✳️ بهدلیل کاهش بارندگیها در ایتالیا برخی کانالهای شهر ونیز خشک شدن😢
(لینک)
🔺@barahoot_tv1
✳️ ۵۲ روز از سال ۲۰۲۳ میگذرد و ۵۲ #تیراندازی در مدارس آمریکا رخ داده!
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ سفر به درون یک یخچال طبیعی
🔺@barahoot_tv1
✳️ یکی از واقعیتهای تلخ روزمره که شاید ما هم گرفتارش باشیم.
🔺@barahoot_tv1
✳️ اولش فکر کردم بچهی خونه شیطنت کرده و کل دیوار رو خط خطی کرده ولی بعدش فهمیدم اینجا یه نمایشگاه از نقاشیهای هنرمند آمریکایی "سای تومبلی" هست!
🔺@barahoot_tv1
🎙برنی سندرز، سناتور ترقیخواه ایالت ورمانت:
🔹چرا از هر ۴ آمریکایی یک نفر نمیتواند هزینهی داروهای تجویزی خود را بپردازد؟
🔸چه اتفاقی میافتد که تقریباً نیمی از داروهای جدید در ایالات متحده بیش از ۱۵۰.۰۰۰ دلار در سال هزینه دارند؟
🔹پاسخ را میتوان تنها در سه کلمه خلاصه کرد: طمع شرکتی غیرقابل قبول.
#نظام_سرمایهداری
🔺@barahoot_tv1
✳️ مردم فقیر را عقیم میکردند تا منقرض شوند!
🔹اشغالگران آمریکایی پس از تهاجم در سال ۱۸۹۸، اقتصاد #پورتوریکو را برای تمرکز بر شکر (برای منافع ایالات متحده) تغییر دادند. دزدی و استثمار زمین توسط ایالات متحده، جزیره را در فقر فرو برد.
🔸تا سال ۱۹۲۵، ۷۰ درصد پورتوریکوییها بیزمین شدند. در دهه ۱۹۳۰، از هر ۳ نفر یک نفر بیکار بودند و ۸۰ درصد از زمینها متعلق به ۲ درصد جمعیت، عمدتا سفیدپوست بود.
🔹ایالات متحده یک برنامهی #نژادپرستانه اصلاح نژادی را در پورتوریکو در دههی ۱۹۳۰ راهاندازی و حدود یک سوم زنان پورتوریکویی را تا سال ۱۹۷۶، عقیم کرد. بسیاری از آنها مجبور بودند. برخی از کلینیکها از درمان زنان خودداری میکردند، مگر اینکه با عقیم شدن، موافقت کنند!
🔸در دههی ۱۹۵۰، گمبل و اصلاحطلبان آمریکایی آزمایشهایی را برای قرصهای ضدبارداری در پورتوریکو آغاز کردند. آنها زنان فقیر را هدف قرار میدادند، بدون اینکه به آنها از عوارض جانبی یا آزمایشی بودن آن بگویند. قدرت این قرصها ۲۰ برابر قرصهای مدرن بود!
🔹گمبل معتقد بود که مردم فقیر را از بین میبرد تا راه را برای جمعیتهای مناسب باز کند! (لینک)
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ انگار یه آینه شکسته و داره انعکاس آسمونو نشون میده 😍
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ ما مُردیم چون ما را به سمت مرگ سوق دادند!
🎙دکتر ویکتوریا دولی، فعال حوزهی سلامت در آمریکا:
🔹دکتر مارتین لوتر کینگ دربارهی همهی اشکال نابرابری گفت. #بیعدالتی در سلامت، غیرانسانیترین نوعِ بیعدالتی است. سیاهپوستانِ آفریقایی-آمریکایی از زمانیکه ما از یوغ بردگی آزاد شدیم تا به امروز برای نمردن در اثر بیماریهایی که برای ما بسیار گران است مبارزه کردهاند.
