٨٨
#دعاي_افتتاح
ادامه شرح "اَللهُمَ اجْعَلْهُ الدٰاعي اِليٰ كِتاِبك "
اين فراز ابتدا انسان را سراغ کتاب خدا برده و با قرائت قران صامت گویا آمادگی وصال به قرآن ناطق را نصیب او مي نمايد.
وجود مقدس ِداعی الله چند ويژگي دارد:
١-دعوت حضرت عمومی است .
٢-دعوت به قوانین شریعت است که در کتاب الله نيز ذکر شده است .
٣-دعوت همیشگی و مستمر است، الداعی اسم فاعل است یعنی الان دعوت می کند ، بعدا هم دعوت می کند و همیشه این کار را انجام میدهد.
بطور مثال اگر کسی که شما او را خیلی دوست دارید مكررا دعوت کرد و لطفش جاري بود و شما هر روز بدليلي به مهماني او نرفتيد، حتما شرمنده مي شويد و خود را پنهان می کنید .
چرا انقدر ماه شعبان استغفار مي کنیم؟ چه دعوت هایی که ما بدليل اشتغال به مال و فرزند و گرفتاريهاي روزمره لبیک نگفتیم (شغلتنا اموالنا و انفسنا) ، و او همچنان کریمانه دعوت می کند و همه را هم دعوت می کند لازم نیست :
بگویم زشت و زیبا جان مولا درهم است
سفره دعوت او گسترده است .
علامه طباطبایی در بحث وحی مي فرمودند: خدا رحمت خصوصی ندارد همه رحماتش حتی وحی او، عام است خدا نمی خواست وحی را به 124 هزار پیامبر بفرستد خدا می خواست همه با اشارات او آشنا شوند ولی در بين همه مردم فقط 124 هزار پیامبر به خدا جواب دادند خدا بدليل وسعت رحمتش میخواست همه اهل ایماء و اشاره باشند اما خودشان نخواستند، خدا می خواست همه به این مقام برسند .
دعوت حضرت ولی عصر علیه السلام هم عمومي است و خصوصی بودن در کار نیست ، و چون هر دعوتي قائده و قانون دارد افراد زیر بار تقیدات نمی روند و ملاقات و ادراك حضور نصیبشان نمی شود .
ایه الله شاه آبادی هر شب ماه رمضان احیا داشتند ، در واقع به دعوت حق لبيك گفته اند كه وارد ميهمانيهاي شبانه مي شوند اما گروهي خواب شبانه را ترجيح مي دهند.
در داستان حضرت ولی عصر نيز چنین است با وجود اينكه دعوت عمومی است اما بر دسته ای كسالت و غفلت عارض مي شود و به حضرت جواب نمي دهند.
علت این که ماه رمضان ارتباط ما و قران بیشتر از بقیه زمان ها هست این است که می خواهیم در اين ماه مبارك لبيك گوي حضرت ولی عصر علیه السلام باشيم . هرچه خير و بركت هست، در همین قران است .
الداعی الی کتابک
قران مي فرمايد:
وَالْقآئِمَ بِدينِكَ اسْتَخْلِفْهُ فى الاْرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفْتَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِ مَكِّنْ لَهُ دينَهُ الَّذِى ارْتَضَيْتَهُ لَهُ اَبْدِلْهُ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِ اَمْناً يَعْبُدُكَ لا يُشْرِكُ بِكَ شَيْئاً
حضرت به عنوان کسی معرفی می شوند که قیام به دین کرده است (دین حق )، دغدغه حضرت تحقق دین در جامعه است آنچه عمر حضرت را به خود معطوف کرده است تحقق قیامت در زمان ظهور و در سطح کلی عالم و همچنين در زندگی یکایک ما در دنيا است.
این که دو بار کلمه قائم در فاصله کوتاهی ذکر می شود اشاره به این است که العیاذبالله حضرت سر سوزني سهل انگاری ندارند و ما هستيم که سهل انگاری و قصور در پیوست داریم.
هرچه هست از قامت ناساز بی اندام ما است /
ورنه تشریف تو بر بالای کس کوتاه نیست /
او قیام به دین کرده است نه این که بعدا قيام می کند (این توهین به حضرت است ) اسم فاعل یعنی الان قیام به این امر کرده است منتها ما پذیرا نیستیم و قبول نمی کنیم .
خدایا تو به خلافت او در زمین کمک کن همانطور که اولیای قبلی را در زمین خليفه قرار دادی و كمك كردي!
