📮 #توییت
⭕️ مالک شریعتی، نماینده مجلس:
🔹برخی نرخ ارز را ناشی از تورم می دانند
🔹اما به نظر من برعکس است
🔹افزایش نرخ ارز مهمترین عامل افزایش تورم در کشور است
🔹کاهش درآمدهای ارزی در اثر تحریم نفتی و سیاست خائنانه دهه قبل با عدم تبدیل نفت در داخل به محصولات پتروپالایشی برای صادرات و جبران درآمد ارزی، سیاستهای غلط در ثبت سفارشهای غیرضروری و عدم کنترل توزیع ارز و همچنین مهارنکردن سفته بازی در بازار ارز عمده ترین علل افزایش نرخ ارز است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
دیروز در مونیخ مردم علیه #کنفرانس_امنیتی ضد ایرانی_روسی تظاهرات کردند
و شعارهای ضد ناتو سردادند
مردم آلمان از مستعمره امریکا بودن خسته اند و بدنبال احیای شرافت از دست رفته شان هستند، بینشون ۵تا دلقک مجاهد هم مدام عر میزنن
توالت شور با مسواک و هرزه صیغه ای اصلاحات هم حضور داشتند.
💢آغاز فعالیت مرکز مبادله ارز و طلای ایران از فردا
بانک مرکزی:
🔹مرکز مبادله ارز و طلای ایران، دارای چندین تالار معاملاتی و عرضه ارز و طلا خواهد بود که در مرحله نخست تالار ارز خدماتی و تالار حواله مرکز مبادله ایران در آن گشایش شده و شروع فعالیت خواهد داشت.
🔸ایجاد مرجعیت قیمت، افزایش حجم معاملات رسمی و سهولت دسترسی متقاضیان بازار ارز و طلا از مهمترین اهداف کلان مرکز مبادله ارز و طلای ایران است.
🔹منابع لازم ارزی از محل صادرات شرکتهای صنایع پتروشیمی، مس، معادن، فولاد، پالایش نفت، قیر و سایر صادرکنندگان در تالار حواله ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران تامین و جهت فروش به واردکنندگان عرضه می شود.
🔸نرخ معاملات ارزی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در دو تالار نقد و حواله ارز بر مبنای منابع و مصارف ارزی کشور و بر اساس متغیرهای بنیادی اقتصادی کشف و مبنای معاملات فیمابین قرار میگیرد.
💠 واکاوی دلایل رشد تورم در کشور
🔺بر اساس نظر کارشناسان عرضه زمین و مسکن و مدیریت بازار ارز، دو راهکار پیشِ روی دولت برای کاهش تورم انتظاری و به دنبال آن کاهش نرخ تورم در کشور است.
🔹یکی از سیاستهای مهم دولت سیزدهم کاهش تورم است که به طور جدی توسط شخص رئیس جمهور و دولتمردان بر آن تاکید شده است. در همین راستا طبق اعلام مقامات بانک مرکزی اقداماتی شامل کنترل رشد پایه پولی، کنترل ترازنامه بانکها، افزایش نرخ بهره و مواردی از این دست پیگیری شده است.
با این حال به نظر میرسد باوجود تلاشهای بانک مرکزی، این اقدامات به طور کامل اثر بخش نبوده به طوری که براساس اعلام مرکز آمار تورم سالانه در دی ماه ۱۴۰۱ به ۴۶.۳ درصد رسید که این نرخ در دی ماه ۱۴۰۰، برابر با ۴۲.۴ درصد بود.
🔸 پشت پرده افزایش نرخ تورم در کشور
بر اساس نظر کارشناسان اقتصادی، علت عدم توفیق دولت در کنترل تورم را باید در ریشه تورم موجود بررسی کرد. به طور کلی میتوان ۳ منشا برای تورم برشمرد که شامل «تورم فشار تقاضا»، «تورم فشار عرضه» و «تورم انتظاری» است.
