#یک_آیه_یک_تفسیر
☀️ سوره مبارکه حمد
❣معنای «حمد»:
اينكه گفته شده است كه هركس خودش را بشناسد خدا را نيز مى شناسد، مطلب بسيار عظيم و درستى است. شناخت كامل انسان خويش را، راهى است كه به شناخت اللَّه منتهى مى شود.
🔸يكى از راههاى شناختن انسان همان شناختن احساسهاى خاص انسانى است كه يكى از آنها همين احساس سپاس است كه فرمانده آن وجدان است و به تعليم و تربيتهاى محيط مربوط نيست و از آداب و رسوم محلى به شمار نمى رود...
❇️ آداب و رسوم است كه با تغيير زمان و مكان دگرگون شده، حتى گاهى عيناً #متضاد مى شود، مثل كلاه از سر برداشتن و گذاشتن كه هر دو علامت احترام است ولى هركدام در جامعه اى مرسوم است. (اما) در هيچ جامعه اى ديده نشده است كه پاداش نيكى را بدى بدهند و به اينكه اين جزء رسوم محلى است توجيه نمايند.
💠حمد نه مدح خالص است و نه سپاسگزارى خالص؛ پس چيست؟
مى توان گفت اگر هر دو را با هم تركيب كنيم حمد است؛ يعنى مقامى كه هم لايق ستايش است به دليل عظمت و جلال و حسن و كمال و بهاء و زيبايى كه دارد، و هم لايق سپاسگزارى است به دليل احسانها و نيكيها كه از ناحيه او رسيده است، آنجاست كه كلمه «حمد» به كار مى رود.
🔰حمد مخصوص خداوند است:
بعيد نيست كه در معنى «حمد» مفهوم ديگرى نيز دخالت داشته باشد و آن مفهوم پرستش است.
پس در مفهوم حمد سه عنصر در آنِ واحد دخيل است:
ستايش، سپاس، پرستش.
به عبارت ديگر: حمد، ستايش سپاسگزارانه پرستشانه است.
🔅شايد اينكه طبق اين آيه حمد مخصوص خداوند است و غير او محمودى نيست، از اين جهت است كه در مفهوم حمد مفهوم پرستش هم هست.
❗️مخلوقاتى كه خدا به وسيله آنها خيرى به انسان مى رساند نيز بايد سپاسگزار و قدردان آنان بود. تا آنجا كه گفته شده است:
«مَنْ لَمْ يَشْكُرِ الْمَخْلوقَ لَمْ يَشْكُرِ الْخالِقَ»
هركس مخلوق را سپاسگزار نباشد خالق را سپاسگزار نبوده است.
💠پدر، مادر، معلم و تمام آنها كه همواره وجود انسان مشمول خيرها و احسانهاى آنان بوده است همه را بايد شكرگزار بود؛ هيچ گاه نمى توان به عذر اينكه من شكر خدا را مى كنم و به بندگان كارى ندارم، آنان را فراموش كرد و شكر نعمتشان را بجاى نياورد.
❗️ولى بايد توجه داشت كه اين طور نيست كه يك جا بنده را بايد #شكر كرد و يك جا خدا را، بلكه در همان حال كه بنده را سپاسگزارى مى كنيد بايد توجه داشته باشيد كه بنده استقلال ندارد؛ در همان چيزى كه از ناحيه بنده به انسان رسيده است خداوند پيش از آن استحقاق شكر دارد.
✍ استاد شهيد مرتضی مطهرى
🇮🇷 @beytonoor
📘 #کتاب_صوتی
رمان " جان شیعه، اهل سنت" اثر فاطمه ولی نژاد
" عاشقانه ای برای مسلمانان"
#جان_شیعه_اهل_سنت
#فاطمه_ولی_نژاد
#رمان
#مذهبی
🇮🇷 @beytonoor
جان شیعه اهل سنت4.mp3
4.17M
▫️کتاب صوتی
🔸جان شیعه اهل سنت
🔹 #قسمت_چهارم
🇮🇷 @beytonoor
🌍اوقات شرعی #چهارشنبه 16 بهمن ماه 98
🌞اذان صبح :05:36:03
🌝اذان ظهر :12:18:21
🌕اذان عصر:15:14:00
🌖اذان مغرب:17:54:09
🌚اذان عشاء: 18:43:00
☀️طلوع آفتاب:07:01:31
🌑غروب آفتاب:17:35:11
🌓نیمه شب شرعی: 23:35:37
🇮🇷 @beytonoor
11.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚫 سخنرانی جنجالی دکتر رائفی پور در ورامین:
درست انتخاب کنید... نماینده ای از متن جامعه و متخصص انتخاب کنید.
