تذکر رهبری به ظریف : یک نمونه از کارهای خوب،قانون اقدام راهبردی است البته بعضی ها اعتراض و عیب جویی کردند مطلقا این عیب جویی وارد نیست و کار بسیار درستی بود.
ظریف یک ماه قبل:
با قانون اقدام راهبردی مجلس، جلوی احیای برجام را گرفتند،
تذکر رهبری به رسایی و تندروها : مجلس نباید منشأ تشنج در افکار عمومی مردم باشد؛ حضور نمایندگان در مجامع عمومی و فضای مجازی، آرامشبخش باشد.
هدایت شده از بصیرت
1149.pdf
2.59M
🗞 صبح صادق شماره 1149 منتشر شد
📃 جدیدترین نسخه صبح صادق همراه با پرونده ویژه با نام «نبرد یانکیها»؛ نگاهی به آخرین رویدادهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را همینجا بخوانید.
🔹نسخه الکترونیکی هفته نامه صبح صادق، یکشنبهها صبح در پایگاه اینترنتی و پیشخوانهای مجازی منتشر میشود.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa
🔰اما و اگرهای واردات خودرو
🔹هیئت دولت در هفته گذشته، از تصویب آییننامه واردات خودرو برای همه ایرانیان خبر داد. آقای جهرمی در ادامه اعلام این خبر تأکید کرد، این مصوبه آخرین گام برای مقابله با انحصار در صنعت خودرو است. درباره این خبر و سیاستی که دولت سیزدهم در صنعت خودرو داشت، نکاتی وجود دارد:
🔹دولت سیزدهم در بخش افزایش تولید خودرو موفق بود و توانست تا ۳۵ درصد افزایش تولید سالانه را نسبت به انتهای دولت دوازدهم عملیاتی کند. این دولت اگرچه نتوانست انتظارات را از حیث قیمتها در بازار خودرو برآورده کند، اما ضمن افزایش تولید، قوانینی برای واردات خودرو در دستور کار قرار داد که به صورت کلی یک گام به جلو بوده است و زمینه را برای بهبود وضعیت بازار در دولت بعد فراهم کرد.
🔹درباره آییننامه اخیر، برخی ابهامات مطرح است که به نظر میرسد نسبتی با اقتصاد کشور ندارد و احتمالاً باید اصلاح شوند. بر اساس آییننامه واردات خودروهای کارکرده، اشخاص حقیقی با کد ملی میتوانند خودرو وارد کنند که منشأ ارزشان صادرات یا سرمایهگذاری خارجی باشد. الزام تأیید منشأ ارز، وضع سود بازرگانی بالا، تأییدیه قطعات یدکی، خدمات پس از فروش، حقوق ورودی قابل توجه و... موانع جدی در تحقق این آییننامه است. به ویژه آنکه همه ایرانیان، صادر کننده نیستند (آن هم با ارز منشأ خارج) که بتوانند خودرو وارد کنند.
🔹از نقدهای دیگری که بر قانون واردات خودرو مترتب است و پیشبینی هم میشد، عدم تأمین تقاضای ارز است. در سال گذشته، همراه با وعده مسئولان مبنی بر واردات ۲۰۰ هزار دستگاه خودرو، در نهایت کمتر از ۱۲ هزار خودرو ترخیص قطعی شد؛ یعنی کمتر از دو درصد از میزان تولید خودروسازان داخلی که عملاً نمیتواند سهمی در تنظیم بازار و ایجاد فضای رقابتی داشته باشد. اکنون این گمان میرود که ارز اشخاص نیز نتواند پاسخگوی حجم بالای تقاضا برای واردات خودرو باشد، به ویژه که سازکار آن نیز بسیار دشوار تدوین شده است.
🔹مسئله بعدی محل تأمین ارز است. ارز حاصل از صادرات اشخاص، امکان تأمین ارز مورد نیاز واردات خودرو را به اندازهای که اثری مداوم داشته باشد، ندارد. اکنون باید دید آیا منابع ارزی جایگزین کفاف چنین وارداتی را میدهد یا فشار این مخارج ارزی به افزایش قیمت ارز منجر خواهد شد؟
🔹نکته بعدی اینکه همین واردات با چنین قیمتهایی که امروزه در بازار شاهدیم، طبقات بالای جامعه را سیراب میکند، وگرنه طبقات متوسط و پایین جامعه اساساً توان خریداری آنها را ندارند. واردات خودرو با این سازکار، از حیث تقویت بخش عرضه اثر بسیار پایینی بر بازار دارد؛ اما از حیث روانی تأثیرات مثبتی بر قیمتها، آن هم در مقطعی چند ماهه به صورت تنفس مصنوعی ایجاد میکند.
