فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍امام علی (علیه السلام) میفرمایند:
برخی از نیکوترین خلق و خوی زنان ، زشت ترین اخلاق مردان است؛ مانند تکبر، ترس و بخل.
هرگاه زنی متکبر باشد، بیگانه را به حریم خود راه نمی دهد، و اگر بخیل باشد اموال خود و شوهرش را حفظ می کند و چون ترسان باشد از هر چیزی که به آبروی او زیان رساند فاصله می گیرد.
📚 حکمت 234 نهج البلاغه
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
📘کتاب مقام زن
اثر
✍شهید مرتضی مطهری
📙معرفی کتاب👇
📘 کتاب حاضر، چهارمین جلد از "خلاصه آثار استاد شهید مطهری" است که در آن مطالبی درباره جایگاه و مقام زن در اسلام از کتاب های استاد مطهری استخراج شده است.
🔸این کتاب در سه بخش فراهم آمده که محتوای آن، خلاصه ای از سه کتاب استاد مطهری با محوریت موضوع زن بوده ، که شامل کتابهای:
✔️ "نظام حقوق زن در اسلام"
✔️ "مسئله حجاب"
✔️ "اخلاق جنسی در اسلام و جهان غرب" می باشد.
🔹در ابتدای این مجموعه شرح کوتاهی از مراحل تالیف سه کتاب یاد شده، همچنین اهداف و انگیزه های استاد مطهری از نگارش آن ذکر گردیده است .
#معرفی_کتاب
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
animation.gif
161.7K
#بانوان#شهیده
🥀 دختران هم شهید می شوند
👌 جهیزیه
🥀 قالی می بافت به چه قشنگی، ولی درآمدش رو برای خودش خرج نمی کرد. هر چی از این راه در می آورد ، یا برای دخترای فقیر جهیزیه می خرید و یا برای بچه ها قلم و دفتر.
🥀حتی جهیزیه خودش رو هم داد به دختر دم بخت، البته با اجازه من.
یادمه یه بار برای عیدش یه دست لباس سبز و قرمز خیلی قشنگ خریده بودم. روز عید باهاش رفت بیرون و وقتی برگشت درش آورد و گذاشت کنار.
🥀 ازش پرسیدم : «چرا شب عیدی لباس نوت رو در آوردی؟» گفت:« وقتی پیش بچه ها بودم با این لباس احساس خیلی بدی داشتم😓.
همش فکر می کردم نکنه یکی از این بچه ها نتونه برای عیدش لباس نو بخره... دیگه نمی پوشمش!».
🌹#شهیده_طیبه_واعظی
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
نگاهی کوتاه به زندگی حضرت زینب سلام الله علیها 🍃🌹🍃
حضرت زینب (سلام الله علیها) در سال ششم هجری در خانهی مولای متقیان و بزرگمرد تاریخ اسلام، حضرت علی (علیه السلام) و برترین و شریفترین بانوی دو عالم، حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) دیده بهم جهان گشودند؛ ایشان در خاندان شریف نبوی رشد یافته و در محضر هفت معصوم الهی بوده و به آنها خدمت نمودهاند؛ لذا حضرت زینب (سلام الله علیها)، جامع صفات نیک و پسندیده و افتخار زنان مسلمانند، بهگونهای که نه تنها دوستان بلکه حتی دشمنان اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) نیز در مورد عظمت، فضیلت، علم و درایت، سیاستمداری و همچنین عبادات حضرت زینب (سلام الله علیها) سخنها گفتهاند، لذا در این مجال کوتاه به گوشهای از شخصیت، و فضایل عقیله بنیهاشم (سلام الله علیها) اشاره مینمائیم:
1️⃣ «نامگذاری الهی»:
معمولاً نامگذاری انسانها توسط پدر و مادر آنها انجام میشود وحتی در نامگذاری بزرگان و انبیاء الهی نیز، عمدتاً اینگونه است، چنانچه نام حضرت مریم (سلام الله علیها) را نیز مادرشان انتخاب نمودند: «وإنی سمیتها مریم»؛ (آل عمران/٣۶)
اما اهلبیت عصمت و طهارت (علیهم السلام) از این قاعده استثناء هستند و خدای منان برای ایشان نامگذاری نموده است و نامگذاری حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) نیز طبق روایات به انتخاب الهی بوده است.