🇮🇷 @beytonoor
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🗳 تشریح شاخصهای انتخاب درست در انتخابات مجلس توسط رهبر انقلاب
🔻رهبر انقلاب : باید فردی را برای مجلس انتخاب کرد که مؤمن، انقلابی، شجاع، دارای روحیه جهادی، کارآمد و به معنی واقعی کلمه طرفدار عدالت باشد.
🔹فردی که از سخن گفتن بر ضد فلان قدرت خارجی هراس دارد، لایق نمایندگی مردم با عزت، مقتدر و شجاع ایران نیست.
🔹باید افرادی را انتخاب کرد که بتوانند پرچم عدالت اعم از عدالت اقتصادی، حقوقی و سیاسی را در کشور برافراشته نگه دارند.
🔹مردم باید افرادی با چنین ویژگی هایی را بشناسند و به آنها رأی دهند اما اگر خودشان نمی توانند به شناخت برسند، از راهنمایی و مشورت افراد بصیر و مورد اعتماد استفاده کنند بنابراین هیچ کسی نباید بگوید چون افراد را نمی شناسم رأی نمی دهم. همه باید با اتکاء به خداوند وارد میدان شوند و رأی دهند.
۱۳۹۸/۱۱/۱۶
☑️ @Khamenei_ir
4_5996586738280039751.mp3
11.72M
#تنبلی_و_بی_حوصلگی ۱۴
دعا کنیــد ...
اما در کنارش از اسباب و علل مادی نیز کمک بگیرید.
دل بستن به دعا،
بدون تلاش و بکارگیری اسباب وعلل مادی
فقـــط نشانه ای بزرگ از #تنبلی در وجود شماست.
#استاد_شجاعی
🇮🇷 @beytonoor
—◇— 🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃—◇—
#کلام_امیر
#نهج_البلاغه
و قال عليهالسلام
الْخِلَافُ يَهْدِمُ الرَّأْيَ.
امام عليه السلام فرمود:
اختلاف، تصميمگيرى و تدبير را نابود می کند.
❣#حکمت_شماره_215
✍ شرح و تفسير
♦️ثمرۀ شوم اختلاف
امام عليه السلام در اين كلام نورانى و كوتاه و پرمعنا به يكى از عواقب سوء اختلاف اشاره مىكند و مىفرمايد:«اختلاف، تصميمگيرى و تدبير را نابود مىكند»؛
همه مىدانيم اختلاف سرچشمۀ همۀ بدبختىهاست. هيچ قوم و ملتى نابود نشدند مگر بر اثر اختلاف و هيچ جمعيتى پيروز و كامياب نگشتند مگر در سايۀ اتفاق.
كلام حكيمانۀ بالا #دو تفسير مىتواند داشته باشد:
* نخست اينكه گاه مىشود عدهاى مىنشينند و بر سر موضوع مهمى تصميمگيرى مىكنند؛ ولى ناگهان فرد يا افرادى نظر مخالفى ابراز مىكنند و تصميمگيرى پيش گفته را به هم مىزنند و كار ابتر مىماند. همانگونه كه در داستان جنگ صفين، على عليه السلام و جمعى از دوستان خبير و آگاه اصرار داشتند كه جنگ به مراحل نهايى رسيده و آن را تا پيروزى ادامه دهند و غائله را ختم كنند؛ ولى مخالفت افرادى ناآگاه و جاهل و بىخبر اين تصميم را بر هم زد و مسلمانان با عواقب بسيار دردناك آن روبرو شدند.
** تفسير ديگر اينكه اختلاف سبب مىشود كه رأىگيرى هيچگاه به جايى نرسد و تدبيرها عقيم بماند. جمع ميان اين دو تفسير نيز مانعى ندارد كه اختلاف هم مانع از تصميم و تدبير باشد و هم اگر تدبير و تصميم صحيحى منعقد شد، آن را بر هم بزند.