🔰مسلمانان تعیینکننده انتخابات آمریکا
🔹چند وقت دیگر در 15 آبان ماه سال جاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده برگزار خواهد شد. رقابت «دونالد جی ترامپ» جمهوریخواه با «جو بایدن» دموکرات بار دیگر یادآور رقابتهای انتخاباتی دور قبل سال 2020 است که بایدن پیر توانست تا ترامپ پر ادعا را یک دورهای کرده و شکست دهد؛ اما هم اکنون اوضاع به کلی تغییر کرده است.
🔹جنگ غزه و ظلم و جنایات متعدد صهیونیستها و حمایت بی حد و حصر ایالات متحده از این جنایات سبب شده است تا انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده کاملاً تحتالشعاع این جنگ قرار بگیرد. نارضایتی مسلمانان و عربتباران مهاجر آمریکایی در کنار سایر وجدانهای آزاده آمریکا از سیاستهای دولت جو بایدن سبب شده است حتی یک بام و دو هوای بایدن در حمایت از جنایات صهیونیستها و از طرف دیگر محکومیت این جنایاتها هم نتواند به رأیآوری او منجر شود.
🔹بر اساس گزارش مؤسسه آمریکاییهای عرب، حدود 5/3 میلیون آمریکایی عربتبار ساکن ایالات متحده هستند و حدود ۱ درصد از جمعیت ایالات متحده را تشکیل میدهند که در این بین حدود ۶۵ درصد آنان مسیحی، حدود ۳۰ درصد مسلمان و تعداد اندکی از آنان یهودی هستند. «دیربورن» در ایالت میشیگان خانه بزرگترین جامعه آمریکایی عربتبار در ایالات متحده است و آنان بیش از ۴۰ درصد جمعیت آن شهر را تشکیل میدهند. پس از آن جورجیا، پنسیلوانیا، فلوریدا و ویرجینیا نیز محل زندگی جوامع بزرگ عربتبار هستند.
🔹درست است که جمعیت عربتباران و مسلمانان آمریکایی عدد بالایی نیست، اما تأثیرگذار است؛ چراکه در بازی رقابت آبی و قرمزها کسی برنده نهایی است که بتواند آرای خاکستری مسلمانان و اقلیتهای دیگر را نیز کسب کند. دموکراتها که به صورت سنتی آرای سیاهپوستان، اقلیتهای دینی و مسلمانان را در چند دوره اخیر به دست آورده بودند، این بار با ادامه جنگ رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین به نظر میرسد که سبد رأی را از دست خواهند داد. البته این به معنای رأیآوری جمهوریخواهان در ایالتهای مسلماننشین نیست؛ بلکه مسلمانان یا در انتخابات دیگر شرکت نمیکنند یا هم به کاندیدای مستقل حزب سوم رأی خواهند داد. در این صورت بایدن و دموکراتها نتیجه نهایی انتخابات سراسری را واگذار خواهند کرد.
🔹عملیات طوفانالاقصی نه تنها معادلات منطقهای را به کلی عوض کرده است؛ بلکه توانسته است حتی در سیاستهای داخلی ایالات متحده نیز تأثیرگذار باشد. بنابراین، نقشههای شوم و شیطانی رژیم صهیونیستی و ایالات متحده برای ادامه جنایاتشان در سرزمینهای اشغالی در نهایت به شکست قطعی این رژیم و همچنین زوال حامی بزرگش ایالات متحده منجر خواهد شد. انشاءالله
✍🏼#رامین_نصیری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حملهای از سر استیصال؛ اعتراف تحلیلگر بیبیسی به قدرت و توانمندی یمنیها در برابر تجاوزات به این سرزمین!
هدایت شده از صراط
🕯سرّی از اسرار نام آقا امام حسین(ع)
🔘 آقای حسنی طباطبایی نقل كردند:
▫️ صبح یكی از روزهای ماه محرم پس از تشرف به حرم مطهر كریمه اهل بیت حضرت معصومه (علیها السلام) به قصد زیارت آقای مجتهدی حركت كردم. در زدم، كسی در را باز كرد و گفت:
🔹 حمید آقا! آقای مجتهدی منتظر شما هستند تا صبحانه را به اتفاق شما صرف كنند!
