✅ خلاف ادعا!!
🔰 جناب آقای سید یاسر جبرائیلی؛ شما مدعی شده اید هدفمندی یارانه ها در مسیر عدالت نیست؛ و آزادسازی قیمتها منجر به کاهش فقر و افزایش عدالت نمیشود؛ و هدفمندی یارانه باعث فقیرتر شدن مردم شده است!!!
🔸 طبق آمارهای رسمی ( داخلی و بین المللی ) هدفمندی یارانه ها در سال 89 و 98 منجر به کاهش قابل توجه ضریب جینی شده است.
🔸 به اذعان آمار و تحلیل های عموم کارشناسان، اجرای طرح هدفمندی یارانه ها باعث کاهش فقر، کاهش ضریب جینی، گسترش عدالت اجتماعی و افزایش قدرت خرید مردم شده است.
🔹 حال؛ چگونه شما مدعی هستید اجرای هدفمندی یارانه ها در دولت رئیسی منجر به افزایش فقر میشود؟!!!
✍️ سید احمد رضوی
#سوال
سلام عليكم
ببخشین دلیل تفصيل قائل شدن بین نسل و ذریه امام علیه السلام و نسل های غیر از امام علیه السلام در مباحث و احکام زکات و خمس چیست؟!
ممنون میشم جواب بدین
در صورت امکان بخاطر زیاد بودن حجم پیامها در اینجا در پیوی بنده هم ارسال کنین🙏
هدایت شده از جان من و سید علی💕
باسلام خدمت شما پرسشگر محترم
در ابتدا لازم به ذکر است که:
خدا در قرآن ملاک برتري و امتياز انسان ها را به تقوا مي داند: اي مردم!ما شما را از يک مرد و زن آفريديم و شما را تيره ها و قبيله ها قرار داديم تا يکديگر را بشناسيد [اينها ملاک امتياز نيست] . گرامي ترين شما نزد خداوند با تقواترين شما است و خداوند دانا و آگاه است .(1)
در جامعه مردم از قبايل و اصناف گوناگوني هستند و اين عرف مردم است که امتياز و قراردادهاي خاصي بين خود دارند، مثلاً به فردي که داراي خاندان معتبر و يا ريشه و اصالت است، بيشتر از ديگران احترام مي گذارند و اين مسئله اي کاملاً طبيعي است و يا شخصي که به نوعي از ريشه و اصالت برخوردار نيست ، او را به چشم ديگري مي بينند، مگر آن که با تلاش و جديت اعتبار و آبرو کسب کند. البته بايد دانست اين گونه مسائل فقط مربوط به دنيا است و در آخرت تمام افراد در گرو عمل و سعي خويش هستند، نه آن که چون منتسب به فلان قبيله هستند، پس مي بايست آقايي داشته باشند. احترام به افراد به ريشه و نسبت فرد بر مي گردد. اگر مردم به شخصي که سيد است، احترام مي کنند، احترام به پيامبر گرامي اسلام(ص) است. اگر چنين موقعيتي موجب سوء استفادة فرد شود، بايد جلو آن را گرفت، مثلاً سيدي متجاهر به فسق و گناه باشد و گناه به شکل علني از او ديده شود. سيادت دليل نمي شود که از دفتار او چشم پوشي کرد و چون سيد است، از جدّش ترسيد!
پيامبر اکرم(ص) در حديثي فرمود: اگر عبد و بندة حبشي (سياه چهره) در اطاعت خدا باشد، از سيد و آقاي قريشي [طايفه اي که داراي شرافت بودند و پيامبر از ميان آن ها برخاست] که معصيت کار باشد ، بهتر است .
امام صادق(ع) فرمود: در روز قيامت کسي جز به عمل گرامي داشته نمي شود ... .
به درستي که گرامي ترين شما نزد خدا با تقواترين مشا است و دليل اين مطلب قول خداون متعال است: هنگامي که در صور دميده شوه (هنگام قيامت) نسب و ارتباطي در آن روز وجود ندارد. .(2)
پس سيادت و آقايي عده اي به شرط حفظ آن فقط براي اين دنيا است، اگر چه ديگر افراد جامعه مي توانند با تلاش و کوشش به مراحل عالية عرفاني و اخلاقي برسند. آقايي فقط در سيادت ختم نمي شود. بسيار زشت و بد است که افرادي در اين مرام به سوء استفاده برخيزند. چون دنيا ضامن هيچ انساني نيست، حتماً در آن دنيا عقوبت مي شوند.
