💠 الگوی هویتزدایی
✏️ محمدرضا کدخدایی
❇️ ترویج الگوی هویتی #زن_غربی و هویتزدایی از #زن_ایرانی_اسلامی، بنیادیترین مسئله هویتی در حوزه مسائل زن و خانواده است که با رصد فضای مجازی میتوان آن را در 4 محور کلی گنجاند...👇
#دیدهبان_46
🆔 @Didebane_Andisheh
دیدهبان اندیشه
💠 الگوی هویتزدایی ✏️ محمدرضا کدخدایی ❇️ ترویج الگوی هویتی #زن_غربی و هویتزدایی از #زن_ایرانی_اسل
💠 الگوی هویتزدایی(قسمت اول)
✏️ محمدرضا کدخدایی
1️⃣ بازنمایی بدن و ترویج بدحجابی
کنترل بدن طبیعیترین و بارزترین بخش هویتی زنان است که تحت کنترل حکمرانی نظام لیبرال سرمایهداری و متناسب با اهداف آن، نظم و نظام میگیرد. مسئله بازنمایی بدن و #کالاشدگی_جنسی، بخشی از ذات نظام سرمایهداری است که بر جوامع پیرامونی کشورهای توسعهیافته نیز تحمیل میشود و هویتهای اجتماعی معارض و مزاحم با اقتضائات آن را فرومیریزد. حجاب زن ایرانی-اسلامی، مهمترین و شاخصترین عرصه معارض و مزاحم با کالاشدگی جنسی زنان است. بنابراین طبیعی است که ترویج #بیحجابی و بدحجابی به یکی از مهمترین و محوریترین مسائل هویتی زنان در ایران اسلامی تبدیل شود.
2️⃣ جنسیتزدائی و استقلالطلبی
دوسویگی، مردوارگی و #جنسیتزدائی از زن، مهمترین محور مسائل هویتی زنان در بخش روانی است. این بخش از مسئله به وسیله نظام دشمن به فضای مجازی و حقیقی جامعه ایران تحمیل و وجوه مسئلگی خود را بر نظام معرفت دینی نیز بار میکند. تاکید برهویت جنسی و جنسیتی زنان و تاکید بر زوجیت به معنای مکملیت و نیاز متقابل زن و مرد، عرصه معارض و متزاحم با دوسویگی و مردوارگی و جنسیت زدایی تحمیلی از طرف نظام #لیبرال سرمایهداری به جامعه ایران است. بنابراین خودتحقیری نسبت به هویت جنسی و جنسیتی زنانه و گرایش به استقلالطلبی، مهمترین محور مسئلگی هویتی زنانه در فضاهای سهگانه جامعه ایران خواهد بود.
📖نشریه دیدهبان شماره 46
🆔 @Didebane_Andisheh
دیدهبان اندیشه
💠 الگوی هویتزدایی ✏️ محمدرضا کدخدایی ❇️ ترویج الگوی هویتی #زن_غربی و هویتزدایی از #زن_ایرانی_اسل
💠 الگوی هویتزدایی(قسمت دوم)
✏️ محمدرضا کدخدایی
3️⃣ خانوادهزدایی
لایه انتزاعیتر و عمیقتر مسائل هویتی زن، در ساختارهای جامعه بروز مییابد. کارکردهای پرشمار #خانواده مبتنی بر زوجیت قاعدتا بایستی به فرایندهای تولید و مصرف ثروت در مقیاس سرمایهداری منتقل گردد. براین اساس خانوادهزدایی به معنای انتقال کارکردهای خانواده مبتنی بر نظام زوجیت به عرصه جامعه عملا خانه را از کارکردهای عمده خود خالی میکند. بخش هویتی آن در رابطه با زنان، تاکید و سعی در حفظ ارزشهای خانه و خانوادهمحور در کنار تلاش برای دستیابی به ارزشهای خارج از خانه و خانواده، زمینه فشارهای مضاعفی را برای بانوان در هردوعرصه ایجاد میکند. حل این تعارضات جز با ارائه تصویری فانتزی از زن به عنوان ابرموجودی که همه ارزشها و نقشها و به تبع مسئولیتهای تعریفشده در خانه و جامعه را پابهپای مردان انجام میدهد، ممکن نیست.
4️⃣ معنویتزدایی و تاکید بر حقوقمحوری
نهایتا معنویتزدایی و #تقدسزدایی از هویت زن و نقشهای هویتی زنانه مثل مادری، همسری، خانوادهمحوری و حتی تقدسزدایی و معنویتزدایی از هویت انسانی زن مثل هویت زن به عنوان انسانی مختار که آزادی انتخاب در عرصههای مختلف مرتبط با جنبههای غیرمادی خود را نیز داشته باشد، سلب میگردد. به تعبیر برخی اندیشمندان فلسفه حقوق، سلطه ادبیات حقوق بر ادبیات اخلاق، بهگونهای است که اگر کسی بخواهد در درستی و شایستگی و ارزشمندی رفتار خود دفاع کند، با خطکش حقوق آن را میسنجد.
