🔵 چراغی که به انگلستان روا بود
🔰 اسدالله عًلًم وزیر دربار #شاه در خاطراتش مینویسد: شاه در سال ۱۳۵۳ مبلغ ۵۰۰ میلیون لیره استرلینگ به انگلیس کمک مالی کرد تا شاید صنایع غذایی انگلیس از ورشستگی نجات پیدا کند١.
این درحالی است که عًلًم در جایی دیگر از خاطراتش مینویسد: در همان سالی که این مبلغ هنگفت به عنوان کمک به انگلیس داده شد تنها یک درصد از روستاهای کشور آب آشامیدنی سالم و چهار درصد برق داشتند٢.
📚 منبع: ۱ - كتاب یادداشتهای عَلَم /نوشته اسدالله علم (وزیر دربار شاه) /جلد۴/صفحه۱۹۳
۲ - همان/صفحه ۶۷
💠 وقایع افغانستان و چند نکته
🔹 اظهارات مسئولین و تحرکات نیروهای آمریکایی حاکی از احتمال اقدامات نظامی در افغانستان به بهانه وقایع تروریستی فرودگاه کابل است.
برخی تحلیلگران سیاسی بر این باورند که آمریکا به راحتی دست از افغانستان بر نخواهد داشت و همچنان در راستای ضعیف نگه داشتن این کشور و غارت منابع آن از هیچ اقدامی فروگذار نخواهد بود.
🔹 آنچه محتمل به نظر میرسد این است که اکنون که نیروهای آمریکایی مجبور به ترک افغانستان شده و تجهیزات نظامی آمریکایی ارتش افغانستان به دست نیروهای طالبان افتاده، آمریکایی ها با دو هدف دست به اقدامات نظامی هوایی خواهند زد:
۱. نابود کردن بخشی از تجهیزات؛
۲. تحویل زمین سوخته به هرکسی که بخواهد در افغانستان حکومت کند؛
که در این مسئله، احتمال نابود کردن منابع و زیربناها نیز وجود دارد.
🔹از سوی دیگر آمریکایی ها به دنبال چهره سازی از خود به عنوان "فرشته نجات و عامل امنیت" و نیز ایجاد درگیری بین گروههای مختلف در افغانستان _که ظرفیت بالایی برای این مسئله در این کشور وجود دارد_هستند.
مسئله اخیر میتواند بر امنیت مرزهای شرقی جمهوری اسلامی نیز مؤثر باشد که نباید اجازه داده شود نه از سوی طالبان و نه از سوی گروههای گوناگون دیگر خدشه ای به امنیت ایران وارد شود.
🔹از سوی دیگر احتمال تحریک گروههایی همچون داعش توسط آمریکایی ها برای حرکاتی علیه جمهوری اسلامی وجود دارد که باید به این نکته نیز توجه کافی صورت گیرد.
✍سیدروح اله رفعتی پور
🔰 تدبیر و روایت یک دهه خروج سرمایه
👈 روایتی تلخ از یک دهه سرمایهسوزی در اقتصاد و خروج پول از کشور در دولت غربگراها
⭕️ در دههای که گذشت، بیش از ۹۶میلیارد دلار پول از کشور خارج شد در حالی که موجودی سرمایه کشور تنها حدود ۳میلیارد دلار شارژ شد. گزارش تازه معاونت بررسیهای اقتصادی اتاق تهران روایتی تلخ از یک دهه سرمایهسوزی در اقتصاد و خروج پول از کشور است. مسیری که طی آن رفاه و رونق اقتصادی، جای خود را بهفقر، نابرابری، رشد اقتصادی منفی و رکود داد. گزارش تاکید میکند که نقش تحریم در رقمخوردن این وضعیت غیرقابل چشمپوشی است.
⭕️ اعداد گزارش بهخوبی نشان میدهند در این دوره بخش اعظمی از سرمایه هنگفت فعالان اقتصادی ایران که میتوانست بخشهای پیشران اقتصاد را در سطحی چشمگیر تقویت کند، از کشور خارج شده است.
⭕️ این گزارش که ابعاد مختلف موجودی سرمایه را در دهه ۹۰ مورد بررسی قرار داده، نشان میدهد در ۸سال از دهه ۹۰، کشور با افول جدی حساب سرمایه روبهرو بوده است. بدترین سطح از خروج سرمایه، مربوط بهسال ۱۳۹۶ است که حدود ۲۰ میلیارد دلار برآورد شده است.
⭕️ شواهد موجود نشان میدهد خالص حساب سرمایه کشور در دهه ۹۰ با نزول ۹۳میلیارد دلاری روبهرو بوده است. شاهد خارجی این موضوع خرید بیش از ۷هزار باب منزل در سال ۲۰۲۰ در کشور ترکیه توسط خریداران ایرانی بوده است.
📌از سندروم سایگون تا سندروم کابل
🔹این روزها بازار همسانسازی «سایگون» و «کابل» در رسانههای غرب بسیار داغ است. تحلیلگران آمریکایی و اروپایی معتقدند آنچه در جریان فرار نیروهای آمریکایی از افغاستان روی داد، تا حد زیادی مشابه شکست واشنگتن در ویتنام بود. این مقایسه تا حدودی درست به نظر میرسد اما تفاوتهایی نیز در این باره وجود دارد که نمیتوان بسادگی از کنار آنها گذشت!
🔸جنگ ویتنام نبردی بود بین دولت کمونیستی ویتنام شمالی و ویتنام جنوبی و متحد اصلی آن، ایالاتمتحده آمریکا. جنگ ویتنام، جنگی طولانی و پرهزینه برای آمریکا بود که ۲۰ سال طول کشید.
