۲۷ آذر ۱۴۰۳
حمله به ایران؛
فرصتی برای زدن تاسیسات هسته ای
@barsakht
بیشک یکی از چالش برانگیزترین موضوعات در روابط میان ایران و غرب، مسأله هسته ای است. این موضوع حتی در مباحث داخلی نیز کشکمش مهمی را میان طرفدارن مذاکره با غرب بر سر این موضوع و یا افزایش توانمندی هسته ای شکل داده است. بخش مهمی از جریان مناظرات انتخابات ریاست جمهوری از دوره آقای روحانی به بعد را نیز همین موضوع شکل داده و حتی می توان عنوان کرد که در پیروزی و شکست رقیب هم تاثیری مستقیم داشته است. در این میان، در ماهها و روزهای اخیر، لفاظیهای دولت ترامپ و به ویژه مقامات رژیم صهیونیستی، مبنی بر واکنش شدید نسبت به تأسیسات اتمی ایران همراه با تحولات منطقه ای، نکته بسیار مهم و حساسی است که باید حتما به آن توجه داشت.
اگر بگوییم که در طول دو دهه اخیر هیچ مساله ای به اندازه موضوع هسته ای، خواب را از چشمان رژیم صهیونیستی نربوده است، اغراق نگفته ایم. می توان گفت که مساله هسته ای ایران کابوس اصلی این رژیم شمرده می شود. این رژیم، هر چند در قبل با زدن تاسیسات اتمی عراق (1980)، سوریه (2007)، حمله به تاسیسات شیمیایی سودان و این اواخر حمله تمام عیار به تمامی تاسیسات نظامی و دفاعی سوریه، تا حدی توانسته از این کابوس رهایی یابد، اما هنوز مشکل اصلی از نظر این رژیم حل نشده باقی مانده است. به همین دلیل، تا زمانی که مساله هسته ای ایران را خاتمه یافته تلقی نکند، آسوده خاطر نخواهد شد. در برجام نیز یکی از ناراضیان اصلی این توافق بود؛ چرا که اعتقاد داشت با پذیرش ایران هستهای و حق غنی سازی برای ایران توسط 5+1، دستش از حمله به تاسیسات کوتاه شده است. می توان گفت که از دوره بوش پسر تا دوره بایدن همواره به دنبال زدن تاسیسات اتمی ایران بوده است. گفته می شود که در تمامی این دوره ها حتی نقشه حمله به این تاسیسات را کشیده و سر میز روسای جمهور آمریکا قرار داده ولی هر بار آنها قبول نکرده اند، چرا که خواهان حل مسالمت آمیز مساله هسته ای ایران بوده اند.
این بار قضیه متفاوت از دوره های گذشته است و یک فرصت بی نظیر برای این رژیم ایجاد شده است. تضعیف محور مقاومت، حزب الله لبنان و حماس، فروپاشی نظام بشار اسد و همچنین زدن بیش از 80 درصد از دارایی های نظامی و دفاعی سوریه، حمله نظامی به ایران به همراه آمریکا در 5 آبان 1403 که به زعم آنها بخشی از توان دفاعی و راداری ایران را تضعیف کرده است – به نظر نوعی تمرین اصلی برای زدن تأسیسات اتمی ایران محسوب می شد – و روی کارآمدن مجدد ترامپ و افراد و کابینه همسو با رژیم صیونیستی که همگی آنها در یک نقطه و آن هم اتخاذ مواظع سخت علیه ایران و چین، هم نظر هستند، در ادامه تلاش سه قدرت اروپایی برای ارسال نامه برای شورای امنیت برای فعال سازی مکانیسم ماشه، این فرصت را در اختیار این رژیم قرار داده است، و این رژیم نمی خواهد از آن غفلت کند.
