💠 اهمیت #ادبیات_عرب و دو کتاب اصیل#سیوطی و #مغنی در کلام رهبر معظم انقلاب (دام ظله)
🔸«خب، در مورد زبان عربى كه اين جوان عزيزمان خيلى خوب صحبت كردند و من خيلى خوشم آمد از صحبت ايشان، فراگيرى زبان عربى براى #مكالمه البتّه خوب چيزى است، بلكه به يك معنا بايد گفت لازم است كه اين بتواند عمومى بشود.
🔹زمان ما، دوره جوانى ما و طلبگى ما، اين چيزها اصلًا مورد توجّه نبود، چه برسد به اينكه بخواهد برنامه ريزى بشود؛ حالاها اين چيزها مورد توجّه است و خوب است اين كار انجام بگيرد منتها اين كار، يك هدف است براى فراگيرى زبان، درسى كه ما مي خوانيم، يك #هدف ديگر دارد.
🔸ما درس نحو و صرف را براى اين نمي خوانيم كه با عرب ها عربى حرف بزنيم؛ براى اين مي خوانيم كه نكات موجود در منابع فقهى را يا منابع كلامى را كه كتاب و سنّت است، بفهميم؛ اين را توجّه بكنيد. خيلى ها هستند زبان عربى را هم خيلى خوب صحبت مي كنند، فصيح هم هستند، منتها آن نكته اى را كه ما از يك آيه يا يك روايت به خاطر تسلّط به ادبيّات عرب و تسلّط به نحو و صرف عرب ممكن است بفهميم، نمي توانند بفهمند؛ به اين توجّه داشته باشيد. ياد گرفتن مكالمه زبان عربى نمي تواند ما را از #مُغنى يا از #سيوطى بى نياز كند؛ توجّه به اين معنا باشد».
📅۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵
دیدار با مدیران، مدرسان و طلاب حوزه های علمیه تهران
@darsvareh
💠نماز یکشنبه ذو القعده
این ماه آغاز ماههاى حرام است، و سیّد ابن طاووس نقل کرده که ذو القعده به هنگام سختى شدید گاه استجابت دعاست.
براى روز یکشنبه این ماه نمازى با فضیلت بسیار از رسول خدا صلى الله علیه و آله روایت کرده است.
مختصر آن فضیلت این است که، هرکه آن را بجا آورد، توبه اش پذیرفته حق و گناهش آمرزیده می شود، و طلبکاران او در قیامت از وى راضى گردند، و با ایمان از دنیا برود، و ایمانش از او گرفته نشود و قبرش وسیع و نورانى گردد و پدر و مادرش ازو او راضى شوند، و آمرزش حق نصیب پدر و مادر و فرزندان ونژاد او گردد، و روزى او توسعه یابد و فرشته مرگ در وقت مردن با او مدارا کند، و جانش را به آسانى بستاند.
و کیفیت آن نماز چنین است:
روز یکشنبه غسل بجا آورد و وضو بگیرد و چهار رکعت نماز بخواند، در هر رکعت سوره «حمد» را یک مرتبه و سوره «توحید» را سه مرتبه و سوره «فلق» را یک مرتبه و سوره «ناس» را یک مرتبه بخواند و پس از نماز هفتاد مرتبه اسغفار کند، و استغفار را با:
لا حَوْلَ وَ لا قُوَّةَ اِلّا بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ ختم نماید، سپس بگوید:
یَا عَزِیزُ یَا غَفَّارُ اغْفِرْ لِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمِیعِ الْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ فَإِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلّا أَنْتَ.
♦️ مفاتیح الجنان
#الگوی_تحصیل
#رازهای_موفقیت
✔️ شهید صدر و مطالعه
❓ کسی از استاد شهید آیتالله سید محمدباقر صدر میپرسد : اگر کسی از شما بپرسد که سید محمدباقر صدر چطور سید محمدباقر صدر شد، چه پاسخی میدهید؟
🔹شهید صدر : محمدباقر صدر یعنی ١٠درصد مطالعه و ٩٠درصد اندیشیدن.