2️⃣ «ایمان، تقوی و عفاف»:
تمامی مورخین به طور اتفاق، حضرت زینب کبری (سلام الله علیها) را به عنوان یک بانوی مؤمنه، صالحه، اهل عبادت، تقوا و حجاب و عفاف شناختهاند، لذا وقتی که ایشان آگاهیبخشیِ بعد از عاشورا را شروع کردند، آن ویژگیای که لرزه بر اندام دشمنان میانداخت این بود که همه به ایمان و صداقت در گفتار آن حضرت، ایمان کامل داشتند.
3️⃣ «همگام با ولایت»:
آنچه که مورد اتفاق تمامی مورخین میباشد این است که حضرت زینب (سلام الله علیها) بر اساس اعتقادات و باورهای دینی و تبعیت از اصل توحید، نبوت، معاد و امامت، همواره در خدمت ولیِّ زمانشان بوده و معتقد به تبعیت مطلق از ولی امر مسلمین بودهاند؛ که نمونه بارز آن در کربلا به عرصهی ظهور رسیده، چنانچه عقيله بنی هاشم (سلام الله علیها)، فرزندان و تمامی توان و هستی خویش را در کربلا فدای ولیّ زمان خود نمودند.
4️⃣ «مفسر و مدرس قرآن»:
زینب کبری (سلام الله علیها) شاگرد مکتب قرآنی امیرالمؤمنین (علیه السلام) و حضرت زهرا (سلام الله علیها) است؛ ایشان در تاریخ به عنوان یکی از زنان زبده در علوم قرآنی شناخته میشوند که در دوران حیات پدر، برای زنان کوفه، کلاس تعلیم و تفسیر قرآن داشتند؛ لذا سخنان آتشین ایشان در دوران اسارت، باعث تزلزل پایههای حکومت بنیامیه در کوفه شد، چراکه مردم کوفه، جلسات تفسیر و تعلیم قرآن حضرت را به یاد داشتند و بدیهی است وقتی یک مفسر و معلم بزرگ قرآن برای مردم سخن میگوید قطعاً با تأثیر از کلام الهی، میتواند توطئه دشمنان و نیرنگها و شایعات آنها را خنثی کند.
5️⃣ «اسوه صبر و بردباری»:
اکثر زنان و مردان جامعه ما، در سختیها و مصائب از صبر حضرت زینب (سلام الله علیها) یاد کرده و از آن الگو و کمک میگیرند و همین موضوع سبب شده که پرستاران عزیز نیز، صبر و استقامتشان را از زینب کبری (سلام الله علیها) بیاموزند و همانگونه که آن حضرت، در وقایع نهضتهای علوی، حسنی و حسینی، صبورانه ایستادگی نموده و جان خود را برای نگهداری از اهلبیت (علیه السلام) به خطر انداختند، امروزه نیز پرستاران عزیز ما در قضایای مختلف همانند دفاع مقدس و دوران همهگیری بیماری کرونا، صبورانه تا پای جان ایستادهاند.