🔹عبارت «سقوط سایگون»، به تصرف سایگون، پایتخت ویتنام جنوبی توسط نیروهای کمونیستی ارتش خلق ویتنام موسوم به «ویتکنگ» اشاره دارد. آمریکا سال ۱۹۷۳، نیروهای خود را از ویتنام جنوبی خارج کرد. جنگ ویتنام منجر به هلاکت 58 هزار نیروی آمریکایی و تحمیل میلیاردها دلار هزینه نظامی به رؤسایجمهور دموکرات و جمهوریخواه شد.
🔸حضور 20 ساله آمریکا در افغانستان، فرار هزاران آمریکایی از پایگاه بگرام و فرودگاه کابل و رها شدن مزدوران و همکاران نیروهای اشغالگر آمریکایی در افغانستان، جملگی شبیهسازی سایگون و کابل را به یکدیگر ممکن میسازد اما باید توجه داشت دامنه و عمق شکست واشنگتن در کابل، بهمراتب بیشتر از سایگون است؛ فراموش نکنیم شکست مطلق کاخ سفید در افغانستان، نخستین شکست سنگین ایالاتمتحده در قرن بیستویکم و هزاره سوم محسوب میشود.
🔹بدونشک در آینده نزدیک، اصطلاحی به نام «سندروم کابل» نیز در بین افکار عمومی آمریکا رایج خواهد شد. اما سندروم کابل چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
🔸پس از خروج ارتش ایالاتمتحده از ویتنام و شکست آن در سایگون، اصطلاح «سندروم سایگون» در آمریکا رایج شد که بیانکننده عدم تمایل شهروندان آمریکایی به مداخله نظامی این کشور در خارج از مرزهایش است.
اکنون ما با شکلگیری پدیدهای به نام «سندروم کابل» در بین آمریکاییها مواجه هستیم که به مراتب نسبت به «سندروم سایگون» شایعتر است. خمیرمایه این سندروم فراگیر را این گزاره مهم تشکیل میدهد: «محصول جنگافروزی، تحمیل دموکراسی آمریکایی و مداخله نظامی ایالاتمتحده در کشورهای دیگر در نهایت چیزی جز شکست و تباهی نخواهد بود؛ شکستی که شهروندان و سیاستمداران آمریکایی و متحدان این کشور، ناچارند هزینههای آن را سالیان دراز تحمل کنند.»
🔹در این میان، سیاستمداران آمریکایی بهرغم میل ذاتی خود به توحش و مداخلهگرایی، در نهایت ناچار خواهند شد میان ۲ گزینه «احیای دکترینهای بازدارنده» یا «خلق دکترینهای جدید بر مبنای عدم مداخلهگرایی» دست به انتخاب بزنند.
🔸یکی از چارچوبهای مفهومی و عملیاتیای که ممکن است استراتژیستهای آمریکایی جهت نجات جان نظام سرمایهداری سراغ آن بروند، دکترین «مونروئه» است. این دکترین توسط «جیمز مونروئه» رئیسجمهور وقت آمریکا در دوم دسامبر ۱۸۲۳ اعلام شد. بر اساس این دکترین، آمریکا از دخالت در امور خارج از نیمکره غربی منع میشود و همزمان اجازه نمیدهد قدرتهای اروپایی در امور این قاره دخالت کنند.
🔸جریانهای ملیگرا، انزواطلب و جنبشهای ضد جهانی شدن و ضد بینالمللگرایی در زمره طرفداران این دکترین هستند.
🔹 این افراد بر کاهش سریع حضور بینالمللی آمریکا و تخصیص بودجههای نظامی- امنیتی به بازسازی زیرساختهای فرسوده آمریکا و تقویت قدرت ملی در عرصههای اقتصادی تأکید دارند.
🔸البته در این میان نکتهای وجود دارد که نمیتوان در شناخت و تحلیل انگارههای استراتژیک سیاست خارجی آمریکا آنها را نادیده انگاشت؛ بازگشت آمریکا به دکترین مونروئه یا احیای آن (با استناد به شرایط داخلی و بینالمللی امروز آمریکا)، محصول یک انتخاب آگاهانه نیست، بلکه منبعث از نوعی استیصال و سردرگمی استراتژیک و راهبردی در نظام بینالملل است. تمرکز ناخواسته سیاستمداران آمریکایی بر داخل این کشور و بسته شدن دست و پای این کشور در حوزه روابط بینالملل، یکی از خروجیهای طبیعی شکست ایالاتمتحده در افغانستان محسوب میشود.
قطعا شیوع سندروم کابل در بین شهروندان آمریکایی و افکار عمومی دنیا، جایی برای تحقق رویاپردازیهای خام و متوهمانه صاحبان ستم و تزویر در کاخ سفید باقی نخواهد گذاشت.
#حنیف_غفاری
🔰 اولین توصیه رهبر انقلاب به دولت سیزدهم:
زمان شتابان میگذرد، از هر لحظه این چهارسال استفاده کنید
🔻 رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار رئیسجمهور و هیئت دولت سیزدهم: من یک توصیهای به همهی مسئولین در دورههای مختلف داشتم، به شما هم عرض میکنم این توصیه را، زمان شتابان میگذرد. این چهار سال زود تمام میشود و لذا از هر ساعتی، از هر فرصتی استفاده کنید. نگذارید این وقتی که متعلق به مردم و متعلق به اسلام هست، وقت تضییع بشود و از همهی امکانات، از همهی امکانات زمانی و وقتی استفاده کنید. ۱۴۰۰/۶/۶
#دیدار_هیئت_دولت
♨ پیروان حقیقی امارت اسلامی!
