انتشارات بهنشــر
#مسابقه_کتابخوانی_دعبل_و_زلفا
#یادداشت
📝ادبیات داستانی پدیده ای اجتماعی ست که درهر زمان و مکان به بازنمایی تصویرآن جامعه می پردازد. مناسبات اجتماعی سیاسی مذهبی وتاریخی هر برهه ازحیات یک ملت یاامت را، دربسترفرهنگی آن بیان می کند.بازنمود حوادث، ارزشهای اخلاقی، باورهای عامیانه، تاملات ودغدغه های هردوره از زندگی یک جامعه رابه تصویر می کشد و به ارزشهای فردی وجمعی اعتبار و قدرت می بخشد. مطالعه وخوانش آثار ادبی هرچند تجربه ای ذهنی است؛ اما از دوجنبه مهم قابل تامل وتدبراست. جنبه عقلانی و بارعاطفی که درپدید آوردن شناخت ومعرفت و تبلور احساس نقشی غیرقابل انکار دارد. در روزمرگی وحیات فکری هرانسانی امکانات نوینی برای اندیشیدن وتجربه فرامکانی وفرازمانی فراهم می آورد. این آثار،جایگاه انسان درهستی وتعارضات مابین او را درسرزمین، ملت، دین و فرهنگ بیان می کند. کارلوس فونتیس رمان نویس ونویسنده برجسته مکزیکی می نویسد"دنیا بدون وجود رمان دنیای پستی است." اوعقیده دارد هنر نویسندگی و رمان نویسی می تواند در جامعه چنان نقشی ایفا کند؛ که جامعه ایی را ازخطر شکست برهاند و به تعالی زندگی مردان وزنان آن جامعه یاری رساند. رمان دعبل وزلفا به قلم مظفر سالاری دوهدف رادنبال می کند: بیانی تاریخی اززندگی شاعرشیعی عرب درسرودن قصیده معروف ایشان برای اهل بیت وامام هشتم شیعیان حضرت رضا علیه السلام وماجراهایی که برای درک محضر ایشان وبرای دیداربا امام مهربانی ها درطول سفرهایش به جان می خرد و دوم داستان عشقی زمینی که درتحول و طی مسیر این ملاقات متحمل می شود. رمان باتوجه به آنچه گفته شد دررده رمانهای تاریخی جای می گیرد. دراین نوع رمان زمینه اثر، شخصیتها وحوادث ازمنابع وماخذتاریخی یا درارتباط باتاریخ شیعی اخذ شده است.نویسنده باتاثیر ازاین گنجینه ها توانسته این رمان رابیافریند، حال تاچه حد دراین امر موفق بوده نظر کارشناسان این عرصه رادربخش محتوای تاریخ شیعی می طلبد. اما دربحث ساختاری: رمان باتوصیف کلی شهر بغداد پایتخت عباسیان دراوج شکوه آن آغاز می شود.
انتخاب راوی سوم شخص وزاویه دید دانای کل توانسته انتخاب موضوع بسیارجذاب وشیرین زندگی شاعر بزرگ اهل بیت رادردوموقعیت ودوعشق موازی به تصویر بکشد.عشق زلفا کنیز زیبایی که دعبل را دچار تحول ودیگر گونی می کند.
