💔 29 جمادیالثانی
سالروز شهادت حضرت #ام_کلثوم سلام الله علیها
جناب امّ کلثوم علیها السلام چهار ماه پس از باز گشت از کربلا به مدینه از دنیا رفتند. (1)
◼️حضرت امکلثوم سلامالله علیها پدرشان امیرالمومنین علیهالسلام و مادرشان حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا سلام الله علیها میباشد.
◼️امیرالمومنین علیه السلام آن مخدره را به عون بن جعفر طیار تزویج نمودند و آنچه در مورد ازدواج ام کلثوم با غیر از عون بن جعفر نقل شده از بافتههای مخالفین است.
◼️حضرت امکلثوم در واقعه جانسوز کربلا حضور داشتند و بعد از شهادت امام حسین علیه السلام در کنار خواهرش حضرت زینب سلام الله علیها از بانوان و یتیمان محافظت مینمود و اشعار آن حضرت در فراق برادر در کربلا مشهور و جانسوز است.
◼️سرانجام بعد از چهار ماه از ورود به مدینه با دلی پر از غم و اندوه در مصائب کربلا به شهادت رسید.
📚 وقایع الشهور ص 110
📚 بحار الأنوار : ﺝ 42، ﺹ 74.
📚ریاحین الشریعة : ج 3 ـ ص 256 ـ 244.
📚العقیلة علیها السلام و الفواطم : ص 75.
📚تذکرة الخواص : ص 288.
📚 اعیان الشیعة : ج 3، ص 484. و ...
🆔https://zil.ink/bettiabaei
▪️🍃29 جمادی الثانی
وفات حضرت ام کلثوم(سلام الله علیها)▪️🍃
حضرت ام کلثوم چهار ماه پس از بازگشت از کربلا به مدینه از دنیا رفتند. پدرشان مولی الموحدین امیرالمومنین(سلام الله علیه) و مادرشان حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (سلام الله علیها)میباشد.
صاحب ریاحین الشریعه به نقل از اعیان الشیعه میفرماید:
امیرالمومنین(سلام الله علیه) آن مخدره را به عون بن جعفر طیار (سلام الله علیه)تزویج نمودند.
▪️آنچه در مورد ازدواج ام کلثوم(سلام الله علیها) با غیر از عون بن جعفر نقل شده از بافته های مخالفین است. آن حضرت در واقعه جانسوز کربلا حضور داشتند و بعد از شهادت امام حسین (سلام الله علیه)و اهل بیت و اصحابشان ، در کنار خواهرشان حضرت زینب (سلام الله علیها)از بانوان و یتیمان محافظت مینمود.اشعار آن حضرت در فراق برادر در کربلا مشهور و جانسوز است.
▪️پس از عاشورا که بانوان به اسارت کوفه و شام رفتند،خطبه آن حضرت در کوفه و مجلس ابن زیاد،اشعار آن حضرت در قادسیه و قنسرین ،اثر دعای آن حضرت در سیبور و بعلبک ،کلمات آن جناب با شمر هنگام ورود به دروازه شام، مرثیه های حضرتش در اربعین و مراجعت به مدینه، دلالت بر عظمت و شجاعت و صبر آن مخدره دارد.
▪️سرانجام بعد از چهار ماه از ورود به مدینه با دلی پر از غم و اندوه در مصائب کربلا،بالاخص شهادت سید الشهداء(سلام الله علیه) رحلت شهادت گونه نمود و در مدینه منوره دفن شد. به قولی رحلت آن حضرت در 21 ماه جمادی الثانی بوده است.
@only_god_14
📗(وقایع الشهور ص 110)
🆔https://zil.ink/bettiabaei
💠 #بهار_سلوک | مجموعه توصیه ها و دستورات سلوکی و ویژه ایام ماه رجب المرجب💠
✳️ دستور عملی مراقبه
🔻شیطان به هر کس از نقطهی ضعف او وارد میشود و اغوایش مینماید.
🔹پس لازم است که قبل از آغاز ماه رجب ، محاسبه ی دقیقی داشته باشیم و نقطهی ضعف اصلی خود را در مقابل شیطان پیدا کنیم.
🔹 به این ترتیب که عیوبی که احساس میکنیم آسیب پذیری اصلی ما از آنجاست شناسایی نماییم ؛ مثلاً کسی ممکن است در برابر شهوت شکم ضعیف است و ناخواسته پرخوری یا بدخوری میکند و در نتیجه توفیق روزه و یا برخی اعمال عبادی ، از جمله نماز شب را پیدا نمیکند ، دیگری در برابر عصبانیت و غضب ضعیف است ، کسی ممکن است در موقعیّت های خاصّی عصبانی شود ، مثلاً شخصی در حال رانندگی زود عصبانی میشود.
