لازمه های پیشرفت ایران در اقتصاد 1400
@barsakht
با نامگذاری سال 1400شمسی به عنوان سال تولید ، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها از سوی مقام معظم رهبری، نگاه ما به بحث مهم اقتصاد ، می بایست به صورت ریشهای و بر اساس رفع موانع ساختاری تولید استوار باشد.
به نظر میرسد در دهه های اخیر سه عنصر تاثیرگذار بر اقتصاد سیاسی ایران از قبیل دولت کوته نگر، شبکه رانت جویی و غیر مولد و نیز بهره گیری از اندیشه های افراد نئوکلاسیک وطنی، موجب شده تا نگاه مقام معظم رهبری به عنوان دیده بان بصیر انقلاب در بحث نامگذاری سالها – و بر پایه اوضاع سیاست داخلی و خارجی کشور- بیشتر بر مبانی اقتصادی و مخصوصاً توجه به به امر خطیر تولید استوار باشد.
واقعیت این است که سیطره این سه عنصر زشت و البته مهم بر اقتصاد سیاسی کشور باعث بروز مشکلاتی همچون فقر گسترده و گسترش نابرابری غیرقابل تحمل و نیز پیدایش ناکارآمدی های خسارت بار و مشروعیت زدا و از همه مهمتر گسترش فساد گسترده در سیستم اقتصادی کشور شده است که تبعات آن بر اوضاع سیاست و اقتصاد کشور نیز به بارزترین شکل آن قابل مشاهده است.
@barsakht
با توجه به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰شمسی ، لازم است تا در ایران دولتی روی کار آید که مرکز ثقل توجه اقتصادی آن به مسائل بلندمدت کشور معطوف شود. در واقع منطق رفتاری حاکم بر دولت مردان می بایست تغییر کرده و سیاست های روزمره و کوتاه مدت جای خود را به اتخاذ استراتژی های بلندمدت و برمبنای اقتصاد درون زا دهد.
ما چارهای جز رها کردن اندیشه تعادل آفرینی لحظه ای نداریم. در واقع لازم است تا دولت های بعدی با اتخاذ سیاست های بلند مدت و دوری از دستاورد آفرینیهای کوتاه مدت از مهندسی تاریخ ( طبق اندیشه نوام چامسکی )و وارونه سازی واقعیت ها(فوکو) دوری کنند چرا که در غیر اینصورت منافع ملی ایران و ایرانیان ، قربانی مطامع سیاسی و زودگذر دولتها شده و نه تنها بهرهوری گسترش نمی یابد بلکه هیچ توجه بنیادینی به امر خطیر تولید نیز نخواهد شد. کمااینکه در سالیان اخیر استراتژی جبهه مقابل ایران نیز از کار انداختن توان تولیدی ایران در عرصه های مختلف بوده است .
نقطه دوم و بسیار مهم لزوم برخورد با شبکه رانت گسترده و غیر مولد است. این شبکه در عین عدم توجه به بحث مهم تولید و با بهره گیری از اندیشه سود محورانه و فایده گرایانه، با رسوخ در سیستم سیاست گذاری های کوتاه مدت دولتی، نه تنها توانسته مبالغ بالای ارزی را از سیستم اقتصادی کشور تحت عنوان کمک به بحث تولید به خود اختصاص داده و از کشور خارج کند ، بلکه تولید داخلی را نیز با مشکلات عدیده ای مواجه کرده است. امروزه نقطه توجه شخص آیت الله رئیسی در راس قوه قضاییه ایران نیز برخورد با همین شبکه رانت و فساد و ساختارهای درهم تنیده قدرت و ثروت است. اقداماتی که از چندین سال قبل می بایست شروع می گردید.
@barsakhr
سومین عامل بسیار مهم در اقتصاد سیاسی ایران که بیشتر از لحاظ تئوریک در به وجود آمدن وضعیت کنونی رانت و فساد تاثیر گذار است، وجود صاحب نظران و اندیشمندان کلاسیک وطنی می باشد. این شبکه شامل نخبگانی میشود که خوراک علمی و نظری دو طیف نخست را فراهم می کنند و بیشتر برای منافع کوتاه مدت دولت ها اقدام به نظریه پردازی و نظریه سازی می کنند. حاصل چنین اتفاقی نرسیدن به یک تعریف مشترک از توسعه در بین اندیشمندان و نیز عدم توافق همگانی در مورد شیوه های دستیابی ایران به این امر خطیر و مهم است. علیرغم اینکه توسعه در بستر هر کشوری تعاریف و راههای متفاوتی دارد اما طیف کلاسیک های وطنی، بدون توجه به مختصات سیاسی اجتماعی و جغرافیایی ایران،به عنوان جاده صاف کن دولتها عمل کرده و حتی در موراد بسیاری، تنها راه رسیدن به پیشرفت را تمرکز بر الگوهای غرب مدار توسعه می دانند.