❓شما در روز چند ساعت مطالعه میکنید؟
🔹شهید صدر: این طور نپرس. بپرس: در شبانهروز چند ساعت را با کتاب سپری میکنی؟
❓این دو سؤال چه فرقی با هم دارند؟
🔹شهید صدر: اگر از من بپرسی در روز چند ساعت مطالعه میکنی، خواهم گفت روزی ٨ یا ١٠ ساعت. اما اگر از من سؤال کنی که چند ساعت با کتاب هستی، خواهم گفت: در تمام مدت بیداری با کتاب هستم؛ وقتی در خیابان راه میروم، وقتی در مغازه گوشتفروشی منتظرم، وقتی سر سفره غذا نشستهام، وقتی در بسترم و میخواهم بخوابم، در همه این حالات مسئلهای در ذهنم هست و به حل آن فکر میکنم. بنابراین من همیشه با کتاب هستم؛ کتاب با من زندگی میکند و من هم با کتاب زندگی میکنم.
📚 السیرة والمسیرة فی حقائق و وثائق،
ج٢، ص٢٩٢.
•┈••✾••┈•
🔸به نقل از کانال اصول شهید صدر
#طراز_فقاهت
#مقام_معظم_رهبری
💠 جلسه آئین معرفی درسنامهی غناء و موسیقی (متن درس خارج رهبر معظم انقلاب مد ظله العالی)
آیتالله شب زندهدار:
🔹 فقه را با انضباط بخوانید؛ به کتب معتمد رجوع کنید یک کتاب معتمدی که در سابق خوانده می شد #ریاض بود. مرحوم صاحب عروه فرموده بودند: من سی بار کل ریاض را دیده ام؛ یا برای تدریس یا برای تحقیق.
🔹 نفس اگر عادت کند به غناء یا حتی صوت شبههناک؛ دیگر این دل، لذت مناجات و خلوت با خدا را درک نمیکند. شیطان ما را گول میزند؛ بالاخره صدا و سیما موسیقی پخش میکند و حتما بعضی از اینها حرمت دارد.
🔹 رهبر انقلاب نیز این مساله را فرمودهاند و فرمودند: من هر هفته به صداوسیما تذکر میدهم.
🔹 در زمان اواخر پهلوی، روحانی محترمی نزدیک ماهان کرمان، مشغول تبلیغ و خدمت بود. ایشان گفت: بعد از مدتی در این روستا خسته شده بودم و تصمیم بر مهاجرت گرفتم و احدی را از این تصمیم مطلع نکردم. دأبم این بود که ظهرها بعد ناهار می رفتم در اتاقی که پنجره رو به خیابان داشت. رادیو را روشن میکردم تا اخبار گوش دهم؛ گاهی پای رادیو خوابم میبرد و بالتبع بعد از اخبار نیز آهنگ پخش میشد. چند روز بعد شخصی به من گفت: به مسجد جامع رفته بودم به آقای محترمی برخوردم. ایشان به من گفت: به فلانی بگو: نمیخواهد مهاجرت کنی؛ ضمنا رادیو را زیر عمامه ما نگذار. تعبیر «ما» نشان میدهد این عمامه بقیةالله است؛ اگر ملبس شدی از بعضی حلالها هم باید اجتناب کرد؛ چه رسد به حرامها. ما یحتمل به ضرر معنوی را باید پرهیز کنید و آن صفا و جلا را نباید از دست داد.
📅 ۱ مرداد ۱۳۹۸_ مناهج
@darsvareh
سفارش آخر سال_18-2-97.mp3
5.12M
#رازهای_موفقیت
♦ چند نکته درباره #قرائت_قرآن و استفاده از تعطیلات
📆 ۱۸ اردیبهشت ۹۷
🔸 کانال استاد عابدی
درسواره
#طراز_فقاهت #مقام_معظم_رهبری 💠 جلسه آئین معرفی درسنامهی غناء و موسیقی (متن درس خارج رهبر معظم انق
💠 آیتالله محمدمهدی شبزندهدار:
( امروز در مراسم معرفی درسنامه غنا و موسیقی از مجموعه دروس رهبر معظم انقلاب اسلامی)
🔸 #قرائت_قرآن هر شب مقام معظم رهبری به نیت آیت الله العظمی بهجت(ره)
🔹برخی در کلاس درس، ذهن خود را کامل متمرکز بر مطالب استاد نمیکنند.
مقام معظم رهبری در همین رابطه از حضورشان در دروس آیتالله بروجردی یاد میکنند که در آن زمان، همیشه زودتر از موعد، در سر کلاس درس در کنار آیات شیخ لطف الله و علی صافی گلپایگانی و... حاضر می شدند.
🔹#حفظ_مطالب سبب استحضار ذهن است؛ بزرگان ما مطالب علمی را در قالب نظم و نثر به ذهن میسپردند، متاسفانه این مسئله در نظام فعلی حوزه مظلوم واقع شده است.
