#سوال
خواهان یک پاسخ کاملا علمی (اقتصادی)
هستم🙏اجرتون باحضرت زهرا
♻️ایران تا سال ۱۴۰۳ به #مرز_ورشکستگی میرسد!
⭕ یکی از جنایتهای اقتصادی دولت #محمود_احمدینژاد در حق مردم و مملکت، انحلال سازمان برنامه و بودجهی کشور در سال ۱۳۸۶ بود.
سازمانی که از سال ۱۳۲۷ با هدف یافتن راهی برای انجام پروژههایی که سیستم پرفساد و تودرتوی آن دوره از انجام آنها عاجز بود، تشکیل شده بود.
سازمانی که وظیفهی آن، برنامهریزی و نظارت توسعهای و راهبردی بر نظام اقتصادی و اجتماعی کشور و جلوگیری از هدررفت منابع اقتصادی و بیانضباطی مالی در مجموعههای دولتی و حکومتی بود.
⭕ انحلال سازمان برنامه و بودجه، آنهم در بزنگاهی که حدود ۸۰۰ میلیارد دلار درآمد بیسابقهی نفتی به کشور سرازیر شد، بدونشک خبر از وقوع یک فساد مالی فراگیر و به عبارتی یک #اختلاس_سیستماتیک میداد که هنوز هم که هنوز است، ابعادش آنطور که باید و شاید بر مردم ایران آشکار نشده است.
⭕ یکی از افراد کلیدی در این سازمان، #محمد_کردبچه بود که از پنج دهه پیش، بعد از تحصیل در انگلستان و بازگشت به ایران، وظیفهی سنگین بودجهنویسی (بودجهریزی) و ارائهی برنامه و گزارشهای سالانهی بودجه را برعهده داشت. مسئولیتی که از عهدهی هر کسی برنمیآمد و انسانی باسواد، باتقوا و پاکدست میخواست.
⭕ با روی کار آمدن دولت احمدینژاد، کردبچه را که فرد بیبدیلی در سازمان بود، بازنشسته کردند تا کسی روی فساد سیستماتیک دولت وقت نظارت نداشته باشد. کردبچه، اما، در سال ۱۳۹۳ و به دنبال احیای سازمان برنامه و بودجه در دولت #حسن_روحانی دوباره برای نظم بخشیدن به بودجه و بودجهریزی، به سازمان فراخوانده شد و فعالیتش را تا دیماه سال ۱۴۰۰ ادامه داد. یعنی تا زمانی که دولت انتصابی #ابراهیم_رئیسی، عذر او را به طول کامل خواست.
⭕ جالب است بدانید که یکی از آخرین و مهمترین گزارشهای سازمان برنامه و بودجه در ۲۳ مهرماه ۱۴۰۰، یعنی ۳ ماه قبل از کنار گذاشتن کاملِ کردبچه از این سازمان ارائه شد، که در جایی به وضوح اذعان میدارد که: «با ادامه روند موجود جمهوری اسلامی ایران تا سال ۱۴۰۳ به #مرز_ورشکستگی میرسد.». چیزی که به وضوح شاهد بروز نشانههای آن هستیم و اگر معجزهای رخ ندهد و دستکم تحریمهای آمریکا علیه ایران برداشته نشود، وقوع آن، چه بسا زودتر از ۱۴۰۳، حتمی و قطعی است .
به گزارش ایمنا و به نقل از مرکز اطلاع رسانی، روابط عمومی و امور بینالملل سازمان برنامه و بودجه، این سازمان در اطلاعیهای نوشت: در روزهای اخیر «محمد کردبچه» بعد از ترک سازمان برنامه و بودجه در مصاحبه با برخی رسانهها مطالبی عنوان کردهاند که با واقعیت فرسنگها فاصله دارد؛ با توجه به سابقه طولانی و جهت حفظ آبروی وی سازمان برنامه از پاسخ به این ادعاها تاکنون خودداری کرده اما نظر به ادامه جوسازیها و بیان مطالب غیرواقعی تنها به بخشی از موارد اشاره و از بیان جزئیات و ابعاد وسیع موضوع پرهیز میشود.