این در حالی است که منطق رهبرایران در طرح الگوی اسلامی ایران پیشرفت، بر مبنای نگاه به عناصر درونزا و ملی و در یک بستر فرهنگی و اجتماعی متاسب با اوضاع ایران، به خوبی مورد تاکید و بازخوانی قرار گرفته است.
@barsakht
🔵رشد فقر در ایران/حذف تدریجی طبقه متوسط
@barsakht
محمدجواد صالحی اصفهانی_استاد اقتصاد «دانشگاه ویرجینیا تک»:
ٰٰ🔹از سال ۲۰۱۰ میلادی به این سو، نرخ فقر در مناطق روستایی دو برابر شده و در مناطق شهری ۶۰ درصد رشد کرده است.
🔹این مساله سبب شده است حدود ۸ میلیون شهروند ایرانی که در «طبقه متوسط» دستهبندی میشدند، به «طبقه متوسط پایین» بروند.
🔹تا قبل از آغاز تحریمها در سال ۲۰۱۰ درآمد سرانه ایرانیها روند صعودی داشت اما از آن سال به بعد درآمد سرانه نزولی شده است.
🔹این روند نزولی با افزایش تحریمها تشدید شده و در دو سال گذشته و با خروج دونالد ترامپ از برجام و افزایش بیسابقه تحریمها به اوج خود رسیده است.
🔹از سال ۲۰۱۱ میلادی به این سو، حدود ۸ میلیون شهروند ایرانی که در «طبقه متوسط» دستهبندی میشدند، به «طبقه متوسط پایین» (lower middle class) منتقل شدهاند.
🔹پس از افت قیمت نفت در سال ۲۰۰۸ میلادی که بلافاصله با اعمال تحریمها همراه شد، متوسط مصرف در تهران تقریباً ثابت ماند.
🔵چه کسانی از تحریم ضربه نخوردند؟
🔹پس از افت قیمت نفت در سال ۲۰۰۸، متوسط مصرف در تهران تقریباً ثابت مانده اما در همین دوره، میزان مصرف در مناطق روستایی، حدود ۳۰ درصد و در دیگر مناطق شهری در کشور هم حدود ۱۱٫۶ درصد کاهش پیدا کرده است.
🔹بر این اساس روستاییان بیشترین و تهرانیها کمترین ضربه را از تحریم و کاهش درآمدهای نفتی بردهاند.
🔹احتمالا دلیل تاثیر بالای تحریمها بر روستاییان، سهم بسیار کم آنها از اشتغال دولتی است در حالی که سهم اشتغال دولتی و رسمی در تهران بالاتر از جاهای دیگر است.
🔹به عبارتی مشاغل موجود در روستا جزو مشاغل غیررسمی است که اکثرا حقوق و دستمزد ثابت ندارد و از هر تنش اقتصادی متاثر میشوند.
🔹اما کارمندان دولت چه در شرایط تحریم و چه افت فروش نفت، حقوق ماهانه خود را دریافت میکنند و کمترین تاثیر را از تحریم و تنشهای اقتصادی میگیرند.
🔹در حالی ۸ میلیون نفر از طبقه متوسط به طبقه متوسط به پایین رفتهاند که متوسط حقوق کارمندان دولت ماهانه ۱۵.۵ میلیون تومان گزارش شده است./تجارتنیوز
@barsakht
🌐منبع: اکونومیست فارسی
مذاکرات وین شروع نشده محکوم به شکست است
@barsakht
امروز هفدهم فروردین هزارو چهارصد ، سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران برای انجام مذاکرات برجامی در قالب 4+1 وارد وین ، پایتخت اتریش شده است .
