#زیارت_امین_الله ٢۸
🔆 *«مُفَارِقَةً لِأَخْلَاقِ أَعْدَائِك»*
🔆 *«خدایا! میخواهم از اخلاق دشمنانت دور باشم.»*
✳️ «مفارقه» در باب مفاعله است و دلالت بر امری طرفینی دارد به معنای جدایی و دورشدن، یعنی دو دسته یا دو نفر باید از یكدیگر دور بمانند. و در فراز بالا بدین معناست كه نه ظرف وجودی من جای مناسبی برای ساكن شدن خلق اعداء باشد و نه خلق اعداء شرایطی را ببیند كه سراغ من بیاید.
💠 *وقتی از خدا میخواهم خدایا میان من واعداء جدایی قرارده، یعنی خدایا تو یاری كن تا زمین وجود من جایی برای كاشت بخل، حرص، حسادت، شهرت طلبی، دنیا طلبی و قدرت طلبی نباشد، اخلاق اعداء الله همه آلودگیها را در بر می گیرد *
🌀 به شرطی وجود ما جای اخلاق اعداء الله نمیشود كه «مُسْتَنَّةً بِسُنَنِ أَوْلِيَائِك» در زندگیمان محقق شود و عرصه حیاتمان از سیره و روش اولیا رنگ گیرد. به میزانی كه در ظاهر و باطن ما شیوه اولیاء جریان داشته باشد خود به خود اخلاق اعداء از وجود ما دور میشود و به اندازهای كه به سیره و روش خوبان عادت كنیم خود به خود از سیره و روش اعداء جدا خواهیم شد.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
٦
#تفسير_سوره_انعام
ادامه تفسير آيه ١
«ثُمَّ الَّذِينَ كَفَرُواْ بِرَبِّهِم يَعْدِلُونَ»
٢٨-جمال جمیل حق مشغول جلوه گری است، به همین جهت خدای سبحان حمد را اعلام می کند، اما دسته ای این جلوه را بر خود می پوشانند « الَّذِينَ كَفَرُواْ» و کتمان کننده جمال حق مي شوند .
٢٩-چرا خدای سبحان نفرمود: «بالله یعدلون» و فرمود: « بِرَبِّهِم يَعْدِلُونَ»؟ نوع افراد ربوبیت خدا را كفران می کنند و الوهیت حق را قبول دارند. آنها پرورش دهندگی خدای سبحان را نمي پذيرند، این که خدای سبحان مدبر امورشان باشد قبول ندارند.
(رب به معنی مدبر صاحب، مالک، پرورش دهنده، سید)
٣٠-«كلمه ثُمَّ اشاره به اينست كه ابتدا ربوبيت حق را قبول داشتند اما بعد از مدتی كه در عالم طبیعت قرار گرفتند، محجوبیت اين عالم آنها را در حجاب قرار می دهد، به همین جهت از ربوبیت خدا عدول می کنند.
٣١-فرمود :«الست بربکم» نفرمود: «الست بالهکم» اولین پیامی را که من از ربّ شنیدم پیام ربوبیت بود،
خداي سبحان مي فرمايد: من پرورش دهنده شما هستم، آيا قبول دارید؟ «قالوا بلی» همه اقرار كرديم: بله قبول داریم.
بعد از مدتي دسته ای از پذيرش ربوبیت امتناع كردند.
علامت پذیرش ربّ چیست ؟
به اندازه ای که انسان کمالات را در عالم ظاهر ببيند و عالم را جلوه کمالات حق و مولا بداند، به همان اندازه تربیت شده است سپس لسان او لسان حمد می شود (الحمدلله) و به اندازه ای که در عالم ظهور، حق را مشاهده نکند به همان اندازه از تربیت رب بدور است زيرا چشم او به نواقص عالم مي افتد و فقط دنيا و عالم فاني طبيعت را مدنظر قرار مي دهد (دنيا، نقصان است).
این آیه کد اهل تربیت بودن را نشان می دهد.
٣٢_معنای دیگر عدول از ربوبیت: مرحوم ابن عربی می گوید:علامت تربیت یافتگی افراد، موحد بودنشان است، به اندازه ای که باور کردند همه کاره عالم خداي سبحان است، و «خالق السماوات و الارض» و«جاعل الظلمات و النور» فقط او است، انسان تربیت شده ايي خواهد بود و به اندازه ای که در عالم وجود برای دیگران هم نقشی قائل باشد، به همان اندازه تربيت الهي را كتمان كرده است، در واقع از خدا عدول می کند و دیگری را معادل خدا قرار می دهد مثل این که بگویم براي انجام فلان كار اول اميدم به خداست سپس به تلاش فلاني هم اميد دارم ، در اينصورت فاقد تربیت هستم.
