#تفسیر_قرآن ۱۲۲
#سوره_نحل ، آیه ۳۳ (ادامه)
🔆 «هَلْ يَنْظُرُونَ إِلاَّ أَنْ تَأْتِيَهُمُ الْمَلائِكَةُ أَوْ يَأْتِيَ أَمْرُ رَبِّكَ كَذلِكَ فَعَلَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ ما ظَلَمَهُمُ اللَّهُ وَ لكِنْ كانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ»
🔆 «آیا منتظر چیز دیگری هستند غیر از اینکه ملائکه برای قبض روح اینها بیایند؟ یا یک عذاب ناگهانی بر اینها وارد بشود (و خداوند، ناگهان فرمان ریشه کنی اینها را بدهد) این چنین انجام میدادند کسانی که قبل از اینها بودند (حرکت غلطی را که گذشتگانشان انجام میدادند اینها نیز پی گیری میکردند و اگر خداوند جانشان را در حال شرک بگیرد یا اگر خداوند عذابی بر اینها نازل کند)، ظلمی به اینان نیست و اینها همیشه خودشان به خودشان ظلم میکردند.»
✳️ *«وَ ما ظَلَمَهُمُ اللَّهُ وَ لكِنْ كانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ»*
✍️ در قسمتهای قبل بیان شد آنکس که ظلم و شرک سیره دائم وي شده در شمار «ظالمی انفسهم» قرار می گیرد و استمرار این عمل تا هنگام مرگ، عذاب الهی را برای او رقم میزند.
✅ *خدای سبحان میفرماید: ما ذرهای به کسی ظلم نمیكنیم. اگر جان مخاطبین آیه در حال شرک گرفته میشود یا عذابی بر آنان نازل مي شود، ظلمی به آنان نیست؛ بلكه آنان خود همیشه به خود ظلم کردهاند.*
✍️ مفسری میفرماید: خدای سبحان به این گروه ظلم نکرده است، اگر او اراده ظلم به ایشان را داشت برای آنهاپیغمبر، قرآن و شریعت نازل نمیکرد، درحالیكه حضرت حق کلام خود را بر همه مردم فرود آورده است و آن را بر همگان نازل نموده و هدایت را برای عموم مردم قرار داده است «هُدَیً لِلنّاس».
✳️ خدای سبحان با اعطاء شریعت، نعمت را بر همه بندگان به اتمام رسانده، دستهای وحی را پذیرفته و سعادتمند شده اند و گروهی از آن رو برگردانند و به خود ظلم كردهاند.
🔸 *بیشترین ظلم به نفس قطع كردن شریعت از زندگی است و بیشترین تکریم، جاری كردن آن در زندگی میباشد.*
🔹 اغلب افراد به جایگاه شریعت در زندكی توجهای ندارند؛ در فرهنگ ما اگر مردم با كسی مواجه شوند كه اهمیتی به خواب و خوراک خود نمیدهد خیرخواهانه به او میگویند: اینکار ظلم به خود است، به خودت رحم کن.
💢 *اما به کسی که از قرآن و شریعت فاصله میگیرد گفته نمیشود: به خود ظلم کرده است و با این کار خود را گرفتار شقاوت میكند.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#شب_قدر
🍃🔳🍃🔳
🔹 در بيست و سومين روز ماه مبارک رمضان به رسم ادب خدای سبحان را سپاسگزاریم که دیشب به همه ما اجازه داده شد زیر سایه قرآن قرار بگیریم و هر روز در محضر قرآن حضور پیدا کنیم،
✨ خدایا! تو به ما اذن حضور دادی اگر اجازه تو نبود برای هیچ كس حضور در محضر قرآن میسر نبود، از واسطه فیض مان که شال عزا بر سر افکنده، عاجزانه سپاسگزاریم که دیشب کریمانه وساطت فرمود، در بيست و سومين شب ماه مبارك رمضان زير سايه قرآن قرارگيريم ،امروز هم با وساطت حضرتش بر این سفره حاضر شدیم
☘️ دیشب به ما اجازه داده شد هزار و یک اسم خدا را بر زبان بیاوريم و اين نشان میدهد كه ادب حضور در محضر ولیّ این است که مودب باشی و روی هیچ سببی حساب باز نکنی این چنين در عرصه حضور تثبیت میشوی .