موضع ایران در این مذاکرات کاملا مشخص است : آمریکا تمام تحریم ها و مشکلات بانکی را که پس از امضای برجام بر ایران تحمیل کرده است، برداشته و به چهارچوب برجامی برمیگردد و ایران نیز در مقابل این اقدامات ،به تعهدات مورد اشاره در بستر برجام و 1+5 بازخواهد گشت. اولویت اقدام نیز با طرفی خواهد بود که ابتدا از برجام خارج شده است. این آخرین و تنها ترین گزینه حاکمیت ایران در قبال برجام است.
با آمدن بایدن، امیدهای دولت ایران برای احیای تنها دستاورد معلول خود به نام برجام زنده شده است . البته این امیدها با چاشنی دوق زدگی نیز همراه بود تا جایی که قبلا تاثیر آن بر اعمال رقم های نجومی و غیر واقع بینانه بودجه 1400 و افزایش تقریبا دوبرابری بودجه عمومی کشور را شاهد بودیم و اینک نیز مقدمه چینی های مجازی و بالاخره سفر دکتر عراقچی به وین و انجام مذاکره غیر مستقیم با امریکایی ها را شاهد هستیم .
بدیهی است وظیفه دستگاه سیاست خارجی هر کشوری، مذاکره است و در جموری اسلامی ایران نیز باب مذاکره با هیچ کشوری به غیر از اسرائیل بسته نیست . نفس مذاکره اگر برای تامین امنیت ملی ، حفظ اقتدار ایرانی و تسهیل در پیشبرد اهداف ملی و منطقه ای و بین المللی کشور باشد نیز بسیار مقبول و مشروع و خوشایند خواهد بود. بحث اینجاست که اگر قرار باشد با کشوری مثل آمریکا و انهام با تجربه تاریخی مستند و متقن مذاکره کنیم و همانند برجام، امتیازات مهم هسته ای کشور را در قبال لغو تحریم ها از دست بدهیم و سپس آمریکا ها به زیر مذاکره و معاهده بزنند، در اینصورت نمی بایست به هیچ مذاکره ی مجددی حتی فکر کنیم و این یک اقعیت زنده است که ما در چند سال اخیر شاهد آن بوده ایم.
این مطلب را دقت کنید : جن ساکی ، سخنگوی کاخ سفید امروز (17/1/1400) درباره نشست وین اینگونه گفته است که دیپلماسی ممکن است زمان بر باشد و من نمیتوانم بگویم که این مذاکرات چقدر طول خواهد کشید .
@barsakht
دولت بایدن از ابتدای شروع به کار خود ، دو شرط را برای شروع مذاکرات و آمدن دوباره به برجام اعلام کرده است : یکی بازگشت ایران به تمام محدودیت های برجامی ( محدودیت هایی که ایران یکسال پس از خروج یکطرفه و غیر قانونی آمریکا از برجام به صورت مرحله ای، ازروند پیشرفت هسته ای خود از قبیل غنی سازی اورانیوم و ...برداشت و قدم در مسیر ادامه فعالیت های هسته ای مسالمت آمیز خود گذاشت) و دیگری قبول گسترش برجام به فعالیت های منطقه ای و موشکی ایران .
از موضع رسمی سخنگوی کاخ سفید اینگونه بر می آید که ممکن است آمریکایی ها برای دو ماه آینده ایران و تحولات داخلی کشور که منتهی به انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم میشود ، برنامه جامعی را در نظر داشته باشند. برای آمریکایی ها بسیار مهم است که اولا ایران و تحولات داخلی ایران را مشغول و تاثیرپذیر از مذاکراتی کنند که در کوتاه مدت هیچ نتیجه ای برای آن متصور نیست و از طرفی انتخاب مردم ایران و سیاست داخلی کشور را مشروط به انتخاب افردی کنند که راحت بتوانند با غرب به زبان سازش و مذاکره های بی محتوا ، سخن بگویند.
@barsakht
امروزه در خود امریکا نیز سیاستمداران و اندیشمندان به این نتیجه رسیده اند که سیاست فشار حداکثری به نتیجه نرسیده و در مقابل ایران شکست خورده است اما باید توجه داشت که سیاست دولت بایدن ادامه همان سیاست های ترامپ اما به زبانی نرم تر و غیر مخاصمه آمیز است . سیاستی که خطر آن برای ایران به مراتب بزرگ تر و گمراه کننده تر از سیاست های ترامپ در قبال ایران می باشد.