در این اطلاعیه آمده است: واقعیت این است که بر اساسنامه رسمی یکی از نهادهای نظارتی و امنیتی مبنی بر منع جدی بهکارگیری نامبرده در مشاغل حساس، امکان تداوم خدمت وی در سازمان برنامهوبودجه به طور عملی سلب شده، ازاینرو جلوگیری از حضور بدون دعوت او در جلسات متعدد ناشی از همین اعلام رسمی است.
در بخش دیگری از این اطلاعیه تاکید شده است: از سوی دیگر محمد کردبچه سالهای قبل بازنشسته شده و طبق قانون منع بکارگیری بازنشستگان، پروندهای برای مسؤولان وقت سازمان در دستگاه نظارتی دیگری برای پاسخگویی به پرداخت غیرقانونی که مجموع آن عدد قابلتوجهی بوده تشکیلشده است. در این میان و باوجود ابعاد مختلف، کردبچه بدون کسب اجازه از مسؤولان و بدون اخذ مجوز اسناد و مدارکی را از سازمان خارج کرده است.
سازمان برنامه و بودجه همچنین در این اطلاعیه خاطرنشان کرده است: با توجه به ملاحظات دستگاههای امنیتی این موضوع تحت بررسی جدی است چون در مدت طولانی وی دسترسیهای حساس و بسیار بالایی داشته است. باوجود همهٔ این موارد و اتفاقات مبهم؛ سازمان تصمیم گرفت که از نامبرده با برگزاری جلسهای تجلیل به عمل آورد که وی با رد دعوت صورت گرفته، به مظلوم نماییهای خاص و انتشار کلیپ و صحبتهای غیر صادقانه روی آورد.
در پایان این اطلاعیه آمده است: اسناد و مدارک این موضوعات نزد سازمان محفوظ است و در صورت صلاحدید مراجع امنیتی جهت تنویر افکار عمومی منتشر خواهد شد.
https://www.imna.ir/news/547890
https://www.mehrnews.com/news/5396742
🖊مهاجر
صندوق بینالمللی پول سال 2023 را سالی همراه با رشد و رونق برای اقتصاد پیشبینی کرده است. این نهاد بینالمللی انتظار دارد بسیاری از شاخصهای کلان اقتصاد ایران در این سال وضعیت رو به جلویی داشته باشند.
بر اساس پیشبینی این صندوق اقتصاد ایران در این سال 91 میلیارد دلار بزرگتر خواهد شد و برای نخستین بار به مرز یکهزار و 700 میلیارد دلار خواهد رسید. تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص قدرت خرید که در سال 2022 بیش از یکهزار و 599 میلیارد دلار برآورد شده بود، در سال 2023 به یکهزار و 690 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت.به همین ترتیب، تولید ناخالص داخلی سرانه ایران بر اساس شاخص قدرت خرید 865 دلار افزایش خواهد یافت و از 18 هزار و 663 دلار در سال 2022 به بیش از 19 هزار و 528 دلار در سال 2023 خواهد رسید.
رشد 2درصدی بخش غیرنفتی و 2.1درصدی بخش نفتی ایران در 2023: اقتصاد ایران در سال 2023 بهطور متوسط 2 درصد رشد خواهد کرد. پس از رشد منفی 3.1درصدی در سال 2019، سال 2023 چهارمین سال متوالی خواهد بود که اقتصاد ایران رشد مثبت را تجربه خواهد کرد. ایران در سالهای 2020 تا 2022 بهترتیب رشد 3.3 درصد، 4.7 درصد و سه درصد داشته است.پیشبینی شده است بخش غیرنفتی ایران در سال 2023 با رشد 2درصدی مواجه شود و رشد بخش نفتی ایران در این سال نیز به 2.1 درصد برسد.
رشد تولید و صادرات نفت و گاز ایران در سال 2023
این گزارش تولید نفت ایران در سال 2022 را 2 میلیون و 580 هزار بشکه در روز برآورد کرده است و انتظار دارد این رقم در سال 2023 با رشد 40 هزار بشکهای به 2 میلیون و 620 هزار بشکه در روز برسد. تولید گاز ایران در سال 2022 معادل چهار میلیون و 460 هزار بشکه در روز نفت بوده و پیشبینی شده است این رقم به معادل چهار میلیون و 600 هزار بشکه در روز نفت برسد که نسبت به سال قبل 140 هزار بشکه در روز افزایش خواهد داشت.
