#مناجات
💠 *مناجات التائبین*
🍃🔸 *درمناجات، بندۀ فراری به سوی خدای سبحان باز میگردد.*
✍🏼 «توبه» به معنای رجوع است، رجوع ازخود و گناهان بهسوی حضرت حق؛ گناهانی كه موجب اعتراض و سلب آرامش و دور ماندن از اصل خويش شده است.
✨ *هركسي كو دور ماند از اصل خويش*
*بازجويد روزگار وصل خويش*
🔰 عبد در مناجات تائبين با زيباترين انتخاب كه همان اختيار است به سوی خدا باز میگردد و بهواسطۀ همين بازگشت اختياری است كه آرامش و سكون برجان و دلش مینشيند.
🍃 انسان دراين رجوع بايد «تواب» باشد نه «تائب».
«تائب» به معنای يكبار رجوع به حق است؛ اما «تواب» صيغه مبالغه و رجوع مكرر و پیدرپی است؛ بنابراين اگر بنده بخواهد محبوب حق واقع شود، بايد «تواب» باشد و در هر قدم، بهسوی خداباز گردد.
🔸 *دراين رجوع ،خَلق نقشی ندارد. خلقي كه خود بيمار و معترض است و جز كولهباری ازشكايت ندارد، چه كمكي میتواند دراين رجوع داشته باشد؟!*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#حدیث_روز
💠 *«امام (ره) و شرط توسعه»*
🔷🔹 *از نظریات امام (ره) چنین بر میآید که زن حق حضور در تمامی صحنه های اجتماع، فعالیت و اشتغال را دارد.* از سوی دیگر، نظام نوپای جمهوری اسلامی، هنوز برای ساختن خرابیهای دوران ستمشاهی به درستی قد علم نکرده بود که شیاطین، جنگ، خرابی و ویرانی را برایش تدارک دیدند.
🔹 ادارۀ هشت سال دفاع، یکه و تنها در مقابل دشمنی که از جانب تمامی ابرقدرتهای جهان تامین میشد و پس از آن لزوم ساختن خرابهها و ویرانههای حاصل از جنگ، شرایط را برای حضور اجتماعی زنان هر چه بیشتر آماده میکند؛ اما باید توجه داشت که دیدگاه حضرت امام، عرصۀ فعالیت انسان اعم از زن و مرد را، محدود به حدود الهی و شرعی میداند تا بدین وسیله سلامت جامعه و امکان توسعه کشور فراهم شود.
🔹 هر جا سخن از حضور زن در جامعه و اشتغال وی است، امام خمینی (ره) تاکید میکند:
🍃 *«امروز باید خانمها وظایف اجتماعی و وظایف دینی خودشان را عمل کنند و عفت عمومی را حفظ کنند و روی آن عفت عمومی، کارهای اجتماعی و سیاسی را انجام بدهند.»*
◀️ *شرط اصلی، پرهیز از شئوارگی زن و رعایت حدود شرع و علت حضور، انجام تکلیف و وظیفه است.*
📚 حوزه.نت
🌐 emamraoof.com
#شرح_جامعه_کبیره ۱۰۰
🔆 *«مَنَاراً فِی بِلَادِهِ»*
🔆 «خدای سبحان شما معصومین را نورافكن در شهرها قرار داد.»
🍃🔹 معصومین علیهمالسلام گمراهان را به وسیلۀ نور خویش هدایت میكنند جاهل را عالم و معصیتكار را مطیع میكنند و در نهایت با نورافشانی دائمی خود هر خواهانی را متصف به صفات الهی میسازند
✳️ مرتفعترین جایگاه در این عالم قلب مؤمن است، قلب مؤمن عرشالرحمن است. بهترین جایی كه منار بودن معصومین علیهالسلام ملاحظه میشود دل مؤمن است و هر چه تابش این نور شدیدتر باشد، درك مؤمن افزون تر میشود.