شخصیت دعبل وفراز وفرود ماجراها وحوادثی که براومی گذرد، ضعفها و توانایی های دعبل مثل هر انسانی بدور از تقدس گرایی ریشه درواقع بینی نویسنده دارد. درفصل ۱۵و۱۶کتاب توصیف حضور دعبل دربارگاه هارون و بزمی که برپاست وشعروغزل خوانی اش درراستای خواسته ای ست که اورا به آنجا کشانده است؛ قلم نویسنده بخوبی توانسته حالات و درونیات این شخصیت را درآن موقعیت به تصویر بکشد و جاندارترین صحنه ها رابوجود بیاورد.صحنه هایی که گاه باعث آزار مخاطب می شود، درصحنه ها نبرد دعبل با دشمنان و یا راهزنان است که شخصیت تبدیل به قهرمان می شود، فصل۳۱ ونبرد با کفتار سرخ وبعد باسمعان که منزل به منزل کاروان کوچک آنها راتعقیب می کند. قدرت سفر در رمانها ایجاد ظرفیتها قدرتمندی رابه نویسنده می بخشد، سیری که دعبل طی می کند توانایی نویسنده درکاربردی کردن این ظرفیت است که بخوبی از عهده آن برآمده است اما نیاز چنین سوژه ای فراترازاین رانیز می طلبد. نباید فراموش کرد جای رمانهای تاریخی با درونمایه دینی درادبیات داستانی بشدت خالی ست وتلاش نویسنده درتولید این اثر قابل تقدیر است.مورددیگری که جاداشت بیشتر توجه شود شخصیت زلفاست وپرداختن بیش از حد به زیبایی او، کاش زیبایی باطنی او را باورپذیرتر درمی یافتیم. رمان خوان امروزدرمقایسه رمانهای تاریخی دنیاباتولیدات کشورمان توقع بیشتری دارد چون امکان بهره ازمنابع بیشتری رامتصور است وخواست بجایی ست که متاسفانه کمتر به آن توجه شده است.به امید آن که این ظرفیت مورد توجه متولیان قرار گیرد و شاهد تولید روز افزون آثارقدر درعرصه رمانهای تاریخی ایران هم باشیم.
فضاسازی رمان درتفهیم موقعیتها ودریافت خواننده از زمان ومکان وقایع استفاده از اشیا در دو سطح یا دولایه داستان وحق کشف خواننده حتی دردیالوگها دریغ شده بود وتامل برانگیزی رمان و درگیرکردن خواننده برای معرفت بیشتر به موضوع کمرنگ بود. روانی قلم نویسنده وجذابیت قصه داستان نقطه قوت دعبل و زلفا بود و این کشش را درخواننده ایجاد می کرد تا خاتمه رمان را بخواند و بیشتر قصه این دوبود تاآن قصیده تاریخی ونویسنده، هرچندبه لحاظ فاصله عینی با شخصیتهای مهم نزدیک به آنان بود اما به لحاظ مفهومی وذهنی بسیار دور، برای مثال اشاره به دیدارامام هفتم ازروزنه ای به کمک فضل بن ربیع درمقایسه با دیدار امام رضاعلیه السلام نیاز به پرداخت بیشترودقیق تری داشت، چون مخاطب تشنه این ملاقات است. عرق ریزان روحی نویسنده گرامی ستودنی ست. قلمشان دراین مسیر نویسا باد.
ثریا صدقی. آبان۹۷
انتشارات بهنشــر
#هر_روز_یک_کتاب_امام_رضایی
#کتاب در جستجوی خورشید به نویسندگی مهدی غلامعلی
➖ این کتاب در هشت فصل با عناوین هشتگانه به بازشناسی۶۰ نفر از همسفران امام رضا و دلدادگان اهل بیت که از مناطق گوناگون خراسان تا شهرهای دور و نزدیک فارس، عراق و حجاز مشتاقانه در جستجوی خورشید(امام رضا علیهالسلام) به مرو آمدند تا از برکات وجودی ایشان بهرهمند شوند را معرفی میکند. کتاب در فصل سوم به معرفی دانشمندان، گروهی از عالمان اهل سنت که ضمن ملاقات با امام، روایتگر روایات ایشان هم بودهاند و در فصل چهارم هنرمندان و شاعرانی که خدمت امام رسیده و هم در رثای ایشان اشعاری را سرودهاند.
#در_جستجوی_خورشید برگزیده کتاب سال رضوی؛ با بررسی مجموعه روایات امام رضا(ع) و متون تاریخی نوشتهشده، به معرفی همراهان امام را در فصلهای: همسفران، یاران،دانشمندان، هنرمندان، راویان، خویشاوندان، خادمان، کارگزارن و شخصیتهایی همچون رجاءبنابیضحاک، به عنوان تنها فرمانده نظامیان، یاسرخادم از خدمتگزاران، ابومسلم مشهور به مسافر، خادم چند تن از امامان، داوودبنقاسمبناسحاق یکی از راویان شیعی بغداد و.... پرداخته است.