🔸آنها ما را آزاد کردند اما به ما بیمارستان ندادند. بعد که بیمارستان گرفتیم آنها بیمارستانهای سفیدپوستان را از #سیاهپوستان جدا کردند. بودجهی بیمارستانهای ما کم بود؛ بنابراین ما منابع لازم برای درمان خود را نداشتیم؛ پس چه اتفاقی افتاد؟
🔹زمانیکه طاعون در جوامع ما سرایت کرد و بیمارستانهای ما از آنها جدا بود و بودجهی بیمارستانهای ما کم بود، نتیجه چه شد؟ مردم ما مردند. بعد از آن بهعنوان بهانه و توجیه گفتند ما مردیم چون نژاد ضعیفتری بودیم! نه، ما ضعیف نبودیم، ما مردیم چون ما را به سمت مرگ سوق دادند!
#نژادپرستی
📌ترجمهی اختصاصی برهوت تیوی
🔺@barahoot_tv1
✳️ تو دنیای جدید با رشد شبکههای اجتماعی، شیوهی زندگیمون هم تغییر کرد.
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ دزدهای حرفهای سر گردنه!
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ یکشنبهی خونین در ایرلند و کشته شدن بیش از ۳۶۰۰ نفر
🔹برای قرنها #استعمار بریتانیا میلیونها کاتولیکِ ایرلندی را در فقر نگه داشت. در سال ۱۹۲۱ پس از اینکه ایرلندیها با موفقیت برای استقلال جنگیدند، بریتانیا #ایرلند را به دو کشور جداگانه تقسیم کرد. با اکثریت پروتستانِ وفادار به تاج و تخت بریتانیا، ایرلند شمالی بخشی از بریتانیا باقی ماند.
🔸#یکشنبهی_خونین در بحبوحهی دورهای رخ داد که به نام مشکلات شناخته میشود. زمانیکه ناسیونالیستهای ایرلندی علیه تبعیض مبارزه کردند و بهدنبال اتحاد مجدد ایرلند شمالی با جمهوری ایرلند (ایرلند جنوبی) بودند.
🔹این قتلعام، خشونتهای فرقهای بین ناسیونالیستهای ایرلندی که عمدتاً کاتولیک بودند و وفاداران بریتانیایی که اکثراً پروتستان بودند را شلعهور کرد. در درگیریهای ویرانگر هر دو طرف، غیر نظامیان مورد هدف قرار گرفتند که منجر به کشته شدن بیش از ۳۶۰۰ نفر شد. تا اینکه توافقنامهی تقسیم قدرت در سال ۱۹۹۸ امضا شد.
🔸تقریباً ۴۰ سال طول کشید تا #بریتانیا برای یکشنبهی خونین عذرخواهی کند.
📌ترجمهی اختصاصی برهوت تیوی
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ یخ زدن دریاچهی بایکال روسیه🥶
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ وضعیت #مد، روزبهروز داره اسفناکتر میشه.
🔺@barahoot_tv1
✳️ نظم جهانی مبتنی بر قوانین!
🔹در چنین روزی در سال ۱۹۶۶، #سیا کودتای خونینی را علیه "دکتر کوامه نکروماه" انجام داد. او اولین رئیس جمهور یک کشور آفریقاییِ مستعمرهی سابق بود و سرمایهگذاری زیادی در مدرنسازی #غنا انجام داد. او پروژههای ملی صنعتی و انرژی را تأمین مالی کرد و یک سیستم آموزشی ملی قوی ایجاد کرد.
🔹دکتر نکروماه بهعنوان بخشی از تلاش خود برای پیشبرد آرمان همه مردم آفریقا، ارتباطات قوی با رهبران آمریکایی آفریقایی تبار ایجاد کرد. هدف او کمک به تبدیل آفریقا به مرکز علم، فناوری و نوآوری مدرن پس از کنار گذاشتن قید و بندهای #استعمار بود.
🔸در سال ۱۹۶۵ دکتر نکروماه کتاب خود را با عنوان "استعمار نو - آخرین مرحلهی امپریالیسم" منتشر کرد که ایالات متحده را بهدلیل استثمار آفریقا متهم کرد. پس از انتشار کتاب، ایالات متحده نامهی اعتراضی رسمی برای او فرستاد و از کمک ۳۵ میلیون دلاری به غنا خودداری کرد.