@barsakht
در واقع، رژیم صهیونیستی همراستا با غرب و با این ادعا که جمهوری اسلامی ایران، با از دست دادن سوریه و تضعیف توان بازدارندگی خود، تمام تلاش خود را برای ارتقای بازدارندگی اتمی بکار خواهد بست، این بار بیش از گذشته فرصت را برای عمیاتی شدن رویای خود و رها شدن از کابوس هسته ای ایران محیا می بیند. کما اینکه در عرصه دیگر نیز این رژیم در حال تکمیل پازل های خود برآمده است. مساله حمله پهپادی به منزل مسکونی نتانیاهو و انتساب آن به جمهوری اسلامی ایران، و یا در گذشته ترور ترامپ و این روزها مساله پرواز پهپادها بر فراز اروپا و آمریکا که البته همه این موارد در ابتدا به ایران نسبت داده ولی بعد آن را تکذیب کردند – هر چند جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که در تمامی مواردی که گفته شد نقش نداشته است – به نظر نگارنده در راستای تکمیل سند سازی و تکمیل پازل این رژیم در حمله به تاسیسات اتمی ایران است. با توجه به این ضرورت دارد تا جمهوری اسلامی ایران نیز هم در عرصه میدان و هم دیپلماسی، هوشیاری بیشتری از خود نشان دهد و همچنان که خود را برای هر سناریویی قبل و بعد از آن آماده نگه میدارد، بتواند در صورت ضربه نخست، ضربه دومی به این رژیم وارد کند که تمامی محاسبات غلط و همچنین سرمستیهای کاذب ناشی از پیروزهای های بدست آمده به زعم خود علیه محور مقاومت را بشورد و از بین ببرد.
@barsakht
۲ دی ۱۴۰۳
🔷 آخرین وضعیت حزبالله لبنان:
@barsakht
۱-حزبالله به سرعت در حال بازسازی سازمان رزم نظامی و امنیتی خود است.
۲-در مرحله فعلی سازماندهی معارضه سوری مهمترین اولویت حزبالله است.
۳-حزبالله جلوی پروژه سیاسی تعیین رییس جمهور از سوی امریکا در لبنان را گرفته است.
۴-انگیزه اجتماعی بدنه حزبالله بسیار بالا بوده و تقاضای زیادی برای الحاق به سازمان حزبالله وجود دارد.
https://eitaa.com/barsakht
۷ دی ۱۴۰۳
🔷 آخرین وضعیت جبهه سوریه:
@barsakht
۱-تنشهای درونی معارضه و همچنین درگیری معارضه با کردها جدی است.
۲-سازماندهی ضد معارضه در مناطق علوی نشین در حال انجام است.
۳-جامعه سوریه از مانور علنی ترکیه مبنی بر ایجاد یک دولت دست نشانده در سوریه ناراضی است.
۴-معارضه سوری قصد ندارد به سرعت فرایند انتخابات را طی کند.
https://eitaa.com/barsakht
۷ دی ۱۴۰۳
🔷 راهبردهای کلیدی برای مقابله با چالش ها و تهدیدات سوریه علیه جبهه مقاومت:
@barsakht
راهبردهای داخلی:
۱. تقویت سرمایه اجتماعی
۲. کاهش شکاف های داخلی
۳. تنوع بخشی به اقتصاد
۴. ارتقاء بیش از پیش بنیه دفاعی نظامی
۵. تقویت تأمین امنیت مرزها
راهبردهای خارجی:
۱. باز آفرینی استراتژی منطقه ای و بین المللی ایران: تقویت روابط با متحدان و شناسایی نقاط ضعف دشمنان
۲.تقویت دیپلماسی منطقه ای و بین المللی: امضای توافقات تجاری همکاریهای امنیتی و فرهنگی و تقویت نقش ایران در سازمانهای بین المللی و ارائه تصویر مثبت از خود از طریق دیپلماسی فعال
۳. مدیریت مقابله نامتقارن با ایالات متحده آمریکا
۴. پرهیز از ورود به شرایط جنگی در عین نمایش اقتدار: این رویکرد نیازمند دیپلماسی هوشمندانه و بیان صریح عدم واهمه از هر نوع رویارویی است در حالی که به دنبال حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات باشد.