و در مورد بحث خمس و نحوه هزينه کردن مطالب بيان شده صحيح نيست و استفاده و مصرف خمس شرايط خاص خودش را دارد و در اين مورد مي توان به امور زير اشاره کرد که:
1- خمس يک امر وحداني است و ملک امام معصوم (ع) مي باشد و امام معصوم(ع) مالکيت خمس را اعتبارا از پيامبر (ص) و پيامبر (ص) هم از خداوند تعالي گرفته است يعني اين گونه نيست که همه مصارف شش گانه و مطروحه در آيه خمس(3) مالک تلقي گردند(4)، و لذا مصرف نصف خمس به سادات اختصاص ندارد و در صورتي که آنها بي نياز گرديدند ، مي توان آن مقدار را صرف غير سادات کرد.
و...
2- خمس فقط به مصرف فقراي سادات رسانده مي شود و به همه آنان پرداخت نمي گردد و لذا اگر مقدار خمس دريافتي از نياز سادات زيادتر باشد ، در مصالح عمومي مصرف مي گردد همچنانکه اگر احتياجات فقراي سادات از ميزان خمس بيشتر باشد ، کمبود حاصله بايد از بيت المال جبران شود.
3- سادات به طور کلي از گرفتن زکات که حق ساير فقرا و محتاجان مي باشد، محرومند مگر اين که زکات از مال ثروتمندان سادات باشد و در واقع خمس به جاي همان زکاتي است که به ساير مستمندان داده مي شود و شرايط پرداخت آن هم به سادات تقريبا مشابه شرايط پرداخت زکات به ساير فقراست ، منتهي براي حفظ حيثيت خاندان پيامبر (ص) که در واقع حفظ حيثيت خود پيامبر (ص) و رعايت مقام شامخ اوست، به صورت ديگر و با عنوان ديگري پرداخت مي شود و اين يک نوع احترام در برابر شخصيت والاي پيامبر گرامي اسلام است و در واقع يک نوع احترام معنوي است نه امتياز طبقاتي زيرا از جنبه هاي مادي هيچگونه تفاوتي با زکات که براي ساير فقراست ، ندارد.(5)
پي نوشت ها:
1. حجرات (49) آية 13.
2. بحارالانوار، علامه مجلسي ، ج 7، ص 239.
3. انفال / 41
4. از اين مصارف شش گانه ، خدا و پيامبر و امام مالکند و سه مصرف ديگر که در آيه قرآن مطرح شده اند مثل ساير مصارف مي باشند و اگر بالخصوص ذکر گرديده اند، به جهت ارتباط با امامت مطرح شده اند.
5. ر.ک : پاسخ به پرسشهاي مذهبي ، آيت الله مکارم و آيت الله سبحاني ، ص 422- 417.
موفق و پيروز باشيد.
سید عادل مکتوفی
#جهاد_تبیین
📚 ابرگروه براهین؛ پاسخگوی پرسش ها شبهه ها در ایتا👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال «براهین»👈 @barahin
#سوال
#شبهه
جوابی برای این لطف کنید ممنونم تو روخدا خط به خطش رو توضیح بدین
همش هم میگن که من بخاطر تعصبه که دارم از رهبر دفاع میکنم لطفا جوابی برای این متنا بدین👇
💢مشکل اینه که بعضی ها فکر میکنند جمهوری اسلامی واقعا جمهوری اسلامیه، اگه پشت این اعتقاد بجای تعصب کمی تفکر بود الان میتونستیم پوز آمریکا و اسرائیل و عربستان و همه کشورها رو به خاک بمالیم ولی متاسفانه حکومت به ظاهر اسلامی ایران دقیقا همون کاری رو انجام میده که مطابق با سیاست انگلیس و آمریکاست و ما بطور غیر مستقیم و پنهانی مستعمره انگلیس هستیم 💢
مورد دوم
مقام معظم رهبری خودش و وجودیتش و سیاست دیکتاتورانه اش جای سوال داره و اگه فقط یکم از تعصبی که نسبت به این شخص دارید رو بزارید کنار و راجع به حکومت ۴۰ ساله این شخص و تاثیراتش فکر کنید متوجه میشید که تا حالا از کی دارید حمایت میکردید
وقتی اکثریت مردم قبولش ندارن یعنی خرد جمعی میگه این شخص آدم غلطیه
خرد جمعی رو قبول نداری؟؟
هدایت شده از جان من و سید علی💕
امام خمینی در نجف که بحث ولایت فقیه را مطرح کرد باعنوان حکومت اسلامی مطرح کردند؛ بعد از آن وقتی یه ایران آمدند و ساختار رایگیری مطرح شد، اصطلاح جمهوری اسلامی را پذیرفتند؛ حتی برخی بودند که جمهوری دموکراتیک اسلامی را طرح کردند، امام فرمود جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد.
