✅ نکتهای که رهبرانقلاب به مجری سمت خدا گوشزد کردند
#نجم_الدین_شریعتی _ مجری برنامه سمت خدا:
🔸به یاد دارم زمانی که خدمت رهبر معظم انقلاب رسیدیم ایشان فرمودند «تلویزیون عصای موسی است و معجزه میکند مبادا از آن به عنوان چوبدستی استفاده کنید.»
🔹ما این رسالت را در برنامه "سمت خدا" روی دوش خود احساس میکنیم. به عبارت دیگر یک ساعت برنامهای که در اختیار ما قرار گرفته، بیتالمال است و باید به بهترین نحو از آن استفاده کنیم.
🔸اکنون 13 سال است که در برنامه "سمت خدا" در کنار مردم هستیم و هویت پیدا کردهایم "سمت خدا" تبدیل به مرجع رسانهای دینی در بین مردم شده است.
🔹 ما سه دیدار با رهبر انقلاب داشتیم که یکی از آنها رسمی و دو دیدار دیگر غیر رسمی بود. خاطرم هست ایشان در یکی از این جلسات که مقارن با ساعت پخش برنامه "سمت خدا" بود گفت: «اگر در این ساعات جلساتی اینچنینی نداشته باشم غالباً برنامه شما را نگاه میکنم.»
🔸حتی آقای رکنی (تهیهکننده) به ایشان گفته بود که خسته شدهایم اما رهبر انقلاب در پاسخ فرموده بودند «که خسته نشوید و به تعطیلی این برنامه اصلاً فکر نکنید و با قدرت به مسیر خود ادامه دهید.»
🔹 مقام معظم رهبری مثالی زدند و فرمودند: «مانند قطاری که نیاز به تعمیر دارد و در طول حرکت خودش را تعمیر میکند به راهتان ادامه دهید.
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅•
«نه» ایران به توافق موقت
تحریمها باید یکجا لغو شود
#قسمت_اول
⭕️«توافق موقت» ایده آمریکاییها برای فرسایشی کردن مذاکرات و امتیازگیری بیشتر از ایران است و بیآنکه تحریمهای اساسی مانند کاتسا، آیسا، سیسادا و تحریمهای چرخه دلار (U turn) لغو شود، به ادامه تحریمها علیه ایران، شرطیسازی اقتصاد کشور و تعطیلی فعالیتهای هستهای میانجامد و مابه ازای قابلتوجهی ندارد.
💢هفتمین دور مذاکرات وین بین ایران و ۱+۴ در حالی آغاز شده که برخی به نقل از رسانههای خارجی و منابع آمریکایی بازهم از احتمال «توافق موقت» سخن میگویند! و پادوهای داخلی غرب هم به آن دامن میزنند؛
این در حالی است که مقامات دستگاه دیپلماسی کشورمان در مواجهه با تله و ترفندهای نخ نمای آمریکاییها اعلام کردهاند که هدف ایران از این دور از مذاکرات «لغو همه تحریمها»، «راستیآزمایی مؤثر» و «ارائه تضمین» است.
⭕️ماجرای توافق موقت چیست؟
🔻هفته آخر آبان ماه بود که پایگاه خبری «آکسیوس» در آستانه هفتمین دور مذاکرات ایران و گروه 1+4 از پیشنهاد آمریکا مبنی بر «توافق موقت» خبر داد و نوشت: «آمریکا به دنبال یک توافق موقت با ایران است تا زمان لازم برای گفتوگو بر سر یک توافق بهتر را به دست آورد.»
♦️تله آمریکاییها
در «توافق موقت»؛
خرید زمان برای ادامه تحریمها!
🔺بعد از گزارشهای رسانههای آمریکایی («آکسیوس»، «رویترز» و «نیویورکتایمز») برخی چهرههای سیاسی آمریکا هم به این موضوع پرداختند.
