🌹☘️🌹
🌺معارفی از جزء اول قرآن کریم 🌺
◀️در سختی ها و مشکلات زندگی از صبر و نماز مدد بگیرید
✳️استعانت یعنى کمک خواستن و این وقتى است كه انسان به تنهایى نتواند مشکلی را كه پیش آمده بر وفق مصلحت خود برطرف سازد. خداوند متعال فرمود: اِسْتَعِینُواْ بِالصَّبرِْ وَ الصَّلَوةِ؛ در سختی ها و مشکلات خود از صبر و نماز كمك بگیرید که این دو، بهترین وسیله براى پیروزیند؛ چون صبر در هر بلا و حادثه عظیمى آن را كوچك و ناچیز ساخته و نماز هم كه توجه به خدا و پناه بردن به اوست، روح ایمان را زنده مىسازد و به آدمى مىفهماند كه به جایى تكیه زده كه ویران شدنی و از هم گسستنى نیست.
در برخی روایات، روزه به عنوان مصداقی برای صبر معرفی شده است که افراد می توانند برای پیروزی بر مشکلات خود از آن کمک بگیرند
◀️پنج ویژگی نجات بخش در متقین
✅آنچه باعث می شود تا متقین از قرآن بهره مند شوند پنج خصلت است که آنها با تکیه بر فطرت پاک خدادی صاحب آن شده اندآن پنج خصلت عبارتند از: به نادیدنی هایی که وحی از آن خبر می دهد ایمان دارند (یُؤْمِنُونَ بِالْغَیْبِ)، داشتن ارتباط با خدا (یُقِیمُونَ الصَّلَوةَ)، بی هیچ چشمداشتی از هر آنچه که خدا روزی آنها کرده است به دیگران انفاق می کنند (ممِّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ)، به آنچه که بر تو و پیامبران پیش از تو وحی کردیم ایمان دارند (یُؤْمِنُونَ بمَِا أُنزِلَ إِلَیْكَ وَ مَا أُنزِلَ مِن قَبْلِكَ) و به جهان پس از مرگ، ایمان دارند و هرگز آن را فراموش نمی کنند(بِالاَْخِرَةِ هُمْ یُوقِنُونَ)
◀️احمق کیست؟قرآن کریم اعراض از صراط مستقیم و دین را حماقت محض می داند؛
بر این اساس، هر کس به هر اندازه که از این جاده دین، خارج شود به همان اندازه بی عقل است و احمق. در این معادله قرآنی، میزان بهره هوشی یا نوع مدرک تحصیلی کاملا هیچ نقشی ندارد؛ بلکه شاخص بهره عقلی میزان عبودیت است و بس.🌸🌹
☘️🌹☘️🌹☘️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◽️مَا اسْتَوْدَعَ اللّهُ امْرَأً عَقْلاً إِلاَّ اسْتَنْقَذَهُ بِهِ يَوْماً ما!
🟤خداوند هيچ نوع عقلى را در وجود كسى به وديعت ننهاده جز اين كه روزى به وسيله آن وى را نجات خواهد داد»
📘#حکمت_407
⚜ امیرالمومنین علیه السلام درباره عصر ظهور حضرت مهدی علیهالسلام میفرمایند:
🔅«(در روزگار ظهور، زندگی آن قدر شیرین خواهد شد که) زندگان شما آرزو میکنند ای کاش زود مردگان رجعت کنند و در آن روزگار لذّت ببرند و این اتفاق خواهد افتاد».
🔅«وليَتَمَنَّيَنَّ أحياؤُكُم لِأَمواتِكُم رَجعَةَ الكَرَّةِ عَمّا قَليلٍ فَيُعَيَّشوا إذَن، فَإِنَّ ذلِكَ كائِنٌ».
📚شرح نهج البلاغه، ابن میثم، ج ۳، ص ۹.
📚بحار الأنوار، ج ۵۱، ص ۱۲۰
دعا کنیم بیاید مسافری که نیامد
🍃الّلهُـمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَـــ الْـــــــــــــفَرَج🍃
🌺💫💐
🔹معارفی از جزء دوم قرآن کریم🔹
💫حرکت، سرعت، سبقت💫
: فَاسْتَبِقُواْ الْخَیرَْاتِ (148- بقره)
🔸توصیه قرآن کریم در انجام امور خیر و عمل صالح، ابتدا حرکت است و بعد سرعت است و سپس سبقت.