📖نشریه دیدهبان شماره 46
🆔 @Didebane_Andisheh
💠 دو صباح لذت
❇️ حکیم، بهرهمندی از لذائذ معنوی را بر استفاده از لذات و تمتعات مادی ترجیح میدهد؛ زیرا اولا ادراک خوشیها و لذتهای روحانی آسانتر از ادراک لذتهای جسمانی است و ثانیا بهرهمندی از لذتهای معنوی در همهوقت و همهجا ممکن است، چون اسباب آن در وجود آدمیان فراهم است. علاوه بر این در لذت روحانی گذشته از لذت حال بتوان از خاطرات لذات قبل و امید و تصور آینده بهتر نیز لذت برد، در حالی که لذات جسمانی فقط به زمان حال محدود میشوند.
✴️ پس باید با نیروی عقل و حکم اخلاقی، برترین، پایدارترین و خالصترین لذت را کشف، آن را دنبال و از بقیه پرهیز نمود. همچنین باید غایت توسعهیافتگی را دستیابی به پایدارترین لذت ممکن معنوی یعنی کمال الهی بشر قلمداد کرد.
♦️ مشروح این یادداشت در باب لذتگرایی در مدل توسعه مدرن را در شماره چهل و نهم ملاحظه کنید.
🆔 @Didebane_Andisheh
May 11
دیدهبان اندیشه
#اطلاعیه 📣 به اطلاع فرهیختگان و علاقهمندان میرساند که نسخه چاپی شماره ۴۹ نشریه دیدهبان اندیشه با
#اطلاعیه
#فوری
📣 برای سفارش نسخه چاپی شماره ۴۹ نشریه دیدهبان اندیشه با تخفیف ویژه و پست رایگان، فقط تا فردا فرصت باقی است.
♻️ لازم به ذکر است نسخه الکترونیکی شماره اول سال جاری به صورت رایگان در کانال قرار داده شده است؛ اما زینپس علاقهمندان میتوانند با پرداخت هزینه و یا تهیه اشتراک سالانه(به قیمت ۱۴۰ هزارتومان)، نسخه پیدیاف شمارههای آتی را دریافت نمایند.
🌹با ما همراه باشید.
🆔 @Didebane_Andisheh
💠 رابطه مردم و حاکمیت در ایران
✴️حسن محدثی؛ اعتماد برباد رفته
«تحولات اخیر نشان میدهد که امروزه بخش قابل توجهی از مردم ما دیگر به نقش سیاسی دین باور ندارند و ادعاهای تمامیتخواهانهای که بخواهد همه ابعاد جامعه را هدایت و کنترل و راهنمایی کند، دیگر قبول ندارد. #کارگزاران_دینی از جایگاه یک گروه مرجع به شدت افت کردند و دیگر در این جایگاه نیستند و کارگزاران هنری اعتبار خیلی بیشتری از آنان پیدا کردهاند و به این ترتیب #گروه_مرجع در جامعه عوض شده است.»
✳️ سجاد ایزدهی؛ تفکیک دولت و حاکمیت
«فرض نظام اسلامی بر بنیاد #مردمسالاری_دینی است و مردمبنیادی در قانون اساسی و ادبیات رهبری وجود دارد؛ اما طرف دیگر قضیه بحث کارآمدی است که حکومتها چه امکانات و توانمندی داشتند و متناسب با آن چه رفتاری انجام دادند. همواره در داخل کشور اقبال مردمی فراگیری نسبت به حاکمیت وجود داشته اما به دلیل رویکارآمدن دولتهای سودجو و به دنبال آن افزایش #شکاف_طبقاتی، مسئولین از بدنه مردم فاصله گرفتند؛ بااینحال مردم همچنان بین حاکمیت و رفتار دولتها تفاوت میگذارند و در عین نارضایتی نسبت به وضع موجود، به حاکمیت و فرایند آن معتقدند.
📖نشریه دیدهبان شماره 43
🆔 @Didebane_Andisheh
💥 خدایا تو شکارچی لحظهها هستی؛ باشد که در زندگی ما نیز لحظاتی برای شکار وجود داشته باشد...
🌹 مرحوم عماد افروغ
#دیدهبان_50
🆔 @Didebane_Andisheh
دیدهبان اندیشه
💥 فراخوان یادداشت رسانهای ❇️ پنجاه و یکمین شماره نشریه «دیدهبان اندیشه» 💢 با موضوع بررسی شرائط و
#اطلاعیه
#فوری
✅ به اطلاع نویسندگان محترم میرساند که به دلیل استقبال بسیار خوب متقاضیان از نگارش یادداشت برای شماره 51 نشریه دیدهبان اندیشه با موضوع بررسی شرائط و موانع «فقه کارآمد»، فرصت ارسال آثار تا دو روز دیگر #تمدید گردید.
🌐 لینک ارسال آثار: @m110614
#فقه_کارآمد
#دیدهبان_اندیشه
🆔 @Didebane_andisheh
#خبر
✅ بازخوانی نهایی پنجاهمین شماره از نشریه دیدهبان اندیشه با حضور اعضای شورای سیاستگذاری
✴️ دومین شماره از دیدهبان در سال جاری، با موضوع «بررسی اندیشه مرحوم عماد افروغ» به زودی رونمایی خواهد شد.
#با_ما_همراه_باشید🌹
💠 در طریق چپ؛ اشتراکات حنفی و شریعتی
❇️ اندیشههای حسن حنفی بیشترین قرابت را به نظریات علی شریعتی در ایران دارد؛ برخی از اشتراکات نظری این دو را در ادامه خواهید خواند.👇
📖نشریه دیدهبان شماره 33
🆔 @Didebane_Andisheh