روشن است براى انجام هر كار مهمى احتياج به فكر و انديشه و تدبير و تصميمگيرى صحيح است و اين كار تنها در فضايى ممكن است كه اختلاف در آن نباشد، بلكه تمام كسانى كه در آن تصميمگيرى شركت دارند هدفشان رسيدن به نقطۀ واحد و حتى الامكان دور از هر گونه خطا و اشتباه باشد. اما گاه يك نغمۀ مخالف كه يا بدون مطالعه اظهار شده و يا از غرض و مرضى ناشى گشته مىتواند تمام تصميمها و تدبيرها را به هم بريزد.
🔸گاهى نيز رئيس جمعيت بر حسب تدبير خود تصميمى مىگيرد؛ اما مخالفت بعضى از پيروان آن را عقيم مىكند چنان كه در داستان قلم و دوات كه پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله در آخرين لحظات عمرش درخواست كرد آن را بياورند و فرمانى دربارۀ جانشين خود كه قطعاً على بن ابىطالب عليه السلام بود، بنويسد و آنچه را قبلاً گفته بود تأكيد كند، مخالفت يك نفر (خليفۀ دوم) سبب شد كه گروه ديگرى نيز نغمۀ خلاف سر دهند و جلوى اين كار گرفته و حتى به ساحت قدس پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله اهانت زشتى شود كه شرح آن در چندين جاى صحيح بخارى و كتب ديگر حديث و تاريخ آمده است.
🔹در جنگ احد نيز همين حادثۀ شوم اتفاق افتاد؛ پيامبر صلى الله عليه و آله و جمعى از ياران اصرار داشتند مسلمانان در مدينه بمانند و در برابر دشمن از خود دفاع كنند، زيرا در آنجا بهتر مىشد دشمن را زمينگير كرد؛ ولى گروهى از جوانان پرشور مخالفت كردند.
پيامبر اكرم صلى الله عليه و آله به احترام نظرات آنها لشكر اسلام را به بيرون و در كنار كوه احد آورد و سرانجام به سبب اين موضوع و پارهاى از اسباب ديگر ضربۀ سختى بر پيكر لشكر اسلام وارد شد.
در حديثى از رسول خدا صلى الله عليه و آله مىخوانيم:
«ما اخْتَلَفَتْ أُمَّةٌ بَعْدَ نَبِيِّها إلّا ظَهَرَ أهْلُ باطِلِها عَلى أهْلِ حَقِّها ؛هيچ امتى بعد از پيامبر خود اختلاف نكردند مگر اينكه اهل باطل بر اهل حق در ميان آنها پيروز شدند».
🔻در كلام حكيمانۀ شمارۀ ١٧٩ نيز امام عليه السلام به اين حقيقت اشاره فرموده بود كه:
«اللِّجاجَةُ تَسُلُّ الرَّاْىَ ؛لجاجت فكر و رأى انسان را نابود مىكند».
—◇—🍃🌺🌸🌹🌸🌺🍃 —◇—
🇮🇷 @beytonoor
5.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥⭕️#بسیار_مهم
#سید_عمار_الموسوی از مسئولین ارشد حزب الله لبنان بر بالای مزار شهید حاج قاسم سلیمانی
🔻اما نکته جالب این زیارت نوع و شیوه زیارت و همچنین صحبتهای ایشون هست...
🔻به نقل از منبعی در #تهران ایشون بلافاصله بعد از حضور در ایران بخاطر شدّت گریه و بیتابیشون و درخواست مکررشون برای حضور بر سر مزار حاج قاسم جهت آروم شدنشون عازم کرمان میشن و بلافاصله بعد از حضورشون اشاره به دو عدد چفیه که همراهشون بود میکنن و میگن این دو تا #گنج هستند و یک روزی این گنجها مشخص خواهند شد...
✔️نکته جالب این زیارت صحبتهای حماسی ایشون هست که بر بالای سنگ مزار #حاج_قاسم_سلیمانی میایستد و می گوید:
🔻حاج قاسم! سید حسن نصر الله بسیار مشتاق بود که مزارت را زیارت کند.
اما قسم خورده است که تا اسرائیل و آمریکا رو از صفحهی روزگار محو نکرده به زیارتت نیاید و ان شاءالله اسرائیل و آمریکا به زودی نابود خواهند شد...
⭕️پ.ن: این پیام معنای بسیار مهمی دارد...
🇮🇷 @beytonoor