به نظر میرسد فارغ از کیفیت مذاکرات فردا ، کمیت ها در زمان بری گفتو.ها نیز در تحلیل آینده کاوانه روابط هسته ای و غیر هسته ای ایران و غرب بسیار تاثیر گذار خواهند بود.
________________________
پیوستن به کانال #برساخت در تلگرام و ایتا
@barsakht
آنچه که باید از سند همکاری ایران و چین بدانیم
@barsakht
بخش اول : تاریخچه سند همکاری
زمزمه های توافق ایران و چین در بهمن ماه ۱۳۹۴ با سفر تی جین پینگ به ایران شروع شد که چون با امضای برجام هم زمان شده بود ، بیشتر مورد پذیرش و استقبال دولت واقع نشد چرا که دولت ایران احساس می کرد با آمدن برجام نیازی به چین وجود ندارد.در واقع در ابتدا ، این قرارداد به عنوان سند راهبردی از طرف چین پیشنهاد شده بود و ایران تنها اقدام به بررسی کارشناسی آن سند نمود.
سال بعد با آمدن ترامپ و لغو برجام ، تحریم های شدید آمریکا بر علیه ایران شروع شد به صورتی که این احساس بوجود آمد که تحریم های آمریکا بیشتر از تحریم سازمان ملل به ایران ضربه می زند زیرا تمامی افراد و شرکتها را نیز شامل میشود.
این وضعیت در حالی بود که مبنای دولت یازدهم و آقای روحانی بر اساس حل بحث هستهای ترسیم شده بود و وقتی که این بحث به شکست انجامید دولت آقای روحانی برنامه دیگری به عنوان آلترناتیو نداشت و حتی تلاش ها برای رابطه با اروپا نیز بی جواب ماند و دولت چین با مشاهده این وضعیت علاقه ای برای رابطه با ایران نشان نمی داد چرا که فضایی از بی اعتمادی بر روابط طرفین حاکم شده بود.
در سال 1397 که مسئولیت رابطه با چین به آقای علی لاریجانی واگذار شد، ایشان نامه رهبری را به همراه با ۸ وزیر به چین بردند البته باید گفت که عدد ۲۵ نیز به عنوان یک عدد سمبلیک حاصل پیشنهاد آقای روحانی برای همکاری دراز مدت با چین بود و هیچگونه فلسفه ای در ورای آن نیست.
@barsakht
در ادامه و در سوم شهریور سال ۹۸ متن پیش نویس سند ۲۵ ساله توسط آقای ظریف به دولت چین ارائه شد.
تمامی حجمه ها بر علیه این اسناد و روابط از این تاریخ ( شهریور 98) به بعد شروع شد به صورتی که پترولیوم اکونومیست ادعا کرد که ایران در یک طرح دراز مدت تمامی دارایی ها و حتی نفت و جزایر خود را به چین داده است و شیرین هانتر ، استاد ایرانی دانشگاه جورج تاون نیز ادعا کرد که ایران اقدام به بستن ترکمنچای جدید با چین کرده است.
در خرداد ۱۳۹۹ هیئت دولت متن همکاری ایران و چین را تصویب کرده و به عنوان پیش نویس منتشر کرد و در مهرماه نود و نه ، وزیر خارجه ایران بر مبنای این گزاره ها که فشار حداکثری آمریکا به ایران به بالاترین حد خود رسیده و امیدی به نتیجه و رابطه با آمریکا وجود ندارد ، به چین مسافرت کرد
با شکست ترامپ و آمدن بایدن در امریکا نه تنها سیر تحولات و اوضاع برای ایران خوب و بهتر نشد بلکه همان بازی سابق آمریکا با ایران ادامه یافت و چینی ها نیز رفتار بایدن را درست مطابق با رفتار ترامپ میدیدند از این رو رسیدن به توافقی با ایران در اولویت قرار گرفت و امیدها برای احیا و امضای سند هنکاری زنده شد تا جایی که در فروردین ۱۴۰۰ سند راهبردی ایران و چین به امضای طرفین رسید.
