✨﷽✨
⚜ حکایتهای پندآموز⚜
گریختن حضرت عیسی علیه السلام از احمق
✍روزی مردی،حضرت عیسی علیه السلام را دید که باعجله و شتابان به جانب کوهی می گریزد.
با تعجب به دنبال او دوید و گفت:برای چه فرار میکنی؟ از بهر رضای خدا لحظه ای به ایست و بگو!حضرت عیسی فرمود: از احمق می گریزم، برو و مانع من نشو. مرد پرسید: مگر تو نیستی که کر و کور را شفا دادی و نفس مسیحایی ات مرده را زنده کرد؟ و در مشتی گِل دمیدی و آن گِل ها را تبدیل به پرنده کردی؟ پس تو هرچه خواهی می کنی که ای روح پاک! حضرت مسیح گفت: به ذات پاک خداوند و به صفات پاکش سوگند می خورم:که اسم اعظم خداوند را که اگر بر کوه بخوانم بی تاب می گردد... اما نه یک بار که هزار بار از روی مهر و محبت بر دل احمق خواندم،ولی سودی نداشت! مرد پرسید: حکمت چیست؟ چرا دعایت آن جا اثر کرد ولی این جا درمانی نکرد؟ گفت: رنج احمقی، قهر خداست ولی رنج کوری، ابتلاست... ابتلا و بیماری رنجی است که باعث رحم دیگران می شود اما احمقی رنجی است که باعث زخم و قهر دیگران می گردد و مانند داغِ خداوند است که بر جان هرکس بخورد، همچون قفلی که مهر و موم شده باشد هیچ دستی نمی تواند برای آن چاره ای بیابد!
🌹امام علی علیه السلام: از احمق بر حذر باش ؛ زيرا آدم احمق، خودش را اگر چه بدكار باشد نيكوكار مى داند و ناتوانيش را زيركى و شرّ و بديش را خير و خوبى مى شمارد. همچنین فرمود: آدم احمق،با تحقير و خوارى هم درست نشود.
📚حکایت ها و پندها
📚نهج السعادة ،۳/۲۲۵
✅کانال استاد قرائتی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
http://eitaa.com/joinchat/3818061843C235cbc6c5e
#شنبه_های_قرآنی / اندیشه قرآنی امام خامنه ای (مدظله العالی)
شماره 7
❇️📚«طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» ❇️
——————————-👇👇👇👇
🔅اهمیت این کتاب در میان آثار معظم له از دو جنبه است:
1️⃣ جنبۀ اول اینکه، محتوای این جلسات از ابتدا تا انتها، همه با نظر معظّم له تنظیم یافته است.
از انتخاب عنوان «طرح کلی اندیشۀ اسلامی در قرآن » برای مجموعۀ جلسات و کتابچه ای که چاپ شده است، ترتیب
بخش های ایمان، توحید، نبوت و ولایت، انتخاب عنوان برای هر جلسه، نحوۀ ورود و خروج به بحث، انتخاب آیات و غیره، همه با نظر ایشان بوده است.
2️⃣ جنبۀ دوم اینکه، میتوان گفت مبحث ضروری و مهمی نیست که در این مجموعه به آن اشاره نشده باشد.
از این مهم تر اینکه این طرح، درحقیقت بازگوکنندۀ نظام فکری معظّم له است. ایشان در طی این جلسات، پایه های نظام فکری خود را که برگرفته از آیات قرآن و سیرۀ ائمه است، تبیین کرد ه اند.
درستی این ادعا زمانی بیشتر معلوم می شود که با نگاهی دقیق، بیانات معظّم له و جهت گیری های ایشان در این
سال ها را بررسی کنیم. خطی کلی و اساسی دیده نمی شود، مگر اینکه ریشه در این نظامِ ترسیم شده داشته باشد. حتی آیات مطرح شده در این سلسله جلسات، جزو آیاتی هستند که ایشان به طور معمول در بیاناتشان به کار می برند.