▫️ به خدمت ایشان شرفیاب شدم، سفره صبحانه پهن بود. فرمودند:
🔸صبحانه را بایستی با شما صرف میكردیم! خوش آمدید، بفرمایید!
▫️در كنار آقای مجتهدی، كتاب گنجینه الاسرار مرحوم عمان سامانی، قرار داشت. ایشان ضمن صرف صبحانه، اشارهای به آن كتاب كردند و گفتند:
🔸آقاجان! عمان سامانی در میان مرثیه سرایان حسینی مقام و منزلت ویژهای دارد.
▫️و بعد فرمودند:
🔸اصلاً دستگاه حضرت اباعبدالله (علیهالسلام) یك دستگاه عجیبی است!
نام مبارك ایشان هم خیلی بزرگ است.
در نام مقدس «حسین (علیهالسلام)» اسرار عجیبی نهفته است.
▫️و پس از چند لحظه تأمل، فرمودند:
🔸«هر كس كه نام آقا امام حسین (علیهالسلام) را بشنود از میزان انقلاب خاطری كه پیدا میكند پایه ایمانش را میتوان فهمید.
كسانی كه نام این بزرگوار را میشنوند و تغییر حالی در خود نمیبینند باید جداً نگران ایمان خود باشند! نام آقا امام حسین (علیه السلام) محك ایمان است.»
⬅️ کتاب در محضر لاهوتیان اثر محمد علی مجاهدی، خاطره بیست و هشتم، ص ۱۵۱
🏷 #امام_حسین علیه السلام
#محک_ایمان #شیخ_جعفر_مجتهدی (ره)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر انقلاب در دیدار با نمایندگان مجلس:
بعضی (به قانون اقدام راهبردی ) اعتراض کردند و عیبجویی کردند ؛ البته مطلقا این عیبجویی وارد نیست :)
#پرسش_و_پاسخ
✳️ چرا چینش قومیتی و مذهبی مدیران، آثار و تبعات خطرناک امنیتی و اقتصادی برای کشور دارد؟
🔹 اولین بار است که در چینش مدیران کشور پس از یک انتخابات، قوم و مذهب و امتیازبندی شیعه- سنی به گفتمان مسئولان امر تبدیل میشود و این روند میتواند ابعاد خطرناکی پیدا کند. آنچه فاجعه است اینکه ابتدا ایران را تجزیه شده فرض میکنند و حقالسهم میدهند و سپس نام آن را «وحدت ملی» میگذارند و گویی ایران فقط دو قوم کرد و بلوچ دارد و تمام و به این فکر نمیکنند که بعدش چه خواهد شد.
🔹 اشکال دوم این است که اهل سنت را اقلیت فرض میکنند، حال آنکه در قانون اساسی جزء اصل مربوط به رئیسجمهور (پاسدار مذهب رسمی) موضوع صرفاً مسلمان مطرح است و اهل سنت ایران در قانون اساسی و در قوانین موضوعه اقلیت دینی محسوب نمیشوند، به همین دلیل نمایندگان آنان در مجلس نیز ثابت نیستند و بین ۱۸ تا ۲۲ نفر در نوسان هستند.