بر اساس اینکه منشا تورم کدام یک از عوامل فوق است، راهکار کنترل تورم نیز متفاوت خواهد بود. در صورتی که منشا تورم ناشی از افزایش نقدینگی و رشد تقاضای کالا و خدمات باشد که آن را با نام تورم فشار تقاضا میشناسیم، راهکار آن اتخاذ سیاست انقباضی به حساب میآید. نگاهی به راهکارهای اتخاذ شده توسط دولت موید این موضوع است که تیم اقتصادی دولت منشا تورم کنونی را ناشی از افزایش تقاضا میداند و به همین خاطر سیاستهای انقباضی را برای کنترل آن در پیشگرفته است. سیاستهایی که پس از گذشت یک سال و نیم از دولت ناکافی بودن آن مشخص شدهاست و باید سیاستهای تکمیلی همراه آن اعمال شوند.
🔸 همهچیز در رابطه با تورم انتظاری
براین اساس به نظر میرسد یکی از محرکهای مهم رشد تورم در کوتاه مدت تورم انتظاری شکل گرفته در جامعه است؛ در اینباره، سید رسول معتضدی، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار فارس گفت: تورم انتظاری درواقع انتظاری است که فعالان اقتصادی از رشد قیمتها در آینده دارند، علل مختلفی بر چشم انداز تورمی تاثیر میگذارد که در کشورهای مختلف ممکن است متفاوت باشد و از جملهی این علل میتوان به تغییرات شاخص بورس، نرخ برابری ارزها، نرخ بهره انتظاری و مواردی از این دست اشاره کرد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: به طور مشخص در ایران تغییرات قیمت چند کالا به عنوان نشانگر وضعیت اقتصادی پذیرفته شده است، از جمله این موارد میتوان به نرخ ارز، قیمت زمین و مسکن، قیمت بنزین و نرخ بهره اشاره کرد.
معتضدی گفت: به صورت تاریخی اثر برخی از موارد یاد شده بیشتر بوده و تغییرات آن تاثیر بیشتری بر انتظارات تورمی گذاشته است.
به گزارش فارس، برای کنترل تورم انتظاری و در نتیجه کنترل تورم در کوتاه مدت باید موارد از جمله نرخ ارز و قیمت مسکن کنترل شود.
🔸 کنترل رشد نرخ ارز راهکار کنترل تورم انتظاری
در این رابطه، نرخ ارز مهمترین شاخصی است که فعالان اقتصادی براساس آن، چشم انداز خود از آینده را تعدیل میکنند. افزایش نرخ ارز منجر به تشدید انتظارات تورمی میشود و به سرعت اثر خود را بر قیمت سایر کالاها و خدمات نمایان میسازد.
به گفته معتضدی براساس گزارش مرکز آمار قیمت متوسط متوسط مسکن در تهران فقط در دی ماه ۹.۸ درصد افزایش یافت که مهمترین عامل چنین جهشی رشد دلار است، بنابراین اگر دولت میخواهد در کوتاه مدت تورم را کنترل کند باید بتواند نرخ ارز را کنترل کند و بدون کنترل نرخ ارز، امکان کنترل تورم انتظاری و بالتبع تورم کل وجود نخواهد داشت.
🔸 عرضه زمین و مسکن به کاهش تورم منتهی میشود
علاوه بر نرخ ارز، زمین و مسکن به صورت سنتی یکی از مسیرهای سرمایهگذاری ایرانیان بوده است، بازده انتظاری بالای این بخش و ریسک پایین آن منجر به این شد که سهم بالایی از سبد سرمایهگذاری افراد را زمین و مسکن تشکیل دهد.
طبیعی است هرچه بازده انتظاری این بخش بالاتر باشد بخش بزرگتری از سبد سرمایهگذاری افراد را تشکیل خواهد داد. از طرف دیگر از آنجا که سهم قیمت مسکن (اجاره) در محاسبه تورم بیش از ۳۰ درصد است سهم بالایی از رشد تورم عمومی ناشی از رشد قیمت مسکن تلقی میشود.
