موسسه بیت النور کرج
—◇— 🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃—◇- #کلام_امیر #نهج_البلاغه 🍃🌺باید همیشه آماده رزم وجهاد باشی 💝امیرمومنان فرمودند:
—◇— 🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃—◇-
#کلام_امیر
#نهج_البلاغه
#حکمت_شماره_172
✍و قال عليهالسلام
النَّاسُ أَعْدَاءُ مَا جَهِلُوا.
امام عليه السلام فرمود:
مردم دشمن چيزى هستند كه نمىدانند.
شرح و تفسير
دشمنان حق
امام عليه السلام در اين گفتار بسيار حكيمانه خود اشاره به يكى از آثار خطرناك جهل كرده مىفرمايد:«مردم دشمن چيزى هستند كه نمىدانند»؛
اين دشمنى از آنجا سرچشمه مىگيرد كه اولاً اشخاص جاهل و نادان احساس نقص در خود مىكنند و همين احساس سبب مىشود كه نسبت به آنچه نمىدانند عداوت و دشمنى به خرج دهند و گاه حتى آنها را ناچيز و بىارزش بشمارند تا از اين طريق نقص خود را برطرف سازند.
ثانياً هرگاه انسان از اسرار چيزى بىخبر باشد به قضاوت عجولانه مىپردازد و در اين قضاوت عجولانه با آنچه نمىداند به دشمنى بر مىخيزد.
ثالثاً جهل همچون ظلمات است و انسان هنگامى كه در ظلمات متراكم قرار گيرد هر شبه از دور مىبيند به گفته بعضى از شارحان نهج البلاغه آن را حيوانى درنده يا گرگى خطرناك مىپندارد و هر آوازى مىشنود آن را نشانه حمله دشمنى مىشمرد. در ظلمات جهل نيز انسان گاه هر مطلبى را مخالف و دشمن خود مىپندارد حتى اشخاصى را كه درست نمىشناسد با بدبينى به آنها نگاه مىكند و به همين دليل گاه كشورها و ملت ها به جنگهاى خونين دست مىزنند به سبب اينكه از حال يكديگر بىخبرند و هر حركتى را توطئهاى بر ضد خود مىپندارند، لذا يكى از طرق ايجاد آشتى و صفا و اتحاد و دوستى در ميان مردم و ملت ها بالابردن سطح آگاهىهاى آنهاست و اينكه سران آنها در كنار هم بنشينند و به مذاكره بپردازند و با نيتهاى واقعى يكديگر آشنا شوند و يخهاى بدبينى ذوب شود و ديوار بىاعتمادى فرو ريزد و در كنار هم با محبت و دوستى زندگى كنند.
🔻ريشۀ اين گفتار حكيمانه، قرآن مجيد است كه مىفرمايد: «بَلْ كَذَّبُوا بِما لَمْ يُحِيطُوا بِعِلْمِهِ» ؛(ولى آنها از روى علم و دانش، قرآن را انكار نكردند؛) بلكه چيزى را تكذيب كردند كه آگاهى از آن نداشتند».
اميرمؤمنان على عليه السلام در حديث ديگرى در همين زمينه مىفرمايد:
«لا تَعادُوا ما تَجْهَلونَ فَإنّ أكْثَرَ الْعِلْمِ فيما لا تَعْرِفُونَ ؛به آنچه نمىدانيد دشمنى نكنيد، زيرا بيشتر دانشها در امورى است كه شما نمىدانيد».
🔸نيز در حديث ديگرى كه مرحوم اربلى در كتاب كشف الغمه آورده مىفرمايد:
«مَنْ جَهِلَ شَيْئاً آبَهُ ؛كسى كه چيزى را نمىداند آن را نكوهش مىكند».
💢قرآن مجيد بحثى دربارۀ داستان خضر و موسى دارد. در اين داستان بسيار پرمعنا اين نكته روشن مىشود كه چگونه انسان مطلبى را كه نمىداند به مخالفت با آن مىپردازد. موسى عليه السلام بر حسب ظاهر مىديد خضر كشتى سالمى را سوراخ و معيوب مىكند و يا جوانى را به قتل مىرساند و ديوارى را در شهر بيگانهاى بدون دليل تعمير و مرمت مىكند به همين دليل فرياد اعتراض او بلند شد چون ظاهر را مىديد و از باطن قضيه بىخبر بود هنگامى كه خضر فلسفۀ آنها را يك يك برشمرد كاملاً تسليم شد.
—◇—🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃 —◇—
@beytonoor
#استاد_علی_صفایی_حائری:
✅ وظایف همسران
✍در روايت هست: لو عَلِم الخلق كيف خلق اللّه الخلق لم يَلُم أحدٌ أحداً .
اگر مخلوقات خدا مىدانستند كه خدا چگونه آنها را آفريده، ملامتها كم مىشد.
اگر اندازه و توانايى در نظر بيايد، تحميلها و پرخواهىها كمتر خواهد شد.
-براى حرث و بهره بردارى، كاشتن و پيراستن و برداشتن لازم است.
حوصله داشتن ، انتظار كشيدن ، ايجاد فرصت كردن و از فرصتهاى موجود بهره گرفتن ، لازم است.
اينها وظيفههايى است كه از هدفها و از خواستههاى تو منشأ مىگيرد.
هر چه بيشتر بخواهى بايد بيشتر اقدام نمايى. كسى كه در سطح غريزه است، غريزه كارگزار اوست و او وظيفهاى ندارد. ولى آدمى كه از اين سطح بالاتر آمده،بايد با مروّت و محبّت،به عمل روى بياورد و با معرفت و محبّت از طرف خود توقع داشته باشد. و با توسل و توجه به حق،بخواهد كه نهال وصلت آنها زير پاى شياطين خرد نشود و در محدودهى دنيا نپوسد و براى همين چند روزه نباشد، كه مىتوان با همسر مهربان به آرامش و پوشش و بهرههاى بسيار رسيد. و مىتوان تمامى دين و يا دو سوم دين و يا نصف دين و يا ثلث دين را حفظ كرد.
📚 روابط متکامل زن و مرد، ص۲۰
@beytonoor
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✖️آدرسهای غلط در مبارزه با فساد
🎙 #شهریار_زرشناس:
💬 مساله #فساد در کشور مربوط به «نظارت» نیست، این همه واحد نظارتی در کشور داریم اما باز هم فساد رخ میدهد. فساد مربوط به #مدل_اقتصادی است نه قانون.
💬 نظارت کارامد جایی رخ میدهد که الگوی حاکم، الگوی #عدالتخواهانه باشد. وقتی الگو #نئولیبرالی است، مجری، ناظر و قانونگذار در فساد شریک میشوند.
@beytonoor
راضی به رضای تو_41.mp3
10.17M
#راضی_به_رضای_تو ۴۱
در طول زندگیت، باید تموم تلاشتُ بکنی
تا رضایت خدا در سه بخش زیر بدست بیاری 👇
۱ـ رضایت خدا در ارتباط با "خودت"
۲ـ رضایت خدا در ارتباط با "دیگران"
۳ـ رضایت خدا در ارتباط با "خدا"
#استاد_محمد_شجاعی
@beytonoor