🔴 گمانهزنیهای انتخاباتی ۱۴۰۰ در جبهه انقلاب (قسمت اول)
🔻پس از پیروزی قاطع اصولگرایان در انتخابات مجلس شورای اسلامی، تحرکات گزینههای احتمالی ریاست جمهوری جریان اصولگرایان بیشتر خواهد شد.
🔸عدهای از گزینههای جریان انقلابی در حال تدوین برنامههای تحوّلی و گفتگوی با موثرین سیاسی، صاحبنظران اقتصادی و پژوهشکدههای علمی و حکمرانی جهت بررسی و تحلیل آرا و تنظیم سیاستهای احتمالی خود هستند و تعدادی نیز فارغ از تکاپوهای سیاسی، بیشتر تمرکز خود را بر حوزههای تحت مدیریت فعلی خود کردهاند.
🔸مهمترین گزینه احتمالی جریان انقلاب، «آیتالله رئیسی» میباشد.
مردمیسازیِ مناسبات قوه قضائیه، مبارزه عینی، شفاف و بدون حاشیه با مفسدین اقتصادی و ارتباط مستقیم با لایههای مردم و همچنین ارتباطات بدون درگیری با سایر قوا و نهادها باعث ایجاد نوعی مدیریت انقلابی و مورد توجه شده است به گونهای که ورود ایشان به معنای عدم حضور هیچ جریان یا فردی از جریان اصولگرا و انقلابی در عرصه انتخابات خواهد بود.
حال اینکه در جریان اصلاحطلب, فرد یا جریان خاصی قابلیت رقابت با این سبک از مدیریت انقلابی را داشته باشد مجال دیگری میطلبد.
🔸گزینه مطرح و شناخته شده دیگری که به گمان تحلیلگران سیاسی قابلیت و تمایل ورود به عرصه انتخابات را دارد «دکتر محمدباقر قالیباف» است.
این تمایل البته با نقدهایی همراه خواهد بود که البته در بدو ورود ایشان به بهارستان عیان شد, تا جایی که بسیاری از نمایندگان مجلس شرط حمایت از ایشان را تعهد شفاف ایشان دال بر عدم حضور وی در انتخابات ۱۴۰۰ دانستند.
گویا قالیباف در محافل خصوصی این تعهد را پذیرفته است هرچند هیچگاه بصورت رسمی و رسانهای این تعهد مطرح نشده است.
قالیباف انتخابات تهران را اول شده است, لیکن اختلاف آراء وی با ادوار قبل حداد عادل حدود دویست هزار نفر بوده است که آین آرا البته محصول وحدت جریانات مختلف از جمله پایداری با ایشان بوده است و طبیعتاً اگر این وحدت محقق نمیشد میزان آرای ایشان کمتر از یک میلیون میبود و این زنگ خطر جدی برای وی خواهد بود.
طبیعتاً اگر قالیباف بتواند به خوبی مجلس کارامد، انقلابی، پیشرو ، قدرتمند و نظارتگر را تبلور کند میتواند گرایشهای مختلف اجتماعی و سیاسی و حتی گفتمانی را به سمت خود سوق دهد.
نکته دیگر اختلافات عمیق درون جریانی و برون جریانی و حتی تودگانی مردم با قالیباف است به گونهای که میزان انتظار برخی جریانات اصولگراییِ ناظر به قالیباف از نقد به چالش رسیده است و این مسأله، کار را برای وی بسیار پیچیده خواهد کرد.
🔸«مهندس فتاح» گزینه سوم و شاخصی است که بنظر میرسد سودای ریاست جمهوری داشته باشد.
مدیریت پاک و کمحاشیه، شخصیت غیر سیاسی و مدیریت در حوزههای امدادی و حمایتی از ایشان چهرهٔ قابل احترام و مورد اقبال نشان داده است.
فتاح خطقرمز کمتر جریانی از اصولگرایان است. البته نوع کارهای رسانهای وی و افراط در گزارش عملکرد و مصاحبههای تند و تلخش, نوعی تلخی در ذهن را متبادر میکند که این سوالات نیاز به دقتنظر و بررسی بیشتری خواهد داشت.
مواجهه نسبتاً دوستانه با طیفهایی از اصلاحطلبان نیز سوالاتی را برای برخی از اصولگرایان و مخصوصاً جوانترهای انقلابی ایجاد کرده است.
🔸«دکتر مهرداد بذرپاش» تشکیلاتیترین و جوانترین گزینه اصولگرایان است.