🔻اهداف طرح فریبکارانه «توافق موقت»
طرح «توافق موقت» که برخی تحلیلگران آن را اقدام «گامبهگام» برای بازگشت و احیای برجام میدانند، ایدهای بود که در جریان 6 دور مذاکره در وین نیز مطرح بود؛ ایدهای که جمهوری اسلامی آن را فرسایشی کردن مذاکرات خواند و اعلام کرد که ایران بهدنبال احیای کامل و سریع برجام است نه مذاکره برای مذاکره!
♨️«توافق موقت» درنهایت به تحمیل «اجرای دوباره داوطلبانه پروتکل الحاقی»، «توقف تولید و غنیسازی۲۰ و ۶۰ درصدی»، «عدم استفاده از نسل جدید سانتریفیوژها»، «عدم توسعه نیروگاههای هستهای» و... میانجامد و مابهازای قابلتوجهی برای ایران ندارد.
ایران هم در ازای این تعهدات، صرفاً امتیازاتی مانند آزادسازی بخشهایی از داراییهای مسدود شده و یا صدور معافیتهای تحریمیبرای مبادلات کالاهای بشردوستانه را دریافت میکند #بیآنکه تحریمهای اساسی (مانند کاتسا، آیسا، سیسادا و تحریمهای چرخه دلار (U turn) لغو شود!
🚫آمریکاییها اکنون به این نتیجه رسیدهاند که فشار حداکثری علیه ایران جواب نداده و اعمال تحریمهای جدید فراتر از ۱۵۰۰ تحریم ترامپ نمیتواند برای فشار بر ایران موفقیتی را برای ایالاتمتحده و همپیمانانش بیفزاید.
🔸آنها چنانکه ادبیات و اقدامات سیاسی دو دهه اخیرشان نشان داده، از اعلام طرح «توافق موقت» اهداف مشخصی را دنبال میکنند؛
🔻1- فرسایشی کردن مذاکرات و امتیازگیری بیشتر از ایران آنهم بدون «لغو تحریمهای اساسی».
🔻2- بازگشت بدون هزینه آمریکا به برجام
🔻3- لغو دورهای تحریمها (مثلاً دوره سهماهه و سپس تمدید یا عدم تمدید)
🔻4- شرطیسازی اقتصاد ایران
🔻5- عوض کردن جای طلبکار و بدهکار و مطرح کردن مسائل موشکی و منطقهای
⛔️که قطعا ایران توافق موقت در وین را نخواهدپذیرفت.❌
┄═❁๑🍃๑ *🇮🇷* ๑🍃๑❁═┄
⭕️💢⭕️💢⭕️💢⭕️💢⭕️💢⭕️
موضع قدرتمند ایران در برابر «توافق موقت»
#قسمت_دوم
💢 سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان اعلام کرد «تا زمانی که درباره همهچیز توافق نشده باشد درباره هیچچیز توافق نشده است.»
♻️خطیبزاده همچنین بعد از برگزاری نشست روز دوشنبه ایران و 4+1 گفت که «آمریکا فقط با لغو همه تحریمها بلیت بازگشت به اتاق برجام را دریافت میکند».
🔹 سخنگوی وزارت خارجه کشورمان دیروز هم با اشاره به آغاز مذاکرات هستهای در وین برای رفع تحریمها تأکید کرد: آنچه در وین اتفاق میافتد، تمرکز بر رفع تحریمهاست. چیزی نه کمتر از این را میپذیریم و نه بیشتر ازآنچه در برجام در حوزه هستهای آمده است، تعهدی میدهیم.
🌀همچنین یک منبع ایرانی در گفتوگو با شبکه الجزیره ضمن تأکید بر اینکه ایران توافق موقت در وین را نخواهد پذیرفت، گفت که «ایران در صورت شکست مذاکرات، گزینههای دیگری در دست دارد و این موضوع را طرفهای دیگر نیز میدانند.»