☘️آنچه که ما با آن امتحان میشویم؟
جهان، صحنه آزمون الهی است. کسی وارد بهشت نمیشود مگر آنکه با موفقیت این آزمونها را که پیشینیان هم به آن آزموده شدند یکی پس از دیگری پشت سر گذاشته و سربلند بیرون آید.
💫تقوا مهمترین اثر و شاخص قبولی روزه💫
. هر کس به خود مراجعه کند و با توجه به تأثیری که روزه در تقوا سازی او داشته است به روزه خود نمره دهد و بداند که این کار، عمل به توصیه امیرالمؤمنین علیهالسلام است که فرمود: حَاسِبُوا أَنْفُسَکُمْ قَبْلَ أَنْ تُحَاسَبُوا عملکرد جان خود را محاسبه کنید قبل از آنکه در قیامت آن را به حساب کشند
🔻دو شرط مهم در اجابت دعا🔻
یکی اینکه دعا باید حقیقتاً دعا باشد. «أُجِیبُ دَعْوَةَ الدَّاعِ إِذَا دَعَانِ» مانند آن است که بگوییم: عالم را احترام کن در صورتی که عالم باشد. این جمله یعنی آن عالمی را احترام کن که حقیقتاً عالم باشد و به علم خود عمل کند. جمله إِذا «دَعانِ» نیز میفهماند که وعده اجابت در مورد دعایی است که حقیقتاً دعا باشد یعنی قلب دعاکننده آن با زبانش موافق باشد؛ چون دعای حقیقی آن دعائی است که قبل از زبان سر، زبان قلب و فطرت که دروغ در کارش نیست آن را بخواهد.
دوم اینکه فرمود «دَعَانِ؛ مرا بخواند». دعایی وعده اجابت دارد که دعاکننده واقعاً آن را از خدا بخواهد؛ پس اگر کسی به زبان، خدا را خواند و در دل، امیدش به اسباب عادی و امور وهمی بود چنین کسی خدا را به دل نخوانده و شرط اجابت دعا را رعایت نکرده است.
🔵 جنگ تا کی ادامه خواهد داشت؟
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که این جنگ افروزی های دشمنان بر علیه اسلام و مسلمانی از هر دو نوع، نرم و سخت یا گرم و سردش تا به کی ادامه خواهد داشت؟ آیا این نظریه درست است که اگر ما دست دوستی به سوی آنان دراز کنیم و بر سر میز مذاکره به هم لبخند بزنیم و در مقابل دوربینهای خبری دست یکدیگر به محکمی بفشاریم این فشارها بر داشته میشود؟
ی مسلمانان بدانید جنگ دشمن با شما پایانی ندارد؛ هدف دشمن، گرفتن دین شماست و او به کمتر از این راضی نیست؛ البته اگر بتواند. پس باید به هوش بود و فریب دستهای مخملین و حرفهای رویایی او را نخورد.
مگر آنکه دست از دشمنی بردارد و بر تمام قراردادهایی که بین دو طرف بسته میشود به واقع پایبند باشداینجاست که جنگ خاتمه یافته اما بیداری و حفظ آمادگی ادامه مییابد.
🌺💫💐🌟💐💫🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💎اعتماد به خدا، لازمۀ ایمان
▫️لَا يَصْدُقُ إِيمَانُ عَبْدٍ، حَتَّى يَكُونَ بِمَا فِي يَدِ اللَّهِ، أَوْثَقَ مِنْهُ بِمَا فِي يَدِه.
🟤 ايمان بنده اى درست نباشد جز آن كه اعتماد او به آنچه در دست خداست بيشتر از آن باشد كه در دست اوست.
📘#حکمت_310
💢نکوهش تجمل گرایی
💕مردى از كارگزاران كاخى شكوهمند برافراخت امیرالمومنین علی علیهالسلام فرمود:سکه های نقره سرهای خود را بیرون کردند همانا ساختمان از ثروت تو میگوید.
🍁و بنى رجل من عمّاله بناءً فخماً فقال الامام عليه السلام :أَطْلَعَتِ الْوَرِقُ رُؤُوسَهَا!إِنَّ الْبِنَاءَ لَيَصِفُ عَنْكَ الْغِنَى.
