قال مولانا الجواد (علیهالسلام) :
«من أصغی الی ناطق فقد عبده فان كان النّاطق عن اللّه فقد عبد اللّه و ان كان النّاطق ینطق عن لسان ابلیس فقد عبد ابلیس»
هر که گوش به گویندهای دهد به راستی که او را پرستیده، پس اگر گوینده از جانب خدا باشد در واقع خدا را پرستیده و اگر گوینده از زبان ابلیس سخن گوید، به راستی که ابلیس را پرستیده است ...
تحف العقول (ص ۴۷۹)
#دوشنبه_های_بصیرتی
مجموعه پوسترهای نمایشگاهی
#منشور_روحانیت
پیام امام خمینی قدّس سرّه به حوزه و روحانیت، شماره 20
علما و روحانیت متعهد
#روحانیت_متعهد
#ندای_تهذیب
🌹 @nedaye_tahzib
☘️tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دوشنبه_های_بصیرتی
کلیپ تصویری | این کار به عهده شماست! بسم الله ..
الان جای حلقه میانی خالی است.
بچههای دبیرستانی با این کار صاحب درآمد خواهند شد!
#پناهیان
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
❤️امامُ جواد عَلَیْهِ السلام:
💐لَوْ سَكَتَ الْجاهِلُ مَا اخْتَلَفَ النّاسُ.
🌹چنانچه افراد جاهل ساكت باشند، مردم دچار اختلافات نمىشوند.
📕 بحارالانوار ج 75 ص 81
🇮🇷#بصیرت_افزایی
@basirtafzaei313
💐 میلاد امام جواد علیه السلام مبارک 💐
👈 الْمُؤمِنُ یَحْتاجُ إلی ثَلاثِ خِصال: تَوْفیق مِنَ اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ، وَ واعِظ مِنْ نَفْسِهِ، وَ قَبُول مِمَّنْ یَنْصَحُهُ.
امام محمد تقی جواد الائمه - علیه السلام - فرمود: مؤمن در هر حال نیازمند به سه خصلت است: توفیق از طرف خداوند متعال، واعظی از درون خود، قبول و پذیرش نصیحت کسی که او را نصیحت نماید.
«بحارالأنوار، ج ۷۲، ص ۶۵، ح ۳»
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #قصص، صفحه389، آیات 29 تا 35
🗓1399/12/05
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
#سه_شنبه_های_تربیتی
🔹تربیت دینی فرزندان /شماره 14/
اصول مهم تربیتی🔹👇🏿👇🏿
🔅عوامل درونی تربیت (قسمت دوم)
اگر قرآن انسان را به پرستش کردن امر می کند، پیش ازآن به تفکرکردن دستور می دهد، ا گر انسان را از غیبت کردن نهی می کند، پیش ازآن او رادر جایگاه شخص غیبت شده قرار می دهد تا وجدان انسان را بیدار کند.
بنابراین، انسانی که در تربیتش بر عوامل درونی اش تکیه شود، همچون چاه و چشمۀ جوشانی است که نیازی به ریختن آب درون آن نیست.
تربیت عقلانی و توجه به اندیشیدن، نخستین موضوعی است که شهیدمطهری(رحمه الله علیه) در کتاب تعلیم و تربیت در اسلام به آن پرداخته است.
در آموزه های دینی به پاک نگهداشتن احساسات و عواطف نیز بسیارتوصیه شده است. (1)
مشکل امروز والدین با فرزندان، باور و ایمان نداشتن فرزندان ونهادینه نشدن باورها در درون آ ن هاست.
مشکل امروز والدین با فرزندان، مسئلۀ تکلیف پذیری و مثلاً نمازخواندن یا نخواندن آ ن ها نیست؛ بلکه مشکل اصلی، باور و ایمان نداشتن فرزندان به واجب بودن تکلیفی همچون نماز و نهادینه نشدن آن در درون آ ن هاست.