او افزود: «هیچ چانهزنی و بحثی درخصوص پروندههای سیاسی و امنیتی در وین صورت نمیگیرد و اولویت فقط رفع تحریمهاست . پیشرفت در مذاکرات منوط به این است که طرفهای مقابل تضمینهای واقعی درخصوص رفع تحریمها بدهند.»
🔅علی باقری، رئیس هیئت مذاکرهکننده ایران در وین نیز در مطلبی در فایننشال تایمز تأکید کرده که
🔹 «هدف اول مذاکرات باید حذف کامل و قابلراستیآزمایی تحریمهای ایران باشد» و
🔹«هدف دوم مذاکرات، تسهیل حقوق ملت ایران برای بهرهمندی از دانش هستهای است»
او همچنین تأکید کرد که «اشتباهات گذشته نباید تکرار شود» و «غرب باید برای هرگونه نقض تعهدات برجامی تاوان دهد.»
بااینحال برخی مدعیان اصلاحات که طی 8 سال گذشته، ساز سازش و تسلیم در برابر غرب را کوک کرده و با تحمیل برجام بدون پشتوانه خسارتهای بسیاری را به کشور وارد آوردهاند این روزها فعال شده و ماشین تبلیغاتی خود را دوباره به راه انداختهاند،اما؛ غرب و پادوهای داخلی آنها باید بدانند که در دولت سیزدهم، جمهوری اسلامی ایران در موضع برتر قرار دارد و
🔹«لغو همه تحریمها، دائمیبودن لغو تحریمها»،
🔹«ضرورت تضمین دادن آمریکاییها» و
🔹 «راستی آزمایی مؤثر» جزو خطوط قرمز ایران در این دور از مذاکرات است.
┄═❁๑🍃๑ *🇮🇷* ๑🍃๑❁═
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 انتشار برای اولین بار...
عضو گروهک منافقین توضیح می دهد؛
که چگونه فیلم هایی را با کشته سازی و کتک زدن و زخمی کردن مردم توسط نیروهای انتظامی برای تحریک مردم بر علیه مقامات به جهت نا آرامی میساخته و در فضای وب منتشر می کرده اند
✅دیگر امضای هیچ کسی در مذاکرات تضمین نیست!
🔻 درعرصه روابط بین الملل هیچ مفهومی به نام تضمین یا دوستی و دشمنی ابدی وجود ندارد.
🔹 این مذاکرات از اواخر دهه هفتاد شروع شد و جریانات مختلف فکری مانند اطلاح طلب و اصولگرا را در خود دیده و حالا به موضوع برجام رسیده است. سیاست های منطقهای و مذاکرات نافرجام برجامی ارثی بود که دولت سیزدهم از دولت قبلی برد.
🔸 روابط ما با غرب در سایه روابط مطلوب دیپلماتیک با چین و روسیه است که بعد از پیوستن ایران به سازمان همکاریهای شانگهای روند فزاینده تری را پیدا کرده و به عنوان یکی از ابزارهای چانه زنی در مذاکرات سیاسی با غرب و بهره برداری اقتصادی از منافع این مذاکرات در اختیار کشورمان است.
🔹 درعرصه روابط بین الملل هیچ مفهومی به نام تضمین یا دوستی و دشمنی ابدی وجود ندارد، آنچه مهم است رویکرد دولتها نسبت به دو مقوله مهم امینت و منافع ملی است.
🔸 هر کدام از آنهااین دو اگر در یک قرارداد بین المللی منجر به پیروزی و نتیجه شود، میتواد ضمانت اجرایی یک قرارداد را افزایش دهد.
🔺 تیم مذاکراتی دولت سیزدهم باید با رویکرد مطالبه گرایانه با طرفهای غربی و تاکید بر لغو تمامی تحریمها و اخذ تضمینهای عینی و راستی آزمایی رفع تحریمها توسط جمهوریاسلامی ایران پشت میز مذاکره قرار بگیرند و از مذاکره برای مذاکره جدا اجتناب ورزند و این هدف جمهوری اسلامی ایران به طرفهای غربی صریح و بی پرده گوشزد نمایند.