🍂مكرر در نهج البلاغه ديده ايم كه اميرمومنان على علیه السلام درباره وضع خانه هاى مختلف سخن گفته و انگشت روى جزئيات گذاشته است و رهبرى و هدايت خود را از اين طريق كامل كرده است.اينگونه حوادث نشان مى دهد كه تا چه اندازه پيشوايان اسلام به مسائل تربيتى و اخلاقى اهميت مى دادند و به اصطلاح از هر سوژه اى براى طرح يكى از مسائل اخلاقى بهره مى گرفتند، با موشكافى به اطراف خود مى نگريستند و هر انحرافى را تذكر مى دادند.
🔹️#حکمت_355 نهج البلاغه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با این صدای ملکوتی به ماه مبارک رمضان وارد شویم.
تضادّ نعمتهاى دنيا:
▫️أَيُّهَا النَّاسُ إنَّمَا أَنْتُمْ فِي هذِهِ الدُّنْيَا غَرَضٌ..
🟤 اى مردم ! شما در اين جهان هدفى هستيدکه تيرهاى مرگ يکى بعد از ديگرى به سوى شما پرتاب مى شود همراه هر جرعه اى،بيم گلوگير شدن است،و با هر لقمه اى امکان گرفتن راه نفس به هيچ نعمتى از دنيا نمى رسيد جز اين که نعمت ديگرى را از دست مى دهيد
📘#خطبه_145
♦️دنیا دار مکافات است
🔹عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ هِشَامِ بْنِ سَالِمٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: مَنْ ظَلَمَ مَظْلِمَةً أُخِذَ بِهَا فِي نَفْسِهِ أَوْ فِي مَالِهِ أَوْ فِي وُلْدِهِ .
🔸امام صادق عليه السّلام فرمود:
هر كه ستم بكسى كند بهمان ستم گرفتار شود، در خودش باشد يا در مالش يا در فرزندش.
📚الکافي ج ۲، ص ۳۳۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند:
☀️ روشنایی چشم انسان
از نور علی آفریده شده است
📙 شهر خطبه البیان تنکابنی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴چرا باید نماز بخوانیم؟
اگر نخوانیم چه میشود⁉️
🎧 استاد #قرائتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
فَلْيَتَزَوَّدِ العبدُ مِن دنياهُ لاِخِرتِهِ و مِن حياتِهِ لمَوتِهِ و مِن شَبابِهِ لهَرَمِهِ ؛
فإنّ الدنيا خُلِقَت لَكُم و أنتُم خُلِقتُم لِلآخرةِ .
💠آدمى بايد از دنياى خود ، براى آخرتش و از زندگى خود، براى مردنش و از جوانى خود ، براى پيرى اش توشه برگيرد ؛
زيرا دنيا براى شما آفريده شده است، و شما براى آخرت
📚( تنبيه الخواطر: ۱/ ۱۳۱ )
💠ناپسندی زینت در هنگام مصیبت
🔹 وَ قِيلَ لَهُ عليهالسلام لَوْ غَيَّرْتَ شَيْبَكَ يَا أَمِيرَ اَلْمُؤْمِنِينَ فَقَالَ عليهالسلام اَلْخِضَابُ زِينَةٌ وَ نَحْنُ قَوْمٌ فِي مُصِيبَةٍ
و درود خدا بر او، فرمود: (به امام گفتند چه مىشد موى خود را رنگ مىكردى؟ فرمود) رنگ كردن مو، آرايش است، امّا ما، در عزاى پيامبر صلّى اللّه عليه و آله و سلّم به سر مىبريم
📙#حکمت_437
ا❤️🌺🌸💕⚜✨
ا🌺💛🌿🕊
ا🌸🌿🕊
ا🌿🕊
ا💕
ا✨
⬅️ تفاوت اعتقاد به ظهور با انتظار ظهور
🔺 "نکته ای که باید مورد توجه قرار گیرد این است که:
👈میان "انتظار ظهور"
👈 و "اعتقاد به ظهور" تفاوت بسیاری وجود دارد.
👈زیرا همه شیعیان بلکه بسیاری از ملت های دیگر جهان به ظهور مُصلحی که سرانجام سراسر جهان را پر از عدل و داد کند اعتقاد دارند،
👈ولی همه آنانی که اعتقاد به این حقیقت دارند در انتظار تحقّق آن نیستند!