✍ عزیز غضنفری
🔹«جلائیپور» فعال سیاسی اصلاحطلب، اخیراً در یادداشتی با اشاره به برخی رخدادهای اخیر در کشور، ابراز داشته، در این مقطع هدف کوتاهمدت ما (اصلاحطلبان) این باید باشد که نگذاریم جمهوری اسلامی به امارت اسلامی تبدیل شود. وی فرض را بر این گذاشته که تندروهایی در ایران چنین ایدهای را در سر میپرورانند، اما اصلاحطلبان در برابر چنین فکر و افرادی باید بایستند!
👈نکات تحلیلی
⬅️ اینکه افرادی در ایران به شیوههای مختلف حکومتداری معتقد باشند، امری محتمل و طبیعی است؛ از کسانی که جایگاهی برای رأی مردم قائل نیستند تا افرادی که در پی استقرار یک سیستم کاملاً سکولار باشند. مسئله اما این نیست. مسئله این است که هسته مرکزی تفکر حاکم بر جمهوری اسلامی، قول و عمل امام و رهبری انقلاب است و رفتار سیاسی دیگر نهادها و گروههای انقلابی موجود در کشور نیز گویای آن است که توجه به رأی مردم نشئتگرفته از یک امر اعتقادی است و موضوعی تزئینی نیست.
⬅️ اما آنچه آقای جلائیپور را دچار پریشانگویی کرده است، نگرانی بابت رفتن ایران به سمت امارت اسلامی نیست -که حالا او و همفکرانش باید مانع از تحقق چنین ایدهای باشند- او خود خوب میداند این ادعا، به توهم و خیال بیشتر مشابهت دارد تا یک امر مبتنی بر واقعیت. مشکل را باید در جای دیگری جستجو کرد. حقیقت آن است که بخش رادیکال اصلاحطلب هر زمان که مردم به سمت آنها متمایل نشدند، اصل انتخابات را زیر سؤال بردند و یا آنکه حاضر نشدند انتخاب مردم را به دیده تکریم و احترام بنگرند. آیا برخی از عناصر اصلاحطلبی نبودند که در سال ۷۶ مدعی شدند قانون اساسی باید تغییر کند تا امکان استمرار ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی فراهم گردد؟! خوب است با خود مرور کنند که چه کسانی گفتند که مردم حتی برای دریافت مرگ موش هم صف میکشند! چه کسانی در سال ۸۴ تن به انتخاباتی که مجری آن دولت آقای خاتمی بود، ندادند و مدعی تقلب شدند؟ کدام گروه در سال ۸۸ به نتیجه انتخابات تمکین نکردند و به بهانه تقلب، کشور را به لبه پرتگاه بردند و ۸ ماه اغتشاش به راه انداختند؟!
👈 نکته پایانی
شیوه بخش رادیکال و مؤثر اصلاحطلب در دورهها و سالهای گذشته، تن ندادن به قانون و ایجاد نافرمانی و افکندن اغتشاش بوده است. این جماعتی که امروز نگراناند در کشور، امارت اسلامی ایجاد شود، در مقاطع متعدد، اقدامات و رفتارهایی از آنها سر زده است که شبیه به آن درگذشته و هماکنون برخی مدعیان امارت اسلامی در سوریه، عراق و افغانستان در پیش گرفتهاند!
♨ آمریکا آچمز شده است!
✍ احمد بنافی
🛑 «رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، روز چهارشنبه گذشته در گفتگویی با رادیو فردا، به ابعاد مذاکرات هستهای و توافق احتمالی آینده با ایران اشاره کرد. بررسی جنبههای مختلف اظهارات وی، موضوع این گزارش است.
👈 گزاره تحلیلی
⬅️ نکته حائز اهمیت که در سراسر اظهارات رابرت مالی موج میزند و نمیتواند آن را کتمان نماید، اشتیاق آمیخته با نگرانی برای آغاز دور جدید مذاکرات هستهای است. دراینباره قرائنی وجود دارد که نشان میدهد آمریکاییها دائماً در حال ارسال پیام و سیگنالهایی به ایران و اعلام آمادگی برای توافق هستند.
⬅️ چیزی که رابرت مالی در این مصاحبه تصریح میکند و از قضا گردانندگان کنونی کاخ سفید را فاقد راهبرد نموده، این است که ایران بههیچعنوان زیر بار فشار، امتیاز نخواهد داد. این برآورد در حال حاضر تبدیل به بخشی از محاسبات آمریکا شده است. اظهارات مالی که میگوید: «دولت پیشین ما با کمپین فشار حداکثری، اشتباه محاسباتی کرد»، دال بر این مدعاست.
⬅️ نکته دیگری که وی به آن اشاره میکند، دقیقاً همان بخش چالشی مذاکرات است که اجازه نداد گره مذاکرات باز شود و آنهم این است که رابرت مالی میگوید، آمریکا ضمانت نمیدهد و اگر بخواهد ضمانت دهد، باید توافق دیگری داشته باشیم. چالش کنونی دقیقاً در همین گزاره نهفته است.
⬅️ ایران شرط ضمانت دادن آمریکا را با هدف انتفاع اقتصادی خود از برجام گذاشته که در انتهای آن عملاً آمریکا از حیث بهکارگیری ابزار تحریمی، خلع سلاح میشود. این شکل از توافق از منظر آمریکا یک فاجعه بزرگ است؛ چراکه بسیاری از موضوعات ادعایی آنها در حوزه منطقهای و موشکی لاینحل باقی خواهد ماند؛ اما آمریکا دادن ضمانت را بهگونهای دیگر تعریف میکند.