✍ سید جعفر موسوی
♨ هيچ غلطي نمیتوانی بكني!
✍ حسین عباسیان
* «محمد هاشمی رفسنجانی» در گفتوگو با روزنامه اصلاحطلب آرمان ملی گفته است: «قرار نیست در مذاکرات مرغ همیشه یک پا داشته باشد... ادبیاتی که در شــرایـط کنونی بر دولت و مسئولان حاکم است، ادبیات دستوری و از بالا به پایین است و برخی تصور میکنند ما حاکم بر جهان هستیم و به همین دلیل به شکلی صحبت میکنند که فلان کشور باید چنین رفتاری داشته باشد. در فضای مجازی و رســانـهای نیــز مطالبی مشاهده میشود مبنــی بــر اینکه آمریکا در حال چانهزنی با روسیه و چین است که اگر پرونده ایران در شورای امنیت مطرح شد این دو کشور از حق وتوی خود به سود ایران استفاده نکنند. این نکات مهمی است که باید موردتوجه مذاکرهکنندگان و مسئولان جمهوری اسلامــی قــرار داشته باشــد.
👈 گزارههای خبری
⬅️ چرا وحشت و ترس حاكم بر اين طيف، پاياني ندارد؟! روزنامه آرمان ملی پیشازاین در مطلبی با عنوان «برجام احیا نشود، پلن B را اجرا میکنند» نوشته بود: «آنچه در صحنه عمل میبینیم، تنگتر شدن حلقه محاصره و اثرگذاری بیشتر تحریمهای حداکثری در دوران بایدن بر تهران است. رویکرد آمریکاییها بر آن است که ایرانی که گفته نه جنگ و نه مذاکره را اکنون به مذاکره بازمیگرداند و اگر مذاکره آنگونه که میخواهد به انجام نرسد و ایران تعهداتی در این زمینه را نپذیرد بهراحتی آن را به سمت جنگ سوق دهد». علي خرم از فعالين سياسي اصلاحطلب نیز در یادداشتي مینویسد: «اطمینانهایی که ایران میتواند به 1+4 بدهد اين است که پیشرفتهای هستهای ایران مغایر صلح و امنیت منطقه و جهان نخواهد بود و لازم است برخی تعهدات منطقهای و بینالمللی، پشتوانه گفتار و اظهارات ایران باشد. ایران دارای اهرمهایی هست ولی جامعه جهانی نیز اهرمهایی دارد که میتواند ایران را زمینگیر نماید».
⬅️ صادق زیباکلام در آستانه مذاکرات هشتم آذر نيز در يادداشتي مدعی شده بود كه «واقعیت تلخ آن است که نوبت به آمریکا و اسرائیل خواهد رسید! آنها ضرباتی بر ساختارهای صنعتی و ارتباطاتی میتوانند وارد سازند؛ بهگونهای است که میتوانند ایران را سالها به عقب رانده و همین پیشرفت مختصری را هم که صورت میگیرد را نیست و نابود سازند».
👈 گزاره تحلیلی
ترس اين جماعت، ادامه همان وحشتي است كه هارولد رود تحلیلگر وزارت دفاع آمریکا مطرح كرد. وي گفت: «وقتی جنگ علیه ایران با حمایت آمریکا شروع شد، «نهضت آزادی» دولت آمریکا را تشبیه به شیر کرد و استدلال کرد که؛ خدا در مقابل شیر به آهو پای گریز داده است و ما نباید در برابر شیر بایستیم»؛ پاسخ امام(ره) اين بود: «آمریکا شیر ضعیفی است که هم میترسد و هم نعره میکشد. هیچ غلطی نمیتواند بکند». رهبر معظم انقلاب نيز تكليف آمريكا و خودباختگان امروزي را بهخوبی مشخص کردهاند: «به دشمن میگوییم، هر غلطی میتوانی بکنی، بکن؛ اما بدان که هیچ غلطی نمیتوانی بکنی».