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
١٠٠
#دعاي_افتتاح
اَللّهُمَّ اِنّا نَرْغَبُ اِلَيْكَ فى دَوْلَةٍ كَريمَةٍ تُعِزُّ بِهَا الاِْسْلامَ وَاَهْلَهُ وَتُذِلُّ بِهَا النِّفاقَ وَاَهْلَهُ وَتَجْعَلُنا فيها مِنَالدُّعاةِ اِلى طاعَتِكَ وَالْقادَةِ اِلى سَبيلِكَ وَتَرْزُقُنا بِها كَرامَةَ الدُّنْيا وَالاْخِرَةِ
دولتي كه امام زمان علیه السلام تشكيل مي دهند ، دولتی است با عزت و نصرت ، دولتی است که دین در او ظاهر و سنت پیامبر در آن آشکار مي شود و هيچ كس در آن نگرانی ندارد
حال در دعا میگوییم اللهم انا نرغب الیک في دوله کریمه يعني شدت رغبت و اشتیاق خود را به تشكيل اين دولت نشان می دهیم.
شدت آن از انّا و اشتیاق از نرغب معلوم مي شود.
تا اين فراز اگر از داعی و دعا كننده صحبتی می شد، من و اول شخص بود اما از این جا به بعد ما خواهد شد ، یعنی به مجرد این که صحبت دولت حضرت می شود همه ما خود را در این مجموعه می بینيم و از انزوا جدا گشته و به یک جمع مقتدر پيوست پيدا مي كنيم .
به مجرد این که صحبت از حکومت حضرت است از خجالتی بودن خارج می شويم ، دوستان قدیم خود را یافته و با شوق چشم به راه تشكيل آن هستيم چون دولت، دولت کریمه است .
به هنگام ورود به مسجد الحرام توصيه شده بگوییم: یا جواد و یا کریم ، در واقع این کلمه کریمه را مي آوريم تا همه بدانند نبايد چهره خشني از حكومت حضرت ولي عصر ع به نمايش بگذارند.
کار کریم رسوا کردن نیست، كار كريم قبول کردن هر مراجعه كننده ايي است كه مي خواهد در دولت امام زمان علیه السلام در آرامش باشد علی رغم این که می گویند شمشیر حضرت سراغ گردن ها می آید اما دولت دولت کریمه است کدام کریم با ضعیف برخورد نادرست مي کند و عذر را نمي پذیرد و خوبی کم انسان را زیاد حساب نمي کند؟؟؟
كدام كريمي عطاهایش تنگ نظرانه است ؟
آن برخوردهای نامناسبی که دشمنان ما از حضرت معرفی می کنند دروغ است ، دولت كريمه نمي تواند با مردمش برخورد نامناسبي داشته باشد .
وقتی خود را به یک کریم ارائه مي کنيم عذرما را قبول می کند، کریم شاکی نیست پناهنده به خود را رد نمی کند، کریم فوق ِتصور ِنیاز ِافراد را تأمين میکند ، کریم خورده گیری ندارد و نسبت به گذشته ديگران افشا گری نمي كند
ادامه دارد
استاد بروجردي
كلاس شرح دعاي افتتاح
٩١/٤/٢٧
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ١٩
https://chat.whatsapp.com/KYQlDXg3lyp7GPPZ5ywADF
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK
♦️سوال:
🔹آیا گوش دادن 👂🏻به موسیقی 🎶🎵 روزه را باطل می کند؟
↙️پاسخ:
خیر، ولی به هر حال گوش دادن به موسیقی حرام، جایز نیست.❌❌
---------------
⁉️ سوال: آیا با شروع اذان مغرب افطار جایز است؟
👈 پاسخ :
✍همه مراجع: اگر یقین حاصل شود که وقت داخل شده، اشکال ندارد و اگر شک یا گمان دارد، افطار جایز نیست. [1]
✍آیت الله بهجت: وقت افطار همان وقت مغرب شرعی است که وقت پنهان شدن خورشید در افق زمین مسطح می باشد. [2]
-----------