#عبرتها ۲۸
🔆 *«وَ الَّذِينَ عَمِلُوا السَّيِّئاتِ ثُمَّ تابُوا مِنْ بَعْدِها وَ آمَنُوا إِنَّ رَبَّكَ مِنْ بَعْدِها لَغَفُورٌ رَحِيمٌ»*
🔆 «و كسانى كه مرتكب بدىها وگناهان شده وپس از آن توبه كرده و ايمان آورند، پس از آن توبه، بىگمان پروردگارت آمرزنده و مهربان است.»
📗 سوره اعراف، آیه ۱۵۳
🔷🔹 *از عبرتهای قابل توجه در آیه:*
🔹 ۱. بدترین گناهان حتی گوسالهپرستی که عمل نازیباست، با توبه، مورد مغفرت الهی قرار میگیرد؛
🔹 ۲. رجوع به خداوند میتواند صورت گناه و اثر گناه را از زندگی مستور کند؛
🔹۳. «تابوا و امنوا» یعنی توبه به تنهایی کافی نیست؛ بلکه رجوع به خداوند باید همراه بازسازی اعتقادی باشد. در توبه جهت وجود و قلب انسان باید به سمت خداوند قرار گیرد؛ زیرا جهتگیری قلب بر روی اعمال تاثیرگذار است؛
🔹۴. به واسطۀ وجود پیامبر، خداوند توبۀ بندگان را مورد مغفرت قرار میدهد؛ یعنی مستور ماندن گناهان و کسب توفیقات بعد از توبه به وساطت پیامبر صورت میگیرد؛
💢 * اما اگر وساطت پیامبر نباشد*
🔻اولاً : *عیوب سابق استمرار دارد؛*
🔻ثانیا: *عیوب* بندگان در این عالم *به ظهور و بروز میرسد؛*
🔻ثالثا: *توفیق انجام خیرات و وصول به کمالات بعد از توبه، نصیب فرد نمیشود؛*
🔶🔸 در واقع *هر تائبی باید همراه با سه ایمان باشد:*
🔸١. ایمان به ربوبیت خداوند: تحت تربیت خداوند انسان از گناه رهایی مییابد؛
🔸٢. ایمان به غفوریت خداوند: خداوند بعد از توبه گناهان انسان را مستور میکند؛
🔸 ۳. ایمان به این مطلب که بعد از توبه وصول به کمالات وجود دارد و توفیق نیل به این مراحل با وساطت وجود مقدس پیامبر صورت می گیرد.
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
💧 *با «اشک»، بر اباعبدالله اشک بریزیم.*
📖 هنگامی که بر حسین اشک میریزی، شبیه خوبان عالم میشوی. شبیه پیامبران و اولیاء و شهدا و ملائک...
آری، با این قطرات اشک، چقدر زود شبیه برترینها میشوی!
برای تهیهٔ این کتاب با مؤسسه تماس بگیرید.
📞 02122557092
📱 09209208205
🌐 https://emamraoof.com?p=20926
#فاطمیه ۱۸
🔆 «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيم»
✍🏼 گروهی از بزرگان میگویند: «اهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقيم»،
یعنی خدایا، ما مسیری بدون انحراف میخواهیم، بدون افراط و تفریط که مسیر با من سازگار باشد همان طور که من با مسیر سازگار هستم و مسیر فطرت باشد.
✅ «اهدنا» یعنی مرا در مسیر فطریام ثابت نگه دار!
ما فطرتا عاشق خدا بودیم و به محض گفتن «الست بربکم»، پاسخ «بلی» دادیم.
🔰 آیة الله جوادی آملی میفرماید: درخواست اهدنا، فطرت انسان است؛ صراطِ تکوینی است نه تشریفی. فطرت قبلی من ربوبیت خدا را کامل قبول داشت؛ به همین جهت خود را عبد میدید و ادامه عبودیت را درخواست میکند.
🔶🔸 ما دو نوع سالک داریم:
🔸۱. سالک مجذوب؛
🔸۲. مجذوب سالک.
◀️ *در نوع اول آنقدر مسیر درست را طی میکنیم تا جذب میشویم* و در نوع دوم، *ابتدا جذب میشویم سپس شروع به حرکت میکنیم.*
✳️ در «اهدنا» جمع بین این دو امر است؛ یعنی خدایا، هم جذبۀ تو به میدان بیاید که من سیر کنم و هم *هرچه بیشتر سیر میکنم به تو برسم.*
✅ «اهدنا» یعنی *تو ما را ببر.*
هرچه بیشتر راه را طی کنم، ارادت، یقین، محبت و معرفتم افزون میشود.