به اعتقاد کارشناسان، برای کنترل تورم انتظاری در این بخش لازم است زمین توسط دولت عرضه شود و همچنین با افزایش ساخت و ساز، بازده انتظاری کاهش پیدا کند. توجه به ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال که حکم قانون جهش تولید مسکن و وعده رئیس جمهور است همراه با الحاق اراضی جدید و عرضه آن آب سردی خواهد بود بر انتظارات فزاینده در این بخش و کاهش تورم در جامعه نیز نتیجه این اقدام خواهد بود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 وقتی حجاب نباشد زنها باید دنبال مردها راه بیفتند!
❄️🌹❄️
✅ این ۷۲ ثانیه را همه، به ویژه دختران جوان باید ببینند و بشنوند. توجیهی ساده اما دقیق از لسان استاد ازغدی در بحث ضرورت عقلی #حجاب
🔴 #شبهه: آقای خامنهای امروز گفت: «فلسطین امروز مهمترین مسئله ماست.»
دلار ۴۸ هزار تومان
یورو ۵۱ هزار تومان
پراید ۳۳۰ میلیون تومان
گوشت کیلویی ۵۰۰ هزار تومان
اما خب مهمترین مسئله رهبری فلسطینه
🔴 #پاسخ
1⃣ پیام فوق امروز در توییتر به شکل گسترده ای توسط دهها حساب کاربری (فیک و غیر فیکش را نمیدانم) منتشر شده بود. اما مراجعه به اصل سخنان معظم له نشان میدهد که اولا ایشان نفرمودند «مهمترین مسئله ما .....» بلکه فرمودند: «یکی از مسائل مهم....» و واضح است که بین این دو فرق است.
2⃣ ثانیاً چون سخنان فوق در جمع سفرای کشورهای اسلامی مطرح شده، مربوط به "مسائل مهم" بینالملل و جهان اسلام است. هر اهل منطقی نیک داند که مکان و زمان در ایراد بیان بسیار موثر است.
💥 بسیار بسیار #ساده است: مثلا آیا جار زدن و بیان مشکل داخلی خانه ی خود در جمع همسایه ها مدبرانه است؟
3⃣ ثالثا دو روز قبل از این سخنرانی و در دیدار با مردم آذربایجان با بیان اینکه « #مهمترین کار امروز کشور مسائل اقتصادی است» تذکرات لازم را به مسئولان ابراز کردند.
4⃣ مشاهده میکنید که اصحاب تحریف، برای ایجاد بدبینی به رهبر انقلاب، جمله مربوط به فلسطین را تحریف میکند و آن را مهمترین مسئله میخواند، و در مقابل جمله مربوط به وضعیت اقتصادی که آن را مهمترین مینامند، سانسور میکند.
🔴 جنگ روایت ها به زبان ساده یعنی این‼️
🔻نقل است که در سنتر پارک نیویورک سگی به کودکی حمله می کند، مردی که شاهد حادثه بود برای نجات کودک خود را به روی سگ می اندازد و او را خفه میکند ...
🔹 خبرنگار نیویورک تایمز که ماجرا را از نزدیک می بیند به مرد میگوید: فردا تیتر اول نیویورک تایمز این است:"مرد شجاع نیویورکی جان پسری را نجات داد "مرد در جواب خبرنگار میگوید:"من نیویورکی نیستم"
🔹خبرنگار میگوید پس تیتر میزنیم:" آمریکایی قهرمان جان پسری را نجات داد"مرد میگوید:"ولی من آمریکایی نیستم، پاکستانی ام"
🔹فردا تیتر نیویورک تایمز اینچنین شد:
"یک مسلمان متعصب سگی را در سنتر پارک خفه کرد!!" " اف بی آی احتمال میدهد القاعده در این جنایت دخیل باشد "
🔻 #پینوشت:
1⃣ رهبر حکیم انقلاب: اگر شما حقایق جامعهی خودتان و کشور خودتان و انقلابتان را روایت نکنید دشمن روایت میکند... هرجور دلش میخواهد. توجیه میکند، دروغ میگوید، ۱۸۰ درجه با این خلاف واقع، جای ظالم و مظلوم را عوض میکند.
