💠 تو هنگامى كه ريشه درآوردى، بار خواهى داد. اينكه مى بينى ما را بايد شارژ كنند و مادامى كه پشتوانه نداشته باشيم، مى افتيم به خاطر همين نكته است كه ريشه نداريم وگرنه همچون درختى بوديم كه قرآن مثال مى زند؛ ريشه هايش ثابت و برگهايش گسترده اند تا آسمان، مدام بار مى آورند. «أَصْلُها ثابِتٌ وَ فَرْعُها فِی السَّماءِ تُؤْتی أُكُلَها كُلَّ حينٍ بِإِذْنِ رَبِّها».
💠 اين سنگ است كه بايد كسى پرتابش كند و تازه تا آنجا بالا مى رود كه پشت سرش نيرو باشد، همين كه فشار تمام شد، باز مى گردد و افت مى كند، ولى گياه بالا رفتن برايش طبيعى است.
💠 اينكه ما، در راه حق احساس سختى مى كنيم، به همين خاطر است كه نروييده ايم و خودمان را بر فلاح سفارش نكرده ايم.«حَىَّ عَلَى الْفَلاحِ». نداشته ايم.
📚 صراط، ص 96
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅ هر درخت مجبور است كه مدّتى در زير خاك ريشه بگيرد و سپس سربرافرازد، وگرنه سطحى است و قرارى نخواهد داشت؛ «اُجْتُثَّتْ مَنْ فَوْقَ الارْضِ مَالَها مِنْ قَرارٍ».
✅ و اين ريشه انداختن را درون گرايى گفتن و انگ زدن، نبايد دلت را به هم بزند و همچون ميمونها تو را به بازى بگيرد. دشمن براى تحريك، خيلى از اين وسوسه ها دارد.
✅ آنها كه بدون ريشه و پايه سر برمى آورند، همان درخت كدويى هستند كه بر درخت گردو پيچيده بود و در مدتى كوتاه سر بر سر گردو گذاشته بود و آخر سر با باد پاييز جنازهاش بر درخت گردو خشكيد.
✅ ما نمى توانيم به اتهام درون گرايى در سطح بمانيم و با پاى ديگران راه برويم. آنها كه از درون نجوشيده اند از بيرون پر خواهند شد.
📚 صراط، ص 23
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
هدایت شده از حاج شیخ جعفر توسلی
🔶در زمان متوكل زنی می گفت: من زينب دختر فاطمه زهرا سلام الله علیها هستم و چون رسول خدا بر بدن من دست كشيده در هر چهل سال دوباره جوان می شوم.
🔶 كسی نمی توانست جواب او را بدهد. متوكل از حضرت امام هادی خواست با دليلی منطقی اين زن را قانع كند. حضرت فرمود: گوشت فرزندان فاطمه بر درندگان حرام است. او را پيش درندگان ببريد، اگر فرزند فاطمه باشد ضرری نمی بيند.
🔶 آن زن گفت: می خواهد مرا با این کار بکشد، در اينجا از فرزندان فاطمه زياد هستند برای امتحان يكی از آنها را داخل قفس بفرست. چهره حاضران متغير شد. بعضی از ناصبی ها گفتند: خود ابن الرضا برود.
🔶 حضرت داخل قفس شيران شد. شيرها خود را جلو حضرت انداختند و سر خود رابه زمين گذاشتند. ایشان دست مباركش را به سر آنان كشيد و امر کرد که کنار بروند، همه به کناری رفتند
🔶وزير متوكل به او گفت: هر چه زودتر بگو بيايد بيرون؛ چون اگر اين خبر در ميان مردم منتشر شود محبوبيت پيدا می كند. حضرت بيرون آمده و به زن فرمود: حالا تو برو. گفت: والله دروغ گفتم.
🔶من دختر فلانی هستم، فقر و احتياج وادارم كرد كه چنين ادعايی بكنم. بالاخره مادر متوكل شفاعت كرد و او نجات پيدا كرد.
📚 بحار الانوار، ج ۵۰ ص ۱۴۹
❌ نشر با ذکر منبع👈 https://eitaa.com/tavasolitabrizi
🎤👈 استاد علی صفایی رحمة الله علیه
🔷 حضرت عيسى علیه السلام مى گفت:«لَنْ يَلِجَ مَلَكُوتَ السَّماءِ مَنْ لَمْ يُوْلَدْ مَرَّتَيْنِ». كسى كه دوبار متولد نشود به ملكوت راه نمى يابد.
🔷 تو يك بار از مادر متولّد شدى و اين بار بايد از خودت بيرون بيايى؛ از نَفس، از غريزه ها، از عادتها متولّد شوی.
🔷 كسى كه از خودش بيرون نيامده، همان حيوان است كه با غريزه حركت مى كند و با طبيعتش راه مى رود و بر اساس بازتابها و عمل و عكس العمل زندگى مى كند.
📚 صراط، ص ۹۷
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
💠 فكر و عقل و عشق با هم همدمند. و هر يك زمينه ى ديگرى را مى سازد. اين فكر است كه زمينه ى سنجش را فراهم مى كند. و اين سنجش است كه كار عشق را آماده مى سازد.