مسیر تربیت دینی با تکیه بر عوامل درونی، بیشتر به دنبال نهادینه کردن رفتارهای دینی است. آنچه برای والدین اهمیت دارد، باورمندکردن فرزندان است، نه تنها تظاهر به آداب و آیین های دینی. (2) استاد عبدالعظیم کریمی معتقد است:
منشأ تربیت دینی فرایندی خودانگیخته دارد و ایمان راستین رانمی توان به صورت «تحکمی » و «ساختگی » پدید آورد؛ بلکه باید زمینه ای فراهم کرد که فرد بتواند آن را از درون احساس کند و نه اینکه از بیرون اقتباس نماید.
دین یابی، یک فرایند درونی، فاعلی و شخصی است؛ حال آنکه «دین دهی » یک امر بیرونی و اقتباسی است. ا گر بتوانیم شیوۀ «ا کتشافی » را در تربیت دینی جایگزین شیوۀ «ا کتسابی »کنیم،بسیاری از آفات تربیت دینی برطرف خواهد شد و حس مذهبی مبتنی بر ایمان درونی که سرشار از زایندگی و معنایابی و لذت پایان ناپذیر است، ایجاد می گردد.(1)
ازاین رو مهم است که در تربیت دینی به این رویکرد توجه جدی شود.
والدین باید بدانند، تربیت فرایندی است منظم و زمان برو مستمر.
نمی توان و نباید انتظارداشت که یک شبه همه چیز در مجرای صحیح قرارگیرد. والدین باید در القای آموزه ها، ترتیب واهم و مهم را رعایت کنند(3).
پی نوشت:
1- فَقَالَ أَبُو جَعْفَرٍ(علیه السّلام): «یا زِیادُ، هَل الدِّین إِلَّا الْحُبُّ وَ الْبُغْضُ؟ ثُمَّ تَلَا هَذِهِ الْایاتِ الثَّلَاثَ کأَنَّهَا فِی کفِّه: (حَبَّبَ إِلَیْکُمُ الایمَانَ )حجرات،7 وَ قَا ل (یُحِبُّونَ مَنْ هَاجَرَ إِلَیْهِم )حشر، 9( وَ قَا ل (إِنْ کنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ )آل عمران،31 (محدث نوری، مستدرک الوسائل و مستنبط المسائل ، ج 12 ، ص 226 .)
2. آیین ها از جمله رو ش های فرامادی برای تربیت بشر است که به آ ن ها کم توجه ایم. گفته شد که خداوند برای تربیت بشر از سه عنصر باورها و آیین ها و اخلاق استفاده کرده است؛ ولی تا کنون روش تربیتی نماز، اعتکاف، حج و...چقدر بررسی شده است؟ هریک از این آیین ها برای تغییر رفتار و رشددهی ما به چه شیوه ای، چه پیام و باوری رابرای رسیدن به چه رفتاری به ما انتقال داده است؟ حجهالاسلام محمدعلی رضایی در کتاب قرآن و علوم بشری در بخش علوم تربیتی با عنوان «روشهای درون دینی و فرامادی » حدود 115 روش تربیتی آیینی را بیان کرده اند.
3.. عبدالعظیم کریمی، راز های پنهان در تربیت آسیب زا ، ص 16
ادامه دارد...
#تربیت_دینی_فرزندان
#اصول_مهم_تربیتی
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾tahzib-howzeh.ir
11_5 (1).mp3
3.59M
#سه_شنبه_های_تربیتی
#کلیپ_صوتی | مسئولیت فرزندان نسبت به پدر و مادر
حجت الاسلام عالی
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 خیلی کوچکیم
🎙 #عین_صاد
☑️ #استوری #وضعیت
☑️ |اینستاگرام| |تلگرام| |کست باکس|
|آپارات|
🛒 برای تهیه کتابهای استاد کلیک کنید.