⬅️ متصدیان کنونی کاخ سفید دادن ضمانت را در مذاکراتی توسعهیافتهتر و جامعتر دنبال میکنند؛ بهگونهای که در انتهای آن، ایران -به تعبیر آنها- نرمال و خالی از مؤلفههای قدرت گردیده و کلیه اختلافاتش با آمریکا نیز حل شده باشد.
👈 جمع بندی
اکنون شرایط برای آمریکاییها سخت و پیچیده و به عبارتی آچمز شده است. به این دلیل که ایران بر روی توسعه حوزههای مرتبط با فناوریهای هستهای خود متمرکز شده، به رجزخوانی و تهدیدات بدون پشتوانه آمریکاییها بیاعتنا است و از همه مهمتر اینکه، در حال خنثیسازی تحریمها و عبور از شرایط موجود است. این وضعیت، آمریکاییها را به هراس انداخته، چراکه انتهای این دالان چیزی نیست جز تن دادن به آنچه ایران میخواهد؛ دادن ضمانت واقعی و عملی.
🔴 انقلابی بودن باید با عقلانیت همراه باشد/ برای بازسازی انقلابی و عقلانی همه عرصههای مدیریتی همت کنید
🔹رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار رئیسجمهور و هیئت دولت سیزدهم: در مدت خدمت و مسئولیت، همتتان را متمرکز کنید بر اینکه یک بازسازی انقلابی و البته عقلانی و فکورانه در همهی عرصههای مدیریتی انشاءاللّه بوجود بیاید.
🔹انقلابی بودن حتماً بایستی همراه باشد با عقلانیت که این شیوهی صحیح جمهوری اسلامی از اول کار تا امروز این بوده که حرکت انقلابی با حرکت اندیشهورزانه و عقلانی همراه باشد.
🔺هوشمندی جالب و قابل تقدیر وزیر امورخارجه رئیسی
🔹امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوریاسلامی جهت شرکت در اجلاس منطقهای عراق وارد بغداد شد.
🔹در اجلاس یک روزه بغداد که به نام اجلاس همکاری و شراکت است، کشورهایی همچون ترکیه، قطر، کویت، امارات، اردن، عربستان، مصر و فرانسه نیز حضور خواهند یافت.
🔸 اقدام دقیق وزارتخارجه در اعتراض به عدم حضور دولت سوریه در این نشست و کاهش سطح دیپلماتیک شرکتکنندگان ایرانی آن از سطح ریاستجمهوری به وزیرخارجه، باعث عدم شرکت ولیعهد سعودی (بنسلمان) در اعتراض به این اقدام ایران شد و طرح الکاظمی در جلوه دادن خود بعنوان فرد مورد اجماع منطقه و جهان را نقش بر آب کرد.
🔸 این سطح از هوشمندی در وزارتامورخارجه جدید، قابل تقدیر است.
دردناکترین نتیجه ناکارآمدی و غربگدایی دولت روحانی، کاهش تاب آوری سرمایه اجتماعی کشور بود.
بی ثبات سازی در تمام امور، بحران سازی، مایوس سازی و ایجاد حس درماندگی برای مردم از اثرات وجود شخص روحانی و کابینه فشلش بود.
امیدآفرینی و مقابله با #اخبار_جعلی ۲ ماموریت مهم آقای #رئیسی است.
#سواد_رسانه
#سید_علیرضا_آل_داود
⭕️ خبرداغ
🔻اولين اقدام انقلابي وزير جوان كار . دكتر عبدالملكي مدير عامل سابق شستا / ١٥ نفر از مشاورين نجومي بگير شستا و معاون امور هلدينگهاي شستا ( باجناق حسين فريدون ) اخراج شدند .
◾️پس از بركناري محمد رضواني فر مدير عامل پرحاشيه شستا ، وزير جوان كار در اولين اقدام انقلابي قابل تحسين ، امروز دستور اخراج ١٥ نفر از مشاورين بيكار رضواني فر با حقوقهاي بيش از ٢٠ ميليون توماني را صادر نمود .
◾️همچنين معاون امور هلينگهاي شستا ( سعيد كاردار ) باجناق حسين فريدون و فردي بسيار ثروتمند !! در اقدامي انقلابي با دستور وزير كار اخراج شد .
◾️بايد ديد در روزهاي آينده تحولات شستا و مبارزه با فساد در اين شركت باز هم ادامه خواهد داشت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️عبدالملکی و اخراجهای جنجالی
درگیری با مافیای قدرت در بدو ورود
🔰 در افغانستان ما طرفدار "مردم" هستیم/ نوع رابطه ما با دولتها بستگی دارد به نوع رابطه آنها با ما
🔻 رهبر انقلاب صبح امروز در دیدار رئیسجمهور و هیئت دولت سیزدهم: افغانستان برادر همزبان همدین و هم فرهنگ ماست مصیبتهای افغانستان انسان را به شدت متأثر میکند. اینها کار آمریکاست این سختیهایی هم که میکشند، این حوادثی که دارد پیش میآید پیدرپی، پیدرپی این حادثهی روز پنجشنبه، این کشتارها، همهاش کار آمریکاست.
