#آل_يس١٨١
"وَ نُصْرَتِي مُعَدَّةٌ لَكُمْ»
🔹نصرت» به معنی یاری رسانی است.
«مُعَدّة» یعنی مهیا و آماده.
✅زائر آل يس در اين فراز اعلام مي كند آماده ياري رساندن به مولاي خويش است و
نفس، جان و مال خود را آماده کرده تا به یاری مولاي خويش بشتابد.
✅سخن از ياري همگاني و جمعي نیست هرکس خودش به تنهايي با امامش سخن مي گويد، سخن از کمک های ما نیست بلكه سخن از نصرت من است
با توجه به اين فراز هيچ كس گمان نمي كندكه نفعي براي امامش ندارد هركس قادر به ياري رساندن به امام خويش است و وظیفه دارد امامش را یاری كند و این تکلیف از دوش کسي ساقط نيست.
🟩در روايت آمده است :کسی خدمت امام صادق علیه السلام رسید و عرض کرد: ای فرزند رسول خدا! من از نظر بدنی عاجز هستم و نمي توانم شما را یاری نمایم و هیچ کمكي به شما كنم، غير از اینکه از دشمنان شما برائت و بیزاری جویم و بر آنها لعنت فرستم، پس حالم چگونه است؟ امام فرمودند: حدیث کرد مرا پدرم از پدرش از جدّش رسول خدا که فرمود: هر که ضعیف باشد از یاریرسانی به ما اهلبیت، پس لعنت فرستد در خلوتگاههای خود بر دشمنان ما. خداوند صدای او را از تمامی سرزمینها به عرش خود میرساند.
◀️این کمترین یاریای است که محبّ امام میتواند انجام دهد و منظورِ امام صادق علیه السلام آن است که یاری به هر صورتی که ممکن است، رسانده شود و محب، خود را در یاری رساندن آماده کرده باشد.
[1] بحارالانوار، ج 27، ص 223.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
٤٤
#دعاي_مكارم_الاخلاق
وَ مَتِّعْنِي بِهُدًى صَالِحٍ لاَ أَسْتَبْدِلُ بِهِ
خدایا مرا از هدایت صالحی بهره مند کن که آن را با هیچ چیز دیگری عوض نکنم.
عبد نبايد برای خدا تکلیف هدی صالح را مشخص كند زيرا خدا خود می داند براي هر بنده اي چه چيزي هدی صالح است.
خیلی وقت ها انسانها به خدا می گویند: خدایا من می دانم خیرم در فلان كار است لطف کن این خیر را براي من انجام بده!
پیامبر ص می فرمایند: قال الله عزوجل یابن آدم اطعنی فی ما امرتک هر چه به تو گفتم، بگو چشم و در آن چيزهايي كه به تو دستور مي دهم اطاعت مرا بکن . و لا تعلمنی ما یصلحک به من یاد نده چه چیزهایی به مصلحت توست.
یعنی خدای سبحان می داند که انسان را از چه طریقی به مقصد برساند، زيرا یکی را از طریق سلامتی به مقصد می رساند و یکی را از طریق بيماري به مقصد می رساند. یکی را از طریق غنی به مقصد می رساند و یکی را از طریق فقر به مقصد می رساند. ما نبايد برای خدا تعین تکلیف کنيم.
اما بايد هر وضعیتی كه او برای ما پیش می آورد دنبال هدی صالح آن باشيم و بدانيم حتما هدایت ما از اين طريق بوده است و خداي سبحان بدين روش می خواسته ما را به خودش برساند.
پیامبر صلي الله عليه وآله مي فرمايند: الهدی صالح جزء من خمسة و عشرین جزء من نبوة هدایت صالح یک قسمت از بیست و پنج قسمت نبوت است. یعنی اگر کسی هدایت شده یک بیست و پنجم کار نبی را انجام می دهد. و معلوم است هدی صالح را خدا به همه ما می دهد یا تبدیل می کنیم یا نمی کنیم. یا بهره مند می شویم یا نمی شویم. میزان بهره مندی به اندازه ای است که قدر و قيمت آن را بدانيم و با چيز ديگري عوض و نعمت هدايت را به نقمت ضلالت تبديل نكنيم .
ادامه دارد
استاد بروجردي
كلاس شرح صحيفه سجاديه
٨٠/٩/١٠
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ٢١
https://chat.whatsapp.com/Fm4JXIaAh5645ZZFqH8KLp
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK
#عزت_و_ذلت ۲۵
💠 *آراستگی به کمالات و دوری از رذائل، عامل عزّت*
🔆 «وَوَصَّى بِهَا إِبْرَاهِيمُ بَنِيهِ وَيَعْقُوبُ يَا بَنِيَّ إِنَّ اللّهَ اصْطَفَى لَكُمُ الدِّينَ فَلاَ تَمُوتُنَّ إَلاَّ وَأَنتُم مُّسْلِمُونَ»
🔆 «و ابراهيم و يعقوب پسران خود را به همان [آيين] سفارش كردند [و هر دو در وصيتشان چنين گفتند] اى پسران من خداوند براى شما اين دين را برگزيد پس البته نبايد جز مسلمان بميريد»
📔 سوره مبارکه بقره، آیه ۱۳۲
🔹 آیه از وصیتی سخن میگوید که در ميان آل ابراهیم جاری بوده: آیین ابراهیم يعنی پايبندی به آیین توحیدی و چون تمام اديان الهی از تسليم در مقابل معبود سخن میگويند پس همه از آيين ابراهيم سخن میگويند «الإسلام هو التسلیم» اسلام تسلیم در برابر شریعت و اوامر الهی است.
✅ *آیین ابراهيمی یعنی زندگی هدفمند طبق شریعت و قاعده الهی.*
💠 *عامل عزت آنست كه انسان تحت نفوذ شیطان قرار نگيرد* و به کمالات اعتقادی و اخلاقی آراسته شود.
🔸 در این صورت بنده از خزائن بیپایان الهی بهرهمند میشود و آسمانها و زمین مسخر او میشوند.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com