«هوالاول و الاخر و الظاهر و الباطن» اول و وسط و آخر خدا است و سايرين هم واسطه فیض هستند.
٣٣-ما حتی نمی گوییم حضرات معصومین در عالم کاره ای هستند «بکم فتح الله، بکم یختم، بکم ینزل الغیث» شما را به عنوان واسطه نهایی فیض در نظر می گیریم و بواسطه شما بزرگان باران رحمت مي بارد.
امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: «نزلونی من ربوبیه و قولوا فیما شئتم» (؟) ما را از سطح خدا پایین بیاورید، حال هرچه می خواهید در مورد ما بگویید، جایگاه ما را پایین تر از جایگاه خالق و به عنوان مخلوق قرار دهید بعد هر تعریفی مي خواهيد، بکنید.
٣٤-بنابراين انسان وقتی وارد عالم طبیعت می شود از عقیده اصلی خودش عدول می کند.
عدول يعني اول اعتقادی صحيحي داشت ، سپس از آن اعتقاد برگشت.
به همین جهت فطرت اوليه همه ما توحیدی است.
ناف ما بر مهر او ببریده اند
عشق او بر جان ما کاریده اند
ادامه دارد
استاد بروجردي
كلاس تفسير سوره انعام
٨٢/٨/١٢
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ٧
https://chat.whatsapp.com/CVxqxiGzmkCJ5try0XgFcZ
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK
#کلام_روز
💠 *مراتب شکر*
✳️ *«سپاسگزاری» در برابر خداوند نعمت گستر در سه مرتبه انجام می پذیرد. قلب، زبان و عمل.*
🌀 الف) *شکر قلبی*
🔸 قلب «سپاسگزار» همواره یاد نعمت و بخشش «نعمت گستر» و بزرگداشت و تعظیم اوست و در برابر بزرگی و توجّه او اظهار کوچکی و نیاز میکند و با تفکر در کارهای بزرگ و مخلوقات گوناگون خدا و اراده خیررسانی به بندگانش، شگفتی خویش را ابراز میدارد و خضوع و خشوعش افزون میگردد.
🌀 ب) *شکر زبانی*
🔸 آن است که شکرگزار به تمجید و ثناگویی و تسبیح و تهلیل «نعمت دهنده» میپردازد و در حد فکر و توان خود، او را میستاید. همینطور در قالب «امر به معروف و نهی از منکر» دیگران را نیز به اطاعت از او وا میدارد.
🌀 ج) *شکر عملی*
🔸 مرحله سوم شکر، سپاسگزاری عملی در برابر «نعمت گستر» است که «نعمت پذیر» باید تلاش کند نعمتهای خدا را در راه نافرمانی او به کار نگیرد، بلکه از آنها برای اطاعت و عبادت او کمک بجوید.
📚 حوزه.نت
🌐 emamraoof.com
#حافظ_شناسی ۱۵
✨ *ای صاحب کرامت شکرانه سلامت*
✨ *روزی تفقدی کن درویش بینوا را*
🔸 ای صاحب احسان و کرم، ای کریم و نیکوکار به شکرانه سلامتي خود از جمیع آفات و بلایا روزی درویش بینوا را مورد تفقد قرار بده، و تفحصی از حالش بکن
✍️ بعضی از شارحین میگویند: صاحب کرامت خطاب به انسان کامل است؛ خدای سبحان او را مظهر نام سلام خویش قرار داده و ایشان به برکت این نام از آفات و تعلقات عالم ماده مصون و از عیوب مبراست
✳️ *حال به شکرانهی عنایت حضرت حق، از وی درخواست میشود نسبت به گدا عنایتی داشته باشد* و تفقدی از حال او بکند به عبارتی دیگر آنست که گدا را از آلوده شدن به تعلقات دنیا رها کندو از او خواسته شده حال که تو طعم بیتعلقی به دنیا را با عنایت معشوق چشیدهای، گدا را از این لذت و شیرینی بینصیب مگذار.
✍️ گفتهاند تفقد بدین معناست که وقتی گدا در حضور معشوق نیست و از لذت حضور خود را محروم ساخته سراغی از او بگیر!