🔹 ۲۰ سال این کشور را اشغال کردند و انواع و اقسام ظلمها را به اینها کردند. مجلس عروسی و عزا را بمباران کردند. عناصری را زندانی کردند. تولید مواد مخدر را دهها برابر افزایش دادند. یک قدم هم برای پیشرفت مدنی و اقتصادی افغانستان برنداشتند. افغانستان از آن زمان عقب تر نباشد جلوتر نیست. به هرحال ما طرفدار ملت افغانستان هستیم. دولتها می آیند و میروند. آنکه باقی میماند، ملت افغانستان هستند. و نوع رابطه ما با دولتها بستگی دارد به نوع رابطه آنها با ما. انشاءالله خداوند وضع ملت افغانستان را به بهترین وجه قرار دهد. ۱۴۰۰/۶/۶
⭕️ دستور فرهنگی رهبر انقلاب به دولت: با فساد اخلاقی و فساد در زمینهی فرهنگ بیرودربایستی مقابله کنید
🔹خیلی از این خطاهایی که ما در بخشهای مختلف انجام میدهیم، ناشی از فرهنگ حاکم بر ذهن ماست. اگر ما اسراف داریم، اگر ما تقلید کورکورانه داریم، اگر ما سبک زندگی غلط داریم، اینها ناشی از مشکلات فرهنگی است. زندگی های تقلیدی، زندگهای تجملاتی و اشرافیگری، غالباً منشأ و ریشهی فرهنگی دارد
🔹امروز بحمدالله یک لشکر عظیمی از جوانهای علاقمند به مسائل فرهنگی مشغول به کارند، وجود دارند و تلاش میکنند و کار میکنند. اگر دولتها و بخشهای فرهنگی دولت به این مجموعههای جوان و علاقمند کمک بکنند قطعاً کارهای بزرگی انجام خواهد گرفت و قدمهای خلاقانهای برمیدارند
🔹با فساد اخلاقی و فساد در زمینهی فرهنگ هم بیرودربایستی مقابله کنید و مبارزه کنید. راه اصلی مواجهه و مقابلهی با جنگ نرم دشمن هم همین است که ما از حرکت صحیح در زمینهی فرهنگ حمایت کنیم و آن را تشویق کنیم، تقدیر کنیم و در مقابل حرکتهای غلط بایستیم و عرصهی رسانه و فرهنگ، هم از یک طرف یک دانشگاه بزرگی میتواند باشد و هست و از یک طرف یک آوردگاه صلاح و فساد است.
⭕️ خبری قابل تأمل
خبرنگار #نیویورک_تایمز در افغانستان مدعی شد که انفجار سوم در شهر کابل یک انفجار کنترل شده از سوی نیروهایی که توسط آمریکا پشتیبانی میشوند برای نابود کردن تجهیزات برجا مانده از نیروهای در حال خروج از کابل بوده است
✍ عبدالله گنجی
#جلایی_پور گفته کابینه کارامد نیست چون حاکمیت پسند است
این نگاه مبتنی بر فروضی است که این جماعت به صورت قالبی دارند:
هر کس به نظام معتقد است ناکارآمد است
هر کس با نظام زاویه دارد مقبول است
هر منتقدی فهیم و کارآمد است
هر همراهی اره بله قربانگو و بی خاصیت است
#مرام_تجدینظرطلبان همین است.
نماینده آمریکا در امور ایران:
موضوع سر این نیست که درباره ترور قاسم سلیمانی قضاوتی بکنیم.اما موضوع بر سر این است که کشتن(شهادت)او آیا آمریکا را امنتر کرد یا نکرد؟
به نظر من مساله کاملا روشن است، چرا که این کار باعث ایجاد مشکلات بیشتر شد و باعث کم کردن تنشها نشد.
#اعتراف_تاریخی
♨️ انتشار تصاویر محرمانه جاسوس MI۶ و شوک افسران جاسوسی انگلیسی
▪️حساب توئیتری سپاه پاسداران با انتشار تصاویر افسران ارشد سازمان جاسوسی انگلستان موسوم به MI۶، از واقعی بودن تصاویر منتشر شده از افسران ارشد MI۶ در سریال گاندو خبر داد.
▪️اکانت سپاه پاسداران همچنین نوشت: «اگر لازم باشد از این هم نزدیکتر خواهیم شد»
☑️اقدام معنادار وزیر امور خارجه ایران...
🔸در آغاز مراسم کنفرانس بغداد هنگامی که نوبت به عکس حضار مراسم رسید، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در صف اول و در کنار سران کشورهای شرکتکننده قرار گرفت...
🔸این اقدام احتمالا در پاسخ به شیطنت تیم تشریفات مراسم جهت کنار قرار گرفتن وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی و سعودی انجام شد که دقت نظر وزیر امورخارجه ایران را نشان می دهد.
🔸همچنین حضور وزیر امور خارجه ایران در کنار سران رده اول کشورها پیغامی به کشورهای منطقه ای و بین المللی ارزیابی می شود.
🔸این اقدام بازتاب زیادی در رسانه های عربی داشته است...
♨️سرفصلهای راهبردی!
*رهبر معظم انقلاب صبح دیروز در اولین دیدار با رئیسجمهور و اعضای هیئت دولت سیزدهم که به مناسبت هفته دولت انجام شد، چند دستور و توصیه راهبردی و به تعبیر معظمله، «سرفصل» عملیاتی داشتند که اگر رویکرد دولت مردمی آقای رئیسی تحقق این توصیهها و عمل به این سرفصلها باشد، مشکلات کشور یکی پس از دیگری حل خواهد شد؛
1️⃣بهرهگیری کامل از فرصت؛ « یک توصیهای به همه مسئولین در دورههای مختلف داشتم، به دولت سیزدهم نیز عرض میکنم؛ زمان شتابان میگذرد. این چهار سال زود تمام میشود؛ لذا از هر ساعت و فرصتی استفاده کنید. نگذارید این وقتی که متعلق به مردم و اسلام هست، تضییع بشود».
2️⃣ بازسازی انقلابی و عقلانی؛ «یعنی حرکت بر روی ریل انقلاب در بخشهای مختلف مدیریتیای که در کشور هست».