2⃣ اندیشکده رند: در جنگ های فردا کسی برنده نیست که بزرگترین بمب ها را دارد، بلکه کسی پیروز است که بهترین روایت را دارد.
💢راهی باید ساخت
🔹سفر رئیسجمهور کشورمان به چین که دهمین سفر خارجی وی در 18 ماه اخیر از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم با محوریت دادن به سیاست همسایگی و توازنبخشی در سیاست خارجی بشمار میآید، از منظرها و زوایای مختلفی قابل بررسی است؛ اول اینکه، این سفر با بازتابها و واکنشهای سیاسی و رسانهای گوناگونی در دنیا به ویژه در رسانههای غربی مواجه شد و تحلیلهای زیادی در پی داشت.
🔸این موضوع در وهله اول حکایت از اهمیت این سفر و البته نگرانی غربیها و صهیونیستها از آینده این روابط راهبردی دارد؛ گویی از چیزی نگرانند و این بیم و هراس را میشود در تحلیلهایشان ملاحظه کرد. دوم اینکه، بررسی دستاوردهای زیاد این سفر بود که در دستور کار خیلی از رسانهها اعم از بیرونی و داخلی قرار گرفت که میشود دو خط عمده را در بازتاب دادن این پیامدها و رهاوردهای سفر از هم تفکیک کرد:
🔻۱ ـ نگاه ناامیدانه و بدبینانه به آثار و دستاوردهای سفر حجتالاسلام والمسلمین رئیسی به چین است. این خط را همان کشورهایی در پیش گرفتهاند که همه راهها را به روی جمهوری اسلامی بستهاند و حتی در اوج بیماری کرونا و نیازمندی کودکان معصوم مبتلا به بیماری پوستی پروانهای دارو را نیز تحریم کردند و اجازه ندادند نیاز آنها تأمین شود. این روند تحریمها به قدری ظالمانه و خارج از قواعد انسانی است که گاهی خود آمریکاییها به آن اعتراض میکنند. دنبالهروی از رویکرد این کشورها با نگاه مأیوسساز را در داخل هم از سوی برخی از رسانهها و جریانهای سیاسی شاهد هستیم. مذاکره و سازش با غرب به هر قیمتی از منظر اینها تنها راه حل وضعیت ایران امروز است؛ خطی که ما حدود ۱۵ سال است با آن آشنا هستیم و با وجود آزمودن این راه در زمان تصدی دولت از سوی جریان اصلاحات و اعتدال، به تعبیر برخی از مدیران خود این دولتها، «هیچ» دستاوردی هم نداشت اما اصرار بر این تجربه شکست خورده خود محل تأمل جدی است. به نظر میرسد این جریان متمایل به غرب با وجود «راه طی شده» انقلاب اسلامی که امروز شاهد برگزاری جشن 44 سالگی آن با این استقبال چشمگیر هستیم، هنوز هم راهی غیر از وابستگی را یا بلد نیستند، یا خوداتکایی برایشان اعتبار ندارد و یا نان و نامشان در پیمودن راه فرنگستان است؛ همان سرنوشتی که روشنفکران این طیف هم سرانجام میروند.
🔻۲ ـ نگاه مثبت و امیدآفرین به آینده در پرتو تحرکاتی از قبیل این سفرها را میشود به موازات خط سلبی مورد اشاره مشاهده کرد. معتقدین این رویکرد، از آنجایی که انقلاب را پویا و بالنده و زنده میدانند، معتقدند یا باید راهی برای سامان امور کشف کرد یا باید ساخت. یعنی بنبست در منظومه فکری انقلابیون به تبعیت از امامین انقلاب راهی ندارد. ایران طرفی نبود که مذاکره و مراوده با غرب را پایان داده است بلکه آنها هستند که این راه را برای اعمال فشار برگزیدهاند و ایران اسلامی راهی جزء ایستادگی و پیشرفت ندارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 فیلم/ کل نیاز کشور را در نیما تامین میکنیم، اما بدون اینکه تبادلی صورت بگیرد، دلار میشود ۴۵ هزار تومان!/ ارز معامله شده در بازار غیررسمی در روزهای اخیر در حد یکی دو میلیون دلار بوده است
👤محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور: تقریبا همه توان دشمنان روی اقتصاد متمرکز شده است/ در چند روز گذشته چند میلیارد دلار از ارزهای بلوکه شده ما وارد گردونه میشود ولی قیمت دلار به ۴۵ هزار تومان میرسد! ظرف چند روز گذشته فقط یکی دو میلیون دلار ارز در بازار غیررسمی معامله شده است. بخش خصوصی و مردم چون اعتماد ندارند میخواهند همه قیمتها را روی دلار ۴۵ هزار تومان تنظیم کنند.