او نه محبوب پایداری است و نه محبوب ائتلافیون؛ لیکن به همان میزان هم منفور هیچ کدام از این دو جریان نیست و جالبتر آنکه در شورای مرکزی هر دو طیف، نزدیکان جوان بسیاری دارد.
قدرت مناظرهگریِ وی حتما برگ برنده و تیغ تیز وی خواهد بود.
تیم سازی قوی در حوزههای رسانهای، محتوایی و تشکیلاتی و انرژی جوانی در آستانه گام دوم و ورود به چهل سالگی، همیّت وی را جهت حضور در انتخابات بیشتر خواد کرد.
البته چگونگی کارکرد او در شرکتهای خودرویی و اختلاف برخی از بدنه و افسران انقلابی با ایشان میتواند پاشنه آشیل وی قلمداد شود.
🔸«مهندس عزتالله ضرغامی» نیز گزینه دیگریست که اراده کرده است نشان دهد بدون ستاد و تشکیلات و صرفاً بر اساس صرف صبحانه و بر ابتنای استفاده بهینه از صفحات و عالم مجازی و خاصه توئیت و بدون صرف هزینههای ستادی و تشکیلاتی میتوان رئیس جمهور شد.
ضرغامی از جمله فرهنگ شناسان و رسانه شناسان اصولگراست که طبقه متوسط را بهتر از دیگران تحلیل میکند و البته نمیداند که رئیس جمهوریِ یک کشور نیاز به برنامه، گفتمان و تشکیلات دارد.
🔻 #ادامه_دارد
@basirat283
🔴 گمانهزنیهای انتخاباتی ۱۴۰۰ در جبهه انقلاب (قسمت دوم)
🔸«دکتر سعید محمد» نیز یکی از جمله چهرههای کمتر شناخته شدهای است که به تازگی در تحلیلها به زبان میآید.
فرماندهٔ کتوشلواری قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء که در ۵۰ سالگی به سر میبرد, تاکنون پروژههای ملی و محلی بزرگ و نام آشنایی را طراحی و عملیاتی کرده است و از جمله مدیران عملگرا و خوش نام محسوب میشود.
چهره جوان، دانشگاهی و شخصیت تصمیمگیر و عملیاتی، فساد ستیزی و سلامت اقتصادی از جمله خصوصیاتی است که پیرامون ایشان گفته میشود.
عدم شناخت جامعه نخبگانی و مردم از وی, مهمترین سوالیست که نسبت به وی وجود دارد و اینکه آیا در این کارزارِ تند و تیزِ سیاسی قابلیت رقابت دارد یا خیر؟
نداشتن وابستگی و تشکیلات سیاسی نیز خطر و سوالی هست که وی باید پاسخ یا آلترناتیوش را داشته باشد.
🔸«حجةالاسلام قمی» نیز که به جذابیتِ شمایل مشهور است و با جذب دهها نفر از فعالین سابق و لاحق ، خوشنام و فعال در سازمان تبلیغات مشغول به خدمت است نیز چهرهٔ بدیع جریان اصولگرا خواهد بود.
فهم رسانهای، داشتن تشکیلات جوان و دانشجو در سراسر کشور میتواند امکان ورود و رقابت را برای ایشان جدی کند.
البته در اینکه میزان تسلّطش بر حوزههای اقتصادی، سیاسی و بینالمللی به چه میزان است سوالات اساسی وجود دارد و آنچه بدیهیست عدم تجربه کلان ایشان در حوزههای عمرانی، سیاسی، اقتصادی کشور میباشد.
🔸«مهندس نیکزاد» وزیر خوشنام و عملگرایی که در عین سلامت اقتصادی، پروژههای بزرگ عمرانی کشور را مدیریت کرده است و اخیرا نیز با آراء نمایندگان نایبرئیسی را به دست آورد.
آنچه میتواند نیکزاد را با چالش مواجه کند عدم تسلط ایشان به حوزههای سیاستگذاری و تسلط گفتمانی در حوزههای مختلف فرهنگی، سیاسی و دیپلماسی میباشد .
🔸«سعید جلیلی»، محور مذاکرات تاریخی هستهای و فرد انقلابی و دکترای علوم سیاسی دیگر گزینه جدی خواهد بود.
شاید تا چهار سال پیش در بین برخی, ناکارآمد تلقی میشد لیکن به مرور عمق ژرف اندیشی و مقاومت انقلابی را به همگان نشان داد.
حالا دیگر اکثر ملت میدانند در دیپلماسی، جلیلی دیپلماتتر از بسیاری از مدعیان و لاف زنان است.