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
#زیارت_امین_الله ۹۶
🔆 «مَحبُوبَةً فِی اَرضِکَ وَ سَمائِک»
🍃 *زائر در این فراز محبوبیت زمینی و آسمانی را طالب است.*
⁉️ *محبوبیت آسمانی*چگونه صورت میگیرد؟
✅ در جواب بیان میشود: زائر محبوبیت نزد ملائک را از خداوند میخواهد؛ به میزان ایمان و عمل صالح علاوه بر اینکه محب ملائکه میشود، مورد دعاو استغفار آنان نیز واقع میشود.
🔆 «هُوَ الَّذِي يُصَلِّي عَلَيْكُمْ وَ مَلائِكَتُهُ لِيُخْرِجَكُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ كانَ بِالْمُؤْمِنِينَ رَحِيماً»
🔆 «او كسى است كه بر شما درود مىفرستد و فرشتگان او، تا شما را از تاريكىها به سوى نور، درآورند و او به مؤمنان مهربان است.»
📗 سوره احزاب، آیه ۴۳
🔷*کلید واژه محبوبیت ایمان و عمل صالح است.*
🔶 *ایمان و عمل صالح امری است که امداد نیروهای ملکوتی را به همراه دارد.*
🔷 وقتی آدمی محبوبیت در آسمانها و زمین را طلب میکند *از تنگنظری و نگاه محدود خلاص میشود.*
🔶 ایمان و تقوی و عمل صالح بوی خوشی از اعتقادات در عالم منتشر میکند و *جذبۀ الهی نصیب فرد میشود.*
🔷 هر معصیتی انسان را از محبوبیت محروم میکند؛ چون *باطن فرد نازیبا میشود و این نازیبایی نفرت را در پی دارد.*
📚«برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐emamraoof.com
📝🌐📝🌐📝
💢 #تابلو_نوشته
#سؤالات_شما
#اعتقادی
⭕️پرسش: حجاب از دید حضرت زهرا (س) به چه نحوی بود و حجاب شخص ایشان چگونه بوده است؟
🔘 متن شبهه:
حضرت فاطمه برای۱۴۰۰سال پیش بودند نمیشود الگوی ما باشند اگر الگوی ما باشندیعنی ماهم باید ۹سالگی ازدواج میکردیم؟! الان شرایط فرق کرده ما الگو از همین زمان میخواهیم؟!
🔆 پاسخ شبهه:
1️⃣ گرایش به الگو، نیاز همه انسانها است که در جهت تکامل از آن استفاده کنند و خداوند به طور فطری انسان را اینگونه آفریده است. در علم امروز این مسئله را «همانندسازی» مینامند.
2️⃣ اين شبهه از اينجا نشأت میگيرد که برخی تصور میکنند با تغيير زمان و سبک زندگی، ارزشهای اخلاقی و معنوی نيز تغيير میکنند و جای خوبیها و بدیها عوض میشود؛ در حاليکه آنچه تغيير و تحول پيدا میکند، عنصر زمان و مکان است
3️⃣ در الگوهای دینی، حضور یا عدم حضور افراد و یا گذشت چهارده قرن چیزی را عوض نمیکند؛ زیرا محور اصلی در الگوگیری از معصومین علیهم السلام دستورات دین، معنویات و اصول تربیتی و ارزشهای اخلاقی است که همچون خود دین با مرور زمان پوسیده و کهنه نمیشود.
4️⃣ مفاهيمی مانند حق، تقوا، احسان، راستگويی، صبر، حيا، عفت و پاکدامنی هميشه پسنديده و قابل ستايش بوده و ظلم، دروغگويی، بی عفتی و امثال آن در همه زمانها ناپسند است و با فطرت انسان ناسازگار میباشد. و لذا فضای زندگی، امکانات ، ظواهر مادی، تکنولوژی، زندگی در آسمان خراشها موجب نمیشود جای عفت را با بی عفتی عوض کنيم، دروغ را زيبا و راستگويی را زشت بدانيم.
5️⃣ الگوهای انسانی هيچگاه مخصوص يک دوره زمانی خاص نيستند، چون اگر اینگونه بود دیگر نمیتوانستند الگو قرار گيرند. الگوپذيری انسان امروز از معصومین در واقع، يافتن راهها، خطوط اصلی زندگی و چگونگی رسيدن به کمال و شکوفاسازی استعدادهاست و اين مسئله ارتباطی به زمان و مکان خاصی ندارد.