🔹 آنچه ریاکارانه و پرسروصدا انجام میشود، ایجاد قدرالسهم است. مثلاً تاکنون گفته شده است چند آذری در کابینه و استانداریها و ... باشند؟ یک وقت پنج آذری عضو کابینهاند، یک روز دو نفر و یک روز یک نفر و ممکن است یک دوره اصلاً نباشد. عدم تقسیم قومی یعنی همین. اهل سنت ممکن است چهار آدم شایسته وزارت و ۱۰ فرد شایسته استانداری و دهها معاون وزیر داشته باشد و این بدون توجه به مذهب آنان باشد. چرا باید آن چهار شایسته بشود یک نفر و منت هم بگذاریم. مگر رهبر معظم انقلاب که فرماندهی نیروی دریایی را به امیر شهرام ایرانی سپردند، به خاطر سنی بودن وی بود یا اعلام کردند که میخواهند چنین کنند؟ آن فرد، سرباز شایسته اسلام و کشور بود و حکم گرفت. آیا رهبری با این فرض به او حکم دادند که ارتش دارای چهار نیرو است و باید یک نفر از فرماندهان چهارگانه سهم اهل سنت باشد؟ حتماً خیر. وقتی همه مسلمان هستند، شایستگی نباید از دریچه مذهب و قومیت باشد. در دولت روحانی معاون وزیر اهل سنت و سفیر و ... بود، اما هیچ سروصدایی نبود. از منظر قومی، وقتی شما یک وزیر یا معاون وزیر کرد میگذارید یا یک بلوچ را منصوب میکنید (چون بلوچ است) به این فکر کردهاید القای این سهمیه میتواند قیام اقوام دیگر را به همراه داشته باشد؟ اگر کسی شایسته است نباید قوم و مذهب عامل شایستگی آن باشد. مگر همین ظریف یا طیبنیا را که وزیر گذاشتند ابتدا چک کردند که فارس و شیعه هستند، سپس منصوب کردند؟ مگر پزشکیان که تأیید صلاحیت شد، علت آن آذری بودن بود؟ به فردایی بنگرید که بختیاریها بگویند پس وزیر ما کو؟ لرستانیها بگویند استاندار ما کو؟ قشقاییها بگویند پس ما چه؟ عربها، کرمانجها یا ترکمنها و ... در مقام رقابت برآیند و حس کمتر بودن و تبعیض ریشه سراسری پیدا کند.
🔹 سهامی- قومی کردن مدیران کشور امری خطرناک است و فردا که روند شد، همه شایستگی را هم باید کنار گذاشت و حتماً باید از قوم من کسی در کابینه یا معاونین رئیسجمهور باشد، وگرنه ما نادیده گرفته شدهایم و حق ما ضایع شده است!
اگر اهل سنتی توانایی مثلاً وزارت جهاد را دارد، بسمالله، بدون توجه به مذهب اقدام کنید.
جناب ظریف در این فضای حساس حتی بلد نیست ادبیات مناسب را استخدام کند و امتیازبندی شیعه و سنی میکند و فکر نمیکند که توده چگونه باید درک کند... جایگاههای تخصصی روشن است و کاربلدی و ویژگیهای عمومی هم روشن است، اما اگر اصل اول انتصابات، قوم و مذهب شد، شما مرعوب سیلی خواهید شد که خود به راه انداختهاید و باید با توقعات قومی و ترس از مسائل امنیت ملی برای شما مدیر بچینند، نه شاخصهایی که رئیسجمهور انتخاب شده تجویز میکند.
🔹مثلاً فرض کنید با شاخصهای هجدهگانه رئیسجمهور از هموطنان عرب فردی پیدا نشد و شمایی که به اکراد و ترکمن به خاطر قوم و مذهبشان، وزیر دادهای چه جوابی به آنان خواهی داد؟ مثلاً اگر سه عرب در تراز وزارت بودند شما باید دو نفرشان را کنار بزنی، چون آنان باید یک سهمیه داشته باشند؟ این امور اقدامی است نه اعلانی و بوق و کرنایی.
🔹 نگارنده قبلاً به مسئولان عالی کشور کتباً این را نوشتهام که از شایستگان همه ملت باید بهره برد، اما اگر وزارتخانهها را بین ۱۰ قوم و دو مذهب و سه دین دیگر تقسیم کنید، تنها چیزی که نخواهید داشت یک «کابینه کاری» است.
✍ دکتر عبدالله گنجی
هدایت شده از بصیرت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 پیشرفت شبکه ملی اطلاعات به بیش از ٦٤ درصد
🗣وزیر ارتباطات در آخرین جلسه هیئت دولت:
🔹سهم اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص ملی از ۶/۴ درصد به بیش از ۸ درصد رسیدهاست.
🔸در حوزه شبکه ملی اطلاعات، از پیشرفت ٢٠ درصدی در ابتدای دولتسیزدهم به بیش از ٦٤ درصد رسیدهایم؛ این یعنی قابلیت میزبانی از سکوهای میلیونی در کشور را داریم و تعداد کاربران و ترافیک سکوهای داخلی تا ۱۲ برابر افزایش پیدا کردهاست.
🔹یک روز در این کشور آرزو بود که پیامرسان ۲۰ میلیونی داشتهباشیم، امروز با افتخار اعلام میکنیم پیامرسانی داریم که ۴۵ میلیون نفر از آن استفاده میکنند.
┄┅┅┅┅♦️BASIRAT♦️┅┅┅┅┄
🇮🇷| basirat.ir
🇮🇷| @basirat_fa