➖ حجتالاسلاموالمسلمین دکتر مهدی غلامعلی، مؤلف و پژوهشگر، متولد ۱۳۵۱تهران و ساکن قم، دارای مدرک دکترای معارف اسلامی در گرایش قرآن و سطح خارج تحصیلات حوزوی، عضو هیأت علمی دانشگاه قرآن و حدیث قم و از کارشناسان گروه قرآن و حدیث رادیو معارف، در حوزه مباحث حدیثی ست. دکتر غلامعلی از سال ۱۳۷۵ تاکنون از پژوهشگران موسسه تحقیقاتی دارالحدیث بوده و تألیف دهها کتاب و مقاله، حاصل مطالعات اوست.
@behnashr
انتشارات بهنشــر
#هر_روز_یک_کتاب_امام_رضایی
#کتاب راز آن بوی شگفت برگزیده یازدهمین کتاب سال رضوی؛ به نویسندگی فریبا کلهر و تصویرگری اسماعیل چشرخ، مناسب نوجوانان
➖ این کتاب، داستانی بر اساس زندگی امام رضا(ع) با زبانی شیوا و روان درباره سفر آن امام بزرگوار از مدینه به مرو و ماجراهای آن تا شهادت ایشان را روایت میکند.
🍃... ابر به دنبال سلیمان و گنجشک به راه افتاد تا مطمئن شود آنچه مرد سفیدپوش درباره خطر مار گفته بود، درست است. گنجشک پرواز میکرد، سلیمان میدوید و ابر روی هوا سُر میخورد و جلو میرفت. سرانجام گنجشک روی دیوار خانهای نشست. خانه قدیمی و نیمه ویران بود و به نظر نمیرسید کسی در آن زندگی کند. سلیمان از دیوار بالا رفت. بالای دیوار چشمش به لانه کنجشک افتاد. لانهای خار وخاشاک و پر؛ سه جوجه گنجشک هم...
➖ فریبا کلهر(زاده ۴ شهریور ۱۳۴۰، تهران)، رماننویس و نویسنده ادبیات کودک و نوجوان، فعالیت خود را از دهه شصت و با حضور در مجلههای رشد، در حیطه ادبیات داستانی کودک و نوجوان آغاز نمود و حدود ۱۳سال، از بدو تأسیس سروش کودکان سمت سردبیری ماهنامه سروش کودکان را برعهده داشت و ۱۳۶۹ برگزیده کتاب سال ایران شد.
از فریبا کلهر در گنجینه ادبیات داستانی کودک و نوجوان، مجموعه کتابهای با علی یا علی، بیدارم کن در دسترس علاقمندان است.
@behnashr
انتشارات بهنشــر
#هر_روز_یک_کتاب_امام_رضایی
#کتاب «امام رضا(ع) و زندگی» نوشته مهدی غلامعلی؛ مجموعهای از گزارشها و داستانهای کوتاه با لحن روان، که اطلاعات ویژه و ارزشمندی از زندگی و شیوه رفتاری امام رضا علیهالسلام به همراه گزیدهای از روایات بازگو کننده شیوه رفتاری اهل بیت(ع) به ویژه امام رضا(ع) نقل میکند.
➖ این کتاب در۸ بخش: امام و خانواده و خویشاوندان، با موضوعاتی درباره زندگی شخصی؛ امام و مردم (درباره شیعیان، شهروندان، نیازمندان و زیردستان)، امام و حاکمان، امام و خوراک و بهداشت (موضوعاتی درباره بهداشت لباس و آراستگی، خوراک و خوردنیها)، امام و علم و حکمت، امام و معصومان، امام و عبادت(نماز و روزه، قرآن، مناسبتهای عبادی) امام و ذکر و دعا(دعا، ذکر) با بازگویی احادیث و روایات مربوط تلاش دارد شناخت و معرفت نسبت به شیوه رفتاری اهل بیت(ع) را در میان اقشار جامعه ارتقاء میدهد.
در خلق این اثر از کتابهای معتبری همچون کتاب «شریف الکافی» اثر شیخ کلینی، «عیون اخبارالرضا(ع)» اثر شیخ صدوق، «الارشاد» اثر شیخ مفید و «بحارالانوار» اثر علامه مجلسی به همراه نیمنگاهی به آثار معاصر نظیر کتاب «مستندالرضا(ع)» اثر عزیزالله عطاردی برای هرچه بیشتر فراهم آوردن آشنایی با سبک زندگی رضوی بهرهگیری شده است.