@barsakht
آنچه که باید از سند همکاری ایران و چین بدانیم
@barsakht
بخش دوم :ارزش سند راهبردی
1- در واقع این سند نوعی تمرین برای ایران جهت مشارکت راهبردی با چین به عنوان یک ابرقدرت است
2- اولین مذاکرات راهبردی و اقتصادی با یک کشور بزرگ برای همکاری در زیر ساخت های ارتباطی و شبکه سازی می باشد
3- ایران با این سند راهبردی نشان میدهد که در مناسبات بین المللی نوعی سیاست واقع بینی را دنبال می کند چرا که چین با تمامی کشورهای غربی و شرقی جهان فارغ از نظام های فکری آنها رابطه دارد
4- با این سند، ایران در طول مسیر توسعه و قدرت گیری چین با کشورهای دیگر همکاری می کند به صورتی که چین تا به حال در خاورمیانه نقش محدودی داشته است و با شروع فعالیت های آن در منطقه ما نیز در فرآیند توسعه خود به نوعی قدرت گیری اقدام میکنیم.
ممکن است که این سوال مطرح شود که ایران در بحث توسعه اقدام به فروش نفت خام و یا سایر منابع خود میکند اما اگر نگاه ما با عینک واقع بینی باشد ، ایران آورده ای به غیر از دادو ستد در مسایل اتصادی به غیر از آن ندارد .
@barsakht
آنچه که باید از سند همکاری ایران و چین بدانیم
بخش سوم : بازی با سند
به نظر میرسد هم ایران و هم چین در حال نشان دادن قدرت چرخش خود در مناسبات مختلف بین المللی هستند .
ایران با امضای این سند به طرف غربی و آمریکایی خود نشان میدهد که اگر آمریکا در مباحث اقتصادی و یا مسایلی مثل برجام اقدام به تغییر معادلات مرسوم و نفی معاهدات و اتخاذ تحریم های بیشتری میکند ، پس ایران در اینصرت میتواند معاهدات بلند مدت و استراتژیک با کشورهای شرق و چین وروسیه منعقد کند . پس بهتر است که بایدن سیاست های ترامپ در خصوص ایران را ادامه ندهد.
چینی های نیز معتقدند که اگر دولت بایدن نتواند کشور چین را به عنوان یک ابرقدرت اقتصادی قبول کرده و در مناسبات سیاسی و اقتصادی خود جایگاه ممتازی برای این کشور قایل نشود در اینصورت چین نیز میتواند به راحتی گردش ژئوپلیتیک کرده و با کشورهایی مثل ایران به راحتی اقدام به امضای اسناد همکاری های اقتصادی کند که در پشت پرده آن نوعی توافق سیاسی بین المللی نیز جاصل میشود.
@barsakht
آنچه که باید از سند همکاری ایران و چین بدانیم
@barsakht
بخش چهارم: حجم تجارت با چین
صادرات ایران به چین در سال ۹۹، به ارزش هشت میلیارد و ۹۵۴ میلیون دلار بوده است که از لحاظ ارزش ۲۶درصد کل صادرات کشورمان در این سال به این کشور اختصاص یافته و به ارزش ۹ میلیارد و ۷۶۱ میلیون دلار کالا از کشور چین به ایران وارد شده که این میزان از لحاظ ارزش ۲۵.۳ درصد کل واردات کشور در این سال را به خود اختصاص داده و این در حالی است که حجم تجارت خارجی چین در حدود سه تریلیون میلیارد دلار می باشد . ایران تقریبا سه و نیم درصد از کل تجارت چین در خاورمیانه را به خود اختصاص میدهدو و در بین کشورهای خاورمیانه دارای رابطه اقصادی با چین ، پس از روسیه و امارات و عربستان و ترکیه و عراق و قزاقستان و پاکستان در رتبه هشتم قرار دارد . چینی ها با 220 کشور جهان رابطه تجاری دارند که آمریکا در راس این لیست قرار دارد و ایران نیز در رتبه 47 قرار میگیرد .
گفتنی است که سند این همکاری در بستر اینترنت برای دید همگان قرار گرفته و دارای نه بند و سه ضمیمه میباشد و مهمترین بخش ان مربوط به همکاری در زمینه های نفت و انرژی و بازگشت پول نفت به ایران است که با این اقدام بخش بزرگی از تحریم ها و ساختارشکنی های آمریکا در سالیان اخیر بی اثر مشود. هرچند که در زمینه صنعت و ارتباطات و گسترش راه ها و همکاری های علمی و دانش نظامی و امورات سیاسی ( چین دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل است ) نیز دو کشور اقدام به امضای معاهدات همکاری دو جانبه خواهند کرد . گفتنی است امضای سند همکاری نیاز به تصویب مجلس شورای اسلامی ندارد اما اگر قراردادی مورد توافق طرفین قرار گرفت می بایست به تصوسب مجلس محترم برسد .