صادرات اعلامشده نفت ایران در سال 2023 با رشد 40 هزار بشکهای مواجه خواهد شد و از 850 هزار بشکه در روز در سال 2022 به 890 هزار بشکه در روز افزایش خواهد یافت. صادرات گاز ایران نیز از معادل 320 هزار بشکه در روز نفت در سال 2022 به معادل 330 هزار بشکه در روز نفت در سال 2023 افزایش خواهد یافت.
ثبات نرخ تورم و کاهش آهنگ رشد نقدینگی: نرخ تورم در اقتصاد ایران برای سال 2023 افزون بر 40 درصد پیشبینی شده است که این رقم نسبت به تورم 40درصدی سال 2022 افزایش یا کاهش نخواهد داشت.
این صندوق انتظار دارد آهنگ رشد نقدینگی در اقتصاد ایران طی سال 2023 کندتر شود. رشد نقدینگی که در سال 2022 به 47.5 درصد رسیده بود در سال 2023 به 45.6 درصد کاهش خواهد یافت.
کسری بودجه دولت بیشتر میشود: کسری بودجه دولت ایران در سال 2023 به معادل 6 درصد تولید ناخالص داخلی خواهد رسید که البته این رقم از کسری بودجه 4.2درصدی دولت در سال 2022 بیشتر است.
درآمدهای دولت نسبت به سال قبل از آن تغییری نخواهد داشت. درآمد دولت ایران در سال 2023 معادل 8.3 درصد تولید ناخالص داخلی پیشبینی شده است که این رقم نسبت به سال قبل از آن تغییری نخواهد داشت، در عین حال درآمد غیرنفتی دولت صعودی خواهد بود و از معادل 7.4 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2022 به معادل 7.5 درصد تولید ناخالص داخلی در سال 2023 میرسد.
ادامه روند کاهشی بدهی دولت در سال 2023: بدهی ناخالص دولت در سال 2023 کاهشی قابل توجه خواهد یافت. بدهی ناخالص دولت ایران در سالهای 2020 و 2021 افزایش یافته اما در سال 2022 کاهش یافته و به معادل 34.2 درصد تولید ناخالص داخلی رسیده است. صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرده است این روند نزولی در سال 2023 نیز ادامه یابد و بدهی ناخالص دولت ایران در این سال به معادل 31.9 درصد تولید ناخالص داخلی کاهش یابد.
پیشبینی تراز حسابهای جاری 30.2میلیارددلاری ایران در 2023: این گزارش تراز حسابهای جاری ایران در سال 2023 را 30.2 میلیارد دلار پیشبینی کرده است. تراز حسابهای جاری ایران در سال 2022 افزون بر 32 میلیارد دلار برآورد شده است.
ذخایر ارزی در دسترس ایران 11.4 میلیارد دلار افزایش مییابد: این صندوق انتظار دارد ذخایر ارزی در دسترس ایران در سال 2023 بیش از 11.4 میلیارد دلار افزایش یابد و به 42.2 میلیارد دلار برسد. ذخایر ارزی در دسترس ایران در سال 2022 نیز 30.8 میلیارد دلار برآورد شده است. این نهاد بینالمللی ذخایر ارزی ایران را بیش از 120 میلیارد دلار اعلام کرده اما مدعی است ایران بهدلیل تحریمهای آمریکا فقط به بخش کوچکی از این ذخایر دسترسی دارد.
بدهی خارجی ایران بدون تغییر در سطح نیمدرصد تولید ناخالص داخلی: بر اساس برآورد صندوق بینالمللی پول، بدهی خارجی ایران در سال 2022 معادل نیم درصد تولید ناخالص داخلی بوده است و پیشبینی میشود این رقم در سال 2023 بدون تغییر در همین سطح باقی بماند.
🖊مهاجر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#سوال
این کلیپ درسته⁉️ صحبتهای
سرتیپ ۲ پاسدار حمید اباذری، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران از ریزش در رده ارشد نظامیان و مخالفت با علی خامنهای ...
واکنش سپاه به اظهارات سردار اباذری
روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیهای اظهارات تقطیع شده سردار اباذری پیرامون مواضع متفاوت برخی فرماندهان دوران دفاع مقدس پیرامون حوادث و جریانات داخلی را برداشت و تحلیل شخصی وی دانست و تاکید کرد: سردار اباذری مشاور فرمانده کل سپاه نیست.