🔸 مقام معظم رهبری بیان میکردند که من وقتی یک صفحه قرآن را میخواندم خیلی زود حفظ میکردم ولی معالاسف کسی بنده را تشویق نکرد که در نوجوانی و جوانی بتوانم کل قرآن را حفظ کنم با اینکه ایشان تسلط بسیار خوبی بر آیات دارند و در دوره رهبریشان، ۱۲ جزء را حفظ کردند.
🔹طلاب جوان باید دوره نوجوانی و جوانی را مغتنم شمرده و به حفظ قرآن مبادرت ورزند؛ زیرا منبع نورانی عظیمی است که همیشه همراه انسان است و موجب نورانیت ذهن و فکر و قلب انسان خواهد شد.
🔹طلاب باید ارتباط خود را با #فقه_رائج حفظ کنند؛ این مساله، یکی از سفارشات مهم علما و بزرگان ما است.
🔹 #تقریرنویسی مکمل آموزش است؛ تقریر اصلی آن است که مطالب را از استاد بگیریم و تحلیل کنیم و ادله را بررسی کنیم؛ آنچه که موثر است و مقرر را به زوایای مطلب به وقوف میرساند و میتواند مسلط شده و استدلال بیاورد.
🔸 خبرگزاریحوزه
♦️ «در روز حداقل ۸ ساعت کار علمی برای طلبه نیاز است.»
💠 حضرت آیت الله سبحانی (دام ظله):
🔹 طلاب ابتدا باید #هدف خود را مشخص کنند، هدف میتواند برای فعل انسان قانون بسازد.
🔹 امروز جنگ با دشمن، #جنگفرهنگی است و برای حفظ نظام، طلاب باید مجهز به علم باشند باید از نظر علم در مقام پاسخگوئي باشیم.
🔹 برای مسائل #اخلاقی دفترچهای داشته باشید، و به مراقبه و محاسبه بپردازيد که این کار باعث ایجاد نورانیت خاصی در طلبه میشود.
🔹يكي از آفتها در مسير تحصيل استفاده دائم از #گوشيهاي_همراه است كه موجب ميشود فرد از فضاي علمآموزي غافل شود.
🔹امروز #فضای_مجازی بلایی ميباشد که کشورهای اسلامی بهخصوص ایران را فراگرفته است.
🔸 خبرگزاری حوزه
💠 رهبر معظم انقلاب (دام ظله):
♦️ لازم است که [طلبه] مایه داشته باشد و بتواند با متد و روش #فقاهت ، حقایق اسلام را -حالا احکام را اصول را، معارف را- همه چیزهای لازم را حتی تاریخ را.
📌تاریخ اسلام را هم بدون آگاهی و دانش و قدرت تجزیه و تحلیل نمیشود فهمید، اصلاً نمیشود فهمید این زندگی ائمّه علیهمالسّلام را که اینقدر دربارهاش اشتباه کردند، ائمّه علیهمالسّلام را به عنوان یک چهرههای منفی، گریزان از مسؤولیت، تسلیم در مقابل دستگاههای زور و ظلم و جور معرفی کردن این به خاطر عدم فهم روایات و احادیثی بود که در این باب هست.
علمای بزرگ و فقها که به این چیزها خودشان را مشغول نمیکردند، معمولاً طبقات متوسط از اهل علم به این کار خودشان را مشغول میکردند آنها هم نمیتوانستند درست استنباط بکنند.
🔹 بیانات معظم له در مراسم عمامه گذاری در مسجد مجد تهران
۱۵ اسفند ماه ۱۳۶۷
💠 تربیت مدرس و استاد انقلابی در حوزه علمیه
🔻مقام معظم رهبری:
🔹 ...می توان امیدوار بود که در آینده مثلا فرض بفرمایید مدرسین موفق در قم، اغلب #عناصر_انقلابی باشند که در درس، طلبه را با #مفاهیم_انقلابی انس بدهند و آشنا کنند.
🔹در حوزۀ علمیه طلبه نسبت به این معلمی که به او دارد درس می دهد احساس محبت می کند، اظهار علاقه می کند. خب، این علاقه خیلی تأثیر دارد، اگر او یک کلمه بگوید در #جهت_دهی این طلبه، این اثر می گذارد.