لذا مخاطب با مطالعۀ کتاب حاضر، گامی مهم در راستای
آشنایی با نظام فکری معظّم له برداشته است.
«من چند سال قبل به مشهد رفته بودم؛ یکی از رفقای قدیمی ما که پای بحث های خصوصی و عمومی ما خیلی بوده است و الآن هم او را زیاد م یبینم نواری به من داد و گفت خواهش می کنم شما این نوار را همین طور که در ماشین نشسته اید، گوش کنید. گفتم خیلی خب. نوار را گذاشتم، دیدم او در سخنرانی های دوره های طولانی من گشته است و از
هر کدام تکّه ای را انتخاب کرده که در آن، تصویر آینده و وعدۀ به آینده و حکومت علوی وجود دارد و از من می خواهد بپرسد الآن هم همان تصویر را در ذهن دارید؟
البته اِشکال او وارد نبود. من، بعد خودش را دیدم و به
او گفتم این اشکال وارد نیست. الآن هم اگر بخواهم در آن مقام حرف بزنم، همان حر فها را می زنم و حرفم عوض نشده است.
(بیانات در دیدار اعضای هیئت مؤسس و هیئت امنای مؤسسۀ پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی، 4/ 4/ 1381)
ادامه دارد...
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
#امام_خامنه_ای
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 34
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
🔅رفتار اجتماعی طلبه (قسمت دوم)
«اگر ما از زی روحانیت و زی طلبگی خارج بشویم، اگر روحانیون از آن زی كه مشایخ ما در طول تاریخ داشتهاند و ائمه هدی علیهمالسلامداشتهاند، خارج شوند، خوف این است كه یك شكستی به روحانیت بخورد، و شكست به روحانیت شكست به اسلام است. اسلام با استثنای روحانیت محال است كه به حركت خودش ادامه بدهد. اینهایند كه اسلام را معرفی میكنند و به پیش میبرند و از اول هم همینطور بوده ... . (صحیفه امام، ج 18، ص 13.)»
رفتارهایی مانند غیبت، دروغ، نگاه به نامحرم، قسم نابجا، سیگار كشیدن، زیاد سوگند خوردن، تحقیر دیگران، تجاوز به حقوق مردم، عدم رعایت حق الناس، بینظمی و وقت ناشناسی، خلف وعده، بیاعتنایی به امانت، تخلف در رانندگی، و ... از این قبیل است. همچنین بیاعتنایی به وقت نماز و حضور در بازار یا اقدام به خرید و فروش، مقارن زمان اذان و نیز صحبت كردن در میان مراسم سخنرانی یا روضه به گونهای كه آشكار و زننده باشد، نمونههای این موضوع بهشمار میرود. علاوه بر این، با توجه به نقش الگویی روحانیت، عدم پایبندی به ضوابط شرعی موجب شكسته شدن قبح آن در نظر مردم میشود و راه بیتوجهی و بیمبالاتی را بازمیگرداند و توجیه موجهی برای طفره از تقید به قوانین شرعی پدید میآورد.
در همین موضع لازم است به رفتارهای ناشی از وسواس نیز اشاره كرد. تكرار عبارات نماز، غلظت مخارج حروف، دقت بیجا در طهارت و نجاست، طول دادن نابجای وضو و تطهیر، نجس پنداشتن همه جا و پرهیز از آن و ... رفتارهای غیرمشروعی است كه موجب الگوسازی نابجا برای مردم یا وهن منزلت صنفی روحانیت میشود و لازم است حتماً از آن پرهیز گردد.
ادامه دارد...
#ویژه_طلاب
#رفتار_اجتماعی
#راه_و_رسم_طلبگی
#ندای_تهذیب
🌼 @nedaye_tahzib
🍀 tahzib-howzeh.ir
باید تاریخ خواند...!!! 👌
شاید گاهی ماها...
اصلا خودم را میگویم... شاید گاهی من، همین منی که با صدای تشویق چند نفر همه آنچه اعتقاد دارم را فراموش میکنم...❗️
شاید همین منی که تنها با کمی ثروت یادم می رود دنیا چه خبر است و برای چه اینجا هستم⁉️
همین منی که گاهی وقت ها هوا برم میدارد...