به گزارش ایسنا به نقل از سپاه نیوز ؛ در پی انتشار ویدیویی از سخنان تقطیع شده سردار حمید اباذری در مراسم گرامیداشت شهدای یکی از مناطق استان مازندران و انتساب عنوان مشاور فرمانده کل سپاه به وی که مدعی مواضع متفاوت برخی سرداران و فرماندهان دوران دفاع مقدس پیرامون رخدادها ،حوادث و جریانات داخلی شده است، روابط عمومی کل سپاه در اطلاعیهای ضمن تکذیب عنوان مشاور فرمانده کل سپاه برای وی ، اعلام کرد: آنچه در ویدیوی منتشر شده آمده است برداشت ، تحلیل و نظر شخصی سردار اباذری است که با واقعیات موجود انطباق ندارد.
https://www.isna.ir/news/1401101005777
🖊مهاجر
اگر کسی از شما مرتد شود و از اسلام برگردد و در حال ارتداد و کفر بمیرد، اعمال چنین کسانی در دنیا و آخرت تباه و باطل است و آنان گرفتار آتش و همیشه در آن اقامت خواهند داشت. سوره بقره، آیه ٢١٧
سؤال: قطع رابطه با کسی که مسیحی شده یا به دیگر ادیان باطله گرویده، بهعنوان نهی از منکر چه صورت دارد؟ و اگر این شخص فامیل باشد، چگونه است؟ و اساساً زن در برابر چنین شوهری، و شوهر در برابر چنین زنی و فرزندان آنها چه تکلیفی دارند؟
حضرت آیت الله خامنهای:
اگر نهی از منکر متوقف بر قطع رابطه باشد، لازم است و در صورت ارتداد زوج یا زوجه، نسبت به ملی بودن یا فطری بودن، فروع و احکام مختلفی دارد.
حضرت آیت الله بهجت:
با مرتد مطلقاً باید قطع رابطه کرد و در مورد زن یا شوهر به مسائل ٤٩-١٩٤٦ مراجعه شود.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی:
درصورتیکه راه نهی از منکر، قطع رابطه باشد، این کار لازم است و هرگاه زن یا مرد گرایش به مسیحیت یا مانند آن پیدا کنند، عقد آنها خودبهخود باطل میشود. ولی احتیاط آن است که صیغه طلاق را هم جاری کنند.
حضرت آیت الله سیستانی:
اگر نشود او را هدایت کرد، قطع رابطه اشکال ندارد و اگر خوف تأثیر منفی باشد، باید قطع شود و اگر زن شوهرش کافر شود باید از او جدا شود، و همچنین بهعکس. و این مسئله تفصیلی دارد که در رساله ذکرشده است.
حضرت آیت الله فاضل لنکرانی:
اگر در توبه او تأثیر داشته باشد، واجب است. فرقی نمیکند، اگر یکی از زوجین ارتداد پیدا کند، تحت شرایطی عقد آنها باطل میشود و باید طبق احکام ارتداد احد زوجین، عمل شود.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی:
اگر واقعاً از اسلام برگشته و مسیحی شده، مرتد است و احکام ارتداد بر او جاری است و چنانچه مرتدع نشود باید با او قطع رابطه کنند و مرد باید از چنین زنی جدا شود و زن هم باید از چنین شوهری جدا شود و محتاج به طلاق هم نیست.
حضرت آیت الله تبریزی:
بر دیگران و فامیلها و بستگان واجب است او را امربهمعروف کنند و استتابه کنند و او را به اسلام برگردانند. هرچند حد از او ساقط نمیشود و احکام مرتد را به رساله عملیه رجوع کنید. شرعاً کسانی که یکی از پدر و مادرشان مسلمان بودهاند، اگر از اسلام برگردند، مرتد فطری محسوب میشود که اگر مرد مرتد شود، زن او بدون طلاق فوراً باید جدا شود و عده وفات نگه دارد و اموالش به وراث مسلمانش منتقل میشود و قتل او جایز است و اگر احتمال هدایت نیست، باید با او قطع رابطه کرد.
https://b2n.ir/t29760
🖊مهاجر
کانال براهین پاسخگویی به شبهات مذهبی وسیاسی روز
#سوال
#پاسخی_دیگر به کاهش ارزش پولی 🔻⬇️🔻⬇️