🔹 مهم در این مسئله آن است که در یافتن نقاط ضعف اخلاقی خود به طور کاربردی دقیق شویم؛ دقیقاً جاهایی را که میدانیم و تجربه کردهایم که معمولاً در آن موقعیّت ها شیطان ما را زمین میزند ، محاسبه ی دقیقی انجام دهیم و آنها را پیدا کنیم.
🔹 لازم نیست به خود مغرور شویم و بگوییم من با همه ی زشتی های خودم و با همه ی جنود شیطان یک باره وارد جنگ میشوم ، انسان حریف نیست، بلکه باید یک یا دو عیب و نقطه ضعف اصلی را در نظر بگیریم ، به طور جدّی نسبت به آن میدان هایی که واقعاً بیش از بقیه در آنجا زمین خورده ایم حسّاس باشیم.
🔹حتّی لازم است که انسان نسبت به این موقعیت ها احتیاط کند ؛ مثلاً میدانیم کاری که انجام میدهیم گناه نیست، اما اگر انجام دهیم، وارد فضایی میشویم که مناسب نیست و نمیتوانیم تبعات آن را کنترل کنیم، پس بهتر است در آن فضا وارد نشویم.
🔹مثلاً تجربه کردهایم که اگر کسی در مقابل ما بلند حرف بزند، کم کم عصبانی میشویم، پس اگر در چنین موقعیتی قرار گرفتیم و طرف مقابل را نمیتوانیم کنترل کنیم، از آن فضا بیرون بیاییم، اگر او فریاد میزند، ما جرعهجرعه آب بنوشیم و یا تلاش کنیم روی موضوع دیگری تمرکز نماییم، یا در دل آیات قرآن را بخوانیم و بر آن تمرکز کنیم.
🔹به هر صورت باید تمام تلاش مان بر این باشد که در این ماه بر دهان شیطان بکوبیم.
@only_god_14
🆔https://zil.ink/bettiabaei
﷽؛
#قسمت_اول
🌷 فضیلت و اهمیت ماه رجب
📝 پیامبر خدا (صلى الله علیه وآله) مى فرماید :
#رجب «شهرالله الاصمّ» است ; و بدان سبب آن را «اصمّ» نامیدند که هیچ ماهى به پایه عظمت آن نمى رسد ; مردم زمان جاهلیت به رجب حرمت مى نهادند و آنگاه که اسلام درخشیدن گرفت ، بر حرمت آن افزود . بدانید که #رجب ماه خدا #شعبان ماه من و #رمضان ماه امت من است پس هرکس یک روز از #رجب را روزه بدارد ، مستحقّ رضوان الهى گردد و روزه اش غضب الهى را خاموش کند و خداوند درى از درهاى جهنّم را بر او ببندد . اگر کسى به اندازه تمام زمین طلا انفاق کند ، برتر از روزه یک روز آن نخواهد بود ... هرگاه شب شود ، دعایش مستجاب خواهد بود : یا در دنیا به او عطا خواهد شد و یا براى آخرت او ذخیره مى شود ... حضرت رسول خدا(صلى الله علیه وآله) سپس ثواب دو ، سه ، چهار ، پنج ، تا سى روز ، روزه ماه رجب را تک تک با توضیح کامل بیان فرمود .
📝 در همین زمینه امام کاظم (علیه السلام) مى فرماید :
#رجب نام نهرى در بهشت است که از شیر سفیدتر و از عسل شیرین تر است ; بنابراین هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد ، خداوند از آن نهر به او خواهد نوشاند .
📝 همچنین آن حضرت در روایت دیگرى مى فرماید :
#رجب ماه عظیمى است که خداوند ، اعمال نیک را در آن چند برابر مى فرماید و گناهان را در آن محو مى کند . پس هرکس یک روز از ماه رجب را روزه بگیرد ، به اندازه مسیر یک سال از جهنّم دور و هرکس سه روز از آن ماه را روزه بدارد ، بهشت بر او واجب مى شود .