امام خمینی که در نجف از حکومت اسلامی سخن میگفت و با پیروزی انقلاب اسلامی جمهوری اسلامی را مطرح کرد، آیا به عنوان یک متفکر، یک مجتهد نمیدانست که این دو باهم تفاوت دارد یا ندارد؟! قطعا میدانست که اینها باهم تفاوتی ندارد. ببینید! معنای حکومت اسلامی، حکومتی است مبتنی بر قوانین اسلام؛ سوال این است در این حکومتی که مبتنی بر قوانین اسلام است، جایگاه مردم کجاست؟ مردم چه نقشی دارند؟ آیا اصلا مشارکتی دارند یا نه؟ پاسخ این موارد را جمهوری اسلامی میدهد که بله، مردم مشارکت دارند.
کمااینکه اصطلاح دیگری هم داریم بهنام ولایت فقیه که دلالت دارد بر نقش حاکم اسلامی که فقیه جامعالشرایط است؛ حکومت اسلامی اشاره دارد به بعد محتوایی قوانین حکومت که اسلامیت است. و جمهوری اسلامی اشاره دارد به بعد مشارکت سیاسی-اجتماعی مردم؛ در نتیجه هرکدام از این عناوین به یک رکنی از ارکان انقلاب اسلامی اشاره دارند. نه اینکه بگوییم ومت اسلامی یک چیز است و جمهوری اسلامی چیزی دیگر است. بعد هم مقام معظم رهبری این نکته را تاکید کردند که جمهوریت واسلامیت دو امر جدا نیستند و یک حقیقت درهم تنیده است و آقا از آن تعبیر کرد به مردمسالاری دینی.
پس اول ولایت فقیه مطرح شد، بعد حکومت اسلامی و بعد جمهوری اسلامی و بعد هم مردمسالاری دینی؛ درواقع این ترتیب هیچ تنافی و تعارضی باهم ندارد، همه دارند یک حقیقت را میگویند اما هرعنوانی به یک زاویه و یک رکن از ارکان انقلاب اسلامی اشاره دارد
کتابی است بهنام «صعود ۴۰ ساله»، عزیزان میتوانند آنجا ببینند؛ براساس شاخصهای بینالمللی و آمارهایی که بانکهای جهانی و بانک مرکزی دادند، کشورهایی مثل آلمان، آمریکا، ژاپن، ایران را مقایسه کردند، در بحث عدالت، فساد یا سلامتی اقتصادی، در زمینهی رشد علم و فنآوری و دیگر زمینهها این قیاس را انجام دادهاند و نشان میدهد چقدر کامیابیها یا ناکامیها در دنیا وجود داشته.
نکته پایانی
انقلاب اسلامی امروزه شاهد جهشهای متعددی در عرصههای گوناگون است و تحریمهای آمریکا نتوانسته است موجب عقبگرد یا تضعیف طرحهای منطقهای، سیاسی و بینالمللی انقلاب اسلامی شود و این حقایق نشان میدهد، در گام دوم انقلاب سرعت پیشرفتها تحت زعامت امام خامنهای(مدظلهالعالی) بیشتر میشود
آقای خامنه ای را تا چه حد می شناسید؟!