6️⃣ نکته مهم آن است که الگوی پذیری از معصومان به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم است
1- الگوپذیری مستقیم آن است که کردار و رفتار آن بزرگواران را عیناً تقلید کنیم و به آن عمل نماییم مانند تسبیحات حضرت زهراسلام الله علیها.
2- الگو پذیری غیرمستقیم آن است که حقیقت گفتار و رفتار آنان را درک نماییم و با استفاده از آن حقیقت وظیفه خود را در عرصههای فردی، اجتماعی، سیاسی و… در یابیم.
7️⃣ به عبارت دیگر در الگوگیری گاهی از «قالب» و گاهی از «محتوا» الگوگیری میشود و آنچه مهمتر از شکل و قالب است همان محتوا است و این اصول را باید با توجه به شرایط زمانی و مکانی به کار ببندیم.
به طور مثال گفته شده است که چادر حضرت فاطمه سلام الله علیها وصله داشته است. یا در روايات میبينيم كه حضرت فاطمه زهرا و علی مرتضی عليهما السّلام در يك چهار ديواری كوچك و گلين زندگی میكردند. از يك پوست گوسفند، به عنوان رو اندازشان استفاده میكردند. قالب و شكل اين گونه رفتارها به هيچ وجه در عصر حاضر قابل الگو برداری نيست.
8️⃣ آنچه اهمیت دارد و لازم است الگوگیری شود، همان روح و حقیقت این سیره است که همانا بی اعتنایی به دنیا، قناعت کردن، ساده زیستی و پرهیز از تجملگرایی است که سرمشق دختران و خانوادهها باشد.
9️⃣ در روایتی. امام مهدی علیهالسّلام در توقیع شریفی میفرمایند: «وفِی ابْنَةِ رَسُولِ اللَّهِ صلیاللهعلیهوآلهوسلّم اُسْوَةٌ حَسَنَةٌ؛ دختر رسول خدا، الگوی مناسبی برای من است». در این روایت میبینیم که امام زمان عجل الله تعالی الله فرجه الشریف، حضرت زهرا سلام الله علیها را به عنوان الگو قرار میدهد. وقتی یک مردی یک زن را الگو قرار میدهد به معنای این نیست که رفتار زنانه داشته باشد بلکه از کلیات و اصول اخلاقی الگو استفاده میکنند
#فاطمیه #ایام_فاطمیه
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
#حدیث_روز
💠 *آیین همدلی*
🔶🔸 *صلۀ رحم به اندازهای اهمیت دارد که انجام دادن آن، موجب عاقبت به خیری انسان، استقبال فرشتگان از او در قیامت و سلام و درود آنها بر وی میشود و بریدن از ارحام، باعث لعنت و عاقبت شوم و بازماندن از نجات است.*
🍃🔸 در این میان، کمک مالی به ارحام برای برطرف کردن کمبود اقتصادی آنان، همراه با حفظ آبرو و کرامتشان، پاداشی بسیار بزرگ دارد.
🍃 خداوند در آیه ۲۲سوره محمد میفرماید:
◻️ «و مثل آنان که مال خود را در راه به دست آوردن رضای حق انفاق میکنند و با کمال اطمینان، دل به لطف حق شاد دارند، مانند بوستانی است که در جای بلندی باشد و بارانهای زیادی به موقع بر آن ببارد و حاصلی دو برابر دهد و اگر باران بسیار نیاید، اندک اندک بارد تا به ثمر رسد، خداوند به آنچه انجام میدهید اگاه است.»
🔹 *برای حفظ این عمل پسندیده، میتوان افراد ثروتمند و فقیر را در بین خویشاوندان، شناسایی و از ثروتمندان آنها دعوت کرد و آیات و روایات مربوط به صلۀ رحم را خواند و از آنها خواست هر کس به فراخور توان مالیاش، ماهیانه یا سالانه مبلغی را به معتمدی از بستگان بدهد.*
🔹 با پسانداز این پولها، هنگامی که برای تهیدستان اقوام، مشکلی پیش آمد، میتوان از این پسانداز به آنها کمک کرد تا مرهمی باشد بر زخمهایشان.
✅ *پاداش این اقدام مشکلگشا و غصهبرانداز و خداپسندانه، در آیات قرآن بیان شده است.*
📚 حوزه.نت
🌐emamraoof.com