باسمه تعالی
اشکال
با توجه به اینکه به تجربه ثابت شده است که شرکت در انتخابات تاثیر مثبتی در زندگی ما ندارد به چه دلیل باید باز هم در انتخابات شرکت کنیم؟
پاسخ
اولا باید میان شرکت کردن و شرکت نکردن در انتخابات مقایسه کرد که کدام یک به نفع مردم است. باید دید پیامدهای شرکت و عدم شرکت در انتخابات چیست؟
اگر مردم اینگونه فکر کنند که شرکت در انتخابات مفید نیست و شرکت نکنند لازمه اش این است که حاکمان در ردههای مختلف انتخاب نشوند نتیجه آن یا عدم وجود حاکمیت در کشور است که لازمه آن چیزی جز هرج و مرج و نابسامانی و انواع مفاسد دیگر است که قطعاً هیچ عقل سلیمی آن را نمیپذیرد و یا به قدرت رسیدن افرادی با تکیه به زور و قدرت و دیکتاتوری است که این هم مورد قبول هیچ عقل سلیمی نیست.
و یا انتخاب حاکمان با رای کم و ضعیف است که در این صورت هم به ضرر مردم خواهد بود چون پشتوانه مردمی بالا نخواهد داشت و از جهت عملکردی هم موفق نخواهند بود.
اما در صورت شرکت در انتخابات، حاکمان احساس میکنند که زیر نظر مردم قرار دارند و استمرار کار آنها در مسئولیت منوط به جلب رضایت مردم و رای مجدد آنهاست همین مقدار قطعاً تاثیر بالایی در عملکرد آنها دارد. و قابل مقایسه با دو گزینه بالا نیست.
بنابراین شرکت در انتخابات یک ضرورت قطعی است و یقیناً از شرکت نکردن در انتخابات بهتر و مفیدتر و عاقلانهتر است.
ثانیا حاکمان اعم از اینکه لایق و یا نالایق انتخاب شوند در هر صورت منتخب خود مردمند یعنی
مردم آنها را با رای خود روی کار آوردند و ادامه کار آنها نیز با رای مردم است. بنابراین اگر حاکمان لیاقت کافی برای مدیریت ندارند و یا دغدغه لازم برای حل مشکلات مردم را ندارند، این امر ناشی از عدم انتخاب درست خود مردم میباشد و باید از انتخاب نادرست خود گله کنند.
راهکار آن این نیست که از شرکت در انتخابات خود را کنار بکشند بلکه راهکار این است که با حضور پررنگ و حداکثری و با بصیرت و آگاهی بهتر، گزینههای مناسبتری را انتخاب کنند. و از جو زدگی و تاثیرپذیری از شعارهای تبلیغاتی و گروه گرایی و جناح بازی پرهیز کنند و در انتخاب افراد تنها رضایت خدا و مصلحت مردم را مطمح نظر خویش قرار دهند.
ثالثا اینکه بگوییم تجربه نشان داده است که شرکت در انتخابات آثار مثبتی نداشته است یقیناً کم لطفی و سطحی نگریست ایستادگی و مقاومت مردم ایران در عرصههای مختلف با شرکت پر رنگ در انتخابات و راهپیماییهای مختلف و متعدد، باعث استحکام نظام و اقتدار آن در برابر دشمنان خارجی و داخلی و باعث خنثی شدن بسیاری از نقشهها و مکرهای دشمن ملت است.
اگر تا به حال نظام توانسته است در حد بالا امنیت را حفظ کند و در برابر توطئهها و تهدیدها و تحریمهای سنگین با استحکام مقاومت کند مهمترین عامل آن پشتوانه جدی مردمی و دفاع ملت از دستاوردهای انقلاب خویش بوده است و در غیر این صورت، این انقلاب و نظام حتی یک سال هم قدرت مقاومت در برابر این همه توطئهها و تهدیدها را نداشت.
از این گذشته پیشرفت های فراوان کشور در عرصههای مختلف علمی و فناوری و اقتصادی و سیاسی و امنیتی و نظامی به قدری فراوان است که هر انسان مطلع و منصفی،آن را اعتراف دارد. از ذکر مصادیق فراوان صرف نظر میشود.
در جمعبندی، بهترین و منطقیترین گزینه برای تضمین مصالح نسل امروز و نسلهای آینده حفظ دستاوردهای انقلاب و خون صدها هزار شهید با شرکت فعال و پرشور در انتخابات و انتخاب درست با بصیرت و آگاهی بالا است.