@barsakht
چرا خواهم آمد؟
حضور ما در پای صندوق های رای هم اعتراضی است به مسئولین و هم پاسخی است به بدخواهان داخلی و خارجی. می آییم تا به آنها بفهمانیم که از تحریم های غرب بیزاریم اما دست از نظام برنمیداریم. گلایه های بسیار داریم اما ایران، میهن ما و سرافرازی حق ملت ماست . می آییم تا اعلام کنیم که ما ملتی منسجم هستیم هر چند که از مسئولین فعلی و تکراری بیزار و خسته شده ایم.
می آییم تا دشمن بداند برای ما امنیت ملی مان و خون شهیدانمان مهمتر است و با نیامدن خود نه تنها دل دشمن به حال ما نخواهد سوخت بلکه دشمن تحریم ها رابیشتر و خباثت های خود را دوچندان خواهد کرد.
ما ملتی هستیم که انقلاب کرده ایم تا پرچم اسلام و اسلامیت را برفروزیم هر چند که به بسیاری از تصمیم گیری ها و ساختارهای کهنه و مسئولین تکراری و ناکارآمد معترضیم. همان مسئولینی که ارزش پول ملی را تقریبا هیچ و ارزش دارای های ثروتمندان را در سال های اخیر به چندین برابر رساندند و ثروتمندان ثروتمند تر و فقرا را فقیر تر کردند.
می آییم که کسی را انتخاب کنیم که با فساد و رانت خواری و بی عدالتی ها مبارزه کند. کسی که درد ملت را فهمد و نه اینکه چشم در دستان کدخدا و امید به رحمت دشمن بر ما داشته باشد .
اینک نیک میدانیم که این انقلاب برای فقراست و نیامدن ما موجب انتخاب کسانی میشود که دردشان واردات غذای سگ و گربه فرزندانشان ( به ارزش 8 میلیون دلار ارزان قیمت) و تفریح و خوشگذارنی پولداران و سلبریتی ها است.
امروز آمدن مان یک واجب شرعی و ملی است. امرروز فریب شعارها را نخواهیم خورد . امروز فریب شعارهای عامه پسند عداه ای را نخواهیم خورد .جایی که نان شب این ملت از نمازشب و روز این مسئولین واجب تر شده ، پس جایی برای عوام فریبی باقی نیست.
آمدن ما برای نظام است و نوع رای دادن ما برای آینده خودمان. آینده فرزاندمان. برای اعتراض به وضع فعلی . برای اعتراض به مسئولین بی خاصیت !
#انتخابات_سیزدهم
#ما_می_آییم
#دولت_انقلابی_جوان_حزب_اللهی
#برساخت
#محمد_رضوی_قره_قشلاق
@barsakht
🔴واحد خواهران ناحیه بسیج دانشجویی استان آذربایجان غربی با همکاری خواهران شهرستان نقده برگزار میکند:
✅ انتخابات۱۴۰۰،الزامات و راهبردها
🔰سخنران:
محمد رضوی قره قشلاق
دانشجوی دکترای جامعه شناسی سیاسی
زمان: ساعت ۱۷:۳۰ شنبه ۲۲خرداد
این نشست در بستر مجازی به نشانی لینک زیر برگزار خواهد شد👇👇
https://web.uromwebinar.ir/b/fcf-qnw-0of-jhv
بررسی و تحلیل واحد خواهران ناحیه بسیج دانشجویی استان آذربایجان غربی
🔴واحد خواهران ناحیه بسیج دانشجویی استان آذربایجان غربی با همکاری خواهران شهرستان نقده برگزار میکند:
✅ انتخابات۱۴۰۰،الزامات و راهبردها
🔰سخنران:
محمد رضوی قره قشلاق
دانشجوی دکترای جامعه شناسی سیاسی
زمان: ساعت ۱۷:۳۰ شنبه ۲۲خرداد
این نشست در بستر مجازی به نشانی لینک زیر برگزار خواهد شد👇👇
https://web.uromwebinar.ir/b/fcf-qnw-0of-jhv
بررسی و تحلیل واحد خواهران ناحیه بسیج دانشجویی استان آذربایجان غربی