🔹کودتای سازماندهی شده توسط سیا زمانی آغاز شد که دکتر نکروماه در سفری به ویتنام در خارج از کشور رفته و امیدوار بود به مذاکره برای پایان دادن به جنگ ایالات متحده در ویتنام کمک کند. ششصد افسر نظامی و پلیس در پایتخت غنا حرکت کردند و تمام ساختمانهای دولتی را تصرف کردند و بیش از ۱۶۰۰ نفر را کشتند.
🔸پس از کودتا، #صندوق_بینالمللی_پول و #بانک_جهانی به سرعت وامهایی را اعطا کردند که غنا را به کنترل ایالات متحده بازگرداند. دکتر نکروماه بقیه عمر خود را در تبعید گذراند.
🔺@barahoot_tv1
✳️ همه سمت راست پله برقی وایسادن تا اگه کسی عجله داشت از سمت چپ زودتر بالا بره 👌
مترو برلین آلمان
🔺@barahoot_tv1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ صندوق بینالمللی پول به دنبال تسلط بر دولتهاست
🎙دودو موتسیسی، جامعهشناس زیمباوهای:
🔹مردم باید درک کنند که نیروهای ملی و نیروهای بینالمللی هستند که بر زندگی آنها تأثیر میگذارند. در میان نیروهای بینالمللی، نهادهایی مانند #صندوق_بینالمللی_پول وجود دارند که واقعاً خود را به دولتهای ما تحمیل میکنند.
🔸بهعنوان مثال، آنها در #زیمباوه درخواست کردهاند که دولت فعلی ما باید یارانهی غذایی را کاهش دهد. باید از هزینههای عمومی بکاهد. یعنی باید آموزش و بهداشت را کاهش دهد. همچنین باید ارزش پول ملی را کاهش دهد. باید دستمزد کارگران را ثابت نگه دارد و دقیقاً همین چیزهایی است که اخیراً دولت سعی در افزایش آنها دارد.
🔹آنها حداقل دستمزد کارگران را تا چیزی در حدود ۱۴۳ دلارِ زیمباوه افزایش دادهاند. از زمان استقلال زیمباوه، اگر دولت کاری برای مردم انجام داده باشد، ایجاد امکانات بهداشتی، ایجاد امکانات آموزشی مانند ساختن مدرسه به خصوص در مناطق روستایی بوده، چون بیش از ۸۰ درصد جمعیت زیمباوه در روستاها است.
🔸به عبارت دیگر، صندوق بینالمللی پول به دولت زیمباوه میگوید هیچ کار خوبی برای مردم خود انجام ندهید! این نوعی کمک است که ما واقعاً آن را رد میکنیم!
🔹این وامها زمانیکه توسط صندوق بینالمللی پول و #بانک_جهانی داده میشود برای حمایت از معیشت مردم ما و به ویژه طبقات فقیرتر یعنی دهقانان و کارگران نیست، بلکه در واقع آنها به دنبال تسلط بر دولت ما هستند.
📌ترجمهی اختصاصی برهوت تیوی
🔺@barahoot_tv1
✳️ ۷۵.۰۰۰ نفر در #ولز یک سال یا بیشتر منتظر یک ویزیت پزشکی سرپایی هستند!
🔹آوریل گذشته، دولت ولز یک هدف پس از کووید را تعیین کرده بود که تا پایان سال ۲۰۲۲ هیچکس بیش از یک سال منتظر اولین نوبت پزشکی نباشد. با این حال، تعداد افرادی که منتظر بودند به ۷۴.۹۷۶ نفر رسید. بیش از نیمی از کسانیکه بیش از یک سال منتظر بودند تحت سه حوزه تخصصیِ چشم پزشکی، گوش و حلق و بینی (ENT)، و تروما و ارتوپدی قرار گرفتند.
🔹علاوهبر این، بیش از نیمی از بیماران سرطانی در ولز (۵۲.۹٪) اولین درمان خود را ظرف ۶۲ روز پس از مشکوک شدن به سرطان در دسامبر ۲۰۲۲ آغاز کردند. (لینک)
🔺@barahoot_tv1