3️⃣ مردمی بودن؛ رهبر معظم انقلاب، مردمی بودن را مقولهای گسترده دانستند که دارای جلوههای مختلفی است؛ از میان مردم رفتن و بیواسطه حرف آنها را شنیدن تا اتّخاذ سبک زندگی مردمی و عذرخواهی از مردم در قبال خطاها و اشتباهات مدیریتی، بخشهایی از جهات مردمی بودن است.
4️⃣ عدالتورزی؛ رهبر عزیزمان عدالتورزی را اساس جمهوری اسلامی ذکر کردند و فرمودند در این زمینه عقبماندگیهایی داریم که میتوان با نگارش «پیوست عدالت» برای هر مصوبه و بخشنامه صادره، تلاش کرد تا امکانات کشور عادلانهتر توزیع شود.
5️⃣ فسادستیزی؛ فسادستیزی «مکمّل عدالتورزی» است. با تجارب موفق آقای رئیسی در قوه قضائیه، باید با زمینهها و سرچشمههای فساد در قوه مجریه مقابله جدی صورت گیرد. وجود فساد، ویژهخواری و برخورداریهای بیمورد، مصائب امروز کشور است که سرمایه اجتماعی نظام را میسایند.
6️⃣ احیای اعتماد و امید در مردم بهویژه در جوانها؛ «بزرگترین سرمایه برای دولت این است که بتواند اعتماد مردم را جلب کند. البتّه این متأسفانه یک مقداری آسیب دیده و بایستی ترمیم کنید. راهکارش این است که حرف و عمل مسئولین یکی باشد».
7️⃣ انسجام، اقتدار و اشراف دولتی؛ انسجام دولتی، یعنی از درون مجموعه دولت حرفهای مختلف به بیرون در نیاید و اقتدار، یعنی دولت میتواند آنچه را اراده و تصمیمگیری کرده، پیش ببرد. اشراف هم یعنی از گوشه و کنارهای دولت مطلع باشید.
8️⃣ توجه به اولویتهای کشور؛ «این اولویتها را بایستی به اولویت بودنش توجه داشت و دنبال کرد، که شاید مهمترینش مسئله اقتصاد است و بعد مسئله فرهنگ و رسانه و علم است». «یک مسئله فوری داریم که مسئله کرونا است؛ مسئله سلامت، الآن یک جنبه فوریت پیدا کرده که باید به این رسید». و توصیه نهایی، «نیتهای خالص و نیت خدمت، نیت خدایی انشاءالله به شما کمک خواهد کرد».
✍️ فتحالله پریشان
🔴 چرا آمریکا در حال افول است؟
✍ رضا سراج
🔹آیا شکست آمریکا در افغانستان و فرار از این کشور، نشانهای دیگر از روند پُرشتاب افول آمریکا است؟
🔹عدهای از اندیشمندان آمریکایی در رد نظریه افول جهانی ایالات متحده، فرار آمریکا از افغانستان را با شکست در ویتنام مشابهت سازی میکنند تا این انگاره و ادراک را ایجاد کنند؛ همچنان که واشنگتن پس از شکست در ویتنام توانست قدرت و اعتبار خود را بازسازی کرده و آن را به هژمونی تبدیل کند، بار دیگر موفق خواهد شد اعتبار و نفوذ خود را حفظ نماید.
در این ارتباط "دویل مکمانوس" ستوننویس مشهور لسآنجلس تایمز، در مقالهای مینویسد وقتی بعد از جنگی که چهار برابر جنگ افغانستان سرباز آمریکایی درگیر آن بودند، دولت ویتنام جنوبی سقوط کرد، بسیاری نتیجهگیری کردند که دوران قدرت جهانی آمریکا به سر آمده است. [اما] کمتر از ۱۵ سال بعد، دیوار برلین سقوط کرد، جنگ سرد رو به پایان گذاشت، و آمریکا به عنوان تنها ابرقدرت جهان سر برآورد.
🔹واقعیت این است که افول آمریکا تنها مربوط به شکست و فرار از افغانستان نیست که سادهانگارانه آن را با شکست در ویتنام مشابهت سازی کنند؛ بلکه روند افول آمریکا همزمان در چند عرصه به صورت پُرشتاب شکل گرفته است. آمریکا در عرصه قدرت داخلی به شدت افول کرده و در انتخابات 2022 و 2024 با سونامی ناشی از گسلهای فعال شده اجتماعی و سیاسی مواجه میگردد. قدرت داخلی ایالات متحده احیاء نخواهد شد. از سوی دیگر پیوندهای آمریکا با متحدان خارجی این کشور نیز تضعیف شده است و چشماندازی برای ترمیم بحران اعتبار در روابط خارجی وجود ندارد. همچنین آمریکا برای دفاع از منافع حیاتی خود دیگر قادر به آغاز هیچ جنگی نیست و چنانچه وارد کارزار نظامی گردد، موفقیت و پیروزی نظامی کسب نخواهد کرد. بنابراین زمینههای بازسازی نفوذ و اعتبار ایالات متحده فراهم نیست.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 حضرت آیت الله فاطمی نیا :
تو را به حضرت زهرا ﴿عَلَيهِا السَّلامُ﴾ بگید طب سنتی، نگید طب اسلامی!