✴️برای کنترل نرخ دلار سه راه کار وجود دارد:
1⃣اول: مذاکره برای رفع تحریم. در این صورت آیا طرف غربی حاضر به رفع موثر تحریم ها می باشد یا خیر؟ مابه ازای رفع تحریم ها چه چیزی می خواهد؟ رفع تحریم ها،می تواند نشتی سیستم را هم جبران کند یا خیر؟ جواب روشن است!
2⃣دوم: دسترسی به کانال های فردایی نرخ دلار در بازار آزاد و حذف آنها. با توجه به حضور آنها در بستر تلگرام چنین چیزی ممکن نیست. بستن کامل اینترنت هم ظاهرا شدنی نیست.
3⃣سوم: تغییر نظام ارزی کشور از چند نرخی شناور به تک نرخی کنترل شده....
🔺نظام ارزی چند نرخی شناور که در ایران شاهد آن هستیم، در شرایط
۱_تحریم
۲_ ضعف شبکه تسویه
۳_ خلاء نظارت و کنترل
۴_ریسک پایین و بازدهی بیشتر بخش نامولد اقتصاد نسبت به بخش مولد،
کارآمدی لازم را نداشته و منجر به فساد و کاهش ارزش پول ملی می شود . از این جهت تصمیم اخیر دولت، مبنی بر تک نرخی کردن نظام ارزی در نرخ نیما ، به شرطی که الزامات آن رعایت شود، تصمیم درستی بود؛ اما برای اینکه هدف سیاست گذار تحقق یابد، باید همه عوامل افزایش نرخ ارز آزاد کنترل شوند. اگر یک عامل از بین برود ولی عوامل دیگر همچنان باقی باشند، در این صورت سیاستگذار نمی تواند شاهد اثربخشی کامل تصمیماتش باشد.
🔺اقدام فعلی دولت به نوعی در راستای تثبیت نرخ ارز و رسمیت زدایی از بازار آزاد است و برای اثربخشی کامل نیازمند اقدامات دیگری نیز می باشد.
برای مثال باید در یک چارچوب دقیق و نظامند و در یک دوره زمانی محدود همه اقلام بازار غیر رسمی ارز از بازار نیما تامین شوند، بازار توافقی متوقف گردد، قانون پیمان سپاری ارز به دقت اجرا گردد، معاملات دستی ارزی جرم انگاری شود و ... تا از بازار آزاد ارز، مشروعیت زدایی شود.
🔺فراموش نکنیم افزایش نرخ ارز به معنای کاهش ارزش ریال است. و وزنی از کاهش ارزش ریال متأثر از سیاست های پولی و مالی می باشد. لذا تحقق هدف دولت در تثبیت نرخ ارز در صورتی که شاهد رشد پایه پولی و نقدینگی، منفی بودن ترازنامه بانکها و کسری بودجه باشیم، امکان پذیر نیست.
🔺موضوع بعدی ، تشکیل شبکه تسویه موثر در تجارت خارجی است که باید راهی برای ورود و خروج ارز به کشور یافت و جریان ارز را حفظ کرد و البته با برنامه ریزی بلند مدت باید به سمت پیمان های پولی دوجانبه رفت و درصدی از اقتصاد را دلار زدایی نمود.