PTT-20211201-WA0048.opus
593.4K
علت اصلی درگیری امروز با طالبان چه بود ؟
🔸️آیا این درگیری از طرف کابل برنامه ریزی شده بود ؟
🔸️درگیری امروز نشان دهنده چیست ؟
📌برای پاسخ به سوالات بالا به این فایل صوتی گوش دهید .
🛑 اثرات راهبردی غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصد در فوردو
✍ علیرضا تقوی نیا
🔸️در هنگامه مذاکرات احیای برجام ، آژانس بین المللی انرژی اتمی از شروع غنی سازی ۲۰ درصدی با استفاده از سانتریفیوژهای ir6 در مجتمع غنی سازی فوردو خبر داده است.
🔸️این رخداد یک تحول بسیار مهم و استراتژیک در خصوص برنامه اتمی ایران است که اثرات بسیار مهمی در مذاکرات جاری و همچنین پدافند غیرعامل جهت ایمنی تاسیسات غنی سازی جمهوری اسلامی در برابر حملات احتمالی هوایی خواهد داشت.
در این خصوص چند نکته باید ذکر شود.
1️⃣ مجتمع فوردو حدود ۶۰ متر زیر کوه بوده و با حملات هوایی متعارف نابود نخواهد شد؛ به عبارت دیگر رژیم صهیونیستی و آمریکا نمی توانند به آن حمله کنند زیرا از ایمنی بسیار بالایی برخوردار است و بمب های آنان توان نفوذ در چنین عمقی از کوه را ندارد .
2️⃣ تاسیسات مزبور، ضامنی جهت امنیت مجتمع غنی سازی نطنز به شمار می رود ، زیرا مجتمع شهید احمدی روشن روی زمین بنا شده و از طریق حمله هوایی آسیب پذیر است اما فوردو قابل نابود شدن نیست و به همین جهت آلترناتیوی برای آن به شمار می رود و به تعبیر بهتر در صورت حمله هوایی دولتهای متخاصم و فرضا توقف غنی سازی در نطنز ، غنی سازی اورانیوم در ایران دیگر متوقف نخواهد شد .
3️⃣ مجتمع فوردو تا آن حد ترس غرب را برانگیخته بود که در اولینگام در مذاکرات هسته ای با دولت سابق ، خواستار تعطیلی فوری غنی سازی در آن شدند و تیم مذاکره کننده سابق نیز پذیرفت که فوردو به یک مکان صرفا تحقیقاتی بدل گردد و تمام زیرساخت های سانتزیفیوژی آن نیز از بین رفت تا خیال طرف مقابل راحت شود.
4️⃣ در برجام تیم مذاکره کننده ایران قبول کرد که غنی سازی اورانیوم تنها در مجتمع شهید احمدی روشن در نطنز باشد؛ به تعبیر بهتر غربی ها فقط غنی سازی در نطنز را پذیرفتند زیرا درصورت لزوم برای آنها قابل دسترسی و نابودی از طریق حمله هوایی بود.
5️⃣ غنی سازی ۲۰ با سانتریفیوژهای ir6 یک تحول بسیار مهم است که می تواند سرعت تولید ایزوتوپ ۲۳۵ اورانیوم را به شدت بالا ببرد و در نتیجه علاوه بر پیشرفت در برنامه هسته ای، فشار بر طرف غربی را نیز افزایش دهد.
📌 در نهایت باید گفت این اقدام شاید مهم ترین گام ایران در برابر فشارهای غرب است که بسیار موثر و جدی بود و عکس العمل طرف های غربی به آن موید این نکته است.
♦️تهران تنها ۹۰ روز آب شرب دارد
🔹خشکسالی که بعد از جنوب کشور به اصفهان و مرکز رسیده بود حالا تهران را هم دچار مشکل کرده و معاون سابق دفتر برنامهریزی آبفای وزارت نیرو میگوید تهران تنها ۹۰ روز آب شرب دارد.