📝 اسوه اهل معرفت و عبادت ، مرحوم سیدبن طاوس در مورد افرادى که قبل از اسلام در دوره جاهلیت ، مورد ظلم و ستم دیگران قرار گرفتند اما به انتظار ماه رجب نشستند و در آن ماه پربرکت ، خداى را بخواندند و حضرت حق ، دعایشان را مستجاب فرمود و بلا و گرفتارى را از آنها دور بگرداند ، چند داستان نقل کرده است که ما یکى از آن ها را در اینجا مى آوریم :
📝 شخصى ، گذرش به مردى افتاد که نابینا ، بیمار و خانه نشین شده بود . او از دیگران پرسید : چرا این بیمار گرفتار ، از خداى متعال عافیت نمى خواهد ؟ به او پاسخ دادند آیا او را نمى شناسى ؟ او به نفرین شخصى به نام «عیاض» گرفتار شده است .
📝 او گفت : عیاض را فراخوانید تا ماجراى این مرد نابینا را براى ما بازگوید . وقتى عیاض آمد به او گفت : داستان پسران «ضیعا» را که این مرد از جمع آنهاست براى ما بگو ; عیاض گفت : این داستان از داستان هاى دوره جاهلیت است ; و من دوست ندارم پس از آمدن اسلام ، دیگر آن را بازگویم . آن شخص گفت : شایسته است که آن را براى ما بازگویى . عیاض گفت : پسران ضیعا ، ده نفر بودند و خواهرى داشتند که همسر من بود . آنان با من درگیر شدند و همسرم را از من جدا کردند . من هرچه آنان را به خداوند سوگند دادم و احترام خویشى و قرابت را یادآورى کردم ، فایده اى نبخشید . من صبر کردم تا ماه رجب ، این ماه محترم الهى فرا رسید و آنگاه دست به دعا برداشتم و با حال خستگى و درماندگى خداى را بخواندم و تقاضا کردم که همه شان نابود و یکى شان نابینا و زمین گیر شود . خداى متعال دعایم را مستجاب فرمود و همه شان نابود شدند جز این مرد ، که نابینا و خانه نشین شده است .
📝 بارى در کرامت و فضیلت این ماه ، حضرت امام صادق (علیه السلام) نیز مى فرماید :
" آن گاه که قیامت برپا شود ، منادى الهى فریاد زند : « این الرجبیّون ؟»; کجایند آنانکه ماه رجب را گرامى داشتند و از آن ، بهره ها بردند ؟ از آن انبوه جمعیت ، گروهى برخیزند که نور جمالشان محشر را روشن کند . بر سر آنان تاج هاى شاهى که مرصّع به درّ و یاقوت است ، قرار دارد و در طرف راست هر نفر از آنان هزار فرشته ، در سمت چپ نیز هزار فرشته به او کرامت و تعظیم الهى را تبریک گویند . از جانب الهى ندا آید : بندگان و کنیزانم ، به عزت و جلالم سوگند، شما را جاى و مقام گرامى و عطایاى فراوان دهم و شما را در جایى جاى دهم که از زیر آن نهرها جارى است و شما در آن جاوید خواهید بود زیرا شما داوطلبانه براى من در ماهى که من بزرگش داشتم روزه گرفتید . سپس ، خطاب به فرشتگان فرماید : فرشتگان من ! بندگان و کنیزان را به بهشت داخل کنید . در اینجا حضرت صادق (علیه السلام) فرمود : این پاداش ، براى کسى است که گرچه یک روز از اول یا وسط یا آخر ماه رجب را روزه بدارد ".
🆔https://zil.ink/bettiabaei
🖕🖕🖕
﷽؛
#قسمت_دوم
📝 پیامبر گرامى ما در بیان عظمت و اهمیت ماه رجب مى فرماید :
" خداى متعال ، در آسمان هفتم ، فرشته اى به نام «داعى» قرار داده است . هرگاه ماه رجب فرا رسد ، آن فرشته دعوت کننده ، هر شب تا به صبح گوید : خوشا به حال کسانى که به ذکر الهى مشغولند ; خوشا به حال کسانى که با میل و رغبت تمام ، رو به سوى درگاه خدا آرند . و خداوند مى فرماید : من همنشین کسى هستم که با من همنشین باشد ، و مطیع کسى هستم که فرمان مرا ببرد و آمرزنده ام کسى را که از من طلب آمرزش کند . این ماه رجب ماه من ، بنده هم بنده من ، و رحمت هم از آن من است ; هرکس مرا در این ماه بخواند ، پاسخ مثبت دهم ; و هرکس از من چیزى بخواهد ، به او عطا کنم ; و هرکس از من هدایت جوید ، هدایتش کنم . من این ماه را وسیله ارتباط بین خود و بندگانم قرار داده ام پس هرکس به آن چنگ زند ، به من مى رسد .