♻️ کسی منتظر ظهور امام زمان میباشد که علاوه بر اعتقاد، امید و انتظار درک آن زمان را نیز داشته باشد و بر اساس انتظار و امید، عمل نماید.
👈تمام روایاتی که مسأله انتظار در آنها ستوده شده است بر لزوم امیدواری و امکان وقوع و درک ظهور امام عصر دلالت میکند"
📚 ؛ مقدمه کتاب "صحیفه مهدیه"
🔺 یعنی این تفکر که در دوران زندگی ما آن محبوب دلها ظهور نخواهد کرد، ممنوع!
✨
💕
🌿🕊
🌸🌿🕊
🌺💛🌿🕊
❤️🌺🌸💕⚜✨
🔰 امام علی علیه السلام فرمودند:
🔻لا تَكُنْ عَبْدَ غَيْرِكَ وَ قَدْ جَعَلَكَ اللَّهُ حُرّاً 🔺
📌بنده دیگران نباش، در حالی که خدا تو را آزاد قرار داده است
📝حضرت آقا در سخنرانی ۱۴ خرداد ۱۴۰۰ (قبل از انتخابات ریاستجمهوری آن سال) در مورد حدیث فرمودند: «لا تَکُن عَبدَ غَیرِکَ لَقَد خَلَقَکَ اللهُ حُرّا؛ فرمایش امیرالمؤمنین است؛ تو برده و دنبالهرو دیگران نباش، خدا تو را آزاد آفریده، خودت انتخاب کن، خودت تعیین کن سرنوشت خودت را.» این حدیث یکی از بهترین دلایل جهت حضور در انتخابات می باشد؛ انسانی که تعیین سرنوشت چهار سال کشورش را به دیگران بسپارد و شرکت نکند، بنده دیگران شده است!
📚 نهج البلاغه، #نامه_31
🍃🌺معارفی از جزء سوم قرآن کریم:🍃🌺
لَا إِکْرَاهَ فیِ الدِّینِ قَد تَّبَینََ الرُّشْدُ مِنَ الْغَیِّ (256- بقره)
✳️در دین، هیچ اجباری نیست. همانا راه هدایت از گمراهی، کاملاً مشخص و آشکار شده است.
✅بسیاری با استناد به همین آیه، خود را مجاز به پذیرش و یا عدم پذیرش اصل دین و فروعات آن میدانند به این معنا که گمان میکنند اجازه دارند اصل دین را بپذیرند یا نپذیرند و یا هر کدام از فروعات دین که مایل به انجامش نبودند را به راحتی کنار گذاشته و از آن بگذرند و جالبتر اینکه خیال میکنند دیگران هم حق اعتراض به آنها را ندارند؛ نه حق دارند آنها را امر کنند و نه مجازند ایشان را نهی کنند.
به راستی اگر چنین تفسیر و برداشتی از آیه صحیح بود دیگر چه دلیلی داشت خداوند کسانی که دین را نپذیرفتند و یا به آن عمل نکردند را با آیات عذاب، تهدید کند؟
نکتهای که این عده از آن غفلت کردهاند این است که پیام آیه نفی جبر و اشاره به اصل اراده در خلقت انسان است. خداوند متعال انسانها را به گونهای خلق کرده است که در مقام عمل، توان انتخاب گزینههای مختلف و گاه مخالف را داراست. او هم میتواند عدالت بورزد و هم ظلم کند؛ هم عبادت کند و هم عصیان نماید؛ اما اینکه کدام گزینه برای او مجاز است و کدام برای او ممنوع، بحث دیگری است. یقیناً انسان اجازه ندارد گزینهای را برگزیند که به ضرر دنیا و آخرت اوست.
اگر انسان مختار آفریده شده؛ نه برای آن است که هر کاری که دلش خواست بکند؛ بلکه او آزاد آفریده شد تا آزادانه بین درست و نادرست یکی را انتخاب کند درست و نادرستی را که خدا از طریق دین (عقل سالم و نقل معتبر) بیان کرده است. اگر درست را انتخاب کرد کمال است و بهشت و اگر نادرست را برگزید سقوط است و عذاب.
✳️اسلام، تنها دینی که خدا میپذیرد
منظور از اسلام در این آیه، دینی است الهی که احکام و معارف آن بر سه پایه توحید، معاد و نبوت استوار است. بر این اساس تمام ادیان آسمانی در زمان پیامبر همان عصر، مصداق اسلام است و تبعیت کنندگان آن نیز مسلمان و رستگار خواهند بود.
