🔹اخبار فرهنگی دامغان (۲۳۳)
اجتماع طلاب، اساتيد حوزه علميه و مردم متدين و انقلابي دامغان در محکوميت اهانت وقيحانه به ساحت قدسي پيامبر اعظم (ص) -با رعايت دستورالعملهاي بهداشتي-
زمان: عصر پنجشنبه ۲۰ شهريور
همراه با اقامه نماز مغرب و عشا
مکان: آستان مطهر امامزادگان جعفر و محمد علیهما السلام
سخنران: حجت الاسلام والمسلمین حسینیان
@danghan220
▪️تالیفات عاشورایی، نویسندگان دامغانی 5⃣
نام کتاب: احکام عزاداری
نویسنده: حجت الاسلام والمسلمین حاج سیدمحمد شمسی پور
انتشارات: نشر حنظله
چاپ اول: تابستان ۱۳۹۹
تعداد صفحات: ۷۳ صفحه
نویسنده گرانقدر که سالها به ترویج احکام و بیان احکام شرعی اهتمام دارند، در این کتاب، به گردآوری ده مقاله کوتاه درباره احکام عزاداری که پیشتر در سال ۱۳۹۷ در هفته نامه کویر تقریر نموده، پرداختهاند و موضوعات مختلفی از جمله احکام شبیه خوانی، برهنه شدن و لطمه زدن به بدن، قمه زنی، عَلم گردانی و ... را مورد بحث و بررسی قرار دادهاند.
این کتاب به قیمت ۶۰۰۰ هزار تومان در کتابفروشیهای دامغان عرضه میگردد.
@damghan220
🔹تالیفات عاشورایی، نویسندگان دامغانی 6⃣
نام کتاب: تاریخ کربلا
نویسنده: حجت الاسلام والمسلمین مرحوم حاج سید عبدالله مجیدی
موضوع: شرح ماجرای ولادت تاشهادت سیدالشهدا علیه السلام و کاروان اسرا تا هنگام بازگشت به مدینه
تعداد صفحات: ۳۳۶ صفحه
چاپ اول: ۱۳۹۰ ش
انتشارات: زلال کوثر. قم
نویسنده گرانقدر در این اثر که حاصل شصت سال موعظه و خطابه ایشان در مجالس سوگواری بوده که البته بخش بیان نکات تاریخی آن برای شنوندگان از جذابیت زیادی برخوردار بوده است، به گردآوری تاریخ کربلا از منابع مورد اطمینان پرداخته است.
این کتاب پس از ارتحال ایشان و به کوشش همشهری گرامی جناب آقای رضا باقریان تهیه و تنظیم شده است.
بخشهای اصلی این کتاب عبارت است از:
- ولادت امام حسین علیه السلام و برخی از مناقب و فضائل ایشان
- حرکت امام حسین علیه السلام از مدینه تا پیش از ورود به سرزمین کربلا
- از ورود به کربلا تا لحظه شهادت
- در بیان وقایع پس از شهادت آن حضرت
مجموعه اشعار مرحوم مجیدی و نیز پژوهش میدانی ایشان در معرفی عالمان و روحانیان قدیمی دامغان، دو اثر دیگری است که قرار است به همت خانواده آن مرحوم انتشار یابد.
@damghan220
هدایت شده از آموزش امر به معروف (دوره مقدماتی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ اقدام #تحسین_برانگیز معلم #فهیم و #متعهد در پی حذف تصویر قرآن از کتاب درسی
#ما_اثر_گذاریم
#بی_تفاوت_نباشیم
🍀
🌺🍀
💠💠💠💠
📲👇
@AmoozesheAmrebemarouf
▪️زیور بندگی
عبادت و پرستش آفریدگار که ذرات عالم را فراگرفته و هر موجودی را به اندازه بهره ای که از معرفت و همت دارد، در برگرفته، به پیشوایی پیشوایان معصوم علیهم السلام که پیشگامان عابدان و پیشوایان سالکان به شمار میروند، مسیر رسیدن به سرسلسله حقیقت را بر انسان هموار میسازد.
اما در این میان، برای عبادت که خود زینت هر انسان عابد میباشد، زینت و زیوری است که عبودیت و بندگی را هرچه بیشتر جلوهگر و چشم نواز میکند؛ هم او که در روز واپسین در پی بانگ رسای پروردگار به " اَینَ زینُ العابِدِین؟" - کجاست زیور عبادت کنندگان،- از جای برخاسته و از بین میلیاردها انسان خداجو، تنها اوست که آوای آفریدگار منان را اجابت میکند.
آری، حضرت سیدالساجدین، امام زین العابدین علیه السلام است که در میان تمام خلائق، به چنین وصفی ملقب گشته است. بی تردید باید در این توصیف بلندوالا، رازی باشد، به ویژه آنکه حضرتش عبادات پر مشقت و پرتکرار خود را در مقایسه با عبادتهای امیر مؤمنان علیه السلام اندک به حساب آورده و میفرمودند: "مَن یَقوی علی عباده علی بن ابی طالب علیه السلام" - چه کسی طاقت بر عبادت های علی بن ابیطالب علیه السلام دارد؟!-
بر تارک تاریخ زندگانی حضرت اگرچه فروغ آفتاب نماز و نیایش میدرخشد و چنان بوده که حضرتش را به دوام نماز و دعا توصیف نمودهاند، اما بی گمان عبادت حضرت زین العابدین علیه السلام به محدود به چنین عباداتی نبوده است. انفاق، احسان مالی و حمایت های معنوی ایشان از مردم مسلمان حتی غیر شیعیان و از جمله تعلیم و ترتیب و سپس آزاد کردن صدها برده و کنیز، بخش مهمی از سیره عبادی آن حضرت بوده که به اساس "یُقیمُون الصَّلاهَ و یُوتُونَ الزَّکاهَ" کمک مومنانه در کنار عبادت های فردی شاخصه برجسته آن زینت اهل عبادت بوده است.