📚 برگرفته از کتاب نگاهی کوتاه به زندگی زینب کبری(سلام الله علیها)، نوشته هاشم رسولی محلاتی
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
35.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ الگوی سوم زن مسلمان
ارزش شما خانوم ها اینقدر بالاست؟
#زن_تمدن_ساز
#زن_تاریخ_ساز
#زن_انسان_ساز
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
📌فرمان خداوند به بانوان مسلمان نسبت به حجاب و علت آن
📖يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُلْ لِأَزْوَاجِكَ وَبَنَاتِكَ وَنِسَاءِ الْمُؤْمِنِينَ يُدْنِينَ عَلَيْهِنَّ مِنْ جَلَابِيبِهِنَّ ذَٰلِكَ أَدْنَىٰ أَنْ يُعْرَفْنَ فَلَا يُؤْذَيْنَ وَكَانَ اللَّهُ غَفُورًا رَحِيمًا
آیه 59 احزاب
✨ترجمه:
ای پیامبر! به همسرانت و دخترانت و همسران کسانی که مؤمن هستند بگو: چادرهایشان را بر خود فرو پوشند [تا بدن و آرایش و زیورهایشان در برابر دید نامحرمان قرار نگیرد.] این [پوشش] به اینکه [به عفت و پاکدامنی] شناخته شوند نزدیک تر است، و در نتیجه [از سوی اهل فسق و فجور] مورد آزار قرار نخواهند گرفت؛ و خدا همواره بسیار آمرزنده و مهربان است.
🔰اين آيه كه فرمان حجاب مىدهد، با تهديد مطرح نشده بلكه فلسفهى حجاب را چنين تبين مىكند: زنان و دختران، اگر بخواهند از متلكها، تهمتها، تهاجمها و تهديدهاى افراد آلوده و هرزه در امان باشند بايد خود را بپوشانند.
🔰در احكام الهى، تفاوتى ميان همسران و دختران پيامبر با ديگر زنان نيست.
🔰پوشيدن لباسى كه معرّف شخصيّت زن براى تأمين عفّت و آبرو باشد، لازم است.
🔰بانوان با پوشش حجاب بهانه به دست بيماردلان و مزاحمان عفّت عمومى ندهيد.
🔰رفت و آمد زنان در خارج از منزل، با حفظ عفّت عمومى مانعى ندارد. «يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ» .
🔰سرچشمهى بسيارى از مزاحمتهاى هوسبازان نسبت به زنان و دختران، نوع لباس خود آنهاست. «يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ»
🔰 زنان با حجاب بايد با حضور خود در صحنه، جوّ عمومىِ عفاف و پاكدامنى را حفظ كنند و فرصت مانور را از هوسبازان بگيرند. «يُعْرَفْنَ فَلا يُؤْذَيْنَ» .
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
شرح و تفسيرحکمت ۲۳۸ نهج البلاغه
زنان تربيت نايافته
امام(عليه السلام) در اين گفتار حكيمانه به مشكلات موجود در گروهى از زنان اشاره كرده، مى فرمايد:
«تمامى وجود زن شرّ است و بدترين چيزى كه در اوست اين كه از وجودش چاره اى نيست».
روشن است كه منظور امام(عليه السلام) در اين كلام تمام زنان نيستند زيرا زنان برجسته در اسلام فراوان بوده اند كه پيامبر(صلى الله عليه وآله)، امام و ساير ائمه(عليهم السلام)براى آنها احترام فراوان قائل بودند.
حديث معروف رسول اكرم كه
مى فرمود: « سه چيز از دنياى شما محبوب من است: بوى خوش و زنان و نور چشمانم نماز است» شاهد گوياى اين مطلب است.
افزون بر اين قرآن مجيد بسيارى از زنان را مدح كرده است; مثلا مى فرمايد:
« هر كس كار شايسته اى انجام دهد خواه مرد باشد يا زن در حالى كه مؤمن است به طور مسلّم او را حيات پاكيزه اى مى بخشيم; و پاداش آنها را مطابق بهترين اعمالى كه انجام مى دادند، خواهيم داد».