فهمی، کارشناس آب و معاون سابق دفتر برنامهریزی آبفای وزارت نیرو:
🔹اگر خشکسالی ادامه داشته باشد و ایران بارش نداشته باشد، آب تهران تنها کفاف ۹۰ روز این استان را میدهد.
🔹ورودی سدهای تهران ۳۸۴ میلیون متر مکعب ذخیره آبی دارند که از این مقدار همه آن برای تهران نیست.
🔹میزان اعلام شده تنها برای مصرف آب شرب شهروندان است و نه مصارف کشاورزی و صنایع کشاورزان و صنایع از آب زیرزمینی، آب خود را تامین میکنند./تجارت نیوز
🛑 تله اقتصادی مذاکرات وین!
🔹آنچه در روند مذاکرات هستهای در دولت قبل شاهد بودیم، در هم تنیدگی بیشازاندازه مؤلفههای اقتصادی به مذاکرات بود. طبیعتاً تحریمها بر تراز تجاری، تولید درآمد و جذب سرمایهگذاری برای اقتصاد ایران مؤثر است؛ اما جالب اینجا است که طی هشت سال گذشته، مذاکره برای رفع تحریمها از خود تحریمها اثرات بیشتری بر اقتصاد کشور گذاشته است. درواقع رویکردهای گذشته باعث شده تا کوچکترین خبر در میز مذاکره، تأثیرات غیرواقعی در بازار پول و نظام ارزی ایران ایجاد نماید.
نکات تحلیلی:
1️⃣- بدیهی است که طرف غربی از حیث رسانه، قدرت بیشتری دارد؛ اما نکتهای که قابلتأمل است، هماهنگی آنها با رسانههایشان برای کنترل افکار عمومی و فشار بر دولت ایران است.
2️⃣- اگرچه شرطیسازی اقتصاد ایران با برجام از مهمترین اهداف طرف غربی است، ولیکن نقش دولت گذشته در جلوگیری از این فرآیند، تا حد زیادی انفعالی بوده است. در این زمینه، تلاش دولت سیزدهم در جهت اصلاح رویه گذشته است، اما گویا پیوستهای رسانهای آن بهخوبی طرحریزی و اجرا نمیشود؛ در کنار کارگروههای فنی تحریم، بانک، نفت و ... در تیم مذاکرهکننده جدید، جای یک تیم رسانهای قوی خالی است؛ تیمی که بتواند اهرم شکلدهی به افکار عمومی در ایران را از دست طرف غربی خارج کند.
3️⃣- ایده توافق موقت یا توافق گامبهگام، قطع بهیقین حوزه اقتصادی را از هر حوزه دیگر بیشتر متأثر خواهد ساخت و سبب خواهد شد تا در بر همان پاشنه خواست طرف غربی بچرخد، یعنی شرطیسازی محیط داخلی ایران به مذاکرات. لذا توافق موقت مخاطراتی منفی در حوزه انتظارات تورمی و سرمایهگذاری خواهد داشت که میبایست از انعقاد آن خودداری شود.
به نظر میرسد طرحریزی و اجرای پیوست رسانهای مذاکرات برای کنترل بازخوردهای اقتصادی در جامعه بسیار اهمیت دارد. آنچه باید در موضعگیریهای اعلامی و اعمالی دولت، بر هر موضوع دیگری غلبه پیدا کند، این است که دولت اقتصاد و معیشت را به مذاکره گره نخواهد زد. تأکید فزاینده بر رفع تحریمها در مذاکرات، بدون اشاره به سایر ظرفیتهای موجود برای توسعه اقتصادی کشور، مؤثر افتادن تحریمها بر اقتصاد را به افکار عمومی القا میکند و بیشک کمک به هدف دشمن در شرطیسازی اقتصاد ایران است. لازمه نیفتادن در این دام غربی، تهیه پیوست رسانهای گامبهگام و هماهنگ با هر مرحله از مذاکرات پیش رو است.
✍ #علی_محمدی