➖ این کتاب با تیراژ بالغ بر۹۰۰هزار تا کنون، در دو قطع پالتویی و وزیری و از این نویسنده کتابهای خانه آرام(پرسش و پاسخ درباره خانواده) و در جستجوی خورشید، در گنجینه کتابهای مذهبی و سبک #زندگی بهنشر در اختیار علاقمندان قرار دارد.
@behnashr
انتشارات بهنشــر
#مسابقه_کتابخوانی_دعبل_و_زلفا
#یادداشت
📝نوشتن داستان دینی و قرآنی کار ساده و راحتی نیست. کاری که در دوره و دوره هایی به دلیل پرداخت های مستقیم و شعارگونه بسیاری را فراری داد. یا چنان بودند که خواننده سردرگم بود آن چه خوانده خیالی بوده و یا بر اساس واقعیت هایی نوشته شده است. مردم این روزها به ندرت به سراغ رمان و مجموعه داستان ها می روند. مگرجلد خاص کتاب، نام نویسنده یا شکل و طراحی و محتویات کتاب، آن ها را به شکلی جذب کرده باشد.در میان قشر جوان معمولا کتاب هایی طرفدار دارند که هم سرگرم کننده باشند و هم به نوعی به ماجراهایی بپردازند که آنان در پی اش هستند. این ها، کار نویسنده را سخت می کند.نویسنده ای که هم باید خواننده اش را پا به پایش همراه کند و هم به گونه ای بنویسد که قلمش پاک باشد.
«دعبل و زلفا» بر خلاف جلدی که دوستش نداشتم، رمانی جذاب، خواندنی باکشش خوب است. نویسنده توانسته است به خوبی داستانی را خلق کندکه خواننده برای خواندنش علاقه مند می شود و آن را دنبال می کند. کتاب با طرح عشق آغاز می شود. عشق دعبل به سلما، در یک سفر.دعبل در همان نگاه اول شیفته او می شود. نامش را سلما می گذارد. چون شاعر است و شعرهایش را با همان نام ساختگی برای سلما می سراید.
دعبل از سویی در فکر دیدن امام موسی بن جعفر(ع) است . او در زندان هارون گرفتار است.دعبل به دنبال راهی می گردد به دیدار امام برود. شعرهایش را برای اهل بیت بسراید. چرا که به گفته سلما که در می یابیم نام واقعی اش "زلفا" است ، دعبل خزاعی شاعر اهل بیت است. سلما گرفتار شده است. از باغی که در آن محبوس بوده می گریزد. دعبل او را از دست مرد نااهلی که سلما از دست ماموران به مغازه او پناه می آورد، نجات می دهد. می خواهد او را به مکان امنی برساند که گرفتار می شوند. دعبل نمی خواهد غیر از اهل بیت برای هیچ حاکمی شعر بسراید اما در مدت زمانی کوتاه به اجبار این کار را می کند.دعبل که از دوری زلفا شب و روز ندارد با ترفندها و سختی های زیاد به شکلی او را می بیند.زلفا که گویا او هم دل در گرو آن مرد خوش قد و بالا و زیبا دارد از او می خواهد هرگز شعر برای حاکمان و دلخوشی آن ها نسراید. بعد از آن دعبل چنین می کند ...
آقای مظفر سالاری ، نویسنده خوب کتاب در این رمان قلمی شیوا و روان دارد. پرداخت خوب داستان، با خرده داستان های متعدد خواننده را با خود همراه می کند.تعلیق های خوبی در آن ایجاد می شود و کار کشش لازم را برای خواندن دارد.هربار که خواننده فکر می کند بعد از این داستان چگونه پیش خواهد رفت، گره ای جدید و اتفاقی تازه در داستان ایجاد می شود.داستان را تا صفحه دویست و چهل و پنج با علاقه خواندم ، بعد از آن ، در فصل سی و هفت سکته ای در کار پیش آمد. ادامه داستان و نثر تا چند فصل به روانی و شیوایی صفحات قبل نبود.دوست داشتم داستان همان جا با قدری توصیفات لحظه ای تمام می شد.نویسنده گرانقدر ادامه آن را برای کتابی دیگر و به گونه ای دیگر طراحی می کرد.در بعضی از صفحات گاهی احساس می کردم نویسنده به دلیل دادن بعضی اطلاعات به روند کار آسیب زده و از لطف داستان کم شده است...