📝 گرچه تمام ماه رجب ، نزد خداوند و اولیاء گرامیش عزیز و ارجمند است لیکن برخى از اوقات آن ، فضیلت ویژه اى دارد ; مثلا اوّلین شب جمعه ماه رجب ، داراى امتیازى بزرگ است .
📝 پیامبر اسلام (صلى الله علیه وآله) مى فرماید :
" از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید ; فرشتگان آن را «لیله الرغائب» مى نامند . چرا که وقتى یک سوم از شب گذشت ، هیچ فرشته اى نیست مگر اینکه در کنار کعبه مشرفه آید ; آنگاه خداوند نظر مرحمت به آنان کند و فرماید : فرشتگانم ! هرچه خواهید از من بخواهید . فرشتگان گویند : بارالها حاجت و خواسته ما آن است که روزه داران ماه رجب را بیامرزى ; خداوند متعال فرماید : آمرزیدم ".
📝 یکى از کارهاى مهم و شایسته در ماه رجب ، کمک به مستمندان است . امام صادق (علیه السلام) از پدران گرامیش از امام على (علیه السلام) نقل مى کند که آن حضرت فرمود :
"... هرکس به خاطر خدا در ماه رجب صدقه بدهد ، خداوند وى را آنچنان اکرام فرماید که نه چشمى دیده و نه گوشى شنیده و نه بر قلب انسانى خطور کرده باشد ".
📝 در بیان فضیلت ماه رجب ، به همین چند حدیث شریف بسنده مى کنیم و مى گوییم : اگر هیچ حادثه اى در ماه رجب رخ نمى داد ، باز هم رجب ارزش خاص و ویژگى استثنائى خود را داشت ; لیکن حوادثى در آن به وقوع پیوسته است که مهمترین آن ، در روز بیست و هفتم این ماه است ؛ چرا که آخرین پیامبر برگزیده الهى حضرت محمد (صلى الله علیه وآله) در این روز از جانب خداى متعال مامور هدایت مردم و ابلاغ هدایت و رسالت الهى گردید .
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
🆔https://zil.ink/bettiabaei
💠اعمال هر ماه نو:
1⃣ اول : خواندن دعاهاى منقوله در وقترؤيت هلال كه بهترين آنها دعاى چهل و سوم صحيفه سجادیه است.
2⃣دوم : خواندن هفت مرتبه #سوره_حمد براى دفع درد چشم.
3⃣سوم : اندكى #پنير خوردن. روايت است كه هر كس مقيد كند خود را به خوردن آن در اول هر ماه اميد است كه حاجتش در آن ماه رد نشود.
4⃣چهارم : در شب اول دو ركعت نماز كند در هر ركعت بعد از حمد #سوره_انعام بخواند و از حق تعالى سؤال كند كه او را از هر ترسى و دردى ايمن گرداند و نبيند در آن ماه امرى را كه مكروه او باشد.
5⃣پنجم : در روز اول دو ركعت نماز كند در ركعت اول بعد از حمد سى مرتبه قُلْ هُوَ اللّهُ و در ركعت دوم بعد از حمد سى مرتبه إِنّا أَنْزَلْناهُ بخواند و بعد از نماز تصدقى كند چون چنين كند سلامتى خود را در آن ماه از حق تعالى بخرد.
🔰و از بعضى #روايات نقل است كه بعد از نماز بخواند:
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ وَ ما مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلاّ عَلَى اللّهِ رِزْقُها وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها كُلٌّ فِي كِتابٍ مُبِينٍ
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ وَ إِنْ يَمْسَسْكَ اللّهُ بِضُرٍّ فَلا كاشِفَ لَهُ إِلاّ هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصِيبُ بِهِ مَنْ يَشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ سَيَجْعَلُ اللّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْراً
ما شاءَ اللّهُ لا قُوَّةَ إِلاّ بِاللّهِ حَسْبُنَا اَللّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ وَ أُفَوِّضُ أَمْرِي إِلَى اللّهِ إِنَّ اللّهَ بَصِيرٌ بِالْعِبادِ
لا إِلهَ إِلاّ أَنْتَ سُبْحانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظّالِمِينَ
رَبِّ إِنِّي لِما أَنْزَلْتَ إِلَيَّ مِنْ خَيْرٍ فَقِيرٌ
رَبِّ لا تَذَرْنِي فَرْداً وَ أَنْتَ خَيْرُ الْوارِثِينَ
@only_god_14
📗مفاتیح الجنان
🆔https://zil.ink/bettiabaei