جلیلی یکبار دیگر میخواهد بیاید و از سایه خارج شود لیکن هنوز مردم و حتی قاطبه اصولگرایان بر مدیریت اجرایی وی سوالات اساسی دارند. فهم و شناخت مسائل شرط لازم برای ریاست جمهوری هست لیکن کافی نیست.
🔸فرمانده نام آشنای جنگ، او فردی است که همگان او را به صلابت، قدرت در عملیات و حتی فهم گسترده در حکمرانی یاد میکنند.
اهل برنامههای بزرگ میباشد، اما شاید بزرگترین ایراد او در عدم سیاست ورزی میباشد .
«محسن رضایی» به میزانی که از سیاست دور شود، سیاستورز تر میشود و به میزانی که نزدیک به سیاست شود، غیرسیاسی میشود و لذا بهتر است اینبار صحنه گردان باشد نه بازیگر. در واقع او مربی خوبی است نه بازیکن خوب.
⭕️ اگر بخواهیم جریان اصولگرایی را به اندازهای موسع کنیم که در برخی حوزهها قلب با اصلاحطلبی صورت گیرد نیز میتوان به گزینههایی از جمله "علی لاریجانی" و "مخبر دزفولی" ستاد اجرایی فرمان امام هم اشاره کرد که البته انقلابیون اینگونه توسعه و بیضابطگی گفتمانی را حتما نخواهند پذیرفت.
🔻 #ادامه_دارد
@basirat283
🔴 در قسمتهای بعدی, به برنامههای انتخاباتی جریان اصلاحات و همچنین تحرّکات اخیر احمدینژاد خواهیم پرداخت.
#با_ما_همراه_باشید...
@basirat283
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باسمه تعالی
جناب دکتر ظریف!
خاطرتان هست در این سالها، چند بار از «شکاف بین اروپا و امریکا» سخن گفتید؟
حالا پاسختان درباره قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس که با پیشدستی "سه کشور اروپایی" تصویب شده، چیست؟
والله که به اندازه یک دانشجوی ترم اول علوم سیاسی هم مناسبات دنیا را نفهمیده اید و در این ۷ سال فقط به منافع یک ملت ضرر رساندید. نتیجه سالها زحمت دانشمندان هسته ای را با لبخند و وعده نسیه غربی ها عوض کردید و حالا وضعیت پرونده هسته ای ایران را نه به ۸ سال قبل که به ۱۶ سال قبل بردید. روزی که در دولت اصلاحات همه جوره امتیاز دادید و در نهایت شورای حکام آژانس ۷ قطعنامه علیه ایران تصویب کرد.
مگر شما زبان دنیا را بلد نبودید؟ مگر به زبان انگلیسی مسلط نبودید؟ پس نتیجه آن همه ادعا و مذاکره با اروپا و امریکا چه شد؟ بر فرض که دشمن بدعهدی نمود و تحریم ها را بیشتر کرد، شما چرا ساده انگارانه عمل کردید و توان هسته ای ایران را محدود کردید؟
پیشنهاد میشود با سعید جلیلی، کسی که در این سالها با تمام توان و به ناحق تخریبش کردید مشورت کنید تا یاد بگیرید چطور باید مذاکره کرد که اگر حداقل تحریم ها را هم نمیشود لغو کرد، خودمان با دست خودمان توان هسته ای کشور را نابود نکنیم.
و من الله التوفیق
🔺به نقل از کانال امیرحسین ثابتی
@basirat283
🔻چند توییتی که امروز درباره موضع غیرشفاف اکبری تالارپشتی نماینده تهران در مجلس پیرامون اعتبارنامه تاجگردون منتشر کردم:
۱. تنها نماینده تهران که عضو کمیسیون تحقیق اعتبارنامه تاجگردون است آقای اکبری تالارپشتی است. برخی اخبار حاکی است ایشان با تایید اعتبارنامه تاجگردون موافق است. در صورت نادرست بودن خبر ایشان تکذیب کند و در صورتی که خبر درست است علت حمایتش از تاجگردون را شفاف بگوید.
۲. در توییتهایی که درباره آقای اکبری تالارپشتی نوشتم نه توهینی به او کردم و نه تهمتی زدم. صرفا مطالبه #شفافیت داشتم و از ایشان انتقادی ساده کردم. آن هم با هویت واقعی خودم نه اکانت فیک، اما پاسخ ایشان «بلاک» بود.
خیلیها به ایشان رای دادند تا اصلاح طلبان رای نیاورند!
۳. در رای گیری نهایی از اعضای کمیسیون تحقیق اعتبارنامه تاجگردون، اعتبارنامه وی تایید شد و حالا نمایندگان باید در صحن علنی در این باره تصمیم گیری کنند.