#علی_محمدی ( کارشناس ارشد مسائل اقتصادی)
🇮🇷
📝 زنان و دختران غرب به خیابان آمدهاند و فریاد میزنند: #زن_کالا_نیست!🙂
❄️🌹❄️
✅ آنها در انتهای دردناک مسیری پوچ هستند که برخی زنان ایرانی با شعار #زن_زندگی_آزادی تازه آن را آغاز کردهاند. 😢😐
💠پیوند ایران و چین در صورت فلکی جدید جهان
✍️ #حسین_حسینینژاد
🔺همزمان با سفر رئیسجمهور کشورمان به چین برخی مطبوعات و رسانههای داخلی و خارجی در موجی جدید از چین هراسی تلاش میکنند با نادیده گرفتن نقش چین در تحولات جهان و منطقه، تنها راه برونرفت از مشکلات اقتصادی کشور را نزدیکی به غرب تعریف نمایند. این مخالفتها در حالی اتفاق میافتد که بسیاری از تحلیلگران و رسانههای غربی این سفر را گامی مؤثر در رسیدن به نزدیکی میان چین و ایران داسته اند.
نشریه دیپلمات (TheDiplomat) در تحلیلی به قلم شانون تیزی با توجه به سخنان مقامات چینی مینویسد: شیجین پینگ رئیسجمهور چین در سخنانش ضمن محکوم کردن «یکجانبهگرایی» و «هژمونی» آمریکا اعلام کرد از ایران در حفاظت از حاکمیت ملی و مقاومتش در برابر این یکجانبهگرایی و قلدری آمریکا حمایت میکند. او همچنین گفت: «چین مایل است به همکاری با ایران در ساخت مشترک «کمربند و جاده» ادامه دهد. علاوه بر این، وزارت خارجه چین به نقل از شی گفته است که چین مایل است همکاریهای خود را با ایران در «تجارت، کشاورزی، صنعت، زیرساختها و سایر زمینهها» گسترش دهد.
این نشریه بینالمللی موفقیت رئیسی در جلب توجه مقامات چینی به سمت تهران را از اینرو حائز اهمیت میداند که از یکسو ایران در مواجهه با تحریمهای آمریکا گزینههای کمی به جز چین دارد و از سوی دیگر پکن هیچ کمبودی در شرکای دوستانه ندارد حتی شرکایی همچون بحرین، عربستان سعودی، کویت، عمان، ترکیه و شورای همکاری خلیجفارس در همسایگی ایران که روابط قابل توجهی با چین دارند و برخی از آنها به ویژه عربستان سعودی با ایران روابط خصمانهای دارند. شانون در نهایت با تکیه بر اظهارنظرهای مقامات چینی این سفر را گامی امیدورانه برای تهران در جهت تحکیم روابط با چین دانسته است.
سرنخ برخی مخالفتها با نگاه گردش به شرق را باید در جهان غرب جستوجو کرد. چرا که آنطور که آرشین ادیب مقدم، استاد سیاست و مطالعات بینالمللی در دانشکده مطالعات شرقی و آفریقایی لندن (SOAS) و نویسنده کتاب ایران چیست؟ در خصوص نقش و اهمیت پیوند میان ایران و چین مینویسد: ما در میانه یک تجدید نظم مهم و ایجاد یک منظومه جدید در سیاست جهانی هستیم و پیوند ایران و چین را باید بخشی از این صورت فلکی جدید دانست که میتواند تسلط غرب به رهبری آمریکا بر امور بینالملل را به چالش بکشد.
🔺صحبت پر نکته سفیر ایران در لبنان، پیرامون «کنفرانس ایران ستیزانه» مونیخ: در زمان اجلاس سران شرم شیخ (۱۹۹۶) معاون نمایندگی ج.ا ایران در مصر بودم. معاون وزیر خارجه مصر به نمایندگی ابلاغ کرد که بنابر تصمیم سران، اگر ایران همچنان از مقاومت حمایت کند، با حمله نظامی مواجه خواهد شد!؟
🔺بعد از ۲۷ سال، فقط یک نفر از این عکس در قید حیات است.
