى توسّل خواجه نصير نوشته اند و حضرت حجّت عجّل اللّه فرجه در آن بقعه مى باشد.
پس آن بزرگوار آن دعا و كيفيّت ختم آن را تعليم خواجه فرمود. چون از خواب بيدار شد قسمتى از آن را فراموش كرده بود. بار ديگر خوابيد و همان جريان را دو مرتبه در خواب ديد و قسمت فراموش شده را از آن بزرگوار ياد گرفت.
چون بيدار شد مجموع آن را كه در خاطرش محفوظ مانده بود به رشتۀ تحرير درآورد، و براى تلافى عمل خليفه و ابن حاجب و انتقام گيرى از آنها مشغول انجام آن ختم گرديد، تا آن كه دعايش به اجابت مقرون شد، و حضرت صاحب الأمر صلوات اللّه عليه او را بشارت داد كه حاجتت به دست كودكى روامى گردد و تو بايد آن كودك را تربيت كنى تا در آينده به قدرت برسد، و به شهر و بلد او اشاره فرمود.
پس خواجه با رمل، محلّۀ آن كودك را تعيين كرد و خانۀ او را جستجو نمود. زنى را در آن خانه ديد كه دو طفل داشت، آن دو طفل را از او درخواست كرد و به تربيت آنها پرداخت و به فراست دانست كه پادشاه آينده كدام يك از ايشان است و آن هلاكو خان بود. پس در تربيت او نهايت اهتمام را نمود تا هلاكو به حدّ رشد رسيد.
روزى به او گفت: اگر تو پادشاه شوى زحمت مرا چگونه جبران مى كنى؟
هلاكو گفت: تو را وزير خود مى كنم.
خواجه گفت: لازم است آنچه را مى گويى بنويسى.
هلاكو آن را نوشت و به خواجه داد. پس از مدّت زمانى هلاكو حاكم خراسان را كشت و به جاى او نشست و خواجه را وزير خود كرد. پس از استيلاء بر خراسان، به سوى شهرهاى ديگر لشكر كشيد و شهربه شهر را در حيطۀ تصرّف خود درآورد تا آن كه به بغداد هجوم آورد و مستعصم خليفۀ عبّاسى را دستگير نموده و او را كشت و با مردم آن ديار به عدالت رفتار كرد.
ابن حاجب چون واقعه را چنان ديد در خانۀ شخصى پنهان شد و طشتى را پر از خون كرد و بر آن طشت چيزى گذاشت و روى آن نشست تا از دلالت رمل خواجه در امان بماند.
خواجه چون رمل انداخت ابن حاجب را در بالاى دريايى از خون ديد و حيران ماند هرچند از او جويا شد اثرى نيافت؛ آخر الأمر در اين مورد تدبير و انديشه نمود كه تعدادى گوسفند وزن كند و بين اهل بغداد تقسيم نمايد و با آنان شرط كند هركس گوسفندى را كه گرفته بايد به همان وزن اوّل تحويل دهد، و گوسفندى هم به ميزبان ابن حاجب داد.
او در اين مورد كه آن گوسفند را چگونه نگهدارى كند تا در وقت تسليم در وزن آن تفاوتى نباشد با ابن حاجب مشورت كرد.
ابن حاجب گفت: بايد بچّۀ گرگى به دست آورى و هر روز از صبح تا شام گوسفند را علوفۀ كافى داده و چون شب شود گرگ را به او نشان دهى تا هرچه در آن روز فربه گشته با ديدن گرگ از او كم شود و با مداومت بر اين عمل تا زمانى كه گوسفند نزد تو باشد در آن تفاوتى ظاهر نمى شود.👇
پس آن مرد به دستور ابن حاجب عمل كرد تا آن كه گوسفند را رد كرد، ديدند همۀ آن گوسفندها تفاوت وزن پيدا كرده اند مگر گوسفندى را كه در دست ميزبان ابن حاجب بوده است.
خواجه به زيركى و فراست دانست كه ابن حاجب در خانۀ آن شخص است و اين تدبير او بوده است.
غلامان را به دنبال ابن حاجب فرستاد و آنها او را گرفته و نزد خواجه و هلاكو آوردند، خواجه به او گفت: شاخ من اين پادشاه است كه در طوس بود و من وعدۀ آوردن او را به تو دادم.
بعد او را با خود به كنار شطّ برد و دستور داد همۀ كتاب هاى او را حاضر كردند؛ آنگاه تمام تأليفات او را جز شافيه، وافيه و مختصر كه براى مبتديان علم صرف و نحو مفيد است، در آب انداخت و گفت: «أعجبني تلمّه» ؛ يعنى صداى به آب افتادن آن، مرا به تعجّب درآورد، و سپس دستور قتل او را صادر كرد.
اين جريان را دربارۀ صدور اين دعا از حضرت بقيّة اللّه ارواحنا فداه ذكر نموده اند .
♦️از مرحوم شيخ بهايى نقل شده كه ايشان فرموده اند: از مقدّس اردبيلى سؤال شد كه چه چيزى سبب شد تا به مقامات عاليه نايل شوى؟
ايشان در جواب فرمودند: مداومت به دعاى توسّل خواجه نصير.
📚 صحیفه مهدیه ، ص ۴۱۶
#معرفی_کانال_به_دیگران 👇
https://eitaa.com/joinchat/1351090401C23e00aef92