اما همچنان برخی افرادی که با حضور در لیست اصولگرایان وارد مجلس شدند حاضر به شفافیت رای خود نیستند. مثل همین آقای اکبری تالارپشتی.
۴. خیلی ها به اکبری تالارپشتی و امثال او که در لیست اصولگرایان بودند، رای دادند تا اصلاحطلبان وارد مجلس نشوند اما تفاوت کارکرد این نوع اصولگرایان با اصلاحطلبان چیست؟
مجید انصاری قبل انتخابات گفت مخالف شفافیت آراست و این آقایان الان هم حاضر به شفافیت رای شان نیستند!
۵. بعد از غیبت قالیباف و منصوری در جلسه رای گیری اعتبارنامه تاجگردون در شعبه ۱۲، امروز تالارپشتی هم در جلسه رای گیری کمیسیون تحقیق غایب بوده و باز هم تاجگردون رای آورد.
کاش غیبتهای آقایان، شگردی برای فرار از رای منفی به تاجگردون نباشد و شفاف نظرشان را در این باره بگویند.
✍ دوستان شما را ارجاع میدهم به صحبتهای بسیار جالب آقای حمید رسایی حدود سه هفته قبل از انتخابات پیرامون #شرکت_سهامی_وحدت واقعا حق گفت حمید رسایی و لان داریم آثارش را مشاهده میکنیم
@basirat283
instagram.com/p/CBgZSE7D6vl/?igshid=1ymq59roq01i
چرا از مدیران سابق قوه قضاییه، بی اطلاعی از فساد اکبر طبری پذیرفتنی نیست؟
@basirat283
حوزه علمیه لاکچری ناطق نوری در لواسان با حمایت مالی چه کسی ساخته شده است؟
#از_کجا_آوردهای
🔺به نقل از کانال حمید رسایی🔻
@basirat283
⭕️ فرهنگ بی فرهنگی
🔸 سلبریتیا دور هم جمع شدن برای پرستویی تولد بگیرن، نه ماسکی، نه دستکشی، نه فاصلهگذاری اجتماعی!!!
بعد امار کرونا که میاد اشک تمساح میریزن و میگن وضع مملکت خرابه! حاجی شما خودتون عامل کرونا و روحانا با همید...
@basirat283
💠 گرامی باد، یاد و خاطره سردار فاتح هور ، سرلشکر شهید حاج علی هاشمی،بن بست شکن جنگ تحمیلی، فرمانده قرارگاه به کلی سری نصرت ،یارِ شهید جهان آرا در آزادسازی خرمشهر؛از فرماندهان و طراحان عملیات خیبر و بدر و...
تولد : ۱۰ شهریور ۱۳۴۰ اهواز
شهادت: ۴ تیر ۱۳۶۷ هورالعظیم
رجعت پیکر : ۲۴ اردیبهشت ۱۳۸۹
🍃🌸نمیدانم چرا هر وقت خاطرات علی هاشمی و ایام شهادت او را مرور می کنم بی اختیار حزنی از جنس غم جانسوز شهادت مظلومانه سید الشهدا امام حسین(ع) بر روح و جسمم حاکم می شود
🍃🌸فرزندمحله فقیر نشین حصیر آباد اهواز، که در نبرد عاشورائی جزایر مجنون در سال ۶۷ آسمانی شد و اجر شهادت و مظلومیت را توامان کسب کرد
چه کوتاه بین و سطحی نگر بودند کسانی که بعد از مفقود شدن علی هاشمی در نبردی که تراکم گازهای سیانور و سیانید تمام حیات انسانی ،حیوانی و نباتی جزایر مجنون را نابود کرده بود،زمزمه ای تلخ و جانسوز سر دادند که: "او با ارتش عراق همکاری و به آنان پیوسته."
من (علی شمخانی) همان زمان فریاد زدم:
"علی هاشمی، جوان انقلابی و سلحشورِ عربِ شیعه ی خوزستانی و پیوستن به ارتش صدام؟؟؟!
🍃🌸۲۲ سال بعد ، رجعت پیکر مطهر و استخوانهای خرد شده علی هاشمی به وطن در سال ۸۹ ، فرصتی بود برای بازگشت همه آنهایی که شهامت، شجاعت، تسلیم ناپذیری و وفاداری علی هاشمی ها را با تیغ حسادت وعافیت جویی خود به مسلخ برده و می برند و درسی است برای ما که سرمایه های تکرار نشدنی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را چنانکه شایسته مقام بلند آنان است ارج بنهیم.
🌷روحش شاد یادش گرامی و راهش پررهرو
@basirat283