دشمن متجاوز با ادعای حمایت از اعراب خوزستان، محمدرضا سبحانی، این سرباز دلاور اسلام را به نخل خرما بست، بنزین روی پیکر زخمی و خون آلود و زندهاش پاشید، شعلهای آورد و این سرباز اسلام را زنده زنده سوزاند.
💠گروه #به_یاد_شهدا
به گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع پرس، بعد از شکست نخستین تلاش دشمن در اوایل مهرماه جهت اشغال سوسنگرد، بعد از سقوط خرمشهر در اواسط آبان، دشمن بار دیگر برای تصرف شهر اقدام و آن را محاصره نمود. در شرایطی که مدافعان شهر آخرین مقاومتها را انجام میدادند، 2 گردان زرهی از ارتش با همراهی نیروهای سپاه، بسیج و ستاد جنگهای نامنظم دکتر چمران، در امتداد جاده سوسنگرد-حمیدیه دست به حمله زده و ضمن شکستن حلقه ی محاصره و توانستند عراقی ها را از داخل شهر به عقب برانند.
در عملیات آزادسازی سوسنگرد در ۲۶ آبانماه سال ۱۳۵۹ که به شکست حصر سوسنگرد منجر شد، ۲۴ خلبان نیروی هوایی شرکت داشتند که از این تعداد می توان به نام هایی چون « هوشنگ کیانآرا»، «سید محمدتقی حسینی»، «محمد کامبخش ضیایی»، «نعمتالله اکبری سامانی»، « یونس خوشبین» و « ابراهیم امیدبخش» اشاره کرد که خلعت شهادت پوشیدند.
همچنین «استوار دوم شهید حسین سلمانزاده»، «گروهبان یکم شهید ابراهیم قهوهچیزاده»، «استوار دوم شهید غلامعلی حلاج قدوی»، «سروان فنی شهید عبدالله عیسیپور»، «ستوان دو شهید سیدعلی اکبر حیدری» نیز از دیگر شهدای نیروی هوایی در جریان عملیات آزادسازی سوسنگرد می باشند.
در این حماسه بزرگ سرداران و امیران لشگر اسلام، شهیدان چمران، دقایقی، زین الدین، علی هاشمی، ذبیح اله عاصی زاده، بهروز غلامی، علم الهدی، یاغچیان، برونسی، تجلایی، علیرضا نوری، اسحاق عزیزی، حسین بهرامی، داود صادقی، محمود نعیمی، محمدباقر خوشنویسان، پرویز نصری، ایرج عصاره، اقارب پرست، سید اسماعیل موسوی، حمید رمضانی، رضا رمضانی، مسعود منفردنیاکی، ایرج رستمی، بابا محمد رستمی، سید احمد مقدم پور، معینیان، شریفی، پورکیان و بسطامی و جهادگران بی سنگر محمد طرحچی، هاشم ساجدی و ابراهیم رجب بیگی و .... شرکت داشتند.
💠گروه #به_یاد_شهدا
به مناسبت سالروز آزادسازی سوسنگرد، زندگینامه چند شهید حماسه آفرین جبهههای سوسنگرد را از نظر بگذرانید.
شهید سردار مهدی ضرغامی
شهید ضرغامی همزمان با ورود حضرت امام خمینی (ره) به تهران، یکی از مسئولین کمیتههای استقبال از حضرت امام (ره) را بر عهده داشت. او علاقه عجیبی به پاسداری داشت و همچنان به پاسداری از دست آوردهای انقلاب مشغول بود تا تشکیلات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شکل گرفت و در آذر ماه 1358 وارد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد.
در حالی که خود فرماندهی نیروهای اعزامی شهرستان خمین در عملیات ظفرمند طریق القدس آزادسازی بستان را بر عهده داشت در حین عملیات تعداد زیادی از عزیزان به شهادت رسیدند . صبح روز عملیات که دشمن بعثی تک نمود وی با انتخاب گروهان شهادت و انتخاب افراد شهادت طلب برای دفاع از پل سابله ، در محل تک دشمن استقرار و راه حرکت تانک های بعثیون را بر روی پل سابله مسدود نمود و مسئولیت و فرماندهی حفظ پل را بر عهده گرفت و توانست دلاورانه به انهدام تانکهای دشمن پردازد و با زدن چند تانک پل را مسدودو از عبور تانکها و تجهیزات دشمن بعثی جلوگیری کند که ضمن درگیری تن به تن با بعثیون با اصابت تیر به پیشانی (محل سجده گاهش) سرانجام به دیدار معشوق شتافت و به شهادت رسید. از شجاعت و غیرت و مردانی او همین بس که تا قبل از شهادت در چهار ماموریت جنگی (یعنی از اولین درگیری در کردستان دومین درگیری در جنوب) مسئولیت فرماندهی نیروهای اعزامی را بر عهده داشت.