▶️ @einsad
🍂سلسله مباحث: #زیِّ_طلبگی
شماره 42
🌺 شاخصها و ملاكهای كلی |
رفتار اجتماعی طلبه🌺
🔅رفتارهای دال بر خود بزرگپنداری، برتریجویی و امتیازخواهی
روحانی كه وظیفه تعلیم و تربیت دینی مردم را بر عهده دارد، از جایگاه و شأن ویژهای برخوردار است و مورد احترام و تجلیل نیز قرار میگیرد. این احترام و تجلیل نباید مایه غرور و تكبر شود.
◀️ روحانی هرگز نباید خود را برتر از نوع مردم و مستحق امتیاز ویژه بداند. رفتارهایی كه به نوعی نشان از این رذیلت اخلاقی دارد، بسیار مذموم و ناپسند است؛ رفتارهایی مانند عدم رعایت نوبت، عدم رعایت قانون عمومی، متقاعد كردن پلیس برای جریمه نكردن و گذشت از تخلف او با استفاده از شأن طلبگی، درخواست ملاحظه بیشتر، دریافت وام ویژه، بیتوجهی به حضور دیگران و حقوق آنان، بیاعتنایی به مردم، گلایه دایم و شكایت مستمر، توقع احترام، انتظار سلام یا دعوت به بالای مجلس و ... .
امام علی علیهالسلام از خرید لباس از فروشندهای كه ایشان را شناخت و میخواست تخفیف ویژهای بدهد انصراف داد و از فروشنده دیگری به طور ناشناس تهیه كرد .
امام خمینی رحمهالله نیز، با دیدن گوشت خوبی كه خادمشان خریده بود، او را نهی كرد از اینكه از قصابی گوشت بخرد كه او را به عنوان خادم ایشان میشناسد؛ زیرا قصاب ملاحظه ایشان را خواهد كرد و بهتر از آنچه به توده مردم میدهد، برای ایشان خواهد گذاشت. در نتیجه، چربی بیشتری برای سایرین خواهد ماند.
◀️ از جمله نكتههای قابل ذكر، رویارویی با احترامهای فوقالعاده مردم به روحانیت است.
مردم متدین براساس علاقهای كه به دین و روحانیت دارند، گاهی در ابراز ارادت به روحانی سنگ تمام میگذارند.
این محبّت یقیناً از جانب مردم پسندیده و شایسته است و از اخلاص، صفا و احساس مسئولیت آنان سرچشمه میگیرد؛ اما روحانی مجاز نیست همه این احترامها را بپذیرد، بلكه باید مراعات جوانب دیگر را هم بكند.
مثلاً كسی به جهت احترام و تجلیل طلبه را در میان صف مقدم گرداند یا مالك یك اتومبیلِ مدل بالا از سر عشق و اخلاص اصرار میورزد كه امام جماعت محل را به منزل برساند. اگر سوار شدن به آن اتومبیل در شرایط عادی مناسب شأن روحانی نباشد و بازتاب اجتماعی نامطلوبی برجای گذارد، او موظّف است به صراحت و با صمیمیت از پذیرش این محبت عذر آورد و مناسب است دلیل این امتناع را هم برای مردم تبیین كند؛ زیرا پذیرش این محبت تنها ملاحظه حال یك نفر است. اما نپذیرفتن آن، ملاحظه احوال یك جامعه، و در تعارض این دو، مراعات حال جامعه بر ملاحظه حال افراد، تقدم دارد.
از همین قبیل است: قبول بوسیدن دست، پذیرش هدایای ویژه، دعوت به مجالس پرتشریفات و ... .
#ویژه_طلاب
#رفتار_اجتماعی
#راه_و_رسم_طلبگی
#ندای_تهذیب
🌸 @nedaye_tahzib
🌾 tahzib-howzeh.ir
🔺اعمال استحبابی ایام البیض
🔸خواندن دو رکعت نماز در شب سیزدهم ماه رجب، مستحب است، به این صورت که در هر رکعت بعد از سورۀ حمد، سورههای «یاسین»، «تبارک» و «توحید» خوانده شود.
همچنین مستحب است شب چهاردهم چهار رکعت با این کیفیت و شب پانزدهم شش رکعت با این کیفیت خوانده شود.