👤 جعفریان: خطر داعش را بهانه میکنند برای مشروعیت دادن به طالبان
🔹 تجمع مردم در فرودگاه با انگیزه سوارشدن به هواپیماهای آمریکایی برای فرار از افغانستان، به مدت طولانی مثل یک تیغ در گلوی طالبان مانده بود و رسانههای دنیا هر روز این تصاویر را نشان میدادند. تعداد زیادی از مردم اصلا برایشان مهم نیست به کجا میروند. بخشی اخیرا به آفریقا و اوگاندا منتقل شداند. با وجود سختی پروازها به فرودگاه کابل رئیس سازمان سیا به کابل سفر میکند و با اقای ملا برادر ملاقات میکند. روز بعد از ملاقات این انفجارات رخ میدهد. انفجارهایی که خبر میرسد تا ۲۰۰ تن کشته دادهاست. در صورتی که تعداد کشتههای چنین عملیات انتحاری اصلا نمیتواند به ۲۰۰ تن برسد. بعد از انفجار هنوز داعش مسئولیت انفجارها را قبول نکرده، آقای بایدن اعلام میکند این انفجارها کار داعش است و تایید کرد که این انفجار کار طالبان نیست و آن را به گردن داعش خراسان انداخت.
🔸 داعش خراسان یک گروه موهوم و مجهول است که اصلا هویت و سابقه مشخصی ندارند. ۵ ساعت بعد سایت اعماق گزارش داد و داعش مسئولیت انفجار را برعهده گرفت. تعداد کشتهها را دقیقا منطبق با گزارشهای آمریکا اعلام کرد. در صورتی که داعش همیشه تعداد کشتهها را بسیار بیشتر از آنچه هست اعلام میکند. بعد اداره هوانوردی افغانستان اطلاعیه داد که دیروز فرودگاه کابل بمباران شده و کلیه تجهیزات هوایی به مبلغ ۱۸ میلیون دلار و چندین هواپیما را درآشیانه معدوم کردهاند. امروز بخش عمده فرودگاه کابل تحویل آمریکاییها شد. آمریکاییها قبل از تحویل فرودگاه بخش اعظمی از تجهیزات را معدوم کردند. به این ترتیب خبر بمب باران تجهیزات هوایی، در میان خبر انفجارهای فرودگاه گم شد. از آن طرف عمرانخان موضعی میگیرد که فحوای آن این است؛ امروز از ترس داعش باید طالبان را به رسمیت بشناسیم. در والاستریت ژورنال نیز مقالهای منتشر شد که به زودی آمریکاییها به همین بهانه طالبان را به رسمیت خواهند شناخت.
📍 احتمالا در دیدار مسئول سازمان سیا با ملابرادر، آمریکا این راه را به طالبان پیشنهاد داده تا سریعتر به رسمیت شناخته شوند.
🔻 این[انفجارهای فرودگاه کابل] یک پیام مجعول به دنیاست؛ برای مقابله با داعش باید با طالبان کنار بیاییم. به نظر میآید این حربهای باشد که این یک یا دو میلیون نفری که قصد فرار دارند را به مرزهای زمینی کوچ بدهند تا اینها به مرزهای غربی افغانستان که مرزهای شرقی ایران است و مرزهای شمالی با آسیای مرکزی روی بیاورند و به این ترتیب به دست آمریکا اولین مشکلات برای کشورهای همسایه افغانستان به وجود بیاید. آقای یاران کراکر سفیر سابق آمریکا در افغانستان هم گفته: جنگ اصلی هنوز در راه است و اتفاقات بسیار ترسناکی در افغانستان پیش رو است.
چرایی شکست آمریکا در افغانستان از زبان هنری کسینجر
«هنری کسینجر» وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی اسبق و نظریهپرداز دیپلماسی آمریکایی در مقالهای به خروج آمریکا از افغانستان پرداخت و آنر ا شکستی غیر قابل جبران توصیف کرد.
او در هفتهنامه اکونومیست، نوشت آنچه که در افغانستان روی داد یک شکست داوطلبانه و ناگزیر آمریکا بود و واشنگتن خود را در شرایطی دید که مجبور به عقبنشینی از افغانستان شد. «در تصمیمی که هیچ توجهای به هشدار همپیمانان یا افرادی که در در طول ۲۰ سال گذشته در افغانستان حضور داشتند نشد و مشاورهای با آنان صورت نگرفت.»
او پرسید: «چرا باید در میان مردم آمریکا چالش اساسی اینگونه تصویر شود که یا باید به طور کامل بر افغانستان چیره شویم یا کاملا عقبنشینی کنیم؟»
کسینجر تأکید کرد که نمیتوان با هیچ اقدام راهبردی دراماتیک دیگری که در آینده نزدیک در دسترس نخواهد بود، شکست در افغانستان را جبران کرد. ارائه تعهدات جدید در دیگر مناطق میسر نیست و صرفا باعث نا امیدی هم پیمانان و شادمانی کشورهای متخاصم آمریکا میشود.
هنری کسینجر در بخشی از مقاله خود به مقایسه اتفاقی که برای آمریکا در افغانستان افتاد با شرایطی که این کشور در عراق و ویتنام دچار آن بود، پرداخت نوشت: «زمانی که ایالات متحده آمریکا جان سربازانش را به خطر میاندازد و با استفاده از جایگاه خود کشورهای دیگر را با خود همراه میسازد، باید این کار را بر اساس مجموعهای از اهداف استراتژیک و سیاسی انجام دهد؛ از لحاظ استراتژیک باید بتواند شرایطی که در آن میجنگیم را توصیف کند و از نظر سیاسی باید چارچوبی که طبق آن، نتایج حاصله در کشور مربوطه و در سطح جهانی حفظ میشود، مشخص شود.» این نظریهپرداز آمریکایی در بخش دیگری از مقاله خود نوشت که ایالات متحده باید به این درک برسد که هیج اقدام در دسترس استراتژیکی برای جبران شکست خود در افغانستان وجود ندارد و نمیتواند تعهدات جدیدی در مناطق دیگر بدهد چرا خروج بی برنامه و شتابزده از افغانستان موجب نا امیدی دوستان آمریکا و خوشنودی دشمنان و سردرگرمی ناظران شده است.