خدایا اگر بخواهي او به عنوان خلیفه تامه تو جلوه گر می شود پس تو جلوه گری اش را بخواه چه در عالم و چه در وجود ما!!!
ادامه دارد
استاد بروجردي
كلاس شرح دعاي افتتاح
٩١/٤/٢٠
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
واتساپ ١٨
https://chat.whatsapp.com/KI6j0VDSFV8I5iix0yt6H8
پيام رسان سروش پلاس
sapp.ir/darmahzareostadbroujerdi
پيام رسان بله
https://ble.im/boroojerdi
پيام رسان گپ
https://gap.im/darmahzar
پيام رسان ايتا
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
تلگرام
@darmahzar
لينك سايت حوزه علميه السلطان علي بن موسي الرضا(ع)👇
http://bit.ly/2WTptgK
🔷س 4072: آیا می توان روزه را بدون سحری گرفت؟ و آیا بوییدن عطر و بوی خوش روزه را باطل میکند؟
✅ج: گرفتن روزه بدون سحری اشکالی ندارد بلکه سحری جزو مستحبات بوده و بهتر است.
بوییدن عطر و بوی خوش نیز روزه را باطل نمی کند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
📸 ☝️حکم روزه دانشآموزان در ماه مبارک رمضان 🔹اگر دانشآموزی میتواند روزه بگیرد، ولی به خاطر این که امسال امتحانات آخر سال، هم زمان با ماه رمضان است، نمیتواند هم درس بخواند هم روزه بگیرد، آیا میتواند چند روز از روزههایش را افطار کند؟ 🔹باید روزه بگیرد و اگر بین روز ادامه روزه برای او مشقت بسیار زیاد داشت، میتواند افطار کند، البته میتواند از شب قبل قصد سفر کرده و در سفر افطار کند و در این صورت فقط قضای روزه لازم است. ✅
#تفسیر_قرآن ۱۱۷
#سوره_نحل، آیه ۳۳
🔆 «هَلْ يَنْظُرُونَ إِلاَّ أَنْ تَأْتِيَهُمُ الْمَلائِكَةُ أَوْ يَأْتِيَ أَمْرُ رَبِّكَ كَذلِكَ فَعَلَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ ما ظَلَمَهُمُ اللَّهُ وَ لكِنْ كانُوا أَنْفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ»
🔆 «آیا آنها انتظاری جز این دارند که فرشتگان (قبض ارواح) به سراغشان بیایند، یا فرمان پروردگارت (برای مجازاتشان) فرا رسد (آنگاه توبه کنند؟! ولی توبه آنها در آن زمان بی اثر است! آری،) کسانی که پیش از ایشان بودند نیز چنین کردند! خداوند به آنها ستم نکرد؛ ولی آنان به خویشتن ستم مینمودند!»
✳️ *ارتباط آیه با آیات سابق*
🔸 خداوند در این آیه از گروهی سخن میگوید که در آيات پيشين درباره آنان چنين گفته است:
🔆 «وَ إِذا قيلَ لَهُمْ ماذا أَنْزَلَ رَبُّكُمْ ؟ قالُوا أَساطيرُ الْأَوَّلينَ»
🔆 و هنگامی که به آنها گفته شود: «پروردگار شما چه نازل کرده است؟» میگویند: «اینها (وحی الهی نیست؛) همان افسانههای دروغین پیشینیان است!»
📔 سوره مبارکه نحل، آيه ٢٤
💢 اينان همان مشرکینی هستند که ما آنان را در شمار ظالمی انفسهم شناختيم «الَّذينَ تَتَوَفَّاهُمُ الْمَلائِكَةُ ظالِمي أَنْفُسِهِمْ».
🔹 بعضی از مفسرین میگویند: دلیل نپذیرفتن وحی و خرافه و قدیمی دانستن مطالب از سوی این گروه دنیا پرستی آنان است.
🌀 زمانی که انسان دنیاپرست شود چه دليلی بر يكتاپرستی او هست زيرا معبود او دنیاست، اگر دنیا معبود کسی شد به طور طبيعی توجّهی به مبدأ أعلی ندارد.
✳️ با توجه به این آیه معلوم میشود آنان که پذيرای وحی نيستند حقيقتاً قابل علاج نیستند، بايد بمیرند و جایی برای زنده ماندن نیست.
💠 *كسانی که وحی را نمیپذيرند یا توسط ملائكه قبض روح میشوند و يا در همين دنيا امنيت زندگی خود را از دست میدهند اينان لياقت آرامش ندارند و گرفتار عذاب میشوند.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com