فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نوحه خوانی مرحوم دکتر عماد افروغ در شب عاشورا در روستای لفور
مرحوم عماد افروغ هر سال تاسوعا و عاشورا در روستای لفور از توابع سوادکوه به سخنرانی در جمع اهالی این خطه می پرداخت.
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
بسم الله الرّحمن الرّحیم
درگذشت #دانشمند_فرزانه_و_انقلابی مرحوم آقای دکتر #عماد_افروغ رحمةالله علیه را به خاندان گرامی و دوستان و همکاران و شاگردان ایشان صمیمانه تسلیت عرض میکنم و صبوری و آرامش روحی برای آنان و رحمت و مغفرت الهی را برای آن مرحوم که در سحرگاه جمعه و قدر به لقاءالله پیوست مسألت می نمایم.
تلاشهای فکریاش مقبول حق و یادش گرامی باد.
سیّدعلی خامنهای
۱۴۰۲/۰۱/۲۶
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰تحولات سودان
۱ - نیروهای واکنش سریع سودان در زمان البشیر و برای دفاع از دارفور از نیروهای بومی تشکیل شده است .
۲ - این نیروها در کودتای اماراتی عربستانی اسرائیلی ضد بشیر با ارتش سودان همکاری کرده است .
۳ - عدد این نیروها حدود ۸۰ هزار نفر و نزدیک عدد نیروهای ارتش می باشد .
۴ - در جنگ یمن حمیدتی فرمانده نیروهای واکنش سریع با گرفتن پول ، ۵۰۰۰ نیروهای قبایل سودان را در اختیار عربستان قرار داده است .
۵ - حمیدتی برادرش را مامور روابط با رژیم اسرائیل کرده و خوش خدمتی زیادی به نفع این رژیم غاصب نموده و مورد حمایت آن بوده است .
۶ - در کودتای این روزها بر ضد ارتش مورد حمایت اسرائیل و امارات بوده است .
۷ - حمیدتی بشدت ضد حزب الله و جریان مقاومت منطقه ای عمل کرده است .
۸ - مصرف حمیدتی پس از چرخش های اخیر عربستان برای سعودی ها تمام شده و ریاض برهان را به حمیدتی ترجیح می دهد .
۹ - حمیدتی در برابر مصوبه مشترک ارتش و شورای رهبری سودان مبنی بر ادغام یگان های واکنش سریع در ارتش تسلیم نشده و خارطوم را به تجزیه دارفور تهدید کرده است .
۱۰ - ارتش مناطق تحت تصرف حمیدتی را به محاصره دراورده و پایتخت را در کنترل خود دراورده است .
۱۱ - نیروهای اسلامی سودان - متحدین سابق البشیر - در این منازعه کنار ارتش قرار دارند .
۱۲ - سودان ابستن حوادث مثبت - چرخش به سمت جبهه مقاومت - می باشد .
۱۳ - متاسفانه گزارش رسانه های ایران از تحولات سودان مخدوش می باشد .
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 نصیری و کوری و حجاب زوری!
مرداد ماه سال ۱۳۶۹ بود. آنروز ناصر بهرامی راد یکی از دوستانی که تازه به سرویس اندیشههای روزنامه آمده بود مطلب خوبی درباره مادام کوری شیمیدانی که تحقیقات مؤثری درباره رادیواکتیو داشت نوشته بود. مطلب خوبی بود و گفتم آن را به خانم قدوسی تایپیست گروه بدهد تا برای چاپ در صفحه آماده کنیم. مطلب را به دوست خوب و هنرمندم علی رضایی هم که آنموقع طراح جوان و صاحب سبک و امروز مجسمهساز خوبی است دادم که برای آن طرح بکشد. فردای آنروز وقتی کار تمام شد و صفحه را برای امضا پیش آقای نصیری مدیرمسئول وقت روزنامه کیهان بردم، خوب به صفحه نگاه کرد و گفت: مطلب خوبی است اما طرح را عوض کن. فکر کردم در جزئیات طرح مشکلی وجود دارد یا تصویر ماری کوری خوب از آب درنیامده است، اما وقتی گفت چرا مادام کوری را بدون حجاب کشیده است هم خندهام گرفت و هم تعجب کردم! آخر مادام کوری مسیحی لهستانی که یکصدوخردهای سال پیش زندگی میکرده چرا باید سرش روسری میکردیم؟ آنهم در طرح و نه در تصویر؟! آنهم در شرایطی که شبکههای مختلف تلویزیونی در فیلم و سریال و مستند و... زنان خارجی را با همان حالت بدون حجاب نشان میدهند!