🔹 حافظ بيان میدارد: *من همان درویش بینوایی هستم که دستانم در محضر معشوق خالی است. سرمایههایی که از عالم الست با خود به عالم دنیا آورده بودم همه را از دست دادهام!*
🍀 ای صاحب كرامت تو که جلوهي معشوقي ،معجزه کن تا سرمایه ي از دست رفتهی من بازگردد، معجزه کن تا از تعلقات نامناسب جدا شوم و اسيرالله گردم.
🍀 شما-حضرات معصومين -که جلوه خیر الشاکرین هستيد و حق شکر را بجا میآوريد عنایتی كنيد تا من شاكر شوم.
🔸 *حضرات معصومین علیهمالسلام افاضهی فیض بر خلق را بر خود واجب میدانند و از این رو هیچ منتی بر مخلوقات ندارند، زیرا شکر قرار گرفتن هر چيز در جایگاه اصلی خود است ،وقتي آنان احوالی از درويش بینوا میپرسند و سراغی از او میگيرند جلوه نام شكور خدای سبحان را به نمايش گذاشتهاند و به حق كه بر جای خويش نشستهاند.*
💠 حافظ به انسان کامل عرضه میدارد شما باقی و ابدی هستید و عبد محضايد به درویشی که از اين مقامات بسيار فاصله دارد عنايتی بكنيد و از سر لطف به وی نگاهی بيندازيد و تفقدی بكنيد.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
💢امام جامعه ی اسلامی نه خطا میکند
و نه اشتباه.....
👈آن جامعه ای که پایبند به ارزشهای الهی است، آن جامعه یی که توحید را قبول کرده است، نبوت را قبول کرده است، شریعت الهی را قبول کرده است، هیچ چاره ای ندارد، جز این که در رأس جامعه کسی را بپذیرد که:
او شریعت اسلامی و الهی را می داند؛ از اخلاق فاضله ی الهی برخوردار است؛ #گناه نمی کند؛ #اشتباه مرتکب نمی شود؛ #ظلم نمی کند؛ ارزشهای الهی را بر مسائل و جهات شخصی و گروهی ترجیح می دهد.
👈👈لذا در جامعه ی اسلامی ما و در نظام جمهوری اسلامی این مطلب تأمین شده است.
امام خامنه ای
30 / 2 / 62
↙️این بیان از رهبری ترجمه ای است از این روایت:
إِنَّ الْعَبْدَ إِذَا اخْتَارَهُ اللَّهُ لِأُمُورِ عِبَادِهِ شَرَحَ صَدْرَهُ لِذَلِكَ وَ أَوْدَعَ قَلْبَهُ يَنَابِيعَ الْحِكْمَةِ وَ أَطْلَقَ عَلَى لِسَانِهِ فَلَمْ يَعْيَ بَعْدَهُ بِجَوَابٍ وَ لَمْ تَجِدْ فِيهِ غَيْرَ صَوَابٍ فَهُوَ مُوَفَّقُ مُسَدَّدٌ مُؤَيَّدٌ قَدْ أَمِنَ مِنَ الْخَطَإِ وَ الزَّلَلِ خَصَّهُ بِذَلِكَ لِيَكُونَ ذَلِكَ حُجَّةً عَلَى خَلْقِهِ شَاهِداً عَلَى عِبَادِه
چون خداوند #بنده اى را براى سرپرستى امور بندگانش برگزيند سينه او را براى اين كار گشاده كند و سرچشمه هاى حكمت و دانش را در دلش سپارد و بر زبانش گويايى نهد كه پس از آن از پاسخگويى (به هيچ مسأله اى) در نماند و جز درست نگويد. پس چنين كسى موفّق و استوار شده و تأييد گشته است، و از خطا و لغزشها در امان باشد. خدايش بدين كار ويژگى داده تا حجّت او برآفريدگانش و گواه او بر بندگانش باشد.
-----------_----------------_---------
- تحف العقول ص: 441
- الإحتجاج على أهل اللجاج ج2 ص 436
- بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار ج25 ص 127
- تحف العقول عن آل الرسول ص 441
- الغيبة للنعماني ص 223
- الكافي ج1 202
- كمال الدين و تمام النعمة ج2 ص 680
مسند الإمام الرضا عليه السلام ج1 ص 101
- عيون أخبار الرضا عليه السلام، ج1، ص: 221