۱۴۵
#تفسیر_سوره_انعام
📔 *آیۀ ۶۴*
🔆 *«قُلِ اللَّهُ يُنَجِّيكُمْ مِنْهَا وَمِنْ كُلِّ كَرْبٍ ثُمَّ أَنْتُمْ تُشْرِكُونَ»*
✴️ پیامبر، تو از اینها میپرسی چه کسی نجاتتان میدهد؟ خودت بگو و در دهانشان جواب بگذار (هم از خودشان بپرس چه کسی نجاتتان میدهد و هم جواب را در دهانشان بگذار ) که «اللَّهُ يُنَجِّيكُمْ مِنْهَا» خدا شما را از مشکلات نجات میدهد نه فقط از آن ظلمات برّ و بحر «وَمِنْ كُلِّ كَرْبٍ» بلکه از همۀ گرفتاریها شما را نجات میدهد. ولی شما تا یک مدتی بعد از گرفتاری خوب هستید «ثُمَّ أَنْتُمْ تُشْرِكُونَ». سپس مشرک میشوید.
🌀 *تدبر در آیه:*
🔸۱. حروف اصلی شرک و شکر مشترک است جابهجاییِ مختصری در حرف دومی و سومی صورت میگیرد. قرارمان بوده شاکر باشیم بعد از یک مدتی مشرک میشویم فقط عینالفعل و لام الفعل جابهجا شده حرف اول هم سرجایش است؛ اما آن چیزی میشود که اصلاً دوست نداشتیم.
🔸۲. یک نکتۀ لطیفی در باب «كَرْب» آمده، مرحوم علامه میفرماید: «كَرْب» به معنای گره زدن است. غصّهها از آن جهت که در دل انسان گره ایجاد میکند عرب میگوید «كَرْب».
غصههای مختلفی در زندگی میآید، دیگر دل صاف نیست، دل گرهای شده.
🔸۳. یک معنای دیگری هم مطرح میکنند. «كَرْب» به معنای زیر و رو شدن زمین. وقتی غصّه میآید انگار زمین دل، زیر و رو میشود.
حال این زیر و رو شدنِ زمین، گاهی خوب و گاهی بد است. خدا زمینِ دل را شخم زد تا بذر محتبش را بکارد.
وقتِ پاشیده شدن بذر وحدت است؛ اما آن تزلزل و آرامش را خدا از بین میبرد. آن «كَرْب» چیزی است که خدا باید از آن نجاتمان بدهد، نباید در آن متوقف بمانیم.
غصّه، آرامش زندگی را از بین میبرد.
💢در واقع کرب و بلا دو کار میکند: زمین وجودی ما شخم زده میشود، محبت حضرات معصومین بیشتر در این دل مینشیند.
نمیشود نام اباعبدالله را بشنوم و بدون غصّه رد شوم، منتها این مصیبت قرب ایجاد میکند. حجاب نمیآورد، رفع حجاب میکند. فرد تمام مشکلات زندگیاش را فراموش میکند و فقط به مصائب عاشورا میاندیشد.
🔸۴. «قُلِ اللَّهُ يُنَجِّيكُمْ مِنْهَا وَمِنْ كُلِّ كَرْبٍ» خداوند شما را نجات میدهد هم از ظلمات و هم از هر غصّه و اندوهی و هم از هر تلاطمی.
🔸۵. خدا شما را نجات میدهد. بعضیها میگویند مثل اینکه خدا در این آیه خودش را معرفی میکند، میگوید: «من کاشف الکروب هستم.» و کسی سراغم بیاید دیگر غصه برایش نمیگذارم، اما کسی که سراغم نیاید دائم غصههای زندگیش او را در تلاطم قرار میدهد.
📌ادامه دارد...
📚 «برگرفته از بیانات استاد بروجردی»
کلاس تفسیر قرآن
۸۳/۱/۲۹
كانال در محضر استاد بروجردي را در پيام رسانهاي زير دنبال كنيد
تلگرام👇
https://t.me/darmahzar
سایت موسسه👇
emamraoof.com
بله👇
https://ble.ir/Boroojerdi
ایتا👇
https://eitaa.com/darmahzareostadbroujerdi
🎥 آیت الله العظمی جوادی آملی:
" ايام اعتکاف که جزء برکات انقلاب اسلامی و نظام اسلامی هست.
اين انقلاب برکات فراوانی داشت؛ نماز جمعه را احيا کرد، فرهنگ شهادت را احيا کرد، ايثار را احيا کرد، استقلال را احيا کرد، صدها برکات را به همراه آورد، مسئله اعتکاف را هم به همراه آورد. جريان اعتکاف برای رسيدن به اخلاص سهم تعيين کننده ای دارد..."