براستی، غربت پیشوای چهارمین، چه در زمان حیات ایشان و چه پس از شهادتشان، بسی جانگداز است؛ آنان که امام را امام بیماران دانسته و فقط نام حضرتش را سرآغاز دعا برای شفای دردمندان به زبان می آورند و آنان که حضرتش را امام دعا و نیایش خوانده و جز نشستن بر سجاده عبادت، تصویر دیگری از آن امام بزرگوار در ذهن ندارند و آنها که با نگاهی جامع به سیره عبادی ایشان نمینگرند...
#ترابی
#گزاره_های_دینی
@damghan220
▪️باران اشک
امام سجاد علیه السلام بعد از کربلا بسیار میگریست، غلامش پرسید: مگر نگفتید شهادت ارث ماست؟ چرا این قدر گریه میکنید؟ فرمودند: شهادت آری، اما اولین بار است که آل محمد علیهم السلام اسارت را به خود دیده...
@damghan220
4_5949644399297167648.mp3
2.83M
🎙 نوای روضه خوانی آیت الله حاج سیدمحمد شاهچراغی در مصیبت شهادت امام سجاد علیه السلام
کاری از: مؤسسه پژوهشی بیت الهدی قم
@damghan220
هدایت شده از خبرنامه طلاب دامغانی
تقدیرازمعلم مبتکر دامغانی در دفاع از قرآن کریم با حضور مدیر کل تبلیغات اسلامی استان رییس اداره تبلیغات اسلامی ورییس آموزش وپرورش دامغان
https://eitaa.com/khabarnamehtollabdamghani
دیار تدین و تمدن
🔺مزار عارف واصل آیت الحق مرحوم حاج میرزا علی اکبر معلم دامغانی در صحن آرامستان بُکیر بن اَعین دامغ
💠 همراه با خاطرات ماه محرم ۱۳۹۹
چند سالی است که توفیق عرض ارادت و نوکری در آستان کبریایی حضرت سیدالشهدا علیه السلام را دارم و همواره بنا را بر این گذاشتهام تا از آن دسته گویندگان و سخنرانانی نباشم که تنها به فکر سخنوری و افاده به دیگران هستند، بلکه به دنبال استفاده و بهره بردن از اطلاعات و اعتقادات زلال مردمی هستم که گاهی یک سخن کوتاه و یا خاطرهشان بیش از چند ساعت کتاب خواندن به انسان سود میرساند.
الغرض، شب پنجم ماه محرم وقتی در صحن بُکیر بن اعین دامغان و در جوار تربت رادمردانی از تبار علم و ایمان همچون آیت الله خدایی، آقا شیخ غلامحسین خیری و میرزا علی اکبر معلم دامغانی -علیهم الرحمه- از حقیقتی سخن میگفتم که مایه امتیاز آن گرامیان نسبت به سایر مردم میباشد، یکی از همشهریان مورد اطمینان پس از منبر در پایین پای قبر مرحوم اقای معلم مرا صدا زد و گفت: بنده از آقا میرزا علی اکبر معلم خاطره ای شنیدنی دارم و آنگاه خاطره اش را برایم بازگو کرد؛
"سالهای پیش وقتی برای تعمیر دستگاهی به تهران رفته بودم، مدیر آن کارگاه تعمیراتی پس از آنکه فهمید اهل دامغان هستم، با لحن دلنشینی گفت: دامغان، شهر آقا میرزا علی اکبر معلم."
و سپس ادامه داد:
"من سالها با فرزند ایشان دوست بودم و با یکدیگر رفت و آمد داشتیم. یک بار که با دامغان آمده بودم و قصد داشتم با فرزند ایشان به تهران برگردیم، مرحوم آقا میرزا علی اکبر فرمودند: من هم با شما میایم. پس به اتفاق ایشان به سمت تهران حرکت کردیم. در بین راه، مرحوم آقا از من خواستند توقف کنم. فورا ماشین را کنار جاده خاموش کردم و منتظر عکس العمل ایشان شدم. دیدم که آن ولی خدا از اتومبیل پیاده شد و با کمی فاصله از ما در بیابان بر روی زمین نشست، دستانش را به سمت آسمان بلند کرد و پس از چند دقیقه، سوار ماشین شد.
در بین راه از مرحوم آقای معلم پرسیدم: ممکن است راز این کارتان را به ما بفرمایید. ایشان پاسخ دادند: در آن لحظه مومنی را به خاک سپردند که به وضع بدی گرفتار شده بود. از خداوند خواستم امر او را آسان گرداند.
آنگاه کنجکاوانه دوباره پرسیدم: آقا! چطور میتوان به چنین توفیقاتی دست یافت؟ آقا فرمودند: هر وقت خوشیهای دنیا در نظرت ارزشمند نبود و برایت مثل یک مشت شن و خاک بود، این توفیقات شامل حالت خواهد شد."
۲۶ محرم ۱۴۴۲
دیار تدین و تمدن
مصطفی ترابی
@damghan220