گفتم آقای نصیری! مادام کوری را با حجاب کنیم مردم میخندند. راستش را بخواهید خجالت هم میکشیدم که او را آنهم در قالب طرح باحجاب کنیم. اما آقای نصیری کوتاهبیا نبود. به سرویس برگشتم و ماجرا را به دوست طراحمان گفتم. رضایی که اتفاقاً دامغانی هم بود و فکر کنم به همین دلیل آشنایی با آقای نصیریِ دامغانی به کیهان راه یافته بود، بیشتر از من تعجب کرد و البته ناراحت شد. هر چه به او گفتم که مادام کوری را با حجاب بکشد قبول نکرد و گفت این کار توهین به من و به خوانندگان روزنامه است. گفتم: صفحه گیر طرح توئه. گفت: یک کاریاش میکنم. و شروع کرد طرحی دمدستی از وسایل آزمایشگاهی شیمی کشید و داد و کلاً خانم مادام کوری را از طرح حذف کرد. طرح را به آقای نصیری نشان دادم. فهمید که اینجور طرح کشیدن نوعی اعتراض است اما چیزی نگفت و صفحه را امضا کرد.
***
اینروزها خیلی کسان از مواضع اخیر مدیرمسئول سابق کیهان تعجب میکنند، اما تعجب من با توجه به نمونههایی چون ماجرای ذکرشده، خیلی بیشتر از آنهاست. آقای مهدی نصیری حق استادی بر گردن من دارد و اگر درخواست او نبود قطعاً سرنوشت من به روزنامهنگاری پیوند نمیخورد، اما واقعاً فاصله امروز او با آنچه در کیهان اواخر دهه شصت و اوایل دهه هفتاد اعمال میکرد، کم و قابل چشمپوشی نیست. در این نوشته هم قصد من نقد و ارزیابی همه جوانب و اطراف و موضوعات متضاد سیاسی و فرهنگی در نصیریِ سال ۷۰ و نصیری سال صفر به بعد نیست، اما مواضع باورنکردنی، پرحاشیه و مصرانه او در همنوایی کامل با کسانی که در داخل و خارج کشور در سرنای حذف قانون شرعی حجاب در ایران اسلامی میدمند، مرا به حیرت فروبرده است.
دعا کنیم که هیچکدام ما مصداق آن حکمت پرمغز امیرالمؤمنین«علیهالسلام» نباشیم و نشویم که فرمود:
- لَا تَرَى الْجَاهِلَ إِلَّا مُفْرِطاً أَوْ مُفَرِّطاً. جاهل را همواره در این دو حالت میبینی: یا افراط یا تفریط.
#تقی_دژاکام
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 افطاریِ قالیباف با روسای سابق مجلس
رئیسمجلس، دیشب میزبان ناطقنوری، علی لاریجانی و غلامعلی حدادعادل رؤسای پیشین مجلس بود.
#انسجام_ملی
#منافع_ملی
#اصولگرایی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
در زمانی که راهپیمایی روز جهانی قدس باشکوه تر از گذشته در سراسر جهان برگزار شده
و در روزگاری که اسرائیل با بزرگترین بحران داخلی خود مواجه است
و در زمانی که مواضع ضدصهیونیستی در جهان اسلام بیش از پیش رشد کرده و کشورهای اسلامی همگراتر شده اند،
فقط یک #احمق می تونه این زمان را برای رفتن به سرزمین های اشغالی انتخاب کند!
#اپوزیسیون_احمق
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰جشن تولد
🔻 در دهه 1380 بود که از مدتي پيش از روز 24 تيرماه، شماري از ارادتمندان رهبر انقلاب فرارسيدن اين روز را به عنوان روز تولد رهبري به يكديگر تبريك ميگفتند.
🔻 رهبري در آن سالها وقتي براي اولين بار سبدهاي گل و نامههاي تبريك ميلاد به ايشان رسيد، در چند كلمه خطاب به يكي از نزديكان خويش نوشته بودند: «اولاً، مولود اين حقير در تيرماه نيست و ثانياً؛ من و روز تولدم ارزش اين محبتها را نداريم و اينها موجب شرمندگي من است، در عين حال لازم است از همه آنها تشكر شود.»