داستان را تا پایان خواندم. دست نویسنده عزیز درد نکند، قلم نویسنده جاهایی با پرداخت خوبشان بغض هایی را در گلوی خواننده ایجاد می کند - البته از غمگین کردن خواننده دل خوشی ندارم - اما وقتی نویسنده ، به هر دلیلی مجبور است چنین کند ، نباید خرده گرفت. باید اثر تاثیر واقعی اش را روی خواننده بگذارد. گاهی احساس می کردم نویسنده امام را فراموش کرده است. می توانست جاهایی شخصیت داستان، خود را به آب و آتش بزند تا بتواند به هر شکل ممکن امام را ببیند.حتی اگر مجبور می شد جانش را کاملا به خطر بیندازد. جاهایی هم نه خیلی با دردسر به چند راهزن غلبه می کنند، که در واقعیت نمی تواند چنین باشد.(ای کاش شعرهایی هم از دعبل در طول رمان می خواندیم و با بزرگی و عظمت سروده های او آشنا می شدیم ، به شرط تنیده شدن شعرها در دل داستان.) می دانم وقتی شعری به زبان دیگری گفته شود، در ترجمه دیگر لطف و شیرینی خاص خود را ندارد و بیشتر به نثری ساده شبیه می شود.
کاش کتاب های ما، از جمله همین کتاب شانس و فرصت تبلیغ و معرفی بهتری پیدا کنند. تیراژها خیلی بیشتر از این ها باشد. دور زمانی نیست روزگاری تیراژ اولین کتاب های ما بیست و دو هزار نسخه بود ، الان پانصد و یا هزار نسخه شده است ! و البته خداروشکر این کتاب به چاپ بیست و هفتم و حتی چهل و بالاتر رسیده است گویا با تیراژی بالا. امید که دست اندرکاران در این باره خیلی جدی به دنبال راهکارهای بزرگ باشند. البته این روش "به نشر" به نظرم آغاز خوبی است ، به شرطی که ادامه یابد و کتاب های متعددی چنین شانس هایی را بیابند.
حسن احمدی . آبان۹۷
@behnashr
انتشارات بهنشــر
#هر_روز_یک_کتاب_امام_رضایی
کتابهای قصه زندگی امام رضا(ع) به نویسندگی مجید ملامحمدی و تصویرگری حمیدرضا بیدقی؛ با زبان روان و زیبا، حاوی قصههایی آموزنده از زندگانی حضرت رضا علیه السلام برای نوجوانان
➖کتاب "رضا جان خوش آمدی" شامل۱۶داستان خواندنی از تولد تا خداحافظی امام رضا علیهالسلام از مدینه و کتاب "مهمان مرغابیها" روایتگر ۱۵ داستان از زندگی امام رضا(ع) و سفر ایشان از مدینه تا مرو و شهادت ایشان میباشد.
هر کدام از این داستانها با ادبیات شیرین و جذاب ضمن بیان نکات مثبت و تربیتی که در عمق آنها نهفته، از کرامت، سخاوت، صبر، رأفت و مهربانی امام رضا(ع) میگوید.
➖ مجید ملا محمدی متولد۱۳۴۷ در شهر مقدس قم، فرزند مرحوم حجتالاسلام والمسلمین محمدمهدی اشتهاردی از نویسندگان برجسته حوزه علمیه قم؛ از۱۳۶۹ به طور جدی کار شعر و داستان را در مطبوعات کودک و نوجوان شروع کرد و عضویت تحریریه مجلههای سلام بچهها و پوپک و همکاری با مجلات ونشریات کودک و نوجوان، تالیف حدود ۱۵۰کتاب در زمینههای داستان، شعر و تحقیق و برگزیدگی حدود بیست کتاب در جشنوارههای مختلف کتاب سال کشور را در کارنامه فعالیت خود دارد.