هوا برم میدارد و فکر میکنم با دوبار گریه برای مهدی (عج) دیگر در سپاه اویم و خلاص❗️❗️
شاید همین " من " تنها با خواندن تاریخ به خود آید...❗️
باید تاریخ خواند...!!!
همان تاریخی که می گوید جانباز صفین سر حسین علیه السلام را از تن جدا کرد.
همان تاریخی که می گوید صد و بیست هزار نفر در عرض چند روز یادشان رفت چه عهدی بسته بودند. ⛔️
همان تاریخی که می گوید مثلا صحابه ها به دختر پیامبرشان آنگونه جسارت کردند...
همان تاریخی که می گوید حسین علیه السلام را منتظرانش کشتند.
باید تاریخ خواند...!!!
شاید به همین " من " سردرگم بفهماند که اگر تو هم بیش از حد به آنچه به تو داده اند مغرور شوی، ممکن است یادت برود، ندانی، نفهمی و نبینی داری چه میکنی و وقتی به خود آیی که تاریخ برایت نوشته که او همانی بود که رو به روی امامش ایستاد...
و نه در کنارش❗️
@mawa_shahrood
✍استاد فاطمی نیا :
🔰فرد وارد قیامت میشود، فکر میکند خبری است! تعجب میکند! میگوید خدایا پس این همه #نماز و عمره و روزه و #زيارت چه شد؟! میگویند تو دل شکستی! ریا کردی! زهر #زبان ریختی و بنده های خدا را تحقیر کردی!
🔹 جوانانی داریم که به ظاهر هم متدین هستند ، اما #وقتی در مورد او سوال میکنی ، هیچکس از او راضی نیست! به راحتی دل میشکند! به راحتي ديگري را# تمسخر و تحقير ميكند! در خانه بداخلاقی میکند! عزیز من پس چرا جلسه رفته بودی؟! چرا درس #اخلاق رفته بودی؟! وقتی اخلاقت را #اصلاح نمیکنی، استاد دیگر چه فایده دارد!
@sulook
🔹مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
🔸قرآن در سیره علما، شماره 19
قرآن دوای دردها
#قرآن_در_سیره_علما
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #نور، صفحه 358، آیات 59 تا 61
🗓1399/11/04
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
✍حاج اسماعیل دولابی (ره) :
توقعّ، صفت خـوبی نیـست. اصـلاً از هـیچ کس حتی خـدا و پیامبر و امام هم نباید توقّع داشت . چون متوقّع، منتظر است آن چیزي را که می خواهد، به او بدهند و قدر آن چیزهایی را که به او داده اند، نمی داند و شاکر نیست. متوقّع احسان صاحبخانه را نمی بیند، فقط به دنبال خواسته ي خودش است و حواسش آنجاست. اما امید خوب است ؛ یعنی به کرم و رحمت حق امیدوار است، چـه بـه او بدهند یا ندهند . اگـر هم ندادند، گله اي ندارد. رفقا هم نباید از همدیگر توقعّ داشته باشند.
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#علامه_اميني
🔻ايا فاطمه زهرا (س) امام زمانش رو شناخت ؟!
🔻فاطمه زهرا (س) محكم ترين برهان ماست
📢دلیلی محکم برای شیعه بودن.
🔴گناهی که انسان را زود هلاک می کند
✍روزی امام علی(ع) فرمود: پناه می برم به خداوند، از گناهانی که موجب زود رسیدن هلاکت خواهند شد. "عبدالله بن کواء" پرسید: آیا گناهانی که موجب زود رسیدن هلاکت می شود، وجود دارد؟
امام علی پاسخ دادند: آری، و آن گناه "قطع رحم" و قهر کردن افراد خانواده ها است که موجب هلاکت زودرس می شود. چه بسا خانواده ای هستند، که با اینکه از حق دورند، ولی بر اثر همکاری و خدمت به همدیگر، دور هم جمع می شوند، و همین کار موجب می شود که خداوند به آنها روزی می رساند؛ و چه بسا افراد پرهیزکاری که تفرقه و درگیری در میان خانواده آنها، موجب می شود که خداوند آنها را از رزق و روزی و رحمتش، محروم سازد.