💠 ميان عقل عاشق و عشق او تعارضى نيست. تضاد از آنجا بر مى خيزد كه ما عقل فارغ را با عشق عاشق مى سنجيم. ما مى بينيم كه جان در سر شيرين گذاشتن معقول نيست و اسماعيل را سر بريدن، معقول نيست، گرچه اين را عشق مى فهمد.
💠 اما ابراهيم كاملاً منطقى و عاقلانه اسماعيل را و مرگها را و خدا را و بقاء را سنجيده و اسماعيل را در بهترين راه به جريان انداخته. اين حكم عقل است كه مهم را فداى مهمتر كن.
💠 ابراهيم به مهمتر رسيده و در اين ديد ديگر تناقضى نيست. تناقض، ميان ديد من و عشق ابراهيم است. من هنوز اسماعيلهايم برايم مهمتر هستند.
💠 و اين است كه همه چيز را فدايشان مى كنم. و اين است كه كار ابراهيم را نمى فهمم. فكر، معبودها را مى يابد و عقل، آنها را مى سنجد و دل، بهترين را انتخاب مى كند، پس تناقض در كجاست؟
📚 روش نقد ج 3، ص 99
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
🔶 هنگامى كه انسان گرفتارى ها و سختى ها و مسائل موجود در راهى را براى رسيدن به هدفى در نظر بگيرد، ناچار آماده شده و توانايى درگيرى و حتى بهره بردارى در او بوجود مى آيد.
🔶 اما هنگامى كه مسائلش را نشناخته باشد، با برخورد ناگهانى به مشكلات و سختى ها غافلگير مى شود و ضربه مى خورد و عقب مى نشيند. توجه به مشكلات خود باعث مجهز شدن و درگير شدن و استفاده كردن مى شود.
🔶 هنگامى كه من مى دانم ازدواج و يا مسافرت به تهران چه سختى هايى دارد از اول وسائل رفاهيم را برمى دارم و يا توانايى بدنم را مىسنجم و حركت مى كنم.
🔶 و هنگام برخورد آماده ام و منتظرم و تحمل مشكلى كه در انتظارش بوده اى خيلى آسانتر از برخورد با مشكلِ از راه رسيده و ناگهانى است.
📚 استاد و درس، ص 39
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
❇️ در هنگام مشورت نبايد اسير برداشتها و حرفها بود، بايد ملاكها را بدست آورد و بايد از اطلاعات و آگاهى هاى ديگران بهره مند شد و آنها را سنجيد و سپس انتخاب كرد.
❇️ مشورت چشم خود را كور كردن نيست، بلكه از چراغهاى ديگر بهره گرفتن است.
❇️ اين اشتباه است كه با امر و نهى ديگران حركت كنيم. چه بسا آنچه كه ملاك نهى است باعث حركت من و تشويق من باشد؛ چون شرايط و موقعيتها و محيطها يكسان نيست.
📚 مسئوليت و سازندگى، ص 30
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅ انسان مجبور است كه آزاد باشد و اين همان تعبير دقيقى است كه امام مطرح مى كنند: «لا جَبْرَ وَ لا تَفْويِضَ بَلْ امْرٌ بَيْنَ الامْرَيْنِ»؛ يعنى انسان هر دو را دارد.
✅ انسان مجبور است كه آزاد باشد و چيزى است بين اين دو؛ يعنى جبر در اختيار و اختيار در عمل.
📚 حركت، ص 78
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
💠 اين شيطانها هستند كه براى مبارزه آماده شده اند و سواره ها و پياده ها را تهيه كرده اند و دسته به راه انداخته و لشكرهايى شكل داده اند.
💠 و اين شيطانها هستند كه از راههاى گوناگون شروع مى كنند، حتى از راه عبادت، تو را بى كار مى كنند. مى گويند نماز نخوان، مردم خيال مى كنند كه تو ريا كرده اى. و تو بى خيال براى اينكه ريا نكنى، نمازت را نمى خوانى و يا نماز شب را كنار مى گذارى.
💠 غافل از آنكه تو به خاطر مردم نماز نخوانده اى و گرفتار اين رياى منحوستر شده اى. آخر با گفتن مردم و خيال آنها، تو ريا كار نمى شوى. ريا هنگامى است كه آنها محرك تو باشند و در تو اثر بگذارند.
💠 استادى مى گفت: شيطان دشمن است و براى دشمنى و مبارزه مى كوشد تا ريشه ها را بخشكاند و اگر نتوانست از ساقه مى برّد و اگر نتوانست شاخه ها را مى شكند و اگر نتوانست آفتها را به درخت مى بندد و اگر نتوانست ميوه هايش را مى گنداند و حتى پس از جمع آورى، محصول آن را مى سوزاند و با غرور عجب آن را باطل مى كند.
💠 اين شيطان است كه شك و وسوسه راه مى اندازد و اگر نتوانست در اعمال دخالت مى كند و اگر نتواست مى كوشد تا حضور قلب را بگيرد. مى كوشد تا نماز را به آخر وقت بيندازد. مى كوشد تا هزار درگيرى و غفلت پيش بياورد.
📚 صراط، ص 110
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie
✅ امامت ادامه ى رسالت است. در حالى كه فقاهت زمينه ساز امامت است، نه ادامه آن.
✅ كه امامت قطع نشده و برچيده نشده كه امام هست در حالى كه ديگر رسالتى و رسولى نيست.
📚 انتظار، ص 141
🆔 کانال👈 https://eitaa.com/cheshmeyejarie