🔴به دولت رییسی انتقادات جدی دارم و کم و بیش هم مطرحش کردهام و البته تبعاتی هم در پی داشته اما نمیشود از کنار بیشرفی اتاق جنگ روانی اصلاحطلبان ساده گذشت..
🔹کسی منکر وجود فشار اقتصادی و معیشتی مخصوصا بر طبقات پاییندستتر جامعه نیست اما این قبیل تیترها، نه به دنبال بیان و درمان درد مردم که به دنبال تهییج و تحریک مردمند؛ تا از آن بهرهبرداری سیاسی به سود خود کنند..
🔹هزینه این رفتارهای رسانهای را باید بالا برد؛ رفتارهایی که دود آتش آن فقط در چشم همان مردم محروم خواهد رفت...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️باز نشر/جمعیت باورنکردنی شیعیان نیجریه در جشن مبعث پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم)
♦️حالامعلوم میشود که چرا دشمنان می خواهند شیخ زکزاکی ها نباشند ...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 ایران جزو ۵ کشور تولیدکننده مهمات هدایت لیزری در سطح جهان
🛑 پشتپرده وعده کنترل تورم رئیسجمهوری در دیدار رهبری چه بود؟
🔘رئیسجمهوری روز شنبه در دیدار رهبر انقلاب وعده داد دولت بدون تردید وضعیت تورمی را کنترل خواهد کرد.
🔘اطلاعات به دست آمده حاکی از آن است که وعده ضد تورمی رئیسی ناظر به بسته مهم ارزی دولت است که قرار است به زودی از آن رونمایی شود.
🔘این بسته حاوی اختیارات بیسابقه برای بانک مرکزی جهت کنترل بازار ارز است.
🔘در این بسته، بازار مبادله ارز و سکه به عنوان بازار آزاد و رسمی برای پاسخ به هر گونه نیاز ارزی در نظر گرفته شده است.
🔘گفته میشود در طراحی این بسته، خطاهای ادوار گذشته در نظر گرفته و اصلاح شده است.
🔴جزئیات جدید از بسته جدید بانک مرکزی برای دلار/ عملیات جدید ارزی دولت با توجه به مدل روسی/ احتمال ریزش سنگین در قیمت ارز
🔹بانک مرکزی در بسته جدید ارزی که از فردا به اجرا در میآید، از تجربه روسیه در بازگرداندن ارزش روبل استفاده کرده است.
🔹بر اساس این مدل، کل منابع ارزی حاصل از صادرات اصطلاحاً زیر کلید بانک مرکزی قرار میگیرد.
🔹این مدل که اجرای موفق آن به وسیله دولت روسیه موجب شد روبل پس از ریزش اولیه در قضیه جنگ اوکراین ظرف یک ماه، ارزش خود را بازیابی کند و حتی بالاتر از ارزش قبلی، پیمانسپاری صد در صدی ارزهای صادراتی است.
🔹در این مدل، ارزهای حاصل از صادرات بخصوص در صنایع و معادنی که محصولات خود را به واسطه منابع ارزان انرژی تولید میکنند و در بازارهای جهانی به فروش میرسانند، تحت کنترل بانک مرکزی قرار میگیرد و این صادرکنندگان عمده (پتروشیمی، فولاد، مس...) الزاماً باید ارز خود را در بازار مبادله ارز و طلا، عرضه کنند.
🔹در صورت اجرای موفق این مدل، امکان ریزشهای سنگین در بازار ارز و بازیابی ارزش پول ملی مشابه آنچه در روسیه اتفاق افتاد، وجود خواهد داشت.
💢تجارت ۶۰ میلیاردی ایران و چین
🗣رئیس اتاق مشترک ایران و چین گفت:
🔸اتاق دو کشور در تلاش است تا در سال ١٤٠٢ در مجموع ٤ دفتر تجاری در چین ایجاد کند و مقدمات کار انجام شده و مذاکراتی نیز برای ایجاد نمایشگاههای دائمی کالاهای ایرانی در چین انجام شده.