📚اصول کافی ، جلد۲ صفحه۳۴۷
┄┅┅❅💠❅┅┅┄
➥ @Qaraati313_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 مراحل سلوک
🎙 #عین_صاد
☑️ #استوری #وضعیت
☑️ |اینستاگرام| |تلگرام| |کست باکس|
|آپارات|
🛒 برای تهیه کتابهای استاد کلیک کنید.
▶️ @einsad
#حضرت_زهرا #شب_قدر
🔺صفحه رسمی حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ جعفر ناصری در اینستاگرام:
👉🏻 Instagram.com/nasery_ir
1_461671043.mp3
19.21M
#شنبه_های_قرآنی
#کلیپ_صوتی
«طرح کلی اندیشه اسلامی در قرآن» را با صدای استاد #امام_خامنه_ای بشنویم
موضوع: ایمان 2
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️ tahzib-howzeh.com
مداحی آنلاین - انتظار منو آواره کرده - علی فانی.mp3
3.57M
🌷یا صاحب الزمان(عج)🌷
🍃انتظار منو آواره کرده
🍃حجر یار تو دلم خونه کرده
💔 #جمعه_های_دلتنگی
😔😔😔آقا بیا 🙏😭
♨️
═══════✙❆♡❆✙══════
🌷لبیک یامهدی🌷
✅واقعا برای چه نماز می خوانیم؟
✍حتما باید در انگیزه نماز خواندنمان عمیق شویم علت اینکه نماز های ما گاهی کم اثر و کم ثمر است ریشه اش در نیت های درونی ماست که عملمان خالص برای خدای مهربان نیست، انگیزه درونی ما گاهی نگاه اطرافیان و تاثیر برخورد آنهاست که اگر بدون توجه به آنها فقط محبت به خدا ما را به نماز بکشد بی شک نمازمان تغییر می کند!
🌹 امام صادق(ع) فرموند: نماز شما در بلند شدن و ايستادن نيست همانا نماز شما فقط اخلاص شماست و اخلاص هم آن است كه در نماز فقط خداوند را در نظر بگيريد.
📙 محجّة البيضاء ج۱ ص۳۵۰
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❇️#نقش_الگو_در_تربیت❇️
شماره 5
—————————
🔅ضرورت وجود الگوها (قسمت دوم)
همان گونه که اگر وسایلی همچون متر، ترازو، عدد، ساعت و دماسنج را از اجتماع انسانی بگیرند، زندگی، دشوار و رنج آور می شود و انسان ها در عادی ترین مسائل زندگی سرگردان خواهند شد. همچنین اگر الگوهای انسانی مناسب برای افراد بشر وجود نداشته باشد، جامعه در ابهام و سرگردانی به سر خواهد برد. در آن صورت، برای سنجش میزان رشد شجاعت، ترس، سخاوت، انصاف، عدالت، علم، فضیلت، تقوا و دیگر صفات عالی و دانی چه باید کرد؟(3)
بنابراین، باید الگوهای کامل انسانی وجود داشته باشد تا بتوان بر اساس آنها درباره رفتار انسان داوری کرد. چنین الگوها و اسوه های انسانی، همچون پیامبران، ائمه و اولیای الهی در طول تاریخ همواره وجود داشته و دارند. اگر انسان خود را با آنها به عنوان افرادی که به معیارهای انسانی آراسته اند، مقایسه کند، به چگونگی کار خود پی خواهد برد.
ادامه دارد...
#الگو_و_تربیت
#ندای_تهذیب
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.ir
]
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #نور، صفحه 359، آیات 62 تا 64
🗓1399/11/05
💐 @nedaye_tahzib
🌱 tahzib-howzeh.ir