این آیه خط بطلانی است بر ادیانی که یا الهی نیستند یا اگر در دسته ادیان الهی هستند با آمدن آخرین فرستاده الهی، دیگر منسوخ شدهاند.
سنگ ها را نمی دانم.
اما گنجشک ها مفت نیستند!
قلبشان می تپد.🍃🌸
نگویید سنگ مفت، گنجشک مفت
بعضی آدمها ؛
ناخواسته ؛ همیشه متهم اند!
همیشه مقصرند...
بخاطر سکوتشان.
مهربانیشان.🍃🌸
گذشتشان.
بی کینه بودنشان.
کمک نخواستنشان.
بی آزار بودنشان!
گویی جان می دهند برای اتهام بستن.
و از همه بدتر اینکه ؛🍃🌸
خوبی هایشان زود فراموش می شود
🌺 امام علی (علیهالسلام):
💠 اُمّت اسلام، پس از من، به وسيله ثروت، دچار لغزش مىشوند و با دين خود، بر پروردگارشان منّت مىگذارند و با اين حال، باز هم رحمت خداوند را آرزو مىكنند و خود را از عذاب او در اَمان مىدانند. این در حالى است كه حرامِ خدا را با توسّل به توجيههاى ناصحيح، حلال مىشمارند؛ آنها به نام آب انگور، شراب مینوشند؛ و به نام هديه، رِشوه میگیرند و به نام خريد و فروش، رِبا را جايز مىدانند.
📚منبع: شرح نهج البلاغه ،ج۹، ص۲۰۵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❤️🦋🌸
برای تعجیل در ظهور من زیاد دعا کنید
که خود فرج و نجات شما است.
🪴
👤حضرت مهدی (عج)
🍀
📚کمال الدین، ج۲، ص۴۸۵
🌿
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج 🤲
#جمعه_های_مهدوی
#امام_زمان
🍃
هر روز یک بند ازاستغفار هفتاد بندی مولا امیرالمومنین علی علیه السلام!
#بند_چهاردهم
🪴این استغفار توسط امام علی علیه السلام به یک مرد عرب جهت افزایش رزق و روزی آموزش داده شده!
۱۴- اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ یَصْرِفُ عَنِّی رَحْمَتَکَ أَوْ یُحِلُّ بِی نَقِمَتَکَ أَوْ یَحْرِمُنِی کَرَامَتَکَ أَوْ یُزِیلُ عَنِّی نِعْمَتَکَ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ.
بند ۱۴: با خدایا از تو آمرزش میطلبم از هر گناهی که رحمتت را از من باز میدارد، یا عذابت را بر من فرود میآورد، یا مرا از کرامتت محروم میسازد، یا نعمتت را از من زایل میسازد؛ پس بر محمد آل محمد درود فرست و این گونه گناهانم را بر من بیامرز ای بهترین آمرزندگان!
💠 #تکبر
🔹 امام هادی (علیه السلام):
هر که از مکر خدا و مواخذه دردناک او آسوده خاطر باشد، دچار تکبر می شود تا اینکه قضاى الهى و امر نافذ خداوند بر او جارى شود و هر که خدا را از روى دلیل روشن بشناسد، مصائب دنیا بر او سبک می شود، هر چند با قیچى قطعه قطعه گردد و پراکنده شود.
⚜️ مَنْ أَمِنَ مَكْرَ اَللَّهِ وَ أَلِيمَ أَخْذِهِ تَكَبَّرَ حَتَّى يَحُلَّ بِهِ قَضَاؤُهُ وَ نَافِذُ أَمْرِهِ وَ مَنْ كَانَ عَلَى بَيِّنَةٍ مِنْ رَبِّهِ هَانَتْ عَلَيْهِ مَصَائِبُ اَلدُّنْيَا وَ لَوْ قُرِّضَ وَ نُشِرَ
📚 ترجمه تحف العقول/ص887
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چه بگویم سحرت خیر؟ تو خودت صبح جهانی
من شیدا چه بگویم؟ که تو، هم این و هم آنی
صبح بخیر مهربونم❤️
🍃الّلهُـمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَـــ الْـــــــــــــفَرَج🍃