در حديث معروفى كه در تفسير نور الثقلين آمده مى خوانيم:
هنگامى كه اسماء بنت عميس با همسرش جعفر بن ابى طالب از حبشه آمد بر زنان پيغمبر وارد شد و از آنها سؤال كرد: آيا چيزى از قرآن درباره اهميت زنان آمده است؟ آنها گفتند: نه. اسماء بى درنگ نزد رسول خدا(صلى الله عليه وآله)آمد، عرض كرد: اى رسول خدا! زنان در نااميدى و خسارتند، فرمود: چرا؟ عرض كرد: زيرا درباره آنها خوبى هايى كه درباره مردان گفته مى شود ذكر نمى گردد! (براى رفع اشتباه او) اين آيه نازل شد:
به يقين مردان مسلمان و زنان مسلمان، مردان با ايمان و زنان با ايمان، مردان مطيع (فرمان خدا) و زنان مطيع (فرمان خدا)، مردان راستگو و زنان راستگو، مردان صابر و شكيبا و زنان صابر و شكيبا، مردان با خشوع و زنان با خشوع، مردان انفاق كننده و زنان انفاق كننده، مردان روزه دار و زنان روزه دار، مردان پاكدامن و زنان پاكدامن و مردانى كه بسيار به ياد خدا هستند و زنانى كه (بسيار خدا را) ياد مى كنند خداوند براى همه آنان آمرزش و پاداش عظيمى فراهم ساخته است».
نيز قرآن بعضى از زنان را به عنوان الگو و اسوه حتى براى مردان قرار داده است: « و خداوند براى مؤمنان به همسر فرعون مثل زده است در آن هنگام كه گفت پروردگارا نزد خود براى من خانه اى در بهشت بساز و مرا از فرعون و كار او نجات ده و مرا از گروه ستمگران رهايى بخش و همچنين به مريم دختر عمران كه دامان خود را پاك نگه داشت، و ما از روح خود در آن دميديم او كلمات پروردگار خويش و كتاب هايش را تصديق كرد و از مطيعان (فرمان خدا) بود».
آرى اين دو زن فداكار و با ايمان و با تقوا در نوع خود سرمشق و اسوه اى براى مردان و زنان جهان شدند.
هر چند قرآن مجيد در كنار اين دو زن سخن از دو زن ديگر ناصالح مى گويد كه الگو براى كافران بوده اند:
همسر نوح و همسر لوط كه در كنار دو پيغمبر مى زيستند; اما از نورانيت وجود آنها بهره نگرفتند و گمراه و همصدا با كافران شدند.
در اخبار اسلامى رواياتى كه دوست داشتن زنان را نشانه ايمان يا از اخلاق انبيا مى شمرد فراوان است.
در حديثى از رسول خدا مى خوانيم:
« هر قدر بندگان خدا در ايمانشان افزوده شود محبت زنان در قلوب آنها فزونى مى يابد».
در حديث ديگرى از امام صادق(عليه السلام) آمده است: «يكى از اخلاق برجسته پيامبران محبت زنان است».
خدماتى كه اسلام به زنان كرده
و آنان را از آن وضع جاهليت كه معامله
انسان با آنها نمى شد، در آورده و شخصيت والاى انسانى به آنها بخشيده بر همه روشن است.
در عين حال مذمت هايى نيز درباره زنان در نهج البلاغه و ساير روايات اسلامى مى بينيم و اگر همه اينها را در كنار هم بگذاريم نتيجه اين مى شود كه گروهى از زنان مورد نكوهش اند و گروه ديگرى مورد ستايش و از آنجا كه از وجود زن براى گمراه كردن مردان در طول تاريخ استفاده ابزارى فراوانى شده در روايات اسلامى و نهج البلاغه به اين موضوع هشدار داده شده است.
اين سخن در ميان دانشمندان معروف است كه در هر پرونده جنايى پاى زنى در ميان است. در حالى كه استفاده ابزارى از مردان كمتر شده است.
اين نكته نيز شايان توجه است كه بعضى از عبارات نهج البلاغه كه در نكوهش زنان است بعد از داستان جنگ جمل كه سردمدار آن يكى از همسران پيامبر بود، وارد شده، جنگى كه هفده هزار نفر از مسلمانان را به كشتن داد و شكاف عظيمى در صفوف مسلمانان ايجاد كرد.