🔹پیشبینی میشود امسال مبادلات تجاری دو کشور به ٣٠ میلیارد دلار برسد و براساس هدفگذاری که انجام دادهایم تا پنج سال آینده روابط تجاری دو کشور به غیر از نفت به ٦٠ میلیارد دلار برسد.
🔸در حوزه صادرات عسل، مرکبات، کیوی، سیب، زعفران و گیاهان دارویی مذاکراتی خوبی انجام شد و راه صادرات این محصولات الان از لحاظ قانونی باز است و از این به بعد لازم است بازرگانان با طرفهای تجاری مذاکره کنند.
جنگ اقتصادی امروز سه وجه داره
وجه اول: افرادی که از خارج فشار میارن
وجه دوم: افرادی که در دل ساختار درحال آسیب زدن هستن
وجه سوم: افرادی که در رسانه در حال ناامید کردن مردم هستن
برای رئیسی دعا میکنم
🇮🇷
📝 وقتی سردبیر ناخواسته دلیل توقیف روزنامه را آشکار میکند!
❄️🌹❄️
🔻دیروز روزنامه سازندگی به دلیل اصرار بر تخلف در درج محتوای خلاف واقع و تشویش اذهان عمومی طی ماههای گذشته، توقیف شد.
🔸سردبیر روزنامه سازندگی در واکنش این اتفاق مدعی شد عصبانیت رییسجمهور و هیات دولت از تیتر روز گذشته این روزنامه علت توقیف است و گفت: من نمیدانم چقدر این حرف رئیسجمهور که گفتند «عصبانی شدن و دستور توقیف دادن» صحت دارد!
🔹حال سوالی که مطرح میشود این است که چه زمانی و کجا چنین سخنی توسط رئیسجمهور بیان شده است؟ سردبیر سازندگی ابتدا مطلبی را بیان میکند، در ادامه با اما و اگر شاید و نمیدانم از خود سلب مسئولیت میکند! خب اگر وی یقین به صحت این مطلب ندارد، چرا بیان میکند؟
🔺با این حرف سردبیر «سازندگی» هر عاقلی دلیل توقیف این روزنامه را متوجه میشود؛ اول ادعا را تیتر میکند و بعد گزارش مینوسید، در آخر هم میگوید نمیدانیم راست گفتهایم یا دروغ!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️ چرا در ۶ ماه اخیر فشارها علیه ایران افزایش یافته است؟
🎙 دکتر فـؤاد ایـزدی
📣جزئیات توافق احتمالی تهران-واشنگتن منتشر شد
🔺دولت جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحده در حال مذاکره غیرمستقیم با جمهوری اسلامی ایران در مورد تبادل احتمالی زندانیان است تا آزادی شهروندان آمریکایی زندانی در ایران را تضمین کند. به گزارش انبیسی نیوز به نقل از چهار منبع آگاه، قطر و بریتانیا نقش میانجی را در این مذاکرات ایفا میکنند. به گفته این منابع، مذاکرات پیشرفت داشته اما مشخص نیست که آیا توافق نهایی حاصل خواهد شد یا خیر.
🔺سه منبع آگاه به روند مذاکرات میگویند که دو طرف در حال بررسی فرمولی هستند که قبلاً در سال ۲۰۲۱ مورد بحث قرار گرفته بود و میتواند شامل تبادل احتمالی زندانیان و آزادسازی میلیاردها دلار وجوه مسدود شده ایران در بانکهای کره جنوبی شود. فرمول پیشنهادی به ایران اجازه دسترسی به این منابع مالی را میدهد اما فقط برای خرید غذا، دارو یا سایر اهداف بشردوستانه که در تطابق با تحریمهای موجود ایالات متحده علیه ایران است.
🔺این منابع گفتند که در این گفتگوها، دیپلماتهای آمریکایی و ایرانی ترتیبات احتمالی را برای نحوه انتقال وجوه مسدود شده با کشور ثالثی مانند قطر که احتمالاً بر این انتقال نظارت میکند، بررسی کردهاند.