✅ معصوم، عقل كل است و به میزانی كه عقل كل در وجود انسان تجلی كند، درك او افزون میشود و چون این عقل از انسان دور شود فرد كالانعام میشود و نهایت ادراكش امور مادی است.
◀️ *اگر عقل كل تجلی كند عقل معاش و معاد به انسان داده میشود؛ زیرا معاش لازمۀ امر معاد است.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
#شرح_زیارت_امین_الله ۷۶
🔆 *«مُولِعَةً بِذِکرکَ وَ دُعائِک»*
❇️ زائر در این فراز درخواستهای شخصی خود را بیان میدارد و در خدمت معصوم متوجه توانمندیها و قابلیتهای خود میشود.
✍🏼 «دعائک» به همراه «ذکرک» بیان شده است؛ یعنی خدایا، حرص و اشتیاق به درخواست و دعا را در وجودم افزایش بده؛ علاوه بر اشتیاق توجه به خودت؛ اشتیاق به درخواست هم در وجودم قرار بده.
✨ خدایا، همیشه شعلۀ شوق به دعا و درخواست در من فروزان باشد.
🍃🔹 پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله فرمود:
🔆 «الدُّعاءُ مُخُّ العِبادَةِ»
🔆 «دعا مغز و اصل عبادت است.»
📘 بحار الأنوار، ج ۳۷، ص ۳۰۰
💎 خدایا، *همیشه احساس نیاز به تو را داشته باشم* و هیچگاه این احساس نیازم کاهش نیابد.
💎 خدایا، این اعلام نیاز در قالب دعا در وجودم ادامهدار و همیشگی باشد؛ بهگونهای که *در زندگی چیزی جانشین تو نشود؛* بلکه همیشه خواهان ارتباط با اصل خود باشم.
💎 خدایا، آستانۀ درخواستهای مرا بینهایت و نامحدود قرار بده.»
◀️ *درخواست «نامحدود» درخواستی است که از جنس دنیا نباشد.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
🎥 پرسید: اگر ادعای امام حسینی دارین چرا از ظلم به دختران در خیابون حمایت می کنید؟!!
#حدیث_روز
🟩 «مهمترین تکلیف»
🔶🔸 *وقتی صحبت از تکلیف به میان میآید، منظور محدودۀ وسیعی از وظایفی است که بر عهدۀ انسان است.*
🔸 آدمی در مقابل خالق، خانواده، اقوام، همشهریان، هموطنان و همدینان خود و در نهایت، در مقابل همنوعان خود، وظایف متعددی را بر عهده دارد که کسب و کار، تنها محدودۀ بسیار کوچکی از آن را در بر میگیرد.
🔸 در نهاد خانواده، بنا بر قوانین اسلامی، تأمین نیازهای خانواده بر عهده مرد است و مرد مکلف است برای رفع نیازهای معقول و منطقی خانوادۀ خود تلاش کند؛ اما زن در این زمینه هیچ مسؤولیتی بر عهده ندارد.
در مقابل، اسلام، وظیفۀ حمل و زایش و نگهداری و تربیت فرزند را بر عهدۀ زن نهاده است.
🍃 حضرت امام نیز میفرماید: *«شغل تربیت فرزند از همۀ شغلها بالاتر است.»*
◀️ در اینجا مقصود از سخن، چگونگی تربیت کودک نیست، بلکه نفس «تربیت کردن» مورد نظر است.
🌀 نُه ماه همراهی کودک و مادر با هم و سپس وابستگی شدید کودک به مادر برای غذا و مراقبت به همراه مهر و عطوفت مادر، موجب میشود تا مادر جایگاه ویژهای در تربیت کودک و شکلگیری شخصیت وی داشته باشد.
🍃 انسانهای بزرگ پرورش یافتۀ دامان مادران بزرگ هستند.
تاریخ گواهی میدهد که پیامبران اولوالعزم الهی همچون ابراهیم، موسی و عیسی علیهم السلام و حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله، همه از نعمت وجود مادر و تربیت در دامان وی بهرهمند بودهاند.
📚 حوزه.نت
🌐 emamraoof.com