🔹روزه گرفتن در روز سیزدهم ماه رجب بسیار سفارش شده و دو روز بعد از آن هم مستحب است و اگر کسى قصد انجام اعمال اُمّ داوُد را دارد باید این روز را روزه بگیرد.
برگرفته از #مفاتیح الجنان.
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷
سلام. دوباره روز پدر رسید...
به همه پدرها تبریک میگم
به همه دوستانی که پدراشون در کنارشون هستند تبریک میگم و امیدوارم خدا حفظشون کنه.
اما دوستانی که سال پیش یا سال های پیش پدراشون در کنارشون بوده اما الان نیست چی؟
امیدوارم روح همگی شون شاد و راضی باشه و در نعمت و رحمت خداوند رحمان و رحیم خوش و خرم باشند
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷
علت تاکید احترام به والدین
امام رضا (علیه السلام) می فرماید: «بر تو باد بر فرمانبرداری از پدر و نیکی به وی و فروتنی و خاکساری در برابر او و بزرگ داشتن و گرامی داشتن او و نیز آرام سخن گفتن در برابر او، زیرا پدر ریشه و پسر شاخه ی اوست...» بحار الانوار، مجلسی، ج71، ص76.
والدین انسان از جمله کسانی هستند که بیشترین حق را به گردن او دارند، علاوه بر اینکه در خلقت و حیات او سهم تعیین کننده ای دارند، در رشد و بزرگ کردن او هم نقش به سزایی دارند. از این رو در میان انسان ها کسی پیدا نمی شود که تا این حد به انسان خدمت کرده باشد، بنابر این شایسته است که پاسخ چنین زحمات طاقت فرسایی به کم ترین وجه ممکن داده شود و احسان به والدین هم کمترین کاری است که می توان نسبت به آنها انجام داد و الا حق آنها بیش از آن است که انسان بتواند آن را اداء کند.
علاوه بر این احسان و نیکی به والدین اثرات دنیوی و اخروی فراوانی در بر دارد که در روایات به آنها اشاره شده است و مضاف بر این بسیاری از بزرگان هم موفقیت های خود را نتیجه نیکی به والدین خود می دانند.
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷
🌷🌱🌷🌱🌷🌱🌷
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
#قرآن_کریم
✅سوره مبارکه #قصص، صفحه390، آیات 36 تا 43
🗓1399/12/06
🌻 @nedaye_tahzib
🌿 tahzib-howzeh.ir
#تصویر_مناسبتی
#ولادت_امیر_المومنین علیه السلام
#روز_پدر
پیشاپیش فرارسیدن سالروز ولادت امام علی علیه السلام و روز پدر رو خدمت شما عزیزان تبریک عرض می کنیم
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
از بابا خبر داری؟ | #استاد_انصاریان
برای پرواز به دو بال نیاز داریم... چرا عبادت تنها مورد پذیرش قرار نمیگیرد؟
امام هشتم(ع) روایتی دارند که خیلی روایت باارزشی است، می فرمایند: بعضی چیزها با گره خوردن به بعضی چیزها قبول می شود و تک قبول نمی شود. عبادتْ تک قبول نمی شود؛ یعنی فقط خدا را عبادت کنم. حضرت می فرمایند: عبادت خدا با گره خوردن به احسان به پدر و مادر قبول می شود. «وَ قَضی رَبُّکَ أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِیَّاهُ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً»(سورهٔ اسراء، آیهٔ 23)، یعنی پدر و مادر را کنار خودش گذاشته است و می گوید: من و پدر و مادر؛ منِ تنها نمی شود، پدر و مادر هم تنها نمی شود. عبادت بدون احسان و خدمت به پدر و مادر نمی شود. ما دین را باید به صورت جمعی احکامش را نگاه بکنیم و اگر تک نگر باشیم، به انحراف کشیده می شویم.
#ندای_تهذیب
🌷 @nedaye_tahzib
✅ tahzib-howzeh.ir