نیکزاد
https://eitaa.com/darseostadnikzad
9.56M
👆 خارج اصول، ؛ (۵۲) سال تحصیلی ۱۴۰۲، امارات- بررسی حجیت عقل (۳) از آیت الله نیکزاد
#اصول
🆑 @darseostadnikzad
9.45M
👆درس خارج فقه سال تحصیلی۱۴۰۲؛ فقه و پاسخ گویی به نیازهای متغیر زمان(۲) از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
8.85M
👆 خارج اصول، ؛ (۵۳) سال تحصیلی ۱۴۰۲، امارات- بررسی حجیت عقل (۴) از آیت الله نیکزاد
#اصول
🆑 @darseostadnikzad
9.23M
👆درس خارج فقه سال تحصیلی۱۴۰۲؛ فقه و پاسخ گویی به نیازهای متغیر زمان(۳) از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
3.95M
نقد استاد نیکزاد بر سخنان آقای صالحی نجف آبادی در مورد حاجت خواستن از انبیا و ائمه
#کلام
🆑 @darseostadnikzad
11.94M
👆 خارج اصول، ؛ (۵۴) سال تحصیلی ۱۴۰۲، امارات- بررسی حجیت عقل (۵) تفاوت حقوق و اخلاق و تحلیل قرب الی الله از آیت الله نیکزاد
#اصول
🆑 @darseostadnikzad
8.76M
👆درس خارج فقه سال تحصیلی۱۴۰۲؛ فقه و پاسخ گویی به نیازهای متغیر زمان
(نقد سه دیدگاه در این رابطه) (۴) از آیت الله نیکزاد
#فقه
🆑 @darseostadnikzad
8.32M
👆تفسیر سوره توحید از مفسر گرانقدر آیت الله نیکزاد
#تفسیر
🆑 @darseostadnikzad
10.49M
👆تفسیر سوره تبت از مفسر گرانقدر آیت الله نیکزاد
#تفسیر
🆑 @darseostadnikzad
باسمه تعالی
پرسش قرآنی
جنین شناسان بر اساس شواهد تجربی معتقدند جنین در رحم مادر از رویدادهای پیرامونی خود متأثر می شود و عکس العمل نشان می دهد و آموزش هایی هم پیدا می کند. این امر با آیه ۷۸ سوره نحل که دلالت بر این دارد کودک در هنگام تولد هیچ گونه علم و آگاهی ندارد چگونه سازگاری دارد؟
وَاللَّهُ أَخْرَجَكُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لَا تَعْلَمُونَ شَيْئًا وَجَعَلَ لَكُمُ السَّمْعَ وَالْأَبْصَارَ وَالْأَفْئِدَةَ ۙ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ(نحل/۷۸)
پاسخ اول
ممکن است گفته شود که مراد از علم در آیه بالا علم حصولی است نه اعم از علم حصولی و علم حضوری زیرا جنین پس از ولوج روح به خودش و برخی از حالات خویش علم حضوری دارد.
مرحوم علامه طباطبایی در ذیل این آیه ۷۸ نحل نیز می فرماید که منظور از علم در این آیه علم حصولی است نه علم حضوری.
شاهدی که بر این تفسیر می آورد، آیه ۲۵ سوره حج است که می فرماید: «وَمِنْكُمْ مَنْ يُرَدُّ إِلَىٰ أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِكَيْلَا يَعْلَمَ مِنْ بَعْدِ عِلْمٍ شَيْئًا »
یعنی بعضی از شما به سن انحطاط پیری رسانده می شود که هر چه دانسته همه را فراموش میکند.
علامه می فرماید: با اینکه همین پیران قطعاً دارای علم حضوری به خویشتن و حالات خویش می باشند در عین حال در این آیه به نحو عام از آنها نفی علم شده است. پس مراد از علم در این آیه علم حصولی است.
بر همین منوال میتوان گفت که نفی علم به نحو عام در آیه ۷۸ سوره نحل نیز ناظر به علم حصولی است.
به نظر میرسد این پاسخ قابل نقد است چون طبق گفته جنین شناسان جنین در دوره جنینی آموزشها و اطلاعاتی کسب میکند این اطلاعات از نوع علم حصولی است نه علم حضوری.
مگر اینکه گفته شود که جنین در دوره جنینی با القائات بیرونی و پیرامونی صرفاً استعداد و آمادگی ذهنی و روحی بیشتری برای یادگیری در بعد از تولد پیدا میکند و به تعبیر دیگر گفته شود القائات بیرونی به نحو تکوینی صرفاً باعث شکلگیری خاص شخصیتی او میشود که در آموزشهای بعدی او تاثیر جدی دارد نه اینکه واقعاً شناختها و اطلاعاتی را بالفعل پیدا کند.
پاسخ دوم
میتوان به نحو دیگری پرسش بالا را پاسخ گفت.
و آن اینکه منظور از علم در آیه ۷۸ سوره نحل، علم آگاهانه و علم به علم است نه اصل علم.
یعنی هرچند جنین در دوره جنینی چیزهایی را میآموزد اما به آنچه در دوره جنینی و در رحم مادر یاد می گیرد علم به علم ندارد. در حقیقت مانند شعور غریزی است که شعور آگاهانه نیست.
بعید نیست که گفته شود که مراد از آیه ۲۵ سوره حج در مورد پیران کهنسال هم همین معنا باشد زیرا فراموشی معلومات در سر پیری به معنای زوال معلومات خصولی نیست بلکه به این معناست که به خاطر تغییر ساختار مغزی، توانایی یادآوری معلومات و به تعبیر دیگر علم به علم را ندارند. به همین خاطر اگر با پیشرفت علم ساختار مغزی آنها بهبود پیدا کند همه معلومات پیشین را بازیابی خواهند کرد. والله اعلم
نیکزاد
https://eitaa.com/darseostadnikzad