۵. مهار برخی کشورهای همسایه به عنوان مهم ترین خطر منطقه ای
https://eitaa.com/barsakht
۷ دی ۱۴۰۳
🔷 به بهانه تاسیس شبکه ی فارسی ترکیه TRT و تکمیل کردن طرح جهان تورانی:
@barsakht
۱. رویه کاری این شبکه تمرکز بر ایجاد اختلافات قومی در ایران، تطهیر اقدامات ضد اسلامی ترکیه، لجن پراکنی درباره جبهه مقاومت و متهم نمودن ایران به بی ثباتی در منطقه خواهد بود.
پیشتر رئیس تلویزیون TRT گفته بود که ترکیه قرار است با افتتاح بخش فارسی این رسانه، ایران را اذیت و آشفته کند.
۲. مفهوم جهان تورانی (پانتورانیسم) 160 سال پیش توسط افرادی چون آرمینیوس وامبری (یهودی مجارستانی) و لئون کاهن (یهودی فرانسوی) مطرح شد.
۳. پانتورانیسم ایدهای تصنعی و وارداتی است که ریشه در اروپا، بهویژه انگلستان دارد و در دوران امپراتوری عثمانی و با تشکیل جمهوری ترکیه تقویت و پس از فروپاشی شوروی، فرصت برای گسترش این ایده فراهم شد.
۴. اهداف جهان تورانی مهار سه کشور مهم: ایران، روسیه و چین از طریق ائتلاف ترکزبانها، تسلط بر منابع انرژی و حملونقل جهانی، گسترش نفوذ ناتو در منطقه، ایجاد یک هویت مشترک ترکی از طریق پرچم، زبان، الفبای واحد و کتب تاریخی مشترک.
۵. نقشها و چالشهای شکلگیری جهان تورانی:
نقش ها:
- حمایت از نیروهای افراطی در جنگ اوکراین و سوریه.
- تأمین تدارکات و حمایت از اسرائیل در وقایع اخیر.
- پیوند پانتورانیسم با تفکر افراطی اخوانی و صهیونیستی.
چالشها:
- فقدان یکپارچگی فرهنگی، زبانی و تاریخی میان اعضای مورد ادعا.
- عدم اتصال جغرافیایی به دلیل موقعیت ارمنستان.
- مخالفت ارمنستان با ایجاد دالان تورانی (کریدور فراسرزمینی).
۶. جمهوری آذربایجان بهلحاظ تاریخی بخشی از ایران است و ارتباطی با جهان ترک ندارد و تلاشهای الهام علیاف برای استحاله هویتی، فرهنگی و زبانی آذربایجان و تقویت پانتورانیسم است.
۷. پیامدها و راهکارهای جهان تورانی:
- تقویت جهان تورانی میتواند نظم آنگلوساکسونی را تقویت کند.
- همکاری ایران، روسیه و چین برای مقابله با این تفکر ضروری است.
- ارمنستان بهعنوان نخستین قربانی بالقوه این ایده در معرض خطر است و باید حمایت شود.
- جهان تورانی یک پروژه ژئوپلیتیکی و امنیتی برای تغییر معادلات منطقهای است که نیاز به مقابله جدی از سوی کشورهایی مانند ایران، روسیه و چین دارد.
برای دریافت تحلیل های مفید و مختصر در مورد تحولات مهم ایران و منطقه عضو کانال ما شوید 👇👇👇
https://eitaa.com/barsakht
۷ دی ۱۴۰۳
🔺اسرائیل و چالش یمن!