🔻 در سال 1386 در برنامهريزي متفاوتي با گذشته، علاوه بر ارسال شاخههاي گل، كارت تبريك، پخش شربت و شيريني، تهنيت از طريق پيام هاي تلفني و... برخي از روزنامه ها نيز، ستون و صفحه و يادداشت به اين روز اختصاص دادند. همچنين در يكي از استانها به مناسبت سالروز تولد رهبر انقلاب جشني برپا و از برخي مسئولان براي حضور در اين مراسم دعوت شده بود.
🔻 پس از رسيدن اين خبر به رهبري، ايشان در حاشيه برگهاي كه حاوي آن خبر بود نوشتند: «اين كار غلط است، اين تولد و امثال آن هيچ جشني ندارد، برگزاركنندگان مسئول وقت و عمر و اموالي هستند كه در اين كار صرف و ضايع ميشود. من از كسي كه براي تولد من جشن ميگيرد به هيچ وجه متشكر نميشوم و او را مسئول زيانهاي اين كار هم ميشناسم»
#حکیم_انقلاب
#زندگی_مکتبی
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
11.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰مصلحت کشور بالاتر از حدود اسلامی
امام، مجمع تشخيص مصلحت را درست كرد؛ يعني آراء مردم كه مظهرش مجلس شوراي اسلامي است، و حدود اسلامي كه مظهرش شوراي نگهبان است، اگر بين آنها اختلافي پيدا شد، مجمع تشخيص #مصلحت تصميم ميگيرد. آنجايي كه مصلحت كشور اقتضا كند، آن را بر اين مقدم ميدارد.
#حکیم_انقلاب 14 خرداد 1378
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 داستان ضرورت
🔻 قانون اراضي شهري در مرداد ماه 1360 از تصويب مجلس شوراي اسلامي گذشت و براي اظهار نظر به شوراي نگهبان فرستاده شد. طبق اين قانون كليه اراضي موات شهري در اختيار دولت جمهوري اسلامي قرار گرفت و اسناد و مدارك مالكيت صادره در مورد آنها فاقد ارزش قانوني است.
🔻 در مورد اراضي باير نيز فقط صاحبان آن حداكثر ميتوانند تا يك هزار متر در اختيار داشته باشند و آن را عمران و احيا كنند و حق فروش آن را ندارند، مگر به دولت و با تقويم دولت و مالكان اراضي باير و داير شهري موظفند زمينهاي مورد نياز دولت و شهرداري ها را با تقويم دولت به آنها بفروشند.
🔻 اين قانون كه آشكارا سلطه مالك را تهديد ميكرد، مورد بحث فراوان واقع شد و از وقتي كه اين طرح قانوني در مجلس مطرح گرديد، در محافل فقهي و حوزه اي نيز كم و بيش در مورد آن بحث و اظهار نظر مي شد.
🔻 بحث ضرورت و احكام ثانويه نيز در همان وقت جسته و گريخته عنوان مي شد و هر چند ابتدا در تصويب طرح مزبور، صريحا مساله ضرورت و توسل به احكام ثانويه مطرح نشد، ولي طرفداران اين طرح، در توجيه آن بيان ميكردند كه وضع موجود و مشكل مسكن و ضرورت توجه دولت به اين مشكل و حل آن ايجاب مي كند كه اين مقررات به تصويب برسد و حل معضل حاد و اجتماعي مسكن – كه معقتد بودند بدين وسيله حل مي شود – توجيه كننده رفع يد از حكم اولي سلطه مالك است. عده اي هم اين توجيحات را براي رفع يد از حكم اولي شرعي كافي نمي دانستند و معتقد بودند كه مشكل مسكن را از طريق ديگر بايد حل كرد.
🔻 به هر حال، شواري نگهبان در آن موقع اين طرح قانوني را كه صراحتا بر مبناي ضرورت تصويب نشده بود، مغاير با موازين شرع اعلام كرد..
🔻 پس از اين اعلام نظر، مجلس شوراي اسلامي كه تصويب اين قانون را لازم و ضروري مي دانست، به دنبال يافتن راه حلي بود كه توجيه شرعي براي آن پيدا كند و مجوزي براي تصويب قانون مزبور تحت عنوان ضرورت و حكم ثانوي بيابد. از اين رو، رييس مجلس در تاريخ 5/7/1360 نامه خطاب به حضرت امام(ره) نوشت و از ايشان در اين موضوع "مساعدت و ارشاد" طلبيد.