او نوشت که باید به دولت جو بایدن این فرصت را داد تا یک استراتژی همه جانبه و طبق ضروریات داخلی و بینالمللی تدوین کند.
لطفا کاری نکنید که مسئولین کشور از مردم فاصله بگیرند.
نمایشی- تبلیغاتی خواندن سفر رئیس جمهور به اهواز با چه هدفی بیان می شوند؟
اصلا رئیس جمهور برود بین مردم حرف بزند و بشنود و هیچ کار دیگری هم نکند و هیچ اتفاقی هم نیفتد،باز به خودی، خود یک ارزش است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 میرکاظمی: افزایش فوقالعاده ویژه معلمان غیرقانونی است
🔹رئیس سازمان برنامهوبودجه: در آموزشوپرورش با مجوزی که خلاف قوانین بوده برای همسانسازی احکامی صادر کردند که براساس آن متوسط پرداختی بیشتر از میزان ذکرشده در قانون شده است. اگر موضوع مدیریت نشود، فشار اصلی به قشر ضعیف، از جمله خود معلمان وارد میشود.
🔹اختلاف این پرداختی ۱۸۰۰ میلیاردتومان در سال است که مخالف مصوبات دولت است. اگر افزایشی قرار است انجام شود باید در دولت بررسی شود و منبعی برای آن تعیین شود. این اتفاقی که روزهای آخر دولت قبل اتفاق افتاده، اخلاقمدارانه نیست و معلمان را مقابل دولت قرار دادهاند.
♦️وزیر نیرو: قطع برق در روزهای آینده به صفر میرسد
محرابیان در بازدید از دیسپاچینگ ملی جدید برق:
🔹متاسفانه مشکلات خاصی به خصوص برای خانوارها به دلیل قطعی برق به وجود آمده است. بنابراین امروز ما نتوانستیم با توجه به خواستهها یعنی میزان عرضه جوابگوی تقاضا باشیم.
🔹همکاران ما در این خصوص توان خود را به کار گرفتهاند که کمترین آسیب دیدگی را داشته باشیم، روز گذشته قرار بر این شد خاموشیها کاهش داشته باشد، اما دیروز ۵۰۰ مگاوات خاموشی در بخشهای غیر مصارف خانگی اعلام شد که ظرف روزهای آینده این رقم به صفر خواهد رسید.
♨ عقلانیت انقلابی!
*در نخستین دیدار دولت سیزدهم با رهبر معظم انقلاب، یکی از مهمترین نکاتی که مقام معظم رهبری برای این دولت مطرح و تأکید فرمودند، ملاحظات و شرایط انقلابی گری و حرکت انقلابی بود، با این توصیف که: «انقلابی بودن حتماً باید با عقلانیت و اندیشهورزی و خردمندی همراه باشد و این شیوه جمهوری اسلامی از آغاز بوده است. حرکت انقلابی یعنی حرکتی بنیانی، خردمندانه، عاقلانه و برخاسته از اندیشه و حکمت، نه حرکت بیهوا و بیحساب».
👈 گزاره تحلیلی
در واکاوی این تأکید رهبر معظم انقلاب، مشاهده میشود برخی از روی ناآگاهی و بعضی از روی دشمنی، انقلابیگری را به معنای فاقد پشتوانه علمی بودن و بیانضباطی تعریف میکنند. این تعریف نادرست است. انقلابیگری را باید خردمندانه، دقیق و دلسوزانه، عادلانه و منصفانه، قاطعانه و بدون رودربایستی عمل کردن معنا کرد. آنچه میتواند عقلانیت را در انقلابیگری به منصه ظهور برساند؛ عبارت است از؛ بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور، بهکارگیری راهحلهای اساسی و نه موقتی و مسکّنی، عدم اکتفا به حداقلها و پرهیز از تخریب داشتهها، استفاده از دیدگاههای نخبگان خارج از دولت بدون در نظر گرفتن بحثهای سیاسی و جناحی، پیادهسازی تمامی حرکات انقلابی در بستر و چارچوب نظام، ارائه گزارش صادقانه و بدون مبالغه به مردم و عذرخواهی از آنها در مواقع بروز اشتباه. با عقلانیت انقلابی میتوان به قدرت تحلیل صحیح و بالا، عدم خطای محاسباتی، اتقان در کار، جامعنگری، نوآوری و خلاقیت و درنهایت به پیشرفت و دستاوردهای مطلوب و کمنظیری دستیافت.
👈 نکته پایانی
رهبر معظم انقلاب پیش از این نیز در تعریف انقلابیگری و رابطه آن با عقلانیت فرمودهاند: «میشنوم گاهی اوقات بعضی در مقابل شعارهای انقلاب، عنوان و مفهوم عقلانیت را مطرح میکنند؛ کانّه عقلانیت نقطه مقابل انقلابیگری است؛ نه، این خطا است؛ عقلانیت واقعی هم در انقلابیگری است. نگاه انقلابی است که میتواند حقایق را به ما نشان بدهد. ببینید! کِی بود آنوقتی که امام، آمریکا را بهعنوان شیطان بزرگ معرفی کرد و بهعنوان یک موجود یا دولت غیرقابلاعتماد معرفی کرد؛ این را سالها پیش امام بزرگوار به ملّت ایران -به ماها- یاد داد؛ امروز بعد از گذشت سالها، رؤسای کشورهای اروپایی میگویند آمریکا غیرقابلاعتماد است».۱۳۹۶/۰۳/۱۴
✍ حسین عباسیان
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