@barsakht
بعد از آتشبس «یک طرفه» در لبنان و توقف حملات از عراق، یمن تنها طرف منطقهای از بلوک معروف به «محور مقاومت» است که همچنان به حملات خود به اسرائیل ادامه میدهد. البته این حملات موشکی هم تلفات خاصی ندارد؛ اما اخیرا در نیمههای شب انجام میشود که اسرائیلیها در خواب هستند و با صدای ممتد آژیر خطر یکباره میلیونها نفر در مرکز اسرائیل از خواب بیدار شده و به پناهگاهها میروند و بعضا هم برای چند ساعتی فرودگاه بن گوریون تنها فرودگاه بینالمللی اسرائیل تعطیل میشود.
اما همین بیدار باش نیمه شبی و گسیل شدن به پناهگاهها با شلیک یکی دو موشک فشار روانی سنگینی بر اسرائیلیها وارد کرده و بر حرفهای نتانیاهو درباره منطقه سایه افکنده است.
ناگفته هم نماند که حملات موشکی «انصارالله» با موشکهای هایپرسونیک نوعی سنجهسنجی و تمرین ایران هم برای مواجهه احتمالی نظامی با اسرائیل نیز هست؛ به ویژه که حملات اخیر شاهد کاربرد انواعی از این موشکها با کلاهکهای جنگی سبک و سنگین است که هر کدام در سرعت و دقت آنها اثرگذار است.
در واکنش به این حملات اسرائیل تا به حال چندین بار حمله سنگین هوایی به یمن در فاصله 2000 کیلومتری انجام داده است و قبل از آن هم آمریکا و انگلیس حملات مشابهی انجام دادهاند. البته حمله اخیر اسرائیل گستردهتر و تاسیسات حیاتی و زیرساختی مثل فرودگاه صنعا را نیز در بر گرفت.
این دست حملات هم واقعا برای یمنی که آه در بساط ندارد، بسیار زیانبار است و خسارتهای اقتصادی جبرانناپذیری را در این شرایط سخت تحمیل میکند. اما با این حال «انصارالله» همچنان بر حملات خود به اسرائیل اصرار دارد و همین هم موجب تعجب و بهت ناظران از جمله خود اسرائیلیها شده است.
واقعیت این است که اسرائیل در پرونده یمن با چالشهای جدی روبرو است که در لبنان و جبهههای دیگری در منطقه وجود نداشت؛ چالش نخست این است که اساسا یمن از قبل هم جزو بانک کشورهای اولویتدار برای کار اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل نبوده است و به همین علت هم اطلاعات امنیتی کافی از آنجا و نفوذ امنیتی ندارد. از این رو هم تاکنون نتوانسته است دست به ترورهای مشابه لبنان و غیره در یمن بزند. این اتفاق در آینده بعید نیست اما همین نبود اطلاعات -چه برای این ترورها چه اماکن ساخت و اختفای موشکها و ...- یک معضل برای حملات هوایی موثر و دقیق است و همین هم باعث شده است که اسرائیل به بمباران زیرساختها برای فشار بر صنعا جهت توقف حملات خود روی آورد.
اما چالش دوم دوری مسافت میان اسرائیل و یمن است و همین هم حملات هوایی مستمر و روزانه مانند لبنان را علیه یمن دشوار ساخته است و این حملات پیاپی از این مسافت دور مشکلات خاص خود را دارد.
چالش سوم نیز این است که حملات هوایی بدون پیوست زمینی قوی، اساسا نتیجه مطلوب را ندارد؛ به ویژه که صنعا و دیگر مناطق تحت کنترل حوثیها به چنین حملاتی از سال 2015 از جانب عربستان و امارات عادت دارد و مساله دیگر این که میتوان گفت که یمنیها به صورت کلی چه طرفداران حوثیها چه مخالفانشان «اسرائیل ستیزترین» مردمان منطقه هستند و همین هم حوثیها را در ادامه این حملات و تحمل پیامدهای سنگین آن مستظهر به یک جبهه داخلی متحد کرده است. مساله دیگر این است که یمنیها ذاتا در این چنین کشمکشها و درگیریهایی «عناد» (لجات) خاصی دارند و به این سادگی کوتاه نمیآیند.