شهید بابا محمد رستمی
همزمان با شروع انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره)، علیه رژیم ستم شاهی به جمع انقلابیون پیوست و در مبارزات مردمی علیه رژیم دست نشانده آمریکایی شاه مشارکت فعال داشت.
با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و همزمان با تشکیل سپاه، به صورت افتخاری وارد این جریان اصیل انقلابی شد و قبل از شروع جنگ تحمیلی، حفاظت از شهر مشهد را به اتفاق نیروهای مخلص و وفادار به انقلاب، در برابر توطئههای ضد انقلاب و ایادی دشمن و استکبار جهانی به عهده داشت. در غائله گنبد و کردستان که دشمنان قصد ریشه کن کردن تمامیت ارضی و امنیت ملی را داشتند به عنوان فرمانده عملیات سپاه مشهد، مردانه وارد میدان شد و در کنار شهید والامقام «چمران» به نبرد با ضدانقلاب پرداخت.
با شروع جنگ تحمیلی از پیشتازان امر دفاع مقدس و از شخصیتهای برجستهای بود که در امر سازماندهی نیروها گامهای مهمی را برداشت و توانست خدمات ارزندهای را در مدتی که مسئولیت نیروهای خراسان را بر عهده داشت، انجام دهد. این شهید با فرماندهی «ستاد خراسان» متشکل از نیروهای مردمی و پاسدار خراسان و از اولین یگانهای رزمی سپاه در جنوب در عملیات آزادسازی سوسنگرد، نقش فعالی داشت.
شهید بابا محمد رستمی با مسئولیت عملیات سپاه خراسان در 19 دی 1359 در منطقه سبزوار به شهادت رسید.
شهید عباس پالیزگیر
عباس پالیزگیر قبل از انقلاب با همکاری روحانیون به مبارزه فرهنگی و مسلحانه علیه رژیم شاه پرداخت و در دستگیری از مستمندان و مستضعفان بسیار فعال بود. در مبارزات انقلاب در تظاهرات بسیار فعالانه مشارکت داشت.
پس از پیروزی انقلاب و با شروع جنگ در مهرماه 1359 به جبهههای جنگ حق علیه باطل شتافت و در قالب نیروهای جنگهای نامنظم شهید چمران در جبهه سوسنگرد شرکت کرد.
در طول 9 ماه مبارزه و رشادتهای بسیار در جبهههای سوسنگرد و مهارت در بکارگیری توپ 106، به "عباس 106" مشهور شد. این شهید که یکی از رزمندگان شجاع، مدافع و موثر جبهه سوسنگرد بود سرانجام در یک درگیری در منطقه دغاغله که تحت اشغال دشمن بود در یک عملیات ایذائی در اردیبهشت ماه سال 1360 به شهادت رسید.
شهید محمدرضا سبحانی
هنگامی که سرما و سیاهی از سال 1338 رخت برمیبست؛ محمدرضا در شهر سوسنگرد به دنیا آمد. نوجوان بود اما مبارزات انقلابی خود را با پخش اعلامیههای امام خمینی (ره) و حضور در راهپیماییها آغاز کرد. با پخش عطر شکوفههای پیروزی انقلاب، به سوی کمیته انقلاب اسلامی شتافت تا در شناسایی و مبارزه با عوامل ضد انقلاب یاران امام را یاری کند. سرانجام شهید سبحانی به سربازان هنگ مرزی ژاندارمری سوسنگرد پیوست تا از مردم و مملکت اسلامیش محافظت کند.
رژیم بعث عراق با گلولههای آتشینش زنان و کودکان را نشانه گرفت؛ این فرزند غیرتمند انقلاب به سوسنگرد و بستان رفت و برای مقابله با متجاوزان بعثی در منطقه سوسنگرد بستگان را دور خود جمع کرد و در ششمین روز از حمله عراق، دست به نبردی جانانه علیه دشمن زد.
شهید سبحانی مقاومتی مردانه و تاریخی را رقم زد . یکی از تک تیراندازان دشمن توانست اسوه سرباز مقاومت را در منطقه خزعلیه شهرستان سوسنگرد با شلیک به دست و پایش زخمی کند؛ محمدرضا گلولهها را به جان خرید اما دشمن به این هم راضی نشد و فرمانده مزدور عراقی با دستور اکید خود اعلام کرد تا او را دستگیر کنند.
محمدرضا در حالی که حتی یک گلوله هم برای شلی
💠گروه #به_یاد_
من به خاطرخدای خود و تعهدات دینی و وجدانی و اسلامی خود به فرمان امام امت و برای پیروزی حق بر باطل افتخار شهادت پیدا میكنم و برحسب آیات قرآن كریم من نمرده و زنده میباشم و به برادرانم بگوئید كه من همیشه در میان شما خواهم بود.