@behnashr
انتشارات بهنشــر
در قالب سلسله نشستهای تبلیغی_ترویجی #در_پناه_کلمات همزمان با ایام شهادت حضرت امام رضا(ع) برای دومین سال متوالی برگزار میشود:
#عرض_ارادت
➖ متنخوانی نویسندگان مشهدی برای امام خوبیها
➖ سهشنبه۱۵آبان۹۷ ساعت۱۷:۳۰
➖ مشهد خیابان امامخمینی(ره) روبروی باغ ملی. فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی #به_نشر
با حضور سعید تشکری. منصور انوری. محمدحسین جعفریان. حمیدرضا سهیلی.سید احمد میرزاده. علیرضا مهرداد.
علی براتیکجوان. جواد نعیمی. مهدی سیمریز. محمد ملتجی. زهرا شعفی. رضا وحید. کوروش تشکری. مریم رمضانی. محمود ثابتنیا. بتول پادام. امالبنین ماهر. طیبه سیدی
**ورود برای عموم آزاد است.**
@behnashr
انتشارات بهنشــر
وز #دانشآموز در ایران۱۳ آبان؛ نماد هوشیاری و ایستادگی🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
در چنین روزی تعداد زیادی از دانشآموزان تهرانی و جمعی از مردم که برای اعتراض به حکومت پهلوی(صبح روز ۱۳آبان ۱۳۵۷) در محوطه دانشگاه #تهران جمع شده بودند؛ شهید (۵۶) و مجروح شدند.
➖ کتاب امتحان آبانماه از مجموعه #در_هوای_انقلاب در #تازه_های_کتاب #به_نشر
«در هوای انقلاب» عنوان مجموعه رمانهایی با محوریت انقلاب اسلامی #ایران برای نوجوانان است که هر جلد قصههایی بههم پیوسته از انقلاب را در یکی از شهرهای کشور روایت میکند؛ #کتاب #امتحان_آبان_ماه به قلم فریبا نباتی و تصویرگری مجید صابرینژاد، داستان نرگس و مشاهدات اوست از پاییز ۱۳۵۷ در۵ بخش از امتحان آبانماه تا میآمدند و میرفتند...
➖ فریبا نباتی، نویسنده و مترجم، متولد ۱۳۴۱تهران؛ از جمله تالیفات وی میتوان به «عروسک و گربه»، «امتحان آبانماه» و «زندگانی ۱۴ معصوم(ع)» اشاره کرد. نباتی آثاری هم در بخش ترجمه کتابهای کودک و نوجوان دارد.
انتشارات بهنشــر
#هر_روز_یک_کتاب_امام_رضایی
➖ مهارتهای زندگی در سیره ی رضوی با۱۶ دوره باز نشر...
#کتاب مهارتهای زندگی در سیره رضوی به نویسندگی «محمدرضا شرفی» پژوهشی در دو بخش مفاهیم و کلیات؛ در باب موضوعاتی همچون مهارتهای زندگی، مهارتهای خانوادگی، راههای موفقیت در زندگی، مردمداری و دوستیابی و مهارتهای فرزندپروری، مهارت تفکر انتقادی و احترام به والدین و چالشهای غیر دینی و دینی، که بر جامعه حاکم است، ضمن بررسی اندیشه و سیره علمی و عملی امام رضا(ع) به ارائه راهکار میپردازد.
بهرهگیری از آیات قرآن کریم، ارجاع به منابع حدیثی در استخراج احادیث رضوی و دیگر روایات ائمه(ع)، استناد به آموزههای نبوی از ویژگیهای این اثر است.
➖ محمدرضا شرفی دکتری تعلیم و تربیت از دانشگاه تربیت مدرس در سابقه فعالیت خود تالیف مقالات داخلی و بین الملل و کتابهایی در حوزه خانواده، تربیت و جوانان؛ عضویت هیئت علمی موسسه روان شناسی دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، عضویت شورای گروه پژوهشی تعلیم و تربیت اسلامی و ... و برگزیدگی جشنواره ملی پژوهش را دارد.