اما بنا به رسانههای عبری، در نهادهای امنیتی و نظامی اسرائیل در مواجهه با این معضل در کنار حملات هوایی شیوهها و پیشنهادهای متعددی برای توقف حملات حوثیها مطرح شده است؛ از جمله طرح حمله نظامی به نقاطی در ایران تا محاصره دریایی یمن.
البته بعید نیست در آینده هم آمریکا به سمت تقویت جدی مخالفان حکومت صنعا با هدف پایان دادن به این حکومت حرکت کند؛ اما چنین طرحی به مداخله دوباره عربستان و همچنین امارات نیاز دارد و بعید است که ریاض -که اکنون بر پیشبرد چشمانداز کلان اقتصادی خود متمرکز است- دوباره خود را درگیر پرونده یمن کند؛ به ویژه که این حملات موشکی مستمر به اسرائیل پژواک نگرانکنندهای هم در عربستان و امارات نسبت به حملات مشابهی در صورت بازگشت به راهکار نظامی دارد.
✍️صابر گل عنبری
@barsakht
۷ دی ۱۴۰۳
aac_gangi7dey_Rotated103841.mp3
20.18M
بررسی آخرین تحولات منطقه غرب آسیا با تاکید بر 👌تحولات سوریه
✍️کارشناس:
🎙 دکتر عبدالله گنجی
@barsakht
۹ دی ۱۴۰۳
aac_khoshcheshm.mp3
20.58M
👆مصطفی خوش چشم
✍️جبهه مقاومت مسیر پیش رو
5 دی 403
@barsakht
مصطفی خوش چشم:
جهان در حال جا به جایی قدرت از غرب به شرق است
- آمریکا قدرت بازیگریاش را از دست داده استدیگر یک یا دو ابر قدرت در جهان وجود نخواهد داشت بلکه ۴ قدرت وجود دارد
- الان کشورهای بریکس از کشورهای دیگر قدرتمندتر شدندخاورمیانه آنقدر مهم است که هیچوقت رنگ آرامش نمیبیندمدیریت دنیا قرار نیست به همین سادگی تمام شود
- کل دنیا درگیر این جا به جایی قدرت استچرا ایران باید در منطقه قدرت نمایی کند؟
- اگر آمریکا اذیت نمیکرد ما طرحی برای گسترش منطقه نداشتیمدرک درستی از جنگ برای مردم ما وجود ندارد
- امام خمینی(ره) در پاسخ به فردی که مضطرب به ایشان رجوع کرده بود و گفته بود فضای جنوبی کشور را از دست میدهیم گفتند جنگ است دیگر...! وعده خداوند به قوم یهود
- یهودیان یک بار گناه میکنند و دومین بار به دست سرسخت ترین مجاهدین از بین میروندآیا برنامه ترامپ برای ایران جنگ ترکیبی است؟
- به مخالف شجاعت میدهند و موافق را ارعاب میکنند..
🆔http://eitaa.com/barsakht
۹ دی ۱۴۰۳
جهان آرا - شنبه 8 دی 1403.mp3
29.53M
👈🏼جهاد تببین در برابر جنگ شناختی
گرامیداشت سالگرد حماسه عظیم مردمی ٩ دی
🔰صوت کامل گفتوگو با:
▪️محمد لسانی
کارشناس حوزه رسانه
https://eitaa.com/barsakht
۹ دی ۱۴۰۳
6.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عبرتهای سوریه برای ایران و کشورهای منطقه؛
هرچند برای مزدوران امریکا، آشوب در ایران یک فرصت است اما برای مردم ایران یک عبرت است تا هر مزدوری را زیر پای خود له کنند.
https://eitaa.com/barsakht
۹ دی ۱۴۰۳
20241227_183741_Default_1735319472.mp3
26.52M
💥سخنرانی دکتر ابوذر یاسری با موضوع ٩ دی ماه
📌 دی ماه ١۴٠٣
@barsakht
۹ دی ۱۴۰۳