https://basirat.ir/fa/news/317466
سید عادل مکتوفی
#جهاد_تبیین
📚 ابرگروه براهین؛ پاسخگوی پرسش ها شبهه ها در ایتا👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال «براهین»👈 @barahin
# شبهه
لطفا پاسخی در این مورد عنایت فرمایید
پیشاپیش زحمات شما سپاسگزارم
با درود خدمت همه عزیزان
هر وقت مسلمانان به این نتیجه رسیدند که
*امامان ما و امام حسین برای عدالت و برابری و ریشه کن کردن ظلم قیام کردند و شهید شدند*
( وقتی میبینید یک مسلمان قلب یا کلیه و دیگر اعضای بدنش رو میفروشد *تا شرایط زندگی کردن چند ماه دیگر عزیزانش را فراهم کنه* و یا تا نیمه شب تا کمر داخل سطل زباله خم شده و برای خودرو خوراک خودش از سطل زباله چیزی برمیدارد و خیلی چیزهای دیگر ....
مسلمانی که باید ۴۰ تا خانواده از هر طرف رو اطلاع داشته باشه
*با دیدن اینها اکثر مسلمانان بیتفاوت هستند*
مسلمانان امامان ما گریه کن لازم ندارند
آنها مستقیم به بهشت میروند ( یاد و گرامی داشت شان لازم است ) نه در حد افراط
باید پیرو راه عدالت و برابری امامان رفت که اکثریت مسلمانان فقط گریه کردن رو بلد هستند
و فقط به فکر این هستند روایت ها رو بشنوند و گریه کنند یا اینکه حضرت ابوالفضل قبل از اینکه مشک آب رو پر کنه چه کاری انجام داده
*راه عدالت کجاست*
*ببینید آیا این راه عدالت و برابری و ریشه کن کردن ظلم است*
بنظر شما راه امامان ما کدام است
هدایت شده از جان من و سید علی💕
سلام و عرض ادب خدمت کاربر محترم
#پاسخ👇
باتوجه به این که حکومت پیامبرحکومت عدل وعدالت بود.
اولا :در نظام مهندسی خلقت خداوند انسانها را با ظرفیت متفاوت و روزی های مختلف خلق کرده است .
ثانیا: شرایط جغرافیایی، نوع نظام حاکم بر اجتماع و وجود تفاوت هوشی و شرایط روحی انسانها موجب پیدایش فقر و غنا است و در هر حکومتی فقیر و غنی بوده است. عادل بودن پیامبر و علی علیه السلام به این معنا نیست که دیگر فقر و فقیری نخواهد بود . پیامبر و امام تلاش می کنند تا به کسی ظلم نشود و همه به حق و حقوق خود برسند . بر اساس نوع تربیت انسانها نگرش آنها نسبت به برخورداری از مواهب مادی فرق می کند یکی بخاطر عدم تعلقش به دنیا هیچ تلاشی برای جمع آوری مال و منال نمی کند و ترجیح می دهد زاهدانه و فقیرانه زندگی کند تا حواسش نسبت به طاعت و بندگی خدا و کسب معرفت متمرکز باشد وبا حداقل روزی گذران عمر می کند، یکی هم تمام همت خود را صرف جمع آوری امکانات دنیوی می کند تا در رفاه کامل زندگی کند.
ثالثا :از جمله کارهای مهم پیامبر و علی (ع) انجام اصلاحات اجتماعی و اقتصادی در جامعه است ، که این کار یعنی هنوز بین فقیر و غنی فاصله است، وجود احکام خمس و زکات و وقف و صدقه و نذر و.... یعنی در جامعه عده ای در شرایط نابرابر قرار دارند و احکام اسلامی دنبال این است که فاصله کم شود... حرمت ربا یعنی اسلام برای پول بدست آوردن بدون تلاش و زحمت ارزشی قائل نیست اگر همه مردم ،مثل پیامبر باشند در این صورت فقر و غنایی در کار نخواهد بود .
فراموش نکنیم پیامبر و معصومین(ع) در همین جامعه و اجتماع زندگی می کنند و با علل و اسباب طبیعی مدیریت جامعه را انجام می دهند و تمام تلاش خود را می کنند حق و عدالت پیاده و اجرا شود نه اینکه اصلا فقیری نباشد..
سید عادل مکتوفی
#جهاد_تبیین
📚 ابرگروه براهین؛ پاسخگوی پرسش ها شبهه ها در ایتا👇
http://eitaa.com/joinchat/925368339Ca1732dd521
کانال «براهین»👈 @barahin