🔻 حضرت امام(ره) در پاسخ به نامه مرقوم فرمودند :
بسم الله الرحمن الرحيم
آنچه درحفظ نظام جمهوري اسلامي دخالت دارد كه فعل يا ترك آن موجب اختلال نظام مي شود و آنچه ضرورت دارد كه ترك آن يا فعل آن مستلزم فساد است و آنچه فعل يا ترك آن مستلزم حرج است، پس از تشخيص موضوع به وسيله اكثريت وكلاي مجلس شوراي اسلامي با تصريح به موقت بودن آن مادام كه موضوع محقق است و پس از رفع موضوع خود به خود لغو مي شود، مجازند در تصويب و اجراي آن بايد و تصريح شود كه هر يك از متصديان اجرا از حدود مقرر تجاوز نمود، مجرم شناخته مي شود .
روح الله الموسوي الخميني
🔻 با اين ارشاد و اجازه امام (ره)، مجلس عنوان " ضرورت " را در قانونگذاري وارد كرد و مقرراتي را كه به نظر با موازين اوليه شرعي وفق نمي داد، ولي ضرورت مصلحت ملزمه جامعه، اقتضاي تصويب آنها را داشت به عنوان ضرورت مطرح مينمود و پيرامون آن بحث مي شد و سرانجام اگر اكثريت ضرورت آن را تشخيص ميداد، مورد تصويب قرار ميگرفت.
🔻 اصل مطلبي كه در حكم حضرت امام (ره) آمده، شايد كمتر مورد اختلاف فقهاي ديگر قرار داشت و فقهاي شوراي نگهبان هم طبعا" آن را قبول داشتند. نكته مهمي كه درحكم امام وجود داشت، معتبر بودن تشخيص اكثريت وكلاي مجلس بود و لازمه اين امر اين بود كه اگر اكثريت نمايندگان ضرورت وضع مقرراتي را با معيارهايي كه در حكم امام آمده است، تشخيص دادند ديگر شوراي نگهبان از ورود در اين بحث فارغ است و بايد با توجه به اينكه تشخيص موضوع داده شده و ضرورت، مفروض است از جهات ديگر، مشروع بودن يا نبودن مصوبه را اعلام نمايد. البته بعدا" امام(ره) براي دقت بيشتر در تشخيص موضوع راي دو سوم نمايندگان را در اين خصوص لازم دانستند.
🔻 بالاخره مجلس قانون اراضي شهري را در 27 اسفند 1360 با عنوان " ضرورت " تصويب نمود و شوراي نگهبان هم با توجه به تشخيص " ضرورت " از ناحيه مجلس، سرانجام آن را مغاير موازين شرع ندانست.
#تاریخ_انقلاب
#جریان_شناسی
#مصلحت
#ولایت_مطلقه_فقیه
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔰 مغالطه وکیل مغرض!
🟣 علیزاده طباطبایی وکیل اصلاح طلب برخی از خانوادههای هواپیمای اوکراینی گفته است: «امروز افکار عمومی از خود میپرسد این محاربه با سایر احکام محاربه که طی ماههای اخیر هم بسیار صادر شده، چه فرقی دارد که اینجا ۱۰ سال حبس داده میشود و درخصوص برخی دیگر از پرونده رخدادهای اخیر حکم اعدام صادر میشود.»
✅ آقای علیزاده! فرقش آن است که در ماجرای هواپیمای اوکراینی، یک سرباز وطن که خود را حافظ جان ملت ایران می داند، در میان جنگ و احتمال حمله دشمن، به اشتباه هواپیمای مسافربری را موشک دشمن تشخیص داده و به سمت آن شلیک کرده است!
در حالی که در ماجرای شهادت شهید عجمیان و علی وردی و ...، یک آدم فاسد، آگاهانه با سلاح سرد و به قصد کشتن یک انسان بی دفاع به سمت آن حمله برده و با ضربات متعدد او را به شهادت رسانده است!
♦آقای وکیل در کدام دانشگاه مدرک گرفته اید که از فهم حداقل میاحث حقوقی ناتوانید! یا آنکه آگاهید و سفسطه کنان به فریب افکار عمومی مشغولید!؟
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj
🔸 رؤیت هلال ماه با چشم مسلح
✅ برای رؤیت هلال، فرقی بین چشم مسلح و غیر مسلح نیست. پس همان طور که اگر ماه با چشم عادی دیده شود، حکم به اول ماه میشود، اگر به وسیله عینک یا دوربین و تلسکوپ هم دیده شود، اول ماه ثابت میشود، ولی اثبات اول ماه با رؤیت تصویر هلال از طریق انعکاس به رایانه که صدق عنوان رؤیت در آن معلوم نیست، محل اشکال است.
🔺 رساله نماز و روزه، مسأله ۹۶۳
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
@bimemoj