#کلام_شهید
💐معرفی #خلبان_شهید #دفاع_مقدس #شهید_عباس_دوران
🌏 زمینی شدن : 29.07.20، شیراز
💫 آسمانی شدن : 61.04.30، بغداد
☘️ رجعت پیکر : تیرماه 1381
💠 ارائه : خانم خادم شهدا
📆 پنج شنبه 98.04.31
⏰ ساعت 21:00
🍃❤️همزمان با سی و هفتمین سالگرد شهادت شهید
🕊گروه به یاد شهدا
http://eitaa.com/joinchat/2098397195C755e168b84
💠گروه #به_یاد_شهدا
🕊بسم رب الشهدا و الصدیقین🍃🌷
سلام و عرض ادب خدمت امام زمان (عج)
سلام خدمت شهدای حاضر و ناظر؛ و شهدای این روز
💐 سلام و عرض ادب خدمت مهمانان عزیز شهدا و خانواده ی معزز شهدا که در گروه حاضر هستند
امشب در خدمت خلبان شهید #دفاع_مقدس #شهید_عباس_دوران هستیم. در ایام شهادت این شهید معزز هستیم. شهادت گوارای ایشان
مطالب از وبسایت همشهری آنلاین، جماران و وبلاگ شهید عباس دوران
در حین معرفی دوستان پست ارسال نفرمایید🌹
💠گروه #به_یاد_شهدا
#مصدومیت
در یکی از تمرینات ورزش اسکیت، متاسفانه در اثر برخورد با زمین پای چپ او مصدوم شد و به مدت 2 ماه از برنامه پروازی باز ماند. پس از بهبودی، دوباره آموزش خلبانی را ادامه داد و پس از دریافت نشان خلبانی در سال ۱۳۵۲ به ایران بازگشت و به عنوان خلبان هواپیمایی F4 ابتدا در پایگاه یکم شکاری و سپس در پایگاه سوم شکاری مشغول انجام وظیفه شد.
💠گروه #به_یاد_شهدا
#کودکی، #نوجوانی، #تحصیل
عباس دوران۲۰ مهر ماه سال ۱۳۲۹ در شهرستان شیراز در یک خانواده مذهبی دیده به جهان گشود. دوران کودکی، نوجوانی و جوانی را در شیراز گذراند و پس از گذراندن دوران ابتدایی پای به دبیرستان نهاد. عباس دوران در سال ۱۳۴۸ موفق به اخذ مدرک دیپلم طبیعی از دبیرستان سلطانی شیراز شد.
در همین سال به استخدام فرماندهی مرکز آموزش هوایی درآمد. در سال ۱۳۴۹ به دانشکده خلبانی نیروی هوایی راه یافت و پس از گذراندن دوران مقدماتی پرواز در ایران، در سال ۱۳۵۱ برای تکمیل دوره خلبانی به آمریکا رفت.
عباس دوران ابتدا در پایگاه «لکلند» دوره تکمیلی زبان انگلیسی را طی کرد و سپس در پایگاه «کلمبوس» در ایالت می سی سی پی موفق به آموختن فن خلبانی و پرواز با هواپیماهای بونانزا، تی۴۱ - تی ۳۷ گردید.
💠گروه #به_یاد_شهدا
#ازدواج
سال آخر دبیرستان بودم که مادر عباس مرا از مادرم خواستگاری کرد. او که هیچ تمایلی نداشت دخترش را به یک نظامی دهد، به فکر ازدواج نبودن من و سیر کردن در فضای درس و بحث را بهانه مناسبی دید تا جواب رد به مادر عباس بدهد و بگوید که دخترم می خواهد درس بخواند.
چند وقت بعد دوباره مرا خواستگاری کردند و این بار پدرم گفت که حالا بگذارید بیایند، در عالم همسایگی خوب نیست اینطور برخورد کنید. قرار گذاشته شد و آمدند. در همان برخورد اول، عباس به دل پدرم نشست و به من گفت که او یک مرد کامل است برای زندگی. به دل خودم هم نشست و کار خودش را کرد و فکر کردم که قرار است من با او خوشبخت شوم. پدرم نظر مرا خواست و من به رسم حیا گفتم: هر چه شما صلاح بدانید.
چهار ماه بعد یعنی ۲۲ تیرماه ۵۸ عقد کردیم و هفتم آبان ماه نیز جشن عروسی برگزار و اینچنین زندگی مشترکمان آغاز شد.
📸همسر و پسر شهید
💠گروه #به_یاد_شهدا
#دفاع_مقدس
با شروع جنگ تحمیلی سر از پا نشناخته به دفاع از کیان جمهوری اسلامی ایران پرداخت و با ۱۰۳ سورتی پرواز جنگی در طول عمر کوتاه اما پر بارش، یکی از قهرمانان دفاع مقدس شناخته شد. خلبان عباس دوران همواره به دوستان و همکارانش تاکید میکرد که هرگز تن به ذلت نخواهد داد و اگر در حین پرواز مورد اصابت موشک دشمن قرار گیرد، هواپیمای سانحه دیده را بر سر دشمن زبون خواهد کوبید. وی همان طور که گفته بود بر این پیمان خویش صادقانه ایستاد و جان فدا کرد.
💠گروه #به_یاد_شهدا