🔹 اگر بتوانید کاری کنید که در آینده مثال فرض کنید که در حوزۀ علمیه، پانصد #مدرس_موفق_انقلابی داشته باشیم، ببینید چقدر کار مهمی است، چقدر کار خوبی است؛ ((انقلابی)) به همین معنای واقعی کلمه یعنی معتقد به #مبانی_انقلاب و معتقد به #ارکان_فکری_انقلاب و مُصر بر #اجرایی_کردن_مفاهیم_انقلابی و رسیدن به ارزش ها و آرمان های انقلابی، با این خصوصیات انقلابی بودن؛ آن وقت حوزۀ قم می تواند مثل یک وزنۀ مؤثری در کل نظام تأثیر بگذارد، یعنی می تواند مسیر حرکت کشور را هدایت کند.
🔻مقام معظم رهبری در جای دیگری می فرمایند:
🔹استاد حوزه باید انقلابی باشد،این را با چیزی عوض نکنید،اینکه بنده می گویم انقلابی،منظورم استادی نیست که با انقلاب تضاد نداشته باشد،اندیشه و راهبرد استاد حتی نباید با مشی انقلاب مغایر باشد...
💠 این دیگر چه عشقی است؟!!
🔸 توفیق شد شبی میزبان حضرت آیتالله مصباح یزدی و پروفسور لگنهاوزن باشم. او که یک شخص آمریکایی است و پس از مسلمان شدن به ایران آمده است، آن شب داستان عجیب هدایت یافتن خود را برای حضرت علامه اینگونه نقل کرد:
♦️ سالها پیش که در دانشگاه آمریکا به تدریس مشغول بودم، شاگردی ایرانی داشتم بهنام علی. اواسط سال تحصیلی بود که علی درخواست مرخصی کرد. علت را که از او جویا شدم، گفت میخواهد برای حضور در جبهه و جنگ با بعثیهای عراق عازم ایران شود؛ بعد هم از من درخواست عجیبی کرد و گفت: " دعا کنید به شهادت برسم..."
♦️ من آنزمان کاملاً بیدین و لائیک بودم؛ از این درخواست خیلی تعجب کردم و واقعاً برایم سؤال بود که این دیگر چه عشقی است؟؟ او میخواهد بهترین کلاسها در بهترین دانشگاههای آمریکا را رها کند و به عشق چیزی به نام شهادت، در جنگ حضور پیدا کند؟؟ این معنا اصلاً برایم قابل فهم نبود.
♦️علی رفت و دیگر بازنگشت. از دوستان ایرانی او جویای احوالش شدم که به من گفتند علی به شهادت رسیده است!! باورم نمیشد؛ درونم غوغایی شده بود و سؤالات سابق بيشتر از قبل آرامش را از من گرفته بود. یعنی علی به دنبال مرگی با نام شهادت رفته بود؟؟
♦️پس از مدتی تصمیم گرفتم به ایران سفر کنم. قبر علی را در بهشت زهرای تهران پیدا کردم... میتوانم بگویم نقطه عطف زندگی من در کنار مزار علی رقم خورد. درس ایمان و مردانگی را آنجا آموختم. شناخت نسبی که به دین اسلام پیدا کرده بودم، مرا سیراب نمیکرد؛ از همین جهت به شهر قم سفر کردم.
♦️سحرگاه بود که به قم رسیدم. با آنکه فارسی بلد نبودم، صدای مناجات دلنشینی که از حرم مطهر حضرت معصومه (علیهاالسلام) به گوشم میرسید، بر عمق جانم نشست. صبح هنگام حیران و سرگردان بودم و نمیدانستم نزد چه کسی بروم؟؟ دنبال علم دین بودم ولی کسی را نمیشناختم. در همان روز شخصی آیتالله مصباح را به من معرفی کرد و گفت گره کار تو به دست ایشان باز میشود...
و شد آنچه باید میشد.
✅ پروفسور لگنهاوزن از دانشگاههای آمریکا به ایران آمد و پس از مسلمان شدن نام محمد را برای خود برگزید. او در مؤسسه آیتالله مصباح به نام مؤسسه امام خمینی مشغول به تحصیل شد و همینک از اساتید برجسته حوزه و دانشگاه است. تاکنون قریب به ٣٠ سال در این مؤسسه مشغول خوشه چینی از خرمن معارف اهلبیت (علیهم السلام) است؛ همچنین مقالات و کتب متعددی را تألیف نموده است. خودش میگفت هرچه دارم از شهادت علی دارم...
🔰 به نقل از کانال حجت الاسلام حسین جلالی
@darsvareh