☝️☝️دعاي شريف مجير كه در ايام البيض توصيه شده است
١٣ و ١٤ و ١٥ ماه قمري
🔰حضرت امام خامنهای (مدظلهالعالی)
👈شما باید قدرت تحلیل سیاسی پیدا کنید. اگر جوانانی و ملتی بینش سیاسی نداشته باشند، فریب میخورند.
(بیانات در دیدار جمعی از دانشآموزان و دانشجویان، ۱۳۷۰/۰۸/۱۵)
👈آگاهی سیاسی کسب کنید و نسبت به آنچه که میگذرد، هوشیار باشید.
(بیانات در مراسم بیعت دانشجویان، ۱۳۶۸/۰۳/۲۳)
# *دین* _*گریزی* ١
🔆 امام حسین علیهالسلام :
«الناسُ عبیدُ الدنیا و الدین لعق علی السنتهم یحوطونه مادرَّت معایشُهم فاذا مُحَّصوا بالبلاء قَلَّ الدَیّانون.»*
📚(تحف العقول -صفحه ۲۴۵)
«مردم بندۀ دنیا هستند و دین بر زبانشان میچرخد و تا وقتی زندگیهاشان بر محور دین بگردد، در پی آنند، امّا وقتی به وسیلۀ «بلا» آزموده شوند، دینداران اندک میشوند.»
💢کسالت و بی حالی
🌀*تدین شور و شوق و تمایل قلبی لازم دارد.*
🔷 خداوند سبحان، کسالت و بیحالی را یکی از دلایل دین گریزی افراد اعلام میکند. *فردی که شور و شوق لازم را در اجرای اوامر الهی نداشته باشد متدین باقی نخواهد ماند*.
🔸 در عرصه دینداری گاه شرایطی حادث میشود که اشتیاق فرد متدین را برای اطاعت اوامر لازم دارد.
♨️ فردی که حال اجرای فرامین را ندارد و کسالت بر او مستولی شده رفته رفته با ترک وظایف خود از دایره متدینین حذف میشود.البته این آخر ماجرا نیست. وقتی از دایره عبودیت خارج شود به عوارض این عمل دچار خواهد شد و تبعات منفی این ترک عمل او را گرفتار خواهد کرد.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
١٦٤
#تهذيب_نفس
ادامه بحث توكل
اثر توكل انقطاع از خلق و پيوستگي به حق است و اگر اين اثر در ما ديده نشود ، يكي از آثار مهم ايمان مشاهده نخواهد شد چون يكي از خصوصيات مومنين علي ربهم يتوكلون است و اگر اثر ايمان ديده نشود ايمان هم محقق نمي شود يعني اكثريت مردم اعتماد بر اسباب نموده و از سبب ساز بودن خدا غافل هستند
و ما يومن اكثرهم بالله الا و هم مشركون
امام مي فرمايند: چه بسا فردي از طريق استدلال بداند كه خدا بر همه عالم محيط و از نياز همه اجزاء مطلع بوده اما اين علم موجب حياي فرد نمي شود لذا در حضور طفل مميز معصيت نمي كند اما در حضور خدا و ملائك در خلوت معصيت مي كند يعني علم او موجب انصراف او از حرام نيست در حاليكه اگر اندكي مي انديشيد بايد حفظ محضر و احترام به حاضر و منعم و كامل و عظيم را رعايت مي نمود اما علم، او را مودب به اين آداب ننموده است در واقع علم ظاهري موجب رسيدن به حالات و مقامات معنوي نمي گردد.
چه بسا فيلسوفي كه همه عمر خود را براي اثبات توحيد هزينه كرده و بادليل قطعي لا موثر في الوجود الا الله را اثبات مي نمايد اما همين فرد در هنگام نيازمندي دست خود را بسوي خلق دراز نموده و از آنان تقاضاي رفع نياز مي نمايد پس ادراكات عقلي بخودي خود قلب را تحت تأثير قرار نمي دهد و موجب ايمان نمي گردد، حتي گاهي عارفي اصطلاحي كه معارف را حقيقتا نچشيده است، او هم خود را محتاج خلق مي بيند و بجاي اعتماد بر خالق، بر خلق اعتماد مي كند.
حتي فقيه و محدثي كه روايات توكل و ثقه و تفويض را حفظ نموده گاه گرفتار اين بليه شده و بيش از اينكه اعتماد بر خالق داشته باشد اعتماد بر خلق دارد.
ادامه دارد
استاد بروجردي
كلاس شرح تهذيب نفس
٩٩/٨/١٠
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ٢١
https://chat.whatsapp.com/Fm4JXIaAh5645ZZFqH8KLp
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK
#آسیب -شناسی- ارتباطات ٤٤
💢در مبحث آسیبشناسی ارتباطات، بحث دو آفت "حسادت" و "چشم زخم" را به عنوان عوامل آسیب رسان به ارتباطات صحيح پیگیری مي کردیم.
💥"چشم زخم" گاهی نشان تعجب افراد از امتیازات دیگران است و گاه نماد حسادت آنان. اینطور نیست که هرچشم زخمی علامت حسادت باشد اما بسياري از اوقات ريشه در حسادت دارد.
✨ در پایان این بحث به نکتهای در باره استعاذه(پناه بردن) به خدای سبحان از شرّ حسود اشاره میکنیم.
🌀 *پناه بردن به خدا از شرّ حسود*
خدای سبحان در سوره مبارکه فلق، آیه 5 میفرماید:
🔆*«وَ مِنْ شَرِّ حاسِدٍ إذا حَسَد»*
🔆«[بگو پناه میبرم به پروردگار] از شرّ حسود آنگاه که حسد ورزد»
❇️نکته قابل توجه در آیه این است که ما از حسادت مخفی به خدای سبحان پناه نمیبریم بلکه از شرّ حسادت علنی و آشکار به خداوند پناهنده میشویم.
🔸«إذا حَسَد» بيانگر حسادت علني وآشكار است
🔹اين قسمت از آيه معلوم مي كندكه رذيله حسادت پنهانی و مخفیانه در وجود اكثر افراد وجوددارد اما تا زمانی که آشکار نشود ضرری به دیگران وارد نمیکند.
✴️بعضی از مفسرین مي گويند :اگر همه افراد موظفند از شرّ حسادت علنی و رسمی دیگران، دائما به خدای سبحان پناهنده بشوند، نشان مي دهد که در زندگی هر فرد اموری وجود دارد که برای دیگران قابل توجه و تعجب آور است؛
☘️ زیرا در جایی ذکر نشده که این سوره را فقط افراد متمول و پولدار یا افرادی که صاحب جمال یا مقام هستند یا کسانی که از امتیازات خاصی برخوردارند،بخوانند بلکه گفته شده همه افراد با قرائت معوذتین خود را از شرور درامان نگه دارند.
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com