دليل روشن اين مطلب خطبه 80 نهج البلاغه است .
بنابراين هدف آن حضرت زنانى از آن قبيل بوده است. توضيحات بيشترى در اين زمينه در ذيل همان خطبه آمده است.
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
#همسران_شهدا
خاطرات خانم اکبرنژاد همسر شهید جهان آرا
💢خانم اکبرنژاد، متولد 1335 و لیسانس زیست شناسی از دانشگاه تربیت معلم تهران هستم.
💢 در مورد فعالیتهای قبل از انقلاب، از سال 1353 و از زمانی که وارد دانشگاه شدم، مسایل فکری، بخصوص شیوه مطالعاتی ام شکل گرفت.
💢قبل از آن برنامه های فکری ام منظم و حساب شده نبود. در دانشگاه با بچه های انجمن اسلامی ارتباط داشتم و می توانم بگویم با توجه به نظام مطالعاتی و برخوردهای تجربی که داشتم، توانستم راهم را انتخاب کنم و به لطف خدا و با عنایتی که به من در این زمینه داشت، مصمم در ادامه راه باشم. در سطح دانشگاه فعالیتهای ما در باره مسایل فکری دانشجویان بود و در روشنگری های مسایل رژیم پهلوی، در جلسات سخنرانی و برقراری تظاهرات در دانشگاه، بخصوص سال 1355 زمانی که قرار بود حجاب را در دانشگاه حذف کنند، به اتفاق دانشجویانی از دانشگاههای دیگر فعالیت گسترده ای جهت روشن کردن ذهن مردم خارج از دانشگاه به خصوص بازار و قم، در باره مسایلی که ممکن بود بعد از برداشتن چادر داشته باشیم، انجام دادیم؛ که الحمدللّه نتیجه داد و در مورد حذف چادر، دانشگاه کار را رها کرد و زیاد حساسیت نشان نداد، ولی برخوردها ادامه داشت.
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
⁉️آیا براى زن جایز است که عطر بزند و از منزل بیرون رود؟
آیت الله مکارم:
عطر زدن خانمها در خارج از منزل در روايت اسلامي نهي شده است، ولي چنانچه مقدار کمي براي از بين بردن بوي عرق و مانند آن بزنند مانعي ندارد.
مقام معظم رهبری:
اگر به گونه ای باشد که موجب جلب توجه نامحرم می شود، باید از آن اجتناب شود.
#احکام_بانوان
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄
بانوان نمونه
#مقام_زن_درشعرشاعران جايگاه زن در خانواده 🔖جز خاندان حيدر كرّار در جهان يك خانواده نيست به تعظيم ه
ستايش زنان در ديوان بهار
♻️اولين بانويي كه بهار سخن خود را به ستايش وي ميآرايد، حضرت فاطمه(سلام الله علیها) است.
♻️ بهار در سال 1287 ه .ش به مناسبت جشن ولادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) قصيدهاي در مشهد سرود.
♻️در اين قصيده وي از بزرگيهاي حضرت ياد ميكند و او را از مريم و عيسي و آدم و حوا برتر ميداند.
♻️ آنكه قدرش از جمله كائنات افزونتر است. پردهنشين حريم احمد مرسل و صدرنشين بساط ايزد دادار است:
فاطمه فرخنده مام يازده سرور
آن به دو گيتي پدرش سيد و سالار
پردهنشين حريم احمد مرسل
صدر گزين بساط ايزد دادار
قدر وي از جمله كاينات فزون است
ني ني كاو راست زين فزونتر مقدار
عصمت، چرخ است و اوست اختر روشن
عفت، بحر است و اوست گوهر شهوار
آدم و حوا دو بندهايش به درگاه
مريم و عيسي دو چاكريش به دريا
📚ديوان، ج 1، ص161
#زن_در_شعر_شاعران
#بانوان_بهشتی
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┅┄┄
🧕@banovanebeheshti
┄┄┅┅•➰🍃🌸🍃➰•┅┄┄