درس فقه ۹۵/۲/۱
#کلیپ📽
🇮🇷دستاوردهای انقلاب
💠قسمت اول : پیشرفت های پزشکی
⏰ مدت زمان کلیپ: ۱ دقیقه
#کرامت_انسانی ۸۲
🔆 «وَأَنِ اسْتَغْفِرُواْ رَبَّكُمْ ثُمَّ تُوبُواْ إِلَيْهِ يُمَتِّعْكُم مَّتَاعًا حَسَنًا إِلَى أَجَلٍ مُّسَمًّى وَيُؤْتِ كُلَّ ذِي فَضْلٍ فَضْلَهُ وَإِن تَوَلَّوْاْ فَإِنِّيَ أَخَافُ عَلَيْكُمْ عَذَابَ يَوْمٍ كَبِيرٍ»
🔆 «و اينكه از پروردگارتان آمرزش بخواهيد سپس به درگاه او توبه كنيد [تا اينكه] شما را با بهرهمندى نيكويى تا زمانى معين بهرهمند سازد و به هر شايسته نعمتى از كرم خود عطا كند و اگر رويگردان شويد من از عذاب روزى بزرگ بر شما بيمناكم.»
📗 سوره هود، آیه ۳
✅ *یکی از اکرامهای الهی اجازۀ درخواستهای والایی است که به بندگان میدهد.*
⏪️ *درخواستهای افراد نمایانگر هویتشان است.* هرقدر انسان به درجات کمالی بیشتری رسیده باشد خواستههایش هم کمالی میشود و هرقدر اهل دنیا و مادیات باشد خواستههایش هم، رنگ و بوی دنیایی دارد.
⏹️ جنبه بشری انسان گریزناپذیر است؛ چون انسان از ماده است و تا زنده است در این عالم زندگی میکند؛ اما آنچه مهم است اینکه *جنبه مادی او نباید بر جنبه معنویاش غالب باشد و از شدت غلبه ظهور یابد.*
✅ *خداوند بنده را اکرام میکند و به او اجازۀ درخواستی گرانقدر میدهد: درخواست مغفرت. درخواستی که نشان از رفعت جایگاه بنده دارد.*
📚 «برگرفته از بیانات استاد زهره بروجردی»
🌐 emamraoof.com
🔻توصیه حضرت آیتالله خامنهای به معتکفین/ در ایام اعتکاف نماز حضرت جعفر طیار بخوانید.
بسم الله الرّحمن الرّحیم
در ایام اعتکاف اقلّاً یک بار نماز حضرت جعفر را بخوانند اما اگر در هر سه روز اعتکاف این عمل را انجام دهند بهتر است.
🏷 کیفیت #نماز_جعفر_طیار
🔹نماز جعفر طیار دو نماز دو رکعتی است، در هر ركعت حمد و سوره دارد.
🔹بعد از خواندن سوره، ۱۵ مرتبه: «سُبْحانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ للهِ وَ لا الهَ اِلَّا اللهُ وَ اللهُ اَكْبَر» خوانده شود، همين تسبيحات را ۱۰ مرتبه در ركوع و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از ركوع،
و ۱۰ مرتبه در سجده اول و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از آن و ۱۰ مرتبه در سجده دوم و ۱۰ مرتبه بعد از سر برداشتن از آن گفته شود.
🔹در رکوع و سجده میتوان ذکر مخصوص ـ سبحان ربی ... ـ را نگفت، اما احتیاط مستحب آن است که علاوه بر تسبیحات، ذکر نیز گفته شود.
🔹اين نماز سوره مخصوصى ندارد، لكن افضل آن است كه در ركعت اول، سوره «إذا زُلْزِلَتْ» و در ركعت دوم، سوره «وَ الْعادِياتِ» و در ركعت سوم، «إذا جاءَ نَصْرُ اللهِ» و در ركعت چهارم، سوره «قُلْ هُوَ اللهُ اَحَد» خوانده شود.
🌸 چرا جمعه را جمعه نامیدند؟
✨ مردی از محضر امام باقر علیه السلام این سوال را پرسید: حضرت فرمودند:
🟢 خداوند متعال ، در روز جمعه ٬ مخلوقاتش را جمع نمود برای میثاق گرفتن بر ولایت پیامبر (صلوات الله علیه و آله و سلم ) و وصی او امام امیرالمؤمنین علی علیه السلام .
پس این روز را جمعه نامیدند زیرا کل خلق ، در آن جمع شدند.
📚 الکافی ج ۳ ص ۴۱۵